Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Πώς ο Κ. Μητσοτάκης αποσυντόνισε τον Α. Τσίπρα

Ο Κ. Μητσοτάκης αντιμετώπισε την πρωτοφανή καταστροφή, χωρίς καμιά διάθεση για πολιτική εκμετάλλευση. 
Αυτές τις δύσκολες ώρες για χιλιάδες πληγέντες συνανθρώπους μας, εμφανίσθηκε ως υπεύθυνος ηγέτης και εν δυνάμει πρωθυπουργός. Δεν πολιτικολόγησε. Ακόμα και σήμερα δήλωσε πως «δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις....οι ευθύνες θα διερευνηθούν, γιατί μόνον έτσι θα γίνουμε καλύτεροι.»
Αυτή η πολιτική του συμπεριφορά προκάλεσε αμηχανία και αποσυντόνισε τον Α. Τσίπρα...

Τους έλεγα ότι η φωτιά πάει Ραφήνα, αλλά κοιτούσαν στο... Διόνυσο !

Όταν τους άκουγα να λένε ότι η φωτιά πηγαίνει προς το Διόνυσο, αναρωτιόμουν αν είχα ακούσει καλά, γιατί έβλεπα ότι η πυρκαγιά κατευθύνεται προς τα κάτω, προς τη Ραφήνα.
Τα λόγια είναι του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου που μεταφέρει στο Liberal.gr τη προσωπική του μαρτυρία από τις πρώτες κρίσιμες στιγμές της πυρκαγιάς, όταν το μέτωπο βρισκόταν ακόμη στη Νταού, και αν είχαν γίνει οι σωστές εκτιμήσεις, η τραγωδία μπορούσε να είχε αποφευχθεί.
Στη συνέντευξή του εξηγεί γιατί οι εμπλεκόμενοι δεν έκαναν τίποτα σωστά, για ένα θανατηφόρο αλαλούμ ευθυνών, και για την ανυπαρξία της Πολιτικής Προστασίας και του επικεφαλής της Ι. Καπάκη που έχει επιλεγεί με κομματικά κριτήρια, και έδινε εντολές από 15 χιλιόμετρα μακριά...

Ο μεγαλοφυής αμοραλισμός του Αλέξη Τσίπρα

Να ξεκινήσουμε με έναν ορισμό. 
Αμοραλιστής δεν είναι ο ανήθικος, αλλά εκείνος που δεν έχει αίσθηση ηθικής. 
Δεν είναι ο κακός, ως αντίθετος του καλού, αλλά εκείνος που είναι αδιάφορος ως προς το αγαθό και το πονηρό. 
Αμοραλιστές ήταν οι θεοί της Ιλιάδας, που έπαιζαν με τους θνητούς για το καπρίτσιο τους. Αμοραλιστής είναι ο Αλέξης Τσίπρας.
Το απέδειξε και σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο. Τακτικά και επικοινωνιακά χαρισματικός, αντελήφθη ότι η πολιτική του σωτηρία περνά από έναν μονόδρομο:

Εθελοντής δασοπυροσβέστης: «Έκαναν κακή εκτίμηση - Δεν θα θρηνούσαμε ούτε έναν νεκρό»

«Αν έμπαινε το Canadair, δεν θα θρηνούσαμε ούτε έναν νεκρό» λέει εθελοντής δασοπυροσβέστης -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την άποψη ότι η εθνική τραγωδία στο Μάτι επήλθε λόγω κακής εκτίμησης του επικεφαλής αξιωματικού της Πυροσβεστικής στο Νταού Πεντέλης, κατέθεσε εθελοντής δασοπυροσβέστης.

Ο επικεφαλής των εθελοντών του κλιμακίου δασοπυρόσβεσης στην Νέα Μάκρη κ. Γιάννης Δαμιανόγλου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, περιέγραψε τις οδηγίες που τους δόθηκαν: Αρχικά τους έστειλαν στο Νταού Πεντέλης, όπου ξέσπασε η φονική πυρκαγιά και εν συνεχεία στο Λύρειο Ιδρυμα που κινδύνευε.
«Ήταν κακή η εκτίμηση του αξιωματικού στο Νταού και δεν έκανε την κλήση να έρθουν Canadair εκεί να σβήσουν την πυρκαγιά. Αν έμενε η φωτιά στο Νταού, δεν θα είχαμε νεκρούς» 
υποστήριξε ο κ. Δαμιανόγλου ο οποίος εποπτεύει το συγκεκριμένο δάσος επί 10 χρόνια και έχει ζήσει τις πυρκαγιές του 2005, του 2007, του 2009, του 2012.
Μάλιστα πρόσθεσε κατηγορηματικά: 

«Παραιτηθείτε» - Σύσσωμη η αντιπολίτευση απαντά στον Τσίπρα για την πολιτική ευθύνη

Φωτογραφία: Intimenews

Σύσσωμη η αντιπολίτευση ξέσπασε κατά της κυβέρνησης μετά την ομιλία Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο, όπου δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την εθνική τραγωδία των φονικών πυρκαγιών.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν πείστηκαν από την ομιλία του πρωθυπουργού και επισημαίνουν ότι οι πολιτικές ευθύνες, για να έχουν νόημα, οφείλουν να συνοδεύονται και από παραιτήσεις ή αποπομπές.
Η ΝΔ σχολίασε ότι «χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις ολόκληρες μέρες από την εθνική τραγωδία για να συνειδητοποιήσει ο κ. Τσίπρας τις αυτονόητες πολιτικές ευθύνες που έχει ως πρωθυπουργός»...

Λαφαζάνης για Τσίπρα: Κοροϊδία η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης χωρίς την παραίτηση του

Αναφερόμενος στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό Συμβούλιο, επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαρακτήρισε την στάση του πρωθυπουργό ως κίνηση κοροϊδίας.
Ακόμα, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας εκτίμησε ότι η κυβέρνηση, έχοντας βυθίσει τον τόπο και τον ελληνικό λαό στον πόνο και σε μεγάλα αδιέξοδα, ψυχορραγεί και καταρρέει.
Η δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει ως εξής:

Reuters: Καμία συγγνώμη, καμία παραίτηση - Αλαζονεία για τις φονικές φωτιές

«Καμία συγνώμη, καμία παραίτηση» αναφέρει το Reuters. Φωτογραφία: AP

Στην έλλειψη μιας «συγγνώμης» ή μιας «παραίτησης» από μέρους της κυβέρνησης εξαιτίας της φονικής πυρκαγιάς που οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 87 ατόμων, στην Ανατολική Αττική, αναφέρεται σε δημοσίευμα του το Reuters.

Η αντιπολίτευση της Ελλάδας κατηγόρησε την κυβέρνηση την Παρασκευή για αλαζονεία και μια απόλυτη αποτυχία να προστατεύσει τις ζωές, απαντώντας σε μια καταστροφική πυρκαγιά, με τα ερωτήματα να παραμένουν αναπάντητα σχετικά με το πώς πέθαναν τουλάχιστον 86 άτομα...

Μαστίγιο Αρκά για το «αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη» του Τσίπρα [εικόνα]

Μαστίγιο Αρκά για το «αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη» του Τσίπρα [εικόνα]

Με ένα συγκλονιστικό και εξαιρετικά καυστικό σκίτσο, σχολιάζει με το πενάκι του ο Αρκάς τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο, το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο γνωστός σκιτσογράφος δεν... χαρίστηκε στον πρωθυπουργό, ο οποίος δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τις φονικές πυρκαγιές που στοίχισαν ως τώρα -επισήμως - τη ζωή σε 87 συνανθρώπους μας.
«Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη!» λέει μια ρεπόρτερ στον ήρωα του Αρκά. «Αυτό κάνουν και οι τρομοκρατικές οργανώσεις.» ήταν η απάντηση-κόλαφος.
Δείτε το σκίτσο του Αρκά:

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Πότε μάθατε, κύριε Τσίπρα, για τους 25 νεκρούς;


Φωτογραφία του Νταλιας Σακης.Πότε έμαθε η πυροσβεστική ότι υπήρχαν τα 25 θύματα στο ξέφωτο; 
Πριν ο πρόεδρος Αλέξης αποφασίσει να επιστρέψει από την Βοσνία ή αμέσως μετά; 
Πριν το σόου που έδωσε στην τηλεόραση, όπου ρωτούσε σαν μαθητούδι πότε θα… πετάξουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα; 
Ποιος είχε την «έμπνευση» της ασύμμετρης απειλής; 
Θα τα πουν όλα! Δεν θα κρυφτούν πίσω από τους άθλιους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς τους. 
Τόσες ψυχές χάθηκαν! Η σιωπή ισοδυναμεί με συγκάλυψη. Η κυβέρνηση και τα δεξιά εξαπτέρυγά της προσπαθούν από την πρώτη στιγμή να μας πείσουν ότι για την τραγωδία φταίνε πυρομανείς οικοπεδοφάγοι, ξένοι πράκτορες, ο Θεός ο ίδιος, η κλιματική αλλαγή, ο ΣΚΑΪ! Όλοι, εκτός από τους ίδιους...

Τέλος το «γαλάζιο» μορατόριουμ, ποιο το «εγκληματικό» λάθος και ποιούς δείχνουν ως υπεύθυνους

Η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην σηκώσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους τις ώρες που ακολούθησαν τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική ήταν μία συνειδητή επιλογή. 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεώρησε πως δε θα πρέπει την ώρα που οι πολίτες μετρούν τις πληγές τους και τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν...

Τους έχω ζήσει, είναι επικίνδυνοι

Τους έχω ζήσει, και αποδείχθηκαν επικίνδυνοι, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για την ασφάλεια του πολίτη. 


Τα λόγια είναι του Νίκου Χανιά, αντιστράτηγου εν αποστρατεία του Πυροσβεστικού Σώματος, υποψήφιου βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2012 και πρώην μέλους της συντονιστικής επιτροπής του κόμματος.
Μιλά για τραγικά λάθη του μηχανισμού, για προειδοποιήσεις που ήταν γνωστές εδώ και πολλές ώρες αλλά αγνοήθηκαν, και δεδομένα από μοντέλα πρόγνωσης καιρού για...

Στο Μάτι χωρίς τηλεοπτικές κάμερες ο Κυριάκος Μητσοτάκης [Video & Photos]

Στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν τις τελευταίες ημέρες από τις πυρκαγιές βρέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Μάτι, ζήτησε από τους άνδρες της ασφάλειας του να μην υπάρξουν τηλεοπτικές κάμερες προκειμένου να μην μετατραπεί η παρουσία του στην περιοχή σε σόου.
Καθόλη τη διάρκεια της περιοδείας του, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας συζητά με κατοίκους...

Εικόνες από το πάρκινγκ που κατάπιε δεκάδες αυτοκίνητα στο Μαρούσι [Video & Photos]

Εικόνες από το πάρκινγκ που κατάπιε δεκάδες αυτοκίνητα στο Μαρούσι

Αυτοκίνητα και μηχανάκια βρίσκονται κάτω από λασπόνερα σε υπαίθριο πάρκινγκ λίγο μετά το δαχτυλίδι στο Μαρούσι και πίσω από τη λεωφόρο Κηφισίας. 

Οι εικόνες είναι σοκαριστικές, καθώς μέσα σε ελάχιστα λεπτά μετά από σφοδρή νεροποντή, ο χώρος πλημμύρισε επικίνδυνα γρήγορα.
Περιοχές των βορείων προαστίων και ειδικότερα το Μαρούσι και η Κηφισιά, πλημμύρισαν από τη σημερινή νεροποντή. 
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τις δύο συγκεκριμένες περιοχές, καθώς και από Βριλήσσια, Μελίσσια και Πεντέλη, έχουν γίνει...

ΝΔ: «Θλιβερή παράσταση της κυβέρνησης - Δηλώνουν υπερήφανοι μετά από εθνική τραγωδία»

Με σκληρό τρόπο τοποθετήθηκε η Νέα Δημοκρατία σε όσα επικαλέστηκαν, το βράδυ της Πέμπτης σε κοινή συνέντευξη τύπου, οι Τόσκας-Τζανακόπουλος σχετικά με τις αιτίες των φονικών πυρκαγιών στην Αττική και τον τρόπο αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού.

Η Πειραιώς κάνει λόγο για θλιβερή παράσταση απόσεισης ευθυνών, χαρακτηρίζει ανίκανη την κυβέρνηση και κάνει λόγο για θράσος να δηλώνουν υπερήφανοι μετά από μία εθνική τραγωδία...

Φονικές πυρκαγιές: Ρίχνουν τις ευθύνες στον άνεμο και στους εμπρηστές [βίντεο]

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας /Φωτογραφία: AΠΕ/ΜΠΕΤόσκας: «Ψάχνω να βρω λάθη, αλλά δεν βρίσκω»
«Δεν υπάρχουν αγνοούμενοι, υπάρχουν αναζητήσεις»
Αρχηγός Πυροσβεστικής: «Είμαι δυστυχισμένος αλλά δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικό»
Αρχηγός ΕΛΑΣ: «Είμαι περήφανος»
ΝΔ: «Θλιβερή παράσταση-Δηλώνουν υπερήφανοι μετά από εθνική τραγωδία»...

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Θα τα ακούσετε, θέλετε δεν θέλετε!


Φωτογραφία του Maxos B Kitsi.Ακόμη ψάχνουμε αγνοούμενους και οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας ψάχνουν την... ασύμμετρη απειλή. 
Ψεκασμένοι, απόκληροι του πληκτρολογίου αναζητούν συνωμοσίες κατά της λαοπρόβλητης κυβέρνησης. 
Καθεστωτικά σκουπίδια απαιτούν να μην μιλάμε, να μην ασκούμε κριτική, να γίνουμε όλοι μία μεγάλη ΕΡΤ. 
Να μας συγχωρείτε. Ο Αλέξης και η παρέα του θα τα ακούσουν! Επειδή ακριβώς έχουν μεγάλη ευθύνη για όσα έχουν συμβεί. 
Όλη τους η αγωνία τις πρώτες ώρες ήταν να αποδείξουν ότι κάποιοι έχουν βάλει τις φωτιές για να... αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση. Κι έτσι ξέχασαν ότι το...

Τσίπρας - Μητσοτάκης δύο διαφορετικές πολιτικές φιλοσοφίες

Δευτέρα βράδυ, η Ελλάδα έχει παγώσει. 
Έχει αρχίζει και μετρά θύματα από την πύρινη κόλαση και ο πρωθυπουργός επιστρέφει εσπευσμένα από την Βοσνία. Αμέσως μετά την προσγείωση, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος. Σε απευθείας τηλεοπτική σύνδεση συμμετέχει σε σύσκεψη με συναρμόδιους παράγοντες.

Για το αν η συγκεκριμένη επιλογή έκανε επικοινωνιακά καλό στην κυβέρνηση και στον κ.Τσίπρα προσωπικά, ας το κρίνει...

H AΕΚ αποχαιρετά τον Γρηγόρη, την Εβίτα και τον Ανδρέα: Θρήνος αβάσταχτος [Photos]

Με μια συγκινητική ανακοίνωση η ΑΕΚ αποχαιρετά τον Γρηγόρη Φύτρο και τα παιδιά του Ανδρέα και Εβίτα που έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά που έπληξε το Μάτι.

Ο Γρηγόρης είχε αναδειχθεί πρωταθλητής ποδηλασίας με την ΑΕΚ, ενώ και τα παιδιά του ήταν αθλητές της στο ίδιο άθλημα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΕΚ:
«Σύσσωμη η μεγάλη οικογένεια της ΑΕΚ θρηνεί τον χαμό του Πατέρα, της Κόρης, του Γιού. Θρηνούμε τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ...

Μετά τις Φλόγες έρχεται η Οργή

Στις φονικές φωτιές στην Ανατολική Αττική, στις αιτίες τους αλλά και στην αναζήτηση ενδεχόμενων ευθυνών αναφέρεται εκτενώς ο γερμανικός τύπος με άρθρα, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις.

«Θάνατος, ερείπια, οργή» είναι τίτλος στο πρωτοσέλιδο της Süddeutsche Zeitung για τις καταστροφικές φωτιές που άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες στην Αττική.
Η γερμανική εφημερίδα μεταδίδει την τραγική εικόνα της επόμενης μέρας: «Η πυρκαγιά ξέσπασε πολύ γρήγορα, εξαπλώνοντας ανελέητα την καταστροφική της ορμή.
Ολόκληρες γειτονιές στις παραθεριστικές περιοχές Ραφήνα, Μάτι και Νέα Μάκρη κοντά στην Αθήνα είναι τώρα ερείπια και στάχτη(…)....

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Παχύδερμα και λίγα λέω


Αποτέλεσμα εικόνας για Παχύδερμα και λίγα λέω
Όσοι έχουμε τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μικρόφωνο στα χέρια μας, την χθεσινή τραγική μέρα αντιμετωπίσαμε ένα φοβερό δίλημμα: 
Με το ξημέρωμα της μέρας και ενώ καταμετρούνταν ακόμα νεκροί και τραυματίες, ήταν σωστό να κάνουμε λόγο για ευθύνες; 
Να ψάξουμε πίσω από τα δραματικά γεγονότα όσα έγιναν ή δεν έγιναν, να ζητήσουμε –ίσως- παραιτήσεις υπευθύνων ή δεν ήταν η ώρα;
Υπάρχουν δυο δημοσιογραφικές σχολές: 

Η διαφορετική αντίληψη Μητσοτάκη στην άσκηση αντιπολίτευσης

Προφανώς και αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η επούλωση των πληγών. 
Προφανώς και σε πρώτο πλάνο είναι η υποστήριξη των οικογενειών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους και τις περιουσίες τους. 
Προφανώς και δεν είναι η ώρα που για να ξεσπάσει πολιτική κόντρα πάνω από τους νεκρούς της Αττικής. 
Παρόλαυτα επειδή η πολιτική διαχειρίζεται την καθημερινότητα και ουσιαστικά πηγάζει μέσα από αυτή, δεν μπορείς να μην εντοπίσεις μία βαθιά διαφορά που χωρίζει τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μία διαφορά που έγινε τόσο έντονη από εξαιτίας των τραγικών γεγονότων. 

Ας κάνουμε μία υπόθεση εργασίας:

Η Κυβέρνηση κρύβεται κάτω από τα αποκαΐδια της καταστροφής στην Ανατ. Αττική – Ούτε μία παραίτηση για τους 77 νεκρούς

Η χώρα βιώνει μια ασύλληπτη τραγωδία, με περισσότερους από 77 νεκρούς και δεκάδες αγνοούμενους, εξαιτίας της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική, αλλά ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε οι συναρμόδιοι υπουργοί, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η Περιφέρεια Αττικής έχουν τη διάθεση όχι να αναλάβουν κάποιο ποσοστό ευθύνης, αλλά να παραδεχθούν έστω ότι έχουν διαπράξει κάποιο λάθος ή κάποια παράλειψη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που τις πρώτες ώρες προέταξε την (γνωστή και άκρως απαξιωμένη) θεωρία της «ασύμμετρης απειλής», επέλεξε να συνεχίσει σε πιο διδακτικό ύφος, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι η ώρα για επικρίσεις, αλλά για αλληλεγγύη και ενότητα...

Φονικές πυρκαγιές: Δίχως πρόληψη και σχεδιασμό αντιμετώπισης - Οι ευθύνες [Βίντεο]

Φωτογραφία: Eurokinissi

76 νεκροί, 187 τραυματίες, δεκάδες αγνοούμενοι
Πως φτάσαμε στην τραγωδία της Αττικής
Καταγγελίες κατοίκων: Σβήναμε τη φωτιά με... λεμονάδες
Ανοιχτή βάση δεδομένων για τους αγνοούμενους

Οι φονικές πυρκαγιές σε Μάτι, Ραφήνα και Κινέτα έφεραν στο φως την πλήρη ανυπαρξία σχεδίου πρόληψης και αντιμετώπισης της καταστροφής από πλευράς κρατικής μηχανής...

#PrayforGreece, παγκόσμιο hashtag - Όλος ο πλανήτης στο πλευρό της Ελλάδας για τις φονικές πυρκαγιές

Φωτογραφία: Twitter

Ολόκληρος ο πλανήτης θρηνεί αντικρίζοντας τις σοκαριστικές και απόκοσμες εικόνες από τον πύρινο εφιάλτη που πέρασε χτες από την Αττική.

Με το πρώτο φως της ημέρας τα ξένα μέσα δημοσιεύουν συνεχώς φωτογραφίες επισημαίνοντας τον αριθμό των νεκρών, οι οποίοι μέχρι στιγμής υπολογίζονται...

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Ανείπωτη εθνική τραγωδία με τουλάχιστον 54 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες από τις φονικές πυρκαγιές [Photos+Video]

Σε σκηνικό πρωτοφανούς τραγωδίας βρίσκεται σήμερα η χώρα, καθώς ο αριθμός των θυμάτων από τις πυρκαγιές που μαίνονται ακόμα στην Αττική ανεβαίνει διαρκώς και έχει φτάσει ήδη επισήμως στους 24 νεκρούς και τους 156 τραυματίες εκ των οποίων οι 11 σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η εικόνα δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει πλήρως καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν βρεθεί άλλοι 30 -τουλάχιστον- νεκροί σε ταβέρνα στο Μάτι.

Πριν από λίγο, ο δήμαρχος Ραφήνας εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο αριθμός των νεκρών θα διπλασιαστεί. 
Ενδεικτική της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στη μάχη για να τιθασευτεί η πύρινη λαίπαλα είναι η δήλωση του Γιάννη Σταμούλη, προέδρου της Ενωσης Αξιωματικών της Πυροσβεστικής, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες είπε: «Είχαμε πόλεμο χθες στην Αττική»...

Διαλυμένο Κράτος – 9 ώρες χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση

Ώρα 9 το βράδυ. Έχουν περάσει ήδη εννέα ώρες που καίγεται η Κινέτα, η Καλλιτεχνούπολη, η Πεντέλη, η Ραφήνα, η Ν. Μάκρη, το Mάτι...

Σοκ: Ξεπερνούν τους 20 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί - Ανάμεσά τους παιδιά & βρέφη [εικόνες & βίντεο]

Φωτογραφίες: Intimenews/ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣΠερισσότεροι από 100 οι τραυματίες, ανάμεσά τους και 16 παιδιά
Οι 11 νοσηλεύονται διασωληνομένοι σε κρίσιμη κατάσταση
Τσίπρας: Ασύμμετρη απειλή, υπόνοιες για προσπάθεια αποσταθεροποίησης
Tζανακόπουλος: Πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη...

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Τουρκική διείσδυση στα Σκόπια: Κλείνουν τα νερά του Αξιού με την κατασκευή φράγματος στη Γευγελή

Τουρκική διείσδυση στα Σκόπια: Κλείνουν τα νερά του Αξιού με την κατασκευή φράγματος στη Γευγελή

Εντονότατη είναι η τουρκική οικονομική διείσδυση στα Σκόπια τα οποία μετά τη συμφωνία που κατάφεραν με την Ελλάδα θεωρούν πλέον ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν στην περιοχή.

Όπως αναφέρουν σκοπιανά δημοσιεύματα τουκρική εταιρεία πρόκειται να κατασκευάσει ένα μεγάλο φράγμα το στα νότια των Σκοπίων και πιο συγκεκριμένα κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα στη Γευγελή, εκμεταλλευόμενη τον ρου του ποταμού Αξιού...

Η πραγματικότητα καταστρέφει το προεκλογικό αφήγημα Τσίπρα

Θα ήταν ένα “ωραίο και χαρούμενο πάρτι”, κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι. 
Κατά προτίμηση Σάββατο για να μην κυκλοφορούν πολλοί στους δρόμους της πρωτεύουσας. 
Θα ήταν μια νύχτα γεμάτη συμβολισμούς, αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον της χώρας και πολλές υποσχέσεις.
Όμως οι επίσημοι καλεσμένοι από το εξωτερικό δεν ανταποκρίθηκαν. Με την Ευρώπη σε εμπορικό πόλεμο με τις Η.Π.Α. και τον υπόλοιπο πλανήτη σε διαρκή συναγερμό, με τα χρηματιστήρια σε τεντωμένο σχοινί, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν οι ομόλογοι του Αλέξη Τσίπρα στην παρούσα συγκυρία, είναι ένα “κόκκινο πανί” που να προκαλεί τις αγορές να δοκιμάσουν τις αντοχές ενός ψέματος: 
Την έξοδο της χώρας από την Μνημονιακή επιτήρηση...

Deutsche Welle: Χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στα Βαλκάνια

Παρά την πρόσφατη μετατόπιση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών προς την Ισπανία, ειδικοί επισημαίνουν ότι η κατάσταση στις χώρες των Βαλκανίων παραμένει τεταμένη.
Σύμφωνα με τον Γκέραλντ Τάτσγκερν από την Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος της Αυστρίας ο οποίος ειδικεύεται στη δίωξη διακινητών, περίπου 60.000 άνθρωποι βρίσκονται σήμερα «εγκλωβισμένοι» στα Βαλκάνια...

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Το σκοτεινό παρασκήνιο και οι πρωτοφανείς δικαστικές μεθοδεύσεις για να «καθαρίσει» η οικογένεια Τσίπρα [έγγραφα]

Σοβαρά ερωτήματα για τις (και δικαστικές) μεθοδεύσεις έτσι ώστε να «καθαρίσει» η οικογένεια Τσίπρα από την πολύ σκοτεινή υπόθεση με το πλαστό πιστοποιητικό της Μυτιλήνης προχωρά σήμερα η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.

Διαβάστε το ρεπορτάζ:

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Οι πολίτες έστρεψαν οριστικά την πλάτη τους στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ένα σημαντικό κομμάτι των παραδοσιακών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας είναι διάχυτος ο φόβος, σήμερα, πως ο Α. Τσίπρας και η παρέα του κάτι θα μηχανευθούν, κάπως θα ραδιουργήσουν και θα κάνουν τελικά τις εκλογές ντέρμπι.
Αυτή η ανασφάλεια έχει τις ιστορικές της ρίζες στις εκλογικές ήττες που υπέστη η Νέα Δημοκρατία από το ΠΑΣΟΚ στην τριακονταετία 1981-2011. Μερικές δε από αυτές, με προεξάρχουσα την ήττα στις εκλογές του 2000, χαράχτηκαν βαθιά στο υποσυνείδητο του Νεοδημοκράτη. Μάλιστα, η ανιστόρητη ταύτιση...

Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες στην περιοδεία Μητσοτάκη στην Κρήτη

Κάθε ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη εμπεριέχει μία βαθιά προσωπική αναφορά. 
Κρητικός ο ίδιος, πέρασε πολλά καλοκαίρια της παιδικής του ηλικίας περπατώντας στα βουνά του Οροπεδίου ή απολαμβάνοντας τις θάλασσες των Χανίων.
Παρόλα αυτά ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε δείχνει πρόθυμος να «βγάλει μπροστά» την κρητική καταγωγή του προκειμένου να πείσει τους συντοπίτες του να τον ψηφίσουν...

Καταιγίδα αποκαλύψεων για το «Τσίπρας Gate» με τις προκλητικές «διευκολύνσεις» στην οικογένεια Τσίπρα – Σιωπά το Μαξίμου [βίντεο]

Ουδεμία απάντηση δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής για το «Τσίπρας Gate», παρά την καταιγίδα αποκαλύψεων. 

Ούτε για τις χαριστικές ρυθμίσεις στα δάνεια της τεχνικής εταιρείας «Δίοδος» που ανήκει στους Δημήτρη και Ζανέτ Τσίπρα, αλλά 
ούτε και για την κατάθεση πλαστής ενημερότητας, με την εμπλοκή του πρωθυπουργικού εξαδέρφου, Γιώργου Τσίπρα ο οποίος σήμερα είναι σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όμως, τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...

Ο δήμαρχος Γλυφάδας παντρεύτηκε με κουμπάρους τον Καραμανλή και την Νατάσα [εικόνες & βίντεο]

Ο Κώστας Καραμανλής την ώρα που αλλάζει τα στέφανα.

Τα σκαλιά της εκκλησίας ανέβηκε σήμερα ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, με την Έυα Ντογιάκου και κουμπάρο τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και την σύζυγό του Νατάσα.

Ο γάμος έγινε φυσικά στη Γλυφάδα, στον ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου. 
Η νύφη, δικηγόρος στο επάγγελμα, είναι κόρη του πρώην εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος την συνόδευσε στην εκκλησία και την παρέδωσε στον γαμπρό. 
Η νύφη έλαμπε στην τόσο ξεχωριστή για αυτήν ημέρα, λαμπερή ήταν όμως και η κουμπάρα Νατάσα Καραμανλή η οποία πάντρεψε το ζευγάρι φορώντας ένα κίτρινο φόρεμα με ιδιαίτερο μπούστο. ...