Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Φοβούνται «βόμβα Ρόμνεϊ» στην Ελλάδα


Μέχρι τελικής πτώσης 

φαίνεται πως θα είναι η εκλογική μάχη στις ΗΠΑ, τουλάχιστον απ’ όσο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.
Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos φέρνει και νέα ανατροπή, αφού παρουσιάζει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Μιτ Ρόμνεϊ να προηγείται κατά μία μονάδα του νυν προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα. 
Μόλις δύο εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών, οι ψηφοφόροι που προτιμούν τον Ρόμνεϊ φτάνουν το 47% έναντι του Ομπάμα, ο οποίος λαμβάνει το 46% -μια διαφορά που στατιστικά θεωρείται ασήμαντη.  
Ο Ρόμνεϊ έχει...

Το μέγεθος της «Μεγάλης Κρίσης» σε ΗΠΑ και Γερμανία πλησιάζει η ελληνική κρίση

Η Ελλάδα βυθίζεται σε ύφεση παρόμοια με εκείνη που βίωσαν ΗΠΑ και Γερμανία κατά τη δεκαετία του 1930 προειδοποιεί το πρακτορείο Bloomberg, γεγονός που αποτυπώνει την κλίμακα της δυσκολίας που αντιμετωπίζει στην προσπάθεια να επανακτήσει ανταγωνιστικότητα μέσω της ύφεσης. 
Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 18,4% τα τελευταία 4 χρόνια, αναφέρει το δημοσίευμα και συμπληρώνει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προβλέπει ότι θα συρρικνωθεί επιπλέον 4% το 2013.
«Είναι η μεγαλύτερη αθροιστική απώλεια εθνικού προϊόντος ανεπτυγμένης χώρας τουλάχιστον κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες»...

Όλα τα 2059 ονόματα της "Λίστας Λαγκάρντ" - Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον Κ. Βαξεβάνη.

Αυτή είναι η "λίστα Λαγκάρντ" 
σύμφωνα με το περιοδικό HOT DOC του Κώστα Βεξαβάνη, την οποία και δημοσιεύει σε έκτακτη έκδοση .
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το περιοδικό, στον κατάλογο υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις καταθετών που εμφανίζουν ποσά τα οποία δεν ταιριάζουν με καμιά επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Στη λίστα περιλαμβάνονται 2059 ονόματα, αναμέσα τους επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, εκδότες, έμποροι και φοιτητές. Ωστόσο, δεν αναφέρονται ποσά ενώ οι άνθρωποι που περιλαμβάνονται στον κατάλογο αυτό, ενδεχομένως να μην έχουν καμία σχέση με παράνομες δραστηριότητες...

Τελικά ήταν έπος το 40′ η όχι, κ. Τσίπρα;

Με ανακοίνωση η ΝΔ ρωτάει 
τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα εάν συμφωνεί με την εφημερίδα «ΑΥΓΗ», που χαρακτηρίζει «μύθο» το αλβανικό έπος;
Το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας,σχετικά με τα δελτία Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την 28η Οκτωβρίου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο κ. Τσίπρας οφείλει, να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό:
Συμφωνεί ή όχι με όσα δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα του κόμματος ”ΑΥΓΗ”, γραμμένα από στενό του συνεργάτη και χαρακτηρίζουν ”μύθο” το αλβανικό έπος;
Συμφωνεί ή όχι με το άρθρο που υποστηρίζει πως πολλοί Έλληνες στρατιώτες λιποτάκτησαν και δεν ήταν το φρόνημα των Ελλήνων και η θέλησή τους που οδήγησε στη μεγάλη νίκη, αλλά το ότι οι Ιταλοί ήταν ανέτοιμοι και η μορφολογία του εδάφους ευνοϊκή;
Συμφωνεί ή όχι με...

38.000 ΟΧΙ από έναν λοχία! Συγκλονιστική ιστορία αντίστασης!

Ο Ουϊνστον Τσώρτσιλ είχε πει το ιστορικό 
“οι ήρωες πολέμανε σαν Έλληνες”
Όπως φάνηκε βέβαια εκ των υστέρων δεν ήταν μόνο αναγνώριση του αγώνα των Ελλήνων ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα, αλλά και εκδήλωση της ανησυχίας του, γι΄ αυτό το λαό που στα πολύ δύσκολα με κάποιο μαγικό τρόπο αφυπνίζεται, ενώνεται, πολεμά μέχρι θανάτου για την εθνική του αξιοπρέπεια. 
Γι΄ αυτό και αμέσως μετά τα καλά και θερμά του λόγια, ο Τσώρτσιλ, έπαιξε σημαντικό ρόλο στον εθνικό διχασμό που ακολούθησε το τέλος της Κατοχής.
Δεν γνωρίζουμε αν ο...

Τα 2059 ονόματα της "λίστας Λαγκάρντ" - Οι πρώτες αντιδράσεις


Δημοσιεύθηκαν σήμερα και αναμένονται απαντήσεις από όσους αναφέρονται

Έναν κατάλογο με πάνω από 2059 ονόματα κατοίκων Ελλάδας που έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό δημοσιεύει το περιοδικό HOT DOC, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τη λίστα Λαγκάρντ.
Ο συγκεκριμένος κατάλογος περιλαμβάνει πάντως και ονόματα φορολογουμένων οι οποίοι έχουν βγάλει με καθόλα νόμιμο τρόπο χρήματα στο εξωτερικό, είτε επειδή κάνουν δουλειές σε ξένες χώρες, είτε επειδή προτίμησαν κάποιο πιστωτικό ίδρυμα του εξωτερικού για να καταθέσουν τα χρήματά τους.
Όπως επισημαίνεται από τους συντάκτες του εν λόγω ρεπορτάζ:...

Η κατάσταση σε ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ και η μέθοδος της 'μιας ζαριάς'

Ποια είναι η κατάσταση σε ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ
Με τη μορφή του ενός άρθρου θα «περάσει» οριστικά από τη Βουλή το πακέτο των μέτρων που θα οδηγήσει τη χώρα στην εκταμίευση των 31,5 δις ευρώ. 
Στο σχετικό κείμενο θα υπάρχουν, ωστόσο, διάφορες παράγραφοι, που θα αναφέρονται σε όλα τα επιμέρους κρίσιμα θέματα (πχ εργασιακό, δημόσιο – απολύσεις, δημοσιονομικά, φορολογικά κλπ), που θα απαρτίζουν το σύνολο των 11,5 δισ.ευρώ
Ο στόχος είναι προφανής: με αυτή τη μορφή, του ενός άρθρου, το σύνολο των μέτρων θα συζητηθεί και θα ψηφισθεί άπαξ, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, χωρίς να χρειασθούν πολλά και διαφορετικά νομοσχέδια να «κατέβουν» στη Βουλή και να προκαλέσουν για μέρες ή και για εβδομάδες, συζήτηση και στο τέλος… καταψήφιση.
Το Μέγαρο Μαξίμου εκλαμβάνει αυτή τη διαδικασία, της μίας ψηφοφορίας, ως… μίας ζαριάς. 
Κι ελπίζει ότι θα του βγει...

Μεγάλη έκπληξη της τρόικας από την νέα εμπλοκή


Για την τρόικα αυτή η εμπλοκή  
είναι η μεγαλύτερη όλων, ακόμα κι αυτής που έχει να κάνει με τα εργασιακά ή την δυσκολία του να περάσουν οι απομακρύνσεις υπαλλήλων από το δημόσιο. 
Ο λόγος αφορά στις αποκρατικοποιήσεις και στις υπερεξουσίες που αναγνωρίζονται στο ΤΑΙΠΕΔ αναφορικά με την προώθησή τους.
Οι επικεφαλής ελεγκτές υποστηρίζουν, όπου σταθούν και όπου βρεθούν, ότι το συγκεκριμένο θέμα είχε συζητηθεί και είχε συμφωνηθεί πριν από σχεδόν 1,5 χρόνο...

Αυτές είναι οι γυναίκες της Χρυσής Αυγής ( 5 ΦΩΤΟ )

Είναι οι πιο... φανατικές του κόμματος


Ο Μιχαλολιάκος δεν έχει μόνο πιστούς , αλλά από ότι φαίνεται και..πιστές! 
Η Χρυσή Αυγή έχει στις τάξεις της το "μέτωπο γυναικών" το οποίο το τελευταίο διάστημα κάνει διάφορες δράσεις ενεργοποιώντας το ...ασθενές φύλο, που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν φαίνεται να είναι και τόσο ασθενές. 
Οι δράσεις αυτές αφορούν εκτός από ιδεολογική κατήχηση και θέματα αμιγώς γυναικεία, όπως είναι η αυτοάμυνα για όσες κυκλοφορούν μόνες τους στο δρόμο, αλλά και ο ...προορισμός της γυναίκας που σύμφωνα με την Χρυσή Αυγή είναι πρωτίστως να...

Μαρία Πολύζου - Στέλεχος Ανεξάρτητων Ελλήνων: "Παραιτούμαι από ένα ακόμη κόμμα copy-paste"


Παραίτηση με αιχμές από την Μαρία Πολύζου

Την παραίτησή της υπέβαλε το στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρία Πολύζου, η οποία ήταν υποψήφια στις προηγούμενες εκλογές στο νομό Μαγνησίας.

Διαβάστε την επιστολή της Μαρίας Πολύζου, προς τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο:

"Ποιοι Τούρκοι - ποιος Φράγκος - ποιο κόμμα θα τον πάρει".

Τα σενάρια για το πολιτικό μέλλον του πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου δεν σταματούν ποτέ.
Και ο ίδιος βέβαια φροντίζει γι΄ αυτό ως “μετρ της επικοινωνίας” που είναι! 
Η παρουσίαση του βιβλίου του “Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;” πρόσθεσε το ερώτημα ,”ποιο κόμμα” θα πάρει τον Φράγκο ή “ποιο κόμμα” θα φτιάξει ο Φράγκος. Μέχρι εκεί έχει φθάσει η σεναριολογία και η “ζύμωση”.

Η σχετική συζήτηση αναζωπυρώθηκε μετά από την “διακομματική” παρουσίαση του βιβλίου που συνοδεύτηκε από “ύμνους” υπέρ του Φράγκου...

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Μητσοτάκης: Γιατί να μην υποχωρήσουν οι Γερμανοί;

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα στη Βουλή και οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να τον ρωτήσουν την άποψή του για τα μέτρα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση.
Ο Επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ρωτήθηκε για το αν βλέπει πως τελικά θα υποχωρήσει η ΔΗΜΑΡ στο θέμα των εργασιακών και τελικά τα ψηφίσει, με τον κ. Μητσοτάκη να εκπλήσσει με την απάντησή του.

“Και γιατί δηλαδή να μην υποχωρήσουν οι Γερμανοί;”
τόνισε αρχικά και στη συνέχεια εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση γιατί η Ευρώπη έχει αποφασίσει να σώσει την Ελλάδα...

Σαμαράς: "Είμαστε ο σπόρος που δεν πεθαίνει. Είμαστε Έλληνες" - video



Μήνυμα ενότητας προς τον Ελληνικό λαό κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Μία από τις πιο συναισθηματικά φορτισμένες ομιλίες του πρωθυπουργού  
Μία καταπληκτική ομιλία με πολλούς συμβολισμούς και μηνύματα έκανε σήμερα απο την Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
Οι αναφορές του και οι παρομοιώσεις πολλές και έντονες

"Η Ελλάδα έχει ξαναπεράσει από μια παρόμοια φάση, με ταπεινωτικές ήττες, Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο και χρεοκοπία και όμως κατάφερε να σηκωθεί γιατί οι Έλληνες είναι ο σπόρος που δεν πεθαίνει" ...

Τι αλλαγές πρόκειται να φέρει στη ζωή μας το νέο μνημόνιο

  (Φωτογραφία:  Associated Press )
Φτωχότεροι συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι

Φτωχότερους θα κάνει το νέο μνημόνιο συνταξιούχους και μισθωτούς του δημόσιου τομέα. 
Το όριο ηλικίας για τη σύνταξη αυξάνεται στα 67 έτη, ενώ πολλοί θα χάσουν τα κοινωνικά επιδόματα. Παράλληλα, χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν την πόρτα της εξόδου έως το τέλος του 2013.
O
ι βασικές αλλαγές που φέρει στη ζωή μας το τρίτο μνημόνιο είναι οι εξής:

Είμαστε πολλοί, είμαστε παντού, έχουμε καμένες φλάντζες

Τη στιγμή που κάποιοι προσπαθούν να κρατήσουν αυτή την οικονομία για να μην σκάσει σαν καρπούζι, κάποιοι άλλοι προσπαθούν να προκαλέσουν τεχνητή κρίση με σκοπό τις εκλογές και την πλήρη διάλυση της χώρας, της οικονομίας και της κοινωνίας.
«Καλώ τον Τσίπρα να παραιτηθούμε οι βουλευτές ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΣΥΡΙΖΑ για να πάμε σε εκλογές» δήλωσε σε συνέντευξή του την Κυριακή ο κ. Πάνος Καμμένος. Σκοπός του κ. Καμμένου, κατά ομολογία του, είναι να πέσει η κυβέρνηση για να μην περάσουν τα νέα μέτρα.
Βάζοντας στην άκρη τα νέα μέτρα, για τα οποία δεν νομίζω να υπάρχει κανένας Έλληνας πολίτης που να τα βλέπει με θετικό μάτι, υπάρχει ένα άλλο ερώτημα. Δηλαδή κάθε φορά που...

«Τι δεν καταλαβαίνεις;»

Το γεγονός πως η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται τα κενά και την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος είναι μια εύκολη διάγνωση, που μπορεί να την κάνει ο καθένας πίνοντας τον φραπέ του. 
Όσο όμως οι διαπιστώσεις παραμένουν στην επιδερμίδα των πραγμάτων και δεν εισχωρούν βαθύτερα, είναι αδύνατον να καταλάβουν και πολύ περισσότερο να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο. Διότι περί φαινομένου πρόκειται κι ας μη γελιέται κανένας πως η Χρυσή Αυγή μπορεί να μοιάζει κάποια στιγμή με την «κουστουμάτη» ευρωπαϊκή ακροδεξιά.
Η Χρυσή Αυγή δεν...

Ούτε το 2020 εκεί που το παρέδωσε ο Καραμανλής; Και η παπανδρεϊκή συμμορία, ακόμα ελεύθερη.

ignatiou-un-7_normal.jpg


Michail Ignatiou: Η έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμοτητα του ελληνικού χρέους ΔΕΝ βγαίνει


Πολύ πάνω από το 120% το 2020… Νέα προσπάθεια τη Δευτέρα…
 Παρά το ξεπούλημα, το γονάτισμα, την ληστεία, την διπλάσια βενζίνη, το τριπλάσιο πετρέλαιο… 
Και η παπανδρεϊκή συμμορία, ακόμα ελεύθερη...

Όταν η Ελλάδα διπλασιάστηκε! Πέντε ΒΙΝΤΕΟ με όλη την ιστορία των Βαλκανικών Πολέμων!

Με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη ,
όλη η Ελλάδα γιορτάζει σήμερα την απελευθέρωση της πόλης κατά τους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13.  
Τότε που η μικρή αλλά αποφασισμένη Ελλάδα , μετά από τον ατυχή ελληνοτουρκικό πόλεμο και τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, κατόρθωσε να ορθώσει το ανάστημά της και να διπλασιάσει την έκτασή της.
Σε πέντε δεκάλεπτα βίντεο από το National Gerographic, αποτυπώνεται όλη η μεγαλειώδης πορεία των Ελληνικών στρατευμάτων στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13.


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΠΟΧΗΣ:

Γιατί οι δανειστές αποφάσισαν να μας σώσουν

Οι παράγοντες που λειτουργούν αποτρεπτικά για μία πιθανή εγκατάλειψη της Ελλάδας από τους δανειστές της.
Είναι ίσως το δεύτερο σημαντικότερο κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα για την οριστική σωτηρία της ελληνικής οικονομίας
Το πρώτο έχει να κάνει με την οικονομική βοήθεια που έχει λάβει το ελληνικό κράτος από τους επίσημους δανειστές του, την τελευταία τριετία (σσ υπολογίζεται σε κάτι παραπάνω από 150 δισ.δολάρια). 
Ο λόγος αφορά στο «άνοιγμα» που έχει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα στο ελληνικό δημόσιο και ιδιωτικό χρέος.
Παρά το τελευταίο κούρεμα, υπολογίζεται σε περίπου 83 δισ. ευρώ, με βάση τα...

Ραγδαία ενεργειακή υποτίμηση της Τουρκίας

    Η πολιτική Νταβούτογλου περιέπλεξε και επιδείνωσε μιά ούτως η άλλως μη ελεγχόμενη από την Αγκυρα υποτίμηση του ρόλου της ως σημαντικού ενεργειακοπύ εταίρου των γειτόνων της. ...

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Μπογδάνος - Μιχαλολιάκος: Η πιο άβολη τηλεοπτική στιγμή της χρονιάς

Ολόκληρη η εκπομπή που συζητήθηκε χτες βράδυ όσο καμία άλλη
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ήταν διαβασμένος, δυναμικός και καλύτερος απ' τον Σταύρο Θεοδωράκη (που είχε πάρει παρόμοια συνέντευξη). 

Όμως αυτή η εκπομπή πήγε στραβά. (Και δεν μπορούμε να πούμε πως εκπλαγήκαμε.)...

Πούλησε την παρθενιά της στο Διαδίκτυο έναντι 780.000 δολαρίων!

Η Καταρίνα Μιλιορίνι είναι μία γυναίκα που κατάφερε να κερδίσει πολλά, χάνοντας κάτι! 
Για την ακρίβεια η 20χρονη Βραζιλιάνα φοιτήτρια πούλησε την παρθενιά της μέσω Διαδικτύου έναντι 780.000 δολαρίων!
Η κοπέλα ξεκίνησε αυτή  την ιδιότυπη διαδικτυακή δημοπρασία πριν από λίγες εβδομάδες  και ο «τυχερός - άτυχος» που κέρδισε είναι ένας Ιάπωνας που εμφανίστηκε με το όνομα «Νάτσου».
Ο Νάτσου κατάφερε να νικήσει άλλους πέντε διεκδικητές του «τροπαίου» πληρώνοντας πολύ ακριβά, καθώς για να...

Τι ήθελαν Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου στην HSBC;


Η βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατήγγειλε ότι ενώ η «λίστα Λαγκάρντ» ή «λίστα Φαλσιανί» είχε φτάσει στην Ελλάδα, οι Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών του, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πραγματοποίησαν μυστική συνάντηση στην Ελβετία με τον πρόεδρο της ελβετικής Τράπεζας HSBC. 
Ως γνωστόν, τα αρχεία με τις κινήσεις των λογαριασμών 1991 μεγαλοκαταθετών, τα είχε υποκλέψει ο τεχνικός Ερβέ Φαλσιανί από την Τράπεζα HSBC. Και όλοι τους ήταν καταθέτες στη συγκεκριμένη Τράπεζα.
Η Ζ.Κωνσταντοπούλου είπε μάλιστα ότι ο χτες, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής, ο Γ.Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ελβετικής Τράπεζας, αλλά αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις
Άραγε, διερωτόμαστε εμείς, οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής, προφανώς με εξαίρεση τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον πίεσαν;  ...

Η ανικανότητα πίσω από την εξουσία


Η Τζέιν περπατούσε με τον παππού της σε μία πλατεία στο Παρίσι. 
Σε μία άκρη της πλατείας, είδε έναν τσαγκάρη που είχε άσχημη αντιμετώπιση από τον πελάτη του,  επειδή τα παπούτσια του είχαν κάποιο ελάττωμα και δεν είχαν γίνει όπως ακριβώς επιθυμούσε.
Ο τσαγκάρης άκουσε ήρεμα τις έντονες διαμαρτυρίες του πελάτη, ζήτησε  συγγνώμη, και υποσχέθηκε να διορθώσει το λάθος...

Το cd που κάνει κύκλους στους πασοκικούς τους κήπους, τώρα κάνει βόλτα στου Κορυδαλλού την πόρτα!

Εάν είχαμε δικαιοσύνη φυσικά και όχι δικαστές που ελέγχονται ή εκβιάζονται από τα δύο μεγάλα κόμματα. 
Δεν επιτρέπεται πρώην υπουργός Οικονομικών να λαμβάνει εμπιστευτικά μια Λίστα με φοροφυγάδες και η Λίστα αυτή να … χάνεται!
Τι άλλο έχει χάσει ο κ. Παπακωνσταντίνου εκτός από το μυαλό του;
Ας είμαστε σοβαροί.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου φυσικά και δεν έχει χάσει το cd...

Από την «καμένη γη» στην …. «αποικία χρέους»!

Την πολιτική Α. Παπανδρέου ακολουθεί κατά γράμμα ο Τσίπρας. 
Τώρα υιοθετεί και το λεξιλόγιό του ή το επικαιροποιεί σύμφωνα με τις σημερινές επικοινωνιακές ανάγκες.
Προσπαθεί έτσι να ικανοποιήσει τα βαθιά πασοκικά κέντρα που έχουν ενταχθεί στο κόμμα του και του έχουν δώσει κυβερνητική προοπτική.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε θέσει ως εχθρούς του έθνους και του λαού την ΕΟΚ, το ΝΑΤΟ και τον μπαμπούλα της Δεξιάς.
Ο Αλέξης έχει βρει το...

Η κρίση του ευρώ σε εικόνες


Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel 
για την κρίση στην Ευρώπη, απεικονίζει κέρματα του ευρώ σε διάφορες καταστάσεις. ...

SPIEGEL: "Είναι πιό εύκολο για τους Έλληνες πολιτικούς... να κόψουν τις αναπηρικές συντάξεις, παρά να συγκρουστούν με τις συντεχνίες συμφερόντων"

Μας πήραν χαμπάρι οι "τοκογλύφοι" 
και γράφουν πολλά κι ενδιαφέροντα στο άρθρο που δημοσίευσε πριν λίγο το SPIEGEL.
Το άρθρο αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν έκανε τίποτε για την αναδιάρθρωση του κράτους, προτιμά να επιβάλλει άγρια λιτότητα, παρά να καταργήσει δημόσιους οργανισμούς. 

Μάλιστα αναφέρει ως παράδειγμα τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης και τους πολυάριθμους συμβούλους του Κωστή Χατζηδάκη.
Έτσι, -γράφει η δημοσιογράφος -...

800.000 απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα έκανε η ..Τρόικα

Σας αποκαλύπτουμε 
χωρίς πολλές εισαγωγές τους πραγματικούς διαλόγους ελληνικής κυβέρνησης και τροϊκανών. 
Διαβάστε τους ως πολίτες κι όχι κοιτάζοντας ο καθείς τον εαυτούλη του:
2010
Τρόϊκα : "Δεν μπορεί το ελληνικό δημόσιο ως εργοδότης, να ανταπεξέλθει σε αυτή τη μισθοδοσία. Δεν μπορείτε να έχετε τόσους δημόσιους υπαλλήλους ως εργοδότης. Απολύστε"
Ελληνική κυβέρνηση: "Δεν μπορούμε να απολύσουμε, δεν πάει το χεράκι μας. Να κόψουμε μισθούς και συντάξεις για να εξοικονομήσουμε χρήματα;"
Τρόϊκα "Μα αυτό το έργο το ΄χουμε δεί σε πολλές χώρες. Αν δεν απολύσετε θα έχετε και πάλι έλλειμμα"
Ελληνική κυβέρνηση:"Μα δεν μπορούμε να απολύσουμε, είναι σαν να μας ζητάτε να βγάλουμε τα μάτια μας"
Τρόϊκα "Μα είναι τόσο ταμπού το θέμα;"
Ελληνική κυβέρνηση:"Κι άλλο τόσο!"...

Ο ένας το... έχασε ενώ ο άλλος το ... ξέχασε! Ποια εμπιστοσύνη και σε ποιους;

Η κυρία Λαγκαρντ, ο κύριος Σόιμπλε και αρκετοί ακόμα διεθνείς παράγοντες που τα τελευταία δυόμιση χρόνια αναφέρονται τακτικά στην Ελλάδα- τις περισσότερες φορές με καθόλου κομψό τρόπο- δικαίως έχουν ακούσει τα εξ αμάξης για τις χοντράδες που κατά καιρούς έχουν εκστομίσει εναντίον μας.
Ας προσπαθήσουμε όμως για λίγο, ξεχνώντας τα όποια ανθελληνικά τους παραληρήματα, να έρθουμε στη θέση όλων αυτών, που ασφαλώς πληροφορούνται όσα σημαντικά συμβαίνουν στην Ελληνική πραγματικότητα...

Παίζουν την κολοκυθιά, οι καταστροφείς της χώρας..!


Βολές κατά των άλλοτε πολιτικών προϊσταμένων του, Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και κατά των οικονομικών εισαγγελέων, εξαπολύει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτης, στο υπόμνημά του προς τους εν λόγω εισαγγελείς. 
Ο κ. Διώτης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για τη μη αξιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ».
Ο κ. Διώτης ...

Κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου από Σαμαρά : "Αποφασισμένος να προχωρήσει και μόνος του!"


Κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου από τον Πρωθυπουργού

"Σκέφτηκε όλα τα ενδεχόμενα και τις παραμέτρους και αποφάσισε " . 
Με αυτήν την φράση στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά ξεκαθάρισε ότι ο πρωθυπουργός έλαβε την επιλογή να προχωρήσει μόνος του στην ψήφιση του μνημονίου .
Πρόκειται για μια κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου αλλά και δείγμα μεγάλης υπευθυνότητας λένε στο Μέγαρο Μαξίμου ...

Το ριψοκίνδυνο «ποντάρισμα» του Φώτη Κουβέλη

http://newpost.gr/post/163418/to-ripsokindyno-pontarisma-toy-foti-koyveli--/Η ΔΗΜΑΡ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Ο καλός παίκτης στο πόκερ είναι αυτός που ξέρει να πάει πάσο, όταν αισθάνεται ότι πρέπει να πάει πάσο. Ο Φώτης Κουβέλης επιμένει να δει και το turn. Αν του βγει όμως, μπορεί ο χαμένος να είναι η κυβέρνηση.  
Οι υποχωρήσεις που έκανε η τρόικα δεν ικανοποίησαν την Δημοκρατική Αριστερά. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, που συνεδρίασε χθες το βράδυ παρέμεινε στη γραμμή ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα.
Ο κ. Κουβέλης είναι σε θέση ακόμα να...

Σε τεντωμένο σκοινί ισορροπεί το μέλλον της κυβέρνησης

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ

Ενώπια ενωπίω κρίσεως με ενδεχόμενο αποτέλεσμα που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις βρίσκεται η κυβέρνηση. 
Η χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ κατέληξε επί της ουσίας στο ίδιο αποτέλεσμα της απόρριψης του εργασιακού πακέτου. 
Ταυτόχρονα, οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις Ρεν και Σόιμπλε αναφορικά με...

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Έμπορος δεν είναι; ...«Παράθυρο» Σόιμπλε για τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα



«Το γερμανικό κοινοβούλιο πιθανότατα θα περνούσε ένα τρίτο πακέτο για την Ελλάδα εάν ήταν αναγκαίο» 

δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει τα περί παράτασης στη χώρα μας.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι το γερμανικό κοινοβούλιο πιθανότατα θα περνούσε ένα τρίτο πακέτο για την Ελλάδα εάν ήταν αναγκαίο όμως, ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να κάνει εικασίες για το ενδεχόμενο περαιτέρω βοήθειας, μέχρι να είναι έτοιμη η αξιολόγηση της τρόικας για την πορεία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής...

Aπαγορεύτηκε διαφήμιση ζαμπόν με... γυμνά μοντέλα... Εσείς όμως δείτε την (Βίντεο)

Ξεφύγετε για λίγο από τα δραματικά γεγονότα που ζούμε...

Ο απόλυτος εξευτελισμός του ανθρώπου που κατέστρεψε την Ελλάδα! Τι είπε στην κατάθεση του..!

http://newpost.gr/post/163145/papakostantinoy-lypamai-alla-exasa-to-prototypo-tis-listas-lagkarnt/Παπακωσταντίνου: Λυπάμαι, αλλά έχασα το πρωτότυπο της λίστας Λαγκάρντ!!!

Σήμερα το πρωί κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ και άφησε άφωνα τα μέλη της επιτροπής όταν ομολόγησε ότι έχει χάσει το πρωτότυπο αρχείο της λίστας!
Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να...

Υπάρχει κάποιος εισαγγελέας για τον Αρλεκίνο της πολιτικής;

http://newpost.gr/post/163223/yparxei-kapoios-eisaggeleas-gia-ton-arlekino-tis-politikis/
Ο αρλεκίνος της πολιτικής σκηνής έπαιξε για μια ακόμα φορά τον απαίσιο ρόλο του στην γνωστή οπερέτα με τίτλο: 

«Εμείς σας καταστρέψαμε - στοπ - »

Αυτή την φορά δεν χειροκροτήθηκε από το κοινό γιατί οι θεατές περιορίστηκαν στις… λεμονόκουπες!
Ο Παπακωνσταντίνου ισχυρίστηκε σήμερα ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής ότι έχασε τάχα την λίστα Λαγκάρντ
Λέει όμως ψέματα. Όπως άλλωστε έλεγε τόσα χρόνια.
Το ζήτημα είναι εάν τελικώς βρεθεί κάποιος εισαγγελέας να τον...

Στουρνάρας: Έκλεισε το πακέτο και στα εργασιακά


Ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων για τις υποχωρήσεις που έκανε η τρόικα στο θέμα
Δεν θα γίνει νέα συνάντηση των αρχηγών Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση και η συζήτηση με τον κ. Βρούτση όσον αφορά τα εργασιακά και την ελληνική πλευρά, ανέφερε πριν από λίγο σε πηγαδάκι στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας.
Όπως έγινε γνωστό από τον υπουργό  έχουν ενημερωθεί οι εκπρόσωποι των κομμάτων, για τις υποχωρήσεις της τρόικας
Οι υποχωρήσεις από την πλευρά των δανειστών εκτιμάται ότι είναι αρκετές και ικανοποιητικές, όπως...

Εθνικό όνειδος: Διεθνής Οικονομικός 'Ελεγχος "...αντικαθιστώντας τους Έλληνες υπευθύνους"


Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έθεσε ζήτημα οικονομικής κατοχής της χώρας μέσω 
"δεσμευμένου λογαριασμού των εσόδων της από πάσης φύσεως δραστηριότητα, εξορύξεις, αποκρατικοποιήσεις κλπ"  
όπως αποκαλύπτεται πλέον με ντοκουμέντα που έδωσε στην δημοσιότητα εις εκ των κυβερνητικών εταρείων ο Ε.Βενιζέλος που πλέον μιλά για "χώρα προτεκτοράτο".
Το επαίσχυντο κείμενο - τελεσίγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών
που στάλθηκε στην ελληνική κυβέρνηση, στο οποίο θέτουν ως προαπαιτούμενο τον διορισμό ξένου επιτρόπου - πρωθυπουργού και που αντί να σκιστεί σε κομματάκια, η κυβέρνηση (τουλάχιστον η ΝΔ) ουσιαστικά το έχει αποδεχθεί (αν κρίνουμε από την απάντηση που έδιναν οι κύκλοι του Μαξίμου στον Ε.Βενιζέλο: "Το θέμα δεν είναι τι ζητάνε, αλλά τι απαντάμε", είναι το εξής:

Το 95% των ασθενειών θεραπεύει η πυθαγόρεια διατροφή

Ολίγα Περί Πυθαγόρειας Διατροφής 
Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού.
Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). 
Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη».
Tις αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη. Κι εδώ, όπως θα δούμε, μας εντυπωσιάζει ο νόμος της αναλογικότητας!
...

«Καθηγητές του ΑΠΘ έπαιρναν σπίτι τους το πετρέλαιο του Πανεπιστημίου»

Καταγγελία δίνει τις διευθύνσεις όπου κατέληγε το πετρέλαιο και η υπόθεση εκκρεμεί στα ποινικά δικαστήρια

Σύμφωνα με ανώνυμη καταγγελία, ποσότητες πετρελαίου που προορίζονταν για το ΑΠΘ, κατέληγαν στις δεξαμενές των σπιτιών καθηγητών του Ιδρύματος.
Στην καταγγελία, που διαβιβάστηκε στις εισαγγελικές αρχές και κατόπιν παραγγέλθηκε στο ΣΔΟΕ προκαταρκτική έρευνα, δεν αναφέρονται συγκεκριμένα ονόματα πανεπιστημιακών, αλλά διευθύνσεις κατοικίας όπου κατέληγε το πετρέλαιο!...

" Βάζει φωτιά " στη Θράκη ο ψευδομουφτής Ξάνθης, συκοφαντώντας απροκάλυπτα την Ελλάδα


  Μ.Κ      Ο ψευδομουφτής της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ προκαλεί και ισχυρίζεται πως «η Αθήνα είναι ενοχλημένη από την παρουσία των μειονοτικών σχολείων στη Θράκη και εφαρμόζει πολιτικές για το κλείσιμο τους.»      Στο μήνυμα που εξέδωσε με την ευκαιρία του Μπαϊραμιού που θα εορταστεί την Πέμπτη από τους Μουσουλμάνους , ο Μετέ αναφέρει πως «οι Έλληνες διευθυντές κάνουν τα πάντα για να μείνουν αμόρφωτα τα παιδιά της μειονότητας και τα παιδιά μας να μην μπορούν να διαβάσουν»...

Το διαρκές σκάνδαλο των αντισταθμιστικών και γιατί πρέπει να μπει τάξη τώρα! Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ

Ο “υπέροχος κόσμος” των αντισταθμιστικών ωφελημάτων στους ελληνικούς εξοπλισμούς 
έχει απασχολήσει πολλές φορές τα ΜΜΕ αλλά και τους υπουργούς Άμυνας ,ειδικά τα τελευταία χρόνια.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μάλιστα όσες φορές είχε αναφερθεί σ΄ αυτή τη πτυχή των ελληνικών εξοπλισμών το είχε κάνει με διάθεση σαφώς αρνητική την οποία συνόδευε πάντα με διαβεβαιώσεις ότι πολλά πρέπει να αλλάξουν σ΄ αυτό το χώρο.

Από τότε  πέντε ΥΕΘΑ πέρασαν , σε μια περίοδο εξαιρετικά ταραγμένη για τη χώρα που έχει οδηγήσει σε...

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έκτρωμα της πολιτικής σκηνής και ο Τσίπρας κηπουρός της Χρυσής Αυγής!»

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ
Φαρμακερά βέλη εκτόξευσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στην εκπομπή «Φάκελοι» του Αλέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΪ, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, σκληρούς πολιτικούς χαρακτηρισμούς.
Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ κατεξοχήν συντηρητικό κόμμα, που δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατική παράταξη. Όπως είπε «είναι έκτρωμα της πολιτικής ζωής» και είπε ότι ο επικεφαλής του, Αλέξης Τσίπρας, «είναι ο κηπουρός του θερμοκηπίου στο οποίο άνθισε η Χρυσή Αυγή», παραλληλίζοντας μάλιστα ενέργειες των...

Αποφασισμένος να τα «παίξει» όλα για όλα ο Αντώνης Σαμαράς

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΡΗΞΗΣ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της Τρίτης, 23 Οκτωβρίου αποτελεί ένα σημείο καμπής. 
Η συγκυβέρνηση έφτασε στα πρόθυρα της διάλυσης και ο κίνδυνος να διαλυθεί – πριν καν ακόμα ψηφίσει τα μέτρα και πάρει τη δόση - δεν έχει παρέλθει ακόμα. 
Η κατευναστική διαρροή της ΔΗΜΑΡ ότι στηρίζει την κυβέρνηση δεν έχει απολύτως καμιά σημασία. Αν δεν ψηφιστούν τα μέτρα, δεν υπάρχει κυβέρνηση...

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Η τρόικα ζήτησε από τώρα να υποθηκευτούν τα έσοδα των κοιτασμάτων σε ειδικό λογαριασμό


Επιστροφή στο καθεστώς διεθνούς οικονομικού ελέγχου που επιβλήθηκε το 1897 μετά από την ήττα στον άτυχο ελληνοτουρκικό πόλεμο και της οικονομικής κρίσης του 1893, ζήτησε η Γερμανία και η τρόϊκα, κάνοντας ακόμα και τον ανέκαθεν υποχωρητικό στις αξιώσεις της Ε.Βενιζέλο να ανακράξει μετά από την έξοδό του από την σύσκεψη με Α.Σαμαρά και Φ.Κουβέλη ότι:

Τελεσίγραφο Β.Πούτιν σε Ρ.Τ.Ερντογάν - "Αν κτυπήσετε την Συρία κτυπάτε την Ρωσία"!


Επιβεβαιώνεται πλήρως το defenceneτ.gr για το τελεσίγραφο που έστειλε η Ρωσία σε Τουρκία και ΝΑΤΟ τις δραμματικές ώρες που ακολούθησαν την ανταλλαγή πυρών πυροβολικού και την μεταμεσονύκτια συνεδρίαση του ΝΑΤΟ. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας "ΑΙντινλινκ" ο Ρώσος πρόεδρος Β. Πούτιν, είχε τηλεφωνική συνομιλία εκείνη τη νύχτα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρ.Τ. Ερντογάν, τον οποίο απείλησε ευθέως με κήρυξη πολέμου (!) σε περίπτωση που η Τουρκία εισέβαλε στην Συρία!  
Όπως γράφει η εφημερίδα στην τηλεφωνική συνομιλία ο Β.Πούτιν προειδοποίησε ότι τηλεφωνική συνομιλία έγινε εξελίχθηκε σε κανονικό τελεσίγραφο της Ρωσίας προς την Τουρκία με τον εξής διάλογο:

Πάγκαλος: Εγώ έφυγα από το ΠΑΣΟΚ. Να φύγουν κι άλλοι

Αιχμές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και κατά όσων στελεχών παραμένουν στο κόμμα με το πρόσχημα της ανανέωσης αφήνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
«Εγώ έφυγα από το ΠΑΣΟΚ. Να φύγουν κ άλλοι. Δεν μπορούν να παριστάνουν οι ίδιοι ότι είναι οι ανανέωση», σημειώνει ο πρώην υπουργός στο Tweeter.
Αναφερόμενος επίσης στη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά ο κ. Πάγκαλος τονίζει πως θα έπρεπε τα βασικά στελέχη του κόμματος να συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση, όπως επίσης και της ΔΗΜΑΡ...

Έργα του ΕΣΠΑ που δεν ξεκίνησαν... ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ !

Μετά μιλάμε για ...ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ανακαλούνται άμεσα τα κονδύλια για έργα που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν έως το τέλος του έτους από δήμους, περιφέρειες και διαχειριστικές αρχές και δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες, 
σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης.
Στόχος του υπουργείου είναι να ανακατανεμηθούν οι πιστώσεις του ΕΣΠΑ από έργα που δεν εκτελούνται σε έργα που αναμένεται να γίνουν.

Ουδέν σχόλιο...
Αναλυτικά η εγκύκλιος
ΕΔΩ.

Νίκος Δήμου: ''Μέσα στο βόθρο και την λάσπη, τι συζήτηση να κάνεις;''

Μας είναι αδύνατον να παρατηρήσουμε ψύχραιμα και αντικειμενικά ό,τι έχει σχέση με την ιστορία μας


Το τελευταίο μου άρθρο στην Lifo ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. 
Οι σχολιαστές στην LiFO ήταν μοιρασμένοι (οι περισσότεροι θετικοί) αλλά σε άλλα μέσα (blogs, facebook, twitter) υπερίσχυσε η αρνητική στάση.
Μάταια έγραφα ήδη στο άρθρο ότι με απασχολούσε μόνο το μεταρρυθμιστικό έργο του Κεμάλ - κι ότι βεβαίως ήμουν εναντίον του μια και υπήρξε δικτάτορας και εχθρός μας...

Φέτα, ούζο, ελιές

Φέτα, ούζο, ελιές
Η κρίση αναγκάζει πολλούς Έλληνες να σκεφθούν διαφορετικά και να στραφούν στις εξαγωγές. 
Αυτό ισχύει και για τα αγροτικά προϊόντα τα οποία όμως δύσκολα βρίσκουν το δρόμο προς τα σουπερμάρκετ.
Καμιά άλλη χώρα της ευρωζώνης δεν αύξησε τόσο πολύ τις εξαγωγές της στο πρώτο εξάμηνο του 2012 όσο η Ελλάδα. 
Σύμφωνα με τη Eurostat το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στο 12%. 
Η κρίση αναγκάζει τους Έλληνες να στραφούν στις εξαγωγές και τα αγροτικά προϊόντα είναι ένας τομέας που ενδείκνυται...

Οι Τούρκοι θέλουν την πατρότητα του κουραμπιέ Καβάλας!

Μετά τον μπακλαβά και το κουλούρι, οι Τούρκοι αποφάσισαν ότι ήρθε η στιγμή για το τρίτο χτύπημα: διεκδικούν και τους κουραμπιέδες Καβάλας!
Αιτία του τουρκικού... ξεσηκωμού είναι ότι οι παραγωγοί της Καβάλας δηλώνουν πως κέρδισαν την πιστοποίηση της «ονομασίας προέλευσης» για το συγκεκριμένο γλύκισμα, κάτι που αναμένεται να «μπλοκάρει» δεκάδες Τούρκους παραγωγούς που πουλάνε τα προϊόντα τους με την ονομασία «Kavala Kurabiyesi» (κουραμπιές Καβάλας).
«Οι Έλληνες διεκδικούν την πατρότητα της τουρκικής γεύσης του κουραμπιέ Καβάλας» γράφει η τουρκική εφημερίδα Vatan, ενώ ένας παραγωγός κουραμπιέδων από την Ανδριανούπολη ονόματι Αρίφ Μέριτς παραχώρησε και

Υπάρχει θέμα προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Ο Βενιζέλος τελείωσε.


Πιστέυει αραγε κανείς το αντίθετο;

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στη θέση του και δεν έχει καταλάβει ότι η ...«προσφορά του στον τόπο» ολοκληρώθηκε αφήνοντας πίσω της συντρίμμια! 
Σε αυτές τις περιπτώσεις ο τελευταίος συνήθως που δεν έχει πιστέψει ότι η ιστορία και η πολιτική παίζουν σκληρά παιχνίδια, είναι οι πρωταγωνιστές.
Στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί αναβρασμός και υπάρχει έντονη κινητικότητα...