Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (24-02-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Μια νέα αγροδιατροφική πολιτική για τη χώρα

Η Ολλανδία είναι παγκοσμίως δεύτερη χώρα σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων. 
Μαζί με τις ΗΠΑ και την Ισπανία ηγούνται των παγκόσμιων εξαγωγών λαχανικών και φρούτων. Μόνη η Ολλανδία εξάγει το ¼ των λαχανικών στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Ολλανδική γεωργία έχει μια πολύπτυχη δραστηριότητα που καλύπτει όλους τους τομείς όπως η κτηνοτροφία, η φυτικές καλλιέργειες με αροτραίες καλλιέργειες, θερμοκήπια, δενδροκαλλιέργειες κ.α.
Όμως δεν γίνονται όλα από μόνα τους.
Το πανεπιστήμιο το Wageningen για παράδειγμα είναι για σειρά ετών ένα από τα καλύτερα γεωπονικά πανεπιστήμια του κόσμου και επί σειρά ετών στο νούμερο ένα ανάμεσα σε 300 άλλα...

ΣΥΡΙΖΑ: Business as usual

Ο τίτλος του σημειώματος θα μπορούσε να είναι υπαινιγμός για την εξωχώρια εταιρεία, ιδιοκτησίας του Στέφανου Κασσελάκη, μα νομίζω πως θα αδικούσε το σύνολο των στελεχών και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ. 
Για να εξηγούμαι. 
Αυτές τις μέρες γινόμαστε μάρτυρες μίας σπονδυλωτής φαρσοκωμωδίας, την οποία θα ζήλευε ο μαιτρ του είδους Μελ Μπρουκς που μας χάρισε αλησμόνητες στιγμές γέλιου στη σκοτεινή αίθουσα του κινηματογράφου.
Από το περασμένο καλοκαίρι και εντεύθεν ο ΣΥΡΙΖΑ βιώνει μία υπαρξιακή περιδίνηση, η οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην πλήρη πολιτική απαξίωση και διάλυση.
Η αρχή έγινε με την προσγείωση του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος, ως...

Δύο χρόνια μετά: Mε την Ουκρανία

Στις 24 Φεβρουαρίου του 2022, ο κόσμος παρακολουθούσε συγκλονισμένος καθώς η Ρωσία εξαπέλυε μια πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία, βομβαρδίζοντας την πρωτεύουσά της και σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη κλιμάκωση μιας επίθεσης που στην πραγματικότητα βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη για σχεδόν μια δεκαετία.
Η επίθεση της 24ης Φεβρουαρίου και ο συνεχιζόμενος αυτός πόλεμος κατέστρεψαν τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, καθώς ισοπεδώθηκαν πόλεις και χωριά, στρατιώτες και πολίτες σκοτώθηκαν, ιεροί χώροι βεβηλώθηκαν, παιδικές χαρές και σχολεία στοχοποιήθηκαν, οικογένειες εκτοπίστηκαν.
Ένα κράτος που γειτνιάζει με τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα στην ήπειρο, μία από τις ισχυρότερες παραγωγούς σιτηρών σε ολόκληρο τον κόσμο, ένα από...

Πώς ο Πούτιν έχασε ένα «σίγουρο» πόλεμο

Το ρωσικό φυσικό αέριο ήταν επί δεκαετίες ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια του Πούτιν. Και άκρως αποτελεσματικό, αφού είχε καταφέρει να δέσει στο ενεργειακό άρμα της Ρωσίας, όχι μόνο τη Γερμανία, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.
Ο ενεργειακός πόλεμος κατά της Ευρώπης έδειχνε ότι θα κερδηθεί χωρίς πολύ κόπο, ότι θα είναι εύκολος, και εν πάση περιπτώσει, πιο εύκολος από τη στρατιωτική εισβολή, ακριβώς δύο χρόνια πριν, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, στα ουκρανικά εδάφη.
Κι όμως, η Ρωσία ηττήθηκε σε αυτόν τον «εύκολο» πόλεμο, παρ’ ότι όλα τα δεδομένα ήταν με το μέρος της. Η εξάρτηση της Ευρώπης, της βιομηχανίας και των νοικοκυριών ήταν τόσο μεγάλη, φτάνοντας ακόμη και άνω του 60% στη Γερμανία, ώστε με το που θα έκλειναν οι στρόφιγγες του φυσικού αέριου, θα είχαμε μπλακ άουτ, δελτία ρεύματος, κοινωνική δυσαρέσκεια...

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Πώς «κλείδωσε» η υποψηφιότητα Ο. Γεροβασίλη απέναντι στον Στ. Κασσελάκη - Οι ζυμώσεις και το παρασκήνιο

Η Όλγα Γεροβασίλη φαίνεται ότι θα είναι το πρόσωπο που διεκδικήσει την προεδρία από τον Στέφανο Κασσελάκη
στις νέες εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγους μόλις μήνες μετά την εκλογική διαδικασία του περασμένου Σεπτεμβρίου. 
Στην οποία, η Ο. Γεροβασίλη είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Κασσελάκη.
Η αντιπρόεδρος της Βουλής συναρτήθηκε σήμερα με τον Διονύση Τεμπονέρα και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, με τον πρώτο, από το βήμα του συνεδρίου, να αφήνει...

Παλεύεις ρε;

Η δίωρη ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, ή καλύτερα η θεατρική παράσταση που έδωσε στο συνέδριο του Σύριζα, σε όσους έχουν ζήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, θυμίζει τηλε-ευαγγελιστές. Οι οποίοι ομιλούν για δυο ή και περισσότερες ώρες, εξαίροντας τις ικανότητες τους, την αγιοσύνη τους και το άμεμπτο του χαρακτήρα τους, καλώντας στους πιστούς να τους ακολουθήσουν. 
Στην προκειμένη περίπτωση, ο αρχηγός του Σύριζα τους καλεί να τον στηρίξουν και να τον ακολουθήσουν σε ένα άλμα στο κενό.
Σε εμάς τους παλιότερους, η γλώσσα σώματος στην εξέδρα του συνεδρίου του Σύριζα, θυμίζει τα...

Απογοήτευση στον ΣΥΡΙΖΑ: Με άδειες καρέκλες συνεχίζεται το Συνέδριο (Photos)

Μετά την πρώτη θυελλώδη ημέρα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί απογοήτευση στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 
Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται με άδειες καρέκλες στο Ολυμπιακό Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου.
Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα εξακολουθεί να απασχολεί τα πηγαδάκια των συνέδρων αλλά και των κορυφαίων στελεχών με πολλούς να αναρωτιούνται για την επόμενη ημέρα εντός του κόμματος.
Η συμμετοχή παραμένει χαμηλή, με πολλές άδειες καρέκλες ενώ ακόμη και στις εξέδρες κάθονται ελάχιστα άτομα, σε αντίθεση με το Συνέδριο του 2022...

Χαμός στα social media με την παρέμβαση Τσίπρα και το «βρείτε μου αντίπαλο» του Κασσελάκη - «Επέστρεψε ο Μαραντόνατς…» (εικόνες)

Ο αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν από την έναρξη του 4ου Συνεδρίου του κόμματος και η ατακαδόρικη απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη:
«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» έβαλε, όπως αναμενόταν, «φωτιά» στα social media.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προανήγγειλε εκλογές από τη βάση για τον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος, παράλληλα με την εκλογή Τοπικών Συντονιστικών και Νομαρχιακών Επιτροπών
«Θα πάμε σε τετραπλές εκλογές: Οργανώσεις μελών, Νομαρχιακές, Κεντρική Επιτροπή και πρόεδρο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης από το βήμα του...

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ποια ονόματα θα παίξουν κόντρα στον Κασσελάκη;

Στον ΣΥΡΙΖΑ τα δύσκολα αρχίζουν τώρα. 
Μετά τη μονομαχία Κασσελάκη – Τσίπρα ήρθε η ώρα της αλήθειας διότι λογικά, κάποιος θα πρέπει να βγει μπροστά – πολύ σύντομα – και να διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος απέναντι στον Κασσελάκη.
Και τώρα ποιος; 
Ποιος μπορεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά; Αυτό είναι το ερώτημα που πλανάται πάνω και πέριξ της Κουμουνδούρου.
Η εξίσωση δεν είναι εύκολη καθώς όπως εκτιμούν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Στέφανου, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να επανεκλεγεί και απλά το κόμμα να έχει χάσει πολύτιμο χρόνο μπαίνοντας στην εσωτερική περιδίνηση των συνεχών αναμετρήσεων για την ηγεσία...

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η Ν.Δ. καταγράφει κέρδη 3,4 μονάδων σε σχέση με τις Eυρωεκλογές του 2019 - Σχεδόν διπλάσια τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ (κάρτες)

Κέρδη 3,4 μονάδων σε σχέση με τις Ευρωεκλογές του 2019 καταγράφει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. 
Σχεδόν διπλάσια τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, απώλεια 10,5 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την έρευνα της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του MEGA.
Την ίδια ώρα, η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ ανέρχεται στις 21,6 μονάδες. Στον απόηχο της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, τα κόμματα που το στήριξαν εμφανίζουν κέρδη...

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (23-02-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Το σχέδιο πίσω από τις κωλοτούμπες του προοδευτικού Ανδρουλάκη

Επιλέγοντας να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, ο Νίκος Ανδρουλάκης βάζει την τελική σφραγίδα στη μετατροπή του ΠΑΣΟΚ, σε αυτό που εξαιρετικά είχε αποδώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος: «ΚΚΕ του Κέντρου»;
‘Η μήπως υπολογίζει ότι οι κατακλυσμιαίες εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, τον φέρνουν εκ των πραγμάτων στην ηγεμονία της Κεντροαριστεράς και σε θέση πλέον να επιβληθεί, ως ο ισχυρότερος στα κατακερματισμένα απομεινάρια.   
Το μόνο που δεν έχει υπολογίσει είναι ο κίνδυνος το ΠΑΣΟΚ  κατ΄επίφαση να λογίζεται και να συγκαταλέγεται στα κόμματα της ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς...

Χορός του Ζαλόγγου για τον ΣΥΡΙΖΑ!

Εν μέσω εμφυλίου σπαραγμού, ξεκίνησε το περιβόητο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο Στέφανος Κασσελάκης ανταποκρίθηκε «ντρέτα» στην πρόκληση που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας στο παρά πέντε του Συνεδρίου, και δέχτηκε να γίνουν νέες εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού. Απάντησε προκλητικά: «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε για επανεκλογή προέδρου».
Ανοίγοντας τον δρόμο για νέα προσφυγή στις κάλπες, προανήγγειλε μάλιστα τετραπλές εκλογές: «Για Κεντρική Επιτροπή, Νομαρχιακές Επιτροπές, Τοπικά Συντονιστικά και εκλογή προέδρου».
Φυσικά είναι μια αυτοκτονική επιλογή, αλλά δεν την χρεώνεται μόνο ο νυν...

Ο Κασσελάκης σήκωσε το γάντι στον Τσίπρα: Νέες εκλογές από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ - «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»

Ο Τσίπρας πήγε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 32% στο 18%. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται επανίδρυση και ενότητα και έναν πρόεδρο που να μην αμφισβητείται, είπε ο πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Aποδέχθηκε την πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα o Στέφανος Κασσελάκης και ανακοίνωσε ότι προσφεύγει στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, για να επανεκλεγεί.
«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε σε κάλπες», είπε στην ομιλία του στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα που του υπέδειξε με τη δήλωσή του αυτή την κίνηση...

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Τσίπρας «αδειάζει» Κασσελάκη: Να γίνουν νέες εκλογές για πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλιώς οδηγούμαστε σε νέα εκλογική αποτυχία

«Αντί να σερνόμαστε σε μια παρατεταμένη κρίση που οδηγεί με ακρίβεια σε νέα εκλογική συρρίκνωση, η μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου το λόγο σε αυτούς που κρατήσανε και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και τη παράταξή μας: Στα μέλη μας»
, σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον Στέφανο Κασσελάκη:
Ο Αλέξης Τσίπρας καλεί τον Στέφανο Κασσελάκη να ανανεώσει την εντολή με προσφυγή στη βάση, προειδοποιώντας ότι αλλιώς το κόμμα οδηγείται σε εκλογική αποτυχία.
Αναλυτικά η ανάρτησή του: ...

Πώς η ζωή στην Ουκρανία καταστράφηκε έπειτα από δύο χρόνια πολέμου

Τα σημάδια του διετούς πολέμου που έχει αλλάξει αμετάκλητα το πρόσωπο της Ουκρανίας είναι παντού...
Οι σύζυγοι έχουν γίνει χήρες, οι γονείς λαχταρούν να ξαναδούν τα παιδιά τους που έχουν βρεθεί όμηροι, οι σχολικές αίθουσες είναι άδειες και οι αγρότες δεν βρίσκουν χέρια να δουλέψουν τη γη.
Ακόμη και στο χωριό Λοζουβάτκα, περίπου 100 χιλιόμετρα (60 μίλια) από τις γραμμές του μετώπου, τα σημάδια του διετούς πολέμου που έχει αλλάξει αμετάκλητα το πρόσωπο της Ουκρανίας είναι παντού...

Η αγιογραφία του Πούτιν και η φιλορωσική προπαγάνδα

«Έτσι πεθαίνουν οι δημοκρατίες»
 
Σε τέσσερις λέξεις διά στόματος Γκι Φερχόφστατ αποτυπώνεται η μεγάλη εικόνα πίσω από τις «υπηρεσίες» που προσέφερε στον Βλαντιμίρ Πούτιν ο εξαιρετικά δημοφιλής στο συντηρητικό και ακροδεξιό ακροατήριο Αμερικανός δημοσιογράφος Τάκερ Κάρλσον, δίνοντάς του ελεύθερο βήμα να διασπείρει προπαγάνδα στην κοινή γνώμη Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρώπης.
Το «μεγάφωνο» στα χέρια του Βλαντιμίρ Πούτιν ήρθε στο απόλυτο timing. Η δυτική κόπωση μπροστά σε έναν παρατεταμένο πόλεμο πλέον δεν κρύβεται, η περαιτέρω στρατιωτική στήριξη του Κιέβου είναι κάθε άλλο παρά εγγυημένη εν μέσω ακραίας πόλωσης στην προεκλογική Αμερική -πολλώ δε μάλλον εάν στην προεδρία επανέλθει ο...

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (22-02-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Ξεμπερδέψαμε με τον λαϊκισμό;

«Η χώρα, που κλήθηκα να κυβερνήσω όταν εξελέγην για πρώτη φορά, το 2019, θεωρούνταν από πολλούς αναλυτές ως ο «ασθενής» της Ευρώπης. 
Μεταξύ 2015 και 2019 ο λαϊκισμός είχε υποσχεθεί πολλά, δεν είχε εκπληρώσει τίποτα και είχε αφήσει την Ελλάδα να ακροβατεί στο χείλος του γκρεμού» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Νέο Δελχί, στην ετήσια διάσκεψη του Raisina Dialogue.
Η αποστροφή αυτή, σαφώς στόχευε να υπενθυμίσει την αφετηρία της αχρείαστης περιπέτειας που μπήκε η χώρα εξαιτίας των λαϊκιστών και των δημαγωγών, αλλά και τη μεγάλη απόσταση που έχει διανυθεί από τότε.  
Συνιστά όμως παράλληλα μια ξεκάθαρη υπόμνηση της καταστροφικής γητείας του λαϊκισμού, ανεξαρτήτως του εάν αυτός είναι αριστερόστροφος ή δεξιόστροφος...

Ελλάδα-Ινδία: Η «win win» σχέση με το βλέμμα στην Ευρώπη

Η απόσταση σε ευθεία γραμμή της Αθήνας από το Νέο Δελχί είναι 9.634 χιλιόμετρα. Τους τελευταίους έξι μήνες, οι ηγεσίες Ελλάδας και Ινδίας, επιχειρούν να «μειώσουν» την απόσταση, καλύπτοντας ταυτόχρονα ένα «κενό» μερικών δεκαετιών
Σαράντα χρόνια μετά την έλευση της Ίντιρα Γκάντι, ο Ινδός πρωθυπουργός Μόντι επισκέφθηκε τον περασμένο Αύγουστο, την Αθήνα. Η σημασία της επίσκεψης αυτής δεν είχε μόνο ιστορικά χαρακτηριστικά, αλλά επισφραγίστηκε με την απόφαση να αναβαθμιστεί η σχέση Ελλάδας-Ινδίας σε στρατηγική συνεργασία...

Ο ειρημένος Τεμπονέρας και ο ερριμμένος Κασσελάκης

Επιτέλους, «εκάμαμεν δίδυμον» 
και μάλιστα νέας κοπής στην Κουμουνδούρου, ώστε να μην μπατάρει «δεξιούλικα» το μαγαζί και να μην τίθενται υπόψη των i-syriza μελών του κόμματος αβασάνιστα μεν, αδιαμεσολάβητα δε, ταυτοτικά ερωτήματα του στυλ «ποιοι είμαστε, που πάμε, τι ψάχνουμε, τι μέρα είναι, πότε θα βρέξει» και άλλα ανάλογα!
Απέναντι στον εντελώς και ατάκτως «ερριμμένο» κύριο «κυρ Στέφανο», που πολύ γουστάρει να την λέει στους παλαιοπροεδρικούς όποτε τον παίρνει ήρθε και εγκαταστάθηκε, ως αντίπαλο δέος, ο «ειρημένος» κύριος Διονύσιος Τεμπονέρας, ο οποίος φλέγεται από επιθυμία να εγγυηθεί την αριστερή φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, εξ ου και η κάκιστη σχέση του με την ορθογραφία, ειδικά την αρχαιοελληνική...

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Αλαλούμ στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν ανακλήθηκε η επιστολή Κασσελάκη» - Παραμένει το ερωτηματολόγιο

Με σκοπό την «αποκατάσταση της αλήθειας» πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν ότι τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας δεν επέτρεψαν την ανάκληση της επιστολής Κασσελάκη και πως «το ερωτηματολόγιο παραμένει αναρτημένο στον ISYRIZA».
Συγκεκριμένα, στο «διακύβευμα» της χθεσινής Πολιτικής Γραμματείας αναφέρθηκαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θέλοντας, όπως σημείωσαν, να «αποκαταστήσουν την αλήθεια».
Τόνισαν ότι το διακύβευμα της χθεσινής Πολιτικής Γραμματείας ήταν...

Μητσοτάκης και Μόντι έστειλαν μήνυμα εμβάθυνσης της συνεργασίας Ελλάδας - Ινδίας: Το μέλλον μας είναι λαμπρό

Κοινό μήνυμα εμβάθυνσης της συνεργασίας Ελλάδας και Ινδίας έστειλαν το πρωί της Τετάρτης Κυριάκος Μητσοτάκης και Ναρέντρα Μόντι στις δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχαν στο Νέο Δελχί με στόχο τον διπλασιασμό των εμπορικών συναλλαγών στις δύο χώρες μέχρι το 2030.
Τόσο ο πρωθυπουργός της Ελλάδας όσο και ο ομόλογός του της Ινδίας αναφέρθηκαν στις ευκαιρίες συνεργασίας στον τομέα της άμυνας, της ασφάλειας και της κυβερνοασφάλειας αλλά και στη συνεργασία για το μεταναστευτικό προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα trafficking.
«Θέλουμε να μάθουμε από το ινδικό θαύμα της πληροφορικής» είπε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος αναφέρθηκε στις επενδύσεις των ινδικών εταιρειών στην Ελλάδα με τον Ναρέντρα Μόντι να χαρακτηρίζει «εκπληκτική ευκαιρία» την επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα του μετά από 16 χρόνια...

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (21-02-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Νέο μπουρλότο από τον Stefanos στον ΣΥΡΙΖΑ

Θέατρο του παραλόγου από τον Stefano στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Χθες, στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που είχε προκαλέσει το περιλάλητο ερωτηματολόγιο, επιχείρησε να ακυρώσει τα σενάρια που μελετούν την εκπαραθύρωσή του μετά από ενδεχόμενη ψυχρολουσία των ευρωεκλογών.
Έτσι κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αφού με μελοδραματικό τρόπο δήλωσε πως δεν θα γίνει Ιφιγένεια, απηύθυνε τελεσίγραφο, προκαλώντας τα μέλη της Π.Γ: ή τον εμπιστεύονται και τον στηρίζουν ως τις εθνικές εκλογές, ή θα αναβαπτισθεί από το συνέδριο, ζητώντας από αυτό την επικύρωση της αρχηγίας του: «Ή πρόεδρος ως τις εθνικές εκλογές ή αναβάπτισή μου από το συνέδριο», είπε. Ζήτησε μάλιστα να του βρουν… αντίπαλο να αναμετρηθεί! ...

Η Αθήνα «χρώσταγε» στους αγρότες το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Τη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα τη «χρώσταγε» η Αθήνα στους αγρότες της χώρας.
Δεν ήταν μια συγκέντρωση επίδειξης δύναμης του ΚΚΕ, όσο κι αν ο Περισσός, με την εμπειρία ετών, οργανωμένα και μεθοδικά προσπάθησε να την εμφανίσει ως τέτοια. Τα κατ’ επάγγελμα στελέχη όλων των αριστερών αποχρώσεων και κομματικών εκφάνσεων, βρίσκονταν παντού. Στη φωνή του Βασίλη Παπακωνταντίνου και στα τραγούδια από το δίσκο «Τα Αγροτικά», που έπαιζαν λούπα για τον Μαρίνο Αντύπα και το Κιλελέρ...

Στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας απαντούν στον Κασσελάκη: «Δεν έχεις λευκή επιταγή, θα κριθείς στις Ευρωεκλογές»

Σήκωσαν το γάντι που πέταξε ο Στέφανος Κασσελάκης στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και απάντησαν στον πρόεδρο του κόμματος.
«Δεν δίνουμε λευκή επιταγή πουθενά και σε κανέναν, θα κριθείς κι εσύ στις ευρωεκλογές», απαντούν στον Στέφανο Κασσελάκη τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, που δεν συντάσσονται με τα όσα προτείνει για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι εξελίξεις στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι καταιγιστικές, καθώς το απόγευμα της Τρίτης η Πολιτική Γραμματεία συνεδρίαση για δεύτερη φορά εκτάκτως.
Στη συνεδρίαση, αυτή τη φορά έδωσε το παρών και ο Στέφανος Κασσελάκης, που - σύμφωνα με...

Τελεσίγραφο Κασσελάκη: Ή θα είμαι πρόεδρος μέχρι τις Εκλογές ή θα ζητήσω αναβάπτιση στο Συνέδριο

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, απάντησε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας σε όσους τον αμφισβητούν με ένα τελεσίγραφο.
Ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να είπε στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑΣ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, πως «ή θα είμαι πρόεδρος μέχρι τις εκλογές ή θα ζητήσω αναβάπτιση στο Συνέδριο. Αν δε με εμπιστεύεστε να οδηγήσω το κόμμα στις εθνικές εκλογές, πείτε το τώρα. Βρείτε ποιος θα κατέβει απέναντί μου και πάμε»...

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Τα μηνύματα Μητσοτάκη, το μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η χθεσινή συνέντευξη του Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα (σύζυγο του βουλευτή της ΝΔ και προσφάτως ανακηρυχθέντος Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρώπης, Θόδωρου Ρουσόπουλου), πριν αναχωρήσει για την Ινδία, με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αλλά και την επόμενη μέρα μετά την ψήφιση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ και τα τελευταία δεδομένα των δημοσκοπήσεων.
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:...

Αυξάνεται σταθερά το ειδικό βάρος της Ινδίας

Το προγραμματισμένο ταξίδι του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ινδία ακολουθεί τις επισκέψεις του στην Ιαπωνία τον Ιανουάριο του 2023 και την Κίνα τον περασμένο Νοέμβριο. 
Το ταξίδι στο Νέο Δελχί αποτελεί ανταπόδοση της επίσκεψης του Ινδού Πρωθυπουργού Narendra Modi στην Αθήνα πριν από ένα εξάμηνο περίπου. 
Είναι προφανές ότι η Ελλάδα επιδιώκει να σφυρηλατήσει σχέσεις με τις μεγαλύτερες ασιατικές χώρες που έχουν σημαντικό οικονομικό και πολιτικό βάρος.

Η Ινδία αποκαλείται συχνά η «πολυπληθέστερη δημοκρατία στον κόσμο», παρά τα εντεινόμενα σημάδια αυταρχισμού του κυβερνώντος κόμματος Baratiya Janata Party (BJP) και του Narendra Modi, ο οποίος βαδίζει προς μια πιθανή τρίτη νίκη του στις επικείμενες εκλογές σε ένα δίμηνο περίπου. Οι εντυπωσιακές επιδόσεις της ινδικής οικονομίας ασφαλώς δίνουν αέρα στα πανιά του...

Ακύρωση του τουρκολυβικού μνημονίου του 2022 από το εφετείο της Τρίπολης

Στην ακύρωση του τουρκολυβικού μνημονίου του 2022 που υπέγραψαν η τουρκική κυβέρνηση και η προσωρινή κυβέρνηση Ντμπεϊμπά της Τρίπολης και προβλέπει τη συνεργασία για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων με τη σύμπραξη και της τουρκικής κρατικής εταιρίας ΤΡΑΟ στη Λιβύη, προχώρησε το Διοικητικό Εφετείο της Τρίπολης.
Το Εφετείο είχε κληθεί να εξετάσει την έφεση που είχε ασκήσει η κυβέρνηση της Τρίπολης στην απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου τον Ιανουάριο του 2023, που είχε κηρύξει άκυρο το Μνημόνιο αυτό, καθώς η κυβέρνηση Ντμπεϊμπά δεν έχει δυνατότητα υπογραφής συμφωνιών που αφορούν την κυριαρχία του κράτους και την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων χωρίς την εξουσιοδότηση και την έγκριση του...

Τα μηνύματα Μητσοτάκη και ο πήχης των Ευρωεκλογών

Με βάση τον ορίζοντα των Ευρωεκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει ήδη να σκιαγραφεί το διακύβευμα της κάλπης της 9ης Ιουνίου, επιχειρώντας να δημιουργήσει και το περιβάλλον μέσα στο οποίο η κυβέρνηση θα προχωρήσει τους επόμενους τρεις μήνες.
Μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο στην κοπή πίτας της γραμματείας οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας και απευθυνόμενος λίγη ώρα αργότερα στους πολίτες μέσω της συνέντευξης του στο Star, ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα του κυβερνητικού σχεδιασμού σε τρεις άξονες: συσπείρωση δυνάμεων ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης, διαχείριση ανοιχτών μετώπων, με χαμηλούς τόνους, αλλά και ξεκάθαρες κυβερνητικές θέσεις και επιμονή στη συνέχιση μεταρρυθμίσεων, παρά τις αντιδράσεις.
Το στοίχημα των ευρωεκλογών παραμένει το μείζον για το Μέγαρο Μαξίμου...

Ζ. Ζούπης (Opinion Poll): Συνεχής η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανό να τον δούμε και 4ο κόμμα

Την ίδια στιγμή που η ακρίβεια παραμένει το βασικό πρόβλημα για τη κυβέρνηση, η αντιπολίτευση αδυνατεί να αποκομίσει κέρδη
Τη στασιμότητα στο ΠΑΣΟΚ αλλά και τη συνεχή πτώση του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να χάσει ακόμη και τη 3η θέση από δύο κόμματα, αναλύει μέσω των ευρημάτων της Opinion Poll, ο διευθυντής ερευνών της εταιρείας, Ζ. Ζούπης.
Μιλά για το βασικό αντίπαλο της κυβέρνησης που δεν είναι άλλος από την ακρίβεια, αναφέρεται στα σενάρια που της δίνουν ποσοστά 33% - 36% στις ευρωεκλογές, εξηγεί γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό από τη φθορά της κυβέρνησης καταλήγει στην «γκρίζα» ζώνη, ενώ σαν πιο σημαντικό εύρημα χαρακτηρίζει αυτό για την καταλληλότητα των πολιτικών αρχηγών για Πρωθυπουργό...

Φαρσοκωμωδία ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη - part 2

«Θρίλερ»
, «ηφαίστειο», «καζάνι που βράζει», «στα χαρακώματα», είναι μερικοί δραματοποιημένοι τίτλοι που καλύπτουν τη φαρσοκωμωδία που διεξάγεται στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Ίσως ήμασταν οι μόνοι που από την αρχή εκλογής του Στέφανου δεν δραματοποιήσαμε τα γεγονότα και πήραμε στον πλάκα την όλη διαδικασία.
Δεν διαθέτουμε… κληρονομικό χάρισμα. Ήταν απλώς ο τρόπος με τον οποίο εξελέγη ο πολιτικός τουρίστας Stefanos: Με αντίτιμο δύο ευρώ, με αστεία «αρματωσιά» τη διαβεβαίωση ότι γνωρίζει καλύτερα αγγλικά και οικονομία από τον Μητσοτάκη, και με την ανεχέγγυα υπόσχεση ότι είναι ο μόνος που μπορεί να τον νικήσει.
Και το κοινό του ΣΥΡΙΖΑ αποπολιτικοποιημένο, αλιευμένο στους καιρούς της εύκολης οργής των πλατειών, θεωρούσε ως πολιτικό αγώνα την έκφραση αντιμητσοτακικού μένους. Δεν έκαναν...

Μητσοτάκης: Τα χειρότερα είναι πίσω μας στην ακρίβεια – Δεν έχουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω στους αγρότες - Η συνέντευξη του στο Star και τη Μάρα Ζαχαρέα

Σαφές μήνυμα προς τους αγρότες ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει κάτι περισσότερο από αυτά που έχει ήδη δώσει έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Star και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα
Ο κ.Μητσοτάκης μάλιστα, αναφερόμενος στο σημερινό αγροτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, είπε ότι οι αγρότες έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώσουν, όπως και οι άλλες επαγγελματικές τάξεις, σημείωσε δε ότι η συγκέντρωση θα γίνει σε συνεννόηση με την αστυνομία, ενώ πρόσθεσε ότι τέτοιες κινητοποιήσεις δίνουν και σ΄εκείνον μέσο πίεσης προς τις Βρυξέλλες...

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Το μήνυμα Μητσοτάκη για τους αγρότες και το «καρφί» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Τα μηνύματα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της έλευσης των αγροτών στην Αθήνα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην κοπή της πίτας της Γραμματείας του Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας και αναφέρθηκε στην έλευση των αγροτών με τα τρακτέρ στην Αθήνα, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Εμείς επίσης εξασφαλίσαμε ότι οι πόροι της ΚΑΠ για την επόμενη προγραμματική περίοδο δεν θα μειωθούν για τους Έλληνες αγρότες. Και καθώς έχουμε μπροστά μας και την άφιξη των αγροτών στην πρωτεύουσα θέλω να επαναλάβω για ακόμα μια φορά ότι αυτή η κυβέρνηση είχε ανοιχτά και τα αυτιά της και τις πόρτες της στα δίκαια αιτήματα των αγροτών.
Και εμείς ήμασταν αυτοί που εξασφαλίσαμε τη μόνιμη επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και δώσαμε τιμές ηλεκτρικού ρεύματος στους αγρότες πολύ χαμηλότερες ίσως κι από ότι οι ίδιοι περίμεναν..

Δημοσκόπηση Opinion: Στις 19,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές, νέα πτώση για ΣΥΡΙΖΑ

Με μόνο αντίπαλο τον «Κανένα» ο Μητσοτάκης για τη θέση του πρωθυπουργού 
- Ακρίβεια, οικονομία και εγκληματικότητα τα μεγαλύτερα προβλήματα 
- Ναι στη μη κρατικά ΑΕΙ, όχι στις καταλήψεις 
Μεγάλη διαφορά, που αγγίζει τις 20 μονάδες για τις ευρωεκλογές, εξασφαλίζει η Νέα Δημοκρατία από το ΠΑΣΟΚ ενόψει των ευρωεκλογών, σύμφωνα με μέτρηση της Opinion Poll που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Action 24. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει και νέα πτώση, ενώ η συγκυρία φαίνεται ότι...

Κολπική μαρμαρυγή: Η βιταμίνη που μειώνει τον κίνδυνο πάνω από 30%

Μια βιταμίνη με πολλαπλά οφέλη για την υγεία θωρακίζει την καρδιά των ηλικιωμένων από τη συχνότερη αρρυθμία
Η λήψη βιταμίνης D σε υψηλότερες δόσεις από τις συνιστώμενες μπορεί προφυλάξει τους ηλικιωμένους, ανεξαρτήτως φύλου, από τον κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής, της συχνότερης αρρυθμίας του καρδιακού ρυθμού που πολλαπλασιάζει έως και πέντε φορές τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο. Τα σχετικά ευρήματα από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Φινλανδίας δημοσιεύονται στο American Heart Journal.
Δεν είναι πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται ερευνητικά η σύνδεση της βιταμίνης του ήλιου με την καρδιαγγειακή υγεία...

Αλέξέι Ναβάλνι: Η σύζυγός του συναντά σήμερα τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η 47χρονη Γιούλια Ναβάλναγια δήλωσε πως θεωρεί τον Βλαντίμιρ Πούτιν «προσωπικά υπεύθυνο» για το θάνατο του άνδρα της
Η Γιούλια Ναβάλναγια συναντά σήμερα στις Βρυξέλλες τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τρεις ημέρες μετά το θάνατο του συζύγου της, του ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, σε ρωσική φυλακή.
«Τη Δευτέρα θα υποδεχθώ την Γιούλια Ναβάλναγια στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ», δήλωσε...

Το ταξίδι Μητσοτάκη στην Ινδία, ο διάδρομος με Ευρώπη, οι ευκαιρίες για την Ελλάδα

Η πολυπληθέστερη χώρα στον πλανήτη αναζητά εδώ και καιρό τους δικούς της εμπορικούς διαδρόμους προς την Ευρώπη, ανταγωνιζόμενη ευθέως πλέον την Κίνα.
Και η Ελλάδα έχοντας με το μέρος της τη γεωγραφία, ούσα δηλαδή η κοντινότερη στην Ινδία, δια θαλάσσης, χώρα της ΕΕ, θα μπορούσε να διαδραματίσει ένα κομβικό γεωστρατηγικό ρόλο για τους δρόμους που αναζητά το Ν. Δελχί, ως πύλη εισόδου των ινδικών προϊόντων προς τις ευρωπαϊκές αγορές.
Το θέμα είχε τεθεί προς την ελληνική κυβέρνηση, πέρυσι τον Αύγουστο, κατά την επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, την πρώτη Ινδού ηγέτη στην Ελλάδα μετά από τέσσερις δεκαετίες και εκτιμάται πως θα τεθεί ξανά κατά την ανταπόδοση της επίσκεψης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη...

Το μήνυμα του Κυρ. Μητσοτάκη και τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα τους για την επίλυση των προβλημάτων τους, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας
έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους αγρότες, που προετοιμάζονται για το συλλαλητήριο στην Αθήνα το απόγευμα της Τρίτης.
Όπως έγραψε ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του στο Facebook με τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επιβράβευση και στήριξη των συνεπών και των πραγματικών παραγωγών, που δίνουν αγώνα καθημερινά στο χωράφι, πάντα όμως λαμβάνοντας υπόψη τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας...

Επιχείρηση «αλλαγή σελίδας»

«Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει “μονοθεματική” ατζέντα, προφανώς»
έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του και είναι σαφές ότι αυτή ακριβώς τη θέση θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να αναπτύξει, όσο περισσότερο μπορεί, η κυβέρνηση. Η στόχευση είναι πολλαπλή και το σημείο τερματισμού για τον κυβερνητικό σχεδιασμό είναι πλέον η κάλπη των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου.
Με τον σκόπελο του νόμου, πλέον, για την ισότητα στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να έχει πλέον ξεπεραστεί, αφήνοντας, όμως, ένα σαφές αποτύπωμα στην κυβερνητική πλειοψηφία, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι στην πολιτική σκακιέρα έκανε την κίνηση εκείνη, που θα εξασφάλιζε την περεταίρω διείσδυση του στο κεντρώο χώρο. 
Το επόμενο βήμα, χωρίς να είναι απαραίτητα στην αντίθετη κατεύθυνση, θα έχει, πάντως, ως στόχο η κυβέρνηση να απευθυνθεί και στο συντηρητικό της ακροατήριο...

Φαρσοκωμωδία ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη

Χθες γράφαμε ότι ο Stefanos είναι ο άνθρωπος που διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτό θεωρήθηκε δημοσιογραφική υπερβολή, ήρθε στη συνέχεια η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη να το επικυρώσει.
Με αφορμή τα καμώματα του Στέφανου που ρωτάει «αδιαμεσολάβητα» μέλη και φίλους για αλλαγή ονόματος και λογότυπου του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής, επεσήμανε τον κίνδυνο διάλυσης το κόμματος.
Σε μια σκληρή ανάρτησή της εκφράζει την έκπληξή της για την πρωτοβουλία του σε θέματα που αφορούν στη δομή, στην ονομασία, στο λογότυπο, καθώς και στην πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Και ζητά...

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Εκπαίδευση: Το σχέδιο για εθνικό απολυτήριο - Οι νέες Πανελλαδικές Εξετάσεις, πώς θα γίνεται η εισαγωγή στα ΑΕΙ

Συνδυασμό στοιχείων από προηγούμενα συστήματα αποτελεί η νέα οργάνωση του λυκείου και του τρόπου εισαγωγής στα ΑΕΙ

Οι μαθητές θα παίρνουν εθνικό απολυτήριο, ενώ για τα ΑΕΙ θα μετρούν οι βαθμοί σε 4 μαθήματα με εξετάσεις από την Τράπεζα Θεμάτων. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο υπ. Παιδείας έχουν γίνει δύο πολύωρες συνεδριάσεις παρόντος του υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη. Το βασικό σενάριο που προκρίνεται και πιθανόν θα ισχύσει από την επόμενη Α΄ Λυκείου είναι το ακόλουθο:...

Μπλόκο στην προμήθεια Bayraktar από Ε.Ε. Με παρέμβαση Γαλλίας, Ελλάδας και Κύπρου – Επρόκειτο να αγοραστούν προκειμένου στη συνέχεια να δοθούν στην Ουκρανία.

Μπλόκο στη χρηματοδότηση της προμήθειας τουρκικών μη-επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου Bayraktar και βλημάτων πυροβολικού για τις ανάγκες της Ουκρανίας, 
τα οποία θα αγοράζονταν με ευρωπαϊκά κονδύλια, έβαλαν, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα, η Κύπρος και η Γαλλία.
Καλά ενημερωμένες πηγές επιβεβαιώνουν το περιστατικό στην «Κ», αποκαλύπτοντας ότι επρόκειτο για οπλικά συστήματα τουρκικής κατασκευής. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η πρόταση που έφτασε στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφορούσε στην προμήθεια πυρομαχικών αλλά και UAV Bayraktar TB2...

Η δέσμευση της κυβέρνησης και η προετοιμασία των αγροτών για την Αθήνα

Στην υλοποίηση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των αγροτών, προχωρά η κυβέρνηση, καθώς κατατέθηκε στη Βουλή η διάταξη που προβλέπει την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και φέτος, καθώς και τη δυνατότητα προκαταβολής μέρους του ποσού.
Παράλληλα, η κυβέρνηση διαμηνύει οτι έχει φτάσει στα όρια των δημοσιονομικών της αντοχών και οι παρεμβάσεις της για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου απαντούν σε πολλά προβλήματα...

Μυστήριο με τη σορό του Αλεξέι Ναβάλνι – Οι δύο υποθέσεις για τον θάνατό του - Κύμα συλλήψεων υποστηρικτών του στη Ρωσία

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κύμα συλλήψεων σε πολιτικές κινητοποιήσεις στη Ρωσία μετά τον Σεπτέμβριο του 2022 οπότε έγιναν οι διαδηλώσεις κατά της επιστράτευσης
Παγκόσμια κατακραυγή έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι, σφοδρού επικριτή του Κρεμλίνου και του Βλαντιμίρ Πούτιν. Δυτικοί ηγέτες καταφέρονται εναντίον του Ρώσου προέδρου, τον οποίο θεωρούν «ηθικό αυτουργό», και καλούν τη Ρωσία να λογοδοτήσει.
Άλλωστε, φαίνεται ότι υπάρχουν πλέον ενδείξεις ότι ο θάνατος του Ναβάλνι δεν είναι τυχαίος ή αιφνίδιος, όπως θέλει να τον παρουσιάσει το Κρεμλίνο, και η μεγαλύτερη ίσως ένδειξη είναι ότι η σορός του αντιφρονούντα έχει εξαφανιστεί...

Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε σπανάκι – Οι πιθανές παρενέργειες

Τα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, κατέχουν ξεχωριστή θέση σε μια υγιεινή διατροφή. 
Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά, θεωρούνται από τα πιο ευεργετικά λαχανικά στον πλανήτη.
Όμως, όπως ισχύει για όλα τα τρόφιμα, η υπερβολική κατανάλωση σπανακιού μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.
Το σπανάκι είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζεται προσοχή. Υπάρχουν κάποιες ομάδες ανθρώπων που πρέπει να αποφεύγουν το σπανάκι, καθώς η κατανάλωσή του σε μεγάλες ποσότητες εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία...