Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Γκρεμίζεται η παράγκα του Τσίπρα – Η διάσπαση πλανάται πάνω από την Κουμουνδούρου

«Αυθαίρετο» έτοιμο προς ..κατεδάφιση θυμίζει τις τελευταίες ημέρες η Κουμουνδούρου καθώς το σχέδιο Τσίπρα για τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε Προοδευτική Συμμαχία έχει προκαλέσει «επανάσταση» και το νέο πολιτικό «οικοδόμημα» απειλείται με διάλυση εν τη γεννήσει του.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δε θυμίζει σε τίποτε το παλαιό κραταιό κόμμα, που είχε γίνει καθεστώς για μια ολόκληρη πενταετία.
Στο εσωτερικό του κυριαρχούν οι «φράξιες», οι εσωκομματικές ίντριγκες και τα πισώπλατα «μαχαιρώματα».
Το «Βυζαντινό» παρασκήνιο που κυριαρχεί έχει δημιουργήσει ένα πολύ βαρύ κλίμα, που δεν προοιωνίζει κάποιο καλό τέλος…

Η ελληνογαλλική συνεργασία προκαλεί «νεύρα» στην Τουρκία

Η ελληνογαλλική συνεργασία προκαλεί «νεύρα» στην Î¤Î¿Ï…ÏÎºÎ¯Î±Η ενόχληση της Άγκυρας όπως δείχνουν οι χθεσινές δηλώσεις Ερντογάν προκύπτουν από την ανασφάλεια που της προκαλεί η ισχυρή παρουσία στην Αν.Μεσόγειο, της Γαλλίας, η οποία δεν είναι ΗΠΑ, Βρετανία και Ρωσία, δυνάμεις που ενίοτε δείχνουν «κατανόηση» στις τουρκικές θέσεις, δηλώνει ο καθηγητής του King’s College London, Μάνος Καραγιάννης*.
Έ
τσι εξηγεί την άμεση «απάντηση» Ερντογάν στις δηλώσεις Μακρόν, επειδή, όπως λέει, η Άγκυρα βλέπει ότι η Γαλλία ενεργεί αυτόνομα, ως μια μεγάλη ευρωπαϊκή δύναμη, που δεν τείνει «ευήκοα ώτα» στις...

Κυριάκο, τα πηγαίνεις καλά (μέχρι στιγμής)

Κυριάκο, τα πηγαίνεις καλά (μέχρι στιγμής)

Η κυβερνητική δραστηριότητα έχει δύο σκέλη.Την επιλογή προσώπων και την ψήφιση των νομοσχεδίων. 


Και στα δύο ο πρωθυπουργός τα πηγαίνει πολύ καλά.
Τα πρόσωπα τα οποία έχει επιλέξει και συνεχίζει να επιλέγει είναι—πλην ελαχίστων περιπτώσεων—πολύ αξιόλογα. Με βαριά βιογραφικά και καθαρό μητρώο.
Ουδόλως θα πρέπει να μας ενδιαφέρει αν είναι αποτυχόντες βουλευτές, αλλά μόνον αν έχουν τις ικανότητες για τις θέσεις που επιλέγησαν. Αν δηλαδή το κριτήριο δεν είναι η κομματική τους προϊστορία, αλλά τα προσόντα τους...

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Μήνυμα Μητσοτάκη από το Μάτι: Το κράτος μπορεί να λειτουργήσει γρήγορα

Στο Μάτι έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 9 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το οικόπεδο επί της Λεωφόρου Μαραθώνος, όπου είχαν σωρευτεί 20.000 τόνοι καμένων δέντρων, κλαδιών και άλλων υλικών έπειτα από την περσινή φονική πυρκαγιά στην περιοχή.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η εκκαθάριση της καύσιμης ύλης σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός αποδεικνύει ότι το έργο ήταν «πολύ πιο εύκολο και πολύ πιο απλό»...

Η καλή «μαγιά» που βάζει ο Μητσοτάκης

 Η καλή «μαγιά» που βάζει ο ΜητσοτάκηςΜια ακόμη δέσμη λαμπρών βιογραφικών χαρακτηρίζει τις επιλογές του Πρωθυπουργού. 
Αυτή τη φορά για την διαβόητη Επιτροπή Ανταγωνισμού, με πρώτο το βιογραφικό του καθηγητού Ιωάννη Λιανού, και των Καλλιόπης Μπενεγάτου, Μαρίας Ιωαννίδου και Μαρίας – Ιωάννας Ράντου. 
Νέοι άνθρωποι με αξιοθαύμαστες πορείες (που λες πότε πρόλαβαν και έκαναν τόσα στη ζωή τους), προστίθενται σε εκείνα τα βιογραφικά των γενικών και ειδικών Γραμματέων υπουργείων (χωρίς βέβαια να παραγνωρίζονται εκ μέρους μας οι κάποιες προς το παρόν, αστοχίες)...

Κι όμως, η Γαλλία είναι εδώ

Κι όμως, η Γαλλία είναι εδώΕίχαμε παραταχθεί δίπλα ακριβώς στην πύλη του Αδριανού. Κρατούσαμε ελληνικές και γαλλικές σημαιούλες. Δίπλα μας πρέπει να ήταν και άλλα δημοτικά σχολεία από την Πλάκα και το Κουκάκι. Μόλις εμφανίστηκαν οι δύο επίσημοι, ψηλοί και ευθυτενείς ο κόσμος γύρω μας φώναζε: 
«Ελλάς-Γαλλία-συμμαχία». 
Αποτελούσε μια έκπληξη η λαϊκή αποδοχή συμμαχίας με μια δυτική χώρα, σε μία περίοδο η Ελλάδα δονείτο από συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και γενικώς της Δύσεως. Η ιστορική επίσκεψη του Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν στον φίλο του Κωνσταντίνο Καραμανλή είχε σφραγίσει τότε τη μεταπολίτευση στην Ελλάδα.
Από τότε έχουν περάσει 44 χρόνια...

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

«Δεν θα δείξουμε καμία αδυναμία στις προκλήσεις της Τουρκίας»


«Δεν θα δείξουμε καμία αδυναμία στις προκλήσεις της Τουρκίας»Την επαγρύπνηση και την αλληλεγγύη της Γαλλίας κατά των προκλήσεων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος στις πρώτες δηλώσεις του κατά την υποδοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι σημειώνοντας ότι «η θέση της Ελλάδας στη Αν. Μεσόγειο την καθιστά σημαντική χώρα στην περιοχή»
Μάλιστα τόνισε πως τόσο η χώρα του όσο και η ΕΕ «δεν θα δείξουμε την παραμικρή αδυναμία στον τομέα αυτό»
Ο Εμ. Μακρόν ανέφερε ακόμη ότι η Γαλλία θέλει...

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ξαναμπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης (βίντεο)

Οι κοινές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Προεδρικό Μέγαρο Ηλυσίων στο Παρίσι.
Μακρόν: Θα ενισχύσουμε την πολιτική, οικονομική και αμυντική συνεργασία -Δεν θα δείξουμε καμία αδυναμία απέναντι στις κινήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ
«Η σχέση Ελλάδας - Γαλλίας είναι πολύ σημαντική. Η Γαλλία στήριξε την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης, αλλά φυσικά αυτός που αγωνίστηκε ήταν ο ελληνικός λαός. Μας συνδέει μία μακρά ευρωπαϊκή φιλία, που βασίζεται στον πολιτισμό...

Κάθε τραγωδία την ακολουθεί η κάθαρση, αλλά κάθαρση δεν υπήρξε

Κάθε τραγωδία την ακολουθεί η κάθαρση, αλλά κάθαρση δεν υπήρξε Πέρυσι σαν χθες, άφησε στο τασάκι του κότερου Παναγοπούλου τα «κοχίμπα» και ανέβηκε στο κάστρο της Ιθάκης, να θριαμβολογήσει μέσα το ειδυλλιακό μεσογειακό σκηνικό, ότι η Οδύσσεια έφτασε  στο τέλος της. Βγήκαμε από τα μνημόνια και μας έβγαλε Αυτός και η κυβέρνησή του. 
Βέβαια από κανένα μνημόνιο δεν είχαμε βγει, απλώς μας τελείωσε η δανειακή σύμβαση, ενώ την υστέρηση, τα διαχρονικά  πλεονάσματα, την παραχώρηση δημόσιας περιουσίας, μας τα άφησε ως μελλοντικό αμανάτι . Αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Όσο πιο μεγάλο το ψέμα τόσο περισσότερο πρόθυμοι είναι κάποιοι να το πιστέψουν...

Ένας αμετανόητος πρώην πρωθυπουργός


Πέρυσι, στις 21 Αυγούστου, ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός έκανε το διάγγελμα του από την Ιθάκη. Ζώντας την φαντασίωση της εξόδου από τα μνημόνια. Χωρίς καμία επίγνωση για την μακροχρόνια επιτήρηση της οικονομίας. 
Και χθες, ένας αμετανόητος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μη έχοντας άλλον τρόπο επανεμφάνισης, ξαναθυμήθηκε σύγχρονους μνηστήρες και δραματικές θαλασσινές αφηγήσεις. Είναι σαφώς αδιόρθωτος. 
Είναι αυτός που κατάφερε να σπρώξει την Ιθάκη στα κύματα, μόνο και μόνο για το δικό του ταξίδι...

Ο Αλ. Τσίπρας εξακολουθεί να ζει στον κόσμο του

Αποτέλεσμα εικόνας για μνημονια
Αρκας
Ο Αλ. Τσίπρας με ανάρτηση  στην σελίδα του στο Facebook, στις 21 Αυγούστου, αναφέρεται με πανηγυρικό τρόπο, αναδρομικά, στην επέτειο της «εξόδου» της χώρας από τα μνημόνια. 
Ο αναδρομικός χαρακτήρας της δήλωσης αυτής έχει σχέση με το γεγονός πως ένα μήνα πριν, τον Ιούλιο του 2018, κάηκαν 102 πολίτες στο Μάτι, κάτι που δεν επέτρεψε την διοργάνωση της σχετικής φιέστας, τότε. 
Ο τέως πρωθυπουργός παραθέτει τα γνωστά του επιχειρήματα για τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης του, κάτι όμως που δεν εκτίμησαν αναλόγως οι Έλληνες πολίτες και γι΄αυτό έδωσαν την νίκη στην Νέα Δημοκρατία. 
Φαίνεται πως ο Αλ. Τσίπρας, ακόμα και σήμερα δεν κατάλαβε γιατί ηττήθηκε...

Σταμάτα να βασανίζεις την ιστορία βρε Αλέξη

Αποτέλεσμα εικόνας για τειχος βερολινου
Τείχος του Βερολίνου
Με τσίγκλησε το φιλοσοφικό finale της πρωθυπουργικής ανάρτησης για τον έναν χρόνο από το τέλος των μνημονίων. Αυτή η δήθεν βαθυστόχαστη και υποδορίως απειλητική τελευταία του πρόταση: «Ας μην θαρρούν πως η ιστορία τέλειωσε εδώ. Η ιστορία, ευτυχώς ή δυστυχώς, διαρκεί πολύ». Υποθέτω πως ενώ όλο το υπόλοιπο σεντόνι το έγραψαν παρατρεχάμενοι, ο Τσίπρας έβαλε την προσωπική του πινελιά στο τέλος, με μια από τις συνήθεις μπαρούφες του.
Για το «τέλος της ιστορίας» είχε γράψει ο Fransis Fucugiama το μακρινό 1992, λίγο μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου και την κατάρρευση του Σοβιετικού μπλοκ. Αναφερόταν στην πλήρη επικράτηση των ιδεών της ελεύθερης οικονομίας και της αστικής δημοκρατίας, απέναντι στον μεγάλο τους παγκόσμιο αντίπαλο (από το 1917) που ήταν η κρατικά ρυθμιζόμενη οικονομία και η δικτατορία του προλεταριάτου. Ο τίτλος του βιβλίου του ήταν «the End of the History and the Last Man» και συγκέντρωσε την οργή μιας σοκαρισμένης από τις εξελίξεις παγκόσμιας αριστεράς, που έψαχνε από κάπου να πιαστεί. 
Το μαξιμαλιστικό, αλλά (διαστρεβλωμένο στην ουσία του) «τέλος της ιστορίας» του Αμερικανού, της το πρόσφερε. Όχι ως...

Ο Ζούλας και το μνημείο πεσόντων της ΕΡΤ


"Μνημείο Πεσόντων ΕΡΤ.
Μνημείο μ@λ@κίας πότε θα στήσουν;
**Με συγχωρείτε γιά την αθυροστομία μου, αλλά η πλούσια ελληνική γλώσσα διέθετε ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ την κατάλληλη λέξη, γι΄αυτό και την χρησιμοποίησα**"Όταν έπεσε ο κομμουνισμός στη ζώνη του Λυκόφωτος, το πρώτο πράγμα που έκαναν οι άνθρωποι ήταν να βγάλουν από τη ζωή τους τα σύμβολα της τυραννίας. 
Αγάλματα του Λένιν και του Στάλιν «διασύρθηκαν» υπό τις ζητωκραυγές του ανακουφισμένου πλήθους. 
Στην Ελλάδα το καθεστώς δεν πρόλαβε να στήσει πολλά αγάλματα. Ωστόσο, υπάρχει μια «δοκιμασία» για τους νέους: Το μνημείο… πεσόντων της... ΕΡΤ.
Προσπαθώ να φανταστώ τον Κωνσταντίνο Ζούλα να περνά κάθε μέρα με το υπηρεσιακό του μαύρο αυτοκίνητο από την κεντρική είσοδο της Αγίας Παρασκευής και με κατεύθυνση την κεντρική πύλη του κτηρίου. Αναγκαστικά θα περνάει από το «μνημείο πεσόντων». Θέλοντας και μη. Γι' αυτό άλλωστε τοποθετήθηκε εκεί, στην είσοδο. Για να το βλέπουν όλοι. Θέλοντας και μη.
Τι θα κάνει, λοιπόν, ο Κωνσταντίνος; Θα αποδεχτεί αυτή την...

Εξονυχιστική έρευνα για τα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ - Οι κινήσεις της Κυβέρνησης

Αν και πηγές από την Πειραιώς τονίζουν πως ο πρωθυπουργός αυτή την περίοδο έχει άλλες προτεραιότητες που σχετίζονται με την επανεκκίνηση του κράτους, την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα και το μεγάλο στοίχημα της επιτυχούς διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, οι εισηγήσεις που έχουν γίνει συγκλίνουν προς το ότι πρέπει να ανοίξουν όλοι οι ύποπτοι φάκελοι, οι οποίοι περιέχουν υποθέσεις που εμπλέκονται μέλη της προηγούμενης Κυβέρνησης.
Το θέμα άλλωστε έχει συζητηθεί εκτενώς τόσο κατά την προεκλογική περίοδο όσο και μετεκλογικά και η απόφαση που ήδη έχει ληφθεί είναι ότι θα ακολουθηθεί η διαδικασία που θα υποδείξει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, ενώ θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το γράμμα του Νόμου...

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Πλαφόν €3.725,11 στις συντάξεις με αναδρομική ισχύ: Τι θα ισχύσει για παλιούς/νέους συνταξιούχους, οι κρατήσεις, τα παραδείγματα

Με αναδρομική ισχύ έρχεται για παλαιούς και νέους συνταξιούχους το καινούργιο πλαφόν στις κύριες συντάξεις του ΕΦΚΑ, το οποίο διαμορφώνεται σε 3.725,11 ευρώ προ φόρου.

Το μεικτό ανώτατο ποσό ανέρχεται στις 4.608 ευρώ καθώς ισούται με 12 εθνικές συντάξεις, αλλά το καθαρό προ φόρου περιορίζεται σε 3.725,11 ευρώ, καθώς από το μεικτό αφαιρείται η εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων (ΕΑΣ) υπέρ ΑΚΑΓΕ (14%) και η εισφορά υγείας (6%).
Όπως αναφέρει...

«Σφάζονται» στο ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα: Πετούν τον Σκουρλέτη από το τρένο, στα «μαχαίρια» για την... «διεύρυνση»

Την ώρα που η κυβέρνηση επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου σε Ελλάδα και εξωτερικό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πραγματοποιεί αύριο την πρώτη του σημαίνουσα συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και στον ΣΥΡΙΖΑ από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας κιόλας έχουν αρχίσει τα νταούλια για την... περίφημη διαδικασία διεύρυνσης και μετασχηματισμού του κόμματος.

Το κυρίαρχο ερώτημα που κυριαρχεί στην Κουμουνδούρου είναι για το αν «μένει ή φεύγει ο Σκουρλέτης», καθώς ο γραμματέας του κόμματος είναι το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο...

Τουρίστες και αλλοδαποί στα ελληνικά νοσοκομεία

Αποτέλεσμα εικόνας για Τουρίστες και αλλοδαποί στα ελληνικά νοσοκομείαΘεωρώ αυτονόητο και πέραν πάσης πολιτικής ή οικονομικής συζήτησης, ότι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη που θα καταφύγει σε ελληνικό κρατικό νοσοκομείο με έκτακτο πρόβλημα υγείας, θα λάβει τις απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες. 
Η ανθρώπινη ζωή θα σωθεί ανεξαρτήτως εθνικότητας ή οικονομικής κατάστασης του ασθενούς. Παραλλήλως όμως θεωρώ αυτονόητο ότι τα νοσοκομεία μας δεν μπορεί να είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε», ούτε πιθάρια δίχως πάτο απ’ όπου θα διασκορπίζονται προς το...

Τι δίνουν οι τράπεζες για να... μαζέψουν το ρευστό

Τι δίνουν οι τράπεζες για να... μαζέψουν το ρευστό
Αγώνα να κρατήσουν τις καταθέσεις που σταδιακά αυξάνονται, αλλά και να προσελκύσουν νέες, δίνουν οι τράπεζες εκμεταλλευόμενες τη θετική ψυχολογία των καταθετών προς αυτές αλλά και το γεγονός ότι πλέον το «στρώμα» όπως και οι καταθέσεις εξωτερικού έχουν πλέον καταστεί «αντιπαραγωγικές» για τους αποταμιευτές. 
Για να προσελκύσουν το νέο χρήμα οι τράπεζες προσφέρουν διάφορες επιλογές στους πελάτες τους, που αν και δεν βρίσκονται στα επίπεδα των «καλών εποχών» ως προς τις αποδόσεις, υπόσχονται κάτι καλύτερο από την «στασιμότητα»...

Ο υπουργός που έκλεισε το μάτι στην φοροδιαφυγή! (Βίντεο)


Αποτέλεσμα εικόνας για Χάρης ΘεοχάρηςΓια να καταλάβουμε. Ο κ. Χάρης Θεοχάρης είναι υπουργός του Τουρισμού ή Οικονομικών; 
Πήγε ο αθεόφοβος και πρότεινε να ανασταλούν οι έλεγχοι της εφορίας στην Σαμοθράκη. 
Η Σαμοθράκη έμεινε δέκα μέρες χωρίς πλοίο, οι τουρίστες κοιμόντουσαν στην ύπαιθρο και ο μέγας Θεοχάρης βρήκε την λύση στην φοροδιαφυγή! 
Κακώς τον έκανε ο Κυριάκος υπουργό Τουρισμού. Αναπληρωτή του έπρεπε να τον διορίσει! 
Το υπουργείο Τουρισμού που ήταν άφαντο στις ώρες της μεγάλης κρίσης, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα. Αντί να ζητήσουν συγνώμη που εμφανίστηκαν...

Η νέα Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η νέα Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη
Αποτελεί ίσως τον πιο σκληρό άγραφο κανόνα στην πολιτική σκακιέρα της χώρας. 
Όταν ένα κόμμα κερδίζει την εξουσία και αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας, ο κομματικός μηχανισμός παύει να υφίσταται ή στην καλύτερη για αυτόν περίπτωση αποτελεί παρακολούθημα της κυβέρνησης. 
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις άλλωστε που στο παρελθόν μετά από εκλογικές νίκες τα κομματικά γραφεία των νικητών άδειασαν καθώς όλα τα στελέχη πήγαν είτε στο Μέγαρο Μαξίμου είτε σε κυβερνητικές θέσεις...

«Κρύος ιδρώτας» για τον Τσίπρα - Φοβάται τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

«Γεφύρι της Άρτας» θυμίζει η μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε Προοδευτική Συμμαχία, καθώς οι …κατηργημένες συνιστώσες μόνο στο καταστατικό, έχουν βγει στο «αντάρτικο» και απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» εν τη γενέσει της την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να γίνει συνέδριο και εκλογή αρχηγού από τη Βάση του κόμματος, προκειμένου να ισχυροποιηθεί πολιτικά στο νέο φορέα που ετοιμάζει, γνωρίζοντας εκ των προτέρων τις πολλές δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει, μέσα σε ένα νέο και ετερόκλητο κόμμα.
Την ίδια στιγμή, τα στελέχη της...

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Ο αφανισμός των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή - Η κραυγή αγωνίας: «Δείτε μας έστω ως απειλούμενα είδη»

Ο αφανισμός των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή- Η κραυγή αγωνίας: «Δείτε μας έστω ως απειλούμενα είδη»«Δεν πιστεύω σε αυτές τις δύο λέξεις «ανθρώπινα δικαιώματα» , δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα εδώ. Στις χώρες της Δύσης υπάρχουν δικαιώματα για τα ζώα, στην Αυστραλία φροντίζουν τα βατράχια … Κοιτάξτε μας ως βατράχους, θα το δεχτούμε. Απλώς προστατεύστε μας ώστε να μείνουμε στην Γη μας» 
αυτά είναι τα δραματικά λόγια, η κραυγή αγωνίας ενός Ορθόδοξου Ιερέα στην Μοσούλη περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί για τους Χριστιανούς στην Μέση Ανατολή...

Αποδοχή κληρονομιάς: Έρχεται νέα ρύθμιση – Τι αλλάζει

Ρύθμιση που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες φορολογουμένους, που αποφεύγουν να κάνουν αποδοχή κληρονομιάς επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τους αναλογούντες φόρους, θα δώσει η νέα πάγια ρύθμιση οφειλών προς την εφορία.
Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο οι δόσεις της πάγιας ρύθμισης για έκτακτους φόρους, όπως ο φόρος κληρονομιάς, να φτάνουν έως και τις 48, ανάλογα με τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη.
Με τις περισσότερες δόσεις, θα περιοριστεί το φαινόμενο της...

Χτυπούν τα νταούλια στον ΣΥΡΙΖΑ: «Τρώγονται» ήδη τα πρωτοπαλίκαρα Τσίπρα με τον Σκουρλέτη

Βαρύ είναι το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά τις εορτές και με την επιστροφή Τσίπρα από τις καλοκαιρινές διακοπές, αναμένεται να γίνουν οι πρώτες «σοβαρές» συζητήσεις για την περιβόητη διεύρυνηση του κόμματος.

Δυσαρέσκεια επικρατεί κυρίως για τον γραμματέα, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος όχι μόνο δεν ανέλαβε την ευθύνη για την συντριβή του κόμματος κυρίως στις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά δεν χάνει την ευκαιρία να ρίξει τα εσωκομματικά «καρφιά» του σε κάθε ευκαιρία.
Όπως αναφέρουν πολλοί στην Κουμουνδούρου, ο κ. Σκουρλέτης θα έπρεπε...

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Σφυροκόπημα σε Κύπριο ποδοσφαιριστή που πανηγύρισε με την ελληνική σημαία στο Αζερμπαϊτζάν

Ο Γιώργος Μερκής κρατάει την ελληνική σημαία
(φωτ.: «Φιλελεύθερος»)
Ένας Ελληνοκύπριος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες ένα απίστευτο «μπούλινγκ», επειδή είχε το θάρρος να πανηγυρίσει  – «φορώντας» την ελληνική σημαία  – την εκτός έδρας νίκη της ομάδας του στο Αζερμπαϊτζάν. 
Έπεσαν να τον φάνε τον Γιώργο Μερκή οι «εθνομηδενιστές» της Κύπρου, που παθαίνουν κρίση με οτιδήποτε ελληνικό. 
Μην δουν ελληνική σημαία. Τους πιάνει αμόκ. 
Πρόκειται σίγουρα για αρρωστημένη κατάσταση, διότι φτάνουν στο σημείο επειδή έχουν τρικυμία στα κεφάλια τους να τοποθετούν την Ελλάδα...

Η αντιγήρανση στο πιάτο σας - Υπάρχουν τρόφιμα που μπορούν να κάνουν θαύματα αν τα καταναλώνουμε συχνά

ΜΑΓΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ;

Οι ειδικοί λένε πως δεν υπάρχουν μαγικές τροφές. Ο οργανισμός μας έχει πολλές διαφορετικές ανάγκες για να λειτουργήσει εύρυθμα και για να τις καλύψουμε, η διατροφή μας θα πρέπει να διακρίνεται από ποικιλία. 
Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που μπορούν να κάνουν θαύματα αν τα καταναλώνουμε συχνά, χωρίς φυσικά να παραμελούμε και το υπόλοιπο περιεχόμενο της δίαιτάς μας.
Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και οι σαρδέλες, ανήκουν σε αυτή την ξεχωριστή κατηγορία τροφών. Τα πολύτιμα θρεπτικά...

Το παιχνίδι στα χέρια του Κυριάκου

Συνάντησα πολύ κόσμο κατά την διάρκεια των διακοπών μου. 
Απλούς ανθρώπους, αγρότες, μικρομεσαίους, υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα και του δημοσίου. 
Σε κάθε χαλαρή καλοκαιρινή συζήτηση που έκανα προσπαθούσα να ανιχνεύσω το δημόσιο αίσθημα. Να δω πως νιώθουν, τι σκέφτονται, πως βιώνουν την καινούρια κυβερνητική κατάσταση. Έβγαλα χρήσιμα συμπεράσματα.
Πρώτον, ο Κυριάκος διατηρεί ακέραιο το πολιτικό του κεφάλαιο...

Η αντιπολίτευση της τρίχας

Αίφνης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα ενόχλησε που ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο Κ. Μπακογιάννης εθεάθησαν αξύριστοι. Προσβλήθηκε η ...αισθητική τους.

Προσβλήθηκε η αισθητική όλων αυτών που ανεχόταν επί 54 μήνες την σαγιονάρα μέσα στην Βουλή, το ραχάτι στους καναπέδες του κοινοβουλίου, τις ατημέλητες εμφανίσεις κυβερνητικών στελεχών σε διεθνείς συναντήσεις.
Ενοχλήθηκαν με τα γένια του Μητσοτάκη, όλοι αυτοί που έτρωγαν σε λαδόκολες μέσα στα υπουργεία τους, υπό το βλέμμα...

Τραπεζικό «τσουνάμι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση – Καταρρέει η Deutsche Bank – Πόσο θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Μια «καταιγίδα» ανάλογη του 2008 ετοιμάζεται να πλήξει τις ευρωπαϊκές αγορές το ερχόμενο φθινόπωρο καθώς τα αρνητικά επιτόκια, οι καταρρέουσες αποδόσεις των ομολόγων, οι αυστηρότερες νομοθεσίες της ΕΕ και οι ολοένα αυξανόμενες ενδείξεις ύφεσης, έχουν εξατμίσει το μεγαλύτερο μέρος της αξίας των ευρωπαϊκών τραπεζών και οι τιμές των μετοχών τους υποχωρούν σε επίπεδα που πλησιάζουν εκείνα της...

Καταγγελία για Δούρου: Αχρείαστες αγορές 9 εκατομμυρίων λίγο πριν αποχωρήσει (Βίντεο)

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προέβη μέσω της εκπομπής One Direct Weekend ο πρόεδρος Εργαζομένων στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής, Γιώργος Ζαχαρόπουλος.
Ο κ. Ζαχαρόπουλος ανέφερε πως «παραμονές Δεκαπενταύγουστου, η Περιφέρεια Αττικής υπό την κ. Δούρου πλήρωσε ως προκαταβολή για προμήθεια οχημάτων που θα κάνουν την συλλογή βιοαποβλήτων, περί τα 8-9 εκατομμύρια ευρώ τα οποία δόθηκαν σε δύο εταιρείες»...

Πόσο βέβαιοι είστε ότι την «πάτησε» ο Αλέξης;

Δεν μπόρεσα μέχρι σήμερα να ερμηνεύσω για ποιόν λόγο ένας ευφυής άνθρωπος, όπως είναι ο Αλέξης Τσίπρας, αγνόησε τις προβλέψεις του Τάκη Θεοδωρικάκου περί ολοκληρωτικής επικράτησης της ΝΔ στις Ευρωεκλογές και δεν έσπευσε να κάνει μαζί και τις βουλευτικές εκλογές. 
Σήμερα ο κόσμος μας θα ήταν αλλιώς. Τελικώς, ο Θεός είναι μεγάλος χιουμορίστας. Κι αν είχε σελίδα στο facebook θα είχε σίγουρα αποκλειστεί! ...

Πότε ο Κυρ. Μητσοτάκης θα ζητήσει μείωση των πλεονασμάτων

Πότε ο Κυρ. Μητσοτάκης θα ζητήσει μείωση των πλεονασμάτωνΠολλά γράφονται και ακόμα περισσότερα ακούγονται στο παρασκήνιο για το πότε  και για το πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους εταίρους την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. 
Το χρόνο δηλαδή που θα επιλέξει  ο Έλληνας πρωθυπουργός να θέσει το θέμα, το οποίο εφόσον γίνει πραγματικότητα θα βελτιώσει αισθητά το περιθώριο δημοσιονομικών παροχών. 
Ορισμένοι ήδη  σπεύδουν να συνδέσουν με ευθύ τρόπο την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο στις 29 Αυγούστου με το συγκεκριμένο ζήτημα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κ.Μητσοτάκης να θέσει το...

Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Ξηλώνουν τον ΣΥΡΙΖΑίικο Ποινικό Κώδικα: Αυστηροποιούν ποινές-«χάδια» για μολότοφ, εμπρηστές, βαρυποινίτες και διαφθορά

Κρίσιμες παρεμβάσεις σε πέντε σημεία και στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο για το κρίσιμο bypass στους Ποινικούς Κώδικες.

Σε μία μάχη με τον χρόνο, ενόψει της έναρξης του νέου δικαστικού έτους τον Σεπτέμβριο, δεν περνούν απαρατήρητες από το πρωθυπουργικό γραφείο και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης μεταξύ άλλων οι προειδοποιήσεις για έκτακτη αξιολόγηση της Ελλάδας (εντός του φθινοπώρου) από την Ομάδα Εργασίας του ΟΟΣΑ για τη Δωροδοκία,αλλά και την...

Κοιτάζουν τις βαρκούλες να... περνούν ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας - Το «αμίλητο νερό» της Εύβοιας και η αντιπολίτευση του «ότι να 'ναι»

Στις 40 πρώτες ημέρες στη διακυβέρνηση της χώρας, το κυβερνητικό επιτελείο, πλήρως προετοιμασμένο πολύ πριν την εκλογική αναμέτρηση, έφερε και πέρασε τα πρώτα νομοσχέδια, ενώ με το άνοιγμα της Βουλής αναμένεται το νέο «πακέτο» νομοθέτησης.

Επιπλέον, από αυτή την εβδομάδα ξεκινά και το μπαράζ επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Βερολίνο, Γερμανία και Ολλανδία με στόχο τα πρωτογενή πλεονάσματα και στο βάθος «φαντάζει» η ΔΕΘ.
Και ενώ τα γαλάζια στελέχη προτάσσουν το αφήγημα της ετοιμότητας για τη διακυβέρνηση της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας φαίνoνται «χαμένοι στη μετάφραση»… της αντιπολίτευσης...

H Τριάδα της Ψυχοπαθητικότητας: Σκληρότητα απέναντι στα ζώα, Πυρομανία και νυκτερινή ενούρηση

Ο δειλός είναι ανίκανος να εκδηλώσει αγάπη, γιατί η αγάπη είναι προνόμιο των γενναίων

Ετοιμασθείτε για ένα από τα πιο συναρπαστικά κείμενα που έχετε διαβάσει στη ζωή σας.
Πρόκειται για τη συνέντευξη του  του Ψυχιάτρου και Διδάκτορος του Παν/μίου Αθηνών, Χρίστου Χ. Λιάπη MD, MSc, PhD στην Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και στον δημοσιογράφο κΔημήτρη Χατζηευθυμίου.
Οι ερωτήσεις στις οποίες απαντά ο κ. Λιάπης είναι με αφορμή μια φωτογραφία η οποία είχε κάνει πρόσφατα τον γύρο του Διαδικτύου και των διεθνών ΜΜΕ, απαθανατίζοντας ένα φιλί τουριστών πίσω από ένα σκοτωμένο, σε «σικέ» σαφάρι, λιοντάρι...

Διπλάσιες φέτος οι φωτιές στην Ελλάδα - Έλληνας, άνω των 45 και παντρεμένος με παιδιά ο εμπρηστής

Τον απίστευτο αριθμό των 8.270 έφταναν μέχρι χθες 16 Αυγούστου οι δασικές πυρκαγιές στην χώρα μας από την αρχή του έτους!

Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά και σε σύγκριση με πέρυσι, καθώς φέτος από την 01/01/2019 έως και 31/07/2019 είχαν μπει 7.650 πυρκαγιές σε δασικές και αγροτοδασικές περιοχές, αριθμός αυξημένος κατά 102% σε σχέση με το 2018, όπως επισημαίνει...