Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Οι τρεις εκδοχές του αντιμνημονιακού λόγου

Εδώ και δυόμισι χρόνια, η χώρα ζει στον διπλό αστερισμό του Μνημονίου και του αντιμνημονιακού λόγου. 

Οσο το Μνημόνιο έχει επιδράσει πάνω στην οικονομία, την κοινωνία και την πολιτική, άλλο τόσο ο αντιμνημονιακός λόγος έχει απλωθεί σε κάθε γωνία της εθνικού μας φαντασιακού. Εξετάζοντάς τον, μπορείς να διακρίνεις τρεις εκδοχές.
Η πρώτη εκδοχή του λόγου αυτού, η πιο διαδεδομένη και ηχηρή, είναι η λαϊκίστικη. 
Διατίθεται σε αριστερές και δεξιές μορφές, που όμως, πέρα από το λεκτικό επίπεδο, δεν έχουν και τεράστιες διαφορές μεταξύ τους. 
Προσπερνάω τις υστερικές, συνωμοσιολογικές και ξενοφοβικές κραυγές περί προδοτών κ. λπ., για να εστιάσω στις τρεις κεντρικές ιδέες του λαϊκίστικου αντιμνημονίου...

Οι γενναίοι είναι πάντα γενναίοι... Ο Κώστας Μητσοτάκης μιλάει για τον «θάνατο»



Eίμαι 94 χρόνων. Με περιμένει και μένα αυτό το μικρό ταπεινό νεκροταφείο που έχει δεχθεί ήδη τη Μαρίκα, με θαυμάσια θέα!!


Mε την ψυχραιμία, την οποία, όπως λέει, «έχω από φυσικού μου», μιλάει για το θάνατο ο 94χρονος πρώην πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
«Δυστυχώς, η Μαρίκα προηγήθηκε από μένα, δεν το περίμενα. Περίμενα ότι θα έρθει δεύτερη», δηλώνει, αναφερόμενος στην προ μηνών απώλεια της συζύγου του, ο κ. Μητσοτάκης σε...

Παράπλευρες απώλειες;

Ήταν ο κυρ Γιάννης που έκλεισε την επιχείρησή του, πνιγμένος στα χρέη, χωρίς οποιοδήποτε έστω και πενιχρό εισόδημα για να θρέψει την οικογένειά του.. και δεν άντεξε την απελπισία, την αδιαφορία…
Ήταν ο Μάριος , πατέρας 2 παιδιών που έμεινε άνεργος για 1,5 χρόνο, ξεπούλησε ότι είχε και δεν είχε για να κρατηθεί ζωντανός και να προσφέρει στην οικογένειά του και λύγισε ένα πρωινό..
Ήταν η Ιωάννα, 40 ετών, άνεργη για 2 χρόνια, χωρίς κανένα στήριγμα, που ζούσε χωρίς νερό και ρεύμα σε ένα άθλιο υπόγειο επί 1 χρόνο.. ώσπου το έχασε κι αυτό και παραδόθηκε στον αιώνιο ύπνο στην κοινή θέα μιας πλατείας..
Ήταν…
Ήταν…  

Στη νέα πορεία της Κεντροδεξιάς δεν περισσεύει κανείς !!!


Καθώς η κρίση εξελίσσεται και οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές σιγά – σιγά δρομολογούνται, γίνεται ολοένα και πιο φανερό το έλλειμμα της πολιτικής ανανέωσης. 
Το υπάρχον πολιτικό σύστημα παρουσιάζει εμφανή σημάδια κόπωσης.  
Αποκρουστικά δείγματα παλαιοκομματικού κυβερνητισμού και πελατειακής διαχείρισης απειλούν να «καταπιούν» αμάσητες τις πρώτες άτολμες προσπάθειες αλλαγής του πολιτικού – θεσμικού – οικονομικού μοντέλου διακυβέρνησης που τόσο έχει ανάγκη η χώρα. 
Τα πολιτικά κόμματα έτσι όπως τα γνωρίζουμε, δείχνουν ανίκανα να συλλάβουν τις ανάγκες των καιρών και να δώσουν...

Οι δέκα καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες για το 2012

1. Επιστροφή στο Χωριό – Τοπικά Προϊόντα
Με την απόλυση συμβασιούχων, την αύξηση της ανεργίας και την καθυστέρηση νέων επενδύσεων, εμφανίζεται ήδη επιστροφή πολλών μορφωμένων ανθρώπων στα χωριά τους.
Εφαρμόζοντας την τεχνογνωσία τις διασυνδέσεις, αλλά και τις εμπειρίες που απέκτησαν, μπορούν πλέον να δημιουργήσουν ανταγωνιστικές επιχειρήσεις βασισμένες στα τοπικά προϊόντα αλλά και τις υπηρεσίες που τόσο έχει ανάγκη η ύπαιθρος.
Η τάση για επιστροφή στα φυσικά προϊόντα, στις παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς και την αυξανόμενη μέριμνα για το περιβάλλον θα σταθούν σύμμαχοι στις νέες αυτές προσπάθειες.
2. Cloud Computing...

Τι απομένει από τον μύθο του επιχειρηματία;


Η θεμελιώδης αρχή των οικονομικών είναι ότι κάθε άτομο έχει ως αποκλειστικό κίνητρο το δικό του συμφέρον, έγραφε ο Edgeworth ήδη το 1881. Αυτή η αρχή αποτελεί τον θεμελιώδη μύθο της «οικονομικής επιστήμης», που φαντασιώνεται ότι η κοινωνία αποτελείται από homo oeconomicus, δηλαδή από άτομα απολύτως εγωιστικά πλην όμως εκ φύσεως προικισμένα με ορθολογισμό και ελεύθερη βούληση. 
Αυτά τα μυθικά όντα, που διαλέγουν ελεύθερα ό,τι τους συμφέρει ατομικά, μεγιστοποιούν το ατομικό όφελός τους, και μέσω αυτού του παιχνιδιού των ατομικών συμφερόντων προκύπτει, υποτίθεται, το γενικό συμφέρον...

Ο Άγιος Πέτρος περιμένει τους μετόχους των τραπεζών με μεγάλη αγωνία στην πύλη...

Ανακοινώθηκαν τελικά οι όροι αυξήσεων κεφαλαίου στις τράπεζες. 
Ένας από τους βασικούς όρους, είναι γνωστός εδώ και πολύ καιρό και απορώ πως πολλοί δήλωσαν έκπληκτοι.
Η τιμή διάθεσης των κοινών μετοχών στις επικείμενες αυξήσεις κεφαλαίου θα είναι ίση ή κατώτερη από την μικρότερη των δύο ακόλουθων τιμών:
1. ποσοστό 50% επί της μέσης χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής του μέσου όρου 50 ημερών
2. την τιμή κλεισίματος της μετοχής κατά την ημέρα διαπραγμάτευσης που προηγείται της ημερομηνίας καθορισμού της τιμής διάθεσης των μετοχών.

Ο πρώτος όρος νομίζω ήταν γνωστός, αυτό που νομίζω ότι δεν ήταν τόσο γνωστό είναι ο δεύτερος όρος.
Ας πάρουμε ένα παράδειγμα...

Γιατί υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από το Ισραήλ για το λιμάνι της Καβάλας;

Όλο το διπλωματικό παρασκήνιο και οι όροι που θέτουν οι Ισραηλίτες


Δυο από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ισραηλινών συμφερόντων, οι ALALAUF και ZIM έχουν εκδηλώσει έμπρακτο ενδιαφέρον για τη διαχείριση του εμπορικού λιμανιού «Φίλιππος Β» αλλά και όλων των λιμανιών που υπάγονται στη δικαιοδοσία του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας Α.Ε. (ΟΛΚ ΑΕ), μέσω του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων που θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση.
Απαραίτητη ωστόσο προϋπόθεση που έθεσαν οι επενδυτές για να ευοδωθεί αυτή η συνεργασία είναι η...

Οι "ειδικές αποστολές" του Αντώνη Σαμαρά

Ανασχηματισμός, υπουργοί, βουλευτές αλλά και το μείζον ζήτημα της εκταμίευσης της δόσης

Μία σειρά από θέματα που καίνε και θεωρούνται ιδιαίτερης σημασίας καλείται να λύσει ο Αντώνης Σαμαράς το προσεχές διάστημα. Τα θέματα αυτά επειδή θεωρούνται ειδικές αποστολές ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει τα λύσει προσωπικά.
Από τη μία είναι ο αναγκαίος ανασχηματισμός που πρέπει να γίνει με τη συμμετοχή στελεχών από τη ΔΗΜΑΡ κατά κύριο λόγο αλλά και από το ΠΑΣΟΚ. 
Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη πρέπει οπωσδήποτε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη αφού κάτι τέτοιο θα...

Ο πόλεμος του... Αλαβάνου και το δίκιο της Παπαρήγα

Συνεχίζει το βιολί του ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για πόλεμο, δραχμή και... Νίτσε
Ο Αλέκος Αλαβάνος εξακολουθεί να δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας, αφού πιστεύει πως ο λαός θα βγει νικητής απέναντι σε δανειστές και Τρόικα. 
Όπως αναφέρει και ο «Βηματοδότης» ο κ. Αλαβάνος από τη Λαμία όπου βρέθηκε είπε πως «Είμαστε σε πόλεμο. Νομίζω ότι πρώτη χρησιμοποίησε αυτόν τον όρο η Αλέκα Παπαρήγα. Κι είχε δίκαιο».
Παράλληλα εξακολουθεί να επιμένει ότι «υπάρχει ζωή εκτός ευρώ» και...

Άφωνο Κοινοβούλιο. Τα κόμματα να αναζητήσουν λύσεις απέναντι στην απαξίωση του πολιτικού λόγου.

Του Π.Κ. Ιωακειμίδη
Η μονομερής δράση της Ελλάδας προβλήθηκε ως η μόνη (δήθεν) εναλλακτική πρόταση: μόνη της να περικόψει το χρέος, μόνη της να αποφασίσει το πότε θα πληρώσει το υπόλοιπο που θα απομείνει, μόνη της να καθορίσει το ύψος των επιτοκίων, μόνη της να αποφασίσει την παραμονή της στην ευρωζώνη – μόνη της τα πάντα. Ο Καραγκιόζης που φαντασιώνεται ότι είναι ο Μέγας Αλέξανδρος και μπορεί να κατατροπώσει Ευρώπη και Αμερική και την υφήλιο ολόκληρη. Το σύνδρομο ότι εμείς  ξέρουμε τις λύσεις και μπορούμε να τις επιβάλουμε, αδιαφορώντας για το τι λέει η υπόλοιπη Ευρώπη...

Ε ρε πλάκες.!



Ότι και να λέμε, έχει μεγάλη πλάκα να ζεις στην Ελλάδα. Μια Ελλάδα, που κρίση ξεκρίση, το γέλιο βγαίνει αβίαστα.

Και κυρίως βγαίνει, όχι από θεατρικές επιθεωρήσεις, ή από τα δήθεν κωμικά σήριαλ της τιβί, ή από τον Λαζόπουλο, αλλά από τους ίδιους τους πολιτικούς μας.
Μιλάμε για σουρεαλιστικές καταστάσεις κλαυσίγελου, που αν δεν ήταν η λιτότητα, αν δεν ήταν η ανεργία, και αν δεν είχαμε μέχρι και αυτοκτονίες συνανθρώπων μας, θα μιλούσαμε για την πιο χαβαλέ κατάσταση όλων των εποχών.
Ποιος Αριστοφάνης, και ποιος Γκιωνάκης…
Έτσι, μια σημερινή περιοδεία στα μπλογκς και στα ΜΜΕ, βγάζει μια πανσπερμία γέλιου, και μάλιστα πολυκομματική (όπως είναι και η σημερινή γενικότερη πολιτική τάση, της συναινετικής συγκυβέρνησης).
Κατ`αρχήν έχουμε τον Τσε Παπάρα της Ελλάδας, που εκτός από παγκοσμίου βεληνεκούς επαναστάτης ηγέτης, την έχει δει και … Ναπολέων!
Αλλιώς δεν εξηγείται η...

Ο Σαμαράς "σηκώνει το γάντι" της Εξεταστικής, για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο!



Με την κατάθεση πρότασης 
από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας, 
σχεδιάζει να απαντήσει το Μαξίμου στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, που θα κατατεθεί και θα συζητηθεί στη Βουλή στις 30 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ σε προηγούμενη συνάντηση μεταξύ των τριών αρχηγών στο Μαξίμου είχε συμφωνηθεί το θέμα να μετατεθεί χρονικά και να ξανασυζητηθεί μόλις οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για την ελληνική οικονομία, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει εκ των πραγμάτων τα δεδομένα.  
Ο πρωθυπουργός φέρεται να...

Συγκλονιστικό ρεπορτάζ του CNN για το τέλος της ελληνικής μεσαίας τάξης ( Βίντεο )

Το συγκλονιστικό ρεπορτάζ του CNN για το τέλος της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα [Βί

Συγκλονιστικό ρεπορτάζ του CNN για το τέλος της ελληνικής μεσαίας τάξης [βίντεο]



Πηγή: Συγκλονιστικό ρεπορτάζ του CNN για το τέλος της ελληνικής μεσαίας τάξης [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/77015#ixzz2CRe2SzuI
Το συγκλονιστικό ρεπορτάζ του CNN για το τέλος της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα [Βί

Συγκλονιστικό ρεπορτάζ του CNN για το τέλος της ελληνικής μεσαίας τάξης [βίντεο]



Πηγή: Συγκλονιστικό ρεπορτάζ του CNN για το τέλος της ελληνικής μεσαίας τάξης [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/77015#ixzz2CRe2SzuI
Μια συγκινητική περιήγηση του αμερικανικού καναλιού σε γειτονιές της Αθήνας που μαστίζονται από τις επιπτώσεις της κρίσης και των συνεχόμενων μέτρων λιτότητας κάνει το γύρω του κόσμου, υπογραμμίζοντας τον κατακερματισμό των μεσαίων εισοδημάτων και τη δημιουργία της τάξης των νεόπτωχων.
Το θέμα του μεγάλου ειδησεογραφικού δικτύου παρακολουθεί την καθημερινότητα Ελλήνων που πριν από μερικά χρόνια ανήκαν στους ευκατάστατους πολίτες και είδαν ξαφνικά το εισόδημά τους να εξαφανίζεται και τη ζωή τους να αλλάζει ραγδαία.
Κεντρικό σημείο του ρεπορτάζ είναι η απότομη προσαρμογή σε συνθήκες φτώχειας με μοναδική...

Η Τρόικα ζήτησε διευκρινίσεις για την παρέμβαση Ρουπακιώτη μέσω e-mail

Μπορεί η κυβέρνηση να έριξε τους τόνος σε σχέση με το θέμα που ξέσπασε από τη στάση που κράτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ωστόσο, φαίνεται ότι πέρα από τους εσωτερικούυς τριγμούς, η υπόθεση προκάλεσε και την παρέμβαση της Τρόικα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα έστειλε το πρωί της Παρασκευής e-mail στο οικονομικό επιτελείο με αφορμή τη θέση Ρουπακιώτη, καθώς η κατάργηση της υποχρεωτικής παρουσίας δικηγόρου στις συμβολαιογραφικές πράξεις αποτελεί προαπαιτούμενη πράξη για τη δόση.
Πάντως,...

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου


(Φωτογραφία:  Icon )
Το μεσημέρι η πορεία
Έως τις 2 το μεσημέρι η κατάθεση στεφάνων   
Με την κεντρική εκδήλωση, μετά τις 2 το μεσημέρι, και την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, περίπου μία ώρα αργότερα, κορυφώνονται το Σάββατο οι εκδηλώσεις για την 39η επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Πολυτεχνείου, από εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικών φορέων, κοινωνικών οργανώσεων και πολιτών, θα συνεχιστούν από το πρωί του Σαββάτου έως τις 2 το μεσημέρι, οπότε οι πύλες του Ιδρύματος θα κλείσουν για τις καθιερωμένες ομιλίες και το...

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Διαφωνίες Ρουπακιώτη: Το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού

Το δις εξ’ αμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού, 

έλεγαν οι αρχαίοι. 
Κι επειδή δεν αμφισβητούμε τη σοφία του Αντώνη Ρουπακιώτη τότε κάποιο λάκκο έχει η φάβα για τη σημερινή του επίθεση στην κυβέρνηση που ο ίδιος υπηρετεί.
Είναι η δεύτερη φορά που ο υπουργός Δικαιοσύνης δημιουργεί θέμα στην κυβέρνηση, η πρώτη ήταν όταν αρνούνταν (για μερικά λεφτά της ώρας) να υπογράψει το Μεσοπρόθεσμο για να κατατεθεί στη Βουλή.
Χθες ο κ. Ρουπακιώτης έκανε μια σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για δύο θέματα.  
Για τους δικηγόρους και για την ιθαγένεια, όπου δείχνει να είναι πλήρως αντίθετος στις κυβερνητικές επιλογές. Περιέργως, αφιέρωσε...

Tο έξυπνο πουλί, από την μύτη πιάνεται…

Του Κώστα Ροδινού
Όταν παίζεις, επι μακρόν, με τη φωτιά διατρέχεις τον κίνδυνο αυτή να ξεφύγει από τον έλεγχο (άρα στο τέλος να προκληθούν μεγαλύτερες ζημιές), ενώ δεν αποκλείεται να καείς και ο ίδιος! 
Πολύ φοβούμαι ό,τι η γερμανική πολιτική ηγεσία βρίσκεται σ’ αυτή την εξαιρετικά δυσάρεστη θέση.
Αναμφίβολα, η Γερμανία από το τέλος του 2009 και μετά «παίζει» με την κρίση της Ευρωζώνης. 
Για την ακρίβεια τη χρησιμοποίησε προς όφελός της,  αδιαφορώντας προκλητικά για τις επιπτώσεις της στη ζώνη του ευρώ και ειδικότερα του Νότου. 
Ακόμα και  προχθές η Γερμανία ….δανείστηκε από τις αγορές με επιτόκιο 0.020% όταν Ισπανία και Ιταλία έφτασαν πληρώνουν μέχρι και 7%!

Η καταστροφική λιτότητα...

Σόιμπλε: Στο Eurogroup της Τρίτης η λύση για την Ελλάδα

soimple-sto-Eurogroup-tis-tritis-i-lusi-gia-tin-elladaTO ΔΝΤ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ 120% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ 2020 ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στη... μέση η Ελλάδα
Κάπως έτσι μοιάζει το τοπίο σχετικά με το καυτό ζήτημα του ελληνικού χρέους, με το Eurogroup της Τρίτης να μοιάζει κομβικό.
Στο Eurogroup, «οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα καταλήξουν σε συμφωνία για το πώς θα κλείσει το χρηματοδοτικό κενό στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας», προανήγγειλε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε συνέδριο της γερμανικής εφημερίδας, Suddeutsche Zeitung.
«Αυτό είναι το πραγματικό έργο και θα το λύσουμε μέχρι την επόμενη Τρίτη. Θα ξεπεράσουμε την κρίση του ευρώ, αυτό θα είναι μια...

Eτοιμάζουν τον Ανδρέα Παπανδρέου junior!

Θέλει να πάρει ρεβάνς για χάρη του πατέρα του !

«Ο βασιλιάς απέθανε. Ζήτω ο διάδοχος»

Αυτός μπορεί να είναι μελλοντικός τίτλος στο κεφάλαιο του περιπετειώδους πολιτικού μυθιστορήματος της οικογένειας Παπανδρέου, καθώς ο ιστορικός κύκλος της πιο διάσημης φαμίλιας στην Ελλάδα δεν κλείνει με την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την αρχηγία του κόμματος και την πρωθυπουργία.  
Ο Γιώργος Παπανδρέου ευελπιστεί ότι κάποτε θα δικαιωθεί από την ιστορία, ποντάροντας στην αποτυχία των πολιτικών που τον διαδέχτηκαν στο ΠΑΣΟΚ και στην διακυβέρνηση της χώρας, ωστόσο το πρόσωπο που σκοπεύει να εκδικηθεί όσους λοιδόρησαν και εξευτέλισαν το όνομα της οικογένειας είναι ο «άφθαρτος» υιός Ανδρέας Γ. Παπανδρέου.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο πρωτότοκος γιος του τέως....

"Τώρα ξεκινάνε όλα" λέει ο Σαμαράς

Τι έλεγε ο πρωθυπουργός σε συνεργάτες του
"Ως τώρα έκανε αυτό που έπρεπε. Από δω και πέρα θα αρχίσει να κάνει αυτό που θέλει"
Σε αυτή την φράση συμπυκνώνεται το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την ψήφιση των μέτρων νιώθει ότι απαλλάχτηκε από ένα βαρύ φορτίο που είχε στις πλάτες της η χώρα και από δω και στο εξής μπορεί να κάνει αυτά που έχει στο μυαλό του. 
Το μενού θα περιλαμβάνει πολλά ταξίδια, πλήρη επαναφορά του κλίματος και του ονόματος της Ελλάδας στο εξωτερικό και ακολούθως ανάκαμψη και ανάπτυξη. 
Ο Σαμαράς για όσους...

Τελεσίγραφο Δ.Ν.Τ. σε Ε.Ε.: Ή κουρέψτε το Ελληνικό χρέος ή αποχωρούμε


Τελεσίγραφο σε ΕΕ, ΕΚΤ και φυσικά Γερμανία, 
έστειλε πριν λίγο το ΔΝΤ με προβλεπόμενη πρώτη απώλεια "πολέμου" την Ελλάδα, φυσικά. 
Με μια δήλωση από αυτές που δεν συνηθίζονται ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τίποτα λιγότερο από το (αδύνατο): Δηλαδή να είναι το χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020.
Η δήλωση έχει ως εξής: 

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η πράσινη φούσκα που έσκασε


Tου Στέφανου Κασιμάτη
Η χώρα έχει ανάγκη από έναν κεντροαριστερό πόλο, αυτός όμως δεν είναι δυνατόν να βασισθεί στην διαιώνιση ενός ψέματος.
Το λέει ένας φίλος μου και έχει δίκιο:  
«Οταν ακούς για ιερά αγανάκτηση, το 99% είναι υποκρισία και το 1% φθόνος»
Ετσι είναι, ιδίως δε στην πολιτική, όπως είδαμε προσφάτως να συμβαίνει με τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις περί ΠΑΣΟΚ του Γιάννη Δατσέρη και οδήγησαν στην παραίτησή του από τη θέση του υπεύθυνου επικοινωνίας. 
Τι ήταν αυτό το τρομερό, τέλος πάντων, που είπε ο Δατσέρης και έθιξε το αίσθημα της ευπρέπειας του πολιτικώς ορθού πασόκου; ...

Τελικά είναι εύκολο ή δύσκολο να φύγεις;

airplane
φίλος του blog καταθέτει τη δική του άποψη για το ζήτημα.

“Η δική μου ανάγνωση τού ζητήματος: 
Ο Ηράκλειτος έχει πει ότι για να βρεις χρυσάφι πρέπει να κοσκινίσεις σωρούς από χώμα. Και καθώς γνωρίζουμε ότι ο Ηράκλειτος δεν ήταν χρυσοθήρας στη Σιέρα Μάντρε και κολλητός τού Χόμφρεϋ Μπόγκαρτ, είναι προφανές ότι ως φιλόσοφος που ήταν, μιλούσε για ιδέες. Και επειδή οι ιδέες σαρκώνονται και σε λόγο, και ο λόγος οργανώνεται σε ζητήματα, φθάνουμε στα ζητήματα...

Επιχείρηση: "Σχέδιο Μάρσαλ"


Η κυβέρνηση επιχειρεί να χρησιμοποιήσει το momentum ζητώντας αντί για το σχέδιο τύπου «Μάρσαλ» που δεν… έρχεται, να μην τσεκουρωθούν στα 11,6 δισ. ευρώ τα κονδύλια του επόμενου ΕΣΠΑ.
Επικαλείται την μεγάλη ύφεση, το τεράστιο πακέτο μέτρων και τις νέες ρήτρες που επιβάλλουν οι δανειστές οι οποίες χωρίς την ανάκαμψη δύσκολα θα διατηρηθούν.
Αυτό είναι σύμφωνα με πληροφορίες το γενικό περίγραμμα της πολύ δύσκολης διαπραγμάτευσης για το μέλλον του ΕΣΠΑ ΙΙ που είναι πλέον πολύ κοντά (2014- 2020). Το ζήτημα φέρεται να τέθηκε και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στις Βρυξέλλες και θα κορυφωθεί στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της προσεχούς εβδομάδας.
Η Ελλάδα χάνει πολλά κονδύλια εξ αιτίας:

Καταδότες και «καρφιά».

Του Πάνου Τσορμπατζόγλου
 
Στ’ αλήθεια δεν χρειάζεται να έχεις σπουδές φιλολογίας για να κατανοήσεις ότι οι λέξεις δεν έχουν πάντα το ίδιο περιεχόμενο.  
Ότι εξαρτώνται από την χρονική ή άλλη συγκυρία και, κυρίως, από την διάθεση και την πρόθεση αυτού που τις χρησιμοποιεί. 
Ιδιαίτερα σήμερα όπου αλήθειες και ζωές ανατρέπονται, η συμβατική τους σημασία διευρύνεται τόσο ώστε λέξεις, αντιφατικές μεταξύ τους, χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν το ίδιο πράγμα χωρίς αυτό να μας ξενίζει.  
Και για να γίνω σαφής:

Ο πρύτανης του Αριστοτέλειου "πλήρωνε" για να γίνει κατάληψη στο υπ. Παιδείας

Στη βαρύτατη καταγγελία 
ότι ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μυλόπουλος, ζητούσε από τους εργολαβικούς υπαλλήλους του πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), να προχωρήσουν σε καταλήψεις του υπουργείου Παιδείας καλύπτοντας τους μάλιστα τα έξοδα των κινητοποιήσεων, προχώρησε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΕΚΘ, κ. Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. 
Ο κ. Τσαραμπουλίδης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη «πρόταση» έγινε παρουσία του κατά τη διάρκεια συνάντησής που είχε με τις πρυτανικής αρχές του ΑΠΘ για τα εργασιακά ζητήματα των εργολαβικών υπαλλήλων, οι οποίοι απεργούν τους τελευταίους δύο μήνες...

Νέο επεισόδιο προπηλακισμού: Επιτέθηκαν στον Φούχτελ (video)


Εργαζόμενοι στους δήμους υποδέχτηκαν με γιουχαΐσματα τον γερμανό πρόξενο και τον γερμανό υφυπουργό Εργασίας 
Έντονοι διαπληκτισμοί με τα ΜΑΤ

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί στη ΔΕΘ της Θεσσαλονίκης, όπου αναμένεται να διεξαχθεί η 3η ελληνογερμανική συνέλευση δημάρχων. Εργαζόμενοι στους δήμους υποδέχτηκαν με γιουχαΐσματα τον γερμανό πρόξενο και τον γερμανό υφυπουργό Εργασίας, Χ.Γ. Φούχτελ που συμμετέχει στην συνέλευση.
Οι αγανακτισμένοι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια με νερό, γιούχαραν και προπηλάκισαν Γερμανούς καθώς μήλον της έριδος είναι...

Από τον κουλοχέρη στον κουτσό

Αλλά, τότε, γιατί ο αριστερός κύριος Σταθάς απαξίωσε ως κουτσό τον κ. Σόιμπλε;

Και αν ήταν μια άτυχη στιγμή, γιατί βρέθηκε ακροατήριο από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ που τον χειροκρότησε, ανάλογο του ακροατηρίου που χειροκρότησε τις απειλές για λιντσάρισμα του κυρίου Παναγούλη; Και πού είναι η Μοντεσόρι, ο αντιαυταρχικός λόγος, ο σεβασμός της ιδιαιτερότητας, ο σεβασμός της μειονεξίας; Τι ενώνει δηλαδή τον κουλοχέρη με τον κουτσό;
Το 1975, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ξεκαθάριζε το ιδεολογικό στίγμα του. Σε μια προσυνεδριακή συγκέντρωση, βγήκαν μαχαίρια. Οι περί τον Ανδρέα συγκρούστηκαν πολιτικά με τη Δημοκρατική Αμυνα, μια ομάδα στελεχών με περίπου σοσιαλδημοκρατικές αντιλήψεις....

Ο Ραγκούσης διαλύει την συγκυβέρνηση


Νέο ρήγμα με την κατάργηση του νόμου για την ιθαγένεια

Εμπλοκή δημιουργήθηκε στο θέμα της κατάργησης του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια, που προωθούσε εσπευσμένα ο πρωθυπουργός, μετά τις αντιδράσεις των κυβερνητικών εταίρων.
Η έντονη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είχαν ως αποτέλεσμα να αναδιπλωθεί η κυβέρνηση και να φρενάρει τις αλλαγές στο νόμο.
Έτσι, το νέο νομοθετικό πλαίσιο πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση, ενώ δεν αποκλείεται να...

Η συμπλεγματική αριστερά εναντίον των εργαζόμενων Ελλήνων


Αν αύριο το πρωί μεταφέρομε σε ένα μικρό νησί το οποίο έχει 50 θέσεις εργασίας 100 μετανάστες, είναι 100% σίγουρο ότι θα αυξηθεί κατακόρυφα η ανεργία και θα πέσουν και τα μεροκάματα, 
αν δε αυξήσομε ακόμη περισσότερο τους μετανάστες, όχι μόνο θα εκτιναχτεί στα ύψη η ανεργία αλλά θα αρχίσουν να σκοτώνονται και μεταξύ τους οι εργαζόμενοι για το ποιός θα πάρει το όποιο μεροκάματο υπάρχει επάνω στο μικρό αυτό νησί.
Τα γράφω αυτά γιατί άκουσα χθες τα αριστεροαλλήθωρα ξενόφιλα κόμματα της αριστεράς να αντιδρούν γιατί το συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Ραγκούση για την χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες.
Δεν μπορώ να ξέρω αν όλα τα αριστερά κόμματα παγκοσμίως είναι τόσο εκτός πραγματικότητας όσο είναι τα ελληνικά αριστερά κόμματα, όπως...

Οι φάλαινες δεν κινδυνεύουν από τις γεωτρήσεις, αλλά από ορισμένους … ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Η διαδικασία για να γίνουν γεωτρήσεις στο Αιγαίο και το Ιόνιο για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας ξεκίνησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και ο τότε υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτης, είχε πάρει πάνω του όλο το θέμα.  
Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει τεράστιο ενδιαφέρον, προωθείται και από την παρούσα κυβέρνηση, διότι ποτέ δεν ξέρεις. 
Μπορεί η Ελλάδα να μη γίνει… Αραβία, ωστόσο, αξίζει το κόπο να «ψαχτεί» μήπως στο μέλλον λύσει πολλά από τα οικονομικά της προβλήματα.
Κάποιοι, όμως, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο ή για να ακριβολογούμε χωρίς τον… ευρωβουλευτή Κρίτων Αρσένη. 
Ο κ. Αρσένης *, του ΠΑΣΟΚ, φυσικά βγήκε και είπε ότι οι γεωτρήσεις σε Ιόνιο και Κρήτη θέτουν σε κίνδυνο τις φάλαινες και τα δελφίνια
Όπως είπε χαρακτηριστικά: 

Η Κεντροδεξιά θα σώσει και πάλι την Ελλάδα


Πως περιγράφεται η πολιτική κατάσταση αυτήν την στιγμή;

Ένας Αντώνης Σαμαράς να κερδίζει την μία μετά την άλλη τις πολιτικές παρτίδες, να είναι ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος της πολιτικής σκηνής, αλλά την ίδια στιγμή να τρέμει στην ιδέα της διάλυσης του ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής σταθερότητας και αξιοπιστίας του … κυρ Φώτη, ο οποίος αφού έφαγε τον γάιδαρο των δισεκατομμυρίων μέτρων κόντεψε να ρίξει την κυβέρνησή του επειδή κόλλησε στο … επίδομα γάμου των λίγων χιλιάδων.
Βέβαια υπάρχουν κι εκείνοι που επιμένουν ότι το υπόλοιπο του ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον κ. Βενιζέλο και η ΔΗΜΑΡ δεν εκφράζουν στην πραγματικότητα κοινωνικές πραγματικότητες, αλλά κυρίως διαπλεκόμενες δυνάμεις, που...

Έλληνας ευρωβουλευτής "μπλοκάρει" τις έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη

Φρένο με ερώτηση προς το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο βάζει ο Έλληνας ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης στην έναρξη έρευνας για πετρέλαιο στην Ελλάδα.  
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει οι σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων γίνονται κατά παρέκκλιση της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
Συγκεκριμένα η έναρξη σεισμικών ερευνών για τη διερεύνηση ύπαρξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στις θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης και των νησιών του Ιονίου ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τα κητώδη, όπως τα δελφίνια και οι φάλαινες ενώ είναι πιθανό να παρατηρηθούν μαζικοί ξεβρασμοί τους στις ακτές. 


Ο Έλληνας ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει στην ερώτηση του που κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα εξής :

Είναι βιώσιμο το χρέος; - Με πέντε προϋποθέσεις ΝΑΙ !


Με τα σημερινά δεδομένα, όχι! 
Αλλά μπορεί να γίνει με πέντε προϋποθέσεις 
Του Γιώργου Προκοπάκη *
Με τη δημόσια «διαμάχη» Λαγκάρντ – Σόιμπλε, η βιωσιμότητα του χρέους έχει γίνει κύριο ζήτημα στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης, ακόμη και για την εκταμίευση της καθυστερούμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. 
Οσον αφορά το ΔΝΤ, η συνέχιση της συμμετοχής του στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας εξαρτάται από το αν το χρέος είναι βιώσιμο και η ευρωζώνη πιέζεται να προχωρήσει σε κινήσεις που θα εγγυώνται ακριβώς αυτό - πιέζεται ποικιλοτρόπως και η Ελλάδα.
Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους πάντα ήταν πρόβλημα και μέλημα για την τρόικα. 
Ανεδείχθη ρητώς και ως ποσοτικός στόχος με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 17/10/2011: 120% του ΑΕΠ το 2020...

Πιστεύεις ότι το να φύγεις είναι εύκολο;

       Άρθρο αναγνώστριας του blog
Θα σου διηγηθώ μία μικρή ιστορία, την ιστορία της ζωής μου.  Δεν έχει σημασία η ηλικία μου ή το όνομά μου.  Θα μπορούσαν να με λένε Κατερίνα ή Μαρία ή οτιδήποτε άλλο και να είμαι κάπου γύρω στα 45. 
Με πολλές και ακριβές σπουδές στο παρελθόν μου (ευτυχώς είχα την τύχη να γεννηθώ σε μία οικογένεια που παρόλο που δεν ήταν πλούσια πολύ – σε υλικά αγαθά, ήταν οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο – σε πνευματικά αγαθά).   
Θέλησαν από τα πολύ μικρά μου χρόνια να με μάθουν ποιες είναι οι αξίες της ζωής, με ενθάρρυναν να βρω τα δικά μου ιδανικά, να πιστέψω σε αυτά και να ανοίξω τόσο τους ορίζοντές μου, ώστε να είμαι ελεύθερη.
Ελεύθερη να σπουδάσω ή όχι, να διαβάσω ή όχι, να...

Η φωτογραφία που κάνει ρεκόρ στο διαδίκτυο!

Απίστευτο στιγμιότυπο! 
Η φωτογραφία αυτή κάνει τις τελευταίες ώρες χιλιάδες like και κοινοποιήσεις σε facebook και twitter. 
Μπροστά από την ελληνική Βουλή, που τα τελευταία χρόνια στη συνείδηση του κόσμου έχει καθιερωθεί με την ...καταστορφή και την απαισιοδοξία που έχει καταβάλλει όλους τους Έλληνες και με το κιγκλιδώματα σε πρώτο πλάνο, δύο νέα παιδιά, κάθονται σε μια πολύ τρυφερή στιγμή. 
Τα σχόλια χιλιάδες και το μήνυμα σαφές: Η ζωή πάντα νικάει...

Ομπάμα προς Μέρκελ: Λύστε το πρόβλημα με το χρέος της Ελλάδας

Ο πλανητάρχης ακόμα δεν εξελέγη έπιασε τα τηλέφωνα...

Τηλεφωνική επικοινωνία με την γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel είχε την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama μόλις μια εβδομάδα μετά την επανεκλογή του.
Ο πλανητάρχης ζήτησε από την Γερμανίδα καγκελάριο να λάβει μια τελική απόφαση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης και να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος.
«Πρέπει να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη», φέρεται να είπε στην Άγκελα Μέρκελ ο Ομπάμα...

Ανέκδοτο δυνατό, επίκαιρο και κορυφαίο..!

Λέει η σύζυγος στον άνδρα της:

- Είπαμε ότι θα είμαστε ειλικρινείς και θα τα λέμε όλα μεταξύ μας, έτσι δεν είναι;

- Ναι, απαντά ο σύζυγος.

- Ε λοιπόν άκου ...βρήκα εραστή!

Και ο σύζυγος:

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Οι γυναίκες κυβερνούν την Ευρώπη!

Κάποτε ήταν ο Μιτεράν, ο Κολ, ο Καραμανλής και ο Ζισκάρ Ντ' Εστεν σήμερα η Μέρκελ και η Λαγκάρντ

Φαίνεται πως έχουν αλλάξει τα πράγματα πλέον στην πολιτική σκηνή της Ευρώπης αφού οι ισχυροί πολιτικοί άνδρες που καθόριζαν τις εξελίξεις στη Γηραιά Ήπειρο τις προηγούμενες δεκαετίες έχουν αντικατασταθεί από γυναίκες οι οποίες μάλιστα εμφανίζονται αρκετά σκληρές. 
Η Άνγκελα Μέρκελ και η Κριστίν Λαγκάρντ 
είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα. 
Και οι δύο...

Οικονομολόγους "φωστήρες" έχει ο Τσίπρας

Ευκλείδης Τσακαλώτος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος στη Βουλή για την οικονομική πολιτική του κόμματος, στον ALPHA 989 :
«Προφανώς θα δώσουν μια ανάσα αυτά τα χρήματα (της δόσης), αλλά "από κάτω" τα νούμερα δε βγαίνουν» 
(ε και τι θες να κάνουμε; να μην πάρουμε τα χρήματα, επειδή τα νούμερα δεν βγαίνουν; 
Αν δεν τα πάρουμε θα βγουν τα νούμερα;)  
είπε στον Α 989 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι «ακόμη κι αν οι εταίροι δώσουν όλη τη δόση θα θέσουν νέα προαπαιτούμενα, όπως τη δημιουργία μηχανισμού, βάσει του οποίου κάθε φορά που πέφτει έξω το πρόγραμμα, θα λαμβάνονται μέτρα που δε θα περνούν από τη Βουλή αλλά θα αποφασίζονται από την Τρόικα»
Έκανε, επίσης, λόγο για ...

Συμφωνία - μαμούθ για την Ελλάδα! Hewlett Packard και Cosco στην Ευρώπη μέσω ΟΛΠ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ


*    Ποιά θα είναι τα οφέλη
* Οι υπογραφές μπήκαν παρουσία του πρωθυπουργού
*   Ανάσα ζωής για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και μεγάλα έσοδα για το Δημόσιο

Παρουσία του πρωθυπουργού μπήκαν σήμερα οι υπογραφές στην συμφωνία - μαμούθ που θα ωφελήσει οικονομικά την Ελλάδα.
Η συμφωνία αφορά την μεταφορά όλων των προϊόντων της Hewlett Packard προς την Ευρώπη με το στόλο της Cosco και τη διοχέτευσή τους στις ευρωπαϊκές αγορές μέσω του λιμανιού του Πειραιά και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Η συμφωνία θεωρείται σημαντική γιατί:

Φυγαδεύτηκε ο Βενιζέλος από την Τράπεζα της Ελλάδος

Πρωτοφανή επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Σε περικύκλωση του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας έχουν προχωρήσει δεκάδες ιδιώτες - μικροομολογιούχοι, διαμαρτυρόμενοι για την απώλεια χρημάτων που υπέστησαν με το «κούρεμα των ομολόγων τους, 
εν όψει της προγραμματισμένης για τις 18.00 συνάντησης του διοικητή του ιδρύματος Γ. Προβόπουλου με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρος του κόμματος Ευ. Βενιζέλος.
Οι συγκεντρωμένοι απέτρεψαν την είσοδο του κ. Βενιζέλου στο κτίριο, καθώς, όταν...

Η επιμήκυνση κερδήθηκε, η δόση έρχεται, τώρα βάζει λεφτά και η Ε.Τ.Επ. - Κλάμα Τσίπρας & Καμμένος

Εξαφανισμένοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι και οι ΑΕροψεκασμένοι από χθες... μόνο ο Στρατούλης βγήκε για να γελάσουμε
Τουλάχιστον 700 εκατομμύρια ευρώ δεσμεύτηκε ότι θα εκταμιεύσει στη χώρα μας μέχρι τέλος Δεκεμβρίου η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) , προκειμένου να διοχετευθούν σε διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως ενέργεια, μεταφορές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


Αυτό συμφωνήθηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του Υπουργού, Γιάννη Στουρνάρα, και του Αντιπροέδρου της ΕΤΕπ, Ντάριο Σκαναπιέκο...

Ο Κασιδιάρης αρχηγός της 'Χρυσής Αυγής'...!


Τι γράφουν οι βρετανικοί Times για τον εθνικιστή βουλευτή
Τα μπέρδεψαν ή όχι, γιατί κάτι ξέρουν, οι δημοσιογράφοι των βρετανικών Times και εμφάνισαν σε δημοσίευμά τους τον Ηλία Κασιδιάρη ως αρχηγό της Χρυσής Αυγής. 
Εκτός και αν οι ίδιοι, όπως και μερικοί βουλευτές της ΧΑ, δεν αναγνωρίζουν ως επικεφαλής του ελληνικού εθνικιστικού κόμματος το Νίκο Μιχαλολιάκο...
Το δημοσίευμα έχει θέμα την "βίαιη" συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι οι "πρωτοεκλεγέντες νεο-ναζί Έλληνες βουλευτές" έχουν κατηγορηθεί για ξυλοδαρμό μεταναστών ακόμα και πολιτικών τους αντιπάλων. 
Στους τέσσερις από τους 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής που...

Η πτώση της μεσαίας τάξης και το μέλλον της Δημοκρατίας

Η αριστερά πάσχει από έλλειμμα ρεαλιστικών προτάσεων

Περίληψη: Η φιλελεύθερη δημοκρατία είναι η βασική ιδεολογία στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου σήμερα. 
Αλλά όσο συμπιέζεται η μεσαία τάξη στην οποία στηρίζεται αυτή η ιδεολογία, ο κόσμος θα αρχίσει να ψάχνει εναλλακτικά συστήματα που θα δίνουν καλύτερες απαντήσεις στις ανάγκες των κοινωνιών. 
Όσο η αριστερά πάσχει από έλλειμμα αξιόπιστων απαντήσεων, ο φιλελεύθερος καπιταλισμός θα συνεχίσει να κυριαρχεί ωσότου βρεθεί ο εναλλακτικός μύθος...

Η ανάπτυξη της Γερμανίας είναι μη βιώσιμη

Λιτότητα τώρα, στασιμότητα στη συνέχεια
Περίληψη: Η Γερμανία μοιάζει σαν ένα μοναχικό νησί δημοσιονομικής σταθερότητας στην Ευρώπης, αλλά κάτω από τις εντυπωσιακές εξαγωγές που συνέβαλαν στην ανάπτυξή της κρύβονται προβλήματα. 
Η εμμονή με το χρέος και τη λιτότητα έχει μπλοκάρει τις εγχώριες επενδύσεις, καθώς η χώρα έχει αγνοήσει προβλήματα όπως η συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού και οι ξεπερασμένες υποδομές. 
Η Γερμανία θα πρέπει να δανείζεται και να ξοδεύει περισσότερο αλλιώς θα αντιμετωπίσει το τέλος του οικονομικού της θαύματος...