Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 25 Ιουνίου 2023

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των αυριανών εφημερίδων, της Κυριακής 25 Ιουνίου 2023...

Μητσοτάκης: «Σύμμαχος ο ενθουσιασμός, αντίπαλος ο εφησυχασμός» (Video & Photos)

«Στις 21 Μαΐου ανατρέψαμε την απλή αναλογική με την κοινή λογική. Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για να κυβερνήσουμε μαζί»
τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην προεκλογική του ομιλία στο Σύνταγμα.
Με τη μεγάλη συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην πλατεία Συντάγματος ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος για τις Εθνικές Εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου. 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησε ομιλία του στην πλατεία Συντάγματος στο κέντρο της Αθήνας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στο μήνυμα ότι η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι άδεια, καλώντας τους πολίτες να δώσουν δυναμικό «παρών» στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής και «δείχνοντας» ως αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας τον εφησυχασμό. Για μια ακόμα φορά, καταδίκασε τους ντεμέκ πιστούς και ντεμέκ πατριώτες, «φωτογραφίζοντας» τα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ περιορίστηκε να πει ότι οι πολίτες με την...

Wagner VS Κρεμλινου: Η Μόσχα κατηγορεί τον Πριγκόζιν για απόπειρα πραξικοπήματος, εισβολή Wagner στη Ρωσία

Δραματική κλιμάκωση μεταξύ του Πριγκόζιν, αρχηγού της μισθοφορικής Wagner, και της Μόσχας. 
Ο επικεφαλής του ιδιωτικού στρατού που πολεμά στο πλευρό του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία κατηγορείται ανοικτά για απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ τεθωρακισμένα του στρατού έχουν βγει στους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας.
Δυνάμεις της Wagner έχουν εισβάλλει, σύμφωνα με τον Πριγκόζιν, από την Ουκρανία στην Ρωσία, κατευθύνονται κοντά στο Ροστοφ και είναι έτοιμες να συγκρουστούν με τον ρωσικό στρατό, λίγες ώρες μετά τις κατηγορίες του Κρεμλίνου εναντίον του για...

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Το Κογκρέσο ψηφίζει Ελλάδα, ο Τσίπρας τουρκικό προξενείο

Η εθνική παραφωνία που κυρίαρχα και μονότονα χαρακτηρίζει τον προγραμματικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα από τα διακυβεύματα που θα βρουν οι ψηφοφόροι μπροστά της κάλπης της 25ης Ιουνίου.
 
Η Κουμουνδούρου που θα μείνει μετεξεταστέα και στο προσεχές εκλογικό μάθημα, δεν κρύβει την αλλεργία της στα εθνικά συμφέροντα. Είναι ξεκάθαρο ότι επεδίωξε να χρησιμοποιήσει ως παραβάν για τις αντεθνικές εξαλλοσύνες των στελεχών της, το εμπόριο πατριωτισμού στο οποίο επιδόθηκαν τα μορφώματα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας.
Αυτή η στρατηγική δεν ήταν αρκετή για να ευνουχίσει τα αντανακλαστικά...

Από τους παιδιάτρους της Λινού στους οδοντίατρους του Ηλιόπουλου

Όποια ψήγματα αλήθειας και αν είχαν οι αναφορές περί φοροδιαφυγής στον ιατρικού κλάδου που έκανε ο κ. Οθωνας Ηλιόπουλος, κονιορτοποιήθηκαν από τον κυνικό, παλαιοκομματικό πελατειασμό που εν τέλει αναδύθηκε απ’ αυτές.
Ο κ. Ηλιόπουλος ο οποίος ηγείται του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ως απόδειξη ότι η αριστεία έχει «μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ» κατά τα λεγόμενα του κ. Τσίπρα, είπε κάτι απείρως χειρότερο από το ότι συλλήβδην οι γιατροί και οδοντίατροι φοροδιαφεύγουν. Έθεσε ως κριτήριο για την επιβολή από μια κυβέρνηση της αναγκαίας φορολογικής «δικαιοσύνης» την ψήφο.
Το σκεπτικό της φράση του: «Δεν μας ψηφίζουν οι οδοντίατροι έτσι και αλλιώς, οπότε ας πληρώσουν κάτι παραπάνω» βρίσκεται στον πυρήνα της αντίληψης και των επιλογών που έκανε...

Όπως φούσκωσε το 2012, έτσι ξεφούσκωσε το 2023

Την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης (2010-2015) το εκλογικό σώμα βρέθηκε σε περιδίνηση. Οι πολίτες έχαναν τις σταθερές της ζωής τους, τις οποίες για δεκαετίες θεωρούσαν δεδομένες.
Μέσα από μια βίαιη οικονομική προσαρμογή οδηγούνταν σε άγνωστο προορισμό δίχως να γνωρίζουν ούτε το ποιος θα ήταν αυτός αλλά ούτε και το πότε θα έφταναν. Σε αυτή τη μακρά και έντονη διαδρομή τα αρνητικά συναισθήματα (θυμός, οργή) των ψηφοφόρων υψώθηκαν και κατευθύνθηκαν προς την τρόικα, τις προηγούμενες κυβερνήσεις και όποιον άλλον θεωρούσαν πως είχε μερίδιο ευθύνης για όσα ζούσαν.
Απορρίπτοντας το παλιό ταυτόχρονα έψαχναν από κάπου να πιαστούν, μια ελπίδα να...

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Το «Αλέξη, άλλαξέ τα όλα» είναι... σικέ: Λούλης και Καρτερός «σπρώχνουν» τον Τσίπρα να στήσει νέο κόμμα

Η «θεωρία του ώριμου φρούτου» έπληξε τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ο «ανεκτίμητος» Τσίπρας ετοιμάζεται να υποδείξει το κόμμα του ως «σάπιο», ζητώντας «εντολή να τα αλλάξει όλα»

Πολλά ΜΜΕ προέβαλαν την άποψη του γνωστού επικοινωνιολόγου Γιάννη Λούλη περί «επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ» και «ανεκτίμητου Αλέξη Τσίπρα» ως μία «τομή» στο δημόσιο διάλογο για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Για να ξέρουμε όλοι για ποιο πράγμα μιλάμε, ο λόγος για την πρόταση Λούλη να επανιδρύσει τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, ο επικοινωνιολόγος είχε χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως «κουρασμένο κόμμα» και..

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Η Ν.Δ. έκανε την πατρίδα πιο ισχυρή»

«Αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και ντεμέκ πατριώτες»
«Θα καταργήσουμε το τέλος επιτηδεύματος, είμαστε η παράταξη που στήριξε την ελληνική οικογένεια».
Την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 25ης Ιουνίου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
«Σας ευχαριστώ για την εντυπωσιακή υποδοχή και την εντυπωσιακή νίκη που δώσατε στη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Οι πολίτες μας επιβράβευσαν και έριξαν μαύρο στην τοξικότητα», τόνισε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για τις «μεγάλες αλλαγές» που επιδιώκει...

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Αλήθειες και ψέματα για τα 40 δισ. ευρώ που «μάζεψε» ο Τσίπρας

Είναι ψέμα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να δαπανήσει το 2018 και το 2019 τα συσσωρευμένα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας για να κάνει «φιλολαϊκή πολιτική». 
Η αλήθεια είναι ότι πολύ μεγάλο μέρος των ταμειακών διαθεσίμων που σχηματίστηκαν εκείνη την περίοδο ήταν «δεσμευμένο» από τον ESM και μπορούσε να αξιοποιηθεί μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για την τακτοποίηση του χρέους.
Κυρίως όμως είναι ψέμα ότι το «ταμείο» των 36 δισ. ευρώ που δημιουργήθηκε εκείνη την περίοδο ήταν αποτέλεσμα της χρηστής οικονομικής διαχείρισης.
Η αλήθεια είναι ότι το ταμείο της εποχής εκείνης δημιουργήθηκε επειδή μας δόθηκε ειδικό δάνειο από...

Η δικαίωση του Μητσοτάκη

Κατηγορήθηκε για τα πάντα. 
Ακόμη –δεν το γράφω ακριβώς κατά κυριολεξία, αλλά αυτό ήταν το πνεύμα των περισσότερων κατηγόρων και κατηγοριών– και για την περιβαλλοντική υποβάθμιση της ζούγκλας του Αμαζόνιου. Ακόμη και για όσα συνέβαιναν επί του πλανήτη την εποχή των παγετώνων.
Για να μην αναφέρουμε, βέβαια, τις κατηγορίες για όσα συνέβησαν στη χώρα μας το 1965, όταν αυτός δεν είχε ακόμη γεννηθεί. Κάτι που επέτρεψε μέχρι και μια φασιστικής έμπνευσης μαύρη διαφήμιση –προφανώς έμπνευση μιας μαύρης ψυχής διαφημιστή ή του πολιτικού εντολέα του– που του απέδιδε γονιδιακή ροπή προς την πρόκληση αποστασιών

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Πολιτική κόντρα για τη φωτογραφία με πανό για «Τουρκική μειονότητα Δυτ. Θράκης»

Θύελλα αντιδράσεων από πλευράς Νέας Δημοκρατίς ξεσήκωσε η φωτογραφία του μειονοτικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ μαζί με τον επίσης Μουσουλμάνο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν με το πανό που αναγράφει «Τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» με τον Αλέξη Τσίπρα να διαψεύδει.

Η επίμαχη φωτογραφία

Όλα ξεκίνησαν όταν σε μια ανάρτηση στα social media οι δύο μειονοτικοί βουλευτές φωτογραφήθηκαν κάτω από ένα πανό που ανέγραφε «Τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης»...

Εκλογές: Ποιοι κόπηκαν και ποιοι αποχώρησαν από τα ψηφοδέλτια των κομμάτων

Μπορεί η δεύτερη εκλογική μάχη να μην έχει την πόλωση των πρώτων εκλογών της 21ης Μαΐου, ωστόσο αντιπαραθέσεις, επίμαχες δηλώσεις, αλλά και εσωκομματικοί παρασκηνιακοί σχεδιασμοί, έχουν οδηγήσει στην αιφνιδιαστική απόσυρση προσώπων από τις λίστες. 
Υπενθυμίζεται πως στις κάλπες της 25ης Ιουνίου οι ψηφοφόροι δεν «σταυρώνουν» βουλευτές, αλλά τα κόμματα καθορίζουν τις λίστες των υποψήφιων τους, οι οποίοι θα εκλεγούν βάσει του ποσοστού που θα συγκεντρώσουν.
Τελευταία ηχηρή απόσυρση είναι αυτή του Μουσταφά Κατραντζή, ο οποίος αποχώρησε με φόντο...

Δημοσκόπηση RASS: Προβάδισμα 23,4 μονάδων για τη ΝΔ, κάτω από το 20% ο ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Προβάδισμα 23,4 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
εμφανίζει η δημοσκόπηση της RASS, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ACTION 24.
Η πανελλαδική έρευνα εμφανίζει τη ΝΔ να συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 40,2%, τον ΣΥΡΙΖΑ 16,8%, το ΠΑΣΟΚ 11,5%, το ΚΚΕ 7,6%, την Ελληνική Λύση 3,8%, την Πλεύση Ελευθερίας 3,7%, τη ΝΙΚΗ 2,8%, το ΜέΡΑ25 2,6% και τους Σπαρτιάτες 2,2%.
Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερέχει αυτής του Αλέξη Τσίπρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με διαφορά 31,4 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα...

Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη στον Χρήστο Χωμενίδη, «Εφ' όλης της ύλης»!

Συνομιλώντας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, το μόνο που δεν θα έκανα θα ήταν να τον αγιογραφήσω. Θα υποτιμούσε κάτι τέτοιο και εμένα και εκείνον.
Στον σύντομο χρόνο που είχα στη διάθεση μου, του έθεσα μερικά ερωτήματα για το παρόν και κυρίως για το μέλλον ως πρόκληση και ως κίνδυνο. Αποπειράθηκα να ιχνηλατήσω έναν λόγο ουσιαστικά αντιπολιτευτικό σε ζητήματα καθημερινότητας, παιδείας, ευρωπαϊκής προοπτικής. Έναν λόγο ο οποίος να ξεφεύγει από την εύκολη και παρωχημένη συνθηματολογία, η οποία καθώς φαίνεται οδεύει προς τη συντριβή της στις κάλπες.
Και μόνο για τη φράση του αρχηγού της δεξιάς -υποτίθεται- παράταξης «ο καπιταλισμός νομοτελειακά παράγει ανισότητες», η συνέντευξη στα «Νέα» άξιζε τον κόπο...

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Διακαναλική συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη (video)

Γιάννης Καντέλης (ΣΚΑΪ):
Καλημέρα, θα ήθελα με αφορμή το τραγικό περιστατικό, το ναυάγιο στην Πύλο, να σας ρωτήσω αν η πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργεί ένα πρόβλημα στη διαχείριση του μεταναστευτικού πλέον, με την Ελλάδα να συνεχίζει να σηκώνει ένα βάρος αλλά και τις ευθύνες για τέτοια περιστατικά, όπως τουλάχιστον κάποιοι τις αποδίδουν. Και θα ήθελα να ζητήσω και μία απάντηση στις αιχμές που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνησή σας, την οποία υπονοεί ότι συνεχίζεται ακόμη, αλλά και για τη στάση του Λιμενικού σε τέτοια περιστατικά.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Κύριε Καντέλη, το μεταναστευτικό είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο πρόβλημα...

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Kαταθέσεις για σύρραξη μεταναστών-διακινητών λίγη ώρα πριν βυθιστεί το πλοίο (videos)

Σκηνικό έντασης ανάμεσα στους μετανάστες και τους διακινητές φαίνεται ότι επικρατούσε, λίγη ώρα πριν τη βύθιση του μοιραίου αλιευτικού ανοιχτά της Πύλου, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των διασωθέντων.
Σύμφωνα με το Open, στις καταθέσεις τους οι μετανάστες ανέφεραν ότι αργά τη νύχτα της Τετάρτης και ενώ βρίσκονταν για τουλάχιστον δύο μέρες χωρίς νερό και τρόφιμα, οι μηχανές σταμάτησαν να λειτουργούν. 
Το πλοίο άρχισε να παίρνει νερά και τότε ήταν που ακούστηκε για πρώτη φορά από τους διακινητές το σενάριο ότι μπορεί να μην τα καταφέρουν να φτάσουν στην Ιταλία.
«Δεν θα πάμε Ιταλία, μάλλον σταματάμε στην Ελλάδα»...

Καριέρες και σκοπιμότητες πάνω στους πνιγμένους

Σε όλον τον πλανήτη συμβαίνουν τρομερά, θρηνητικά δυστυχήματα. Πουθενά αλλού, εκτός από ετούτη την κακορίζικη απόληξη της βαλκανικής, δεν γίνονται αντικείμενο κεντρικής πολιτικής διαμάχης.
Πουθενά δεν κυριαρχεί η καταγγελία «Δολοφόνοι» για τους εκάστοτε κυβερνώντες, χωρίς καν να είναι γνωστά τα γεγονότα, να έχουν ολοκληρωθεί οι μαρτυρίες των εμπλεκομένων, να έχουν αποφανθεί οι εμπειρογνώμονες, να έχει καταλήξει η Δικαιοσύνη.
Ξάφνου όλοι έγιναν γνώστες του Διεθνούς Πρωτοκόλλου για την Ασφάλεια Ζωής στη Θάλασσα (SOLAS)...

«Αγνόησαν τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας να τους συνδράμουμε» – Η κατάθεση του κυβερνήτη του λιμενικού σκάφους

Ο κυβερνήτης του λιμενικού σκάφους που προσέγγισε πρώτο το γεμάτο με μετανάστες πλοίο περιγράφει λεπτό προς λεπτό στην κατάθεσή του τι συνέβη από τον εντοπισμό του πλοίου και μετά

Όλα όσα συνέβησαν από τη στιγμή της ενημέρωσης από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης μέχρι τη στιγμή που το αλιευτικό άρχισε να βυθίζεται στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Πύλου περιγράφει στην κατάθεσή του ο κυβερνήτης του λιμενικού σκάφους που προσέγγισε πρώτο το γεμάτο με μετανάστες πλοίο.
Οπως σημειώνει στην κατάθεσή του, ο ίδιος ενημερώθηκε περί...