Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Η δολιότητα της απλής αναλογικής

Η κυρία Όλγα Γεροβασίλη, πριν από λίγες ημέρες, εκτίμησε πως η απλή αναλογική ήταν ένα στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια εκτίμηση έκαναν και άλλα στελέχη του ίδιου κόμματος. 
Προχθές ο κ. Γιώργος Τσίπρας διαβεβαίωσε τους συντρόφους του ότι η «δεύτερη φορά Αριστερά» θα επαναφέρει την απλή αναλογική. Να μη χαμογελάσετε χαιρέκακα για το πότε θα ξανακυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Ήδη διάφοροι σύντροφοι διαπιστώνουν πως το παιχνίδι γυρνά. Οι 20 μονάδες διαφορά πάνε να γίνουν 21 plus.
Εγώ σκέφτομαι, με ειλικρινή συμπόνια, τι τραβά και αυτός ο Αλέξης Τσίπρας. Πριν προλάβουμε να...

Σώτη Τριανταφύλλου: Το ταξικό μίσος της Αριστεράς δεν χωρά στο νέο πολιτικό σύμπαν

Η χώρα μας είναι σήμερα σε ένα διαφορετικό «σύμπαν» απ' ότι το 1981 και το 2015. 
Κι όμως, στις αριστερές διακηρύξεις περί φορολογίας αντηχεί το ταξικό μίσος, η προτροπή «Φάτε τους πλούσιους!». Αλλά, η παρόρμηση για ταξική εκδίκηση ηττήθηκε, ούτε ζούμε στην εποχή του «Ρομπέν των Δασών», τονίζει στο Liberal η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου σχολιάζοντας το δημόσιο λόγο της Αριστεράς.
Μιλά για τις οικονομικές και ταξικές αναλύσεις της αριστεράς που μπορούν να οδηγήσουν σε τερατώδεις πολιτικές, εξηγεί γιατί ο Μητσοτάκης θα αποφύγει το σύνδρομο του «βέβαιου νικητή», ενώ για την ακροδεξιά και τους φανατικούς χριστιανούς, θεωρεί ότι η είσοδος στη Βουλή όσων εκπροσωπούν τον θρησκευτικό ολοκληρωτισμό είναι φυσική απόρροια της μετακίνησης της Νέας Δημοκρατίας από τη λαϊκή, χριστιανική ή και βασιλόφρονα δεξιά, σε έναν χώρο ευρωπαϊκού κέντρου...

Πώς το Λιμενικό εμπόδισε παρέμβαση της τουρκικής Ακτοφυλακής

Πλώρη προς τις τουρκικές ακτές έβαλε το φορτηγό πλοίο «ANT» 
με σημαία Βανουάτου, το οποίο υπέστη σημαντικές ζημιές μετά τη σύγκρουσή του με το επίσης φορτηγό πλοίο «Potentia» με σημαία Σιγκαπούρης, ανοιχτά της Χίου.

Το «ANT», στο οποίο επιβαίνουν 10 Τούρκοι ναυτικοί και έπλεε σε διεθνή ύδατα, αλλά εντός ελληνικής περιοχής έρευνας και διάσωσης, αρνήθηκε την ελληνική βοήθεια, ενώ στην περιοχή έπλευσε τουρκική ακταιωρός χωρίς να παρέμβει...

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφορούν εκτάκτως, σήμερα Σάββατο 3 Ιουνίου...

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Το πολιτικό big bang ολοκληρώνεται στις 25 Ιουνίου

Περισσότερο αισιόδοξοι για την πορεία της χώρας και της ζωής τους, απόλυτα βέβαιοι για τη «θετική» επιλογή που έκαναν στην κάλπη της 21ης Μαΐου, και αποφασισμένοι να πάνε να ξαναψηφίσουν 
εμφανίζονται οι ψηφοφόροι στο εκλογικό βαρόμετρο της MetronAnalysis, όπου η Ν.Δ στην εκτίμηση ψήφου εμφανίζει διαφορά σχεδόν 22 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Κ. Μητσοτάκη για πολλοστή χρονιά να βρίσκεται επί της ουσίας χωρίς αντίπαλο.
Η έρευνα διεξήχθη τέσσερις μέρες μετά τις εκλογές της απλής αναλογικής και αποτυπώνει, την...

Αλέξης Τσίπρας: «Πνίγηκε» εκλογικά αλλά ακόμη «διψάει» για fake news

Ο Αλέξης Τσίπρας «πνίγηκε» εκλογικά από τα fake news στα οποία στήριξε τη στρατηγική του κόμματος του. 
Η κοινωνία απέβαλλε το πολιτικό δηλητήριο το οποίο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διέχυε συστηματικά προκειμένου να εμφανίσει την υποτιθέμενη πρόταση διακυβέρνησης ως το αντίδοτο στην ανύπαρκτη μαύρη Ελλάδα
Η κοινωνία απέρριψε την καμπάνια του φόβου για τη συνέχεια στην άφατη καταστροφή που θα επέφερε μια ανανέωση της λαϊκής εντολής στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Τη μικροκομματική επένδυση στο φόβο ξεμπρόστιασε ο Τσακαλώτος στον οποίο ο Αλέξης...

Τσακώνονται για το ποιος είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ!

Όταν πρώην πρωτοκλασάτος υπουργός του ΠΑΣΟΚ συγκρίνει τον φόρο στα μερίσματα με τον φόρο που πληρώνει ο μισθωτός και «ξεχνάει» ότι πριν φτάσουμε στον φόρο των μερισμάτων έχει προηγηθεί και ο φόρος επί των κερδών, τότε μάλλον δεν έχουμε ελπίδα. 
Η αριστερά έχει κτυπηθεί από «ΣΥΡΙΖΑ» και κατά τα φαινόμενα πρόκειται για ανίατη ασθένεια. Όσο για τον φόρο στις γονικές παροχές; Ξύπνησε το φάντασμα του ΕΕΤΗΔΕ, του γνωστού και ως «χαράτσι Βενιζέλου». Έχουν σοβαρό θέμα με τα ακίνητα!
Όλος αυτός ο καυγάς έγινε για πενιχρά οικονομικά αποτελέσματα. Ήρθε απλά για να μας θυμίσει ότι...

Ο παραιτημένος Τσίπρας, το «δαχτυλίδι» στην Αχτσιόγλου και οι πραιτωριανοί

Για να συνεννοηθούμε: Ο κ. Τσίπρας «δεν έφτασε απλώς πολύ κοντά στην παραίτηση» μετά τη συντριβή που του επιφύλαξαν οι πολίτες το βράδυ της 21ης Μαΐου.
Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα το έπραξε περισσότερες από μια φορές, τόσες όσες και οι επισκέψεις (μετά των απαραίτητων πιέσεων) που δέχτηκε από διάφορα μεγαλοστελέχη και την προεδρική φρουρά για να μεταπειστεί.

Ο κ. Τσίπρας είναι παραιτημένος στην πράξη, τίποτε και κανένας δεν μπορεί να ανακαλέσει την παραίτηση αυτή, η εξέλιξη είναι αναπότρεπτη, δεν πρόκειται να αλλάξει όσα μπαλώματα...

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κυριαρχία Μητσοτάκη, σε πτωτική πορεία ο ΣΥΡΙΖΑ, μικρή άνοδος για το ΠΑΣΟΚ (κάρτες)

Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, νέα πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και μικρή άνοδο του ΠΑΣΟΚ καταγράφει νέα δημοσκόπηση.
Η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA δείχνει άνετη πλειοψηφία με περισσότερες από 160 έδρες για τη Νέα Δημοκρατία, υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20% και επτακομματική Βουλή με είσοδο Πλεύσης Ελευθερίας και Νίκης.
Η πρώτη μεγάλη έρευνα μετά τις εκλογές που παρουσιάστηκε...

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Η φορολογία στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης

Είναι σύνηθες στα πολιτικά τραπέζια και τις πολιτικές αναλύσεις να λέγεται ότι τις εκλογές τις κρίνει πάντα η οικονομία.
Και έτσι είναι, καθώς αφορά την “τσέπη” του πολίτη και την καθημερινότητα των ψηφοφόρων.
Αυτές οι εκλογές όμως έρχονται να επιβεβαιώσουν περίτρανα και πρώιμα τη θέση αυτή, με την οικονομία και τη φορολογία να καταλαμβάνουν κεντρικό ρόλο στην πολιτική αρένα και τη μάχη των κομμάτων, πριν καλά καλά αρχίσει η προεκλογική περίοδος...

Το ΠΑΣΟΚ ως νέος ΣΥΡΙΖΑ;

Μια υγιής και εύρωστη δημοκρατία έχει ανάγκη όχι μόνο από μια σοβαρή και αποτελεσματική κυβέρνηση αλλά και από μια αντίστοιχη αξιωματική αντιπολίτευση, που θα μεριμνά για τεκμηριωμένη και παραγωγική κριτική στην πρώτη, βελτιώνοντας την, ενώ θα προετοιμάζει προσεκτικά το εναλλακτικό της κυβερνητικό πρόγραμμα. 
Δυστυχώς, τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε εξίσου αναποτελεσματικός και ως αξιωματική αντιπολίτευση.
Η εμμονή του στον διχασμό, στον άκρατο λαϊκισμό που το έφεραν στην εξουσία, η ιδεοληπτική, ατεκμηρίωτη και αναχρονιστική πολιτική του είναι...

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ: Χέρι – χέρι και στα fake news για την κυβερνο-ασφάλεια

Στριμωγμένοι από τις συνεχόμενες πολιτικές κατραπακιές, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ επιχειρούν τον απεγκλωβισμό τους από τα «σχοινιά» με τη διασπορά fake news σε όλη τη σφαίρα του προεκλογικού διαλόγου. 
Σε απόλυτη ευθυγράμμιση αναζήτησαν τη ρελάνς ακόμη και στην συντονισμένη κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε η τράπεζα θεμάτων. Αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους μαθητές που δίνουν πανελλήνιες αλλά και στις οικογένειες τους, οι καταγεγραμμένοι-κοινοβουλευτικά-ως αρνητές της κυβερνοασφάλειας παριστάνουν τους τιμητές.
Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη σε ένα κρεσέντο αντιπολιτευτικού οίστρου φουσκώνουν...

Αλλάξανε οι εποχές και ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ δεν το έχουν καταλάβει!

Ήταν τόσο καταλυτική η κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ που απονομιμοποίησε στο κοινωνικό σώμα στοιχειώδεις και αυτονόητες θέσεις της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτά που είπε το ΠΑΣΟΚ για τη φορολόγηση των μερισμάτων και τον φόρο μεταβιβάσεων ακίνητης περιουσίας, ήταν περισσότερο συμβολική δήλωση πολιτικής ταυτότητας, με ελάχιστη πρακτική αξία.
Οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η μικρή αύξηση της φορολογίας στα μερίσματα, θα προσφέρει στο κράτος περί τα 100 εκατομμύρια...

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ τα δίνουν όλα για τον Μητσοτάκη!

Ας σιωπήσουμε, να ακουστούν δυνατά! Σολάρουν στον λαϊκισμό αναγγέλλοντας έκτακτους φόρους-χαράτσι. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διαγκωνίζονται στη λογική «λεφτά υπάρχουν». Για να αποκρούσουν τον χαρακτηρισμό των ανεύθυνων που κουνούν το λεφτόδενδρο, εξαγγέλλουν με υπερηφάνεια φόρους.
Η εκπρόσωπος Π. Τσαπανίδου ήταν απολύτως σαφής και αποκαλυπτική  στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ. Προανήγγειλε έκτακτο φόρο, ουσιαστικά χαράτσι ύψους 3,5 δισ. που φέρνει το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων. Η σύσκεψη των «σοφών» του ΣΥΡΙΖΑ, των συνεργατών του...

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Σήμερα οι τράπεζες θεμάτων, αύριο μια υποδομή;

Συχνά οι δράστες κυβερνοεπιθέσεων θέλουν απλώς να δείξουν τι δυνατότητες έχουν. Και να στείλουν το μήνυμα ότι αφού μπορούν να κάνουν τέτοιες ενέργειες σε περιφερειακά ψηφιακά οικοσύστηματα, αύριο ίσως επιχειρήσουν κάτι σοβαρότερο, εξηγεί ο Γιάννης Μαστρογερωγίου, επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού. Σήμερα είναι η τράπεζα θεμάτων του υπ. Παιδείας, αύριο μπορεί να είναι μια επίθεση σε μια σοβαρότερη υποδομή, στον χώρο της ενέργειας ή κάπου αλλού, όπως λέει.
Εκτιμά ότι στόχος μιας κυβερνοεπίθεσης, όπως αυτήν, η οποία ταλαιπώρησε χιλιάδες μαθητές, γονείς και καθηγητές, θα μπορούσε να είναι από το να πληγεί το πρεστίζ της χώρας μέχρι να καλλιεργηθεί κλίμα ανασφάλειας και να δημιουργηθεί αγανάκτηση σε γονείς και παιδιά. 
Μιλά επίσης για την ετοιμότητά μας ως χώρα απέναντι στο κυβερνοέγκλημα και εξηγεί...

ΠΑΣΟΚ: Αλαζονεία, βέρτιγκο και μαρτυριάρηδες

Το διψήφιο ποσοστό προκαλεί ίλιγγο στην Χαριλάου Τρικούπη που δεν κατορθώνει να πείσει ότι τελικά αυτή η εκλογική επίδοση σηματοδοτεί την ανατολή του «ήλιου». Διότι περισσότερο στον πράσινο ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπουν οι πολιτικές αρλούμπες που παρουσιάζονται ως πρόταση διακυβέρνησης.
Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει, ευτυχώς για τη χώρα και τους ψηφοφόρους, τα συμπτώματα της πολιτικής ασθένειας που καταδίκασε την Κουμουνδούρου. Γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης που υψώνει τη ρομφαία του αντιδεξιού μετώπου δεν κοπιάρει μόνο τον Αλέξη Τσίπρα αλλά φαίνεται ότι υιοθετεί τα απολυταρχικά χούγια του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το δόγμα του «πολακισμού». Ο κ. Ανδρουλάκης και τα σχέδια του έχουν προδοθεί από τους...

Η δαμόκλειος σπάθη των εκλογών επί κεφαλής Αλέξη

Η συμπαθής τηλεοπτική περσόνα Ράνια Θρασκιά τα πήγε καλά στη Θεσσαλονίκη και βγήκε «βουλεύτρια». Σε συνέντευξή της δήλωσε πως ο Τσίπρας την έπεισε με τον λόγο και με τα μάτια του πως πρεσβεύει την αλήθεια.
Στα μάτια του Τσίπρα είχε αναφερθεί κάποτε και ο ευαίσθητος στιχουργός Άρης Δαβαράκης, ο οποίος αυτοβούλως στρατεύθηκε στους φαν του Αλέξη γράφοντας στο Protagon: «Μέσα σε όλη αυτή την αφόρητη πολιτική σαπίλα, θα πάρω φως από την ελπίδα για μια καινούργια, δυνατή και χαρούμενη Ελλάδα, που αστράφτει στο βλέμμα του Τσίπρα».
Βέβαια, στη συνέχεια ήταν αρκετά θυμωμένος γιατί το βλέμμα του Αλέξη...

Ο ιστορικός κουβάς των Συριζαίων για τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου - Aπολαυστικό βίντεο

Μα, σε όλα μέσα έπεσαν! 
Μια απολαυστική συλλογή δηλώσεων και προβλέψεων, στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, για τις εκλογές της 21ης Μαΐου. 
Τα στοιχήματα έδιναν και έπαιρναν, από τσίπουρα, μέχρι... σοκολατάκια, και ανάμεσα ο ύμνος του... ΕΑΜ, αλλά τελικά οι Συριζαίοι, μετά την ιστορική συντριβή στις κάλπες, πήγαν... κουβά.
Δείτε το βίντεο:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στην ΕΥΠ υπηρετούσαν το 2018 τρεις συνοριοφύλακες που συνελήφθησαν για διακίνηση μεταναστών στον Έβρο

Ποινική δίωξη για βαριά αδικήματα κακουργηματικού τύπου άσκησε ο εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης στους 5 αστυνομικούς του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από πολύμηνη έρευνα και παρακολουθήσεις, για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα παράνομων μεταναστών στον Έβρο.
Συγκεκριμένα, σε βάρος των πέντε αστυνομικών (ενός ανθυπαστυνόμου και τεσσάρων αρχιφυλάκων, των Β.Τ., Χ.Π., Χ.Α., Β.Α., Χ.Β.) ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εισόδου πολιτών τρίτων...

Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Κινήσεις απελπισίας της τελευταίας στιγμής

Αρχαία τακτική να εξοντώνεται ο αγγελιοφόρος όταν το μήνυμα δεν είναι αρεστό. 
Ο Αλέξης Τσίπρας τελών υπό το σοκ της κατάρρευσης, αποφάσισε να δημιουργήσει νέα εκλογική επιτροπή, και να επιβάλει «κάστινγκ» στα πρόσωπα που θα βγαίνουν στις τηλεοράσεις, προκειμένου να αντιπαρατίθενται με τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Το τελευταίο, εν αντιθέσει με τη γενική εντύπωση, δεν το θεωρούμε αντιδημοκρατικό, αν και όντως τέμνει την ελευθερία του πολιτικού. Όμως ούτως ή άλλως κάθε πολιτικός έχει εκχωρήσει την προσωπική ελευθερία του στο κόμμα...

Αυτοδύναμη και σταθερή κυβέρνηση μόνο με 40% και άνω - Κίνδυνος για τρίτες κάλπες

Αν στις εκλογές του Ιουνίου η ΝΔ πάρει ένα 38%, αλλά μπουν στη Βουλή επιπλέον δύο κόμματα, τότε μειώνεται το μπόνους των 50 εδρών και ο νικητής θα έχει μια εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 151 – 153 εδρών.
Αυτοδύναμη και βιώσιμη κυβέρνηση τετραετίας, με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ πέριξ των 158 εδρών, όσες και το 2019, απαιτεί 40% και άνω, διευκρινίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Marc, Θωμάς Γεράκης, εξηγώντας πόσο ρευστό είναι το τοπίο, ειδικά αν κάποιοι θεωρήσουν ότι το κόμμα έχει εξασφαλίσει ένα ισχυρό ποσοστό από τις εκλογές του Μαΐου και επιλέξουν να μην ψηφίσουν. 
Αν οι κάλπες δεν βγάλουν μια ισχυρή αυτοδυναμία, ο ίδιος δεν αποκλείει καθόλου το ενδεχόμενο τρίτων εκλογών. Σαν σενάριο είναι υπαρκτό, δεν βρίσκεται στην σφαίρα της φαντασίας..

Τα φαντάσματα του παρελθόντος δεν επηρεάζουν πλέον τη χώρα

Η ελληνική κοινωνία απέδειξε θεαματικά ότι έχει αλλά σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσει, πέρα από τις μαγκιές και τις ύβρεις, κάποιων τραμπούκων της πολιτικής
Δεν γνωρίζω αν ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα παραμείνει επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως που μου είναι γνωστό αφορά τα τραγικά λάθη τακτικής, στρατηγικής και πολιτικής φιλοσοφίας που έκανε. Για κάποιον που «έπιανε πουλιά στον αέρα» ήσαν σωρευτικά και σε κάποιο βαθμό παιδαριώδη. Παράλληλα όμως εμπεριείχαν και ισχυρές δόσεις περιφρόνησης προς τον λαό, τον οποίον ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ως τσούρμο διανοητικώς αναπήρων.
Τέσσερα χρόνια έτσι, ποτέ δεν ασχολήθηκε με τα πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα...

Μητσοτάκης από Περιστέρι: Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία

Με το μήνυμα πως όλη η Ελλάδα βάφτηκε γαλάζια 
ξεκίνησε την πρώτη του επίσημη προεκλογική ομιλία του στο Περιστέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας δε πως επετεύχθη και ο σημαντικός στόχος του να κερδίσει το κόμμα την Δυτική Αθήνα.
Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Η πολιτική ηγεμονία Μητσοτάκη και η αναδιάταξη στην Κεντροαριστερά

Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου, η χώρα περνά πλέον σε μία νέα πολιτική περίοδο με δύο βασικά χαρακτηριστικά: 
από τη μία πλευρά η πολιτική ηγεμονία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αδιαμφισβήτητη, ενώ στην αντίπερα όχθη έχει ήδη ξεκινήσει ένα σκληρό μπράντεφερ για το ποιος θα επικρατήσει στο χώρο της Κεντροαριστεράς και θα διεκδικήσει με αξιώσεις το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο κοντινό μέλλον.
Η Νέα Δημοκρατία πέτυχε να κυριαρχήσει απόλυτα και να σχηματοποιήσει μια πλατιά κοινωνική συμμαχία που την ακολουθεί από το 2019 και έπειτα...

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Μητσοτάκης: Να εργαστούμε πιο σκληρά για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του λαού

Τη δέσμευση ότι «θα εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά για να τιμήσουμε τη μεγάλη εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο ελληνικός λαός» 
κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμπλήρωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα «μας γεμίζει με ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη για την επόμενη μέρα», ενώ έκανε σαφές ότι η ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται αλαζονικές συμπεριφορές. Επανέλαβε ότι ζητά ισχυρή εντολή από τους πολίτες για σταθερή κυβέρνηση.
Επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για συνεχή fake news στα οποία επιδίδεται...

Τσίπρας – Ανδρουλάκης: Ακόμη τους ενώνει ο αντιμητσοτακισμός

Η διαμάχη του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Ανδρουλάκη για την πρωτοκαθεδρία στην κεντροαριστερά, ανεξάρτητα από τον υπαρξιακό χαρακτήρα που προσλαμβάνει μετά την 21η Μαΐου, είναι ένα παραβάν.
Πίσω από αυτό τα δυο «ρετιρέ» της φερώνυμης «πολυκατοικίας» κρύβουν τη συγκολλητική ουσία που ακόμη τους ενώνει: τον αντιμητσοτακισμό. Τον προδίδουν η ταύτιση στις γραμμές, οι καρμπόν παρεμβάσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η κοινή στόχευση σε ένα και μόνο πρόσωπο: στον Κυριάκο Μητσοτάκη.  
Κινήθηκαν στις ίδιες πολιτικές ράγες από τη στιγμή της εκλογής Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και παρά τον πολιτικό «σκυλοκαβγά» ακόμη και για την ιδιοκτησία στην κληρονομία του Ανδρέα...

Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Οι αντίπαλοί του διευκολύνουν την αυτοδυναμία Μητσοτάκη

Δεν ξεθώριασε η λάμψη του άστρου του Αλέξη Τσί
απρ. Ξεθώριασε η εποχή που τον έντυσε με τον μανδύα λαμπρότητας και τον ανέδειξε ως φωτοδότη μιας νέας πορείας του λαού. Του λαού λέμε, όχι της εθνικής χώρας. Αυτά είναι εθνικιστικά ιδεολογήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ξεθώριασε η φαντασμαγορία των εντυπώσεων, όπου ο αρχηγός αντιστεκόμενος στους επιβουλείς θα οδηγούσε τον λαό σε λειμώνες όπου απέδρα πας πόνος ΕΝΦΙΑ, δάκρυ κομμένης σύνταξης, και στεναγμός μειωμένου μισθού.
Δεν είμαστε «ραβδοσκόποι» των κοινωνικών, τάσεων. Την εντύπωσή μας διατυπώνουμε, ότι οι εκλογές της 21ης Μαΐου ήταν ορόσημο, και...

Τα τρία διακυβεύματα της 25ης Ιουνίου

Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου θα διεξαχθούν σε ένα πολιτικό τοπίο ξεκάθαρο μεν, πρωτόγνωρο δε. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε διπλές εκλογές, αλλά είναι η πρώτη φορά που οι δεύτερες διεξάγονται μετά από τόσο μεγάλη διαφορά από τις πρώτες και επιπλέον με νέο εκλογικό νόμο.
Όταν όλα φαίνονται απλά και εύκολα, λοιπόν, ας μπει και ένας αστερίσκος. Γιατί το ασυνήθιστο, μπορεί να είναι σε κάποιο βαθμό και απρόβλεπτο.
Σε αυτό το περιβάλλον, έχουμε μπροστά μας 3 εκλογικά διακυβεύματα:...

Βόρεια Ελλάδα: Ο χάρτης των ακροδεξιών μορφωμάτων

Κοιτάζοντας τον εκλογικό χάρτη της χώρας, αυτός έχει βαφτεί μπλε. 
Η ΝΔ επικράτησε στις 58 από τις 59 εκλογικές περιφέρειες. Πρόκειται για μια πλήρη επικράτηση που όμως « καλύπτει » το πρόβλημα για την Ν.Δ ότι σε περιοχές της Β. Ελλάδας εμφανίζεται με χαμηλότερα ποσοστά από τον πανελλαδικό μέσο όρο και μάλιστα υστερεί σημαντικά σε ποσοστά έναντι εκείνων που είχε πάρει το 2019.
Η βασική αιτία για αυτό έχει όνομα, λέγεται Ελληνική Λύση (Κ. Βελόπουλος) και Νίκη, που σε πολλές περιφέρειες συγκεντρώνουν αθροιστικά ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από τον πανελλαδικό μέσο όρο και φτάνουν ακόμη και το 15%, όταν το πανελλαδικό...

Η παντοδυναμία Μητσοτάκη και το αφήγημα της «ισχυρής αντιπολίτευσης»

Για να εξομολογηθώ την αμαρτία μου, αλλά όλα αυτά τα «προειδοποιητικά» περί «παντοδυναμίας Μητσοτάκη» στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, εάν κι εφόσον οι πολίτες ( ναι, η αστική δημοκρατία έχει πολίτες, λαό έχουν οι ηγεμονίες της Ανατολής και οι διάφοροι πουτινοερντογανικοί ακόλουθοι) επιλέξουν να του προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα, δεν μπορώ να τα καταλάβω, για να μην πω κάτι χειρότερο.
Η εκλογική διαδικασία σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία δυτικού τύπου είναι δυνατό, ανάλογα με τη συγκυρία και τα προτάγματα, να οδηγήσει σε αποτελέσματα «υπερβολικά»...