Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Θηλιά για την Ελλάδα!

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανία επιβάλλει στην Ε.Ε. τη γραμμή να σπρωχτεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε εξελίξεις που σηματοδοτούν πολιτική αβεβαιότητα για την πορεία της χώρας, απροσδιόριστης βιαιότητας επίθεση στο επίπεδο ζωής των πολιτών και ανακύκλωση της οικονομικής κρίσης.
ΔΝΤ και Ε.Ε. δεν είναι το ίδιο. 
Δεν είναι η Σκύλλα και η Χάρυβδη, όπως αμήχανα δογματίζει το ΚΚΕ, συντασσόμενο εξ αντικειμένου με τους πιο επιθετικούς κύκλους του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, που θέλουν να βάλουν το ΔΝΤ σφήνα στην Ευρωζώνη.
Ακόμη και σήμερα, στην Ε.Ε. υπάρχει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης.
Μια χώρα μπορεί να αναζητήσει συμμαχίες και να πετύχει επικαλούμενη όχι μόνο την αρχή της αλληλεγγύης, αλλά και τα κοινά συμφέροντα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τα τεράστια δημοκρατικά της ελλείμματα, είναι και μια πολιτική ένωση κρατών. 
Αντιθέτως, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι όργανο επιβολής σκληρών πολιτικών. Δεν ενδιαφέρεται για τον κοινωνικό αντίκτυπο και λειτουργεί ως βραχίονας τής υπό αμερικανική κηδεμονία παγκοσμιοποίησης.
Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως πειραματόζωο, εν όψει πιθανής κρίσης και άλλων ....
χωρών - μελών της Ευρωζώνης.
Το ΔΝΤ συμμετέχει στην τριμερή εποπτεία της ελληνικής οικονομίας, που αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες τον Ιανουάριο, και τώρα θα συγκροτήσει, όπως φαίνεται, μαζί με την Ε.Ε. το καρτέλ των δανειστών μας.
Μεικτή βοήθεια, κοκτέιλ μπόμπα!
Μπορεί να είναι σκληρά τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση μετά τις οδηγίες της Ε.Ε., αλλά θα είναι ανάλγητα και, κυρίως, θα καταδικάσουν στο βάραθρο την ελληνική οικονομία τα μέτρα που το ΔΝΤ θα επιβάλει κατά τη διάρκεια της εκταμίευσης του δανείου.
Μια ματιά στις χώρες όπου αναμείχθηκε το ΔΝΤ επιβεβαιώνει ότι δημιουργούνται συνθήκες κοινωνικής ερήμου...
Με την υπαγωγή της στο ΔΝΤ η χώρα εντάσσεται και πάλι, χωρίς την ισχυρή ευρωπαϊκή διαμεσολάβηση, στην αμερικανική σφαίρα επιρροής.
Με συνακόλουθη υποβάθμιση του γεωπολιτικού πλεονεκτήματος της ευρωπαϊκής συμμετοχής, πιο αδύναμη απέναντι στην Τουρκία, στο πλαίσιο της τριγωνικής σχέσης Αθήνα - Ουάσινγκτον - Άγκυρα.
Είναι, άραγε, συμπτωματικό ότι στο άκουσμα του ΔΝΤ αναβιώνει το ατλαντικό τόξο στη χώρα μας μέσα στα δύο μεγάλα κόμματα με κολαούζο το ΛΑΟΣ; Ακόμη κι αν γλιτώσουμε τελικά το ΔΝΤ, το φάντασμά του θα πλανάται πάνω από τη χώρα.

1 σχόλιο:

Katse Kala είπε...

Αγαπητό emprosdrama, σας έχουμε στη λίστα με τα αγαπημένα μας. Εάν και εσείς επιθυμείται να μπούμε στη δική σας λίστα μπορείτε να το κάνετε.


Φιλικά: Η ομάδα του katse-kala.blogspot.com