Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Οι 5 τροφές που «κόβουν» χρόνια από τη ζωή μας!

Επιστήμονες από το ιατρικό πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης θέλησαν να εξετάσουν 

ποιες είναι οι τροφές που η μακροχρόνια κατανάλωσή τους περιορίζει το προσδόκιμο ζωής λόγω αυξημένου κινδύνου καρδιολογικών προβλημάτων.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία για περίπου 37.000 άνδρες ηλικίας 45 έως 79 ετών χωρίς ιστορικό καρδιαγγειακών προβλημάτων ή καρκίνου.
Μετά από 12 χρόνια παρακολούθησης, από αυτούς σχεδόν οι 2.900 είχαν...

Πώς θα μοιραστούν τα λεφτά στους αγρότες – Το νέο σχέδιο των επιδοτήσεων [λίστα]

Πώς θα μοιραστούν τα λεφτά στους αγρότες – Το νέο σχέδιο των επιδοτήσεων [λίστα]Το νέο εθνικό σχέδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική φέρνει αναδιανομή του πακέτου των αγροτικών επιδοτήσεων, ύψους 20 δισ. ευρώ μέχρι το 2020.

Με βάση το νέο σχέδιο οι επιδοτήσεις θα συνδέονται με την παραγωγική διαδικασία ενώ όσοι αποκτήσουν τον τίτλο του «πράσινου» αγρότη θα κερδίσουν 3,5 δισ. Ευρώ.
Η πίτα των κονδυλίων στους Έλληνες αγρότες από το 2015 έως το 2020, όπως γράφει το «Έθνος» θα μοιραστεί ως εξής:

Ποιος είναι ο εφοπλιστής της Φιλοθέης και πως έστησε το καρτέλ της ηρωίνης


Ποιος είναι ο εφοπλιστής της Φιλοθέης και πως έστησε το καρτέλ της ηρωίνης

* Κεντρικό ρόλο είχε ο εφοπλιστής Ευθύμιος Γιανουσάκης στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

* Στην πρώην γυναίκα του ανήκει η πολυτελής βίλα -Το ρόλο του τσιλιαδόρου είχε ο ανήλικος γιος τους

* Πως η ηρωίνη έφτανε από το Ιράν στα βόρεια

Μια καλοστημένη οργάνωση διακίνησης και εμπορίας τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών είχε στήσει σε πολυτελή βίλα στη Φιλοθέη ο 40χρονος εφοπλιστής Ευθύμιος Γιανουσάκης ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή μαζί με άλλα 11 άτομα, καθώς στο σπίτι βρέθηκαν 500 κιλά ηρωίνης και περίπου άλλα τόσα σε αποθήκη στο Κορωπί.
Με βάση τα αποτελέσματα των...

Wall Street Journal: Γιατί το ΔΝΤ και η Λαγκάρντ πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από την Ελλάδα

Στα λάθη στα οποία υπέπεσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τα οποία είχαν συνέπειες στην περίπτωση της Ελλάδας 

αναφέρεται η εφημερίδα Wall Street Journal η οποία υποστηρίζει ότι το Ταμείο θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από την χώρα.
«Την περασμένη εβδομάδα η Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε συγγνώμη από τη Βρετανία, αλλά είναι κρίμα που η επικεφαλής του ΔΝΤ δεν έδειξε την ίδια αβροφροσύνη απέναντι στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα» σημειώνει η WSJ προσθέτοντας ότι τα λάθη του Ταμείου κόστισαν πραγματικά στην Ελλάδα.
Όπως εξηγεί ο αρθρογράφος, Σάιμον Νίξον, οι προειδοποιήσεις του ΔΝΤ προς την Βρετανία πως «παίζει με τη φωτιά» δεν έκαναν ουσιαστική ζημιά, ωστόσο, τα περσινά λάθη του Ταμείου στην περίπτωση της Ελλάδας είχαν πραγματικές συνέπειες.
Η άρνηση του ΔΝΤ να πιστέψει ότι η Ελλάδα θα πετύχαινε πρωτογενές πλεόνασμα έφερε μια καθυστέρηση επτά μηνών στην εκταμίευση των κρίσιμων δανείων διάσωσης που με τη σειρά της καθυστέρησε την επιστροφή της Αθήνας στις αγορές ομολόγων.
Εάν η Αθήνα είχε υποχωρήσει μπροστά στην απαίτηση του ΔΝΤ για περαιτέρω μέτρα, προκειμένου να...

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Αλήθειες που αποσιωπώνται...


Μερικές μετεκλογικές παρατηρήσεις για αποκατάσταση της αλήθειας:

· Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήλθε πρώτος στις ευρωεκλογές είναι αναμφισβήτητο. Είναι όμως και ο νικητής όπως ισχυρίζονται; Αντίθετα, έχασε και 138.000 ψηφοφόρους του από όσους είχε στις τελευταίες κοινοβουλευτικές εκλογές, οι οποίοι διεσπάρησαν σε διάφορα άλλα κόμματα, ακόμη και προς τη Χρυσή Αυγή και το κόμμα της μουσουλμανικής μειονότητας.
Όντως μειώθηκε η δύναμη ΝΔ και ΠαΣοΚ που ως συγκυβερνώντα κόμματα έλαβαν αποφάσεις υψηλού πολιτικού κόστους. Όμως αυτές οι απώλειες δεν πήγαν στον διεκδικούντα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως στο...

Ο συνδυασμός του λεμονιού και η μαγειρική σόδα έχει 1000 φορές πιο ισχυρή επίδραση από τη χημειοθεραπεία!


Γιατί το γεγονός αυτό φυλάσσεται ως μυστικό;

Όντας γνωρίζουν τις ισχυρές ιδιότητες όπου το λεμόνι προσφέρει και είναι εντελώς αντίθετο προς το συμφέρον σε κάποιες παγκόσμιες οργανώσεις .
Για το λόγο αυτό, σας συνιστούμε να μοιραστείτε αυτό το άρθρο και να βοηθήσει ένα φίλο που το χρειάζεται!
Λεμόνι και-σόδα-ο συνδυασμός-που σώζει ζωές
Πολυάριθμες μελέτες έχουν αποδείξει τις αντικαρκινικές ιδιότητες του λεμονιού. Το Λεμόνι παρέχει και άλλα οφέλη, συμπεριλαμβανομένων την ισχυρή δύναμη στη θεραπεία κύστεων και όγκων.
Τα Λεμόνια έχουν την δύναμη να θεραπεύσουν τον καρκίνο, δεδομένου ότι...

Ενεργειακός «θησαυρός» στην Δυτική Ελλάδα. 4 δισ. βαρέλια πετρέλαιο και αέριο «κρύβονται» στο υπέδαφος

Ειδικοί εκτιμούν ότι τα αποθέματα θα είναι εκμεταλλεύσιμα μετά το 2025 και θα απαιτήσουν συνολική επένδυση άνω των 22 δισ. ευρώ

Την εκτίμηση ότι οι θαλάσσιες και χερσαίες εκτάσεις της Δυτικής Ελλάδας πιθανότατα «κρύβουν» εμπορικά αξιοποιήσιμα αποθέματα της τάξης των 4 δισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου, τα οποία θα είναι εκμεταλλεύσιμα μετά το 2025 και θα απαιτήσουν συνολική επένδυση άνω των 22 δισ. ευρώ, διατύπωσε, στη Θεσσαλονίκη, ο γεωλόγος πετρελαίων Ντίνος Νικολάου, μέλος....

Με 71% ΜΕΙΩΣΗ της κατανάλωσης στο Πετρ. Θέρμανσης ο υπεύθυνος εισηγητής του μέτρου είναι ακόμα στο δημόσιο;


Στο πακέτο των σχεδιαζόμενων ελαφρύνσεων μπαίνει και το θέμα της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης 
Η μείωση του ΕΦΚ προστίθεται στην ατζέντα της κυβέρνησης εν όψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 
Ωστόσο, και στην προηγούμενη αξιολόγηση οι επικεφαλής των δανειστών είχαν απορρίψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι...

Άρχισε η κατάκτηση του Βόρειου Ιράκ

Réseau International (Γαλλία)               (μτφΚριστιάν)
Εντυπωσιακές είναι οι γλωσσικές προφυλάξεις όταν μιλάνε για Τακφιριστές, Ντζιχαντιστές και άλλους «μαχητές» στη Συρία και το Ιράκ. 
Τα ονόματά τους, είτε πρόκειται για το Μέτωπο Αλ-Νόσρα είτε για το ΙΚΙΛ είτε ακόμα και για την Αλ Κάιντα, ακολουθούνται πάντα από το απόκομμα «που χρηματοδοτείται από το Κατάρ ή τη Σαουδική Αραβία».
Είναι σαφές ότι αυτές οι ομάδες τρομοκρατών χρηματοδοτούνται από...

Τι άγριοι οι ΜΑΤατζήδες! Σπρώχνουν την καθαρίστρια με το κίτρινο & έβγαλαν τα μαλλιά στην άλλη με τα γυαλιά Oakley

Σπρώχνουν την καθαρίστρια με το κίτρινο και έβγαλαν τα μαλλιά στην άλλη με τα γυαλιά Oakley...

Δείτε την εικόνα:

Wall Street Journal: Η ελληνική κρίση χρέους επιδεινώθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Wall Street Journal: Η ελληνική κρίση χρέους επιδεινώθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Πανεπιστημιακή έρευνα που διεξήχθη από τρεις Έλληνες οικονομολόγους αποδεικνύει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνέβαλαν αρνητικά στην ελληνική κρίση χρέους.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα του Θεολόγου Δεργιάδη, του Κώστα Μήλα και του Θεόδωρο Παναγιωτίδη, το Facebook και το Twitter είναι υπαίτια για την επιδείνωση της ελληνικής κρίσης.
Συγκεκριμένα, η μελέτη που δημοσιεύεται στη Wall Street Journal αποδεικνύει ότι ...

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Μαθήματα από την Ιταλία για τους Ελληνες πολιτικούς

Ο ιταλικός προεκλογικός διάλογος εφ’ όλης της ύλης και οι ελληνικές πολιτικές «κραυγές» στα ΜΜΕ. 

Γιατί ο Ρέντζι κατάφερε με απλές κινήσεις να κερδίσει στις κάλπες και πώς στη χώρας μας βγήκαν όλοι… νικητές.

Κατά την αποτίμηση των ευρωεκλογών, τα αποτελέσματα της Ιταλίας θεωρήθηκαν ως ο θρίαμβος του ευρωπαϊσμού. 
Η μεγάλη νίκη του Δημοκρατικού Κόμματος, υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού και εκπροσώπου των δυνάμεων της ευρωπαϊκής σταθερότητας, Ματέο Ρέντσι, προβλήθηκε ως θρίαμβος των ευρωπαϊκών δυνάμεων σε βάρος των «κακών ευρωσκεπτικιστών και λαϊκιστών» – όχι μόνο του Γκρίλο και του Μπερλουσκόνι, αλλά και της Λεπέν στη Γαλλία, του Φάρατζ στη Μ. Βρετανία, του Αλ. Τσίπρα στην Ελλάδα...

Το Μαξίμου κάνει την πρώτη κίνηση για φοροελαφρύνσεις: Ετοιμάζει μείωση 50% της έκτακτης εισφοράς

Το Μαξίμου κάνει την πρώτη κίνηση για φοροελαφρύνσεις: Ετοιμάζει μείωση 50% της έκτακτης εισφοράς

Προσηλωμένοι στους στόχους τους φαίνεται πως είναι στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς, παρά τις απόψεις του ΔΝΤ για νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο, από την κυβέρνηση διαρρέεται ότι έρχεται μείωση της έκτακτης εισφοράς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega από το Μαξίμου αφήνουν να εννοηθεί ότι εφόσον τα στοιχεία του 9μηνου είναι τα επιθυμητά και τα αναμενόμενα, τότε η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να προχωρήσει σταδιακά στη μείωση της έκτακτης εισφοράς.
Η μείωση που αναμένεται να επιβληθεί αρχικά θα είναι της τάξης του 50% ενώ ανάλογα και με την πορεία της οικονομίας αναμένεται να μειώνεται σταδιακά περισσότερο.
Το σχέδιο αυτό φαίνεται ότι...

Οι επόμενες κινήσεις Σαμαρά για τις Προεδρικές εκλογές

Σε ρόλο ρυθμιστή των εξελίξεων οι ανεξάρτητοι βουλευτές

Με βάση την παρούσα εικόνα του κοινοβουλίου η κυβερνητική συνεργασία έχει στις τάξεις της ένα δυναμικό 155 βουλευτών. 
Πρόκειται για τους 125 της Νέας Δημοκρατίας, οι 27 του ΠΑΣΟΚ, οι κ. Λοβέρδος και Αηδόνης που ουσιαστικά έχουν ενταχθεί, συν οι ανεξάρτητοι βουλευτές και ορισμένοι, πιθανόν, από τις τάξεις της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Έτσι ελπίζει η κυβέρνηση ότι θα συμπληρωθούν οι 180 ψήφοι που απαιτούνται για...

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Διθύραμβοι από το CNN: Αυτοί είναι οι νέοι Ελληνες επιχειρηματίες που έχουν «καταλάβει» τον κόσμο [εικόνες]

Όλα άρχισαν από μια ιδέα.

Όχι μια τρελή ιδέα, αλλά απόλυτα λογική καθώς προερχόταν από την ελληνική γη. 

Τα αδέρφια Δούζη (Θωμάς και Γιώργος) το 2007 αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν τις ελιές που έρχονται από την Κρήτη και την Καλαμάτα. Στόχος τους, όμως, δεν ήταν η εσωτερική αγορά αλλά το εξωτερικό.
Μοιάζει με ιστορία από κινηματογραφική ταινία, επειδή διαθέτει όλα τα στοιχεία της επιτυχίας. 
Ίσος γι' αυτό και το CNN ασχολήθηκε ενδελεχώς με την περίπτωση των δύο αδερφών από τη Θεσσαλονίκη που έχουν πλέον κατακτήσει όλον τον κόσμο....

Σαράντος Καργάκος: Τι δεν είπαν τα κόμματα

Πέρα από το θέμα της Θράκης που θίξαμε στο προ­ηγούμενο άρθρο μας, υπήρξαν πολλές παραλείψεις κατά τις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις.
Από τα κόμματα έλειψε η φαντασία και η ευαισθησία να επεξεργασθούν μια στοιχειώδη μεταρρύθμιση στη γραφειοκρατική ρου­τίνα και να χαράξουν μια ενιαία εθνική στρατηγική.
Κανείς δεν τόλμησε να διακηρύξει την ανάγκη για μια στροφή προς την παραγωγική εργασία όποιας μορφής. 

Δεν άκουσα σύνθημα για επιστροφή στη γη, στη θάλασσα (όχι για μπάνια), στα εργαστήρια. 
Τι παράγουμε δικό μας για ν’ αγοραστεί από τα 20 εκατομμύρια τουριστών; ...

Η έκθεση του ΔΝΤ φέρνει πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο – Διαβάστε όλο το κείμενο

Η έκθεση του ΔΝΤ φέρνει πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο – Διαβάστε όλο το κείμενοΚαμπάνες και αστερίσκους είναι γεμάτο το κείμενο της έκθεσης του ΔΝΤ για την χώρα μας, δείχνοντας ξεκάθαρα γιατί πήγε εσπευσμένα ο Γιάννης Στουρνάρας στο Παρίσι, για να συναντήσει μυστικά  την Κριστίν Λαγκάρντ και επίσης γιατί καθυστέρησε η δημοσιοποίηση της έκθεσης.

Είναι επίσης φανερό ότι, με τις εκτιμήσεις για το χρηματοδοτικό κενό που καταγράφει η έκθεση του ΔΝΤ σε συνδυασμό με τα μέτρα που...

ΕΝΤΡΟΜΟΙ ΟΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ!

Όχι, δεν είναι παράνοια.

Το διθυραμβικό άρθρο που ανέβηκε στο aixmi, το σάιτ του ισχυρού άνδρα στο MEGA δεν ανέβηκε απο λάθος. 
Ως γνωστόν, τα μεγάλα μαγαζιά δεν κάνουν λάθη και αυτό αποδείχθηκε από την λυσσαλέα στήριξη του συγκροτήματος στον Γιώργο Παπανδρέου. 
Τότε που στα ελεεινά πρωτοσέλιδα κατακεραύνωναν τον Καραμανλή επειδή αύξησε το πετρέλαιο θέρμανσης από 0,45 στο 0,49 και μας “ενημέρωναν” ότι ο Γιώργος θα φτιάξει σούπερ σχολεία.
Η Ελλάδα λοιπόν μπορεί να καταστράφηκε, το συγκρότημα όμως βούτηξε σε εκατοντάδες εκατομμύρια! Άρα ήξερε πολύ καλά τι έκανε...

Έρχεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Εως 400 ευρώ στις πολύ φτωχές οικογένειες


Ερχεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Εως 400 ευρώ στις πολύ φτωχές οικογένειες

* Η κυβέρνηση ξεκινάει τις κοινωνικές παροχές

* Σε ποιους θα καταβάλλεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα [λίστα ]

* Τι παροχές θα έχουν οι δικαιούχοι

* Ποια είναι τα εισόδημα

Δεν πρόλαβαν να ορκιστούν τα νέα μέλη της κυβέρνησης και αμέσως ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις για κοινωνικές παροχές. 
Όπως δήλωσε ο...

Το ΠΑΣΟΚ πήρε όλα τα υπουργεία που μοιράζουν λεφτά

Ιδιαίτερα καυστικός και επικριτικός για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης εμφανίστηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην υπουργός, Νικήτας Κακλαμάνης 

μιλώντας στο Βήμα fm. 
Σημείωσε χαρακτηριστικά  πως στο οικονομικό επιτελείο ο Γιάννης Στουρνάρας επέβαλε τον εκλεκτό του και πως το ΠΑΣΟΚ έχει «πάρει» όλα τα υπουργεία που μοιράζουν λεφτά. 
Όπως είπε, «πέρασε του κ. Βενιζέλου» καθώς δεν έχει σημασία πόσα υπουργεία πήρε αλλά ποια...

Ανασχηματισμός με αιχμές και παράπονα: Τι έγινε μετά την ορκωμοσία στις τελετές

Ανασχηματισμός με αιχμές και παράπονα: Τι έγινε μετά την ορκωμοσία στις τελετές

* Ποιοι εξέφρασαν πικρία και ποιοι έμειναν ήρεμοι

* Χατζηδάκης: Εκανα ότι μου επέτρεπε η κυβερνητική ισορροπία

* Μιχελάκης: Δεν προχώρησαν όλα όπως θα θέλαμε

* Μήνυμα Σαμαρά στο υπουργικό: Όσοι έφυγαν θα αξιοποιηθούν στο μέλλον

Σχηματίστηκε και επισήμως η νέα κυβέρνηση, έπειτα από την ορκωμοσία και τις τελετές παράδοσης -παραλαβής, και πλέον οι υπουργοί ετοιμάζονται να πιάσουν δουλειά.
Ωστόσο, ένας ανασχηματισμός δημιουργεί πάντα πικρίες και παράπονα σε...

Πήρε «φωτιά» το τηλέφωνο του Άδωνι Γεωργιάδη την Τρίτη - Γιατί ο Βενιζέλος του είπε: «Δεν σε έδιωξα εγώ»

Πήρε «φωτιά» το τηλέφωνο του Αδωνι Γεωργιάδη την Τρίτη -Γιατί ο Βενιζέλος του εί

Το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο που αποχώρησε από την κυβέρνηση είναι χωρίς αμφιβολία ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Όχι μόνο γιατί επικοινωνιακά είχε βοηθήσει πολλές φορές την κυβέρνηση αλλά και γιατί κατά κοινή ομολογία έσπασε αυγά. Αυτό προφανώς εκτίμησαν και όλα τα πολιτικά πρόσωπα που από το απόγευμα του τηλεφωνούν συνεχώς.
Πρώτος και και καλύτερος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που του τηλεφώνησε για να του πει ότι...

Σοκ: Πασίγνωστη Ελληνίδα τραγουδίστρια κοιμάται σε... παγκάκι!

Πετύχαμε γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια να κοιμάται στο παγκάκι!

Την αναγνωρίζετε;

Η τραγουδίστρια που βλέπετε στην φωτογραφία είπε να αράξει λίγο επειδή αισθάνθηκε κουρασμένη. Εμείς την πετύχαμε την ώρα που θέλησε να ξεκουράσει το καλλίγραμμο κορμί της σε ένα παγκάκι. 
Την αναγνωρίζετε; 
Πρόκειται για την...

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ο Κ. Καραμανλής, η Βουλγαρική κυβέρνηση και ο αγωγός South Stream

Η Βουλγαρική κυβέρνηση έκανε πίσω στο θέμα του αγωγού South Stream


Ο Κ. Καραμανλής έμεινε μέχρι τέλους σταθερός στην άποψή του και μάλιστα τα θέματα ενέργειας τα έκανε σημαία στην προεκλογική περίοδο του 2009



Και για του λόγου το αληθές ακόμη μια δήλωσή του, από τις Βρυξέλλες αυτή τη φορά, όπου απευθύνεται στο Γ. Παπανδρέου:

Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ: Η καινοτομία σώζει την Ελλάδα, αλλά η γραφειοκρατία την πνίγει

Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ: Η καινοτομία σώζει την Ελλάδα, αλλά η γραφειοκρατία την πνίγει Από τις πύλες του βγαίνουν τα μελλοντικά think tanks της παγκόσμιας οικονομίας και όχι μόνο.

Οι αναλύσεις του δεν περιορίζονται μόνο στο πανεπιστημιακό πλαίσιο, αλλά εντάσσονται και στην πραγματική δράση κυβερνήσεων. 

Πρόκειται για το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ που μέσω του περιοδικού του Harvard Business Review ασχολήθηκε με περίπτωση της Ελλάδας.
Με τίτλο: «Το σχέδιο για την αναζωογόνηση της Ελλάδας» οι συντάκτες του άρθρου αναφέρουν ότι...

Ο Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών άκουσε «Τετρακτύς»

Οι αδελφοί Παναγιωτίδη και οι συνεργάτες τουςκατενθουσίασαν με την συναυλία τους στην Αμερική

Mόνιμοι αντιπρόσωποι και διπλωμάτες χωρών-μελών του ΟΗΕ, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, καθώς και στελέχη ελληνοαμερικανικών φορέων παρακολούθησαν την συναυλία του Κουαρτέτου Εγχόρδων Τετρακτύς, στο φημισμένο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης.
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, ογδόντα και πλέον μόνιμοι αντιπρόσωποι και διπλωμάτες χωρών-μελών του ΟΗΕ, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, καθώς και...

Γιατί η Σοφία Βούλτεψη αποκαλούσε "εθελόδουλο" και "μαζοχιστή" τον νέο υπουργό Οικονομικών το 2012

"Αν είναι μαζοχιστής και του αρέσουν οι τιμωρίες, κάτι θα βρεθεί και γι' αυτόν",

έγραφε στην ιστοσελίδα "Ελεύθερη Ζώνη" η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη για τον νέο ΥΠΟΙΚ. 

Γιατί εξαπέλυσε βαρύτατες κατηγορίες στον Γκίκα Χαρδούβελη

«Εθελόδουλο» και «αναλυτή των ψυχαναγκαστικών προβλημάτων των δανειστών της Ελλάδας» χαρακτήριζε τον νέο υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη πριν δύο χρόνια...

Αυτός είναι ο νέος τσάρος της Οικονομίας - Ο Γκίκας Χαρδούβελης αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών

Αυτός είναι ο νέος τσάρος της Οικονομίας - Ο Γκίκας Χαρδούβελης αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών

Από την πρώτη στιγμή το όνομά του κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατέληξε στον Γκίκα Χαρδούβελη. Καθηγητής, στέλεχος της Eurobank και πρώην συνεργάτης του Λουκά Παπαδήμου και του Κώστα Σημίτη.

H επιλογή του στέλνει σήμα σταθερότητας και συνέχειας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Είναι το πρόσωπο του κλήθηκε να αναλάβει την ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Οικονομικών και να κάνει τις σκληρές διαπραγματεύσεις για την μείωση του χρέους αλλά και να εφαρμόσει μια πιο φιλολαϊκή πολιτική.
Ο Γκίκας Χαρδούβελης, έρχεται να συνεχίσει στο δρόμο που είχε χαράξει ο Γιάννης Στουρνάρας και να καθησυχάσει ενδεχόμενες ανησυχίες από το εξωτερικό.
Δεδομένου ότι...

Σαρωτικός ανασχηματισμός - Γκίκας Χαρδούβελης ο νέος υπουργός Οικονομικών


Σαρωτικός ανασχηματισμός -Γκίκας Χαρδούβελης ο νέος υπουργός Οικονομικών* Ένας τεχνοκράτης στο ΥΠΟΙΚ, ο Γκίκας Χαρδούβελης

Έντονη παρουσία ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση

* Για στοχευμένες επιλογές και στροφή σε πολιτικές ανακούφισης κάνει λόγο το Μαξίμου

* Πυρά από την αντιπολίτευση
* Όλα τα ονόματα του νέου σχήματος

Η σύνθεση του 46μελούς (45 συν τον πρωθυπουργό) υπουργικού συμβουλίου όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι η εξής:
Η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου: Είκοσι υπουργοί, 4 αναπληρωτές και 21 υφυπουργοί έχει ως εξής (πατώντας πάνω σε κάθε όνομα μπορείτε να διαβάσετε τα βιογραφικά τους):

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Σας τσίμπησε Σκορπιός, Σφήκα, Μέλισσα, Φίδι; Δείτε τι πρέπει να κάνετε ΑΜΕΣΩΣ

03af2cd8c7c76f21e6b873ff0f45e636_XLΤο καλοκαίρι καταγράφονται τα περισσότερα τσιμπήματα από μέλισσες, σφήκες, μπούμπουρες, σκορπιούς, σαρανταποδαρούσες, ακόμη και από φίδια….

Και αυτό γιατί λίγο η εξοχή, λίγο η χαλαρότητα των διακοπών μας καθιστούν ευάλωτους σε τέτοιου είδους περιπέτειες.
Τι πρέπει να κάνουμε όταν μας τσιμπήσει ένα έντομο ή κάποιο φίδι; Κινδυνεύουμε και αν ναι πόσο πολύ;
Διαβάστε ένα χρήσιμο οδηγό… επιβίωσης και μην ξεχνάτε, πάνω από όλα χρειάζεται ψυχραιμία...

Ο Θουκυδίδης η προέλευση των Ελλήνων και το όνομα Ελλάς


Όπως γνωρίζουμε ενδεχομένως από τα σχολικά μας χρόνια, ο Έλλην ιστορικός Θουκυδίδης έζησε μεταξύ 460 – 398 π.Χ.. και έγινε παγκοσμίως γνωστός για τη συγγραφή της κλασικής Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου. 
Στο έργο της ζωής του αφηγείται γεγονότα που συνέβησαν κατά τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ της Αθήνας και της Σπάρτης· ο Πελοποννησιακός Πόλεμος κράτησε από το 431 έως το  404 π.Χ., με ένα επτάχρονο διάλειμμα “ύποπτης ανακωχής”. 
Στο προοίμιο του έργου διαβάζουμε:

Aξίζει να το διαβάσετε! Τι είναι το χρήμα; Για να ταρακουνηθείτε όσοι θέλετε... (vid)

Τι είναι στ’ αλήθεια το χρήμα;Γιατί όλοι ασχολούνται μ’ αυτό;

Γιατί το ποθούν όλοι οι άνθρωποι απ’ αιώνων τώρα 

και γιατί ονομάστηκε «άδικος μαμμωνάς» από τον Ιησού Χριστό;
Τι «κρύβεται» στ’ αλήθεια πίσω του και γιατί όλο το σύγχρονο οικοδόμημα των κοινωνιών και κρατών στηρίζεται σ’ αυτό, αν θα υπάρχει, αν θα στερέψει, αν θα τελειώσει, αν θα εξαφανιστεί;

«Γιατί» τρέμουν τα χρηματιστήρια και ανεβοκατεβαίνουν οι τιμές σε κάθε τράνταγμα, φήμη, πληροφορία, θεομηνία, μείωση τιμών καυσίμων κλπ;..

Μοναδικό βίντεο για τις πραγματικές αξίες της ζωής - Ο τρόπος μπορεί να σοκάρει αλλά μας κάνει να σκεφτούμε κάποια πράγματα πολύ καλύτερα…

φιλμ

Ένα μοναδικό βίντεο από την Media Arts Production της Αυστραλίας δημιουργήθηκε για να θυμίσει ένα μεγάλο ηθικό δίδαγμα. 

Ο τρόπος μπορεί να σοκάρει αλλά μας κάνει να σκεφτούμε κάποια πράγματα πολύ καλύτερα…

Ένα αγοράκι φτωχό, με σκισμένα παπούτσια κάθεται στενοχωρημένο. 
Κάποια στιγμή συναντά ένα άλλο παιδί που κάθεται σε ένα παγκάκι και φοράει ολοκαίνουργια παπούτσια. Το ζηλεύει. 
Εύχεται να ήταν στην θέση του. Η ευχή του πραγματοποιείται, αλλά αποδεικνύεται πως το άλλο παιδάκι ζούσε κάτι πολύ χειρότερο από την φτώχεια…

Το καλοκαίρι αρνείται να έρθει - Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν σήμερα βροχές και καταιγίδες

Κακοκαιρίας συνέχεια και τη Δευτέρα -Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Δεν θα κάνει τη χάρη ούτε σήμερα Δευτέρα ο καιρός στους ταξιδιώτες του τριημέρου, αφού αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, έχει ως εξής:

Άφιξη μυστήριο ομογενούς οικονομολόγου στην Ελλάδα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διεθνούς φήμης Έλληνας οικονομολόγος, καθηγητής στο Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης βρίσκεται στην Ελλάδα φουντώνοντας τις φήμες εν'όψει του επικείμενου ανασχηματισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Οικονομίδης διατηρεί φιλία με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ενώ μαζί με άλλους διακεκριμένους καθηγητές οικονομικών αρθρογραφούν σε ιστολόγιο για την οικονομία της χώρας. 
Κοιτάζοντας κάποιος το βιογραφικό του καταλαβαίνει ότι πρόκειται για πολύ σημαντική προσωπικότητα.
Δείτε την πορεία του:...

Μια ανάσα πριν τον ανασχηματισμό

News | Πληροφορίες: Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ανακοινώνεται το νέο κυβερνητικό σχήμα

Σήμερα Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος θα ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα, όταν μετά από... κυοφορία περίπου δύο εβδομάδων, οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος θα έχουν καταλήξει σε όλα τα ονόματα, δίνοντας τέλος στην παρατεταμένη αναμονή. 

Κρίσιμο θέμα παραμένει το πρόσωπο που θα διαδεχτεί τον Γ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.
Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό 
Οι ανακοινώσεις- εκτός απροόπτου- αναμένονται σήμερα Δευτέρα, του Αγίου Πνεύματος.
Ο πρωθυπουργός...

Ο υπουργός που δεν θέλει να ακούει ο Καραμανλής!

Δεν είχαν ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις

Ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει ιδιαίτερες ενστάσεις για τον επερχόμενο ανασχηματισμό εκτός από ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. 

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μπορεί πλέον να αποτελεί έναν κυβερνητικό εταίρο και συνομιλητή ωστόσο όταν ο Κώστας Καραμανλής ήταν πρωθυπουργός ήταν από τους πιο σκληρούς πολέμιους της κυβέρνησής του. 
Έτσι δεν είναι καθόλου ευχάριστο για τον ίδιο να τον βλέπει πλέον σε ρόλο αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών πόσο μάλλον να προαναγγέλει τον ανασχηματισμό...

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Ελληνικός φιλελευθερισμός: τι να κάνουμε;

image
Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος προσεκτικός παρατηρητής της νεοελληνικής πολιτικής ιστορίας για να αντιληφθεί την διαχρονική υπο-εκπροσώπηση των φιλελεύθερων ιδεών στην πολιτική ζωή του τόπου. Χωρίς να υπεισέρθουμε σε ζητήματα πολιτικής κουλτούρας και ιστορικών συνθηκών, αυτός ο «ελληνικός εξαιρετισμός» διαμόρφωσε ένα εξαιρετικά αφιλόξενο τοπίο για τα φιλελεύθερα προτάγματα.
Ωστόσο δεν μπορεί κάποιος παρά να προβληματιστεί με την τραγική απουσία φιλελεύθερης εκπροσώπησης στη...

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εγκλωβισμένος στην ίδια του τη στρατηγική

Ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε στις ευρωεκλογές. Αύξησε τους ευρωβουλευτές του. Κέρδισε και την περιφέρεια Αττικής. Ωραία; Όχι τόσο. Γιατί ένα κανονικό κόμμα θα έλεγε, θέλουμε να πάρουμε την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές, να επεκτείνουμε την επιρροή μας στην τοπική αυτοδιοίκηση, να αυξήσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να διεκδικήσουμε την κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν λέει αυτό. Λέει, να μετατρέψουμε τις ευρωεκλογές στο δημοψήφισμα για το μνημόνιο που ποτέ δεν έγινε, στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουνε. Αλλά δεν φεύγουν. Οπότε η νίκη μετατρέπεται σε ολίγον ήττα. Οπότε, τη...

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ... πολιτικός αρχηγός

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ... πολιτικός αρχηγός

Στο μικροσκόπιο η ενοικίαση ακινήτου από offshore εταιρία την οποία εκπροσωπεί το δεξί χέρι γνωστού εφοπλιστή. Οι δαιδαλώδεις διαδρομές του χρήματος, ο συναγερμός και η εκτεταμένη έρευνα, που εξελίσσεται σε «καυτή πατάτα» αλλά θα πάει μέχρι τέλους

Πολυτελή ακίνητα απλησίαστα για τους κοινούς θνητούς, κρυμμένα πίσω από offshore εταιρίες, συμβόλαια μεταξύ ισχυρών, πακτωλός χρημάτων, αχυράνθρωποι και στο βάθος του τούνελ ένα...

Ἡ ἐξέγερση τῶν γαϊδουριῶν - Του Σαράντου Καργάκου

Λόγω συγγραφικῶν ὑποχρεώσεων δέν πολυκυκλοφοροῦσα ὡς τίς ἡμέρες τῶν ἐκλογῶν. Ὡστόσο, σέ μιά μετάβασή μου στό Λαύριο καί στήν περιοχή τοῦ Μενιδίου δύο ἄνθρωποι μοῦ ἐξεδήλωσαν τήν προθυμία νά ἐξοντώσουν τόν Σαμαρᾶ. Ἕνα βράδυ πηγαίνοντας πρός τό Σύνταγμα, δύο τύποι μαζί, μοῦ ἐδήλωσαν ὅτι ἐκεῖ στήν πλατεῖα προτίθενται νά στήσουν ἀγχόνη ἤ γκιλοτίνα γιά νά κρεμάσουν ἤ νά ἀποκεφαλίσουν τόν Σαμαρᾶ. 
Ἀπό τό στόμα τους ἔβγαινε ἀφρός σάν αὐτός πού ξεπήδησε ἀπό τό σιντριβάνι τό βράδυ τῶν ἐκλογῶν. Τούς συνέστησα ψυχραιμία καί ἀνάγνωση τοῦ 438 ρητοῦ τοῦ Γέρο Κολοκοτρώνη. Τό παραθέτω πρός ἐπίγνωση τῶν κινδύνων πού ἐγκυμονεῖ μιά τέτοια ροβεσπιερική τακτική. Γράφει ὁ Τερτσέτης γιά τόν Κολοκοτρώνη: ..

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση Σαμαρά

imageΑπό στιγμή σε στιγμή αναμένεται να ανακοινωθεί ο κυβερνητικός ανασχηματισμός προκειμένου ο πρωθυπουργός να παραστήσει πως αντιδρά στο μήνυμα των εκλογών, αν και είναι μάλλον σαφές πως κανένας από όσους ψήφισαν δεν δίνει δεκάρα ποιος χρησιμοποιεί υπουργική λιμουζίνα για τις μετακινήσεις του και ποιος βολεύεται με τα ψίχουλα του μισθού ενός απλού βουλευτή. 

Όπως και να έχει, οι πιο σημαντικές αλλαγές είναι οι ακόλουθες:...

Μαλβίνα Κάραλη: 12 Χρόνια πριν σαν σήμερα - Ενα πρωί του Ιουνίου που το σκοτάδι, είδε το φως και ντράπηκε


Μαλβίνα Κάραλη: 12 Χρόνια πριν σαν σήμερα - Ενα πρωί του Ιουνίου που το σκοτάδι,Ο ΤΑΖ (θα γέλαγε η Μ. με την ψωνάρα μου αν μάθαινε πως αυτοαποκαλούμαι) φοράει πολύχρωμα, στρας και φτηνή μάσκαρα, σε περίπτωση που δακρύσει να μουντζουλιαστεί. Μόνο έτσι θα τον άφηνε Εκείνη να κλάψει.
Πάντα εδώ φίλη. Πάντα μέσα μας, σαν αποσκευή γεμάτη τράπουλες, τσαλακωμένα ασημόχαρτα από τσιγάρα και ντέφια. Δεν σε ξεχνάμε φίλη. Μας το απαγόρεψες από την πρώτη φορά που έσκασες σινεμασκόπ χαμόγελο σε κάτι που είπαμε και νομίζαμε ότι ήταν...