Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Σύνοδος Κορυφής: Εμμένει στις θέσεις της η Ελλάδα- Νέος γύρος διαπραγματεύσεων στις 12 μμ

Ορισμένες πηγές εκτιμούν ότι παρότι δύσκολο, δεν είναι απίθανη μια συμφωνία μέχρι την Κυριακή.
Σκληρές είναι οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες, στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται με φυσική παρουσία εδώ και πέντε μήνες. 
Η ελληνική πλευρά εμμένει στις θέσεις με τις οποίες προσήλθε, όπως ανέφερε αρμόδια πηγή.
Ο κ. Μητσοτάκης ζητεί να είναι ακέραιο το πρόγραμμα καθώς και να παραμείνει η αναλογία...

Κοροναϊός: Πώς φτάσαμε στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σουπερμάρκετ – Κρίσιμο το επόμενο 15ημερο για νέα μέτρα

Κι ενώ οι ανησυχίες των λοιμωξιολόγων είχαν εκφραστεί σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων από την ημέρα όπου άνοιξαν τα σύνορα της χώρας, πλέον οι ειδικοί φαίνεται να κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου.
Την επιτακτική ανάγκη της χρήσης μάσκας από όλους σε κλειστούς χώρους επιβεβαίωσε η σημερινή έκτακτη απόφαση της κυβέρνησης που αφορά σε -πρώτη φάση- μόνο τα σούπερ μάρκετ.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε...

Τσιόδρας: Δίνει για πρώτη φορά συνέντευξη και μιλάει για όλα

Ο επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, παραχώρησε συνέντευξη στο ταξιδιωτικό περιοδικό Blue Magazine της Aegean Airlines και μίλησε για όλα όσα πέρασε, είδε και ένιωσε από τότε που εμφανίστηκε ο κορωνοϊός στη χώρα μας.
Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στις πιο συγκινητικές στιγμές που βίωσε κατά την περίοδο του lockdown, ενώ δεν απέφυγε να μιλήσει και για τους φόβους που έχει για το μέλλον.
«Από την πρώτη στιγμή που βγήκα στην κάμερα, το μόνο που...

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Δημοσκόπηση Marc: Τέλος το «ηθικό πλεονέκτημα» για τον ΣΥΡΙΖΑ από τις υποθέσεις Παππά - Καλογρίτσα

Τον αντίκτυπο των υποθέσεων Παππά και Καλογρίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την εδραίωση της κυριαρχίας της ΝΔ καταγράφει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 10-13 Ιουλίου, και παρουσιάστηκε την Πέμπτη από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.
Συγκεκριμένα, το 57,2% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι «σίγουρα» και «μάλλον σίγουρα» οι καταγγελίες για τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά δημιουργούν ρωγμές στο λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την αντίθετη άποψη έχει το 24,6%...

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Δημοσκόπηση Marc: Μεγάλο προβάδισμα 21,2 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Εδραιώνει το μεγάλο προβάδισμα της η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αφού σε δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha η «ψαλίδα» ανοίγει στις 21,2 μονάδες.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 41,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,4%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,7%, το ΚΚΕ με 5% και η Ελληνική Λύση με 3,4%. Κάτω από 3% μετρήθηκε το ΜέΡΑ25 (1,9%), ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 14% και το Λευκό-Άκυρο-Αποχή το 3%...

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Συγκλονιστικό κείμενο του Μάριου Πλωρίτη για την Ελλάδα, την Τουρκία και τον εθνικό διχασμό

«Και ενώ έβλεπαν τα οσμανλίδικα φοουσάτα να πετσοκόβουν τον άλλοτε «ένδοξο Βυζαντινισμό» και να φτάνουν στις παρυφές της Πόλης, εκείνοι διαδήλωναν πως ο μεγαλύτερος εχθρός τους δεν ήταν οι Τούρκοι αλλά οι Λατίνοι»

Ένα εξαιρετικό κείμενο για την Ελλάδα σε σχέση με την Τουρκία και για τις έριδες που διαχρονικά μαστίζουν την ελληνική φυλή, είχε...

Πάρτι στο Twitter με τον Τσίπρα στα Κουφονήσια: «Όταν σου λένε ότι κέρασες μέχρι και τις ντισκομπάλες»

Viral έχει γίνει η φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα από τις διακοπές του στα Κουφονήσια. 

Η χαλαρότητα λόγω των διακοπών αλλά κυρίως το ύφος στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού πρόσφερε ανεξάντλητη έμπνευση στους χρήστες του Twitter οι οποίοι ξεσάλωσαν αναπαράγοντας την φωτογραφία την οποία συνόδευσαν με σπαρταριστά σχόλια.
Παραθέτουμε μερικά από τα πιο εμπνευσμένα tweets:

Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Ποτέ οι δυτικοί δεν αγάπησαν το Βυζάντιο ή την Αγιά Σοφιά

Μην εκπλήττεστε διόλου, αναγνώστες μου, από τις χλιαρές αντιδράσεις της δύσης για την μετατροπή της Αγίας του Θεού Σοφίας σε τέμενος. 
Η δύση, είτε στην Καθολική, είτε στην Προτεσταντική, είτε και στην Αναγεννησιακή της έκφραση, ουδέποτε αγάπησε ή έστω ανέχτηκε το Βυζάντιο. Αντιστοίχως, περιφρόνησε βαθύτατα κάθε του πολεμικό, διοικητικό, πνευματικό, τεχνικό ή αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Της Αγιάς Σοφιάς...

O ψευτο-τσαμπουκάς Ερντογάν δεν θα τολμήσει να συγκρουστεί με την Ελλάδα

Μπορεί ο Ταγίπ Ερντογάν να είναι ένας επαρμένος αυταρχικός ισλαμιστής, πλην όμως έως ποιο βαθμό έχει γνώθι σ’ αυτόν;
Το γεγονός ότι σε αντίθεση με τον Κεμάλ Ατατούρκ δεν καταναλώνει καθόλου ρακί, είναι πολύ πιθανόν τον Ταγίπ Ερντογάν να τον κάνει πολύ λιγότερο παρορμητικό. Και περισσότερο υπολογιστή. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε συνομιλητής του πρέπει να είναι προσεκτικός και καλά μελετημένος.
Του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου...

Ασυμπτωματική μόλυνε 71 άτομα μέσα σε ένα λεπτό!

Mια γυναίκα μόλυνε άθελά της τουλάχιστον 71 άτομα με κορωνοϊό όταν χρησιμοποίησε το ασανσέρ στην εργασία της για να ανέβει στο γραφείο.
Η διαδρομή μέχρι τον όροφό της είχε διάρκεια 60 δευτερόλεπτα, χρόνος στον οποίο ο ιός κατάφερε να εξαπλωθεί και να μολύνει άλλα 71 άτομα.
Η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι της στην επαρχία Heilongjiang της Κίνας, από ένα ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες στις...

Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Οι 15 προτάσεις της επιτροπής Πισσαρίδη για αλλαγή σελίδας στην οικονομία

Μείωση του φορολογικού βάρους στη μισθωτή εργασία, εξιδεικευμένα τμήματα στα δικαστήρια για υποθέσεις σημαντικού οικονομικού ενδιαφέροντος, άρση των αγκυλώσεων στα πανεπιστήμια για την ενίσχυση της έρευνας, άμεση κεφαλαιοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, εμβάθυνση της ψηφιακής μεταρρύθμισης στο κράτος, είναι μερικές από τις 15 προτάσεις που εισηγείται στον πρωθυπουργό η επιτροπή υπό τον νομπελίστα καθηγητή Χρ. Πισσαρίδη για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας.
Το ενδιάμεσο πόρισμα της επιτροπής, συνολικής έκτασης...

Εγκαταλείπουν τον Ερντογάν οι ξένοι επενδυτές

Την ώρα που η απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων διεθνώς, στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας δείχνουν ότι η φυγή ξένων επενδυτών από τη χώρα έχει επιταχυνθεί τους τελευταίους μήνες και αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό τότε το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης κινδυνεύει να… στερέψει από ξένα κεφάλαια μέσα στο 2021.
Οι τοποθετήσεις ξένων επενδυτών στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης βυθίστηκαν σε χαμηλό 16 ετών, σε μία...

Αγία Σοφία: Έξαλλοι οι Τούρκοι διανοούμενοι κατά του Ερντογάν

Aρκετοί είναι οι Τούρκοι διανοούμενοι που επικρίνουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη σκανδαλώδη απόφασή του, σχόλια ωστόσο που δεν αγγίζουν τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος κάνει λόγο για «αίτημα του έθνους μας».
«Η επαναφορά της Αγίας Σοφίας σε τζαμί σημαίνει δυστυχώς ότι δεν είμαστε πλέον κοσμική κοινωνία» δηλώνει ο βραβευμένος με Νόμπελ συγγραφέας, Ορχάν Παμούκ, που επισημαίνει επίσης στο BBC News ότι «υπάρχουν εκατομμύρια κοσμικοί Τούρκοι σαν εμένα που αντιτίθενται σε αυτό, αλλά δεν εισακούονται»...

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων της Κυριακής...