Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Εγγυήσεις ή διμερή οικονομική βοήθεια προτείνει η ΝΔ !

Ο Πρόεδρος της ΝΔ πάει -και το επόμενο διήμερο στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος- με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. 
Πάει για να «βάλει πλάτη» στην Ελλάδα.
Τα παραπάνω δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, εν όψει της αυριανής μετάβασης του κ. Αντώνη Σαμαρά στη βελγική πρωτεύουσα για τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ΕΛΚ .
Ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε πως έχει ήδη, ανακοινωθεί ότι, στις Βρυξέλλες, ο κ. Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έχει προσκληθεί από την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ να είναι ο κεντρικός ομιλητής στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για να εκθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, σήμερα, η Ελλάδα, αλλά και να διατυπώσει, επίσης, και τρόπους, προτάσεις εξόδου της χώρας μας από την κρίση, μέσα στο πλαίσιο της ...
Ευρωζώνης.
«Ως Νέα Δημοκρατία θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι αντιλαμβανόμαστε πλήρως την κρισιμότητα των εξελίξεων που δρομολογούνται τα επόμενα 24ωρα.
Γι’ αυτό, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε δυνατό μέσο που έχει στα χέρια του, ιδιαιτέρως προς τη γερμανική πλευρά, για να μπορέσουμε και εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, ως αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα, να συμβάλουμε, να κατορθώσουμε η Γερμανία να συναινέσει στην εξεύρεση μιας σωστής λύσης για την Ελλάδα, μέσα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» συμπλήρωσε.
Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η ΝΔ προτείνει ή να παρασχεθούν στην Ελλάδα οι απαραίτητες εγγυήσεις ( συμπλήρωση δική μας : κατι που πρότεινε και ο υπουργός οικονομικών της Αυστρίας Josef Proell ), ώστε να μπορέσει η χώρα μας να δανειστεί με όρους που συμφέρουν την Ελλάδα -όπως ακριβώς δανείζονται και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες- ή να υπάρξει οικονομική βοήθεια, η οποία μπορεί να διακανονιστεί σε διμερές επίπεδο, ώστε να μην προσκρούει μια τέτοια απόφαση στις γνωστές κοινοτικές απαγορεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: