Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Είναι η παιδεία, απαίδευτοι


Σχετική εικόναΕλλάδα 2017. 
Η χώρα που γέννησε την Παιδεία και την έννοια της Εκπαίδευσης. 
Η χώρα στην οποία βασίστηκαν τα πιο φωτεινά μυαλά του Διαφωτισμού του 18ου αιώνα κι έσωσαν την Ευρώπη από το σκοταδισμό της Ιεράς Εξέτασης και των Καρδιναλίων. 
Η χώρα που τη σήμερον ημέρα είναι η μόνη στην Ευρωζώνη βυθισμένη στην ύφεση, ενώ όλες οι υπόλοιπες βρίσκονται ήδη εδώ και μία διετία στο δρόμο της ανάπτυξης. 
Μια χώρα που δεν της έχει απομείνει τίποτα να ισοπεδώσει παρά μονάχα στον ήδη πολύπαθο χώρο της Παιδείας και του Δημοσίου Πανεπιστημίου. 
Οι συστάσεις είναι περιττές, όλοι έχουμε καταλάβει ότι...

Σχέδιο «Νέμεσις» για να ξαναστήσουν «ηθικό πλεονέκτημα»

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέμεσις συριζα

Επιχείρηση «καθαρά χέρια» (που πιθανότατα θα καταλήξει σε παρωδία), με στόχο χιλιάδες κρατικούς λειτουργούς οι οποίοι θα στοχοποιηθούν για επικοινωνιακούς λόγους εν όψει εκλογών, στήνεται από νοσηρούς κυβερνητικούς εγκεφάλους, σε συνεργασία με «ελεγχόμενο» μέρος της Δικαιοσύνης. 

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, το σχέδιο επιτάσσει ενεργοποίηση παλιάς εισαγγελικής παραγγελίας η οποία αφορά συμβάσεις του Δημοσίου σε όλους τους τομείς, προκειμένου με απλές «υπόνοιες» να βρεθούν υπό έλεγχον πάνω από 1.000 πρόσωπα τα οποία θεωρούνται «πολιτικά προσκείμενα» στην αντιπολίτευση. 
Η τυχόν έρευνα θα αφορά

Μαρτυρία-σοκ: Η «Φοίβη» έστειλε την 19χρονη με κοκαΐνη στο Χονγκ-Κονγκ [Video]

Στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ βρίσκεται για έκτη ημέρα το 19χρονο μοντέλο από τη Μυτιλήνη που ζει το δικό της Γολγοθά με τη κατηγορία της διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Το δράμα της 19χρονης ξεκίνησε όταν πιάστηκε με 2,6 κιλά κοκαΐνης σε τυχαίο έλεγχο που πραγματοποίησαν οι Αρχές στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ.
Το μοντέλο έφτασε εκεί από την Αντίς Αμπέμπα…

H φράση του Καμμένου που προκάλεσε απορίες και η «απειλητική» επιστολή του Παπαδόπουλου στο ΥΠΕΘΑ

Τελικά όχι μόνο γνωρίζονταν, κάτι που αρχικώς είχε αρνηθεί ο Πάνος Καμμένος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΣΚΑΙ, αλλά αντιθέτως φαίνεται ότι είχε αναπτύξει δραστηριότητα εντός του υπουργείου Άμυνας. 
Ο λόγος για τον φερόμενο ως «μεσάζοντα» Βασίλη Παπαδόπουλο, ο οποίος ως επιχειρηματίας δείχνει να έχει επιδείξει έντονη κινητικότητα στα ζητήματα που αφορούν προγράμματα πώλησης στρατιωτικού εξοπλισμού. Ενδεικτικά είναι...

Γερμανία: Με τους αυστηρούς ελέγχους αποτρέψαμε άλλες 360 παράνομες αφίξεις από Ελλάδα

ΦωΩτογραφία: DW /-Kostas Simeonidis

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει ότι από τις 12 Νοεμβρίου και στο πλαίσιο των συνοριακών ελέγχων απετράπησαν άλλες 360 παράνομες αφίξεις στη Γερμανία από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών από προχθές Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, έχουν εγκατασταθεί...

Στη Γερμανία κλείνουν εταιρείες γιατί δεν βρίσκουν εργαζόμενους - Πρόβλημα σε 24 κλάδους

Στη Γερμανία κλείνουν εταιρείες γιατί δεν βρίσκουν εργαζόμενους -Πρόβλημα σε 24 κλάδους

Παρά το γεγονός ότι η ανεργία στη Γερμανία, τη χώρα με τη πιο δυνατή οικονομία στην Ευρώπη, είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, μόλις στο 3,5%, η έλλειψη εργαζομένων σε διαφόρους τομείς είναι εμφανής.

Κλάδοι όπως η πληροφορική, τεχνικά επαγγέλματα, κατασκευές και νοσοκομεία αναζητούν εργαζομένους αφού έχουν πολλές κενές θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle οι ειδικές αντλίες της γερμανικής εταιρίας...

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Έκθετος ο Καμμένος για τα «μαγειρεμένα» έγγραφα – Τα τηλεγραφήματα που κρύβει το ΥΠΕΞ [Τα έγγραφα]

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο σάλος από τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, με τα ερωτηματικά για την υπόθεση να πολλαπλασιάζονται

τόσο μετά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου των τομεαρχών της ΝΔ όσο και μετά και την κλήση του ΥΠΕΞ να… επιτρέψει την ανάγνωση από εκπροσώπους των κομμάτων απόρρητων εγγράφων της υπόθεσης, μέσω μίας εντελώς πρωτοφανούς διαδικασίας.
Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Κατρούγκαλος που συνόδευε τους εκπροσώπους των κομμάτων, δήλωσε ότι τα έγγραφα είναι πάρα πολλά και μόνο δύο – από τα τρία που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός στη Βουλή...

«Δεύτερη ευκαιρία»

Σχετική εικόνα
Ήταν το 2012 σε μία τηλεοπτική εκπομπή. Απέναντί μου η κυρία πρόεδρος ενός συλλόγου καταναλωτών, επιχειρηματολογούσε κατά των πλειστηριασμών. 
Απέναντι η αφεντιά μου, υποστήριζα ότι η τοποθέτηση αυτή ήταν λαθεμένη, επειδή θα αφαιρούσε στο τέλος την δυνατότητα της προστασίας σε αυτούς που την είχαν πραγματικά ανάγκη. 
Σήμερα ήρθαν στα λόγια μας! Στο μεταξύ κατέστρεψαν το σύμπαν.
Το μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε από το Κίνημα «δεν πληρώνω». Από τις ακατέργαστες υποσχέσεις για σεισάχθεια. 
Πολύς κόσμος παρασύρθηκε και έβαλε χρέη στο κεφάλι του που είναι πλέον αδύνατον να αντιμετωπίσει. 
Από την μία οι απλήρωτες δόσεις στις τράπεζες και από την άλλη ο ΕΝΦΙΑ...

Τα ψέματα του Τσίπρα κι οι γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου

Του Γιάννη Λοβέρδου
Ο διαβόητος υπουργός Προπαγάνδας του Χίτλερ, ο Γιόζεφ Γκαίμπελς, βαθύς γνώστης της ανθρώπινης φύσης, ισχυριζόταν ότι 
«όσο μεγαλύτερο και πιο εξωφρενικό είναι το ψέμα, που θα πεις στον κόσμο, τόσο πιθανότερο είναι να το πιστέψει»
Την προπαγανδιστική αυτή αρχή έχουν ακολουθήσει όλα τα ακραία κι αυταρχικά κόμματα και πολιτικοί έκτοτε. Είτε ήταν φασίστες, είτε ήταν ναζί, είτε κομμουνιστές είτε δικτάτορες, που ήθελαν να παγιώσουν την εξουσία τους. 
Εξαίρεση δεν θα μπορούσαν να είναι οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας...

Τα χαρτιά που κουνάει στην Βουλή ο Καμμένος πλησιάζουν στο τέλος τους



Σχετική εικόναΔυόμιση χρόνια η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βασιζόταν στην καλή της τύχη. 
Το πετρέλαιο από τα 140 δολάρια του 2008 και τα 107 του 2014, έπεσε τον Φεβρουάριο του 2016 μέχρι και στα 30 δολάρια το βαρέλι. 
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Μέση Ανατολή και το πραξικόπημα στην Τουρκία εκτίναξαν τον ελληνικό τουρισμό. 
Η συμφωνία της Ε.Ε με την Τουρκία και η ήττα του ISIS μείωσαν τον αριθμό των προσφύγων. 
Οι αποταμιεύσεις της μέσης τάξης στήριξαν την υπερφορολόγηση. 
Στους δρόμους δεν είχε να αντιμετωπίσει αντίσταση, αφού τα δικά του παιδιά  που είχαν κάνει κόλαση την Αθήνα είχαν βολευτεί...

Τα «πειραγμένα» έγγραφα «εκθέτουν» τον Πάνο Καμμένο- Τι αποκάλυψε η ανάγνωση των τηλεγραφημάτων στο ΥΠΕΞ


«Πειραγμένα» έγγραφα ή απλώς ένα τυχαίο γεγονός;

Διαβολική σύμπτωση ή μέρος ενός καλά οργανωμένου σχεδίου; 

Η κρίσιμη απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από την αντιπαραβολή των φωτοτυπιών που κατατέθηκαν στο κοινοβούλιο με τα πρωτότυπα.
Μέχρι τότε όμως τα ερωτήματα, μετά και την σχετική παρουσίαση της ΝΔ, για την μη γνησιότητα ορισμένων εγγράφων που κατέθεσε ο υπουργός Άμυνας είναι πολλά, σημαντικά και χρήζουν απαντήσεων.
Κομβικό σημείο τα δύο πιστοποιητικά τελικού χρήστη. ..

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Πιο σκληρός και από τον… Σόιμπλε ο Τσακαλώτος για τους πλειστηριασμούς α΄ κατοικίας [Video]

Στην υπεράσπιση των πλειστηριασμών που -όπως είπε – αφορούν μόνον σε στρατηγικούς κακοπληρωτές, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι προστατεύεται η πρώτη κατοικία και οι λαϊκές τάξεις, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση αναφερόμενοι σε ρεπορτάζ που ήθελαν να βγαίνουν στο σφυρί σπίτια ακόμη και για χρέη 30.000 ευρώ.
Είναι προφανές ότι οι εικόνες από τις διαμαρτυρίες πολιτών κατά των πλειστηριασμών ήταν...

Αυτό είναι τo τελευταίο τραγούδι που ηχογράφησε η Αρλέτα - Χριστουγεννιάτικο, με τον τρόπο της [βίντεο]

Σε μουσική Λάκη Παπαδόπουλου και στίχους της Sunny Μπαλτζή, Φωτογραφία: NDPphoto

«Δεν είναι ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» 

είναι ο τίτλος του πρώτου τραγουδιού που κυκλοφορεί από τη Feelgood Records, από τον τελευταίο δίσκο που ηχογράφησε η Αρλέτα και πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Το «δεν είναι ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» είναι ένα πραγματικό Χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Χωρίς φανταχτερά στολίδια και γιρλάντες. Ένα τραγούδι που στεγάζει τη ζεστασιά και την πραγματική αξία της πιο αγαπημένης...

Αυτό που φοβάται ο Α.Τσίπρας


Σχετική εικόνα
Έχει γίνει φανερό πλέον πως η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κινείται βάσει σχεδίου. 
Όταν ευθύς εξ αρχής κάποιοι λίγοι προειδοποιούσαμε για το τι περιμένει την χώρα, μας αντιμετώπιζαν ως ακραίους και γραφικούς.
Σήμερα, οι ίδιοι αυτοί επικριτές μας, φωνάζουν και διαμαρτύρονται πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο να εξοντώσει την μεσαία τάξη. Και έχουν δίκιο. Μόνον που τότε δεν το έβλεπαν...

Υπόνοιες για ύπαρξη πλαστών εγγράφων που κατατέθηκαν στη Βουλή βάζουν «φωτιά» στην υπόθεση Καμμένου

Όσο εκτιμούν, κυρίως εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου, ότι η συζήτηση στη Βουλή αποτέλεσε την αυλαία της υπόθεσης με την πώληση του εξοπλισμού στην Σαουδική Αραβία, φαίνεται ότι οι επόμενες ώρες ή μέρες θα τους κάνουν να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους. 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έγγραφα που παρουσιάστηκαν από κυβερνητικής πλευράς στην συζήτηση στο κοινοβούλιο την περασμένη Δευτέρα έχουν μπει στο μικροσκόπιο...

Η ιστορία του Λ. ή πως μπορεί να γίνει Κόλαση η ζωή σας

Σχετική εικόναΟ Λ. ήταν ένας νομοταγής πολίτης. 
Πήγαινε στην δουλειά του, φρόντιζε την οικογένειά του και πλήρωνε τους φόρους του. Ήταν υπόδειγμα πολίτη. 
Το 2014 συνέβη το... μοιραίο! Έμαθε στα ξαφνικά ότι οφείλει στο ΙΚΑ 59.000 ευρώ, επειδή δεν είχε αποποιηθεί το δυαράκι της μητέρας του, η οποία είχε αποβιώσει τρία χρόνια νωρίτερα! Από τότε καταστράφηκε η ζωή του.
Το ΙΚΑ, λοιπόν, τον ειδοποίησε τρία χρόνια μετά από τον θάνατο της μητέρας του ότι όφειλε το ποσό των 59.000 ευρώ. Σύμφωνα με το ΙΚΑ η μητέρα του πήρε σε εννέα χρόνια από λάθος υπολογισμό 27.000 ευρώ περισσότερα από εκείνα που της αναλογούσαν. Δηλαδή 215 ευρώ περισσότερα τον μήνα. Του ζητούσαν, δηλαδή, αυτά τα 27.000 ευρώ, άλλα 27.000 ευρώ...

Συνένοχος ή βλάξ;


Σχετική εικόνα
Δανείστηκα το ρητορικό αυτό ερώτημα του εκδότη Κίτσου Τεγόπουλου για τον Μένιο Κουτσόγιωργα, επειδή ταιριάζει γάντι στη σημερινή περίπτωση Φίλη και των άλλων παιδιών. Ο οποίος παριστάνει ότι δεν ήξερε τίποτε για τα όπλα στη Σ.  Αραβία, καταδικάζοντας και την πώλησή τους! 
Τέτοια μεθόδευση με υποκρισία δεν περνάει αν την κάνεις ούτε σε μαθητές του δημοτικού.
Κατ αρχήν, ο κ Φίλης,  που … έμαθε τις τελευταίες μέρες ότι η Σ Αραβία βομβαρδίζει αμάχους στην Υεμένη, και ότι υπάρχουν καταδίκες από ΕΕ και Διεθνή Αμνηστία, δεν ήρθε από τον ουρανό στο συγκεκριμένο θέμα. 
Έχει παρελθόν! Μαζί με τους κ. Κυρίτση και Δρίτσα είναι από τις αρχές του 2017 μέλος της Επιτροπής Εξοπλιστικών προγραμμάτων!
Επομένως

«Τσίπρας, Κοντονής, Τσακαλώτος, Τόσκας είναι χούντα πλειστηριασμών»

«Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια χούντα πλειστηριασμών που βαράει τον κόσμο αλύπητα. 
Τα ΜΑΤ έχουν περιφράξει τον χώρο για να αρπάξουν τα κυκλώματα τις πρώτες κατοικίες. Γιατί περί αυτού πρόκειται. 
Γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για 30 χιλιάδες και 40 χιλιάδες ευρώ χρέη».
Τα παραπάνω δήλωσε στον “ΘΕΜΑ FM” ο γενικός γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Παναγιώτης Λαφαζάνης, λίγα λεπτά μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο...

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Ερώτηση «φωτιά» της Νέας Δημοκρατίας για τους φοροφυγάδες Στοιχηματζήδες ιδιοκτήτες Μέσων Ενημέρωσης


Ερώτηση «φωτια» της ΝΔ για τους ημιπαράνομους στοιχηματατζήδες του Διαδικτύου , οι οποίοι με το μαύρο και αφορολόγητο (τις περισσότερες φορές) χρήμα υποδύονται ενίοτε και τους εκδότες.

Η οδός Πειραιώς, δείχνει πλέον αποφασισμένη – όπως ακριβώς συνέβη και με την περίπτωση του σκανδάλου με την Σαουδική Αραβία- να μην αφήσει σε χλωρό κλαρί τα «συστήματα» (και τα παρασυστήματα) του ΣΥΡΙΖΑ.
Αφού όπως «φωτογραφίζεται» καθαρά στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχουν ιδιοκτήτες ή μέτοχοι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του διαδικτυακού στοιχηματισμού και έχουν ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ εκκρεμότητες με τις φορολογικές αρχές!...

Το 8,4% των Ελλήνων πάσχουν από ΧΑΠ και οι μισοί δεν το γνωρίζουν

smoking21342341

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον «σιωπηλό δολοφόνο», την Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, η οποία αποτελεί την 5η αιτία θανάτου παγκοσμίως - θα ανέβει στην 3η έως το 2020- και ευθύνεται για περισσότερους από τρία εκατομμύρια θανάτους ετησίως, κρούει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ΧΑΠ...

Η φάρσα που έστησε η ομορφότερη πόρνη των αρχαίων χρόνων στο φιλόσοφο Διογένη

Ο Διογένης ο Κυνικός ήταν πολλά πράγματα. 
Αν κάτι δεν ήταν, είναι ένα συνηθισμένος άνθρωπος. 
Στην πραγματικότητα ο Διογένης ήταν αναρχικός ακόμα κι αν τότε που έζησε, το συγκεκριμένο κοινωνικόπολιτικό ρεύμα δεν είχε ιδρυθεί.
Ο τρόπος σκέψης του και ο τρόπος ζωής του τον έκαναν να ξεχωρίζει. 

Οι ατάκες του και οι φαρμακερές απαντήσεις του σε όσους προσπαθούσαν να τον μειώσουν ή να τον εκθέσουν έχουν δημιουργήσει μια ολόκληρη σχολή για το πώς πρέπει κάποιος να αντιδρά απέναντι σε όσους θέλουν να τον μειώσουν.
Ο Διογένης δεν ήταν ένας εύκολος ή απλός άνθρωπος. Θεωρείται ο εμβληματικός πρωτοπόρος των...

Ναρκισσιστική προσωπικότητα: Πως διαμορφώνεται;

Ως θεωρία ο ναρκισσισμός κατάγεται από το μύθο του Νάρκισσου.
«Ο Νάρκισσος εξαπατημένος από το είδωλό με το οποίο είναι ερωτευμένος και από τη νύμφη Ηχώ, καταλήγει να πνιγεί καθώς ανταπεξέρχεται στο κάλεσμα της τελευταίας ενώ ατενίζει το πρόσωπο του μέσα στη λίμνη» (Κατσουνάκη, 2014).
Χαρακτηριστικά της ναρκισσιστικής συμπεριφοράς αφορούν όπως η υπερβολική αναφορά στον εαυτό μέσω του λόγου ή της αυτοεικόνας και η ανάγκη για προσοχή και θαυμασμό...

Περιμένουν πάνω από 600.000 κόσμου στην Ονειρούπολη της Δράμας - Πέρυσι ήρθαν και από Ινδία [εικόνες]

Η παραγωγή και διάθεση κρασιού, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, όπως και το φυσικό περιβάλλον, είναι τα κύρια όπλα της πόλης της Δράμας, που την καθιστούν ενδιαφέροντα προορισμό.

Τα Χριστούγεννα όμως, η πόλη της κεντρικής Μακεδονίας αποκτά ένα ακόμη «ισχυρό χαρτί»: Την Ονειρούπολη. 
«Η παραμυθένια χώρα των Χριστουγέννων, η Ονειρούπολη, είναι ο λόγος που η Δράμα γίνεται πρωταγωνίστρια των γιορτών» τόνισε μιλώντας στο...

Έτσι χρεοκόπησε η χώρα

Σχετική εικόνα
Η ΛΑΡΚΟ είναι μία εταιρεία που έχει εργοστάσια και ορυχεία σε τρεις νομούς της χώρας και απασχολεί άμεσα και έμμεσα 13.000 ΑΦΜ. 
Οι βουλευτές τριών νομών της χώρας, δηλαδή, τρέμουν μην τυχόν και δυσανασχετήσουν αυτό το τεράστιο λόμπι ψηφοφόρων. Μην έχετε άλλες απορίες για ποιον ακριβώς λόγο η ΛΑΡΚΟ είναι μία «προβληματική» εταιρεία με όλες τις κυβερνήσεις.
Ποιο είναι το πρόβλημα της ΛΑΡΚΟ με δύο λόγια; 

Γιατί αντέχει ο ΣΥΡΙΖΑ; (Σχόλιο)

Σχετική εικόνα

Παρά τις πυρκαγιές, τις πετρελαιοκηλίδες, τις πλημμύρες, την βαριά φορολογία και τις πολυσχιδείς δραστηριότητες του Π.Καμμένου, ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά αντέχει.

Δεν συντηρεί απλώς τις δυνάμεις του, αλλά βελτιώνει οριακά τα ποσοστά του. Αυξάνει την συσπείρωση του. Κάτι που αναμφίβολα αποτελεί έκπληξη για ένα κόμμα που οι συνθήκες τις οποίες το ίδιο δημιούργησε, προδίκαζαν την κατάρρευση του.
Όταν ένας πολιτικός σχηματισμός βρίσκεται σε καθοδική τροχιά, πολύ δύσκολα...

Η εντολή Μητσοτάκη που αποκάλυψε... εκλογές

Μία κίνηση έκπληξη, τουλάχιστον ως προς τη συγκυρία που εκδηλώθηκε, έκρυβε η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τους τομεάρχες να προετοιμάσουν σε συνεργασία με τους συνεργάτες του, το πρόγραμμα των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης της ΝΔ.
Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα έκανε λόγο για...

Η Μαρέβα Μητσοτάκη κατέθεσε εξώδικο κατά υπουργών και ΜΜΕ - Για τους υπαινιγμούς ότι έχει σχέσεις με Σφακιανάκη

Φωτογραφία:  Alexandros Michailidis / SOOC

Στην αντεπίθεση πέρασε η Μαρέβα Μητσοτάκη αποστέλλοντας εξώδικη πρόσκληση μετά τους υπαινιγμούς της κυβέρνησης ότι «έχει επιχειρηματικές σχέσεις με τον επίδοξο μεσάζοντα» για την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία, Τζον Σφακιανάκη.

Μάλιστα, το εξώδικο της κυρίας Μητσοτάκη απευθύνεται προς τους υπουργούς κ. Νίκο Παππά και κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο, αλλά και τις εφημερίδες Δημοκρατία και Εφημερίδα των Συντακτών και τον Κώστα Βαξεβάνη, καθώς...

Κασσίμης: Άθλιος ψεύτης ο Τσίπρας – Τι συνέβη στη Ρωσία το 1991

Ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Θεόδωρος Κασσίμης, υποστηρίζει ότι “ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας κατά συρροήν λασπολόγος”, διαψεύδοντας τα όσα ακούστηκαν χθες στη Βουλή ότι το 1991 υπήρξε αποστολή στη Ρωσία μαζί με τον διοικητή της ΕΤΕ στην οποία ήταν ο Ηλίας Παπαδόπουλος με τον γιο του και εισέπραξαν 67 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Κασσίμη, κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ως πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πήρε μαζί του τον Ηλία Παπαδόπουλο σε επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα.
Συγκεκριμένα, ο Θεόδωρος Κασσίμης υποστηρίζει ότι...

Ξέσπασμα κατοίκων της Μάνδρας κατά της Δούρου: Ντροπή σας, μας αφήσατε αβοήθητους [εικόνες & βίντεο]

Ξέσπασμα κάτοικου της Μάνδρας κατά της κ. Δούρου (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Στα ύψη ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας κάτοικοι και επιχειρηματίες της Μάνδρας ξέσπασαν κατά της Ρένας Δούρου.

«Ντροπή σας, μας αφήσατε αβοήθητους», φώναζαν έξαλλοι οι πληγέντες από τη φονική πλημμύρα, τη στιγμή που η περιφερειάρχης Αττικής ήταν στο βήμα. 
Απαιτούσαν από την κ. Δούρου να μάθουν τις άμεσες κινήσεις της...

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Ο Τσίτσο και ο Φράνκο

Γράφει ο Ηριδανός
Οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως ένα σώμα και μια ψυχή, στη Βουλή, ακούγοντας , στην χθεσινή συζήτηση,  πότε τον ένα αρχηγό τους και πότε τον άλλο να ρίχνουν βροχή τα ψέμματα, με ύφος διακοσίων καρδιναλίων– όσα και τα ελλείποντα βλήματα- αλυχτούσαν από την χαρά  τους, στα κοινοβουλευτικά έδρανα.
Αφού το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς δεν έμεινε ούτε στο μέγεθος του φύλου της συκής  και πια δεν κρύβονται τα σκάνδαλα της...

Άτακτη υποχώρηση μετά το φιάσκο Τσίπρα-Καμμένου στη Βουλή – Προχωρούν σε ανάκληση της πώλησης βλημάτων

Μετά το χθεσινό φιάσκο από την επεισοδιακή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής κατά την οποία οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος υπερασπίστηκαν την συμφωνία πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, σε άτακτη υποχώρηση φέρεται να προχωρά η Κυβέρνηση καθώς έπειτα από πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής ξεκινά διαδικασίες ανάκλησης της θετικής απόφασης για την πώληση.
Η πρόταση Φίλη έγινε ομοφώνως αποδεκτή ενώ ο...

Η πανάρχαια στάση του σώματος που σε ξεκουράζει και σμιλεύει τα πόδια [Ασκήσεις & video]

Η πανάρχαια στάση του σώματος που σε ξεκουράζει και σμιλεύει τα πόδια

Λιγότερο από 2 ώρες την εβδομάδα ασκείται το 90% των Ελλήνων, οι οποίοι φαίνεται να έχουν παραδοθεί στις συνήθειες της καθιστικής ζωής παραμελώντας την υγεία τους και διατρέχοντας σοβαρό κίνδυνο παχυσαρκίας και εκδήλωσης διαβήτη.

Οι συνέπειες της έλλειψης σωματικής δραστηριότητας και ισορροπημένης διατροφής καταγράφονται από πρόσφατη μελέτη που έγινε στη χώρα μας. 
Οι Ελληνες, σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι...

Η υπογραφή του Τσίπρα που τον οδηγεί μαζί με τον Καμμένο στο Ειδικό Δικαστήριο

Μετά τη χθεσινή τρικυμιώδη συζήτηση στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρωθυπουργός όχι μόνο κάλυψε τον τον υπουργό Αμυνας και συγκυβερνήτη του αλλά ουσιαστικά ταυτίστηκε μαζί του, οι Πάνος Καμμένος και Αλέξης Τσίπρας παραμένουν διπλά εκτεθειμένοι.

Τα ντοκουμέντα καταδεικνύουν, ειδικά για την υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, πως ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε από την πρώτη στιγμή τη συμφωνία και μάλιστα αυτή φέρει την υπογραφή του, εξού και τόσο ο υπουργός Εξωτερικών όσο και ο...

10 πρά(γ)ματα που κατάλαβα από τη συζήτηση στη Βουλή για τα βλήματα

Του Μάνου Βουλαρινού
Πρώτα από όλα να ζητήσω συγγνώμη για το μπέρδεμα που μπορεί να δημιουργήσει ο τίτλος και να διευκρινίσω: 
Όταν λέω «τι κατάλαβα από τη συζήτηση για τα βλήματα» δεν αναφέρομαι στα βλήματα που ενδεχομένως να πήραν καποια στιγμή τον λόγο στη χτεσινή συζήτηση, αλλά στα βλήματα τα οποία αφορούσε η συζήτηση. Δηλαδή τα βλήματα προς πώληση. Τα πυρομαχικά. 
Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως καλύτερος τίτλος να ήταν το «10 πρά(γ)ματα που κατάλαβα παρακολουθώντας τη συζήτηση για τα πυρομαχικά που η Ελλάδα ήθελε να πουλήσει στη Σαουδική την Αραβία αλλά δεν τα κατάφερε»...

Το αφήγημα του «εκβιαζόμενου αριστερού» πρωθυπουργού κατέρρευσε. Και ξέρει και επικροτεί...

Μέχρι χθες, μέχρι δηλαδή την συζήτηση στην Βουλή για την πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία, οι περισσότεροι υποθέταμε ότι ο κ Τσίπας, παίζει το έργο 
«ο εκβιαζόμενος αριστερός».
Δηλαδή, ο πολίτικος που ενώ είναι αριστερός, ιδεολογικά (με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό πια), δεν μπορεί να εφαρμόσει την ιδεολογία του και τα πιστεύω του γιατί «εκβιάζεται».
Εκβιάζεται και από το εξωτερικό αλλά και από το εσωτερικό...

Κάτι πρέπει να γίνει με τις δουλειές και τα χρέη των ανθρώπων


Σχετική εικόναΧτες πήρα ταξί για την πλατεία Συντάγματος. 
Ο ταξιτζής με χαιρέτησε ευγενικά και μου δήλωσε ότι με διαβάζει από την εποχή του euro2day! 
«Δούλευα στην ΔΙΕΚΑΤ, μηχανικός. Εδώ και οκτώ χρόνια οδηγώ ταξί. Πίστεψα ότι θα ήταν περιστασιακό. Σήμερα είμαι χαρούμενος! Έχω δουλειά. Τα περισσότερα ταξί οδηγούνται από άνεργους επιστήμονες».
Στην χώρα αυτή έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια πολλά ατυχήματα. Το ένα ήταν ότι...

H αναπάντητη πρόκληση Μητσοτάκη σε Τσίπρα, η «γκάφα» του πρωθυπουργού και το... ειδικό δικαστήριο

Πολλά θα γραφτούν και ακόμα περισσότερα θα ειπωθούν για την συζήτηση στη Βουλή. 
Η κάθε πλευρά θα επιδιώξει να επωφεληθεί σε πολιτικό αλλά και επικοινωνιακό επίπεδο.
Από τη διαδικασία, η οποία κράτησε περισσότερο από πέντε ώρες, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Όμως υπάρχουν τέσσερα στοιχεία που είναι απολύτως ενδεικτικά της «αμυντικής» στάσης που κράτησε...

Ούτε τους βουλευτές του δεν έπεισε ο Αλ. Τσίπρας

«Ήρθα να υπερασπιστώ το φως».
Η φράση αυτή ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα και την είπε χθες εκκινώντας την ομιλία του στη Βουλή. 
Έξι ώρες αργότερα, όταν η συζήτηση τελείωσε και τα φώτα της Ολομέλειας έσβησαν, πιθανότατα να μην έπεισε ούτε τους βουλευτές του, που σηκώθηκαν από… ανάγκη να τον χειροκροτήσουν, μήπως και πεισθούν ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό.
Τα ερωτήματα, όμως, παραμένουν, αφού ο πρωθυπουργός ουσιαστικά δεν απάντησε...

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Ελληνικός Ποιμενικός: Ο μοναδικός σκύλος που παλεύει με την αρκούδα! [Video]

Αποτέλεσμα εικόνας για Ελληνικός Ποιμενικός:Το τηλεφώνημα στο φίλο μου τον Γιώτη, κτηνοτρόφο σε ένα χωριό του Δυτικού Ζαγοριού, δίπλα στη χαράδρα του Βίκου, έγινε περασμένα μεσάνυχτα και μάς βρήκε στο μαγαζί τού χωριού:
“Έλα γρήγορα πάνω, η αρκούδα έφαγε τον Καλέση”.
Την κλήση έκανε ο τρομαγμένος νεαρός τσοπάνος του, που ξενυχτούσε τα πρόβατα στα καλοκαιρινά βοσκοτόπια της Τύμφης.
Ο Γιώτης ταράχτηκε, γιατί ο Καλέσης είναι ο μεγάλος αρσενικός σκύλος του κοπαδιού και χωρίς αυτόν τα πράγματα γίνονταν πολύ δύσκολα, αφού δύο αρκούδες γυρόφερναν στην περιοχή και σχεδόν κάθε βράδυ έκαναν επιθέσεις στα ζώα του χωριού. “Φύλακας άγγελος” των κοπαδιών και της ορεινής οικονομίας...

Ειδικό Δικαστήριο για τον Καμμένο προανήγγειλλε ο Μητσοτάκης

Την παραπομπή του Πάνου Καμμένου σε Ειδικό Δικαστήριο προανήγγειλλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή σχετικά με την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, τονίζοντας πως μετά τις εκλογές θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για την υπόθεση με τη Σαουδική Αραβία.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «είστε η πρώτη κυβέρνηση η οποία θα ελεγχθεί επειδή ξεπουλάτε, αντστρέφοντας την πατέντα Τσοχατζόπουλου.
Αυτός αγόραζε όπλα, εσείς πουλάτε, αλλά στην ουσία είσαστε το ίδιο. Σε οποιαδήποτε κανονική χώρα ο κ. Καμμένος θα είχε αποπεμφθεί...

Ένα… πούρο δώρο μαζί με το μέρισμα

Γράφει ο Αγκιτάτορας,
Ωραίο το βίντεο που σκέφτηκαν να φτιάξουν οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού (Καρανίκα εσύ;) για να προβάλλουν το κοινωνικό μέρισμα που μοιράζει η κυβέρνηση.
Λίγο τα κουτιά για πούρα, λίγο το Mont blanc της υπογραφής, λίγο η συμπαθέστατη κοκκινοφορούσα κυρία στο περιστύλιο της Βουλής να διαβάζει από το autocue το πόσο...

Το μήνυμα του Κώστα Καραμανλή στον Πάνο Καμμένο, λίγο πριν από την συζήτηση στη Βουλή

Λένε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο, ειδικά στο χώρο της πολιτικής. 
Η εμφάνιση του Θόδωρου Ρουσόπουλου στην δημόσια τηλεόραση, μερικές ώρες πριν από την συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση με τον Πάνο Καμμένο, μπορεί να ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό, όμως η τοποθέτησή του για τους χειρισμούς του υπουργού Άμυνας, αναμφίβολα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη...

Η Κυβέρνηση ήθελε να βάλει «συνέταιρο» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) τον σκοτεινό μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο

Σε μια σημαντική αποκάλυψη, που αποδεικνύει τις ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΕΣ σχέσεις του Πάνου Καμμένου αλλά και συνολικά της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τον σκοτεινό έμπορο όπλων- μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο 

προχώρησε χθες η «Καθημερινή».
Δείτε ολόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Τάσου Τέλογλου, όπως δημοσιεύθηκε στην έντυπη έκδοση της «Καθημερινής της Κυριακής»
Σχέδιο παραγωγής βομβών αεροπορίας στην Ελλάδα, τις οποίες θα αγόραζε στη συνέχεια...

«Μαύρη Δευτέρα»: Σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ-κυβέρνησης για την πώληση όπλων στην Σ. Αραβία

Φωτογραφία αρχείου: Menelaos Myrillas / SOOC

Σφοδρή αντιπαράθεση αναμένεται σήμερα Δευτέρα στη Βουλή, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης 

για το θέμα της πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία, υπόθεση την οποία η ΝΔ έχει χαρακτηρίσει ως σκάνδαλο.

Την επίκαιρη ερώτηση έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία. 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επιτεθεί με δριμύτητα τόσο κατά του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου όσο και κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα...

Σφάζει πάλι τον Τσίπρα ο Αρκάς

Δείτε το νέο σκίτσο του Αρκά για την γλώσσα της αλήθειας που μιλάει ο Τσίπρας:

Εσπερίδα για τον «Δασικό Πλούτο της Δράμας»

Εσπερίδα για τον «Δασικό Πλούτο της Δράμας»
Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Παράρτημα Αν. Μακεδονίας μαζί με την Οικολογική Κίνηση Δράμας, τις Δασικές Υπηρεσίες Δράμας, τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης, το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Δράμας διοργανώνουν εσπερίδα για τον 
«Δασικό Πλούτο της Δράμας».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 στις 18:00 το απόγευμα σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Τι πρέπει να κάνει η Νέα Δημοκρατία την Δευτέρα στη Βουλή

Σχετική εικόνα
Είναι βέβαιο ότι στη συζήτηση της Δευτέρας, στη βουλή, για όσα σκανδαλώδη έχουν αποκαλυφθεί για την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία μέσω του κ. Βασ.Παπαδόπουλου, οι κύριοι Τσίπρας και Καμενος θα επιχειρήσουν να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση ώστε να κρυφτούν από τους πολίτες τα πραγματικά ερωτήματα που έχουν τεθεί, 
όπως:
1) Κάποιος κύριος Παπαδόπουλος "εμφανίζεται στο ΥΠΕΘΑ ως πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας για την αγορά βλημάτων"...

Πού θα πήγαιναν τα πυρομαχικά, κ. Καμμένε;

Πού θα πήγαιναν τα πυρομαχικά, κ. Καμμένε;
Του Ειδικού Συνεργάτη
Είναι τόσο πολλά τα όσα σκανδαλώδη σε καθημερινή βάση αποκαλύπτονται για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, που φυσικά η υπερπαραγωγή λεκτικών τεχνασμάτων και η επιλεκτική χρήση της μισής αλήθειας από τον κ. Καμμένο δεν μπορεί να εξωραΐσει την αδυσώπητη για αυτόν πραγματικότητα.
Τα πάμπολλα ζητήματα νομιμότητας...

Δημοσκόπηση: Σε τροχιά αυτοδυναμίας η ΝΔ - Άνοδος της Κεντροαριστεράς

Σε τροχιά αυτοδυναμίας κινείται η ΝΔ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis 

για την εφημερίδα «Τα Νέα»
Συγκεκριμένα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το 35,6% στην εκτίμηση ψήφου, έναντι 24,1% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην πρόθεση ψήφου το προβάδισμα της ΝΔ είναι...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων...