Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν κατάφερα ποτέ να καταλάβω πως λειτουργεί το μυαλό των πολιτικών, πιστεύω δε ότι το ίδιο πρόβλημα έχουν και πολλοί άλλοι πολίτες που το δείχνουν με διαφόρους τρόπους αντιδράσεως, είτε με εκφράσεις, είτε με χειρονομίες, είτε ακόμα και με "έκνομες" ενέργειες.
Αυτές δε οι τελευταίες, δηλαδή οι έκνομες ενέργειες, ανάλογα με την έντασή τους δείχνουν και το μέγεθος της σύγχυσης των φρένων των πολιτών που προκάλεσαν οι πολιτικοί.
Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι η αδυναμία των πολιτών να κατανοήσουν τις πράξεις και τις ενέργειες της κάθε κυβέρνησης μέχρι του σημείου να διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Δεν εξηγείται διαφορετικά πως ......
η ίδια τάξη επαγγελματιών π.χ. οι ταξιτζήδες να διαμαρτύρονται και να απεργούν τόσο με κυβερνήσεις της κεντροδεξιάς όσο και με αυτές της κεντροαριστεράς, είτε τις έχουν ψηφίσει είτε όχι.Το ίδιο βεβαίως και άλλες τάξεις όπως Δ. Υπάλληλοι, Αγρότες κλπ.
Μια απλή και μάλλον αφελής απάντηση θα ήταν αν λέγαμε ότι εμείς οι πολίτες εκλέγουμε κάθε φορά τους χειρότερους, που μοιραία αυτοί, στη συνέχεια, προκαλούν με τις πράξεις τους, τις διαμαρτυρίες και την αναστάτωση.
Μία τέτοια υπόθεση δεν μπορεί να ευσταθήσει γιατί ο αριθμός αυτών που κάνουν την επιλογή είναι τόσο μεγάλος π.χ. 4 εκατομ. άνθρωποι σε σύνολο 10 εκατομ. που δεν μπορεί κάθε φορά να κάνουν το ίδιο λάθος, δηλαδή να επιλέγουν πάντα τους χειρότερους.
Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι οι πολιτικοί γενικώς λειτουργούν με μία λογική που δεν είναι συμβατή με την δική μας εξ' ου και η διάσταση.
Είναι δηλαδή κάτι μεταξύ της λογικής του γνωστικού και της λογικής του τρελού.
Και οι δύο λειτουργούν με την δική τους λογική που όμως τους διαφοροποιεί τόσο ώστε να μην αλληλοκατανοούνται.
Και ας περάσουμε από την θεωρία στην πραγματικότητα:
1) Το 2006 δημιουργήθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μία Ειδική Υπηρεσιακή με τίτλο "Πρόληψη και Καταστολή της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες". Μια λογική, αναγκαία και θεάρεστη πράξη.
Όμως....όμως αυτή η Υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά γιατί ενώ έπρεπε να επανδρωθεί με 50 εξειδικευμένους υπαλλήλους έχει μόνο 28 και αυτούς μισούς γιατί άλλοι απ' αυτούς είναι αποσπασμένοι άρα ανειδίκευτοι, άλλοι είναι μη πλήρους απασχόλησης (!), χωρίς Οικονομικούς Αναλυτές, χωρίς βάση δεδομένων ώστε να μπορούν να κάνουν διασταυρώσεις στοιχείων, ούτε καν χρήματα για την αγορά εφημερίδων και το άκρον άωτον, την απόδειξη της νόμιμης ή μη, προέλευσης των "περίεργων" χρηματικών ποσών που ερευνώνται, να την έχει η επιτροπή και όχι ο ελεγχόμενος!!! Φυσικά, αποτέλεσμα μηδέν. Αυτή δεν είναι παράλογη λογική των πολιτικών;
2) Υπόθεση της Ασφαλιστικής "Ασπίς Πρόνοια". Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν το "φως" τους δηλαδή τις οικονομίες τους, το μέλλον των παιδιών τους, την υγεία τους. Διάβασα προ ημερών ότι αυτοί οι άνθρωποι προσφεύγουν στην δικαιοσύνη με την απαίτηση να αποζημιωθούν από το κράτος γιατί δεν τους προστάτευσε, ως όφειλε.
Και έχουν δίκαιο, γιατί οι υπόχρεες για τον έλεγχο, υπηρεσίες του κράτους, δεν έκαναν για χρόνια, σωστά την δουλειά τους, και προφανώς, "λόγω τεχνικού κολλήματος" δεν εντόπισαν παρανομίες, κατά τον έλεγχο που έκαναν, ως όφειλαν. Όμως αυτοί οι άνθρωποι είναι γνωστοί από τα έγγραφα που έχουν υπογράψει και υπάρχουν στις διάφορες υπηρεσίες ελέγχου του δημοσίου.
Γιατί οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους δεν τους παραπέμπουν στον εισαγγελέα; Δεν είναι αυτό μια παράλογη λογική των πολιτικών;
Εκτός και αν στην μοιρασιά είχαν κι' αυτοί το μερτικό τους, μπορεί;
Και επειδή το κράτος έχει συνέχεια, όπως λένε, αλλά μόνο λένε, οι πολιτικοί θα παραθέσω και μια ακόμη, από τις πάρα πολλές, ιστορία πολιτικού παραλογισμού.
Το 1989 και με αφορμή ελλιπείς ( ελέγχους που είχαν κάνει Ορκωτοί Λογιστές στην Τράπεζα Κρήτης, ο τότε σοσιαλιστής υφυπουργός Εμπορίου (καλή του ώρα), έκανε τις παρακάτω δηλώσεις/συστάσεις:
”Οι ορκωτοί λογιστές, που διενεργούν τους τακτικούς ελέγχους, έχουν αρμοδιότητα από το Νόμο και ευθύνες για τον εντοπισμό και τη γνωστοποίηση των παραβάσεων, έτσι ώστε η Πολιτεία και το συναλλασσόμενο κοινό να έχουν την ακριβή εικόνα της διαχείρισης και της οικονομικής θέσης των εταιριών” (βλέπετε πάντα είχαν ευαισθησίες για το συναλλασσόμενο κοινό, γι’αυτό αυτό το κοινό το ”φρόντισαν” καταλλήλως το 1999 με το Χρηματιστήριο).
Προηγουμένως όμως, το Υπ. Εμπορίου είχε αγνοήσει παρατηρήσεις που είχαν κάνει οι Ορκωτοί Λογιστές επί των ισολογισμών προηγουμένων ετών όπου σημείωναν:”η Τράπεζα Κρήτης και η ’’Γραμμή’’ λειτουργούσαν ως μπακάλικο, αφού είχε καταργηθεί κάθε έννοια λογιστική αρχής και τάξης και ο Κοσκωτάς χρησιμοποιούσε τα διάφορα κονδύλια κατά το δοκούν” και συμπλήρωναν ”Η συνεχής αναφορά μας στο ίδιο θέμα τα τελευταία χρόνια νομίζουμε ότι επιβάλλει στην αρμόδια υπηρεσία να ερευνήσει για να διαπιστώσει τις διαφοροποιήσείς”.
Όπως βλέπουμε, πράγματι ”το κράτος έχει συνέχεια”!! Η Τράπεζα Κρήτης, Το Χρηματιστήριο, Τα Δομημένα Ομόλογα, Το Βατοπέδιο και τα παραποιημένα στατιστικά στοιχεία, δείχνουν μια συνέπεια και συνέχεια ασχέτως κομματικών χρωματικών ιδεοληψιών.
Και επειδή η χρονική διάρκεια είναι πολύ μεγάλη, 30 χρόνια και, αυτή η πρακτική συνιστά πλέον παράδοση την οποία, δυστυχώς, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν μπορούν να κατανοήσουν, προφανώς γιατί η παράλογη λογική των πολιτικών μας τους έχει…κουφάνει! Το ερώτημα όμως είναι: Ποιος θα μας γλυτώσει απ’ αυτές τις παραδόσεις;
Υ.Γ. Ένα παιδάκι ενός έτους πέθανε από γαστρεντερίτιδα γιατί, λέει, δεν υπήρχε παιδίατρος στο Νοσοκομείο Κοζάνης, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας αλλά δεν υπήρχε κρεβάτι, μετά το πήγανε στη Βέροια όπου δεν το κράτησαν γιατί η κατάστασή του είχε χειροτερέψει και τέλος στην Θεσσαλονίκη αλλά ήταν πλέον αργά!
Ξέρετε τελικά τι αποφάσισε το υπεύθυνο Υπουργείο; Αποφάσισε να διερευνήσει την υπόθεση για να βρει τον υπεύθυνο, λες και το ότι:
α) το Νοσοκομείο Κοζάνης είχε μείνει χωρίς παιδίατρο από το περασμένο Φθινόπωρο,
β)το Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας δεν είχε κρεβάτι,
γ) στην Βέροια δεν είχαν τα μέσα και
δ) στην Θεσσαλονίκη τελείωσε, φταίει κάποιος άλλος εκτός και μόνο από το Υπουργείο.
Αυτό δεν είναι απόδειξη ότι Η ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ πραγματικά και μεταφορικά;
Γιατί το δεχόμαστε;
Πηγή:kafeneio-gr - Γράφει ο Κων/νος Δρακάτος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου