Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Πόσο διακεκριμένος είναι ο… «διακεκριμένος»;

Χάρη στην αξιοπρόσεκτη «πρωτοβουλία» του ΑΠΕ-ΜΠΕ να τον «ανακαλύψει» και να τον προβάλλει, δεόντως και εγκαίρως, με συνέντευξη του στην ιστοσελίδα του, τρέμοντας σύγκορμο το πανελλήνιο πληροφορήθηκε, ότι υπάρχει ο διακεκριμένος καθηγητής Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ, που ο Τσίπρας έβαλε επικεφαλής της επιτροπής για τη διερεύνηση των αιτιών της μεγάλης καταστροφής στο Μάτι αλλά και υπεύθυνο για την εκπόνηση μελέτης, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον.
Πριν την δημόσια εξαγγελθείσα απόφαση του Τσίπρα, ωστόσο, ο διακεκριμένος, στην συνέντευξη που του πήραν, στις 4 Αυγούστου, από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και ερωτώμενος αν μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση να αποτρέψει την τραγωδία, απάντησε ευθαρσώς ότι:

Δύει το αστέρι του Τσίπρα – Τον ξεγράφουν και οι τελευταίοι Ευρωπαίοι υποστηρικτές του

Και Ευρωπαϊκό ναυάγιο για τον Τσίπρα

Στο ναδίρ η εικόνα του Έλληνα πρωθυπουργού –τον οποίο κάποιοι προετοίμαζαν για την ηγεσία της ευρωπαϊκής αριστεράς ενόψει ευρωεκλογών.
«Η ευρωπαϊκή εικόνα του Τσίπρα καταρρέει πλέον με γρήγορους ρυθμούς, παρά τις γαλλικές απέλπιδες προσπάθειες.
Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου
Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει 93 νεκρούς στην πλάτη του και όλοι είδαν πλέον ότι χειρίστηκε με τον πιο άστοχο επικοινωνιακό τρόπο μία τραγωδία την οποία, αν το κράτος ήταν στοιχειωδώς προετοιμασμένο, θα είχε αποφύγει...

Πρωταθλήτρια Ευρώπης και η Βούλα Παπαχρήστου - Χρυσό στο τριπλούν με 14,60 μ. [φωτο & βίντεο]

Με ένα άλμα στα 14,60 η Βούλα Παπαχρήστου βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, που διεξάγεται στο Βερολίνο. 

Η Ελληνίδα αθλήτρια πέτυχε αυτή την επίδοση στη δεύτερη προσπάθειά της και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν...

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Φύγετε γρήγορα και η πατρίδα θα σας οφείλει


Σχετική εικόναΑλέξη, δεν μπορείς να αποφύγεις την λαϊκή κρίση. Θα κάνεις εκλογές, αργά ή γρήγορα. 
Δεν γεννήθηκες πορφυρογέννητος. Εκλεγμένος είσαι. Με την ψήφο του ελληνικού λαού ανέβηκες, με την ψήφο του θα πέσεις. 
Κάν' το, τουλάχιστον, με αξιοπρέπεια. Μην σέρνεις την χώρα σε νέες περιπέτειες. Αρκετά μας έχεις «σώσει». Δεν θέλουμε άλλο… σωσμό από τα χέρια σου.
Ούτε ο ανασχηματισμός, ούτε τα πανηγύρια στην Πνύκα και στην ΔΕΘ θα αντιστρέψουν την κατάσταση...

Ποιο είναι άραγε το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο Χθες που εκφράζει ο Τσίπρας;

Η ΝΔ απέναντι στο χθες…
Η αξιωματική αντιπολίτευση και ο πρόεδρός της πρέπει να πλειοδοτήσουν στην κατεδάφιση αυθαιρέτων και στην οικιστική αναμόρφωση συγκεκριμένων περιοχών στην Αττική και αλλού.
Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου
Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα επιδιώξουν να ξεφύγουν από την τραγωδία της 23ης Ιουλίου δια της κατεδαφίσεως αυθαιρέτων και δια του αφηγήματος ότι για τους 92 νεκρούς ευθύνονται τα κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα από το 1974 και μετά. Κόμματα, εξάλλου, τα οποία ο Αλ. Τσίπρας κατηγορεί ότι ανέχθηκαν τις καταπατήσεις γης και που σε κάθε περίπτωση αντιπροσωπεύουν το χθες...

Διπλός ελληνικός θρίαμβος στο επι κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα - Χρυσό μετάλλιο για τη Στεφανίδη, ασημένιο για την Κυριακοπούλου


Στεφανίδη (αριστερά) και Κυριακοπούλου πανηγυρίζουν μετά τον διπλό θρίαμβο (AP/ Martin Meissner)

Μεγάλη διπλή επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Βερολίνο, καθώς η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέκτησαν το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα στο αγώνισμα του επί κοντώ

Οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες ήταν οι μόνες που πέρασαν τα 4,85 μέτρα στον τελικό του αγωνίσματος, αφήνοντας πίσω τους τις Μπράντσο και Σιντόροβα. Η Κατερίνα Στεφανίδη μάλιστα πέρασε και τα 4,85 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό επίτευγμα ειδικά για την Κυριακοπούλου, η οποία ξεπέρασε τον εαυτό της, αφού πήγε στο Βερολίνο με ατομικό ρεκόρ 4,72 μέτρα!

Δείτε τα video:

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

ESM: Ο Βαρουφάκης στοίχισε στην Ελλάδα την καθαρή έξοδο

Αποτέλεσμα εικόνας για βαρουφακης τσιπραςΑναφερόμενος στην εκταμίευση της δόσης των 15 δισ. ευρώ, ο κ. Γιάνσε τόνισε πως δεν είναι «το τέλος της ιστορίας» για την Ελλάδα. «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά εάν η Ελλάδα υλοποιεί όλες τις προϋποθέσεις στο μέλλον. Τα δάνειά μας “τρέχουν” μέχρι το 2060».

Τ
ο 2014 τα πράγματα πήγαιναν αρκετά καλά στην Ελλάδα και προετοιμαζόταν το έδαφος για μια καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα, όπως αποκαλύπτει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Καλίν Ανεβ Γιάνσε...

Μητσοτάκης: Αντί για φιέστες, στις 20 Αυγούστου ο Τσίπρας να προκηρύξει εκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τις προσωπικές ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του για τα αποτελέσματα της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην Athens Voice.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει «αφηρημένη» την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον Πρωθυπουργό και τονίζει ότι το μόνο που μένει να κάνει, είναι...

Τραγωδία στο Μάτι: Από ασφυξία οι περισσότεροι θάνατοι στη φονική πυρκαγιά

Από ασφυξία οι περισσότεροι θάνατοι στη φονική πυρκαγιά (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ)Από ασφυξία προήλθε ο θάνατος των περισσότερων θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική.

Αυτό προκύπτει από τον κατάλογο με τα στοιχεία των 92 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την πύρινη λαίλαπα, τον οποίο έστειλε η ιατροδικαστική υπηρεσία στους εισαγγελικούς λειτουργούς.
Αυτή η μακάβρια λίστα περιλαμβάνει λεπτομέρειες για το πού βρέθηκε το κάθε θύμα, αν ήταν...

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Κωδικός «Σώστε τον Τσίπρα» – Ο ανασχηματισμός έρχεται, ποιοι φεύγουν

Mε νύχια και με δόντια προσπαθεί η κυβέρνηση να αντιστρέψει το βαρύ κλίμα από τις φονικές πυρκαγιές αλλά μάταια.

Η συγγνώμη έρχεται με δόσεις και δειλά ενώ η ανάληψη ευθυνών περιορίζεται στις παραιτήσεις – αποπομπές του Τόσκα, των αρχηγών της ΠΟΥ και της ΕΛΑΣ και βέβαια στον ανύπαρκτο πρώην ΓΓ Πολιτικής Προστασίας. Όλοι οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι – υπουργοί παραμένουν στις θέσεις τους. Προς ώρας τουλάχιστον…

Στημένες συσκέψεις και επικοινωνιακές μπαρούφες που προκαλούν - Για γέλια και για κλάματα

Συνεχίζουν στο Μαξίμου να εκθέτουν τον Αλέξη Τσίπρα με επικοινωνιακές μπαρούφες και στημένες συσκέψεις που είναι για γέλια και για κλάματα.

Ο κυβερνητικός θίασος δεν κατάφερε ακόμα να συντάξει τη λίστα με τους νεκρούς της τραγωδίας.
Αυτό δείχνει ασέβεια προς τα θύματα τής καταστροφικής πυρκαγιάς ενώ παράλληλα αποκαλύπτει το μπάχαλο που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα του κρατικού μηχανισμού.
Κάποιοι είχαν τη φαεινή ιδέα να κουβαλήσουν 15 πυρόπληκτους από το Μάτι στο Μαξίμου για να αποκτήσει ο Πρωθυπουργός...

91 νεκροί αλλά οι ΣΥΡΙΖαίοι συνεδρίασαν μες την… καλή χαρά υπό τον Τσίπρα στο Λαύριο [εικόνες & video]

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει να θρηνεί τους 91 νεκρούς από τον πύρινο όλεθρο στο Μάτι οι υπουργοί προσήλθαν με χαμόγελα και χαρούμενη διάθεση στη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

H Ρένα Δούρου εμφανίστηκε χαμογελαστή και αντήλλαξε φιλιά με όσους την περίμεναν πριν να μπουν στην αίθουσα της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό. Η περιφερειάρχης Αττικής είχε, μάλιστα, και θερμό ασπασμό με τον...

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Το πρωί Αλέξης, το βράδυ Πολάκης!


Αποτέλεσμα εικόνας για Το πρωί Αλέξης, το βράδυ Πολάκης!

Είναι ο άνθρωπος που εκφράζει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον τον Αλέξη Τσίπρα. 

Ο Παύλος Πολάκης, αυτό το ιερό τέρας της Αριστεράς, είναι ο άνθρωπος που μεταφέρει με την πιο μεγάλη πιστότητα αυτά που σκέφτεται ο Αλέξης. Τις κρυφές του σκέψεις, τα ανείπωτα πάθη του. 
Ο Παύλος Πολάκης δεν είναι ένας οποιοσδήποτε υπουργός. Είναι το άλλο, το σκοτεινό «εγώ» του Αλέξη.
Υπάρχουν πράγματα που τα λέμε μόνο...

Θα ανέβει άραγε ο Τσίπρας στη Δ.Ε.Θ.;

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μαξίμου για την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ.

Το Μακεδονικό και τα θύματα των πυρκαγιών δημιουργούν ένα τοξικό περιβάλλον με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να μην είναι σε θέση να περάσει οποιοδήποτε μήνυμα στην ομιλία του.
Αυτό που τρέμουν στην κυριολεξία οι συνεργάτες του είναι οι αντιδράσεις του κόσμου και το μέγεθος των συλλαλητηρίων.
Σε περίπτωση κατά την οποία υπάρξουν μαζικές συγκεντρώσεις αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής, τα περιθώρια τακτικισμών στενεύουν επικίνδυνα.
Άλλωστε το πανό που αναρτήθηκε στο γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι χαρακτηριστικό του κλίματος που...

Ανασχηματισμός: Όλοι εναντίον όλων στον ΣΥΡΙΖΑ – Τι φοβάται ο Τσίπρας

Προβληματισμός επικρατεί στο Μαξίμου για τη διαχείριση της κατάστασης στον ΣΥΡΙΖΑ την επομένη του ανασχηματισμού.

Το πρόβλημα είναι οι αντιδράσεις από τους υπουργούς που θα καρατομηθούν στους οποίους θα καταλογιστούν οι ευθύνες για την τραγωδία.
Οι απερχόμενοι υπουργοί, στους οποίους θα επιχειρηθεί να χρεωθεί το φιάσκο της διαχείρισης της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, δεν πρόκειται να δεχτούν να γίνουν Ιφιγένειες και να θυσιαστούν για να ξεπλυθούν οι ευθύνες του πρωθυπουργού.
Είναι σίγουρο ότι...

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Η καρατόμηση των Αρχηγών ΕΛ.ΑΣ. και ΠΣ και το νέο αφήγημα Τσίπρα

Μετά την αναγκαστική ή αν θέλετε «συνειδησιακή» ετεροχρονισμένη παραίτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, που σηματοδότησε την ουσιαστική κατάρρευση του αφηγήματος της Κυβέρνησης ότι όλα καλώς έγιναν και χωρίς μεγάλα λάθη, ήλθε και η αντικατάσταση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ και του ΠΣ. 
Φαίνεται ότι ήταν πολύ μεγάλη «η φούρια» του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα για να δείξει στον ελληνικό λαό ότι...

Απάθεια


Σχετική εικόναΤου Στέφανου Μάνου 
Πριν από λίγες εβδομάδες το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών "Μάρκος Δραγούμης" (ΚΕΦΙΜ) παρουσίασε την ετήσια έκθεσή του για την ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας.
Πώς ορίζει την ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας το ΚΕΦΙΜ;
Είναι η ημέρα του χρόνου μέχρι την οποία πρέπει να εργάζομαι (ως μέσος Έλληνας) για να πληρώσω τις υποχρεώσεις μου προς το κράτος. Φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.
Το 2018 η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας ήταν η 18η Ιουλίου. Εργαζόμαστε εφέτος από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 18 Ιουλίου για το κράτος. Δώδεκα 12 ημέρες...

Κινδυνεύουν με Ειδικό Δικαστήριο για τους 90 νεκρούς – Επιχείρηση “προστασίας” Τσίπρα

Οι καταστροφικές πυρκαγιές έκαψαν στην κυριολεξία και το Μαξίμου.

Στην ουσία δεν υφίσταται πλέον Κυβέρνηση με τους μισούς υπουργούς να περιμένουν την απομάκρυνση τους στον επικείμενο ανασχηματισμό,  και κάποιους άλλους να τρέμουν στην κυριολεξία τις ποινικές ευθύνες και το εδώλιο του κατηγορουμένου, όσον δε αφορά τα πολιτικά πρόσωπα το Ειδικό Δικαστήριο.
Απομονωμένος ο Αλέξης Τσίπρας και απογοητευμένος από τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη επιχειρεί εναγωνίως να κρατηθεί στην εξουσία και να ξεπλύνει τις δικές του ευθύνες καρατομώντας υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες που εμπλέκονται στην εθνική τραγωδία...

«Φαγωμάρα» και «καρφώματα» για Μάτι/Σκοπιανό στον ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι «πρωτοκλασάτοι» στο στόχαστρο

Η ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι έχει προκαλέσει σοβαρούς εσωτερικούς κλυδωνισμούς τόσο σε επίπεδο ενδοκυβερνητικό όσο και στον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, πρωτόγνωρους μέχρι σήμερα για το κόμμα, τουλάχιστον τα χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του κυβερνώντος κόμματος αμφισβητούνται επιλογές του Αλέξη Τσίπρα ενώ οι συνιστώσες που είχαν σιωπήσει λόγω της κυβέρνησης, έχουν αρχίσει και «τρώγονται» η μία με την άλλη...

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Ο πλήρης ευτελισμός της Αριστεράς

Αυτό το διήμερο έπεσαν οι μάσκες και φάνηκε για μια ακόμα φορά το απεχθές πρόσωπο της Αριστεράς. 
Δύο πρωτοκλασάτα στελέχη της, με απίστευτο κυνισμό, με πρωτόγνωρη αλαζονεία, μέμφθηκαν τους ενενήντα νεκρούς γιατί χάλασαν την εικόνα της κυβέρνησης.
Κανένας δεν θα φανταζόταν λίγα χρόνια πριν πως θα υπήρχαν πολιτικά στελέχη πρώτης γραμμής, που αντί να σκύψουν το κεφάλι από ντροπή για τον τρόπο...

Στο 12% ο ΣΥΡΙΖΑ! Κατάρρευση Τσίπρα – Τι αποκαλύπτουν δύο δημοσκοπήσεις [ποσοστά]

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται το κυβερνών κόμμα υπό την ηγεσία του κ. Αλέξη Τσίπρα,σύμφωνα με τα ευρήματα δύο (κρυφών) δημοσκοπήσεων, οι οποίες διενεργήθηκαν μετά τα τραγικά γεγονότα στην Ανατολική Αττική και αποκαλύπτουν σήμερα τα «Παραπολιτικά”.

Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από τις δύο έρευνες είναι ότι για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να κινείται κάτω από το 15%, ενώ το μέχρι πρότινος «ισχυρό χαρτί» της κυβερνώσας Αριστεράς, που δεν ήταν άλλο από τον απερχόμενο πρωθυπουργό, εμφανίζεται (πλέον) ως πολιτικό βαρίδι...

Η χώρα που αγαπάει όσο λίγες την Ελλάδα - Δρόμοι με ελληνικά ονόματα, αγάλματα αρχαίων Ελλήνων και ομιλείτε... ελληνικά


Αποτέλεσμα εικόνας για ουρουγουαηΚάποιοι λένε ότι πρέπει να κατάγεσαι από μία χώρα για να την αγαπάς. Ή μήπως όχι τελικά;
Υπάρχει μία μικρή χώρα, όπου αρκετοί χιλιάδες άνθρωποι μιλούν, πέρα από την μητρική τους γλώσσα, και την ελληνική. 
Τα παιδιά μαθαίνουν την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό ενώ τόσο την 25η Μαρτίου όσο και την 28η Οκτωβρίου οι κάτοικοι γιορτάζουν σαν να είναι Έλληνες.
Στην μακρινή Ουρουγουάη των 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων, ζουν άνθρωποι που λατρεύουν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και το αποδεικνύουν. Όχι με βαρύγδουπες εκφράσεις και μεγαλειώδεις λόγους αλλά με δρόμους και πλατείες που έχουν ελληνικά ονόματα και με αγάλματα αρχαίων φιλοσόφων να κοσμούν τα δημόσια κτίρια της χώρας.
Η Ουρουγουάη είναι χώρα της Λατινικής Αμερικής και έχει χαρακτηριστεί ως η «Ελβετία της Αμερικής». Αν και λόγω...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...