Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Δημοσκόπηση GPO: Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη με πρώτη την ΝΔ - Μεγάλη άνοδος για το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ (Κάρτες)

Στην συγκεκριμένη μέτρηση καταγράφεται και στους τέσσερις νομούς το πολιτικό βαρόμετρο των κομμάτων μετά την εκλογή του κ. Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.
Δημοσκόπηση στους τέσσερις νομούς της Κρήτης πραγματοποίησε από τις 10 μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2022 η εταιρεία GPO, τα στοιχεία της οποία δημοσιεύουν σήμερα τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. 
Στην συγκεκριμένη μέτρηση καταγράφονται οι διαθέσεις της...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 16 Ιανουαρίου

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 16 Ιανουαρίου...

Έρευνα ΣΟΚ: Βλάβες μεγαλύτερες από την Αλτζχάιμερ προκαλεί ο κορωνοϊός

Βλάβες που σχετίζονται με την νόσο Αλτζχάιμερ 
αναπτύσσουν οι ασθενείς που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό και χρειάζονται νοσηλεία.
Παρουσιάζουν νευρολογικά προβλήματα. 
Μάλιστα οι δείκτες που δείχνουν την ύπαρξη της βλάβης αυτής, μπορεί να φτάσουν ακόμη και σε διπλάσιες τιμές από αυτές που παρατηρούνται σε ασθενείς με Αλτζχάιμερ...

Οι Σέρβοι βγάζουν... οφσάιντ τον Τζόκοβιτς: Ήξερε από τις 16 Δεκεμβρίου πως είναι θετικός

Ο ίδιος είχε πει ότι το έμαθε την επόμενη μέρα αλλά η επιτροπή για την πανδημία της Σερβίας τον διαψεύδει 
- Έγκυρο το μοριακό τεστ του σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου υγείας της Σερβίας 
- Τα επόμενα βήματα του Σέρβου έως την δίκη της Κυριακής που θα κρίνει την τύχη του στην Αυστραλία 
- Οι απόψεις των κορυφαίων τενιστών για την υπόθεση
Η Επιτροπή Κρίσεων που διαχειρίζεται την πανδημία στην Σερβία καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του Νόβακ Τζόκοβιτς ότι δεν γνώριζε πως είναι θετικός στον κοροναϊό μέχρι...

Η «δεύτερη φορά Αριστερά» βγάζει πολύ γέλιο

Το alter ego του Α. Τσίπρα ξανακτύπησε με μια «βελτιωμένη» εκδοχή του δόγματος «η δεύτερη φορά Αριστερά θα είναι αλλιώς». 
Βέβαια με τέτοια μυαλά δεν θα υπάρξει ποτέ «δεύτερη φορά Αριστερά» και αν συνεχίσουν έτσι πιθανόν σε λίγο να μην υπάρχει καν Αριστερά.
Αυτή την φορά ο κ. alter ego ασχολήθηκε με την Ελληνική Δικαιοσύνη και προειδοποίησε πως η «δεύτερη φορά Αριστερά» θα δημιουργήσει μια νέα σχολή δικαστών που προφανώς θα βγάζει πειθήνιους δικαστές οι οποίοι θα εκδίδουν αποφάσεις σύμφωνες με τη νέα «σοσιαλιστική νομιμότητα». Οι δε δικαστές της παλιάς κοπής θα αποχωρήσουν με...

Εξεταστική Επιτροπή: Το πόρισμα για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ («λίστα Πέτσα») - Κατέρρευσαν οι κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ

Σε φιάσκο για την αξιωματική αντιπολίτευση που επιχείρησε να εγείρει θέμα χρηματοδότησης των ΜΜΕ προς όφελος της κυβέρνησης αναφορικά με την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας, εξελίχθηκε η εξεταστική επιτροπή.
Σύμφωνα με το πόρισμα της πλειοψηφίας δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για τη λεγόμενη «λίστα Πέτσα», ούτε και για το ζήτημα της δήθεν επιχείρησης χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Τι αναφέρει για την εταιρεία Opinion Poll και την εφημερίδα documento.
Από την εξέταση μαρτύρων που προσκλήθηκαν στην εξεταστική αλλά και στοιχείων αναφορικά με την επικοινωνιακή καμπάνια για την πανδημία και την ενημέρωση των πολιτών «Μένουμε Σπίτι-Μένουμε Ασφαλείς», αυτή ήταν απολύτως...

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Ένα μεγάλο δημοκρατικό ΚεντροΔεξιό Μέτωπο, Ρεαλισμού, Πατριωτισμού και Προόδου

Γιατί ΚεντροΔεξιά εν έτει 2022; Δεξιά ή Κέντρο… Κέντρο ή Δεξιά… και Κέντρο και Δεξιά λοιπόν! 
Η ΚεντροΔεξιά αποτελεί για πολλούς μία θολή έννοια, η οποία συγκεντρώνει φανατικούς εχθρούς. 
Παρ’ όλα αυτά, η κεντροδεξιά αποτελεί κυρίαρχη ιδεολογία στην Δύση, και έχει στο επίκεντρό της την Ελεύθερη Οικονομία και Επιχειρηματικότητα, μα και Κοινωνικές Πολιτικές για να στηρίξει τους πλέον ευάλωτους και να δημιουργήσει...

Ο αδύναμος Τσίπρας, η «Αυγή» και το επικοινωνιακό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλη αναταραχή έχουν προκαλέσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οι εξελίξεις γύρω από το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας «Αυγή», με την ηγεσία της Κουμουνδούρου να φέρει τεράστια ευθύνη για την πορεία που πήραν τα πράγματα, παρά το γεγονός ότι το Πολιτικό Συμβούλιο, αποφάσισε να κρατήσει... εν ζωή, προσωρινά, το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας, επιλέγοντας την άτακτη υποχώρηση.
Σε μία κρίσιμη περίοδο για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τις δημοσκοπήσεις να το καταγράφουν σε βαρομετρικό χαμηλό και με τις εξελίξεις στην ευρύτερη κεντροαριστερά να προκαλούν ισχυρές πιέσεις, ο κ. Τσίπρας...

Ιερά Σύνοδος: Σύσταση στους πιστούς να μην παρασύρονται από ύβρεις ιερέων για τη μάσκα και τον εμβολιασμό

Νέα σύσταση απευθύνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στους πιστούς να μην παρασύρονται από ύβρεις ιερέων κατά της μάσκας και του εμβολιασμού.
Τη στιγμή που ανεμβολίαστος εφημέριος, πατέρας δύο παιδιών, νόσησε από κορωνοϊό και έχασε τη ζωή του στο Αγρίνιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος τάσσεται ακόμη μια φορά ξεκάθαρα ενάντια σε κάθε κληρικό που δεν ακολουθεί τη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με την πανδημία: ...

«Φλόριντα της Ευρώπης» χαρακτηρίζει την Ελλάδα η Handelsblatt και προσθέτει ότι είναι «παράδεισος για Γερμανούς συνταξιούχους».

Handelsblatt: «Φλόριντα της Ευρώπης η Ελλάδα, παράδεισος για Γερμανούς συνταξιούχους»
Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στην απόφαση πολλών Γερμανών συνταξιούχων να περάσουν το τελευταίο μέρος της ζωής τους μακριά από τη χώρα τους, μεταφέροντας την κατοικία τους σε άλλους τόπους με καλύτερη ποιότητα ζωής, ήλιο και βέβαια φορολογικά και οικονομικά πλεονεκτήματα.
Το ρεπορτάζ μεταξύ άλλων γράφει:...

Μητσοτάκης: Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου - Ανακοινώνονται νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων - Ολόκληρη η συνέντευξη και το βίντεο

Ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», δήλωσε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα έρθει στις αρχές Μαΐου, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.
«Έχω ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να εκκινήσει άμεσα τη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα εφαρμοστεί από 1ης Μαΐου αυτού του έτους», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε νέο πακέτο στήριξης σε επιχειρήσεις. Όπως ανέφερε:...

Πώς πρέπει να ετοιμαστούμε για την επόμενη πανδημία

Ας πάρουμε αυτό το «καλό» σενάριο. 
Ας πούμε ότι θα μπούμε εν τέλει σε μια ζώνη λιγότερο εκρηκτικής συμβίωσης με τον ιό. 
Τι σημαίνει αυτό για την επόμενη μέρα όσον άφορα την προετοιμασία μας για την επόμενη πανδημία (που σίγουρα θα έρθει σε κάποια χρόνια); 
Ποια είναι τα λάθη που έγιναν και ποια είναι κάποια από τα κυρία μαθήματα που πρέπει να πάρει η Δημόσια Υγεία από τα λάθη αυτά ώστε να βγει σοφότερη από τη διαχείριση της...

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Δημοσκόπηση: Στις 10,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Στο 12,3% το ΚΙΝΑΛ

Σταθερό προβάδισμα 10,9 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό της Politic.

Σύμφωνα με αυτή, η ΝΔ εξακολουθεί να είναι στην πρώτη θέση με 33,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,3%.

Το ΚΙΝΑΛ είναι σταθερά στο 12,3%, το ΚΚΕ στο 4,6%, η Ελληνική Λύση στο 4,5% και το ΜέΡΑ25 στο 3,2%.

Σε σύγκριση με την τελευταία δημοσκόπηση του Δεκέμβρη τόσο το κυβερνών κόμμα όσο και η...

Μεταναστευτικό: Μερικές αλήθειες

Το μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα ήρθε για να μείνει. 
Όποιος πιστεύει πως μπορεί ένα κράτος της ΕΕ να απελάσει 200.000 ανθρώπους είναι είτε δημαγωγός είτε ζει στον κόσμο του. 
Εκείνο που γίνεται και γίνεται με επιτυχία, είναι ο σημαντικός περιορισμός των αφίξεων νέων μεταναστών - προσφύγων, χάρη στα μέτρα που λαμβάνει η παρούσα κυβέρνηση στον Έβρο και στο Αιγαίο.
Συνεπώς το πρόβλημα εντοπίζεται σε αυτούς που βρίσκονται ήδη στην πατρίδα μας. 
Τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους; ...

Μονόδρομος για τον Ανδρουλάκη η στροφή στα Αριστερά

Οριοθετώντας ως βασικό αντίπαλο τη «συντηρητική» κυβέρνηση της ΝΔ και θέτοντας ως στόχο μια «σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση»
που θα στηριχθεί από τις «ζωτικές κυβερνητικές προοδευτικές δυνάμεις του τόπου» ο Νίκος Ανδρουλάκης στρέφεται στο ακροατήριο του Αλέξη Τσίπρα που αναζητεί μια «προοδευτική κυβέρνηση». 
Και οι δύο απευθύνονται πλέον στο ίδιο κοινό δεδομένου ότι οι εκσυγχρονιστές, το σύγχρονο κέντρο της πολιτικής σκηνής, δεν ανταποκρίνεται στα κελεύσματα της σοσιαλδημοκρατίας με οποιαδήποτε μορφή...

«Αυγή» ήταν και πέρασε και ήρθε το λυκόφως

Αποχαιρετάει τα εγκόσμια το καθημερινό φύλλο της «Αυγής» κι ετοιμάζεται να περάσει στην ιστορία, ου μην και στη λήθη, όπως συμβαίνει πάντα όταν οι απόγονοι αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων, δηλαδή απολύτως ανάξιοι να διαχειριστούν την τεράστια κληρονομιά αξιοπιστίας που έλαβαν, να τη συντηρήσουν και να την κληροδοτήσουν με τη σειρά τους όταν έρθει η ώρα.
Η Αυγή «πεθαίνει» επειδή ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ την έκαναν σαν τα μούτρα τους. Την μετέτρεψαν σε φύλλο αναξιοπρεπές και αφερέγγυο, διέβρωσαν την φήμη της, υποκατέστησαν την αξιοπιστία της, διέλυσαν...

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Αφίξεις ΛΑΘΡΟ στην ΕΕ πάνω από τα προ-πανδημικά επίπεδα - Τι έγινε στην Ελλάδα

2022-01-11 FRONTEX
Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που συνέλεξε η Frontex, ο συνολικός αριθμός παράνομων συνοριακών διελεύσεων το 2021 ήταν 200.000, ο υψηλότερος αριθμός από το 2017.
Πρόκειται για αύξηση 36% σε σύγκριση με το 2019 και αύξηση 57% σε σύγκριση με το 2020, όταν μπορέσαμε να παρατηρήσουμε ισχυρό αντίκτυπο των περιορισμών του COVID-19. Αυτό υποδηλώνει ότι άλλοι παράγοντες εκτός από την άρση των περιορισμών στην παγκόσμια κινητικότητα είναι η αιτία της αυξημένης μεταναστευτικής πίεσης.
Ένας τέτοιος παράγοντας που καθορίζει το 2021...

Και καταλήψεις στα σχολεία υποκινεί τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ

Η αδυναμία του να ασκήσει σοβαρή αντιπολίτευση τον ωθεί σε στρατηγικά λάθη

Η πολιτική αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει σοβαρή αντιπολίτευση φέρνει νεύρα στην Κουμουνδούρου που ζει το δικό της δράμα καθώς εκτός όλων των άλλων έχει προκύψει και ο Νίκος Ανδρουλάκης. 
Όπως διαβάζουμε στο political.gr, στο πλαίσιο της «Covid αντιπολίτευσης» που υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ζήσουμε τραγελαφικές καταστάσεις...

Οι παροχές Μητσοτάκη και η αναχαίτιση της κυβερνητικής φθοράς

Γρήγορα ανακλαστικά στο μείζον θέμα της έξαρσης της ακρίβειας που επηρεάζει το εισόδημα της πλειοψηφίας των πολιτών επιδεικνύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, προωθώντας στοχευμένα μέτρα-αντίβαρα για το διαθέσιμο εισόδημα.
Σε μία χρονική συγκυρία ιδιαίτερα ευαίσθητη λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας και ενώ ο χρόνος για τις επόμενες εθνικές εκλογές μετρά αντίστροφα, το Μέγαρο Μαξίμου δίνει μεγάλη έμφαση στη διαχείριση της αύξησης των...

Η απλή αναλογική και η επιστροφή του εφιάλτη

O Αλέξης Τσίπρας το 2016 ως πρωθυπουργός προώθησε την απλή αναλογική ευελπιστώντας ότι έστω και από τις μεθεπόμενες εκλογές θα μπορούσαν να δημιουργηθούν συνθήκες επιστροφής στην εξουσία μέσα από συμμαχίες και συνεργασίες. 
Μόνο που το σύστημα που ψηφίσθηκε τότε, παρά το πλαφόν του 3%, ανοίγει την όρεξη σε μορφώματα - παραμάγαζα και της Χρυσής Αυγής που συνεχίζει να εκκολάπτει το αβγό του φιδιού πατώντας και στην κρίση της πανδημίας όπως φάνηκε στις περιπτώσεις των επεισοδίων - ξυλοδαρμών σε σχολεία της βόρειας Ελλάδας και...

Ο ηγέτης και το σύνδρομο του χιμπατζή

Οι χώρες και οι κοινωνίες χρειάζονται ηγέτες. 
Με όλες τις δημοκρατίες, τις συμμετοχές, τις συλλογικότητες, τις διαφάνειες και τις θεσμικές κατοχυρώσεις που έχουμε επιτύχει στον ανεπτυγμένο δυτικό κόσμο μας, ουδέποτε ξεπεράσαμε την ανάγκη του ενός ανδρός που θα κάθεται στο τιμόνι μας. 
Μπορεί να καταναλώσαμε πολλή ενέργεια για να πλαισιώσουμε τους ηγέτες με περιοριστικούς θεσμούς και ασφαλιστικές δικλείδες, ουδέποτε όμως η ιστορία λειτούργησε ερήμην τους.
Οι κοινωνίες, οι επιχειρήσεις, τα συνδικάτα, οι ομάδες, τα κόμματα, θέλουν ηγέτη, ψάχνουν ηγέτη. Χωρίς αυτόν δεν...

«Κυριάκο κάν’ το όπως ο Μακρόν»

Το ενδεχόμενο νέων πιο αυστηρών μέτρων για τους ανεμβολίαστους εξετάσει η Κυβέρνηση. 
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δέχεται εισηγήσεις για πιο σκληρή γραμμή απέναντι στους ανεμβολίαστους, αλλά προς το παρόν δεν τις προκρίνει.
Η Κυβέρνηση μελετά σχέδια αντιμετώπισης της παραλλαγής Όμικρον ενόσω η μετάλλαξη Δέλτα εξακολουθεί να πιέζει τα νοσοκομεία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποντάρει στο αυξημένο τέστινγκ και στην ενίσχυση των εμβολιασμών και δεν προκρίνει μέτρα της...

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Μηνύματα προς Αλέξη Τσίπρα: Υπάρχουν πλέον και αλλού πορτοκαλιές

Τα εσωκομματικά και... συμμαχικά μηνύματα προς τον Αλέξη Τσίπρα λαμβάνουν τη μορφή ανοιχτών προειδοποιήσεων εν όψει του συνεδρίου, το οποίο όπως ο ίδιος έχει δηλώσει θα γίνει έστω και με τη χρήση των ψηφιακών μέσων. 
Οι συνιστώσες παίρνουν θέση τραβώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από τα μανίκια, ενώ δυνάμεις όπως της Προοδευτικής Συμμαχίας δείχνουν να θέτουν θέμα αλλαγής τακτικής αντιδρώντας ουσιαστικά στη μονοθεματική γραμμή της Covid αντιπολίτευσης και στην πολάκειο λογική που δείχνει να επικρατεί ως προς τους τόνους που χρησιμοποιούνται. Η παρουσία Ανδρουλάκη δίνει περιθώρια...

Οι «πικρές αλήθειες» για τον East Med και οι προοπτικές του ενεργειακού Ελντοράντο στην Αν.Μεσόγειο

Η απόσυρση της στήριξης που προσέφεραν οι Αμερικανοί στον αγωγό του φυσικού αερίου East Med ,παρά την απογοήτευση που ίσως δημιουργεί, φέρνει πιο κοντά το τέλος ενός Σχεδίου το οποίο απορρόφησε σημαντικό διπλωματικό κεφάλαιο , ενώ ολοι γνώριζαν ότι το έργο αυτό είναι απίθανο να υλοποιηθεί. 
Το πιο σημαντικό είναι όμως η αποκρυπτογράφηση της νέας αμερικανικής προσέγγισης στα ενεργειακά της Ανατολικής Μεσογείου η οποία διατυπώνεται στο δισέλιδο αμερικανικό ανεπίσημο έγγραφο που ειδε το φως της δημοσιότητας…

Οι Ιταλοί «καταθέτουν» γλυπτό από τη ζωφόρο και ο ΣΥΡΙΖΑ μιζέρια

Γίνεται μια καλή αρχή για την επιστροφή όσων γλυπτών του Παρθενώνα βρίσκονται σε ξένα μουσεία, και οι αντιπολιτευτικές κραυγές χτυπάνε κόκκινο
Χθες ήρθε στη χώρα μας ως «κατάθεση» ένα κομμάτι με το πόδι της Αρτέμιδος από την ανατολική ζωφόρο. 
Ο καυγάς είχε ξεκινήσει μέρες πριν! 
Σαν να μην ήταν η κατάθεση του Μουσείου του Παλέρμο προς την Ελλάδα και το Μουσείο της Ακρόπολης μια κίνηση εξαιρετική και άξια επαίνων και συγχαρητηρίων!
Είναι κι αυτός ένας τρόπος να το παίζεις...

Πάνω από 15.000 κρούσματα θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα, χωρίς τα self test, λέει ο Μητσοτάκης για τα Σχολεία

«Τα ανοιχτά σχολεία μπορούν να γίνουν προάγγελος και της ανοιχτής κοινωνίας»
Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη σε εργαστηριακούς και αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους, καθώς μέχρι τώρα έχει οργανώσει και διαθέσει 94.000.000 τεστ σε 7.800.000 πολίτες.
«Καλή αρχή με ανοιχτά και ασφαλή σχολεία!», τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα social media, σημειώνοντας...

350 συμμορίες, 2.500 κακοποιοί, τζίρος 245 εκατ. ευρώ

Έντονη η εγκληματική δραστηριότητα στην Ελλάδα το 2020 παρά την καραντίνα 
- Οι μαφίες των Ρομά, οι Γεωργιανοί και η «έκρηξη» στη διακίνηση κοκαΐνης
Το 2020 έδρασαν στη χώρα – παρά την καραντίνα – 350 εγκληματικές οργανώσεις στις οποίες συμμετείχε ένας «στρατός» περίπου 2.500 κακοποιών, με έσοδα που πλησίασαν τα 245 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τις υποθέσεις που εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ. 
Κατά τις ίδιες αναλύσεις, σε ποσοστό 10% τα...

Ο αγωγός EastMed, τα ηλεκτρικά καλώδια και οι «γκρίζες ζώνες» ενός non paper

Η Ουάσιγκτον προτείνει την εγκατάλειψη του εν λόγω έργου 
– Η αμερικανική επιχειρηματολογία, η κλιματική κρίση, η ηλεκτρική διασύνδεση των χωρών και οι ανησυχίες Αθήνας και Λευκωσίας
Σοβαρά ερωτήματα, καθώς και ενόχληση για τη σκοπιμότητα και τη χρονική στιγμή της κατάθεσής του έχει προκαλέσει στην Αθήνα το non paper που δόθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην ελληνική πλευρά αναφορικά με το μέλλον του αγωγού φυσικού αερίου EastMed...

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

State Department για EastMed: «Οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στη συνεργασία με Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ»

«Οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στη συνεργασία με Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ»
τονίζει το State Department για τον EastMed.
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προχώρησε σε διευκρινίσεις για το non paper, το οποίο φέρεται να διατύπωνε στα εμπλεκόμενα μέρη τις επιφυλάξεις των Ηνωμένων Πολιτειών αναφορικά με την οικονομική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα του αγωγού φυσικού αερίου EastMed.
Απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών, εκπρόσωπος του State Department ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στο σχήμα περιφερειακής συνεργασίας 3+1 και ότι θεωρούν την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης ζήτημα εθνικής ασφάλειας...

«Μετά το Καζακστάν και στην Τουρκία μπορεί όλα να φουντώσουν ξαφνικά» αναφέρει Ρωσικό δημοσίευμα

Εντύπωση προκαλεί δημοσίευμα του ρωσικού φιλοκυβερνητικού πρακτορείου ειδήσεων Regnum, το οποίο προειδοποιεί πως όλα μπορεί να φουντώσουν ξαφνικά και στην Τουρκία. 
Την ίδια στιγμή, για χτύπημα της Τουρκίας στο Καζακστάν κάνει λόγο η επίσης φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.
Στο Καζακστάν χτυπήθηκε η Τουρκία, γράφει η Yeni Safak, ενώ εντύπωση προκαλεί δημοσίευμα του ρωσικού φιλοκυβερνητικού πρακτορείου ειδήσεων Regnum, το...

Οι 4 μεγάλες αλλαγές στους φόρους το 2022

Ποιες είναι οι βασικότερες φοροανατροπές που θα ξεδιπλωθούν εντός του έτους τόσο για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα όσο και για τις επιχειρήσεις

Χρονιά φοροελαφρύνσεων είναι το 2022 για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους. 
Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα θα συνεχίσουν να βλέπουν αυξημένες τις μηνιαίες αποδοχές τους λόγω της αναστολής της ειδικής...

Πλησιάζει η απότομη πτώση της Ομικρον;

Οι προβλέψεις δείχνουν ως επικρατέστερο σενάριο η κορύφωση και η αποκλιμάκωση της μετάλλαξης να συμβούν εντός Ιανουαρίου 
- Το παράδειγμα της Νότιας Αφρικής μαρτυρά το οξύ πλην όμως σύντομο πέρασμά της
Τουλάχιστον ένα ακόμη ανηφορικό 10ήμερο προδιαγράφουν τα προγνωστικά μοντέλα για την επιδημιολογική πορεία της χώρας μας. Ομως, συλλέγοντας δεδομένα από χώρες όπου η Ομικρον ολοκλήρωσε τη σαρωτική της πορεία...

Η ευρωπαϊκή πολιτική στο αέριο «βλάπτει» σοβαρά τις επενδύσεις

Την ενεργειακή στρατηγική της χώρας, αλλά και δρομολογημένες επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων, απειλεί να τινάξει στον αέρα η ευρωπαϊκή πολιτική, αφού καθιστά αβέβαιη τη βιωσιμότητα των νέων μονάδων παραγωγής ηλεκτρισμού με φυσικό αέριο, το απαραίτητο καύσιμο για τη μετάβαση από την εποχή του λιγνίτη στις ανανεώσιμες πηγές.
Τα όρια εκπομπών CO2 που θέτει η Κομισιόν, προκειμένου τα νέα εργοστάσια που θα λειτουργήσουν έως το 2030, να χαρακτηριστούν ως «πράσινα» και άρα να μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τράπεζες...

Ο East Med, το State Department και η αλήθεια των αριθμών

Δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει η θέση του State Department, σχετικά με τη ματαίωση του αγωγού East Med. 
Διότι κατά πρώτον, το project από την αρχή φαινόταν ότι δεν ήταν οικονομικά βιώσιμο και κατά δεύτερον, υπάρχει η εναλλακτική λύση της υγροποίησης του φυσικού αερίου στην Αίγυπτο και της προώθησης του στην τερματική μονάδα υγροποιημένου αερίου της Αλεξανδρούπολης.
Ένας επιπλέον λόγος, είναι και η «μη συμβατότητα του φυσικού αερίου» με την ευρωπαϊκή πολιτική της πράσινης μετάβασης και της...

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Μακρόν: «Το εννοώ ότι θέλω να τσαντίσω τους ανεμβολίαστους!»

«Μπορούμε να αγανακτούμε με σχήματα λόγου της καθομιλουμένης και τα οποία εννοώ απολύτως»
δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μέγαρο των Ηλυσίων μαζί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 
Και πρόσθεσε: «Εγώ αγανακτώ με την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, η πραγματική ρωγμή στην χώρα βρίσκεται εκεί, όταν ορισμένοι κάνουν την ελευθερία τους, που γίνεται ανευθυνότητα, σλόγκαν»...

Τσίπρας Vs Ανδρουλάκης: Ποιος θα κυριαρχήσει στην Κεντροαριστερά;

Δεν γνωρίζουμε την επικοινωνιακή δεινότητα του επικοινωνιολόγου κ. Γιάννη Λούλη να συμβουλεύει προς νικηφόρες κορυφές τα κόμματα που αναλαμβάνει, και δεν μας αφορούν. Ωστόσο, οι εκ των υστέρων αναλύσεις του, συντονίζονται με τη διακύμανση των καιρών.
Αν αναφερόμαστε στον επικοινωνιολόγο που στο κάτω, κάτω δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, συμβαίνει γιατί οι πληροφορίες τον έφεραν επικοινωνιακό του σύμβουλο τον καιρό που διατύπωνε εν έτει 2018 ότι:...

Δεν αυτοχειριάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ - Ο Τσίπρας αυτοχειριάστηκε

Σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο κ. Γ. Λούλης, ένας εκ των συνομιλητών του Α. Τσίπρα, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στον αυτοχειριασμό του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν μπόρεσε να μετεξελιχθεί. Και σε αυτήν την αυτοκτονική πορεία, κατά τον αρθρογράφο, παρέσυρε και τον ηγέτη του, τον Α. Τσίπρα.
Νομίζω πως αν κάποιος αυτοκτόνησε δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο Α. Τσίπρας. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα ήταν ένα συνονθύλευμα ετερόκλητων τάσεων, με...

Ό,τι μας σημάδεψε το 2021 μέσα σε 3 λεπτά (Βίντεο)

Ό,τι μας σημάδεψε το 2021, μέσα από ένα βίντεο, διάρκειας 3 λεπτών που έδωσε στη δημοσιότητα το ειδησεογραφικό πρακτορείο SOOC 
(Straight Out Of Camera)...