Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

To πορνό αντίδοτο στα νεύρα (sexy photo)

Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η παρακολουθώντας πορνό μπορεί να μειωθεί ουσιαστικά η επιθυμία για σεξουαλική παρενόχληση και παρεκκλίνουσας σεξουαλικές επιθυμίες.
Η έκθεση έχει την υπογραφή του Christopher J. Ferguson, καθηγητής ψυχολογίας και ποινικής δικαιοσύνης του Πανεπιστημίου του Τέξας. 
Στη μελέτη έλαβαν μέρος δύο...

Η Μεγάλη Άρνηση

Όσοι διαβήκαμε την έρημο της μεταπολίτευσης και καταφέραμε να φτάσουμε ως εδώ, μη θαρρείτε πως το μόνο μας κουσούρι είναι τα ξερά μας χείλη από την ανυδρία σχεδόν τεσσάρων δεκαετών!  
Αφήσαμε νεκρούς πίσω μας. Δεν ξέρω, αν ήταν αλλιώς τα πράγματα, αν αυτά τα πρόσωπα, θα μας συντρόφευαν ως τα σήμερα. 
Kανείς δεν ξέρει. Όταν πεθαίνεις στην έρημο με ιατροδικαστική γνωμάτευση θανάτου ένα βαρύ εγκεφαλικό, βάζω με το νου μου, πως η δίψα -έτσι κι αλλιώς- ήτανε το βαθύτερο αίτιο. Βαθιά, απλή, ανθρώπινη, ανεκπλήρωτη δίψα...

Αν είχαμε δημοκρατία..

Αν είχαμε δημοκρατία
Τα τελευταία χρόνια είχαμε 40 εξεταστικές επιτροπές
για τα σκάνδαλα στην βουλή αλλά καμμιά της δεν βρήκε ενόχους.
Καμμιά ποινική ευθύνη σε υπουργούς δεν βρήκε η επιτροπή της βουλής για τα υποβρύχια που γέρνουν. Μη γελάτε!

Αν είχαμε δημοκρατία τέτοιες εξεταστικές επιτροπές ΔΕΝ θα απαρτίζονταν από επαγγελματίες ...

Καλύτερα μιας ώρα ελεύθερη ζωή, παρά τέτοιες "επιτυχίες"

Ο 'απογοητευτής' και οι 'Λύκοι ντυμένοι πρόβατα'

Έρχεται καταιγίδα στην Αν.Μεσόγειο με "πειρατεία" της Άγκυρας

Τελικά, η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο έρχεται πολύ πιο γρήγορα απ’ότι την περίμεναν (;) οι ελληνικές πολιτικές ηγεσίες που από το 2005 έχουν κηρύξει αυτοεμπάργκο στον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων (όταν δεν αερολογούν με συνεχή λαϊκίστικα τσιτάτα περί «μείωσης των εξοπλισμών» και «μερίσματος ειρήνης»).
Στα τέλη Σεπτεμβρίου (την 1η Οκτωβρίου ανακοίνωσε η Κύπρος ως ημέρα έναρξης των γεωτρήσεων) όταν ο Τουρκικός Στόλος θα έχει βγει στην Ανατολική Μεσόγειο για να πολιορκήσει την εξέδρα της Noble Energy που για λογαριασμό της Κύπρου θα διεξάγει τις γεωτρήσεις, η Ελλάδα μπορεί να στείλει μαζί με τα κουρασμένα σκαριά των ... 

Σιγά μη δε ξέρουν ποιοί διαχειρίζονται τα blogs!


Είναι όλα ξεκάθαρα:
- Αποκήρυξη της εθνικής αντίστασης και όσων χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμο.
- Αποκήρυξη του αντιδικτατορικού αγώνα και της ανωνυμίας των αγωνιστών του.
- Αποκήρυξη των Μακεδονομάχων και της ψευδωνυμίας αυτών.
- Αποκήρυξη των ποιητών, που έγραφαν και δοξάστηκαν, , με ψευδώνυμα, τιμώντας την ποίηση και την πατρίδα που τους γέννησε.
- Αποκήρυξη της αρθρογραφίας, δίχως όνομα, στη διαχρονική ιστορία του γραπτού λόγου.
- Αποκήρυξη των "συνεργατών χωρίς όνομα" ή με ψευδώνυμο, που...

Κοιμίζει τον Βαγγέλη ο Γιώργος

Κοιμίζει τον Βαγγέλη ο Γιώργος
Τον Αύγουστο που δεν υπάρχουν ειδήσεις και οι μύγες είναι παχιές ο Γ. Παπανδρέου επέλεξε να αφήσει χώρο στον Ευ. Βενιζέλο. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι παντού.
Στον βασικό σχολιασμό της Ιπποκράτους, στο newsletter του κυβερνώντος κόμματος, στη Βουλή. Τον βλέπουν οι πολιτικοί αρχηγοί και μιλά με τους ευρωπαίους ομολόγους του. Όλα για να αισθάνεται πως έχει κερδίσει το παιχνίδι. ...

Έκτακτο G7 για τους κερδοσκόπους

Έκτακτο G7 για τους κερδοσκόπους
Την ώρα που το χρηματιστήριο Αθηνών αλλά και οι ευρωπαϊκές αγορές βρισκόταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης, η καγκελάριος Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ σε μια προσπάθεια για να προλάβει τα χειρότερα, είχε την Παρασκευή διαδοχικές επικοινωνίες κατ'αρχάς με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, εν συνεχεία δε με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας και της Βρετανίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Ντέιβιντ Κάμερον, αντίστοιχα.   
Συμφωνία για έκτακτη συνάντηση των υπουργών οικονομικών του G7.
«Ολοι οι ηγέτες επιθυμούν μια ταχεία υλοποίηση των αποφάσεων της ...

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Iμβρος - Τένεδος. Ο ξεχασμένος Ελληνισμός


Σήμερα περισσότερο από ποτέ Iμβριοι και Tενέδιοι δηλώνουν αποφασισμένοι να βγουν από την απομόνωση και να διεκδικήσουν ό,τι τους στέρησε η «άκαρδη μητριά» και η αδιαφορία της «άστοργης μητέρας - πατρίδας»
Iμβρος και Tένεδος, δύο νησιά του B.A. Aιγαίου, ακριβώς στο στόμιο του Eλλησπόντου
Θέση στρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια των Στενών των Δαρδανελίων. Γι αυτόν το λόγο η Tουρκία επέμεινε και τελικώς επέτυχε να της αποδοθεί η κυριαρχία τους, αμέσως μετά το...

Τι έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες;


Στα γεύματα και στα δείπνα τα τραπέζια ήταν γεμάτα με ψωμί, με κρέατα και χορταρικά, κι ακόμη με ελιές, πίτες, γλυκίσματα και φρούτα. 
Φυσικά και με άφθονο κρασί. 
Από τα όσπρια, γνωστά στους αρχαίους ήταν τα φασόλια, οι φακές, τα ρεβίθια (που τα προτιμούσανε ψημένα), τα μπιζέλια και τα κουκιά, που τα ‘τρωγαν, συνήθως, σε πουρέ (έτνος). Για το έτνος, δηλαδή τη σημερινή φάβα, ξετρελαινόταν ο Ηρακλής, και ο Αριστοφάνης δεν χάνει την ευκαιρία να τον σατιρίσει:

Ακυβέρνητη κρίση...


Αυτήν την εποχή, κορυφώνονται οι εντάσεις που τείνουν προς γενικευμένη κρίση στην Ελλάδα. 
Μπορεί η οικονομική κρίση να αποτελεί το κύριο μέρος του προβλήματός της, όμως είναι μόνο ένα μέρος. 
Γενικά η χώρα σ΄αυτή τη φάση, μοιάζει σαν ένα μετακινούμενο μωσαικό κρίσεων, καθώς η μια κρίση διαδέχεται την άλλη δημιουργώντας ένα ανεξέλεγκτο ντόμινο
Δεν χρειάζεται νομίζω άλλη σαφέστερη απόδειξη για την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία ωστόσο, κομπάζει "περί επιτυχιών"...

Η στρατηγική εξόδου από την "Κρίση Χρέους"

Αν ξαναθυμηθούμε την εξίσωση της «δυναμικής του Χρέους», θα διαπιστώσουμε ότι ουσιαστικά αφορά την εξέλιξη ενός απλού κλάσματος: του λόγου Χρέους προς ΑΕΠ.
Στον αριθμητή υπάρχει το Χρέος που, επί πλέον, πολλαπλασιάζεται με το επιτόκιο, για να συμπεριλάβουμε και τους τόκους κάθε χρόνου.
Και στον αριθμητή αθροίζεται ακόμα το πρωτογενές έλλειμμα: Δηλαδή πόσο χρειάζεται να δανειστεί το κράτος, πέρα από τους τόκους, για να πληρώσει τα τρέχοντα έξοδά του.
Αν το κράτος καλύπτει πλήρως τα πρωτογενή έσοδά του, τότε το Χρέος αυξάνεται μόνο με το ποσό που πρέπει να δανειστεί για να αποπληρώσει τους τόκους κάθε χρονιάς.
Αν το κράτος βγάζει και πρωτογενή πλεονάσματα, δηλαδή...

Καταστρέφουν την Ελλάδα μόνο από άγνοια;

του Κώστα Ροδινού

Δεν θα εκπλαγώ καθόλου, αν κάποια στιγμή βγεί ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, και Υπουργός Οικονομικών και …καταγγείλει τον προκάτοχό του ό,τι του …..«παρέδωσε καμμένη γή»!
Τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται είναι αμείλικτα.
Δείτε για παράδειγμα το έλλειμμα της Γενικής Διακυβέρνησης.
Ο στόχος που είχε τεθεί  από την τρόϊκα ήταν να περιοριστεί στα...

Μια κρίσιμη «λεπτομέρεια» που μπορεί να στοιχίσει πανάκριβα στην Ελλάδα

Τελικώς η Ελλάδα θα προλάβει να πάρει την επόμενη δόση του δανείου από την τρόικα των πιστωτών της ή οι εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες που θα την προλάβουν; 
Κι αν πάρει τη δόση, αυτή θα είναι η 1η του δεύτερου πακέτου βοήθειας ή η 6η του πρώτου;  
Μπερδευτήκατε

Το ευρωομόλογο θα διασώσει την Ευρώπη; - Πυρετώδεις διεργασίες για να αποφευχθεί η κατάρρευση - Μειώνονται οι απώλειες στις αγορές μετά το αρχικό κραχ


Την λέξη – κλειδί για να αποφευχθεί η κατάρρευση στις αγορές ανέφερε ο επίτροπος της ΕΕ, Ολι Ρεν κατά την έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, δηλώνοντας ότι θα καταθέσει μέχρι το Φθινόπωρο έκθεση για την έκδοση ευρωομολόγου, σαν ανάχωμα έναντι στην κρίση χρέους της ευρωζώνης. 
Η δήλωση αυτή στάθηκε ικανή να ανακόψει το κύμα ρευστοποιήσεων που έπληξε από το πρώτο κιόλας λεπτό τις ευρωπαϊκές αγορές, περιορίζοντας τις απώλειες από το -5% μεταξύ -1,5% και -2%.
Νωρίτερα, σοκ και δέος έχει προκαλέσει η εξέλιξη της κρίσης χρέους που μεταδίδεται πλέον με ρυθμούς που δεν μπορούσαν να προβλέψουν ούτε και οι πιο έμπειροι αναλυτές των αγορών. 
Δεν έχουν...

Προετοιμάζεται ομάδα επενδυτών κατόχων ελληνικών CDS να ζητήσει την πληρωμή τους - To selective default έρχεται προς τα τέλη Αυγούστου...

Οργανώνονται οι κάτοχοι των ελληνικών CDS καθώς σύμφωνα με τραπεζική πηγή στο Λονδίνο ομάδα επενδυτών από την στιγμή που η χώρα μπει σε καθεστώς selective default να καταθέσουν αίτημα στην ISDA την διεθνή ένωση swaps και παραγώγων να επικυρώσει την πληρωμή…
Η ISDA βάση της διαδικασίας συνέρχεται μετά από την υποβολή αιτήματος από κατόχους CDS και αξιολογεί αν υπάρχει πιστωτικό γεγονός credit event.
Για να υπάρξει πιστωτικό γεγονός θα πρέπει να έχουν μεταβληθεί δομικά οι παράμετροι του χρέους.
Ωστόσο μπορεί με...

Το Πασόκ έπιασε τον παλιοχαρακτήρα που κατέστρεψε την Ελλάδα.!

Επιτέλους σωθήκαμε!!!!!!
Μέχρι τώρα ζούσαμε με τον φόβο και την ανασφάλεια από τους πολλαπλούς κινδύνους που διατρέχουν οι Ελληνες πολίτες , από εδώ και πέρα θα αναπνέουμε τον αέρα της ελευθερίας ,της ασφάλειας και της ηρεμίας!!!!!

Το Σοσιαλιστικό κράτος και τα Μέσα Μαζικής "Αποβλακώσεως" συνέλαβαν τον κλέφτη, τον απατεώνα και τον δολοφόνο του Ελληνικού Δημοσίου .και αυτός αντιπροσωπεύεται στο όνομα ενός γιατρού που συνελήφθη για το φακελάκι του εξωφρενικού ποσού των ...κρατηθείτε...

Τυφλός τυφλόν οδήγαγε

Οι 700 από τους 35.000 κατοίκους της Ζακύνθου είναι τυφλοί. 
Η Σπιναλόγκα ήταν το νησί των λεπρών και η Ζάκυνθος είναι το νησί των τυφλών. 
Τώρα περιμένουμε το βιβλίο που θα γίνει best seller και το σίριαλ που θα κάνει εκατομμύρια Έλληνες να πλαντάξουν στο κλάμα.
Οι άνθρωποι του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ένιωσαν έκπληξη από το μεγάλο ποσοστό τύφλωσης που παρουσιάζει η Ζάκυνθος.
Δηλαδή, οι ίδιοι άνθρωποι που ορίζουν τις υγιεινομικές επιτροπές και εγκρίνουν τα επιδόματα πρόνοιας ...

Ηττήθηκαν οι διορισμένοι φίλοι, νίκησαν οι αιρετοί του καθήκοντος



Και ταφόπλακα σε άλλο ένα σκάνδαλο
Ήττα της κυβέρνησης των «διορισμένων φίλων» και νίκη των αιρετών που λογοδοτούν στον λαό και την συνείδησή τους 
είναι ο πολιτικός απολογισμός τριών εβδομάδων κινητοποιήσεων εκ μέρους των ταξιτζήδων.
Είναι επίσης ήττα του «αποφασίζομεν και διαττάσσομεν» και νίκη της λογικής και του αγώνα κατά της διαπλοκής.
Η ίδια η χώρα πάντως, βγαίνει ηττημένη από την περιπέτεια, με σοβαρές...

Της μιας δραχμής τα γιασεμιά… των Πανεπιστημιακών ανθίζουν!

Διάβασα στις εφημερίδες και άκουσα από τα ΜΜΕ πως τα Πανεπιστήμιά μας (Αθηνών, Κρήτης, ΕΜΠ) κατετάγησαν στα 100 καλύτερα Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Κέντρα της Ε.Ε. από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό (European Research Ranking). Κοντοστάθηκα και αναρωτήθηκα:  
Οι «βολεμένοι», οι απαξιωμένοι, οι άχρηστοι βρέθηκαν στις 100 πρώτες θέσεις; 
Απίστευτο και όμως αληθινό, αφού η επιστημονική συγγραφική και ερευνητική δραστηριότητα των Πανεπιστημίων μας έχει θεαματική επιτυχία τα τελευταία χρόνια, παρά τη ...

Ελλάδα. Η δικαίωση του λαθρομετανάστη


Ενώ κάνουν κρατήσεις από τις συντάξεις υπέρ απόρων, δίνουν 15 εκατ. το μήνα για τους μετανάστες
Το κράτος δικαίου σε όλη του την έκφανση.

Νομοθετούν ορισμένοι καλοπληρωμένοι χωρίς ένα ένσημο για να κόψουν από τις συντάξεις των ανθρώπων που δούλευαν από νέοι για να πάρουν το ιλιγγιώδες ποσό των 900 ευρώ το μήνα, και την ίδια στιγμή παραδέχονται ότι δίνουν 10 διαφορετικά επιδόματα σε περίπου 35.000 μετανάστες.
Ναι, το ίδιο κράτος που αποφάσισε για...

Με σύστημα Αλέφαντου η γελοία διαπλεκόμενη κυβέρνηση μας οδηγεί με τις μπάντες στη δραχμή!



Με σύστημα Αλέφαντου αγωνίζεται η γελοία κυβέρνηση.
Ξαφνικά μπουκάρει για ν ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα η να ιδιωτικοποιήσει τους παρακρατικούς οργανισμούς και στα πρώτα μπινελίκια των Φωτόπουλων, των Λυμπερόπουλων, των Τζωρτζάτων, βάζει την ουρά στα σκέλια και παίζει κατενάτσιο.
Με μπούκες, γιόμες και κατενάτσιο.
Πήρε λέει απόφαση να συγχωνεύσει Οργανισμούς και να διώξει 7000 αχρείαστους δημοσίους υπαλλήλους και τσουπ ένας πασόκος βουλευτής εμφανίσθηκε να προτάσσει τα στήθη του για να μην...

Ο Βενιζέλος 'κάλυψε' τον εαυτό του και... άλλους πολλούς!


Οταν ο υπουργός - Ευάγγελος Βενιζέλος - παρακάμπτει τη νομιμότητα και αυτό γίνεται γνωστό, ο ίδιος νομοθετεί άρον άρον για να καλύψει την παρασπονδία του και να μη βρεθεί αντιμέτωπος με το άλλο «δημιούργημά του», τον περιβόητο νόμο περί ευθύνης υπουργών.
Ο υπουργός, στην πράξη, ομολογεί πλέον ότι, κατά παρέκκλιση του νόμου 2362/95 έδωσε εκτάκτως στις 14 Ιουλίου 100 εκατ. ευρώ στην Proton Bank από τα διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου, κάτι που του επισήμαναν εμπεριστατωμένα τα δύο στελέχη του...

Η 'ατάκα' του καλοκαιριού: "Φερθείτε ως Βενιζέλος και όχι ως Ευάγγελος"

Με βολές κατά της επίσημης εκπροσώπησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, συνόδευσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος τις διευκρινίσεις του για την χθεσινή προσθήκη στο πολυνομοσχέδιό του, ρύθμισης για την τοποθέτηση των διαθεσίμων του Δημοσίου σε τράπεζες, με αναδρομική, από το 1997, ισχύ.
Η ρύθμιση, που δίνει στον υπουργό Οικονομικών την δυνατότητα να τοποθετεί κρατικά διαθέσιμα σε μία τράπεζα «για λόγους σχετικούς με την συστημική ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος», καλύπτει με την αναδρομική της ισχύ και την τοποθέτηση διαθεσίμων στην Proton Bank τράπεζα που, όπως τόνισε ο...

Ο Καραμανλής συναντήθηκε με την Μέρκελ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Κώστας Καραμανλής παραθερίζουν αυτή την περίοδο στο Κόμο της Ιταλίας και το απόγευμα της Τετάρτης είχαν συνάντηση που ξεπέρασε το δίωρο!
Μπορεί ο Καραμανλής να κρατά τη …σιωπή του στο εσωτερικό, αλλά δεν σταματά να έχει υψηλές διεθνείς επαφές, στις οποίες όπως πάντα είναι ομιλητικός.

"Μαύρη Πέμπτη" στις αγορές, τρόμος για το αύριο σε ΗΠΑ & ΕΕ

Οι αγορές μπήκαν σε φάση πανικού, με τα χρηματιστήρια να βουλιάζουν διεθνώς από την Ευρώπη μέχρι τις ΗΠΑ και από την Ασία μέχρι τη Βραζιλία καθώς οι επενδυτές φοβούνται για το μέλλον της ευρωζώνης και για την υποτροπή της διεθνούς οικονομίας σε μία δεύτερη ύφεση.
Τα χρηματιστήρια της Ευρώπης κατέγραψαν δραματικές απώλειες με τον DAX να χάνει 3,40% και τον CAC 3,90% ενώ τη σκυτάλη πήραν οι ΗΠΑ με τους βασικούς δείκτες να πέφτουν κατά μέσο όρο 3% μέχρι αργά το...

Κατέρρευσαν χθες οι χρηματιστηριακές αγορές-Τεράστιες οι απώλειες

Στο «κόκκινο» γύρισαν τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια χθες καθώς οι φόβοι για διάδοση της οικονομικής κρίσης στις χώρες της ευρωζώνης-και ιδίως στην Ισπανία και την Ιταλία- επέστρεψαν.
Η Wall Street έκλεισε με απώλειες 4,31%, ενώ ο Nasdaq είχε απώλεια 5,05%. 
Στο Παρίσι οι απώλειες ξεπέρασαν το 2% αλλά οι συναλλαγές διακόπηκαν λόγω τεχνικού προβλήματος ενώ στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Dax έχασε 3,60% πέφτοντας στις 6.401 μονάδες, στο χαμηλότερο...

Βόμβα: Ο Μπαρόζο ζητά άμεση επανεξέταση όλων των στοιχείων του μηχανισμού διάσωσης της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso, ζήτησε μόλις την άμεση επανεξέταση όλων των στοιχείων του μηχανισμού διάσωσης της ΕΕ για να μπορέσει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει την κρίση, παραδεχόμενος με αυτόν τον τρόπο την αποτυχία του μηχανισμού μέχρι στιγμής και την ήττα της Ευρώπης από τις αγορές.
Σε γράμμα του στους Ευρωπαίους Ηγέτες ζητά ο μηχανισμός να...

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

"Πώς και γιατί", το Ελληνικό Χρέος έγινε ΜΗ βιώσιμο

Στο προηγούμενο σημείωμά μας είδαμε ότι, γενικά, σε μια «τυπική» χώρα της ευρωζώνης, για να είναι βιώσιμο το Χρέος της, πρέπει να είναι μικρότερο από το 1,3 (ως κλάσμα Χρέους προς ΑΕΠ).
Στο παρελθόν (πριν μια δεκαετία περίπου) μια χώρα, το Βέλγιο, κατάφερε να κατέβη από σχέση Χρέους προς ΑΕΠ: 1,32 στα πολύ πιο υποφερτά επίπεδα του 0,85, χωρίς «αναδιάρθρωση» ή «κούρεμα»…
Τώρα, η Ελλάδα είχε λόγο Χρέους προς ΑΕΠ το 2009 (πριν την αναθεώρηση) 1,15 και είχε μεσο-σταθμικό επιτόκιο 4,2%. 
Αν, λοιπόν, κατάφερνε να μηδενίσει το πρωτογενές της έλλειμμα, είχε όριο βιωσιμότητας το 1,19. Βρισκόταν δηλαδή εντός του ορίου βιωσιμότητας του χρέους της.
Γι’ αυτό και οι αγορές τη δάνειζαν ως το Φεβρουάριο του 2010 άνετα και με ...

Η 'Βιωσιμότητα του Χρέους' - Πλήρης ανάλυση

Το αν θα μπορέσεις να εξυπηρετήσεις ένα χρέος, εξαρτάται κυρίως από τέσσερα πράγματα:
πόσο χρωστάς συνολικά ως ποσοστό του ετήσιου εισοδήματός σου (λόγος Χρέους προς ΑΕΠ για την περίπτωση του κρατικού δανεισμού μιας χώρας),
με τι επιτόκιο αποπληρώνεις το χρέος σου
– τι ποσοστό αύξησης του εισοδήματός σου έχεις κάθε χρόνο (ρυθμός Ανάπτυξης για την περίπτωση μιας εθνικής οικονομίας)
– και τι πρωτογενές έλλειμμα ή πλεόνασμα έχεις κάθε χρόνο. Δηλαδή το έλλειμμα από την τρέχουσα διαχείριση του κράτους, πριν πληρώσεις του τόκους. Κατά μέσον όρο πολλών ετών…

Ποιοι έχουν τα CDS;

Δεν μας αφορά ο κ. Keiser ο οποίος αυτήν την στιγμή εργάζεται σε Ρωσο-Αραβικά μέσα και προφανώς κάποιους θέλει να κάνει χαρούμενους...
Μας ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, όμως, αν πράγματι τα CDS που είχε το ΤΤ και πουλήθηκαν το 2009 εσπευσμένα, και όσο-όσο με τεράστια διαφυγόντα κέρδη για την Τράπεζα, κατέληξαν σε φίλους του "λεφτά υπάρχουν" όπως υπαινίσσεται το video.
Ακόμη πιο απλά, θέλουμε να ΜΑΘΟΥΜΕ ποιοι αγόρασαν τα CDS του TT to 2009;
Θέλουμε να ΜΑΘΟΥΜΕ ποιοι ήταν οι κάτοχοι Ελληνικών CDS την τελευταία διετία 2009-2011. 
Aπό ποιον;  ...

Δε μου λέτε - δε μου λέτε, το 'χασίσι' πουλιέται στα... Blogs;

Έλα Μίλτο να φουμάρεις που 'σαι από το πρωί χαρμάνης...


Είναι κάτι νύχτες που το παιγνιδιάρικο αεράκι που φυσά στο Προφήτη Ηλία στο Χαλάνδρι, κρατάει ξάγρυπνο τον παλιό μου φίλο Πέτρο Ευθυμίου.
Και τότε ο Πέτρος  με την αγωνία να τον κυριεύει σαν πύρινη φλόγα στην Ηλεία,  τηλεφωνεί στο σπίτι του Κώστα Λαλιώτη στον Λυκαβηττό:

Πώς εξελίχθηκε η Πολιτική του Αντώνη Σαμαρά για το Χρέος

Μπορούμε τώρα να αξιολογήσουμε την στρατηγική του Αντώνη Σαμαρά:
Πριν απ’ όλα, ο Σαμαράς από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκε και το μέγεθος του προβλήματος και τους κινδύνους για την υπόσταση της χώρας, γι’ αυτό και πολιτεύθηκε, όχι ως «παραδοσιακή Αντιπολίτευση» που ποντάρει στη «φθορά της Κυβέρνησης», αλλά ως εάν από τον ίδιο εξαρτιόταν η επιβίωση της χώρας.
Στην πρώτη φάση (Δεκέμβριο 2009-Μάϊος του 2010), όταν το ελληνικό χρέος ακόμα ήταν μέσα στα όρια της βιωσιμότητας (1,15) ο Σαμαράς πρότεινε μέτρα που θα μείωναν το πρωτογενές έλλειμμα στο μηδέν και θα τόνωναν την οικονομία, για να αντέξει τη μείωση των ελλειμμάτων. 
Προσέφερε μάλιστα γενναιόδωρη «συναίνεση», ώστε να ληφθούν έγκαιρα τέτοια μέτρα…

Φτύνω την Δημοκρατία του ΠαΣοΚ

 Μαθήματα Δημοκρατίας και Κοινοβουλευτισμού παραδίδει από
χτες και για άλλη μιά φορά το Πασοκ και η κυβέρνηση του.
Διδάσκουν:
1) Ο αντιεξουσιαστής Γ.Παπανδρέου.
    Ο άνθρωπος με τα σπασμένα ελληνικά και τον αστείρευτο πα-
    τριωτισμό.
    Ο lucky man, που, η ασημωμένη τσιγγάνα τού πρόβλεψε μιά ζωή
    γεμάτη...παιχνίδια:
   Ανθρώπους να ρίχνει στον ασβέστη με κομμένα τα κεφάλια.
2) Ο φαφλατάς εκδοροσφαγέας Βενιζέλος.
   Συνταγματολόγος της πλουτοκρατίας και ξενοδυναστείας.
   Ευαίσθητος (πολιτικά!!) όσο μιά πεινασμένη ύαινα
   Συνεπής (πολιτικά!!) όσο μιά αγουροξυπνημένη κόμπρα.
3) Ο υπουργός που ήρθε από τον πάγο...

Ο "Ρεμπέτης" της Εκάλης συνάντησε τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο


Τον βλέπεις να τριγυρνάει στα σοκάκια της Εκάλης, ένας τρελόγερος είναι με ψαλιδισμένη γραβάτα και αξιοπρέπεια, που τον φωνάζουνε "Ρεμπέτη".
Συχνά αποκαμωμένος από το άσκοπο περπάτημα κουρνιάζει ανάμεσα στις φυλλωσιές λίγο πιο πάνω από την οδό Αγράμπελης...

Οι μεταρρυθμίσεις, τα ναρκωτικά και ο Γιώργος

Σε ένα επικίνδυνο άλμα προβαίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, που αφορά το νόμο περί ναρκωτικών ουσιών και ουσιαστικά αποποινικοποιεί τη χρήση, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διευκρινίσει, εάν επιμείνει στο διαχωρισμό περί μαλακών και σκληρών ναρκωτικών.
Πριν από λίγα χρόνια μόλις,...

Απιστία και ξεπούλημα του 3% του ΟΤΕ με 442 εκ... ενώ το 10% για 392 εκ ήταν κελεπούρι

Απιστία έλεγε ο ΓΑΠ... να πάνε φυλακή έλεγε ο Πάγκαλος που μόνο για 3% του ΟΤΕ η ΝΔ έβαλε στο ταμείο του κράτους 442 εκατ. ευρώ ενώ οι εθνικοί πατριώτες του ΠΑΣΟΚ για 10% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom έγδυσαν τους Γερμανούς και τους πήραν 392 εκατ. ευρώ... 
Συμφωνούμε απολύτως λοιπόν κ. Γιωργάκη και κ. Πάγκαλε ότι κάποιοι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ:

Έστησε «πράσινη» ΜΚΟ για να βολέψει «δικά τους παιδιά»

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνει το θέμα των προσλήψεων 55.000 άνεργων σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με βιτρίνα συγκάλυψης το ΑΣΕΠ. 
Το θέμα που δημοσίευσε χτες ο «Ε.Τ.» φέρνει στην επιφάνεια νέες αποκαλύψεις με εμπλοκή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε προγράμματα ΜΚΟ προκειμένου να εξυπηρετήσουν πολιτικά συμφέροντα μέσω προσλήψεων ανέργων στις περιοχές της πολιτικής τους δράσης.
Περίτρανο παράδειγμα αποτελεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ...

Τραπεζίτης πίσω από τον Ραγκούση για τα ταξί

Του Μενέλαου Τασιόπουλου

Πολιτικά εξέπληξε και στη συνέχεια αποδοκιμάσθηκε και από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η αιφνιδιαστική επιλογή Ραγκούση, ελάχιστες μέρες αφού ανέλαβε από τον κ. Ρέππα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την αλλαγή των όσων συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και ιδιοκτητών ταξί , στην λογική της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.
Συγκεκριμένα ο κ. Γ. Ραγκούσης προτίθεται να εκμηδενίσει την αξία απόκτησης μιας άδειας ταξί και να απελευθερώσει τελείως τον έλεγχο του αριθμού τους. Είναι ένα καθεστώς πρωτόγνωρο που δεν ισχύει σε καμία χώρα της Ευρώπης και ουσιαστικά εκμηδενίζει την αξίας περίπου 150.000 ευρώ επένδυση που...

Το εφιαλτικό σενάριο της επόμενης μέρας για την Ευρωζώνη

Το όριο έχει μπει στο 7.00%. 
Στις αγορές, σήμερα το πρωί, οι συναλλαγές των ιταλικών 10ετών ομολόγων, ξεκινούν από το 6,25%, όπου έκλεισε χθες αργά το βράδυ η απόδοση τους. 
Συνεπώς, βρίσκονται κυριολεκτικά μια "ανάσα". 
Αν το 7,00% σπάσει, τότε η Ρώμη, θα πρέπει να προσφύγει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης για βοήθεια, όπως έκαναν στο παρελθόν όλοι οι υπόλοιποι.
Ο τελευταίος έχει διαθέσιμα 450 δις. ευρώ, χοντρικά. Απ αυτά, τα 100 με 120 δις. προορίζονται για τη διάσωση της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας. 
Με τα υπόλοιπα,...

Απίστευτο! Η Ελλάδα αποσύρει τα πανάκριβα Apache!



Η χθεσινή συνάντηση του υπαρχηγού του ΓΕΣ με το "αφεντικό" της Boeing επί των ελικοπτέρων Apache, είχε καλά και άσχημα νέα. 
Τα άσχημα έχουν να κάνουν με τα 19 ακριβοπληρωμένα ελικόπτερα Apache A. 
Εδώ και πολύ καιρό παίζεται το εξής σενάριο
Οι αμερικανοί έχουν πει στο ΓΕΣ ότι τα ελικόπτερα θα έπρεπε να αναβαθμιστούν, γιατί διαφορετικά το 2013 δεν θα μπορεί να υπάρξει πλέον τεχνική υποστήριξη. Το κόστος του εκσυγρονισμού σύμφωνα με τους αμερικανούς θα έφθανε τα...

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

VIDEO: Χιμπαντζής ταΐζει τιγράκι!

VIDEO: Χιμπαντζής ταΐζει τιγράκι!
Ένα video που ανέβηκε πρόσφατα στο YouTube έχει κλέψει την παράσταση αλλά και τις... καρδιές των απανταχού ζωόφιλων και όχι μόνο.
Το εν λόγω video δείχνει έναν χιμπαντζή δύο ετών ονόματι Ντο Ντο να ταΐζει με μπιμπερό ένα μικρό τιγράκι ηλικίας μόλις 2 μηνών! 
Μάλιστα, το όλο περιστατικό διαδραματίζεται σε κοινή θέα σε ζωολογικό κήπο με τους επισκέπτες να γίνονται μάρτυρες του τρυφερού αυτού σκηνικού.
Τα δύο ζωάκια έχουν έρθει κοντά από πολύ μικρά και όπως θα δείτε στο video συνηθίζουν να παίζουν μαζί. Μια μεγάλη φιλία έχει ήδη γεννηθεί... 

Αναζητώντας τους πραγματικούς συμμάχους μέσα και έξω από την Ελλάδα

Le radici ca tieni (: οι ρίζες που έχεις)
Πανέμορφο ραπ τραγούδι με εισαγωγή από την ελληνόφωνη μουσική της Κάτω Ιταλίας διαδίδει με υπερηφάνεια την αρχαία ελληνική/ βυζαντινή καταγωγή των Ιταλών του Σαλέντο (Ν. Ιταλία, Λέτσε)
Ενώ στη χώρα μας ο επαρχιωτισμός και η εσωστρέφεια ξανάρχονται, στη Νότια Ιταλία (“στο τακούνι της ιταλικής μπότας”) οι Sud sound system τραγουδάνε με υπερηφάνεια ότι κατάγονται από τους Έλληνες και τους Βυζαντινούς και σημειώνουν μεγάλη επιτυχία. 
Μόνο στο youtube έχουν πάνω από 4 εκατομμύρια προβολές, τη στιγμή που οι δοκησίσοφοι της Ελλάδας προσπαθούν να...

Στο σεξ χωρίς όρια υποκύπτουν και οι σκληροί ηγέτες

Λάτρεις της ταινίας 9 ½ εβδομάδες και ο επικεφαλής του ουγγρικού κομμουνιστικού Κόμματος

Δημοσίως, ο Γιάνος Κάνταρ, ο επικεφαλής του ουγγρικού κομμουνιστικού Κόμματος επί Ψυχρού Πολέμου, κατήγγειλε τα «διεφθαρμένα δυτικά ήθη» με τον δριμύτερο τρόπο.  
Οπως αποδεικνύεται, ωστόσο, ο άνθρωπος που κυβέρνησε την Ουγγαρία με σιδηρά πυγμή από το 1956 έως το 1988 απολάμβανε κατ' ιδίαν τις πιο «παρακμιακές» μορφές τέχνης με προέλευση τη Δύση…

Ραγκούσης και Ρέππας στην ίδια κυβέρνηση;

Δύο πολιτικοί που συμμετέχουν στην ίδια κυβέρνηση και έχουν αντίθετες απόψεις για  ένα συγκεκριμένο θέμα δεν είναι κάτι το περίεργο. 
Οι εσωτερικές διαδικασίες εκλογίκευσης που πρέπει να υπάρχουν και, σε τελική ανάλυση, ο πρωθυπουργός που οφείλει να παρεμβαίνει για να βρεθεί η χρυσή τομή, μπορούν να λειτουργήσουν εκτονωτικά και συνθετικά. 
Το πρόβλημα δημιουργείται από τη στιγμή που τα δύο αυτά μέλη της κυβέρνησης καλούνται να εφαρμόσουν μια γραμμή, αλλά στην πράξη αποδεικνύεται ότι την αντιλαμβάνονται με διαφορετικό τρόπο...

Η κοροϊδία της κάθαρσης ξεπέρασε τα όρια

Σε μια εποχή οικονομικής κατάρρευσης, κατά την οποίαν ο κόσμος ανασφαλής και φοβισμένος για το μέλλον του κι οργισμένος για την κατάντια της πατρίδας παρακολουθεί αποσβολωμένος τις δυσάρεστες κι οδυνηρές εξελίξεις, στη Βουλή τα παιδία παίζει
Ολοι εκείνοι, που επί σειράν ετών δημιούργησαν, εξέθρεψαν και θέριεψαν το πελατειακό και συντεχνιακό κράτος, παίζουν παιχνίδια κάθαρσης χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Στην πραγματικότητα,...

Ὁ νέος φόρος πολυτελείας.

Ἄδειασε καὶ ἡ πλατεία τοῦ (ἀλλοτινοῦ) Συντάγματος. Νὰ πάῃ κι ὁ GAP νὰ κάνῃ διακοπὲς ἥσυχος. Μὴν τὶς χάσῃ… Πολὺ θὰ τοῦ κακοφανῇ καὶ τότε νὰ δεῖτε νέα μέτρα καὶ νέους φόρους καὶ νέες θλίψεις ποὺ θὰ περάσῃ.
Γιὰ ἐτοῦτο κι ἔδωσε ἐντολὴ νὰ ἀδειάσῃ ἡ πλατεία τοῦ (ἀλλοτινοῦ) Συντάγματος. 
Γιὰ νὰ μὴν τὸν πιάσουν τὰ κυκλοθυμικά του καὶ ματά-ξανά-ξεσπάσῃ στὸν κοσμάκη. ...

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ...

Αυτά συμβαίνουν όταν άσχετοι ασχολούνται με θέματα τα οποία θεωρούν ότι κατέχουν!

Βγάζουν γελοίες ανακοινώσεις προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν και να ελέγξουν οποιονδήποτε αντίλογο!...

Κίνδυνος πανικού στις αγορές - Ρεκορ για Χρυσό

XRIMANEWS.GRΟι χρηματιστηριακές αγορές βρίσκονται τόσο κοντά στα όρια του Πανικού όσο δε βρέθηκαν από το μεγάλο κραχ του 2008 και τα στοιχεία που το επιβεβαιώνουν είναι πολλά: Ο Dow Jones έχει καταγράψει σερί 8 διαδοχικών πτωτικών συνεδριάσεων για πρώτη φορά από το 2008 και δοκιμάζει το χαμηλό του για το 2011 έχοντας περάσει κάτω από τον ΚΜΟ 200 ημερών του.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετοχών έχουν καταγράψει τη μεγαλύτερη πτώση από το 2009. Ο ευρωπαϊκός δείκτης τραπεζών έχει υποστεί κραχ χάνοντας ...

Γενετική Μηχανική: Μύθοι και Πραγματικότητα

Με αφορμή τις «υποσχέσεις» που απλόχερα μοιράζονται για τα αναμενόμενα οφέλη από τις εφαρμογές τις γενετικής μηχανικής στη γεωργία, η Greenpeace παρουσιάζει 14 μύθους για τη γενετική μηχανική και τους μεταλλαγμένους οργανισμούς, αλλά και την αντίστοιχη πραγματικότητα.

Μύθος 1
Η Γενετική Μηχανική δεν είναι κάτι καινούργιο. Απλά επιταχύνει τις συμβατικές τεχνικές της βιοτεχνολογίας για τη βελτίωση των φυτών.
Πραγματικότητα: Η γενετική μηχανική και η συμβατική βελτίωση των φυτών είναι δυο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι. Η βελτίωση (παραδοσιακή βιοτεχνολογία) προχωρά σε...

Τα 15 «ύποπτα» σημάδια για φοροδιαφυγή


Με βάση ποια κριτήρια θα γίνεται η επιλογή των επιχειρήσεων και επιτηδευματιών που θα υποβληθούν σε φοροελέγχους
Το υπουργείο Οικονομικών εντείνει τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, με στόχο την ανάταση των δημοσίων εσόδων, τα οποία στο πρώτο εξάμηνο του έτους παρουσίασαν σημαντική υστέρηση έναντι των προϋπολογισθέντων.
Στο πλαίσιο αυτό το οικονομικό επιτελείο συγκεκριμενοποίησε τις κατηγορίες επιχειρήσεων και επιτηδευματιών που θα ελεγχθούν, καταλήγοντας σε 15 κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνεται η επιλογή των «στόχων».
Όπως...