Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...

Δωρεάν rapid test: Πώς λειτουργεί και πώς τα προμηθευτείτε – Τι αποτελεσματικότητα έχουν (Βίντεο)

Τι είναι και πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα rapid test αυτοδοκιμής, τα λεγόμενα self test που ρίχνει στην «μάχη» ενάντια στον κοροναϊό η κυβέρνηση.
Τα rapid test αυτοδοκιμής, τα λεγόμενα self test, σύμφωνα με αυτά που ήδη κυκλοφορούν σε Γερμανία και Βρετανία, μπορεί με εύκολο τρόπο να δείχνει από το σπίτι το αποτέλεσμα μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα.
Σημαντικό όπλο που βγάζει από τη φαρέτρα της η κυβέρνηση για...

Πουλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες

Η πρόταση του Α. Τσίπρα είναι γνωστή. 
Προτείνει στην κυβέρνηση να ζητήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακωχή ενός μήνα για να αντιμετωπισθεί η πανδημία. 
Δηλαδή ζητά ο Α. Τσίπρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραδεχθεί ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία χωρίς την βοήθεια του. 
Δεν γνωρίζω ποιος εγκέφαλος μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ σκέφτηκε αυτήν...

Γιατί αλήθεια δεν το κάνει αλλιώς;

Συχνά αποπειρώμαι να μπω νοερά στα παπούτσια του Μητσοτάκη ή του Τσίπρα. Δεν θέλω να παραστήσω τον αντικειμενικό και τον ακριβοδίκαιο, έχω διαμορφωμένη άποψη και για τα πρόσωπα και για τις παρατάξεις, αλλά προσπαθώ να μην είμαι καταφανώς άδικος με κανέναν. Κι αν μπαίνοντας νοερά στη θέση του Κυριάκου μονολογώ «ούτε ψύλλος στον κόρφο μου», σας εξομολογούμαι ότι μπαίνοντας στην θέση του Τσίπρα λέω «μα γιατί διάολε, δεν τα κάνει αλλιώς;» ...

Δημοσκόπηση Alco: 14 μονάδες προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία (κάρτες)

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 14 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 17 Μαρτίου και παρουσιάστηκε σήμερα.
Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 37,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,3%, το ΚΙΝΑΛ 6,1%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,3% και το ΜέΡΑ25 2,9%...

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Το μορατόριουμ του Τσίπρα, η υπόθεση Παππά και το φιάσκο με τον Κουφοντίνα

Ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει ένα… πολιτικό μορατόριουμ ζητώντας ως αντάλλαγμα να σταματήσει η κυβέρνηση να νομοθετεί όσο διαρκεί η πανδημία την ώρα που χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις δικαιολογημένες υποστηρίζοντας πως είναι αντίδραση της κοινωνίας στην πολιτική που εφαρμόζεται. 
Γιατί, όμως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει να θέτει αυτό το θέμα και κατά πόσο το προφίλ της συναίνεσης που επιδιώκει να αναδείξει συνδέεται με το...

Τι θέλει και ανοίγει το στόμα του;

Ο Α. Τσίπρας το τελευταίο διήμερο βρίσκεται σε παραληρηματική κατάσταση. Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει στο ψυχικό κόσμο του, γνωρίζω όμως τι συμβαίνει στο πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείται.
Ο Α. Τσίπρας πλέον αμφισβητείται από το ίδιο το κόμμα του. 
Βλέπουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως η κυβέρνηση υφίσταται μια δικαιολογημένη φθορά λόγω της πανδημίας, την οποία όμως δεν καρπώνεται το κόμμα τους. Επειδή η φθορά οφείλεται αποκλειστικά στην διαχείριση του covid 19, αυτό σημαίνει πως όταν η κατάσταση...

Τα όπλα της κυβέρνησης στη μάχη για άνοιγμα της αγοράς και μείωση της διασποράς

Επιτάχυνση των εμβολιασμών και μαζικά τεστ ρίχνει στη μάχη κατά της αύξησης της διασποράς η κυβέρνηση με γνώμονα το προσεκτικό σταδιακό άνοιγμα της αγοράς και την αποσυμπίεση της κοινωνίας.
Η κόπωση της οποίας κάνει εμφανή τα σημάδια της.
1.500.000 δόσεις μέσα στον Απρίλιο, χωρίς να υπολογίζεται το εμβόλιο της Johnson & Johnson...

Η Κυβέρνηση καλείται να λύσει το γρίφο μεταξύ ανάσχεσης της πανδημίας και ανοίγματος της αγοράς

Αντιμέτωπη με μία διελκυστίνδα μεταξύ του ανοίγματος της αγοράς και της αντιμετώπισης του τρίτου κύματος της πανδημίας βρίσκεται η Κυβέρνηση.
Σε μία κρίσιμη καμπή για την εξέλιξη του τρίτου κύματος και με το πρόγραμμα εμβολιασμού να βρίσκεται πλέον σε πλήρη ανάπτυξη, το Μέγαρο Μαξίμου αναζητεί την κατάλληλη χρονική στιγμή για να ανάψει το πράσινο φως για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας, ανοίγοντας ουσιαστικά τη βαλβίδα αποσυμπίεσης...

Πάρτι στο Twitter για το #Τσιπρας_ψευτης (εικόνες)

Πάρτι στο Twitter για άλλη μια φορά, καθώς σε ένα από τα πιο δημοφιλή hashtag εξελίσσεται το #Τσιπρας_ψευτης, μετά την τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στον τηλεοπτικό σταθμό Open.
Δείτε τα tweet...

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Μπιλ Γκέιτς : Έκανε 15 προβλέψεις το 1999 και έπεσε μέσα

Το 1999, ο Μπιλ Γκέιτς είχε γράψει ένα βιβλίο, με τίτλο «Business @ the Speed ​​of Thought». 
Μέσα στις σελίδες του, ο ιδρυτής της Microsoft είχε κάνει 15 ιδιαίτερα τολμηρές για την εποχή προβλέψεις, που τότε αντιμετωπίστηκαν με επιφυλακτικότητα, αφού πιθανότατα ακούγονταν εξωφρενικές.
Όπως αποδείχθηκε, όμως, ο Μπιλ Γκέιτς γνωρίζει τόσο καλά την τεχνολογία και την πιθανή της εξέλιξη, που φθάνει σε σημείο να διαθέτει...

Οι Έλληνες Πομάκοι …Βάζουν στη θέση της την «Τουρκάλα» Τσιγδέμ Ασάφογλου


«Εσείς μπορείτε να νιώθετε Τουρκάλα και να πονάτε για την Τουρκία αλλά και εμείς πονάμε για την πατρίδα μας την Ελλάδα και νιώθουμε Έλληνες»

Προσβλητική χαρακτηρίζει τη δήλωση της προέδρου του ΚΙΕΦ Τσιγδέμ Ασάφογλου για τη μειονότητα της Θράκης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Ξάνθης.
Η πρόεδρος του ΚΙΕΦ μιλώντας στην εκπομπή «Ειδικές Αποστολές» της ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας 15 Μαρτίου επιχείρησε να ομογενοποιήσει –κατά τη γραμμή του Προξενείου- τη...

Βασανίστε, βασανίστε, κάτι θα μείνει!

Αν πιστέψουμε την επίσημη εφημερίδα των μπαχαλάκηδων, το Γκουαντάναμο είναι πεντάστερο ξενοδοχείο μπροστά στη ΓΑΔΑ. 
Οι κραυγές από τα βασανιστήρια που υφίστανται οι λαϊκοί αγωνιστές ακούγονται σε όλη την Αττική. 
Αν δε, πιστέψουμε και τον κ. Κούλογλου, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζονται ξαφνικά βανάκια στους δρόμους της Αθήνας, ανοίγουν οι πόρτες τους, βγαίνουν από μέσα κάτι τύποι κουκουλοφόροι και απάγουν δημοκράτες πολίτες. Ούτε στην Αργεντινή του Βιντέλα δεν γίνονταν αυτά τα πράγματα. Χούντα...

Ο ΣΥΡΙΖΑ στον σταθμό του μετρό

Πενία και αδυναμία κατανόησης της πραγματικότητας, τέχνας και βολικές θεωρίες κατεργάζονται. 
Η δημοσκοπική φτώχεια του ΣΥΡΙΖΑ και η αδυναμία του να ξεπεράσει το καταραμένο 20-22% οδήγησε την Κουμουνδούρου στην εφεύρεση της περίφημης θεωρίας του «σταθμού του μετρό». Τι λέει αυτή; Ότι οι ψηφοφόροι μοιάζουν με τους επιβάτες της μπλε γραμμής του μετρό που θέλουν να πάνε σε προορισμό της κόκκινης. Ό,τι κάνουν αυτοί θα πράξουν και οι πολίτες στην εκλογική τους συμπεριφορά, λένε.
Πούθε προέκυψε αυτή η θεωρία; ...

Οι στρατηγικές κινήσεις Μητσοτάκη στην οικονομία, γέφυρα στην μετά covid εποχή

Ανοίγει το βηματισμό της η Κυβέρνηση με κατεύθυνση την μετά τον κορωνοϊό εποχή, βάζοντας ως βασικούς στόχους την αναθέρμανση της οικονομίας και τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής.
Οι τελευταίες πρωτοβουλίες του οικονομικού επιτελείου και η στοχευμένη προετοιμασία με φόντο την επόμενη μέρα καταδεικνύουν τη βούληση πρωτίστως του Κυριάκου Μητσοτάκη να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα...

Νοσηλεύτρια που αρνήθηκε να εμβολιαστεί επιμόλυνε 4 καρκινοπαθείς που παλεύουν για τη ζωή τους

Επιμόλυνε και τις υπόλοιπες συναδέλφους της με αποτέλεσμα τα κλείσει το ογκολογικό τμήμα
Μοιάζει απίστευτο, αλλά ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και ενώ βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος επέλασης του ιού εντοπίζονται περιστατικά υγειονομικών που αρνούνται να εμβολιαστούν, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βηματοδότη».
Συγκεκριμένα σε ογκολογικό τμήμα κεντρικού νοσοκομείου...

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

«Ώρυξε λάκκον και ενέπεσεν εν αυτώ»

Αυτός ήταν ο τίτλος της εφημερίδας «Ελευθερία», του Πάνου Κόκκα, στις 12 Ιουνίου 1963, την επομένη της παραιτήσεως του Κωνσταντίνου Καραμανλή, λόγω της διαφωνίας του με τα Ανάκτορα. 
Κάλλιστα θα μπορούσε να γραφτεί και σήμερα ανάλογος τίτλος με αναφορά στον Α. Τσίπρα και στο πώς διαχειρίστηκε την υπόθεση Κουφοντίνα και τις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών.
Δεν γνωρίζω τι σκέφτηκε η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όταν πήρε την απόφαση να στηρίξει πολιτικά όχι μόνον το...

Πως ο Τσίπρας «χάνει» τον ΣΥΡΙΖΑ - Ο εμφύλιος και το παρασκήνιο στην Κουμουνδούρου

Μια ματιά σε όλες τις δημοσκοπήσεις είναι αρκετή για να καταδείξει ότι τους επόμενους πολλούς μήνες ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει οπωσδήποτε να... ελέγχει το κόμμα, καθώς θα χρειαστεί όση εσωκομματική ισχύ μπορεί να συγκεντρώσει: βλέπετε, ο ίδιος σε όλες τις μετρήσεις φαίνεται πως έχει υποστεί ίσως και ανεπούλωτα ρήγματα στο προφίλ του, ενώ το μόνο βέβαιο είναι πως θα έρθουν ακόμα αρκετές... ήττες. Ήττες απ’ αυτές που κανονικά στέλνουν έναν αρχηγό στο σπίτι του με συνοπτικές διαδικασίες...

#Ουρα_Κουφοντινα: Κόλαση στα social media (εικόνες)

Σε ένα από τα πιο δημοφιλή hashtag, τις τελευταίες ώρες, εξελίσσεται το #ουρα_Κουφοντινα , μετά την αλλαγή στάσης του πιστολέρο της 17Ν, που εξέθεσε ανεπανόρθωτα την Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Απολαύστε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά tweet...

Ο Κουφοντίνας απαξίωσε τα «όπλα» του Τσίπρα

Έχασε άλλη μια κρίσιμη παρτίδα, στον πολιτικό τζόγο, στον οποίο επιδίδεται αρειμανίως, περισσότερο από μια εικοσαετία ο Αλέξης Τσίπρας. 
Προσομοιάζει με τους «άρρωστους» τζογαδόρους, οι οποίοι επιχειρώντας να καβατζάρουν τα χαμένα, μπαίνουν πιο βαθειά στα χρέη τους.
Ο… τέως, που είναι όμηρος της βουλιμίας του, ώστε να επανέλθει με κάθε αθέμιτο τρόπο, «εν τη βασιλεία του» για δεύτερη...

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Tσάι του βουνού: Όσα πρέπει να ξέρετε για το ρόφημα που γίνεται από το πανάρχαιο φυτό σιδερίτης

Θα κερδίσει τη θέση που του αξίζει το πατροπαράδοτο ελληνικό τσάι;

Το πατροπαράδοτο ελληνικό τσάι του βουνού, ο σιδερίτης, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά γνωστά εδώ και χιλιετίες, κερδίζει σταθερά τις προτιμήσεις μας. Όμως, αν κρίνει κανείς από την ποσότητα τσαγιών που εισάγουμε κάθε χρόνο στην Ελλάδα, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι... να ισορροπήσουμε το ισοζύγιο εισαγωγών και εξαγωγών τσαγιού στη χώρα μας. Εισάγουμε κάθε χρόνο περίπου 1.300 τόνους τσαγιού, πληρώνοντας γύρω στα 7,5 εκατ. ευρώ, και εξάγουμε μόλις 50 τόνους, κίνηση που μας αποφέρει 0,5 εκατ. ευρώ. Το μέλλον, όμως, διαφαίνεται μάλλον...

Σκέψεις για επέκταση των rapid test και στα σπίτια - Στόχος οι 100.000-150.000 έλεγχοι την ημέρα

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής
Την επέκταση των rapid test, τόσο στοχευμένα όσο και στον γενικό πληθυσμό, για τον έγκαιρο εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού, φαίνεται ότι προκρίνουν μέλη της επιτροπής των ειδικών, προκειμένου να γίνει με ασφάλεια άρση μέτρων του lockdown.
Το ζήτημα αυτό αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης...

Σώτη Τριανταφύλλου: Ορμάνε στο πεζοδρόμιο με τη φαντασίωση ότι μας κυβερνά ακροδεξιό παρακράτος

«Το κοινό του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια σειρά ομόκεντρων κύκλων. Πιθανότατα, ο πιο απομακρυσμένος από τον πυρήνα να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο, αλλά, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, η άκρα αριστερά, εκείνη που στην ουσία είναι εξωκοινοβουλευτική, εμφανίζει μεγάλα ποσοστά οπαδών»
δηλώνει η Σώτη Τριανταφύλλου και προσθέτει ότι «πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη ότι η στήριξη στην αριστερά δεν είναι μια επιλογή ψήφου, είναι μια ψυχική και ιδεοληπτική...

Ανοικτή επιστολή ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ στον κ. Τσίπρα

Σεβάσμιε και αξιότιμε Αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ονομάζομαι (αποκρύπτω το ονοματεπώνυμο γιατί τό πήρα από αλλού) αρχιφύλαξ της ΕΛ.ΑΣ. με 20ετή ευδόκιμη υπηρεσία στις Μονάδες Αποκαταστάσεως Τάξεως, δηλαδή τα ΜΑΤ. Εγώ, κύριε πρόεδρέ μου, 22 χρονών παλικαρόπουλο ήμανε, έψαχνα μια δουλίτσα μετά το στρατό και ο μπάρμπας μου ο Φανούρης του Γκαβοθόδωρου από το Λιδορίκι με διόρισε στην Αστυνομία. Κι επειδή ήμουν 1,93 και 110 κιλά γιατί έκανα βάρη, με πήγανε σηκωτό στα ΜΑΤ, γιατί ποιον άλλο να πάνε, τον φίλο μου τον Ζαφειράκη που είναι 1,56 και μπήκε με τριπλό τακούνι στο Σώμα;...

Δεν νικήθηκε τόσο ο Κουφοντίνας, όσο… ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αρης Βελουχιώτης είχε το κουράγιο να δώσει ραντεβού «στα γουναράδικα» και το κεφάλι του να κρεμαστεί σε φανοστάτη των Τρικάλων. 
Γι’ αυτό και έγινε σύμβολο. 
Για τους αριστερούς σημείο συναισθηματικής και σημειολογικής αναφοράς ανυπότακτου, για την αντίθεσή του στη Βάρκιζα.
Για τους αντιπάλους έγινε σημείο καταγγελίας η προηγούμενη...

«Νόμος και Τάξη» με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα το δόγμα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ένα ισχυρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι ο νόμος θα εφαρμόζεται για όλους και τα ανθρώπινα δικαιώματα θα γίνονται σεβαστά σε κάθε περίπτωση έστειλε τα τελευταία εικοσιτετράωρα το Μέγαρο Μαξίμου.
Στη σκιά των πρόσφατων τραγικών γεγονότων της Νέας Σμύρνης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 
λειτούργησε...

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Η τελευταία ζαριά του ΣΥΡΙΖΑ

Βλέποντας τους τελευταίους 18 μήνες τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν μια διαφορά γύρω στο 15% με 17%, με την Τουρκία και τον Ερντογάν στα κόκκινα, με τον ιό στο χειρότερο τρίτο κύμα του και την οικονομία σε τόσο δεινή κατάσταση, η επιλογη του ώριμου φρούτου δεν φαίνεται να δουλεύει για τον Τσίπρα.
Η Κουμουνδούρου βλέπει τις εκλογές να έρχονται σαν τρένο τον Οκτώβριο και καταλαβαίνει ότι ο πολιτικός χρόνος τελειώνει χωρίς δυνατότητα ανάκαμψης από αυτήν τη δυσθεώρητη διαφορά. Καμιά αντιπολίτευση δεν ήταν σε τόσο μεγάλη ανυποληψία και...

Τάγματα εφόδου! Τελεία…

Του Θανάση Κ. 
Μερικές παρατηρήσεις από την πρόσφατη συζήτηση περί βίας της Αστυνομίας και βίας των αναρχικών και “βίας που φέρνει βία” κλπ.
Ισχυρίζονται κάποιοι ότι ήταν η “αστυνομική βία” με τον ξυλοδαρμό του διαδηλωτή στη Νέα Σμύρνη, που “προκάλεσε” τον βαρύτατο τραυματισμό του νεαρού αστυνομικού την επόμενη μέρα…
Όποιοι λένε τέτοια πράγματα απλώς προσπαθούν, όχι να “εξηγήσουν”, αλλά να δικαιολογήσουν, την εγκληματική ενέργεια κατά του αστυνομικού!
Συσχετίζουν και συγκρίνουν πράγματα εντελώς ανόμοια:...

Για τις ιδέες να θυσιάζονται… οι ζωές των άλλων!

Για ένα πουκάμισο αδειανό… Ο Κουφοντίνας μπλόφαρε γιατί είχε καλομάθει. 
Σε άλλες απεργίες πείνας στο παρελθόν, κάθιδρη η πολιτική εξουσία του έκανε τα χατίρια, μην έχει στην πλάτη της νεκρό.
Τώρα που σταμάτησε την απεργία πείνας ποικίλες οι αντιδράσεις στο χώρο στήριξής του.
Κάποιοι που τόσες ημέρες το παρομοίαζαν με τον θρυλικό Μπόμπι Σαντς, εξακολουθούν να δηλώνουν… δικαιωμένοι. Τους φαίνεται… αμελητέα η διαφορά ότι ο Σαντς πρόσφερε θυσία τη...

Κύριε Τσίπρα ή τους τελειώνετε ή σας… τελειώνουν

Επί σειρά ημερών ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υποστηρικτικοί του δορυφόροι στον αντιεξουσιαστικό χώρο επιδίδονται σε αυτό που ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε στη Βουλή «υγειονομικό και κοινωνικό σαμποτάζ».
Τις υπόγειες προσκλήσεις της Κουμουνδούρου για μαζική συμμετοχή στις πορείες για τον αρχιδολοφόνο της 17 Νοέμβρη - μετά την απόφαση του ιδίου να μην «αυτοκτονήσει» - διαδέχονται με πρόσχημα την αστυνομική βία, αλλεπάλληλα επίσημα...

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

«Γροθιά στο στομάχι» η ανάρτηση των Αστυνομικών της Δράμας στο διαδίκτυο - Κουραστήκαμε

«Γροθιά στο στομάχι»
η ανάρτηση των Αστυνομικών της Δράμας στο διαδίκτυο στον απόηχο του σοβαρού τραυματισμού συναδέλφου τους στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης
“Tις τελευταίες ημέρες έχει δαιμονοποιηθεί από σχετικούς και άσχετους , που σχολιάζουν και τοποθετούνται ακατάπαυστα σε κάθε  μέσο μαζικής ενημέρωσης  και κοινωνικής δικτύωσης ,περί...

O… δρόμος της βίας στην Ελλάδα - Πως αυξομειώνονται τα ποσοστά, ποιοι ευνοήθηκαν

Η Eurostat δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες την κατάταξη στις 27 χώρες - μέλη της Ένωσης για το έγκλημα, τη βία και τους βανδαλισμούς. 
Η χώρα μας βρίσκεται στη 2η θέση της σχετικής λίστας, πίσω μόνο από την Βουλγαρία. 
Τα στοιχεία αφορούν το 2019, όπως μπορείτε να δείτε από τον σχετικό πίνακα:...

Οι δυο μήνες που ο ΣΥΡΙΖΑ «θα τα δώσει όλα»

«Είν’ η προσπάθειές μας, των συφοριασμένων/ είν’ η προσπάθειές μας σαν των Τρώων/ Κομμάτι κατορθώνουμε· κομμάτι/ παίρνουμ’ επάνω μας· κι αρχίζουμε νάχουμε θάρρος και καλές ελπίδες. Μα πάντα κάτι βγαίνει και μας σταματά»
έγραφε ο Μεγάλος Αλεξανδρινός. 
Έστω κι αν θα φανεί ιεροσυλία η προσομοίωση, εικονογραφεί την απέλπιδα κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν τους βγαίνει τίποτα. Τελευταίος και λυπηρός στην αστειότητά του, ο ισχυρισμός ότι στον λογαριασμό του Μητσοτάκη στο Facebook υπερτερούν τα αρνητικά μηνύματα από τα θετικά, ενώ χαρίεσσα η Αυγή δημοσίευσε την… σοβαρή είδηση «Ο Πρωθυπουργός εξακολουθεί να μην παίρνει likes»!
Επίσης χθες στο Μέγκα, ο Νίκος Παππάς ισχυρίστηκε ότι...

Δικαιώνεται η ελληνική «συνταγή» στην διαχείριση του κορονοϊού - Με στοιχεία κι αριθμούς

Μια από τις ερωτήσεις που κυριαρχούν στο δημόσιο διάλογο μετά από έναν χρόνο πανδημίας είναι αν η Ελλάδα τα έχει καταφέρει ή όχι. 
Οι απαντήσεις, ωστόσο, μπορούν να προκύψουν μόνο από δεδομένα και συγκρίσεις με άλλες χώρες. 
Ο κορονοϊός πλήττει ταυτόχρονα όλο τον πλανήτη, συνεπώς τα συγκριτικά στοιχεία μπορούν να παρουσιάσουν όσο πιο αντικειμενικά γίνεται τις επιδόσεις κάθε χώρας.
Το Bloomberg μέτρησε 53 ανεπτυγμένες...