Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Η ζωή του πρίγκιπα του ελληνικού ροκ - Παύλου Σιδηρόπουλου σε μια ταινία [βίντεο]

Η ζωή του πρίγκιπα του ελληνικού ροκ - Παύλου Σιδηρόπουλου σε μια ταινία [βίντεο]Η μουσική κληρονομιά ενός από τους μεγαλύτερους και πιο επιδραστικούς Ελληνες «ροκάδες» παρουσιάζεται σε ένα πρωτότυπο φιλμ, με στόχο να τιμήσει τον Παύλο Σιδηρόπουλο και την προσφορά του στην ελληνική μουσική.
Εχουν περάσει περισσότερα από 22 χρόνια από τις 6 Δεκέμβρη του 1990 όταν ο Παύλος Σιδηρόπουλος άφηνε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 42 χρονών κάνοντας το ελληνικό μουσικό στερέωμα πολύ φτωχότερο...

Κλείδωσε η συμφωνία με Τρόικα για Κύπρο - Την Κυριακή το Eurogroup


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της Τρόικα με την κυπριακή κυβέρνηση, με τις τελευταίες ενδείξεις να κάνουν λόγο για καταρχήν συμφωνία με τους δανειστές, με ορισμένες επιφυλάξεις από πλευράς ΔΝΤ

Οι τελευταίες πληροφορίες από την συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με την κυπριακή ηγεσία κάνουν λόγο για ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με ορισμένες μικρές λεπτομέρειες να απομένουν για το τελικό «οκ», ενώ η συμφωνία έχει τεθεί προς έγκριση στο Eurogroup...

Βρέθηκαν 12 εκ. ευρώ σε λογαριασμό υπαλλήλου του Δήμου Θεσσαλονίκης! Νέα δεδομένα στην υπόθεση Παπαγεωργόπουλου


Το ποσό των 12 εκ. ευρώ βρέθηκε σε λογαριασμό υπαλλήλου του Δήμου Θεσσαλονίκης

τα οποία σχετίζονται με κέρδη από το Χρηματιστήριο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία», το πόρισμα, το οποίο ολοκληρώθηκε μόλις ένα μήνα μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, διαβιβάσθηκε στον Οικονομικό Εισαγγελέα, που αφήνει σαφείς αιχμές για τις ευθύνες δικαστικών που δεν έψαξαν όσο θα έπρεπε την υπόθεση.
Πολλοί εκτιμούν ότι η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα στην υπόθεση Παπαγεωργόπουλου, τα οποία...

"Ηρωικές" κυβιστήσεις...

Ομόφωνα ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής ο περί ίδρυσης ταμείου αλληλεγγύης νόμος καθώς και ο νόμος περί επιβολής περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές...Ριψοκίνδυνη η αναδίπλωση από την πολιτική ηγεσία της Κύπρου.
Κατάφεραν μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα να εξευτελίσουν το ... "Ηρωικό" ΟΧΙ και να ΧΑΣΟΥΝ όλα σχεδόν τα διεθνή τους στηρίγματα!!!
Τόσο ανεύθυνη στάση για τα συμφέροντα της ΧΩΡΑΣ τους σπάνια παρατηρεί κανείς στην Ιστορία των εθνών!!!
Τρέχουν λοιπόν τώρα να παρακαλάνε να δυρίσουν στο Plan A μόνο που...

Κύπρος: η καθυστέρηση στο Plan B οδηγεί σε Plan C


Η Κύπρος εξακολουθεί να ζει τις πιο δραματικές ώρες της σύγχρονης ιστορίας της μετά την τουρκική εισβολή το ’74. 

Διότι η απόφαση του Eurogroup του περασμένου Σαββάτου για το κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες ισοδυναμούσε με τελεσίγραφο κήρυξης οικονομικού πολέμου στο νησί. 
Όλοι γνώριζαν πως μια τέτοια απόφαση θα τίναζε την κυπριακή οικονομία στον αέρα. 
Στην ουσία η ζημιά έγινε από τη στιγμή ανακοίνωσης της απόφασης.
Οι στόχοι είναι προφανείς...

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Οι τέσσερις φυλές της επιχειρηματικότητας


Η συζήτηση για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα έχει φουντώσει για τα καλά. 
Οι παρέες επιχειρηματικότητας ξεπηδούν η μια μετά την άλλη (Open Coffee, StartUpWeekend,...). 
Οι ευκαιρίες χρηματοδότησης νέων δυναμικών ιδεών δεν ανήκουν πια στην επιστημονική φαντασία (Openfund,...). 
Τα πανεπιστήμια μπαίνουν γρήγορα και αυτά στο χορό με αξιόλογα γραφεία καινοτομίας (ΕΜΠ, ΟΠΑ,...), οι φοιτητές αυτοοργανώνονται και δημιουργούν τα κύτταρα της ανάπτυξης ιδεών (Biz.Eng, ...). 
Ποιο είναι όμως το οικοσύστημα των φερέλπιδων νέων και καινοτόμων επιχειρηματιών; Είναι όλοι το ίδιο καλοί; Ξεκινούν από την ίδια αφετηρία; Έχουν άραγε τουλάχιστον όλοι ελπίδα; ...

Η χαρά των δημαγωγών...


Προσποιούνται και αποκτούν τα χαρακτηριστικά που αρέσουν στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, τον οποίο απενοχοποιούν και κολακεύουν με αναίσχυντο τρόπο

Η δημαγωγία είναι παρενέργεια της δημοκρατίας. 
Στην ιστορία δεν υπήρξε δημοκρατία χωρίς πολιτικούς που να απευθύνονται στις παρορμήσεις, στα ένστικτα, στις προκαταλήψεις και στην άγνοια του πληθυσμού. 
Υπήρχε και υπάρχει ποικιλία δημαγωγών: μερικοί είναι ηθοποιοί εξ επαγγέλματος (όπως ο Μπέπε Γκρίλο), άλλοι είναι ηθοποιοί εξαιτίας της ...

Αυτά τα γλύτωσε (για την ώρα...) η Ελλάδα...


Χάριν της αυτοθυσίας ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ πολιτικών της χώρας μας ...

Οι οποίοι την ώρα που έπρεπε δεν δίστασαν και μπήκαν μπροστά προτιμώντας να θυσιάσουν την πρόσκαιρη λαοφιλία που θα κέρδιζαν σε προσωπικό επίπεδο μπροστά στο ΣΥΜΦΕΡΟΝ της χώρας...

Economist: Οι τοξικές συνέπειες της κρίσης στην Κύπρο


Η Κύπρος είναι ένας νάνος της Μεσογείου, με ΑΕΠ μόλις 23 δισ. δολαρίων. 

Όμως η κρίση της θα μπορούσε να έχει δηλητηριώδεις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, σχολιάζει ο Economist.
Όπως επισημαίνει το περιοδικό, οκτώ μήνες αφότου η ΕΚΤ φάνηκε να αποκαθιστά την σταθερότητα υποσχόμενη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να σώσει το νόμισμα, ο κίνδυνος να «πεταχτεί» μια χώρα έξω από την ευρωζώνη έχει επιστρέψει. Έχει αυξήσει τις πιθανότητες φυγής καταθέσεων και έχει αποκαλύψει την...

Ζούμε το όραμα του Τσίπρα στη πράξη, και μπροστά στα μάτια μας.


Του Ορθογράφου 
Η Κύπρος δοκίμασε στη πράξη αυτό που πρότειναν εδώ σε εμάς οι Τσίπρας, Καμένος, Βαρουφάκης, και λοιποί δραχμολάγνοι, όταν υποστήριζαν πως η Μέρκελ θα υποχωρήσει αν τυχόν πούμε όχι στα μνημόνια, διότι εμείς είμαστε Έλληνες και μπλα μπλα…. Το λέει άλλωστε ο Πάντζας, το επαναλαμβάνει κάθε πρωί ο Τράγκας, και το φωνάζει στη Βουλή ο Χαϊκάλης. Και οι Κύπριοι τους άκουσαν. Και ναι μεν αντιστάθηκαν ηρωικά στις ρουκέτες του Βερολίνου, δεχόμενοι τα συγχαρητήρια των πρακτόρων του χάους,  πλην...

Κυπριακή κρίση: Τα τέσσερα σενάρια


Η οικονομική κρίση της Κύπρου έχει εισέλθει σε νέα επικίνδυνη φάση, μετά την κοινοβουλευτική απόρριψη του πακέτου διάσωσης €10 δις από το ΔΝΤ και την ΕΕ, το οποίο περιλάμβανε εισφορά αξίας €5,8 δις από τους κυπριακούς τραπεζικούς λογαριασμούς. 
Εκτός και αν η Λευκωσία βρει εναλλακτικό τρόπο να αυξήσει τα έσοδά της, ή η ΕΕ και το ΔΝΤ διευκολύνουν τους όρους της διάσωσης, το τραπεζικό σύστημα του νησιού κινδυνεύει να χάσει την πρόσβαση στα χαμηλού κόστους δάνεια από την κεντρική τράπεζα, τα οποία το κρατούσαν ζωντανό για μήνες. Χωρίς αυτή τη χρηματοδότηση, η Κύπρος βρίσκεται αντιμέτωπη με την προοπτική κατάρρευσης των τραπεζών και εξόδου από την ευρωζώνη.
Ποιες είναι λοιπόν οι επιλογές;...

Κρούγκμαν: Γιατί γ@μούν το σύμπαν στην Κύπρο


Ο τίτλος του άρθρου του Πολ Kρούγκμαν είναι «Cyprus: The Sum of ALL FUBAR», όπου FUBAR είναι τα αρχικά των λέξεων «Fucked up beyond all recognition».
Η κατάσταση στην Κύπρο είναι πλέον ξεκάθαρη - και αυτό δεν είναι καθόλου καθησυχαστικό. 
Στον αντίποδα, φαίνεται ότι η Κύπρος έχει καταφέρει να συνδυάσει όλα όσα πήγαν στραβά σε άλλες χώρες.
1. Tράπεζες εκτός πραγματικότητας...

Αυτοκαταστροφικές επιλογές, εύκολες λύσεις

H Κύπρος είναι το Βατερλό όλων των ελληνικών δημαγωγικών μύθων. 

Και ΑΟΖ είχαν ανακηρύξει και τα πετρέλαια διαπραγματεύονταν και Ρώσους φίλους και καταθέτες διέθεταν και αριστερό πρόεδρο είχαν, όχι «δοσίλογους» όπως εμείς. 
Κι όμως, ούτε ο συχωρεμένος ο Τσάβες τους έστειλε δωρεάν πετρέλαιο, ούτε οι Ρώσοι και οι Κινέζοι τους δάνεισαν. 
Και ο Χριστόφιας κλαίγοντας τους ανακοίνωσε τη χρεοκοπία και τα μνημόνια. 
Το ’χουν αυτό οι συμπατριώτες μας, όταν χρεοκοπούν οι πολιτικές τους, κλαίνε. 
Πριν 9 χρόνια ένας άλλος εξίσου μεγάλος πατριώτης...

Αυτό είναι το ...εκπληκτικό plan B του Τσίπρα! (VIDEO)

"Αστειεύεστε τώρα;"

Αυτό είναι το plan B του Αλέξη Τσίπρα! 

Για όποιον τον κατηγορεί ότι δεν έχει σχέδιο, καλό είναι να δει αυτό το βίντεο που τα λέει όλα...

Δηλώσεις πραγματικού ηγέτη που ξέρει τι θέλει και πως θα το πετύχει...

Δείτε το βίντεο:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σίγουρα Γερμανία και Ρωσία είναι σε αντίθετες πλευρές;

Μαριονέτα σε ένα αθέατο παιχνίδι η Κύπρος...

Για να σκεφτόμαστε και λίγο παραπάνω, καθώς ο ενθουσιασμός που καταλαμβάνει τον ελληνικό λαό σε συνδυασμό με την λανθασμένη ή ελλιπή πληροφόρηση οδηγεί σε φανατισμό.
Το τελευταίο διάστημα εκτυλίσσεται ένας οικονομικός πόλεμος με φόντο το νησί της Αφροδίτης 
Η άποψη πως η Κύπρος φεύγει από την αγκαλιά της Ε.Ε και βρίσκει την Ιθάκη της στα ρώσικα πετροδόλαρα είναι η επικρατούσα στην κοινή γνώμη.
Ισχύει όμως κάτι τέτοιο;...

Tέλος οι διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους

Δραματική παραδοχή Σαρρή

Γιά τις 10 το πρωί αναβάλλεται η ψηφοφορία επί των συνολικά εννέα νομοσχεδίων που πρέπει να ψηφιστούν από το Κυπριακό Κοινοβούλιο μετά τις ενστάσεις αρχηγών κομμάτων και βουλευτών οτι δεν πρόλαβαν να μελετήσουν τα νομοσχέδια. 
Οι εξελίξεις τρέχουν με ιλλιγιλωδη ρυθμό και ακόμα ο πολιτικός κόσμος σε μεγάλο βαθμό δεν έχει κατανοήσει το τι ακριβώς έρχεται γιά το μέλλον.
Σε αυτό ευθύνεται και η Κυπριακή κυβέρνηση διότι δεν έχει ενημερώσει πλήρως γιά τις...

Λήξη συνεδρίασης στην Κύπρο! Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στην Κύπρο

Δραματικές ώρες στην Μεγαλόνησο

23:00 Το πρωί στις 8 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Οικονομικών και στις 10 η Ολομέλεια.
22:46 Λήξη συνεδρίας. Δεν εξετάστηκαν τα επίμαχα νομοσχέδια, τα οποία μεταφέρθηκαν για αύριο το πρωί.
22:40 Καμία ένσταση, δήλωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου προς τον πρόεδρο της Βουλής.
22:35 Αρχισε η συνεδρίαση της Βουλής. Εκεί τα νομοσχέδια περί εξυγίανσης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αλλά και του επενδυτικού ταμείου.
22:28 Βloomberg: H Standard & Poor's...

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου δεν οικοδομήθηκε σε ιστορικό κενό...


Το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου δεν οικοδομήθηκε σε ιστορικό κενό ούτε σε συνθήκες εργαστηρίου, αλλά ήταν η απάντηση ενός λαού και μιας χώρας που υπέστη εισβολή στερούμενη -έκτοτε- μεγάλο ποσοστό των ξενοδοχείων, των σχολικών κτηρίων, των κτηνοτροφικών μονάδων, των εξαγωγικών αγροτικών προϊόντων και των παραλιών της...

Ελληνικό Επιχειρείν - Κρίση: 4 - 0!


Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση του ΙΟΒΕ για την Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, ποσοστό του πληθυσμού ηλικίας 18-64 ετών σε αρχικό στάδιο επιχειρηματικής δραστηριοποίησης το καλοκαίρι του 2011, έφτανε το 8% έναντι του 5,3% το 2010. 
Η απάντηση των Ελλήνων όπως προκύπτει από αυτά τα στατιστικά-αποδείξεις, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, ξεπηδά τρανή, δυναμική και με φαντασία, κατατάσσοντας την Ελλάδα στην 4η υψηλότερη θέση ανάμεσα στις πλούσιες χώρες του πλανήτη
Πώς; Με τη δημιουργία start-ups και spin-offs· τουτέστιν μικρών επιχειρήσεων που αντιδρούν στην...

Πως να προστατέψετε τα χρήματά σας σε δύσκολους καιρούς...

Η χθεσινή πρώτη μέρα μετά το “κούρεμα” των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες κύλησε ομαλά. 
Απώλειες 1-2% δεν συνιστούν πανικό.
Παρ’ όλα αυτά η απόφαση του Eurogroup της περασμένης εβδομάδας κατέδειξε πως ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να προκύψουν εξελίξεις οι οποίες θα ανατρέψουν το σκηνικό.
Στην οικονομία οι συνέπειες δεν είναι μονοδιάστατες και συνήθως δεν περιορίζονται σε όσα φαίνονται και μπορούν να προβλεφθούν εκ πρώτης όψεως. ..

Ο ύποπτος ρόλος των Ελλήνων δημοσιογράφων και ο οικονομικός πόλεμος στην Κύπρο


Αρκετά μας αποκοιμίσανε οι δημοσιογράφοι-παπαγαλάκια της Εξουσίας. 

Ο αγώνας των Κυπρίων απογύμνωσε τα εδώ φερέφωνα των κατακτητών φανερώνοντας τον δόλιο τρόπο με τον οποίο τρομοκρατούν τους Έλληνες πολίτες για να παραμένουν μουδιασμένοι και αδρανείς.
Χτες, στα κανάλια, παρακολουθήσαμε πλήθος συνεντεύξεων Κυπρίων υπουργών σε δικούς μας γνωστούς δημοσιογράφους. Κι από μεριάς των δικών μας δημοσιογράφων οι ερωτήσεις κινούνταν σχεδόν όλες στο μήκος κύματος: «Και μετά, τι θα κάνετε; Έχετε εναλλακτικό σχέδιο»; ....

Μέρκελ - Πούτιν: Τι παιχνίδι παίζουν με την Κύπρο - Τι υποστηρίζουν οι Αμερικανοί

Η κυπριακή κρίση θέτει για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες σε δοκιμασία τη σχέση της Λευκωσίας με τη Μόσχα. Μια σχέση που πάντα έβρισκε κερδισμένη περισσότερο τη Ρωσία παρά τη Κύπρο.
Όπως αναφέρει σε ανάλυσή του το αμερικανικό think tank Stratfor “η Ρωσία χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια την Κύπρο ως την offshore της”
Από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης όταν η Δύση εμπόδιζε τη ροή του χρήματος η Κύπρος αναγνωρίζοντας την υποστήριξη των...

Το colpo grosso της Λευκωσίας

Το μεγάλο κόλπο επιχειρεί να κάνει η κυπριακή κυβέρνηση τα τελευταία 24ωρα. 

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι το Βερολίνο επέμενε εξαρχής στη μη φορολόγηση των μικρών καταθέσεων (κάτω των 100.000 ευρώ) και στο «κούρεμα» μόνο των μεγάλων, επιβεβαιώνονται οι ...φόβοι όσων εξαρχής υποστήριζαν ότι στη Λευκωσία, κάποιοι, εξ αρχής, ήθελαν «και το σκύλο χορτάτο και την πίττα γεμάτη».
Πώς μεταφράζεται αυτό; ...

Ο Πούτιν κρατάει το κλειδί της σωτηρίας για την Κύπρο

Σκληρές διαπραγματεύσεις στην … παγωμένη Μόσχα

Σκληρό είναι το παζάρι που γίνεται στην παγωμένη Μόσχα με τους κύπριους αξιωματούχους και τον κύπριο υπουργό Οικονομικών να βρίσκονται σε αναμονή, εν όψει του σχεδίου Β’, και των αποφάσεων που θα λάβει ο Πούτιν.
Το κλίμα φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ψυχρό, ωστόσο οι Ρώσοι δεν δίνουν τέλος στις δραματικές διαπραγματεύσεις κρατώντας σε τεντωμένο σχοινί όλους τους πρωταγωνιστές των εξελίξεων...

Μέρκελ: Άντε να σας δω τώρα…!


Να κλείσει το «μαγαζί» της Κύπρου 

είναι ο στόχος της Μέρκελ που δείχνει τα «νύχια» της στην Κύπρο γιατί της … αντιμίλησε!

Τιμωρητική είναι η διάθεση πια της Μέρκελ προς την Κύπρο μετά το «όχι» στο κούρεμα καθώς στόχος της Γερμανίας είναι να σβήσει την Κύπρο από τον χάρτη των φορολογικών παραδείσων...

Η Κύπρος ψηφίζει πάλι: Ολο το σχέδιο για κούρεμα καταθέσεων


Η Κύπρος ψηφίζει πάλι: Ολο το σχέδιο για κούρεμα καταθέσεων
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι 

συντάχθηκε το καινούργιο σχέδιο το οποίο φαίνεται τα τυγχάνει και της έγκρισης της τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες:
  • κλείνει η Λαϊκή Τράπεζα,
  • δημιουργείται μία νέα «καλή» Τράπεζα και εξοικονομούνται 2 δισ. ευρώ
  • Δεσμεύονται τα αποθεματικά των Ταμείων Πρόνοιας - Δημοσίων Υπαλλήλων και Κρατικών Οργανισμών και Τραπεζών σε ύψος 2,8 δισ. ευρώ...

Δραματικές προσπάθειες στην Κύπρο για να καθοριστεί το σχέδιο B'


Εναλλακτική πρόταση για την έξοδο της χώρας από το οικονομικό αδιέξοδο, 

στο οποίο έχει περιέλθει μετά από την καταψήφιση της απόφασης του Eurogroup για επιβολή φόρου στις καταθέσεις, αναμένεται να παρουσιάσει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε σύσκεψη που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς στις 09.30 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο...

Προσοχή! Η Τουρκία είναι έτοιμη να "επιτεθεί", θεωρώντας ευκαιρία την "αδυναμία" μας

Η υπόθεση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Κύπρο είναι πια γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι συνδέεται άμεσα με την εν ψυχρώ εκτέλεση της οικονομίας της. 
Και ότι γίνεται στην Κύπρο θα πρέπει να το παρακολουθήσουμε στενά ,γιατί είναι αυτό που έρχεται και στην Ελλάδα.
Επιπλέον η Ελλάδα θα πρέπει αυτή τη περίοδο να βρίσκεται διαρκώς σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού. Γιατί όπως θα διαπιστώσετε με στοιχεία και ντοκουμέντα στο κείμενο που ακολουθεί η Τουρκία δεν άφησε ούτε μία στιγμή αδυναμίας της Ελλάδας ανεκμετάλλευτη...

Ένα Plan B για την Κύπρο

Το «όχι» της κυπριακής βουλής στο σχέδιο της τρόικας δημιουργεί εκ των πραγμάτων την ανάγκη για ένα “Plan B” το οποίο θα απαντάει σε τρία βασικά ζητούμενα: 
Πρώτον, θα επιτρέπει στις τράπεζες να ξανανοίξουν χωρίς το κίνδυνο bank run.
Δεύτερον, θα διαφυλάσσει την αξιοπιστία του συνόλου των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της. 
Τρίτον, θα επιτρέπει στην Κύπρο να είναι αυτή που θα αποφασίσει το πώς θα διαχειριστεί τους ενεργειακούς πόρους της.
Για να επιτευχθούν και οι τρείς στόχοι, θα πρέπει ο σχεδιασμός του Plan B από την κυπριακή ηγεσία να περιλαμβάνει άμεσες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ενέργειες. 
Σε αυτή την κατεύθυνση τα βασικά συστατικά στοιχεία του Plan B πρέπει να είναι:

Ψάχνοντας για δουλειά ενώ δουλεύετε


Έχετε δουλειά αλλά ψάχνετε για καλύτερη; 

Αυτό είναι ένα συνηθισμένο δίλημμα. 
Είστε έτοιμοι να ψάξετε για νέες επαγγελματικές ευκαιρίες είτε γιατί έχετε ξεπεράσει το αντικείμενο εργασίας σας είτε επειδή θέλετε καλύτερο μισθό ή επειδή θέλετε μία αλλαγή εικόνων; 
Πώς όμως θα ψάξετε για ευκαιρίες και πώς θα κάνετε ραντεβού για συνεντεύξεις χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο την τωρινή σας θέση; 
Παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές για το τι πρέπει και δεν πρέπει να κάνετε όταν αναζητείτε εργασία ενώ εργάζεστε....

Η μάχη του Μαραθώνα όρισε τη μοίρα του δυτικού πολιτισμού


Οι φιλολογικές εργασίες που γράφονται απανωτά από καταρτισμένους φιλολόγους των αμερικανικών (και άλλων) πανεπιστημίων για ελληνικά θέματα δεν ερεθίζουν μόνο την περιέργεια του κοινού, και δη του ελληνικού. 
Ό,τι διδαχτήκαμε εξ απαλών ονύχων στο δημοτικό, κατόπιν στο γυμνάσιο και πολλοί στο πανεπιστήμιο, οι ιστορικοί –εν προκειμένω του Κολούμπια– το ανανεώνουν με φιλολογικά και ιστορικά στοιχεία που είναι αποτελέσματα πολύχρονης εργασίας και ενός έρωτα για τα ελληνικά πράγματα...

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ο κ. Στουρνάρας ξανακτύπησε... Έλεος "Συγκυβερνήτες"!

Οδυνηρή έκπληξη από τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα, ότι δηλαδή

" το «κούρεμα» των καταθέσεων είναι η λιγότερο οδυνηρή λύση" 

Τι μήνυμα έστειλε στους καταθέτες των ελληνικών τραπεζών ο κ. Στουρνάρας; 
Ότι είναι πιθανόν να επεκταθεί η «λιγότερο οδυνηρή» συνταγή και στις δικές τους καταθέσεις;
Ο κ. Στουρνάρας δεν φαίνεται να συνειδητοποιεί ότι...

Eurogroup προς Κύπρο: Οk, καλύψτε τη διαφορά

Η προσφορά για το πακέτο διάσωσης ύψους 10 δισ. προς την Κύπρο ισχύει ακόμη, τόνισε αργά το βράδι της Τρίτης ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την απόφαση του κυπριακού κοινοβουλίου να απορρίψει το σχέδιο κουρέματος των καταθετών.
"Εξαρτάται από την Κύπρο το πώς θα καλύψει τις υπόλοιπες χρηματοδοτικές της ανάγκες", υπογράμμισε ο κ. Ντάισελμπλουμ.
"Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Κύπρου
Η μεγαλύτερη μερίδα του πλούτου στο νησί βρίσκεται στις τράπεζες και οι τράπεζες έχουν το πρόβλημα, οπότε θα πρέπει να το κοιτάξουμε", σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι "λυπάται" για την απόφαση της κυπριακής Βουλής...

Έχει... άσσο στο μανίκι ο Πούτιν;

Η Ρωσία έχει στο μανίκι της έναν άσσο 

Ποιος είναι αυτός; 
Ότι καλύπτει το 36% των αναγκών της Ευρώπης σε φυσικό αέριο. 
Και όπως υποστηρίζουν κάποιοι αναλυτές, η Μόσχα μπορεί να τον χρησιμοποιήσει για να τιμωρήσει με εμπάργκο στην παροχή ενέργειας τη χώρα της Καγκελαρίου Μέρκελ. 
Με αυτό τον τρόπο η Μόσχα θα πιέσει τους Γερμανούς και γενικότερα τους ευρωπαίους να αναζητήσουν άλλη λύση για να διασώσουν τη Μεγαλόνησο.
Να σημειωθεί πως το 20% των...

Γερμανικός Τύπος:"Η Κύπρος θα μετατραπεί σε φέουδο της Μόσχας"!

Στο επίκεντρο του γερμανικού ενδιαφέροντος η Κύπρος μετά το «όχι»

Έκδηλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σημερινά δημοσιεύματα στο γερμανικό Τύπο μετά και από την απόφαση της Βουλής της Κύπρου να καταψηφίσει το σχέδιο διάσωσης όπως αυτό είχε αποφασιστεί στην πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup.
Κοινό σημείο όλων των δημοσιευμάτων είναι ότι πλέον αναδεικνύονται οι ευρωπαϊκές ανεπάρκειες όσον αφορά τη πολιτική στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.
Πιο αναλυτικά:

Πετάει ΕΞΩ όλες τις ξένες Τράπεζες ο Πούτιν!

O πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε σήμερα ένα νομοσχέδιο που ψήφισε η Δούμα και παράλληλα ενέκρινε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο. 
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δεν επιτρέπεται σε καμία ξένη τράπεζα να ανοίξει υποκαταστήματα στη Ρωσία, όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης. 
Μετά τη σημερινή αλλαγή, οι ξένες τράπεζες από δω και στο εξής, μπορούν να ασκούν δραστηριότητά στη Ρωσία ΜΟΝΟ μέσω...

Ελπίδες για «plan Β» με εμπλοκή και της Ρωσίας

Ήδη από χθες κυκλοφορούν στις παρυφές του διεθνούς Τύπου πληροφορίες - που δεν έχουν όμως επιβεβαιωθεί - και θέλουν τη ρωσική πλευρά, να συμμετέχει στη διάσωση των κυπριακών τραπεζών επίσημα, με αντάλλαγμα ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα (μάλλον τη Λαϊκή Τράπεζα), αλλά και εγγυήσεις μέσω ομολόγων, συνδεδεμένων με το φυσικό αέριο της Κύπρου.
Σύμφωνα με αυτές τις πρώτες πληροφορίες-φήμες, η ρωσική χρηματοδότηση θα καλύψει τουλάχιστον ένα μέρος των 5,8 δισ. ευρώ, που «αποδίδει» η λύση του κουρέματος, ενώ πρόσθετη χρηματοδότηση θα προκύψει μέσω «εσωτερικού δανείου», που ενδεχομένως θα περιλάβει και...

Οι επόμενες κινήσεις μετά το «όχι»


«Ντόμινο» εξελίξεων φέρνει το ηχηρό «όχι» της κυπριακής Βουλής στο νομοσχέδιο για το «κούρεμα» των καταθέσεων. 
Ήδη ο Νίκος Αναστασιάδης και οι συνεργάτες του μελετούν τις επόμενες κινήσεις τους, αναμένοντας τις αντιδράσεις των ευρωπαίων εταίρων. 
Κατά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί στις εννιά το πρωί, θα τεθούν στο τραπέζι όλες οι επιλογές που έχει η κυπριακή πλευρά, μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις...

«Η Κύπρος ξαναδείχνει το δρόμο της αξιοπρέπειας»



Στο παρόν άρθρο θα εξετάσουμε μαζί το πώς εκλαμβάνει ο ελληνικός λαός τα μηνύματα που διαχρονικά στέλνει με τη στάση του ο κυπριακός ελληνισμός. 
Έχουν περάσει μερικά χρόνια από την περίοδο που Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν ο μεγάλος εθνικός ηγέτης του ελληνισμού, Τάσσος Παπαδόπουλος.
Στα χρόνια της ηγεσίας του, η Κύπρος έγινε η χώρα – πρότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο ...Λαζόπουλος!


Για δέκα λεπτά αβάνταρε ξανά τις θέσεις της Κουμουνδούρου

Κατήχηση made in ...Κουμονδούρου ξαναείδαμε στον Αλ Τσαντίρι του Λάκη, όπου ο "Ρομπέν των φτωχών" προπαγάνδιζε για σχεδόν δέκα συνεχόμενα λεπτά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο Λάκης φαίνεται ότι δεν έβαλε μυαλό ούτε από αυτό που έγινε στην Κύπρο , που ήταν προεκλογική εξαγγελία του κόμματος του Αλέξη και συνεχίζει - πάντα εκ τους ασφαλούς- την ιδεολογική κατήχηση και την στρατευμένη τέχνη...

Χοντραίνει το παιχνίδι! O Πούτιν κάλεσε τον Αναστασιάδη στη Μόσχα!

Τι του είπε ο Ρώσος Πρόεδρος

Σε πλήρη εξέλιξη το διπλωματικό παιχνίδι, μεταξύ Ρωσίας - Γερμανίας και Κύπρου. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία με Κύπριο ομόλογό του Νίκο Αναστασιάδη, τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Μόσχα.
Οι δύο ηγέτες ανέλυσαν το πρόβλημα και την οικονομική κατάσταση που προέκυψε στην Κύπρο ως αποτέλεσμα των προτάσεων του...

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Η στάση του Καραμανλή για τις δραματικές εξελίξεις: "Mάγκες οι Κύπριοι..!"

Στο πλευρό των Κυπρίων και του "όχι" 
είναι σύμφωνα με πληροφορίες o πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος παίρνει εκτός των άλλων και την... εκδίκηση του, απέναντι στη Μέρκελ, την πολιτική της οποίας δεν έχει σε καμία εκτίμηση. 
Ο Καραμανλής σε στενούς του συνομιλητές έλεγε πως "καλά κάνουν οι Κύπριοι" και εξέφραζε την συμπαραστάση του στο λαό της. 
Εξάλλου όσοι θυμούνται καλά την ιστορία και στο σχέδιο Ανάν ο Καραμανλής ανεπισήμως και υπογείως είχε υποστήριξει το "όχι" του Τάσσου Παπαδόπουλου...

Tι σημαίνει το κλείσιμο των Τραπεζών...


Απαράδεκτη απόφαση...

Τρίτη και Τετάρτη κλειστές οι Κυπριακές Τράπεζες κι επίσημα… 
Τι σημαίνει αυτό; 
Ποιες οι επιπτώσεις για τον απλό κόσμο και για την οικονομία του τόπου;...

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υλοποιείται στην Κύπρο - video!


Προφανείς είναι οι συνειρμοί από την αιφνιδιαστική φορολόγηση των καταθέσεων (διάβαζε: δήμευση) στην Κύπρο: παρόμοια μέτρα, με διαφορετικούς αριθμούς και κάπως ψηλότερο «πήχυ», είχε προτείνει επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια της «τιμωρίας των πλουσίων». 
Οι οποίοι πλούσιοι όμως, αφού δεν έβγαιναν οι αριθμοί λόγω αδήλωτων εισοδημάτων και φοροδιαφυγής, απεδείχθησαν… όχι και τόσο πλούσιοι, με τον Μανώλη Γλέζο να θέτει ζήτημα κατάσχεσης μέρους των καταθέσεων άνω των… 20.000 Ευρώ...

Δεύτερη επιλογή για το «κούρεμα» έδωσε το Eurogroup στην Κύπρο


Έκτακτη τηλεδιάσκεψη

Παρατείνεται η αγωνία για τις εξελίξεις στην Κύπρο, καθώς αναβλήθηκε για τις 6 το απόγευμα της Τρίτης η σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να συζητηθούν «οι τροποποιημένες προτάσεις της κυβέρνησης» επί του νομοσχεδίου που κυρώνει τη συμφωνία του Eurogroup για το κούρεμα των καταθέσεων.

Σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup τέθηκε το ζήτημα να διασφαλιστούν οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ και να...

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Χοντρό πόκερ στη Κύπρο με Μέρκελ - Πούτιν

Θρίλερ στην Μεγαλόνησο

Συγκλονιστικές ώρες περνούν οι Κύπριοι και η μάχη γιά το μέλλον του πολύπαθου νησιού φουντώνει. 
Αυτές τις ώρες και όλο το βράδυ θα εξελίσσεται ένα πολιτικό θρίλερ το οποίο όπως λένε αυτοί που ξέρουν μπορεί να φέρει καταστροφές πολύ μεγαλύτερες από ένα μνημόνιο
Πληφορίες που κανείς δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει αυτή την ώρα λένε οτι τα πράγματα έχουν αγριέψει στις τηλεφωνικές επικοινωνίες Μέρκελ – Πούτιν γιά το...