Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Όσο ο μύθος θα δεσμεύει την πραγματικότητα


#Αλήθεια, είναι τόσο δύσκολο να καθίσουμε και να κάνουμε έναν απλό συσχετισμό;

Είναι τόσο περίπλοκο, να βάλουμε κάτω με τη σειρά τα γεγονότα;

Δεν είναι απολύτως απαραίτητο να τα θυμόμαστε όλα.
Ούτε και την επακριβώς ώρα και στιγμή που συντελέσθηκαν.
Άλλωστε, έχουν περάσει πάνω από δέκα χρόνια, από την ώρα που ξεκίνησε αυτή η ιστορία και αντιλαμβάνομαι πως είναι δύσκολο κάτι τέτοιο για τον κοινό νου.
Ας τα δούμε εν τάχει και όσο μπορούμε περιληπτικά...

Εμείς οι εξόριστοι της μεσαίας τάξης

Της Λίνας Παπαδάκη

Η μεσαία τάξη είναι η χαμένη Ατλαντίδα της ελληνικής κοινωνίας. 
Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνικής διαστρωμάτωσης που βούλιαξε και εξαφανίστηκε γιατί την έβαλαν στο μάτι δεξιοί και αριστεροί κυβερνήτες. Την στοχοποίησαν, την ενοχοποίησαν και την κατέστρεψαν για τους δικούς τους λόγους ο καθένας. 
Οι αριστεροί περισσότερο, γιατί συνέχισαν να τη σφυροκοπούν ενώ ήταν ήδη γονατισμένη και ανήμπορη να αντιδράσει, μετά τις συνεχείς επιθέσεις που δεχόταν από...

Bloomberg: Η Ελλάδα χάνει 11 δισ. ευρώ από Ελληνικό και Σκουριές

Ηχηρό «καμπανάκι» από το Bloomberg για τις επενδύσεις των Σκουριών και του Ελληνικού, καθώς το ειδησεογραφικό πρακτορείο υπογραμμίζει ότι η γραφειοκρατία και τα νομικά εμπόδια έχουν αρχίσει να εγείρουν ερωτήματα για την δυνατότητα της χώρας μας να προσελκύσει τις επενδύσεις.
Την ίδια ώρα, υπογραμμίζει ότι η χώρα μας κινδυνεύει να χάσει επενδύσεις ύψους 11 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Lamda Development, η οποία διαχειρίζεται την επένδυση του Ελληνικού, τη μεγαλύτερη real estate επένδυση στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει τους όρους...

Σε αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης εξελίσσεται ο Πάνος Καμμένος

Σε μόνιμο μπελά για το Μέγαρο Μαξίμου τείνει να εξελιχθεί ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος. 
Τελευταία αφορμή η υπόθεση με την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. 
Πρόκειται για το ζήτημα που σε συνδιασμό με την διήμερη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα «άλλαξε» την ατζέντα και προσέφερε μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία στην ΝΔ να επιτεθεί, την στιγμή...

Μητσοτάκης: Ανοικτό το ενδεχόμενο πρότασης δυσπιστίας κατά Καμμένου -Συνυπεύθυνος ο Τσίπρας [εικόνες]

Φωτογραφίες: Γραφείο Τύπου ΝΔ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Oλομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εφ όλης της ύλης συνέντευξή του στον τηλεοτικό σταθμό Action24 αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του Πάνου Καμμένου.

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μίλησε για όλα: Από την 48ωρη άδεια στον Κουφοντίνα και την ακροδεξιά και ακροαριστερή βία μέχρι το...

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Έτσι αύξησαν το έλλειμμα και το χρέος… Έγγραφα – ντοκουμέντα

Συνεχίζουμε αδιάκοπα, όπως κάνουμε εδώ και τρία πλέον χρόνια τη δημοσίευση των στοιχείων που αποδεικνύουν το εθνικό έγκλημα της παραποίησης των οικονομικών στοιχείων, χρέος και ελλείμματος του 2009.
Καταγγέλλουμε την εθνική αυτή προδοσία και περιμένουμε εναγωνίως τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης.
Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε απέναντι στην ιστορία της παράταξης, στην ιστορία της πατρίδας μας!

Είναι το χρέος μας απέναντι σε αυτούς που πλήρωσαν με οποιοδήποτε τρόπο την καταστροφή που επέφεραν τα μνημόνια!
Έτσι αύξησαν το έλλειμμα και το χρέος… Έγγραφα – ντοκουμέντα...

Με έγγραφο άλλης πώλησης όπλων στη Σ. Αραβία «απολογήθηκε» ο Καμμένος [έγγραφο, Video]

Οκτώ καίρια ερωτήματα προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, φέρνει στο προσκήνιο η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την μείζονα υπόθεση πώλησης 300.000 βλημάτων, συνολικής αξίας 66 εκατομμυρίων ευρώ, από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλει την ύπαρξη ενός μεγάλου σκανδάλου και χαρακτηρίζει την υπόθεση ως μείζονος δημοσίου ενδιαφέροντος.
Η Πειραιώς διαμηνύει πως το έγγραφο που παρουσίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας...

Χάρτης: Ποιες χώρες και πόσο επηρέασε η ραδιενέργεια που ανιχνεύτηκε και στην Ελλάδα

Χάρτης: Ποιες χώρες και πόσο επηρέασε η ραδιενέργεια που ανιχνεύτηκε και στην Ελλάδα

Το Ινστιτούτο Ραδιοπροστασίας και Πυρηνικής Ασφάλειας της Γαλλίας (IRSN) εντόπισε στη Ρωσία την πιθανότερη προέλευση των ραδιενεργών στοιχείων που ανιχνεύθηκαν στην ατμόσφαιρα πολλών χωρών της Ευρώπης στις αρχές του Οκτωβρίου.

Παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα χάρτη με τις συγκεντρώσεις ρουθηνίου-106 επάνω από την Ευρώπη εκείνο το χρονικό διάστημα και την εκτίμηση για τον γεωγραφικό εντοπισμό της προέλευσης της ρύπανσης...

Το αυτογκόλ Τσίπρα ...με τον Κουφοντίνα

Αποτέλεσμα εικόνας για Το αυτογκόλ
Στον αθλητισμό ακόμα και οι πολύ καλοί παίχτες, έρχεται η ώρα που χάνουν κάποιο πέναλτι. 
Ο αδυσώπητος αυτός κανόνας βρίσκει αναφορά και στα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Αν υπάρχει κάτι που ξεχωρίζει τον πρωθυπουργό είναι οι «οι επικοινωνιακές αρετές» και η άριστη γνώση του πολιτικού timing. Αυτή τη φορά όμως αποδεικνύεται ότι ακόμα και οι «αλάνθαστοι» πέφτουν σε λάθη και μάλιστα μεγάλα. 
Πώς αλλιώς να εξηγήσεις το επικοινωνιακό «αυτογκόλ» της κυβέρνησης με την υπόθεση της άδειας Κουφοντίνα. Μέσα σε μερικές μόλις ώρες η ατζέντα του δημόσιου διαλόγου άλλαξε...

Μέχρι να ξεκουμπιστούν οι Κοντονήδες!


Αποτέλεσμα εικόνας για κοντονής
Σήμερα ήθελα να γράψω πολλά. Για τους δολοφόνους της 17Ν, για τις καταδρομικές επιθέσεις του Ρουβίκωνα, για τις «απαλλοτριώσεις» του… αντάρτικου πόλεων. Για την τρομοκρατία, τις ανοχές της δημοκρατίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εμπειρία του εξωτερικού. Κι ύστερα άκουσα τον διάλογο της Ντόρας Μπακογιάννη με τον υπουργό Κοντονή. Κι είπα, δεν έχει νόημα.
Στην Βουλή, λοιπόν, ο κ. Κοντονής αγόρευε. Και η κυρία Μπακογιάννη του είπε «να ντρέπεστε». Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται κάτι τέτοιο στην Βουλή. Ούτε θα είναι...

Η άδεια Κουφοντίνα ανοίγει ξανά την πληγή της τρομοκρατίας [Video]

Φωτογραφία: Εurokinissi

Η έξοδος του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές με 48ωρη άδεια, «ξύπνησε» μνήμες από την τρομοκρατική δράση της οργάνωσης, πυροδότησε σκληρές αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις.

Ο άνθρωπος που βαρύνεται με τον θάνατο 11 ανθρώπων, το «45άρι» της τρομοκρατικής οργάνωσης...

Παγκόσμιος σάλος για την απελευθέρωση του κατά συρροή δολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα

Παγκόσμιο σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση να δοθεί διήμερη άδεια στον αρχιεκτελεστή της “17 Νοέμβρη”, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τα διεθνή ΜΜΕ να κάνουν λόγο για απόφαση που προκάλεσε οργή στην κοινωνία αλλά και στο πολιτικό σύστημα.
Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης και πρακτορεία από τις ΗΠΑ μέχρι την Κίνα, αναφέρονται σε έναν «φονιά» που επί τριάντα χρόνια αποτελούσε τον πιο επικίνδυνο τρομοκράτη στην Ελλάδα και ο οποίος έχει καταδικαστεί για δολοφονίες Αμερικανών, Βρετανών, Ελλήνων και Τούρκων πολιτών...

Ανακοίνωση-φωτιά από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οργή για την «απελευθέρωση» του Κουφοντίνα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ [Video]

Ανακοίνωση-φωτιά εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την άδεια που δόθηκε στον αρχιεκτελεστή της “17 Νοέμβρη”, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε τον φόβο ότι Δημήτρης Κουφοντίνας δεν θα επιστρέψει στη φυλακή. Μάλιστα, η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών καταδίκασε την απόφαση να δοθεί άδεια στο φυλακισμένο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν...

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Αυτούς δολοφόνησε εν ψυχρώ ο Κουφοντίνας [λίστα]


Και ενώ συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις από την είδηση πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο «φαρμακοχέρης» και ο βασικός εκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», έλαβε διήμερη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού, αυτή είναι η λίστα των ανθρώπων που δολοφόνησε εν ψυχρώ...

Τον γύρο του κόσμου κάνει η άδεια του Κουφοντίνα - «Εθνική οργή για την έξοδο του τρομοκράτη»

Φωτογραφία: Eurokinissi / Στέλιος Μισινας Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της διήμερης άδειας από την φυλακή του Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά και οι πολιτικές αντιδράσεις που αυτή προκάλεσε.

Την είδηση μεταδίδουν τα μεγαλύτερα πρακτορεία του κόσμου αλλά και μεγάλες ιστοσελίδες, που θυμίζουν την «πλούσια» δράση του Κουφοντίνα και τις επιθέσεις του κατά ξένων αξιωματούχων στη χώρα μας.
«Ενα ηγετικό μέλος της πιο θανατηφόρας τρομοκρατικής οργάνωσης στην Ελλάδα, την «17 Νοέμβρη»...

Υπόθεση Μαρέβας: «Άνθρακες» ο θησαυρός για τον ΣΥΡΙΖΑ

Τελικά η προαναγγελθείσα ως «αποκαλυπτική» εμπλοκή της συζύγου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι στην πολυθρύλητη υπόθεση των «Paradise papers»απεδείχθη αρκετά κατώτερη των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί από το Μαξίμου.

Όπως λένε από τη Νέας Δημοκρατία, οι «κρυμμένοι θησαυροί» στις off shore των Νήσων Κέιμαν που, κατά τα φαινόμενα, προσδοκούσαν απεδείχθησαν ότι ήταν τελικά «άνθρακες»...

Η «17 Νοέμβρη» και οι άδειες - Οι τρομοκρατικές επιθέσεις του Χριστόδουλου Ξηρού, που δεν επέστρεψε στη φυλακή

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Με αφορμή τη διήμερη άδεια από τον Κορυδαλλό που έλαβε ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» Δημήτρης Κουφοντίνας, επανήλθε το θέμα των αδειών από τις φυλακές.

Την 7η άδεια παραβίασε ο Χριστόδουλος Ξηρός

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν είναι το πρώτο μέλος της 17Ν που ζητά και παίρνει ολιγοήμερη άδεια από τις φυλακές. Τόσο ο Χριστόδουλος Ξηρός, όσο και ο Βασίλης Τζωρτζάτος έχουν βγει αρκετές φορές με άδεια. 
Μάλιστα, ο Χριστόδουλος Ξηρός παραβίασε την 7η άδεια που έλαβε, δεν επέστρεψε ποτέ...

Η Περιστέρα Μπαζιάνα γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται στο Πόθεν Έσχες Τσίπρα; [Video]

Με αφορμή τη λάσπη που έχει εκτοξευθεί τις τελευταίες ώρες στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη σύζυγό του Μαρέβα, σειρά καίριων ερωτημάτων έθεσε στην ΕΡΤ η Βουλευτής και τομεάρχης της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αναφορικά με το Πόθεν Έσχες του Πρωθυπουργού.

Και κυρίως, γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτό η περιουσιακή κατάσταση της συζύγου-συντρόφου του Τσίπρα, Περιστέρας Μπαζιάνα.
Δείτε το πολύ ενδιαφέρον video:

Στη Βουλή για να απολογηθεί καλείται ο Καμμένος για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία – Τα 12 ερωτήματα

Στη Βουλή για να απολογηθεί καλεί τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, η Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Ειδικότερα, επίκαιρη επερώτηση για το θέμα της πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία κατέθεσαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητώντας απαντήσεις από τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο.
Οι βουλευτές ζητούν διευκρινίσεις για τον ρόλο του Βασίλειου Παπαδόπουλο τον οποίο ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε μεσάζοντα στη συμφωνία...

Μητσοτάκης: Αν θέλουν, να χτυπήσουν εμένα, όχι τη γυναίκα μου [βίντεο]

Μητσοτάκης: Αν θέλουν, να χτυπήσουν εμένα, όχι τη γυναίκα μου [βίντεο]Tις προτάσεις του για την επανεκκίνηση της οικονομίας παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 4ου Προσυνεδρίου της ΝΔ, στο Ηράκλειο.

Ωστόσο, ξεκίνησε απαντώντας στα σχόλια σχετικά με την ύπαρξη του ονόματος της συζύγου του στη λίστα των Paradise Papers.
«Αν θέλουν, να χτυπήσουν εμένα, όχι τη γυναίκα μου»....

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ: Η πιο ζάπλουτη κοινοβουλευτική ομάδα που έχει περάσει στην ιστορία της Βουλής

Αδωνις σε ΣΥΡΙΖΑ: Είστε η πιο ζάπλουτη κοινοβουλευτική ομάδα που έχει περάσει στην ιστορία της Βουλής

Σφοδρή επίθεση σε υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την εταιρεία της Μαρέβα Μητσοτάκη που βρίσκεται στα paradise papers.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους πιο ζάπλουτους και τους πιο μπλεγμένους σε όλα βουλευτές και ξεκίνησε να πυροβολεί...

Στα Paradise Papers το όνομα της Μαρέβας Μητσοτάκη – Τι απαντά η ίδια

Στα Paradise Papers το όνομα της Μαρέβας Μητσοτάκη – Τι απαντά η ίδια

Το όνομα της συζύγου του προέδρου της ΝΔ, Μαρέβας Γκραμπόφσκι, εμφανίζεται στη λίστα των Paradise Papers ως μετόχου κατά 50% offshore εταιρείας.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η εφημερίδα «Εθνος», η Μαρέβα Μητσοτάκη εμφανίζεται στα στοιχεία των Paradise Papers ως μέτοχος κατά 50% offshore εταιρείας με έδρα τα Νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική. 
Η offshore ήταν διαχειρίστρια ενός fund με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους. 

Τι απαντά η ίδια...

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμά τη μεσαία τάξη


Αποτέλεσμα εικόνας για μεσαία τάξη
O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, την 1η Νοεμβρίου 2017 είπε στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής: 
«Η αλήθεια είναι ότι η φορολογική επιβάρυνση για το 2017 και 2018 είναι μεγάλη για τους έντιμους και συνεπείς φορολογουμένους, τη μεσαία τάξη και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι συνειδητή επιλογή που έκανε η κυβέρνηση για να στηρίξει τα πιο ευάλωτα στρώματα και τις οικογένειες με ανέργους κ.λπ. Αυτό οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν το έκαναν».
Ηχηρή, η παραδοχή της αντιπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ προς τη μεσαία τάξη! 
Πολλαπλά αποδεδειγμένη, διαρκώς ομολογούμενη...

Συκοφαντείτε, συκοφαντείτε. Κάτι στο τέλος θα μείνει!

Σχετική εικόνα
Το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καινούργιο. Το έχουμε ξαναζήσει με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. 
Το επαναστατικό κόμμα που μεταβάλλεται από φορέας της ανατροπής στον πιο πιστό υπηρέτη του συστήματος, χρησιμοποιώντας έναν σκληρό μηχανισμό προπαγάνδας και την συκοφαντία ως αιχμή της πολιτικής του δράσης. 
Έχουμε ξεχάσει! Από τότε έχουν περάσει μόλις 35 χρόνια. Είναι τρομακτικό, αλλά οι πρακτικές παραμένουν οι ίδιες...

Kyle Bass: Ο Κυρ. Μητσοτάκης μπορεί να πετύχει καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα

Η αλλαγή πολιτικής ηγεσίας θα δώσει την ευκαιρία στην Ελλάδα να ανακάμψει πολύ πιο γρήγορα και να δει θετικές εξελίξεις μέσα στα επόμενα χρόνια. Υπό την προϋπόθεση ότι ο αντικαταστάτης του Αλέξη Τσίπρα θα είναι ένας πιο κεντρώος ηγέτης, ο οποίος θα προωθήσει φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές και αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις.
Αυτό εκτιμά ο Kyle Bass, διάσημος διαχειριστής κεφαλαίων, ιδρυτής...

Financial Times: Εύθραυστη η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ – Oι Έλληνες φοβούνται τo Grexit

Παρά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι σε ποσοστό 64% οι Έλληνες τάσσονται υπέρ της παραμονής στο ευρώ, είναι πολύ πιθανό η πραγματική στήριξη στο ενιαίο νόμισμα να είναι πολύ χαμηλότερη.
Τα παραπάνω αναφέρουν οι Financial Times, επικαλούμενοι μελέτη της Stefanie Walter καθηγήτριας Πολιτικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο φόβος επιστροφής στη δραχμή διατηρεί τη χώρα στο ευρώ.
Η θεωρία της Walter αναφέρει ότι η κρίση του 2015 κατέστησε σαφές στους Έλληνες κάτι που οικονομολόγοι και αξιωματούχοι...

Ηandelsblatt: Η σκιά του φόβου πάνω από την Αθήνα - Κλιμακώνεται το κύμα βίας

Κάθε εβδομάδα επεισόδια στην Αθήνα, γράφει η Handelsblatt (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Το κλίμα βίας κλιμακώνεται στην Αθήνα και μετά βίας περνά μία εβδομάδα χωρίς επεισόδια, γράφει η Ηandelsblatt.

«Αναρχικοί εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ, δολοφόνοι πυροβολούν από μοτοσικλέτες. Η Αθήνα βιώνει ένα κύμα βίας και ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορείται ότι η κυβέρνησή του δεν ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των πολιτών», επισημαίνει.
Η γερμανική εφημερίδα έκανε εκτενές ρεπορτάζ για τα συχνά επεισόδια στην Αθήνα, με αφορμή...

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Στο φως η συνωμοσία για το δημόσιο χρέος της περιόδου 2004-2009


Η μαύρη τρύπα δεν ήταν 119,6 δισ. αλλά μόνο 26,8 δισ.
►Τα δύο κρίσιμα τρίμηνα που (εντέχνως) αποκρύπτονται, το άφαντο ομόλογο-λερναία ύδρα με τα 18 swaps του Δρυ, οι τόκοι που «έτρεχαν» και τα δάνεια για εξοπλιστικά του ΠΑΣΟΚ που δεν είχαν καταγραφεί
►Το όργιο παραποίησης από τον Παπανδρέου που έφερε το ΔΝΤ και οι ευθύνες της Eurostat με τη συναίνεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. ...

Γιατί ξένοι και εγχώρια διαπλοκή στηρίζουν τον Τσίπρα!

Σχετική εικόνα
Όταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος μας έδωσε συνέντευξη στην πρώτη ημέρα της έκδοσης του liberal.gr, προέβλεψε με μία νέα λέξη το μέλλον της Ελλάδας: Στασιμοχρεοκοπία. 
Έβλεπε μία χώρα που για πολλά χρόνια θα σερνότανε σε μία κατάσταση μεταξύ χρεοκοπίας και απόστασης απ’ αυτήν όσης και μιας σαρανταποδαρούσας. 
Τι μας σώζει και δεν σκάμε κάτω σαν καρπούζι; 
Η γεωπολιτική αξία της χώρας! ...

Όπλα στην Σαουδική Αραβία: Η αποκαλυπτική αναφορά του Ταξίαρχου για το επεισόδιο στο Υπουργείο Αμυνας (έγγραφα)

Την αναφορά του ταξιάρχου για το άγριο επεισόδιο στο υπουργείο Άμυνας 

έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Ανδρέας Λοβέρδος με ερώτηση που κατέθεσε για την υπόθεση της πώλησης οπλικών συστημάτων στην Σαουδική Αραβία με την συμμετοχή μεσαζόντων.

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε στη Βουλή τη σχετική ερώτηση επισυνάπτοντας τη μη διαβαθμισμένη αναφορά του ταξίαρχου η οποία περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τόσο την εμπλοκή του Βασιλείου Παπαδόπουλου, όσο και το σφοδρό επεισόδιο που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας...

Βιβλίο του Αλέξη Παπαχελά για τον Κ. Μητσοτάκη - Είχε ζητήσει να εκδοθεί μόνο μετά τον θάνατό του

Βιβλίο του Αλέξη Παπαχελά για τον Κ. Μητσοτάκη -Είχε ζητήσει να εκδοθεί μόνο μετά τον θάνατό του

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια» λέγεται το βιβλίο που θα βρίσκεται σύντομα στις προθήκες των βιβλιοπωλείων και το οποίο υπογράφει ο γνωστός δημοσιογράφος και διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς.

Το βιβλίο βασίζεται σε πολύωρες συνομιλίες του δημοσιογράφου με τον αποθανόντα πολιτικό, στις οποίες ο πρώην πρωθυπουργός μιλά με τρόπο ωμό και καθαρό για την πολιτική ζωή του τόπου και τα γεγονότα στα οποία πρωταγωνίστησε, από την απελευθέρωση μέχρι και το τέλος της θητείας του ως πρωθυπουργού...

Ο «εκνευρισμός» του Κώστα Καραμανλή

Τα φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν στο σημείο να ψυχογραφούν τον πρώην πρωθυπουργό, να παρακολουθούν και να ερμηνεύουν τις συσπάσεις του προσώπου του, τις χειρονομίες του, τα πάντα. Και καταλήγουν στο συμπέρασμα, πως αυτός αποδοκιμάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Πριν από λίγες ημέρες ανακάλυψαν «μανιφέστο» Μεϊμαράκη, δυσαρέσκεια Σαμαρά, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να είναι απογοητευμένοι από τον αρχηγό τους, ενώ τα ίδια «παπαγαλάκια» έβαλαν στο στόμα του αντιπροέδρου του κόμματος, κουβέντες που ποτέ δεν είπε...

«Σφαλιάρα» από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: Φιάσκο η διαπραγμάτευση

Άγρια «σφαλιάρα» στο success story της κυβέρνησης δίνει το Γραφείο Προϋπολογισμού Βουλής.

Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής χτυπά «καμπανάκι» για την υπερφορολόγηση φυσικών και νομικών προσώπων στην τριμηνιαία του έκθεση του, στην οποία τονίζει ότι η «υπερφορολόγηση σκοτώνει τις επενδύσεις και δημιουργεί αντικίνητρα για την εργασία»...

Οι σφαίρες σφυρίζουν ΣΥΡΙΖΑ από τα αφτιά μας

Η Αθήνα είναι η πιο ασφαλής πρωτεύουσα στον κόσμο. Όπως έχουν επανειλημμένα δηλώσει τα στελέχη της κυβέρνησης, κάθε δήλωση περί του αντιθέτου είναι φθηνή προπαγάνδα των ακραίων νεοφιλελεύθερων.  Όσο για τα χτεσινά γεγονότα στην Χαριλάου Τρικούπη. 

Τι πρέπει ακόμη να συμβεί για να καταλάβουν αυτοί οι ΠΑΣΟΚοι ότι πρέπει να φύγουν από εκεί;


Μπορεί οι σφαίρες να σφυρίζουν ΣΥΡΙΖΑ από τα αφτιά μας, αλλά η κυβέρνηση είναι υπερήφανη για την υπεράσπιση των συλλογικοτήτων. Επειδή τα παιδιά πρέπει...

Αποκαλύψεις-φωτιά: 130 Ελληνες στις λίστες των Paradise Papers - Ανάμεσά τους εφοπλιστές, πολιτικοί και μεγαλοτραπεζίτης

Αποκαλύψεις-φωτιά: 130 Ελληνες στις λίστες των Paradise Papers -Ανάμεσά τους εφοπλιστές, πολιτικοί και μεγαλοτραπεζίτης

«Ωρολογιακή βόμβα» έτοιμη να σκάσει χαρακτηρίζουν άνθρωποι της αγοράς τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα λεγόμενα Paradise Papers.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το «Εθνος», περισσότερα από 130 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος εμφανίζονται να συνδέονται με εταιρείες offshore και εντοπίζονται στα αρχεία της Appleby...

Paradise Papers: Πού «παρκάρει» τα χρήματά της η ελίτ - Βασιλιάδες, πολιτικοί, εταιρείες κολοσσοί

Paradise Papers: Πού «παρκάρει» τα χρήματά της η ελίτ -Βασιλιάδες, πολιτικοί, εταιρείες κολοσσοί

Η νομική εταιρία Αppleby είναι ένας από τους ηγέτες της αγοράς για τις υπεράκτιες επιχειρήσεις. 100 εκατομμύρια δολάρια ετήσια έσοδα, 470 εργαζόμενοι, γραφεία σχεδόν σε κάθε σημαντικό φορολογικό παράδεισο.

Η Appleby ιδρύθηκε στο Χάμιλτον, πρωτεύουσα των Βερμούδων. 
Εκεί, η επιχείρηση εδρεύει σήμερα σε ένα απλό κτίριο. Αλλά ο κατάλογος των πελατών είναι εξαιρετικός: 
συμπεριλαμβάνονται πριγκίπισσες, πρωθυπουργοί και αστέρες του Χόλυγουντ, καθώς και...

Συγκλονίζει ο φρουρός στη Χ. Τρικούπη: Είδα το όπλο, φώναξα «καλυφθείτε!» [Video]

Φωτογραφία: Εurokinissi

Πυροβολισμοί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Ο δράστης φορούσε μαύρα
Στεκόταν σε απόσταση 30-40μ
Ηθελαν νεκρό
Πυροβόλησαν από την συμβολή Ζ. Πηγής και A. Mεταξά
Στα γραφεία εκείνη την ώρα βρίσκονταν 30 άτομα «Δολοφονική ενέργεια» είπε η Γεννηματά

Τα δευτερόλεπτα πριν από την επίθεση με μεγάλο όπλο -πιθανώς καλάσνικοφ- περιέγραψε...

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον Παρασκευόπουλο και... κατηγορεί την ΝΔ για fake news [Βίντεο]

Αποτέλεσμα εικόνας για συριζα

Λίγες ώρες αφού ο ίδιος ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος παραδέχθηκε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δίκιο και πρέπει να καταργηθεί ο νόμος του για την αποσυμφόρηση των φυλακών, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στη ΝΔ.

Στην απάντησή του στην ανακοίνωση της Πειραιώς, το κυβερνών κόμμα εγκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση για «ακροδεξιά ιδεολογήματα» και για προσπάθεια δημιουργίας «fake news»...

ΒΟΜΒΑ Παρασκευόπουλου: Έχει δίκιο ο Μητσοτάκης - Ο νόμος μου για τις αποφυλακίσεις πρέπει να καταργηθεί! [βίντεο]

Φωτογραφία αρχείου: Intimenews

«Βόμβα» επεφύλαξε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος αναφερόμενος στον νόμο που είχε συντάξει ο ίδιος περί αποσυμφόρησης των φυλακών.

Μιλώντας στο κανάλι της Βουλής αναγνώρισε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ζητά την κατάργηση του σχετικού νόμου, έχει... δίκιο. ...

Έρχονται νέες αποκαλύψεις: Ποιοι είναι οι δύο κορυφαίοι υπουργοί που εμπλέκονται στην υπόθεση Μπαμπάμτση; (Είναι η αποτυχημένη απόπειρα εμπλοκής του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη)


Μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ και το Παρακρατικό σύστημα του Τσίπρα στο Μαξίμου, αναμένεται να εξελιχθεί η αποτυχημένη απόπειρα εμπλοκής του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη σε μια πολύ περίεργη υπόθεση που ήδη διερευνάται από την Δικαιοσύνη.

Αφού όπως είναι σε θέση να...

Όταν ο (αδικημένος) Μιλτιάδης Έβερτ έστειλε… στο βουνό τον νεοφιλελευθερισμό

Μια θυελλώδης πολιτική φυσιογνωμία. Ένα αυθεντικό πολιτικό ταλέντο. Και ένας ιστορικά αδικημένος ηγέτης. 

Ο Μιλτιάδης Έβερτ, στις 3 Νοεμβρίου του 1993 κέρδιζε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, με πρόθεση να ανασυγκροτήσει την Κεντροδεξιά. 
Την “όλη Κεντροδεξιά”, καθώς ο “μπουλντόζας” που άνοιξε το δρόμο για την ελεύθερη ραδιοφωνία με τον Αθήνα 9.84, και γκρέμισε πρώτος την πολιτική ηγεμονία του ΠΑΣΟΚ μετά το 1981, χάρη στη νίκη του στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας το 1996, κατάφερε να συσπειρώσει μια πλατιά κοινωνική πλειοψηφία στον χώρο...

Όταν τα όνειρα του Αλέξη διαψεύδονται, αναλαμβάνει το παρακράτος της λάσπης


Αποτέλεσμα εικόνας για όνειρα τσίπρα

Μέσα σε πέντε μέρες διαψεύδονται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο όλες οι προσδοκίες για την «επιστροφή» του Αλέξη Τσίπρα! 

Οι δημοσκοπήσεις δεν επιβεβαιώνουν το «κλείσιμο» της ψαλίδας, 
η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια δεν προκύπτει και την ίδια στιγμή 
οι Τσακαλώτος και Χουλιαράκης ομολογούν την πράξη γενοκτονίας της μεσαίας τάξης. 
Τι απέμεινε στα υπόγεια του Μαξίμου; Η λάσπη!...

Ντομινίκ Στρος Καν: Εύχομαι το Σοσιαλιστικό κόμμα να εξαφανιστεί

Ντομινίκ Στρος Καν: Εύχομαι το Σοσιαλιστικό κόμμα να εξαφανιστεί

Ο πρώην διευθυντής του ΔΝΤ δήλωσε ότι τρέφει πολλές ελπίδες για τον Εμανουέλ Μακρόν και φάνηκε εξαιρετικά σκληρός απέναντι στο πρώην κόμμα του, το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Ερωτηθείς από έναν δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια συνεδρίου της World Policy Conference, στο Μαρακές, στο Μαρόκο, δεν σταμάτησε να επαινεί τον Εμανουέλ Μακρόν.
«Πραγματικά οι δράσεις του είναι εξαιρετικές»...

Το ιδανικό πρωινό, σύμφωνα με ερευνήτρια του Χάρβαρντ, έχει αυτά τα τρία συστατικά

Unsplash

Ενα καλό πρωινό μπορεί να θωρακίσει τον οργανισμό σου, να σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια για να ανταπεξέλθεις στις πρώτες υποχρεώσεις της ημέρας, να σου φτιάξει την διάθεση.

Θα πρέπει να συνδυάζει το απαραίτητο ποσοστό βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων, φυτικών ινών για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.
Αν βρίσκεσαι σε διαδικασία να χάσεις βάρος, τότε το πρωινό δεν θα πρέπει να παραλείπεται...

Γεωργιάδης: Γιατί ο Αυγενάκης δέχτηκε άνανδρη επίθεση από το Παρακράτος του Τσίπρα [Video]

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για το νόμο Κατρούγκαλου, για το θέμα Αυγενάκη, για τα δάνεια και για τις αυξήσεις φόρων επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Στο θέμα του κυρίου Αυγενάκη ανέφερε ότι «ο Λευτέρης Αυγενάκης δέχεται άνανδρη, χυδαία, λάσπη από το σύστημα Τσίπρα»...

Πυροβολισμοί σε εκκλησία στο Τέξας - Τουλάχιστον 27 νεκροί [Εικόνες]

Πυροβολισμοί σε εκκλησία στο Τέξας

Ένοπλος μπήκε σε εκκλησία στο Σάδερλαντ Σπρινγκς, στο νότιο Τέξας και άνοιξε πυρ, την ώρα της λειτουργίας.

Αστυνομικός, τον οποίο επικαλείται το BBC, δήλωσε ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 27, ενώ αρκετοί ακόμη έχουν τραυματιστεί από τους πυροβολισμούς. Ανάμεσα στα θύματα είναι και μικρά παιδιά.
Ο δράστης έπεσε νεκρός, μετά από σύντομη καταδίωξη. Δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτοκτόνησε ή αν τον πυροβόλησαν...

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Η γνώση του σοφέρ…

Όταν πήρε το Νόμπελ Φυσικής το 1918 ο Μαξ Πλανκ άρχισε περιοδεία σε όλη τη Γερμανία. 
Οπουδήποτε τον καλούσαν, έδινε την ίδια διάλεξη πάνω στη νέα θεωρία της κβαντικής μηχανικής. Μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, που ο σοφέρ του είχε μάθει απέξω το περιεχόμενο της ομιλίας του. 
«Πρέπει να έχετε βαρεθεί, κύριε Πλανκ, να λέτε συνεχώς τα ίδια. Σας προτείνω στην προσεχή διάλεξη στο Μόναχο, να αλλάξουμε ρόλους. Θα καθίστε στην πρώτη σειρά, φορώντας το κασκέτο του σοφέρ. Θα είναι μια αλλαγή και για τους δυο μας. Τι λέτε;»
Ο Πλανκ το βρήκε διασκεδαστικό και δέχτηκε την πρόταση. Ο σοφέρ του εκφώνησε τον συνηθισμένο του λόγο πάνω στην κβαντική μηχανική μπροστά σ’ ένα κοινό υψηλής κατάρτισης στη φυσική. Κάποια στιγμή ένας καθηγητής φυσικής σήκωσε το χέρι για να κάνει μια ερώτηση. Ο σοφέρ απάντησε:

Η δίαιτα που ψηφίστηκε ως η καλύτερη στον κόσμο για την αποτελεσματικότητά της

shutterstock

Εσείς πόσες δίαιτες έχετε δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια; Και ποιες από αυτές ήταν, τελικά, αποτελεσματικές;

Πληκτρολογώντας τη λέξη «δίαιτα» στο google τα αποτελέσματα που θα λάβετε ξεπερνούν τα όρια της λογικής σε αριθμό. 
Υπάρχουν χιλιάδες διατροφικά πλάνα εκεί έξω και η αλήθεια είναι πως η επιχείρηση «Ψάχνω να βρω τη δίαιτα που θα λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά για τον οργανισμό μου» δεν είναι και τόσο εύκολη.
Αρχικά γιατί οι περισσότερες είναι της κατηγορίας...

Μην ακούτε διάφορα... To 2018 θα είναι εκλογική χρονιά


Αποτέλεσμα εικόνας για εκλογες
«Στην πολιτική λέγονται πράγματα που δε γίνονται και γίνονται πράγματα που δε λέγονται» είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αποτυπώνοντας την «παρασκηνιακή» διάσταση που μπορεί να έχει η πολιτική. 
Όσο στο Μέγαρο Μαξίμου και να μην το παραδέχονται, η χρονιά που θα μπει σε σχεδόν δύο μήνες θα είναι κατά πάσα βεβαιότητα εκλογική.
Μπορεί ο Αλέξη Τσίπρας να επιθυμεί την εξάντληση της τετραετίας, όπως κάθε πρωθυπουργός άλλωστε θα ήθελε να κάνει στη θέση του, όμως στην πολιτική έρχεται κάποια στιγμή που «τα θέλω» από «τα μπορώ» παίρνουν χωριστούς δρόμους...

Θα κάνει δικτατορία ο ΣΥΡΙΖΑ;

Έχουν παρέλθει προ πολλού οι εποχές που όταν οι κοινωνίες έδειχναν τελματωμένες, έρχονταν να τις ταρακουνήσουν τα κόμματα, ώστε αυτές να κινηθούν κάπως προς κάποια κατεύθυνση. 
Σήμερα το τέλμα το εκφράζουν τα κόμματα. Την δε κίνηση εκφράζουν οι κοινωνίες.
Μόνο που η ελληνική κοινωνία κινείται προς τα πίσω. 
Βαδίζει τάχιστα προς ένα συντηρητικό παρελθόν. Και όταν λέω συντηρητικό δεν εννοώ την απαραίτητη για κάθε κοινωνία έκφραση μιας ανάγκης στασιμότητας για αναστοχασμό και αναπροσανατολισμό. Εννοώ μια κατάσταση όπου η εκτός τόπου και χρόνου ηθική της παράδοσης...