Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Τα πρωτοσέλιδα των αυριανών κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...

Εφιάλτης για τους Τούρκους το ελληνικό υποβρύχιο «φάντασμα» (Βίντεο)

Εφιάλτης για τους Τούρκους το ελληνικό υποβρύχιο «φάντασμα»

Η μεγάλη ανθυποβρυχιακή άσκηση του ΝΑΤΟ "DYNAMIC MANTA 2020" στην Κατάνια της Σικελίας

Σαν τον "διάβολο από το λιβάνι" αποφεύγει και φέτος το τουρκικό πολεμικό ναυτικό να αντιπαρατεθεί με ελληνικό υποβρύχιο κλάσης ''214'' στο πλαίσιο της μεγάλης ανθυποβρυχιακής άσκησης του ΝΑΤΟ "DYNAMIC MANTA 2020", η οποία άρχισε προχθές στην Κατάνια της Σικελίας.
Για μία ακόμη χρονιά το ελληνικό Πολεμικό...

Μητσοτάκης στο CNN: Έχουμε κάθε δικαίωμα να προστατέψουμε τα σύνορά μας (βίντεο)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και στον δημοσιογράφο Ρίτσαρντ Κουέστ.
Ο πρωθυπουργός, από την αρχή κιόλας της συνέντευξής του, ξεκαθαρίζει ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σύνορα του Έβρου, δεν αποτελεί μια προσφυγική ή μεταναστευτική κρίση, αλλά οφείλεται σε μια συνειδητή προσπάθεια της Τουρκίας να «εργαλειοποιήσει» το προσφυγικό, για να...

ΣΟΒΑΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει πλέον σε μετανάστες να διασχίσουν το Αιγαίο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή στην τουρκική ακτοφυλακή να μην επιτρέπει πλέον σε μετανάστες να επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση

ανακοίνωσε χθες Παρασκευή η ακτοφυλακή, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).
«Οι διελεύσεις παράτυπων μεταναστών από το Αιγαίο δεν επιτρέπονται επειδή αυτό είναι...

Νέα Fake News από την Τουρκία και την Κουμουνδούρου

Απαντήσεις σε ψευδείς ειδήσεις και αναφορές που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες δίνει η Νέα Δημοκρατία μέσα από το «παρατηρητήριο Fake News» που εγκαινίασε πριν από λίγες ημέρες.
Το σημερινό «παρατηρητήριο» από το κυβερνών κόμμα αναφέρετε στα Fake News των τελευταίων ημερών γύρο από το μεταναστευτικό και τα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα αλλά και από το «στρατηγείο» του ΣΥΡΙΖΑ στην...

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Η διαχείριση της υπόθεσης του Έβρου επιβεβαιώνει την πολιτική κυριαρχία Μητσοτάκη

Ανοδικά κινείται η δημοτικότητα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την απόφαση του να πάρει πάνω του με τόλμη και αποφασιστικότητα το θέμα του μεταναστευτικού, επιδεικνύοντας ηγετικά χαρακτηριστικά που ένωσαν τον ελληνικό λαό και ανύψωσαν το ηθικό του.
Μετά από μία περίοδο ρευστότητας στην οικονομία και τις επενδύσεις, αλλά και επιδείνωσης του κλίματος στα νησιά με τις ορδές των παρανόμων να καταφθάνουν καθημερινά στα παράλια τους, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε κινήσεις ματ που έστειλαν ένα σαφές μήνυμα μέσα κι έξω από τη χώρα ότι την ώρα της κρίσης...

Νέα αθλιότητα ΣΥΡΙΖΑ: Υιοθετεί τα fake news του Ερντογάν

Τα fake news της Τουρκίας για ύπαρξη νεκρού πρόσφυγα στον Έβρο από ελληνικά πυρά, φαίνεται να υιοθετεί ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε χθεσινή του ανακοίνωση το Τμήμα Δικαιωμάτων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «η είδηση για έναν νεκρό Σύρο πρόσφυγα από ελληνικά πυρά δυστυχώς φαίνεται να επιβεβαιώνεται».
Μάλιστα, με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση καλούσε στις συγκεντρώσεις υπέρ των μεταναστών, που έγιναν χθες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη...

Η «κοντή» μνήμη του ΣΥΡΙΖΑ και τα δύο ραντεβού Μητσοτάκη

Ε όχι και να κουνάει το δάχτυλο ο ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των συνόρων. 

Αυτή είναι η φράση που θα μπορούσε να αποτυπώσει το κλίμα που κυριαρχεί στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου σε σχέση με την τακτική που ακολουθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα τελευταία 24ωρα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι προχθές ήθελε να πέσει ο φράχτης, βρήκε τώρα παιχνιδάκι να παίζει με αίτημα για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής και ισχυρισμούς για απουσία της Ευρώπης»...

«Ό,τι κάτσει», η... πολιτική γραμμή Τσίπρα

Δεν χρειαζόταν φυσικά η δημοσκόπηση του ΣΚΑΙ για να διαπιστωθεί η ομόθυμη στήριξη της ελληνικής στάσης (δεν θα πούμε καν κυβερνητικής) για να εξηγηθεί η πρόσφατη κυβίστηση Τσίπρα με τα κλειστά σύνορα. 
Ήταν πασιφανής η λαϊκή ομοψυχία, εξαιρουμένων των δογματικών, που ασχέτως πως διαμορφώνεται η κατάσταση, την ερμηνεύουν υπό το πρίσμα της ιδεολογίας τους.
Μεταξύ αυτών η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι διανοούμενοι της αριστεράς και της προόδου, και οι απαραίτητοι αριστεροί καλλιτέχνες, που...

Δημοσκόπηση Pulse: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ - Χαιρετίζουν το σφράγισμα των συνόρων στον Έβρο οι πολίτες (Ολόκληρη η Δημοσκόπηση)

Μεγάλο προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.
Η μεγάλη πλειοψηφία επικροτεί τα μέτρα της κυβέρνησης στον Έβρο με το σφράγισμα των συνόρων.
Κυριαρχεί επίσης η ανησυχία τόσο για τη στάση της Τουρκίας, όσο και για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό μετά και τον τελευταίο εκβιασμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ως προς τον κορωνοϊό, η μεγάλη πλειοψηφία απαντά πως έχει λάβει γνώση των μέτρων προστασίας...

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Μεταναστευτικό: Προχωρά ο σχεδιασμός για την αποσυμφόρηση των νησιών - Οι πιθανές τοποθεσίες και το σενάριο για τα ακατοίκητα νησιά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στο υπουργικό συμβούλιοΤο μεταναστευτικό /προσφυγικό μετατρέπεται σταδιακά από αγκάθι στα πλευρά της κυβέρνησης, σε πεδίο ευρείας κοινωνικής συναίνεσης και επιδοκιμασίας της πολιτικής που ακολουθεί.
Τους πρώτους μήνες από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου αποτέλεσε το μεγαλύτερο πρόβλημα που κλήθηκε να διαχειριστεί η ΝΔ. Παράλληλα, ήταν και το σημείο όπου δέχθηκε την μεγαλύτερη κριτική, καθώς υπήρξαν καθυστερήσεις και λάθος...

Τους φόρεσε τα γυαλιά στα σύνορα ο Μητσοτάκης

Λίγοι θα στοιχημάτιζαν πριν από μερικές εβδομάδες ότι το μεταναστευτικό θα γινόταν το καλό χαρτί του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αντίθετα. 
Πολλοί έβλεπαν ότι η κυβέρνηση χωλαίνει εξαιρετικά στη διαχείριση του προβλήματος. Κάποιοι άρχισαν να προφητεύουν, μάλιστα, ότι ο Μητσοτάκης θα προσφύγει αναγκαστικά σε πρόωρες εκλογές, με ανοιχτές τις πληγές στη Μόρια και τα νέα κύματα των λάθρο. Πράγματι, η διαχείριση του μεταναστευτικού περιείχε παλινωδίες, σφάλματα και λάθος επιλογή πολιτικού προσωπικού. Το παραδέχτηκε εξάλλου και ο...

Ενα «όχι» και ένα «ίσως» από Μητσοτάκη σε Τσίπρα για τον Έβρο

Χαμηλοί τόνοι και στοχευμένες κινήσεις αποτελούν τις δύο κομβικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σχέση με τη διαχείρηση του μεγάλου ζητήματος που έχει προκύψει στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Οπως επιμένει καλά πληροφορημένη πηγή ο κ.Μητσοτάκης δεν πρόκειται να παρασυρθεί ούτε από τις “σειρήνες του λαικισμού” ούτε και από τις όποιες εύκολες επικοινωνιακές λύσεις, επιθυμώνοντας να αποκομίσει πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. 
Είναι προφανές άλλωστε, όπως αποδείχθηκε και από την επίσκεψη των τριών επικεφαλής των...

Είμαστε μόνοι στην υπεράσπιση των συνόρων μας


Οι ακροδεξιών απόψεων πολίτες είναι μια υπαρκτή κοινωνική συνιστώσα στη χώρα μας, αλλά ελάχιστου μεγέθους. 
Το αποδεικνύουν τα ποσοστά τα «Εθνικής Παρατάξεως» που στις εκλογές του 1977 που συγκέντρωσε μόνο το 6,82%
Δεδομένου ότι είχε αρχηγό τον Στέφανο Στεφανόπουλο, που προερχόταν από την «Ένωση Κέντρου» (άρα πήρε και συντηρητικούς κεντρώους ψήφους), και παρότι είχε περάσει λίγος ο χρόνος από την πτώση της χούντας, δεν παρουσίασε καμία σοβαρή κοινωνική...

Ο Τσίπρας, το βραχιολάκι του Μάρτη και το «κάψιμο» της νεολαίας

Η «εξαφάνιση» και η «επανεμφάνιση» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - αφ΄ότου διαπίστωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση γλίτωσαν από την μεγάλη «στραβή» που μπορούσαν να υποστούν στον ’Εβρο – δεν σχετίζεται πρωτίστως με όσα συμβαίνουν στην χώρα.
Αλλά με όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματός του, τη διαδικασία μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ «στο ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος μας», τις αντιστάσεις της ριζοσπαστικής πτέρυγας και των σκληρών δικαιωματιστών, την αντίσταση της νεολαίας του...

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Το επιτυχές βήμα Μητσοτάκη και η μεταστροφή του Τσίπρα

Συμπέρασμα φαινομενικά απλοϊκό, αλλά επιβεβαιώνεται η παμπάλαια εμπειρική σοφία: 
Αν εσύ δεν μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου, μην περιμένεις να σε σώσουν οι άλλοι. Θα το κάνουν μόνο όταν σε δουν να προσπαθείς.
Όπερ αν η Ελλάδα δεν είχε κλείσει τα σύνορα στον Εβρο, η ηγεσία της Ε.Ε. δεν θα ήταν χθες στις Καστανιές να δει την κατάσταση ιδίοις όμμασι, και από αέρος. Το ελικόπτερο θα ανήκε στα Σκόπια, θα...

Γιατί ο Τσίπρας άδειασε τους «σκληρούς» του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο Αλέξης Τσίπρας χθες στήριξε με σαφήνεια την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να σφραγίσει τα σύνορα. 
Και μπορεί να μην ανέφερε τη λέξη εισβολή μίλησε όμως «για μαζική απόπειρα εισροής στη χώρα» στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του αλλά και στη νεολαία των «ανοιχτών συνόρων».
Και, ζυγίζοντας τις εξελίξεις για μια ακόμη φορά, δείχνει να καταλήγει πως ο δρόμος για τη σοσιαλδημοκρατία περνά...

Το κέρδος της Αθήνας από την επίσκεψη της ΕΕ στον Έβρο

Οι πρόεδροι των τριών θεσμών της Ένωσης (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Ευρωπαϊκή Επιτροπή) όχι μόνο βρέθηκαν στα σύνορα του Έβρου αλλά στάθηκαν και ενώπιος ενωπίω με το μεγάλο πρόβλημα που λέγεται μεταναστευτικό. 
Ουδείς στις Βρυξέλλες δικαιούται πλέον να δηλώνει άγνοια για την κατάσταση στα σύνορα της ίδιας της Ευρώπης αλλά και για τον ωμό εκβιασμό του Ερντογάν με πολιορκητικό κριό τους μετανάστες.
Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κατηγορεί ευθέως την Τουρκία ως «διακινητή» η Ευρώπη τίθεται...

«Ασύμμετρος πόλεμος» με 18 fake news

Το «παρατηρητήριο των fake news» συγκέντρωσε δεκαοκτώ ψεύτικες διαδόσεις που την κρίσιμη ώρα κατά την οποία κορυφώνονται οι προσπάθειες για τη θωράκιση των συνόρων, αλλά και τη διεθνοποίηση του μεταναστευτικού προβλήματος αποπροσανατολίζουν, δημιουργούν ψεύτικες εντυπώσεις και εν τέλει αποτελούν τροχοπέδη στην αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης.
Αυτά είναι τα δεκαοκτώ fake news των τελευταίων ημερών:...

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Στο πλευρό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που επέδειξε αντανακλαστικά Εθνικού Ηγέτη, όλη η Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κυβερνητικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και της προστασίας της εθνικής μας κυριαρχίας από την απόπειρα εισβολής χιλιάδων παράνομων μεταναστών με τις ευλογίες της Άγκυρας.
Η Κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επέδειξε αντανακλαστικά Eθνικού Hγέτη, αντελήφθησαν άμεσα την ενορχηστρωμένη προσπάθεια του Ερντογάν να στρέψει προς την ελληνική επικράτεια καραβάνια...

Ο Μητσοτάκης στριμώχνει τον Ερντογάν εκεί που «πονάει»

Με αργά αλλά σταθερά βήματα φαίνεται πως ο διεθνής παράγοντας «ξυπνά» απέναντι στις αυθαιρεσίες της Άγκυρας. 
Παρότι και προφανώς δεν υπάρχει κανείς που να μην θεωρεί την πολιτική της Τουρκίας εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου, το «ξύπνημα» αυτό δεν ήρθε από μόνο του. 
Είχε προηγηθεί η αθόρυβη και εξαιρετικά στοχευμένη πολιτική του Μεγάρου Μαξίμου, η οποία μακριά από κάθε λογική επικοινωνίας έθεσε ως πρώτο στόχο τη διεθνοποίηση της προκλητικής συμπεριφοράς του Ταγίπ Ερντογάν.
Την ώρα λοιπόν που ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει...

O Έβρος «άντεξε», επόμενος στόχος του Ερντογάν τα νησιά

Η επιχείρηση προσβολής των χερσαίων συνόρων της χώρας στον Έβρο ανακόπηκε από την άμεση αντίδραση των ελληνικών αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων αλλά τώρα θα πρέπει να προετοιμάζεται η χώρα για το ορατό ενδεχόμενο η «επίθεση» να εκδηλωθεί και κλιμακωθεί στο πιο ευάλωτο σημείο, αυτό των θαλασσίων συνόρων. 
Στα ελληνικά νησιά που πριν μερικά χρόνια ήταν υποψήφια για ΝΟΜΠΕΛ, αλλά πλέον η κατάσταση οδηγείται σε...

Χιλιάδες μηνύματα στήριξης και αλληλεγγύης στην Ελλάδα (εικόνες)

#IStandWithGreece:
Χιλιάδες μηνύματα στήριξης, αλληλεγγύης συμπαράστασης προς την Ελλάδα έχουν αναρτήσει χρήστες του twitter από όλο τον πλανήτη.
Οι περισσότεροι χρήστες του twitter δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στη χώρα μας για το μεταναστευτικό - προσφυγικό και την ασφυκτική κατάσταση που δημιούργησε στα ελληνοτουρκικά σύνορα , αλλά και στα νησιά ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Τα επεισόδια που σημειώνονται τις...

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Εθελόντριες μοιράζουν τρόφιμα σε στρατιώτες και αστυνομικούς στον Έβρο (Βίντεο)

Στο πλευρό των αστυνομικών και στρατιωτών που βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στον Εβρο βρίσκονται πολλοί κατοικοι των γυρω περιοχών.
Μάλιστα σήμερα, όπως και τις άλλες μέρες, έχει γίνει και κάλεσμα για τρόφιμα και χυμούς τα οποία και θα τους μοιραστούν το μεσημέρι. 
Ωστόσο μία ομάδα που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στον Εβρο είναι οι εθελόντριες του πολιτιστικού συλλόγου «Νέα Βύσσα», Ορεστιάδας.
Οι συγκεκριμένες γυναίκες καθημερινά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, προκειμένου να προσφέρουν σπιτικό φαγητό στους άγρυπνους φρουρούς των συνόρων...

Ας πάρει την εθνική απόφαση ο κ. Μητσοτάκης: Να ετοιμάσει το λαό και για το ενδεχόμενο ενός πολέμου

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Και όμως η Ελλάδα έχει πολλά όπλα να αντιμετωπίσει την Τουρκία. Πολιτικά, διπλωματικά αλλά και στρατιωτικά. 
Η χθεσινή κινητοποίηση αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων έδειξε ότι αν η πολιτική ηγεσία τολμά, μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε απειλή.
Απαιτείται βέβαια όπως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λάβει τις αναγκαίες εθνικές αποφάσεις χωρίς φόβο, αλλά με πάθος. Η Ελλάδα απειλείται στα ίσια από τον ταραξία Ταγίπ Ερντογάν και πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνη της. Οι Ευρωπαίοι...

Έκρυθμη η κατάσταση στη Μυτιλήνη: Οι νησιώτες εμποδίζουν την αποβίβαση μεταναστών...

...στο λιμάνι της Θερμής Μυτιλήνης
Βάρκα που επέβαιναν περίπου 50 άτομα μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά. 
Εντάσεις και προπηλακισμοί
Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Μυτιλήνη λόγω του μεταναστευτικού, καθώς αγανακτησμένοι οι νησιώτες έκλεισαν το μεσημέρι της Κυριακής τις εισόδους του δρόμου που οδηγούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στην...

Στον Έβρο την Τρίτη Μητσοτάκης μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σημείωσε μάλιστα πως στηρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας να προστατεύσει τα Ευρωπαϊκά σύνορα.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες, που επιβεβαιώνουν την δημιοσεύση του Σαρλ Μισελ στο Twitter, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί μαζί με τον με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στις Καστανιές Έβρου, εκει που τα τελευταία 24ωρα εκτυλίσσεται συνεχιζόμενη μαζική απόπειρα μεταναστών και...

Aσκήσεις με πραγματικά πυρά σε όλη την συνοριογραμμή με την Τουρκία από τον Στρατό

Με μια σύντομη ανακοίνωση, ο Διοικητής του Δ᾽ Σώματος Στρατού, υποστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης, διατάσσει την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά σχεδόν σε όλη την συνοριογραμμή με την Τουρκία, στο Έβρο.
Πρόκειται για μία τακτική που ακολουθεί κατά κόρον η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στις ζώνες θερμού ενδιαφέροντος για να δηλώσει παρουσία, τις πραγματικές προθέσεις, να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα και ταυτόχρονα να μην...

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Στρατηγός Νικ. Ταμουρίδης: Γιατί η Τουρκία θα καταρρεύσει!

Είναι γενικά παραδεκτό και αρκούντως σοφό, να χρησιμοποιούμε τα διδάγματα του παρελθόντος προκειμένου να πορευόμαστε σωστά στο παρόν και να σχεδιάσουμε ορθά για το μέλλον.
Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν ισχύει στην Τουρκία του 21ου αιώνα, η οποία ακολουθεί μια ιδιαίτερα ξέφρενη και αλαζονική πορεία, με κίνδυνο για την ίδια να συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο από ότι...

Ηχηρή στήριξη Κουρτζ στην Ελλάδα: Στέλνει αστυνομικούς για την προστασία των συνόρων μας!

Την πρόθεση της χώρας του να υποστηρίξει οικονομικά και με επιπλέον αστυνομικούς τις χώρες στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ελλάδα και Βουλγαρία, για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης με τους πρόσφυγες
ανακοίνωσε απόψε στην Βιέννη ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς.
Ζητώντας να υπάρξει μία συντεταγμένη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ο καγκελάριος τόνισε χαρακτηριστικά ότι...

Μεταναστευτικό, Κομισιόν: Έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα στη φύλαξη των χερσαίων συνόρων της

von-der-leyen43«Παρακολουθούμε στενά και με ανησυχία την κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ με την Τουρκία» διεμήνυσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν 

- H EE καλεί την Τουρκία να σεβαστεί τη συμφωνία για το Μεταναστευτικό 

- Δεύτερο γύρο επαφών είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με Ευρωπαίους αξιωματούχους

Την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία εκφράζει η πρόεδρος...

Έβρος: Άλλη μια δύσκολη νύχτα με χιλιάδες συγκεντρωμένους μετανάστες

evros5433Το έργο των ελληνικών Αρχών δυσχεραίνει η Άγκυρα που μοιράζει σε μετανάστες δακρυγόνα ενώ τους βοηθά ακόμη και στη μετακίνηση προς τον Έβρο

- Σύμφωνα με το Spiegel, ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται στον Έβρο φτάνει τις 15.000

- Η Τουρκία αναφέρει από την πλευρά της, ότι πάνω από 30.000 έφυγαν από εκεί

Χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν πίσω από τον συρμάτινο φράχτη στα ελληνοτουρκικά...