Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Και που λες Ευτυχία...


Σχετική εικόνα- Δεν έχεις τηλεόραση! Και τότε, προς τα πού «κοιτάνε» τα έπιπλά σου;
Joey Tribbiani, “Friends
Στο προοίμιο του  γραπτού  κειμένου  της  Διακήρυξης της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας, το οποίο υπογράφηκε το 1776, περιγράφεται με λίγα αλλά περιεκτικά λόγια η γενική φιλοσοφία και ο σκοπός του νεοσύστατου  κράτους: 
"Θεωρούμε αυτές τις αλήθειες ως αυταπόδεικτες, ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δημιουργηθεί ίσοι, ότι έχουν προικιστεί από τον Δημιουργό με κάποια αναφαίρετα Δικαιώματα, τα οποία περιλαμβάνουν τη Ζωή, την Ελευθερία και την επιδίωξη της Ευτυχίας".  
Στην ίδια  λογική, το προοίμιο του  Αμερικανικού Συντάγματος ορίζει τον...

Η ευκαιρία της νέας γενιάς να ανθίσει και η Νέα Δημοκρατία


Δεν αποτελεί είδηση ότι ολοένα και περισσότεροι νέοι προτιμούν να φύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, ούτε και ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει έντονο δημογραφικό πρόβλημα. 
Τα δεδομένα αυτά σε συνδυασμό με τα αυξημένα ποσοστά αποχής των νέων από τη συμμετοχή σε εκλογικές διαδικασίες, αλλά και την έντονη αποδοκιμασία που εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο απέναντι στο πολιτικό σύστημα της χώρας μας έκρουσαν σε εμένα εδώ και κάποιο καιρό τον κώδωνα του κινδύνου.
Έθεσα, λοιπόν, στον εαυτό μου το εξής ερώτημα:

Έξοδος στις αγορές με νέο μνημόνιο

Με μεγάλη καθυστέρηση όλα αρχίζουν να μπαίνουν πλέον στη σειρά τους με τη δεύτερη αξιολόγηση η οποία εξελίχθηκε τελικά σε πλατφόρμα ανάληψης δεσμεύσεων που ξεπερνούν κατά πολύ το τρίτο πρόγραμμα. 
Αλλά η «λύση» που δρομολογείται τώρα για να καθαρίσει ο δρόμος της Ελλάδας προς τις αγορές το 2018, δεν σημαίνει ότι είναι και η τελική ούτε πολύ περισσότερο ότι θα δουλέψει αποτελεσματικά για να μας βγάλει από τα μνημόνια...

«Ακυβέρνητο καράβι» η FYROM


Το «καράβι» της FYROM πλέει ακυβέρνητο εν μέσω πολιτικής και εθνοτικής φουρτούνας και στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται προοπτική εξόδου από την κρίση η οποία κλιμακώθηκε χθες το βράδυ με βίαια επεισόδια και ξυλοδαρμό βουλευτών μέσα στο κοινοβούλιο από οπαδούς του εθνικολαϊκιστή ηγέτη Νίκολα Γκρουεφσκι.

Τα Σκόπια εξελίσσονται ώρα με την ώρα στην πλέον επικίνδυνη εστία έντασης στα Βαλκάνια, με τους πρωταγωνιστές της κρίσης να...

Πρωθυπουργός «τροχονόμος» των Νταβατζήδων - Πρωτοφανής Κοινοβουλευτική και Θεσμική Εκτροπή

Με μια τροπολογία ντροπής που κινείται στα όρια της πολιτικής εκτροπής, ο πρωθυπουργός Τσίπρας και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προχωρά στην υπερψήφιση προκλητικής φωτογραφικής ρύθμισης υπέρ της ΣΕΚΑΠ και του Ιβάν Σαββίδη, μέσω της οποίας χαρίζονται και «σβήνονται» πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από λαθρεμπόριο...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφορούν εκτάκτως σήμερα Σάββατο 29 Απριλίου...

Άγρια κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη για τροπολογία που διαγράφει πρόστιμα στον Σαββίδη

Αγρια κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη για τροπολογία που διαγράφει πρόστιμα στον Σαββίδη

Ψηφίστηκε τελικά από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή η τροπολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Δημητριάδη, με την οποία διαγράφονται τεράστια ποσά από λαθρεμπόριο στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, ιδιοκτησίας Ιβαν Σαββίδη.

Με 149 ψήφους των συγκυβερνώντων κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ψηφίστηκε στην Ολομέλεια η τροπολογία...

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Ο Τσίπρας υποσχέθηκε παροχές 12 δισ. και φόρτωσε τους πολίτες με μέτρα 12,5 δισ. [λίστα]

Με τη μακρά λίστα των 26 φόρων που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου, η Νέα Δημοκρατία επιτίθεται στον πρωθυπουργό, ο οποίος σε συνέντευξή του αρνήθηκε την υπερφορολόγηση.

«Ο κ. Τσίπρας μας έφερε στο μυαλό κάτι που είχε πει ο Ουίνστον Τσώρτσιλ για έναν πολιτικό της εποχής του: «Μια φορά συναντήθηκε τυχαία με την αλήθεια και έκανε ότι δεν την πρόσεξε»...

Μια σπίθα αρκεί για την έκρηξη στα Βαλκάνια


Οι αιώνες στα Βαλκάνια μένουν ακίνητοι, παγιωμένοι στους εθνικούς μύθους, τις εθνικιστικές επιδιώξεις, τις εδαφικές ονειρώξεις, τις αντιπαραθέσεις και το μίσος μεταξύ εθνοτήτων.
Τα χθεσινά δραματικά γεγονότα, με τους εκατοντάδες  οπαδούς του VMRO -DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, να εισβάλουν...

Περιθωριακοί, απολιθωμένοι και μυστήριοι ενώνονται στο ψήφισμα στήριξης της δικτατορίας του Μαδούρο


Δεξιά ο κ.Χρυσόγονος που απείχε από την ψηφοφορία
Ανάμεσα τους ήταν ο Μάρκο Τζάνι, νυν ανεξάρτητος και πρώην μέλος του Movimento 5 Stelle του Μπέπε Γκρίλο. 
Η φωνή της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Λετονή Τατιάνα Ζντανόκα. 
Η Αλμπιόλ Γκουζμάν των Ποδέμος. 
Ο Φοντούλης, ο Επιτήδειος και ο Συναδινός της Χρυσής Αυγής. 
Ο Ράινχαρντ Μπουτικοφερ των γερμανών Πράσινων. 
Ο Ματέο Σαλβίνι της Λίγκας του Βορρά. 
Ο Νεοκλής Σηλικιώτης του ΑΚΕΛ...

Με ένα ειρωνικό σχόλιο επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να σχολιάσει τη στάση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη Βενεζουέλα.

Με ένα ειρωνικό σχόλιο επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να σχολιάσει τη στάση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη Βενεζουέλα.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τη στάση των ευρωβουλευτών της κυβέρνησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη Βενεζουέλα.
«Αρνήθηκαν συζήτηση στη Βουλή. Καταψήφισαν στο ευρωκοινοβούλιο. Εκτίθενται διεθνώς για χάρη του Μαδούρο. Αγάπη που δεν κρύβεται»έγραψε...

Το χρονικό της κόντρας του Παπαχριστόπουλου με τον Γεωργιάδη – Πως ο Αδωνις τον έστησε στον τοίχο [VIDEO]


Ο Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής χαρακτήρισε τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχρηστόπουλο ότι είναι:  συκοφάντης, χυδαίος και ανθρωπάκι.

Λίγη ώρα αργότερα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook εξήγησε το λόγο που μίλησε έτσι για τον κ. Παπαχρηστόπουλο αποκαλύπτοντας ότι πίσω από την επίθεση αυτή υπάρχει ένα χρονικό το οποίο και παρουσίασε μέσα από ένα βίντεο διάρκειας 6 λεπτών...

«ΦΛΕΓΟΝΤΑΙ» ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ: Έπεσε η κυβέρνηση στην Κροατία – Ραγδαίες οι εξελίξεις


«Kαζάνι που βράζει» και είναι έτοιμο να εκραγεί, μοιάζει η περιοχή των Βαλκανίων, αφού μετά το «πραξικόπημα» στα Σκόπια, τώρα ξέσπασε και πολιτική κρίση που ξέσπασε στην Κροατία.

Συγκεκριμένα την αποχώρηση του κυβερνητικού του εταίρου, του κόμματος Bridge of Independent Lists (Most), ανήγγειλε ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς.
Σε διάγγελμά του ο πρωθυπουργός της Κροατίας και ηγέτης...

Στήριξαν τον Μαδούρο οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής

Φωτογραφία: APΝέο «χαστούκι» στο καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο με ψήφισμα του ζητάει εκλογές και απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων.

Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκαν 450 ευρωβουλευτές, 35 ψήφισαν κατά και 100 απείχαν. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι κατά του ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου που καταδικάζει τον αυταρχισμό του Μαδούρο τάχθηκαν οι ευρωβουλευτές του...

Εκρυθμη η κατάσταση στα Σκόπια - Εισβολή οπαδών του Γκρούεφσκι στη Βουλή [Φωτο & Video]

Φωτογραφία: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Εθνικιστές διαδηλωτές του VMRO ξυλοκόπησαν βουλευτές του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος
Επειδή εξέλεξαν για πρώτη φορά Αλβανό ως πρόεδρο της Βουλής
Γρονθοκοπήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τουλάχιστον 4 βουλευτές
Ανήσυχη η διεθνής κοινότητα
Ο Πρόεδρος της FYROM συγκάλεσε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών την Παρασκευή
Σκληρές εικόνες και βίντεο...

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Γέλιο μέχρι δακρύων με το σποτάκι των «Ράδιο Αρβύλα» για τον Τσίπρα [ΒΙΝΤΕΟ]

Γέλιο μέχρι δακρύων προκάλεσε για μια ακόμα φορά η σάτιρα των «Ράδιο Αρβύλα» στην κυβέρνηση!

Πιο συγκεκριμένα, το «κουαρτέτο» που σαρώνει σε τηλεθέαση, με αφορμή την συνέντευξη Τσίπρα στο Νίκο Χατζηνικολάου δημιούργησε ένα σπαρταριστό βιντεάκι με παλαιότερες δηλώσεις του Πρωθυπουργού και σύνθημα… «Με ΣΥΡΙΖΑ στον σφύριζα»!!!!!
Δείτε το και «κλάψτε» από τα γέλια:

Οταν σε «φτύνει» ο Πρωθυπουργός

Αποτέλεσμα εικόνας για τσίπρας ΑΝΤ1Ο Τσίπρας κοιτάζει την κάμερα και είναι σαν να σε φτύνει, σαν να σου βγάζει τη γλώσσα με αυθάδεια. 

Δεν είναι που διαστρεβλώνει λόγια και πραγματικότητα. Είναι και που σου κουνάει το δάχτυλο θυμωμένος, που πάει να σε βγάλει τρελό...

«Σιγά ρε παιδιά! Και εγώ πήγα διακοπές το Πάσχα και είδα τι γινόταν». Αν αυτό το έλεγες πριν από τρία χρόνια, ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ θα σε κατασπάραζε όπου και αν...

Η Δημοσιογραφία του Συμφέροντος, της Απάτης και της Κοροϊδίας

Σχετική εικόνα
Η συντριπτική πλειονότητα των δημοσιογράφων που ενημερώνουν (υποτίθεται υπεύθυνα...) τους πολίτες, είναι οικονομικά αναλφάβητοι. Δυστυχώς. 
Μετά από 22 χρόνια εργασιακού βίου στον χώρο έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η "ηλιθιοποίηση" του Έλληνα έχει να κάνει αφενός με την ανεπάρκεια και την οικονομική αγραμματοσύνη των περισσότερων δημοσιογράφων και αφετέρου με το κλασικό ότι "καλή είδηση είναι η κακή είδηση".
Στα χρόνια του Μνημονίου διάφοροι εκδότες, καναλάρχες και δημοσιογράφοι άρχισαν να το παίζουν...

Μακρόν: Φιλελέ ολέ!

Αποτέλεσμα εικόνας για μακρονΣτα μαύρα τα έχει βάψει ο αριστεροδεξιός αναχρονισμός στην Ευρώπη, που βλέπει να καταρρέει η ιδεοληψία μιας γενικευμένης «ανυπακοής» στη Γηραιά Ήπειρο.

Μετά την Ολλανδία, η Γαλλία έστειλε ένα μήνυμα λογικής εκλέγοντας πρώτο τον Μακρόν στον α' γύρο των προεδρικών εκλογών, κάτι που λογικά τον φέρνει ήδη στον προθάλαμο του Élysée.
Η αθλιότητα του Μελανσόν να μη στηρίξει τον Μακρόν στον β' γύρο προδίδει τον κυνισμό μιας Αριστεράς που δεν έχει κανέναν ηθικό ενδοιασμό και είναι έτοιμη να σπρώξει μια κοινωνία στη βαρβαρότητα για να εκδικηθεί τη φιλελεύθερη αστική δημοκρατία...

Αγριος καυγάς ΝΔ - κυβέρνησης για πλεονάσματα και χρέος

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους ξέσπασε ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση την Τετάρτη, με αφορμή τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεοπτική συνέντευξή του.

Αξιωματική αντιπολίτευση και Μέγαρο Μαξίμου αντάλλαξαν βολές, με ανακοινώσεις και non paper, αναφορικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το πρωτογενές πλεόνασμα και το χρέος. 
Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας ανέφερε στη συνέντευξη ότι...

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΙΠΡΑ – Αναφέρονται σε θλιβερή απολογία και απάτη

Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα όσα δήλωσε στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 την Τρίτη εξαπέλυσε η σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Εκτός πραγματικότητας λέει η ΝΔ
Για διαζύγιο με την ελληνική πραγματικότητα κατηγόρησε..

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – «Αυτό που συμβαίνει είναι απαίσιο» – Τι προανήγγειλε για το ΔΝΤ

Την πολιτική των ΗΠΑ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το θέμα της Ελλάδας προανήγγειλε ότι θα αποκαλύψει τις επόμενες ημέρες ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
Η δήλωση έγινε σε δημοσιογράφους που ήταν στο Λευκό Οίκο.
Ένα 24ωρο μετά το πέρας της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας  μιλώντας...

Τραβάνε το σχοινί οι Τούρκοι! Ποια ελληνικά νησιά διεκδικούν

Όπως φαίνεται το ζήτημα των 18 νησιών που η Τουρκιά θεωρεί ότι κατέχονται παράνομα από τους Έλληνες, τώρα και αφού πέρασε το κρίσιμο τουρκικό δημοψήφισμα έχει φτάσει η στιγμή, όπως υποστηρίζουν κάποιοι στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, να… λυθεί.

Τώρα με ποιον τρόπο, αυτό θα φανεί...

«ΣΕΙΣΤΗΚΕ» Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη για τους Εύζωνες από χιλιάδες ομογενείς [Εικόνες και βίντεο]

Η παρουσία των Ελλήνων Ευζώνων, που με τον επιβλητικό βηματισμό τους «ταρακούνησαν» την πόλη του Σύδνεϋ, ξεχώρισε στις επετειακές εκδηλώσεις για το ANZAC Day.

Υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη, αυτές οι δύο λέξεις περιγράφουν απόλυτα τα συναισθήματα όσων βρέθηκαν την Δευτέρα 24/4 στο κέντρο της πόλης του Σύδνεϋ για να...

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Οι μπλόφες


Αποτέλεσμα εικόνας για μπλόφαΣτην Ουάσιγκτον η κυβέρνηση διαπίστωσε για κάποιο λόγο που μόνο αυτή γνωρίζει ότι τόσο το ΔΝΤ όσο και η πλευρά Schaeuble μπλοφάρουν, «παίζοντας» καθυστερήσεις στις αποφάσεις για το χρέος.

Εικάζουν επίσης ότι μέσα στον Ιούνιο, το αργότερο, οι μπλόφες και των δύο θα μαζευτούν ως δια μαγείας πιεσμένοι από τις εκλογές στην Γερμανία, που θα πλησιάζουν, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι ...

Όλα ανάποδα, και μεταμέλεια μηδέν


Πριν ελάχιστα χρόνια, οι… «υποτακτικοί του Μπόμπολα», οι νομοταγείς δηλαδή και νουνεχείς πολίτες, που πλήρωναν τα διόδια στις εθνικές οδούς, αντιμετώπιζαν επιθέσεις, τραμπουκισμούς, χλευασμούς,  από τα - εν επαναστατικώ οίστρω - εκεί ευρισκόμενα, μπουλούκια των ένθερμων αγωνιστών του «Δεν πληρώνω», καθοδηγούμενων από την Κουμουνδούρου (συνδετικό ρόλο τότε είχε η Νάντια Βαλαβάνη, που χαρακτήριζε το κίνημα ως «έκρηξη αυτενέργειας»).
Από σήμερα, οι αρειμάνιοι ασυμβίβαστοι που σήκωναν τις μπάρες με ιερή οργή...

Σοσιαλιστικά κόμματα σε κατάρρευση…

Αποτέλεσμα εικόνας για κατάρρευση σοσιαλιστων…

Ένα μήνα πριν το Εργατικό κόμμα της Ολλανδίας κατέρρευσε. Από τις 38 έδρες στις προηγούμενες εκλογές  και δεύτερο σε δύναμη, πήρε μόλις 9 σημειώνοντας αρνητικό ποσοστό στην ιστορία του! 

Στη Γαλλία, ο υποστηριζόμενος από το σοσιαλιστικό κόμμα υποψήφιος Μπενουά Αμόν, μόλις που κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 6,35% από 29 % που είχε πάρει ο Ολάντ πριν πέντε χρόνια! 

Για το ΠΑΣΟΚ τα γνωρίζουμε καλύτερα. 

Τι συμβαίνει άραγε και τα παραδοσιακά σοσιαλιστικά κόμματα γνωρίζουν τέτοια υποχώρηση της επιρροής τους;

Το ΠασοκΑμoν


Αποτέλεσμα εικόνας για P.S. πασοκ
Πάει λοιπόν και ο πρώτος γύρος των γαλλικών προεδρικών εκλογών. 
Έχουν ήδη γραφτεί πολλά για την νίκη του Εμανουέλ Μακρόν,
την –αναμενόμενη- πρόκριση στη δεύτερη φάση της Μαρίν Λεπέν, 
την αποτυχία του Φρανσουά Φιγιόν, 
το αλισβερίσι του Ζαν Λυκ Μελανσόν με τους φιλοναζιστές. 
Ελάχιστοι ασχολήθηκαν με το –επίσης αναμενόμενο- «Βατερλό» της συγκεκριμένης διαδικασίας: 

Πλατεία Σόιμπλε και Τσίπρα γωνία…

Σχετική εικόναΝα δείτε που μέχρι και όνομα σε πλατεία θα δώσουμε στον Σόιμπλε.

Ο Γερμανός είναι ο καλύτερος σύμμαχος των Ελλήνων αντισυστημικών. 

Δεν είναι ανάγκη να ψάχνουν την έκπληξη με τους Ολλανδούς ακροδεξιούς ή με την Λεπέν στην Γαλλία. 

Ο Σόιμπλε θα τους κάνει την δουλειά! 

Θέλουν δραχμή; Θα τους δώσει «άλλη ταχύτητα». 

Στο τέλος θα τον πουν και ευεργέτη!


Θα κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία, όπως με τόσα και τόσα άλλα έχουν ήδη κάνει. 
Ήταν οι επαναστάτες που κατήγγειλαν τους εργολάβους και έκλειναν τους σταθμούς των διοδίων  στις εθνικές οδούς, για να φτάσει η Αυγή να κάνει πρωτοσέλιδο τους νέους δρόμους! 
Ήταν εκείνοι που θα...

Τραμπ: Η Β. Κορέα είναι μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα - Πρέπει επιτέλους να το λύσουμε

Φωτογραφία: AP Photo/Andrew Harnik
Φωτογραφία: AP Photo/Andrew Harnik

Αμερικανός πρόεδρος: Αποτελεί αληθινή απειλή για τον κόσμο 

Είναι μεγάλο πρόβλημα, πρέπει επιτέλους να το λύσουμε
Προϊδέασε για πρόσθετες κυρώσεις από το Συμβούλιο Ασφαλείας
Τηλεφώνησε στην Γερμανίδα καγκελάριο για το θέμα της Β. Κορέας...

Politico: Η Ελλάδα γύρισε με άδεια χέρια από την Ουάσινγκτον για το χρέος

Φωτογραφία: AP/ Michel EulerΗ Ελλάδα δεν ήταν στην ατζέντα της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ τις προηγούμενες ημέρες. Ισως όμως θα έπρεπε να είναι, 

σημειώνει το Politico.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Αθήνα ήλπιζε σε κάποια εξέλιξη, στις επαφές που έγιναν στο περιθώριο της συνόδου. «Αντί για αυτό, οι Ελληνες αξιωματούχοι έφυγαν με άδεια χέρια»...

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Γιατί να επιλέξω την Νέα Δημοκρατία


Το ζητούμενο από οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι να αρχίσει η χώρα να μπαίνει σε σταθερούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης. 

Το γεγονός αυτό θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στην οικονομία για να αρχίσει να παράγει πλούτο και να μειωθεί η ανεργία. Σε αυτό το σημείο δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος...

Ανάλυση: Μεγάλη ανάσα η νίκη Μακρόν για τη Γαλλία και την Ευρώπη


Η νίκη Μακρόν επί της Λεπέν δίνει μεγάλη ανάσα ανακούφισης στη δημοκρατική Γαλλία και στην Ευρώπη.

Οποιοσδήποτε άλλος από τους Φιγιόν ή Μελανσόν εάν περνούσε στο δεύτερο γύρο, θα αύξανε τη σχετική πιθανότητα η Γαλλία να αποκτούσε μια ακροδεξιά Πρόεδρο. 
Με τον Μακρόν ως αντίπαλο της Λεπέν, η δυνατότητα συσπείρωσης ενός ευρύτατου μετώπου ψηφοφόρων (από την κεντροδεξιά μέχρι την αριστερά) υποστήριξης του δημοκρατικού υποψηφίου είναι πλέον πολύ υψηλή...

Ο Αλέξανδρος στην Βενεζουέλα έχει δολοφονηθεί εκατοντάδες φορές

Θα ήθελα να γράφω τώρα πια τις αναμνήσεις μου. 6 χρόνια στην Βενεζουέλα.
Ίσως τα πιο δύσκολα στην ιστορία της αλλά από όποια πλευρά και να το δεις,από τα πιο ενδιαφέροντα. 

Είμαστε τόσο κουρασμένοι και τόσο έτοιμοι να φύγουμε επιτέλους, να κάνουμε το ταξίδι της επιστροφής αλλά για μια ακόμα φορά είμαστε εγκλωβισμένοι, όπως και εκατομμύρια άλλοι Βενεζολάνοι, καθώς το κράτος που έστηναν επί 18 χρόνια οι Επαναστάτες Τσαβίστας, αδυνατεί ακόμα και να ανανεώσει και να εκδώσει διαβατήρια για τους πολίτες...

Ο Τσίπρας το ήξερε

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας
Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης έχουν δύο σημαντικά προβλήματα να αντιμετωπίσουν μέσα στις επόμενες 15 μέρες, τα οποία παρά τα προετοιμαζόμενα εδώ και καιρό πολιτικά «πυροτεχνήματα» του πρωθυπουργού, θα τους κάνουν αναμφισβήτητα την ζωή δύσκολη.

Το πρώτο έχει να κάνει με τη σχεδόν βέβαιη προώθηση των μέτρων ύψους 4 δισ. στη Βουλή, χωρίς κανείς να γνωρίζει το μέγεθος της ελάφρυνσης του χρέους, το οποίο ακόμα και να συμφωνηθεί τον Ιούνιο, δεν θα γίνει γνωστό νωρίτερα από το καλοκαίρι του 2018. Θα κληθούν δηλαδή...

Η σύζυγος του Εμμανουέλ Μακρόν, 20 χρόνια μεγαλύτερη, ένα «ισχυρό χαρτί» [εικόνες]

Πίσω από την ξανθιά κόμη της και το αιώνια μαυρισμένο δέρμα της, η Μπριζίτ Τρονιέ, 59 ετών, είναι «τα μάτια και τα αυτιά» του υποψηφίου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, καθώς επίσης και ο σύνδεσμός του με την κοινωνία.

«Μανού» και «Μπιμπί» τους αποκαλούν οι φίλοι τους, υποκοριστικά των ονομάτων τους, Εμμανουέλ και Μπριζίτ. 
Πρόκειται σίγουρα για ένα ασυνήθιστο ζευγάρι, ζουν μαζί εδώ και είκοσι χρόνια, γράφει ένα νέο βιβλίο για το διάσημο πολιτικό ζευγάρι με τίτλο «Οι Μακρόν»....

Ο ευρωπαϊκός Τύπος για την εκλογή Macron στον δεύτερο γύρο

Αποτέλεσμα εικόνας για ευρωπαϊκός Τύπος

Ο ευρωπαϊκός Τύπος χαιρετίζει την παρουσία του Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ορισμένες εφημερίδες ωστόσο θεωρούν ότι η παρουσία της ακροδεξιάς υποψηφίου αποτελεί απειλή...

Πες τα Χρυσόστομε!


Αποτέλεσμα εικόνας για πλεονασμα
Σήμερα θέλω να κάνω μία δήλωση. Από αυτές που μένουν στην Ιστορία. Γι' αυτό χρησιμοποιώ και τα εισαγωγικά: 
«Στο πλεόνασμα κρύβεται το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, η καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι λιποθυμίες παιδιών από ασιτία, τα εκατομμύρια των ανέργων, η ζωή εν τάφω στα νοσοκομεία, στα ψυχιατρεία και στα άσυλα ανιάτων, οι παγωμένες νύχτες και οι πεινασμένες μέρες χιλιάδων και χιλιάδων συνταξιούχων»...

Γαλλία: Μακρόν και Λεπέν οι νικητές για τον δεύτερο γύρο

Ιστορικές στιγμές: Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καλούν να στηριχθεί ο Μακρόν στον δεύτερο γύρο
Εμανουέλ Μακρόν: Σήμερα γυρίζουμε ξεκάθαρα πολιτική σελίδα
Σοβαρή ήττα για την Δεξιά, τρίτος ο Φιγιόν -Κατέρρευσε και το Σοσιαλιστικό κόμμα με τον Μπενουά Αμόν

Ιστορική εκλογή: Μακρόν και Λεπέν δεν ανήκουν στα παραδοσιακά κόμματα
Δείτε Live όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Σε μάχη μεταξύ Μακρόν και Λεπέν θα εξελιχθεί ο β’ γύρος των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας την Κυριακή 7 Μαΐου. 

Στην εκλογική αναμέτρηση του α' γύρου ο Μακρόν επικρατεί της ακροδεξιάς υποψηφίου και πλέον θα λύσουν τους λογαριασμούς τους σε δύο εβδομάδες.

02:44: Ολοκληρώθηκε σχεδόν η καταμέτρηση
Ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν και η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν προηγούνται στην επίσημη καταμέτρηση των ψήφων...

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Πυκνή ομίχλη στη χώρα των Φώτων

«Μα πώς μπορεί να δει κανείς μέσα σ’ αυτή την ομίχλη;» 

Αναρωτιόταν αρθρογράφος της γαλλικής Le Monde στην τελική ευθεία της πιο αλλόκοτης προεδρικής αναμέτρησης, που έγινε ακόμη περισσότερο απρόβλεπτη μετά την τρομοκρατική επίθεση της Πέμπτης. 
Με τέσσερις υποψήφιους, από την άκρα Δεξιά μέχρι τη ριζοσπαστική Αριστερά, να έχουν ελπίδες συμμετοχής στον δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου, η αγωνία του δημοσιογράφου είναι εύλογη. 
Μέχρι να βγουν τα exit polls...

Καλλιεργώντας ένα περιβόλι για καλό σκοπό

Το EcoΚτήμα βρίσκεται σε μια έκταση 5,5 στρεμμάτων στα Δερβενοχώρια και είναι ανοιχτό σε σχολεία, αλλά και σε κάθε είδους φορείς, για διάφορες δράσεις στους χώρους του.

Είναι κάπως οξύμωρο ένα κείμενο για ένα οικολογικό κτήμα στην Πάρνηθα να ξεκινάει με αναφορά στην... κοιλάδα του θανάτου, αλλά είναι για καλό σκοπό! 
Η «κοιλάδα του θανάτου» (death valley) είναι η έκφραση που χρησιμοποιείται στον χώρο των επιχειρήσεων για να περιγράψει τη δύσκολη έρημο που οι startups θα πρέπει να διανύσουν ώστε από το ελπιδοφόρο ξεκίνημά τους να φτάσουν στο...

Δύο πτώσεις ελικοπτέρων με κοινά σημεία και 28 χρόνια διαφορά - Πρώτοι στα συντρίμμια

Η είδηση της συντριβής του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο γύρισε τον Αναστάσιο Χαρατσάρη 28 χρόνια πίσω. 
Θυμάται ότι ήταν Μάιος του 1989, βασίλεμα ηλίου, όταν άκουσε ένα παρόμοιο ελικόπτερο να περνάει πάνω από το νησί της λίμνης Παμβώτιδας. 
«Πετάει χαμηλά...», σκέφτηκε, αλλά προτού προλάβει να στρέψει το βλέμμα του στον ουρανό άκουσε έναν δυνατό κρότο. Δίχως καθυστέρηση μπήκε στη βάρκα του και κατευθύνθηκε προς έναν καλαμιώνα...

Δημοσκόπηση KAΠΑ Research: «Κεφάλι» 9,6 μονάδες για τη ΝΔ, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης
Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

«Κεφάλι» 9,6 μονάδων (στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή) δίνει στη ΝΔ, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, νέα δημοσκόπηση της KAΠΑ Research για το «Βήμα της Κυριακής».

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου διαμορφώνονται ως εξής: 
Χωρίς αναγωγή:

Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει τρέλα για τη Βενεζουέλα

Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOCΜήλον της έριδος έγινε η Βενεζουέλα για τη νέα δριμεία επίθεση, που εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση Σύριζα.

Με κατηγορίες ότι οι κυβερνώντες παρέστησαν σε κηδείες αμφιλεγόμενων ηγετών, η αξιωματική αντιπολίτευση επιτίθεται στην κυβέρνηση δηλώνοντας ότι ο Σύριζα είναι βαθιά εκτεθειμένος.
Βαθιά εκτεθειμένος μάλιστα από τις σχέσεις του με καθεστώτα ανέχειας και αυταρχισμού...

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων....