Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Κυρ. Μητσοτάκης σε Σι Τζινπίνγκ: Ελλάδα και Κίνα έχουν μια ισχυρή οικονομική σχέση

Στην δυνατότητα περαιτέρω ενδυνάμωσης των ελληνο-κινεζικών σχέσεων σε πολλά επίπεδα, έδωσε έμφαση ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κίνα.
Ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ τον Πρωθυπουργό Λι Τσιανγκ και τον Πρόεδρο της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης Zhao Leji, στο Μέγαρο του Λαού στο Πεκίνο, όπου συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο.
Ο πρωθυπουργός κατά τις συναντήσεις του με τους ηγέτες της Κίνας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η χώρα μας ως γέφυρα της Κίνας προς την Ευρώπη, ενώ...

Δημοσκόπηση MRB: 78,2% «βλέπει» διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ - Σταθερό προβάδισμα Μητσοτάκη έναντι των πολιτικών αρχηγών

Τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ και την απώλεια του ρόλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης «βλέπουν» σχεδόν 8/10 πολίτες (78,2%)
στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης που δημοσιεύτηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN την Παρασκευή, ενώ την ίδια στιγμή άνετο είναι το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε επιμέρους ποιοτικά στοιχεία.
Συγκεκριμένα, οι ερωτηθέντες εκτιμούν στην πλειοψηφία τους πως ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς διάσπαση, όπως επίσης και ότι θα χάσει το ρόλο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με την έρευνα, ο πρωθυπουργός κερδίζει την προτίμηση των ερωτηθέντων όσον αφορά...

Μία περίεργη ασυλία

Η προχθεσινή επίδειξη δύναμης των συντεταγμένων ταγμάτων εφόδου του ΚΚΕ στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου «παρέλασαν» με λάβαρα, πανό και αφίσες, διατρανώνοντας την αλληλεγγύη τους στην ισλαμοφασιστική, τρομοκρατική οργάνωση ΧΑΜΑΣ,
εκτός από προκλητική απέναντι τόσο στο δημοκρατικό πολίτευμα, όσο και στον γεωπολιτικό προσανατολισμό της χώρας, εγείρει ένα άκρως σημαντικό θέμα: γιατί το κόμμα αυτό απολαμβάνει μίας περίεργης ασυλίας και τα μέλη του δεν διώκονται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία; ...

Κυβερνητική νιρβάνα

Βλέπω καμιά 300αριά επαγγελματικά στελέχη του ΚΚΕ - διότι εργάσιμη ημέρα, μέρα - μεσημέρι, μόνον επαγγελματίες διαδηλωτές διαδηλώνουν - να περιφέρονται στους εσωτερικούς χώρους του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Την πρώτη σκέψη που έκανα ήταν πως πάνε να πολεμήσουν μαζί με τη Χαμάς στη Γάζα.
Μετά σκέφτηκα πως κομμουνιστές είναι, δεν είναι κορόιδα. Έκαναν απλώς ένα σουλάτσο μέσα στο αεροδρόμιο ντροπιάζοντας διεθνώς για μια ακόμα φορά την Ελλάδα. Θα μου πείτε πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν μαγαρίσει κατ΄επανάληψη την Ακρόπολη, στο Ελ. Βενιζέλος θα κολλήσουν; 
Και η ΕΛ.ΑΣ. τι έκανε; ...

ΔΕΗ: Το «ζόμπι» που έγινε διεθνής παίκτης

Τέτοιες μέρες πριν μια τετραετία, η ΔΕΗ είχε μόλις γλιτώσει τη πρόσκρουση στα βράχια. 
Χρωστούσε παντού και της χρωστούσαν οι πάντες, τα οικονομικά αποτελέσματα του 2018 ήταν τραγικά, οι ορκωτοί ελεγκτές προειδοποιούσαν για τα χειρότερα, και όλα γύρω μύριζαν χρεοκοπία. 
Το συνώνυμο του συστημικού κινδύνου που αν έσκαγε θα συμπαρέσυρε στο διάβα της τράπεζες, επιχειρήσεις, νοικοκυριά, την οικονομία και φυσικά την ίδια τη κυβέρνηση...

Ένα ζευγάρι θηλυκών «εκτελεστών» και η αριστερή ανθρωποφαγία στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Η αριστερή ανθρωποφαγία και ένα ζευγάρι θηλυκών «εκτελεστών»
Διαστάσεις ανθρωποφαγίας αρχίζει να αποκτάει η σύγκρουση «πολιτισμών» στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Πάνω από ένα σεσηπός και τυμπανιαίο πτώμα κλαίνε με μαύρο δάκρυ οι αριστερές μοιρολογίστρες και εξελίσσεται μια κλασσική στην ιστορία της ψυχανάλυσης «μάχη γενεών»! Οι παλιοί φύλαρχοι απώλεσαν την εξουσία τους και οι καινούργιοι που έρχονται δεν διαθέτουν καμία ηθική αναστολή. Όλα και όλοι στο βωμό της κυριαρχίας, χωρίς έλεος. No prisoners είναι το σύνθημα!
Ιστορικά, το φαινόμενο δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια περιοδική εσωτερική διασαφήνιση των...

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Τα «καμπανάκια» των δημοσκοπήσεων, η κατηφόρα του ΣΥΡΙΖΑ και τα «καυτά» πολιτικά συμπεράσματα

Μία ακόμη δημοσκόπηση είδε χθες το φως της δημοσιότητας, η οποία καταγράφει τα ίδια με αυτές που προηγήθηκαν, αλλά προσφέρεται και για την εξαγωγή επιπλέον συμπερασμάτων με ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ (δεν το λες και φιλοκυβερνητικό, ούτε η εταιρεία είναι της επιρροής Μαξίμου...), η Νέα Δημοκρατία διατηρεί μια διαφορά 18,1 μονάδων στην πρόθεση ψήφου, ενώ με την αναγωγή επί των εγκύρων, το... μήκος μεγαλώνει και φτάνει τις 22,8 μονάδες, δηλαδή όση ήταν η διαφορά στις εκλογές του Ιουνίου... 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης

Η πολιτική επικαιρότητα των τελευταίων εβδομάδων, περιστρέφεται γύρω από τις εσωτερικές εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση που σπαράσσεται υπό το βάρος μιας πρωτοφανούς εσωκομματικής περιδίνησης.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν το πολιτικό σκηνικό μεταβαλλόμενο επί τα βελτίω για την ελληνική κυβέρνηση, αφού αφενός ο Σύριζα καταγράφει απώλειες δυνάμεων ενώ το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να ανακάμψει και να δεχθεί τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του Σύριζα. Την ίδια ώρα, η Νέα Δημοκρατία, διατηρεί τα ποσοστά της σε υψηλά επίπεδα εφάμιλλα αυτών των πρόσφατων εκλογών.
Είναι όλα ιδανικά εφόσον δεν υπάρχει άμεσος αντιπολιτευτικός κίνδυνος και αξιόπιστη εναλλακτική; Όχι! ...

Το χαλιφάτο της ΧΑΜΑΣ

Πληροφορήθηκα, όπως και πολλοί άλλοι, τη διοργάνωση συναυλίας αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, στην οποία πρωτοστατεί το ΚΚΕ και ενισχύουν διάφορες άλλες ακροαριστερές οργανώσεις και θα συμμετάσχουν οι αυλικοί καλλιτέχνες του κόμματος αυτού. 
Δικαίωμά τους. Ζουν σε μία χώρα όπου προστατεύεται το δικαίωμα της ελευθερίας του Λόγου, της Συνείδησης και, κυρίως, το δικαίωμα στη διαφωνία.
To make long story short, προστατεύονται όλα εκείνα τα δικαιώματα, τα οποία όχι μόνο καταστρατηγούνται, αλλά έχουν εξοβελιστεί με αίμα και αμέτρητα θύματα, από εκείνους στους οποίους τάσσονται αλληλέγγυοι όλοι οι παραπάνω. Και πάλι, δικαίωμά...

Ο Αραφάτ και ο Ανδρέας Παπανδρέου

Προχθές στη Βουλή ο πρωθυπουργός απαντώντας στον Νίκο Ανδρουλάκη υπενθύμισε πως επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη η Ελλάδα αναγνώρισε και τυπικά το Ισραήλ. 
Μέχρι τότε ήταν το μοναδικό κράτος της ΕΟΚ που δεν είχε πλήρεις διπλωματικές σχέσεις μαζί του. Αυτή είναι η αλήθεια. 
Όπως αλήθεια είναι ότι και όλες οι προηγούμενες Ελληνικές κυβερνήσεις, συντηρητικές ως επί το πλείστον, απέφυγαν να το πράξουν από τη στιγμή που ιδρύθηκε το Κράτος του Ισραήλ (Μάιος 1948) έως και τον Απρίλιο του 1990. Αιτία η ψήφος των αραβικών κρατών στον ΟΗΕ για το Κυπριακό και ο γνωστός υφέρπων αντισημιτισμός ενός μέρους της Ελληνικής κοινωνίας...

Ξεδιπλώνεται η πολιτική υπέρ των «νοικοκυραίων»

Οι σκληρές αποφάσεις, λαμβάνονται στην αρχή της κυβερνητικής θητείας. Κανόνας απαράβατος στην πολιτική τον οποίο εφαρμόζει πιστά και η κυβέρνηση. Στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν ότι το νομοσχέδιο για τον νέο τρόπο φορολόγησης των αυτοαπασχολούμενων θα προκαλέσει και δυσαρέσκεια.
Όμως είναι ξεκάθαρη η πολιτική επιλογή να σταλεί μήνυμα στήριξης σε αυτούς που παραμένουν συνεπείς, αλλά απογοητεύονται καθημερινά βλέποντας ότι «τίποτα δεν αλλάζει και όλα μένουν ίδια».
Μια σειρά από μέτρα -ειδικά στο οικονομικό πεδίο- ενεργοποιούνται το αμέσως επόμενο διάστημα για να σταλεί μήνυμα στήριξης στους «νοικοκυραίους της χώρας»...

Δύσκολη αποστολή στο «Δρόμο του Μεταξιού»

«Εταίρος, ανταγωνιστής και συστημικός αντίπαλος»
Αυτός είναι ο επίσημος χαρακτηρισμός, που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις σχέσεις της με την Κίνα, όπως αποτυπώνεται στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των 27 ηγετών, τον περασμένο Ιούνιο και αντικατοπτρίζει τη δύσκολη άσκηση ισορροπίας, που οι Ευρωπαίοι καλούνται να εκτελέσουν μεταξύ Κίνας, Ηνωμένων Πολιτειών και ευρωπαϊκών συμφερόντων.
Την ώρα, που το εμπορικό έλλειμμα της ΕΕ με την Κίνα ανέρχεται στα 400 δισ. ευρώ (2022), οι Βρυξέλλες μιλούν για την ανάγκη ενός δίκαιου ανταγωνισμού και ζητούν αμοιβαιότητα στις οικονομικές σχέσεις. Σε αυτό το «οικονομικό περίγραμμα» των ευρω-κινεζικών σχέσεων, έρχεται να προστεθεί και ο γεωπολιτικός παράγοντας...

Οι «οχιές» που έθρεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ, δαγκώνουν τους ίδιους

Καλώς όρισε στο ζοφερό, ερεβώδες περιβάλλον του σκοτεινού διαδικτυακού ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Σκουρλέτης. Θα προσφύγει στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα που με ψευδώνυμα επιτίθενται εναντίον του στα κοινωνικά δίκτυα.
Βέβαια, όπως παραδέχτηκε προσφάτως τα τρολ στο διαδίκτυο οργανώθηκαν και τροφοδοτήθηκαν στρατηγικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν γνωστό και όχι μόνο σε όσους υπέστησαν τη μακρόχρονη δολοφονία του χαρακτήρα τους. Σε παλιά εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη κάποιοι εκ αυτών είχαν μιλήσει. 
Παραδέχονταν ότι σκοπός τους ήταν να επιτίθενται κατά μόνας ή ομαδικώς, όχι μόνο στους αντιπάλους, αλλά σε κάθε έναν που τολμούσε να ασκήσει έστω και καλοπροαίρετη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ...

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 22,8 μονάδων της Ν.Δ. – Μόλις μία μονάδα η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ (κάρτες)

Μεγάλο προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι μία "ανάσα" πίσω από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Η δημοσκόπηση της MRB για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open επιβεβαιώνει την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας.
Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, το ΠΑΣΟΚ 11%, το ΚΚΕ 7,6%, η Ελληνική Λύση 6,1%, η Πλεύση Ελευθερίας 3%, η Νίκη 2,7%, το ΜέΡΑ25 2,5% οι Σπαρτιάτες 2%. Στο 20,8% η αδιευκρίνιστη ψήφος.
Στις 22,8 μονάδες στην αναγωγή επί του συνόλου προσδιορίζετιαι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ...

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

Ισραήλ: Λύγισαν οι βουλευτές βλέποντας τις θηριωδίες της Χαμάς (video & pic)

Ένα 45λεπτο βίντεο έδειξε ο ισραηλινός στρατός στους βουλευτές της χώρας, στο οποίο αποτυπώνονται λεπτό προς λεπτό οι θηριωδίες που διέπραξε η τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.
Όσα ντοκουμέντα κι αν έχουν δει, όσα ρεπορτάζ κι αν έχουν διαβάσει όλες αυτές τις ημέρες από την έναρξη του πολέμου, οι βουλευτές της Κνεσέτ δεν ήταν προετοιμασμένοι για αυτές τις εικόνες φρίκης από το μακελειό. 
Οι IDF έδειξαν στους βουλευτές εικόνες, που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα, καθώς ήταν απίστευτα σκληρές.
Συγκεκριμένα, το βίντεο περιείχε πλάνα που είχαν καταγραφεί από κάμερες ενσωματωμένες στα ρούχα των τρομοκρατών της Χαμάς, από κάμερες ασφαλείας, κινητά τηλέφωνα και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ντοκουμέντα των εγκλημάτων της Χαμάς, που δολοφόνησε πάνω από 1.400 Ισραηλινούς και πήρε πάνω από 240 ακόμη ως ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας...

Ο απελπισμένος Κασσελάκης ξεκινά «χερσαία επίθεση» στη... Λωρίδα της Κουμουνδούρου

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έχει πάρει πάνω του το παιχνίδι, στοχεύοντας στην απόκτηση θεσμικής αυθυπαρξίας και εσωκομματικής κυριαρχίας.
Χθες ο... επόμενος πρωθυπουργός, συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, μοίρασε στη Βουλή πολλές... φάπες στον Φάμελλο και τον Ανδρουλάκη, τόσο σε σχέση με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τις διοικήσεις στο Δημόσιο, όσο και για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη θέση της Ελλάδας. 
Έπιασε αδιάβαστους τόσο τον Φάμελλο, όσο και τον Ανδρουλάκη σε...

Στην Κίνα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Οι επιδιώξεις της Ελλάδας

Σε μια κρίσιμη διεθνώς συγκυρία και με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή να μαίνεται ο πρωθυπουργός ανταποκρινόμενος στην επίσημη πρόσκληση που είχε δεχτεί από την κινεζική πλευρά βρίσκεται σήμερα σε κινεζικό έδαφος και συγκεκριμένα στο Πεκίνο 
Συνοδεύεται από τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη και τους στενούς του συνεργάτες, καθώς αύριο θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, τον Πρωθυπουργό Λι Τσιανγκ και τον Πρόεδρο της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης Tζάο Λετζί...

Το «τσίρκο ΣΥΡΙΖΑ» κατά την Τζάκρη, ετοιμάζει αποκεφαλισμούς

Ο Stefanos προσπαθεί να γίνει Στέφανος. 
Μετά το honeymoon στις ΗΠΑ υπέστη μεταμόρφωση, που δεν θα την έλεγε κανείς «οβιδιακή» αλλά σίγουρα αισθητή. Τον έχασαν από πελάτη τα πρωϊνάδικα στην προσπάθειά του να γίνει θαμών των βραδινών δελτίων.
Στην «λησμονιά» βρέθηκαν ο Τάιλερ και η σκυλίτσα Φάρλι, οι βόλτες στο γυμναστήριο, τα καφέ, η αμερικάνικη χαζοχαρούμενη χαριτωμενιά. Προσπαθεί να μπει στο κοστούμι του πολιτικού αρχηγού, να εκπέμψει σοβαρότητα, κύρος και θεσμική συγκρότηση. 
Παράλληλα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα φόρεσε το προσωπείο του συναινετικού...

Ένα κράτος που δεν το θέλει κανένας

Το Παλαιστινιακό κράτος φαίνεται πως τελικά δεν το θέλει κανένας από τους ενδιαφερόμενους.
 
Οι Ισραηλινοί διότι δε θεωρούν πως οι Παλαιστίνιοι αποτελούν μια εθνότητα. Είναι Άραβες και η πατρίδα τους είναι η Ιορδανία και η Αίγυπτος. 
Οι Παλαιστίνιοι από την άλλη πλευρά θεωρούν τους Εβραίους μια θρησκευτική κοινότητα η οποία θα μπορούσε να υπάρξει μέσα σε ένα Παλαιστινιακό κράτος.
Ως εκ τούτου αφετηριακά θεωρούν πως το Ισραήλ δε θα έπρεπε να υπάρχει ως κράτος. Επειδή όμως...

Απορία ψάλτου βηξ ή η μεγαλοπρεπής ανεπάρκεια ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Η ανεπάρκεια, η έλλειψη στρατηγικής και στόχευσης από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ήταν κραυγαλέες 
στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα επιλογής των διοικήσεων φορέων του δημοσίου.
Ενώ ο πρωθυπουργός παρουσίασε εξαντλητικά και βήμα-βήμα όλη τη διαδικασία, τις προϋποθέσεις και τα φίλτρα προκειμένου να αιτιολογήσει τη θέση του, ότι πρόκειται πραγματικά για τομή στη σχέση των κυβερνήσεων και του πολιτικού συστήματος με το κράτος, οι κύριοι Σωκράτης Φάμελος (ως επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ) και Νίκος Ανδρουλάκης συμπεριφέρθηκαν ως ψάλτες που… έβηχαν για να καλύψουν την «απορία» τους...

Σύγκρουση με το «βάθυ κράτος» του δημοσίου

Όταν το 1994, ο νόμος 2190 επί υπουργίας Πεπονή, προχωρούσε στη συγκρότηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), που θα επόπτευε τις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, η Ελλάδα έκανε την πρώτη θεσμική τομή για τη δημιουργία ενός κράτους, που δεν θα αποτελούσε απλώς την «αντανάκλαση» της εκάστοτε κυβέρνησης.
Το εγχείρημα δεν πέτυχε αμέσως, τα «παραθυράκια» παρέμειναν, οι συμβασιούχοι και εποχικοί υπάλληλοι αποτελούσαν τον «αδύναμο κρίκο», οι μονιμοποιήσεις εκτός ΑΣΕΠ με διάφορους τρόπους...

Φορολογία: Οι παλιές συνταγές οδηγούν σε αδιέξοδο

Η θηριώδης φοροδιαφυγή της πλειοψηφίας των ελευθέρων επαγγελματιών είναι πραγματικό γεγονός. 
Μέρος αυτής της φοροδιαφυγής, χαρακτηρίζεται σαν «φοροδιαφυγή επιβίωσης». Δηλαδή αποτελεί αναγκαιότητα ώστε κάποιοι αυτοαπασχολούμενοι να μπορούν να στέκονται οριακά στα πόδια τους. Ένα άλλο μέρος χαρακτηρίζεται σαν «συστηματική φοροδιαφυγή». Είναι δηλαδή, ένα από βασικά συστατικά της αντίστοιχης επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Μπορεί να γίνει πιστευτό άραγε, ότι μόλις το 1/3 των ελεύθερων επαγγελματιών στο χώρο της εστίασης εμφανίζει κέρδη; 
Μπορεί να γίνει πιστευτό, ότι τα περιθώρια κέρδους των μπαρ είναι 14%; 
Μπορεί να γίνει πιστευτό, ότι μόλις το 1/3 των ελεύθερων επαγγελματιών στο χώρο των συνεργείων αυτοκινήτων, εμφανίζει κέρδη; 
Ότι το 30% των οδοντιάτρων, έχει ζημιογόνα δραστηριότητα; 
Φυσικά και όχι...

Ο πόλεμος στη Μ. Ανατολή και ο ρόλος της Ελλάδας στη διεθνή σκακιέρα

Η Ελλάδα από θέση αρχής αλλά και για λόγους που έχουν να κάνουν με τον στρατηγικό προσανατολισμό και τα συμφέροντα της από την πρώτη στιγμή πήρε καθαρή θέση στην κρίση της Γάζας.
Καταδίκη της Χαμάς, αναγνώριση του δικαιώματος αυτοάμυνας του Ισραήλ στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, άνευ όρων απελευθέρωση των ομήρων, προστασία των αμάχων και  αποφυγή ανθρωπιστικής κρίσης.
Για τους λόγους αυτούς εξάλλου συντάχθηκε με άλλες 15 ευρωπαϊκές χώρες στη Γ.Σ του ΟΗΕ απέχοντας από την ψηφοφορία για το μη δεσμευτικό ψήφισμα, το οποίο όμως...

Οι Ναζί ξανάρχονται – Η ανάδειξη του ισλαμοναζισμού σε πραγματική ιδεολογία μαζικής καταστροφής

Η έξαρση του αντισημιτισμού, οι επιθέσεις κατά εβραϊκών καταστημάτων στη Γαλλία και στο Βέλγιο και τα θλιβερά γεγονότα στο αεροδρόμιο του Νταγκεστάν, είναι πλέον ενδεικτικά της ανάδειξης του ισλαμοναζισμού σε πραγματική ιδεολογία μαζικής καταστροφής.
Τον τίτλο αυτού του άρθρου τον δανείστηκα εν μέρει από την περίφημη ταινία – σατιρική κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου το 1948, «Οι Γερμανοί ξανάρχονται», στην οποίαν πρωταγωνιστούσαν οι αείμνηστοι ηθοποιοί Βασίλης Λογοθετίδης, Μίμης Φωτόπουλος και Ίλυα Λιβυκού.
Η διαφορά με τον τίτλο μας όμως, είναι ότι, σχεδόν 80 χρόνια μετά την ήττα του ναζισμού...

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Τι δεν έχουν καταλάβει στον ΣΥΡΙΖΑ από τις δημοσκοπήσεις

Χθες δημοσιεύτηκε άλλη μια δημοσκόπηση, αυτή της PULSE στον ΣΚΑΪ, όπου επιβεβαιώνεται η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας, η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η μικρή άνοδος του ΠΑΣΟΚ δεν στοιχειοθετεί κάποια εν δυνάμει θετική προοπτική.
Ο... ψωνισμένος Κασσελάκης (εν αναμονή... πρωθυπουργός!) έχοντας δίπλα του τον φαιδρό Πολάκη και... ψωνισμένες τύπου Αυγέρη, νομίζει ότι θα αντιστρέψει το κλίμα με τις κινήσεις που κάνει. 
Βαδίζει στην πεπατημένη του Τσίπρα, ανακινεί θέματα που κρίθηκαν στις προηγούμενες εκλογές (π.χ. υποκλοπές) και προσπαθεί με τα διαδικτυακά γιουρούσια και fake news από τα "τρολ" της... συμφοράς, να κερδίσει κάτι παραπάνω. Μάταια όμως...

Η πολιτική ισχύς της κυβέρνησης χτίζεται στην καθημερινότητα

Στη χώρα μας παράγουμε, περισσότερη «παραπολιτική» απ’ αυτή που επιτρέπεται να καταναλώνει ένας λαός. Περισσότερο δε, ένας λαός με τα δικά μας χαρακτηριστικά. Εθισμένος στην καφενειακή συζήτηση, στην υπερ-απλούστευση, στο μηδενισμό και στο προσωρινό.
Την παραπολιτική βεβαίως διακινεί ένα σημαντικό κομμάτι του πολιτικού προσωπικού της χώρας, μαζί με μερίδα του Τύπου που αδυνατεί ή δεν θέλει να κάνει τις σταθμίσεις και τις προσαρμογές εκείνες, ώστε τα ευπώλητα να μην κερδίζουν συστηματικά τα σημαντικά.  
Υπό αυτό το πρίσμα η ατάκα της Δώρας Αυγέρη, που παρομοίασε ως «πεθαμένο λικέρ»...

Διεύρυνση της διαφοράς Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ, Ελεύθερη πτώση για Κασσελάκη και άνοδο του ΠΑΣΟΚ δείχνει νέα δημοσκόπηση (κάρτες)

Διευρύνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ σημειώνει άνοδο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. 
Δύο μονάδες κάτω μέσα σε ένα μήνα κατέγραψε η Pulse τον ΣΥΡΙΖΑ, στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.
Σε συνδυασμό με το κέρδος μίας μονάδας που εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία - από το 32,5% στο 33.5% - η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος εκτοξεύεται από το 15,5% στο 18,5%.
Το μεγαλύτερο δημοσκοπικό κέρδος καταγράφει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο από το 10,5% του Σεπτεμβρίου ανεβαίνει στο 12% στην πρόθεση ψήφου, με αποτέλεσμα η διαφορά του με τον ΣΥΡΙΖΑ να...

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Αποκάλυψη της Political: Ξεσκεπάζει τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ!

Δεκάδες; Εκατοντάδες; Είναι αριθμήσιμο μέγεθος τα τρολ ή είναι λίγοι και ακριβοί οι «μουτζαχεντίν» του πληκτρολογίου, που με τη μέθοδο του πολλαπλασιασμού δημιουργούν χυδαία και επαίσχυντα hashtags και επιχειρούν δολοφονίες χαρακτήρων;
Τι σχέση μπορούν να έχουν με όλα αυτά διάσημοι ηθοποιοί, ένας δικηγόρος συχνός επισκέπτης στο Άγιο Όρος, ένας πολιτικός μηχανικός και ο γιος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που... λατρεύει τις τράπεζες; 
Την απάντηση στον δημοσιογραφικό χώρο την ήξεραν οι περισσότεροι.
Ήρθε όμως ο Πάνος Σκουρλέτης, πικραμένος και απογοητευμένος από την απαξίωση στο πρόσωπό του από τον νέο ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, και έβγαλε όλη την «υποχθόνια αριστερίλα». Ας μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας…

Πώς η ρήξη Ισραήλ - Τουρκίας δίνει πόντους στον EastMed

Η ανατροπή των ισορροπιών στην Μ.Ανατολή που απειλεί να δημιουργήσει η ρήξη Ισραήλ -Τουρκίας και το τέλος σε κάθε προοπτική διμερούς ενεργειακής συνεργασίας, το μείζον διακύβευμα για τον Ερντογάν, δίνει πόντους στο σημαντικό ενεργειακό σχέδιο του αγωγού EastMed ανάλογα φυσικά με τα δεδομένα και τους συσχετισμούς στην μετά πόλεμο εποχή.
Το τέλος στην αποκατάσταση των σχέσεων Ισραήλ - Τουρκίας δημιουργεί την ευκαιρία στην Ελλάδα και την Κύπρο να δείξουν ότι αποτελούν εκείνες το πιο ασφαλές και σταθερό μονοπάτι που χρειάζεται το ισραηλινό αέριο για να εξαχθεί προς την Ευρώπη, όταν και όποτε θα ανοίξει ξανά αυτή η συζήτηση.
Στα πλεονεκτήματα της Ελλάδας η υπάρχουσα διμερής συνεργασία με την ηλεκτρική διασύνδεση Ευρώπης - Ασίας, κυρίως όμως οι στέρεες βάσεις της σχέσης της με το Ισράηλ σε μια στιγμή που...

Διαλύονται, αλλά φιλοδοξούσαν να απορροφήσουν… το ΠΑΣΟΚ!

Στα… εξομολογητήρια των καναλιών και των ράδιων αποσυντίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζοντας σκετς ιλαροτραγωδίας.
Χθες δυο από τους αντιμαχόμενους πρωταγωνιστές έστειλαν δημοσίως μηνύματα ανορθολογισμού. Ο αριστερός Θοδωρής Δρίτσας  («κομαντάτε» κατά τον είρωνα Καρανίκα) βγήκε στον ΣΚΑΪ και υποστήριξε ότι ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έπρεπε να θέσει υποψηφιότητα σε κόμμα που δεν είναι καν μέλος. Δεν είχαμε φανταστεί τέτοιο πράγμα για να το προβλέψουμε στο καταστατικό, είπε!  Και προέτρεψε τον νέο Πρόεδρο να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και… να ιδρύσει δικό του κόμμα!
Το ότι δεν είχαν φανταστεί τέτοια υποψηφιότητα δεν είναι φυσικά πρόβλημα του Κασσελάκη...

F. Fukuyama στο Liberal: Γιατί είναι θετικές οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία

«Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι βελτιωμένη και θα πάει αρκετά καλύτερα»
δήλωσε ο γνωστός οικονομολόγος, καθηγητής κ. Francis Fukuyama λίγη ώρα πριν την ομιλία του μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του συνεδρίου του Economist.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση o κ. Fukuyama έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard Poor’s και ανέφερε ότι από εδώ και πέρα οι εξελίξεις θα είναι θετικές για την ελληνική οικονομία.
Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, αν και δεν έχει...

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει λύση χωρίς στρατηγική ήττα της Χαμάς - Στη λάθος πλευρά της ιστορίας ο Ερντογάν (Βίντεο)

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η συζήτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Φράνσις Φουκουγιάμα στο πλαίσιο του 27ου ετήσιου συνεδρίου «Economist Government Roundtable», στο Athenaeum Intercontinental, που κράτησε περίπου μία ώρα.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε την ανάγκη να διδαχθούμε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και από την ένοπλη διένεξη στη Μέση Ανατολή, ώστε τα κράτη να έχουν την στρατιωτική ικανότητα και δύναμη να υπερασπιστούν την εδαφική τους κυριαρχία, καθώς και η ΕΕ να δαπανά περισσότερους πόρους, για να υπερασπίζεται τα ευρωπαϊκά εδάφη.
Εξηγώντας γιατί η Ελλάδα απείχε από το ψήφισμα στον ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι...

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Το πεπρωμένον

Ι. Ο Κυριάκος Βενιζέλος νυμφεύθηκε στη Στυλιανή Χάλη. Από τον γάμο γεννήθηκαν τέσσερα κορίτσια και δύο αγόρια.
● Ο Αγαθοκλής το 1862.
● Ο Ελευθέριος το 1864.
ΙΙ. Ο πρωτότοκος γιος, εκ γενετής, ήταν βαριά πνευματικά και σωματικά ανάπηρος. Ουδέποτε κατάφερε να σταθεί όρθιος (!!!).
ΙΙΙ. Ο Ελευθέριος συγκλόνισε τον κόσμο. Έδωσε στην Ελλάδα ό,τι κυρίως της έλειπε: την βιωσιμότητά της. Διά των Βαλκανικών Πολέμων που έληξαν με την συνθήκη του Βουκουρεστίου (Ιούλ. 1913) διπλασίασε την χώρα εδαφικά και πληθυσμιακά.
● Έκτοτε η Ελλάς αντιμετώπιζε το μέλλον της με αισιοδοξία (!!!).
●● Το άνω αναμφισβήτητο υπογραμμίζει την καθοριστική σημασία του πεπρωμένου στην επί γης ζωή (!!!)...

Νεκρή η Ισραηλινογερμανή Σάνι Λουκ - Προχωρά η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα - Πεζοναύτες των ΗΠΑ στη Μεσόγειο

Στο μεταξύ, ισραηλινά τανκς προωθούνται στην κεντρική οδική αρτηρία που διατρέχει την Λωρίδα της Γάζας από βορρά προς νότο, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων...
Οι τρομοκράτες της Χαμάς αποκεφάλισαν τη Σάνι Λουκ - «Αυτά τα βάρβαρα σαδιστικά ζώα της έκοψαν το κεφάλι»...

Η μεγάλη εικόνα για την οικονομία και η μάχη της καθημερινότητας

Το βράδυ της Δευτέρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνομιλήσει με τον Francis Fukuyama στο πλαίσιο του 27ου ετήσιου συνεδρίου του Economist. 
Μέσα σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο και ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον και με την ευρωπαϊκή οικονομία σε κομβικό σημείο, η συζήτηση αυτή θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον, αναζητώντας τη θέση και τον ρόλο της Ελλάδας, τους κινδύνους και τις προοπτικές της.
Άλλωστε, για την κυβέρνηση, η πορεία της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζεται ως η πλέον πετυχημένη έκφανση της κυβερνητικής πολιτικής..

Ο ρόλος της Ελλάδας στον πόλεμο του Ισραήλ

Η Ελλάδα έχει ξεκάθαρα ταχθεί με το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, 
αλλά παράλληλα, 
ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεταφέρει στον Νετανιάχου το αίτημα για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων, ώστε ο άμαχος πληθυσμός να εγκαταλείψει με ασφάλεια και με τις λιγότερες απώλειες τα εδάφη της Λωρίδας της Γάζας.
Μάλιστα, η Ελλάδα έχει προσφερθεί να βοηθήσει στην απορρόφηση Παλαιστινίων μέσω ενός θαλάσσιου διαδρόμου, ώστε παράλληλα με την Αίγυπτο, να απορροφηθεί όσο γίνεται μεγαλύτερος αριθμός Παλαιστινίων από τα δύο και πλέον εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας.
Την ίδια στιγμή, διάφοροι εντός Ελλάδας ζητούν από την Ελλάδα να παραμείνει ουδέτερη...

Η σωστή (και καθαρή) μεριά της Ιστορίας

Ο Μητσοτάκης το λέει τόσο τακτικά, που όλοι έχουμε καταλάβει ότι αποτελεί αδιαπραγμάτευτο αξίωμα της εξωτερικής πολιτικής που ασκεί. Έχει επιλέξει να τοποθετεί (όσο είναι στην εξουσία) την Ελλάδα σ’ αυτό που θεωρεί «σωστή πλευρά της Ιστορίας», δίχως αστερίσκους, υποσημειώσεις, υποκρισίες και ψευτοϊσορροπισμούς. 
Ο Μητσοτάκης θεωρεί σωστή πλευρά το δυτικό και μάλιστα το αμερικάνικο στρατόπεδο. Σωστή ως προς την δημοκρατία, ως προς την ισχύ, ως προς την εξυπηρέτηση των εθνικών μας συμφερόντων.
Έτσι το ‘χει αναλύσει, έτσι το βλέπει, λαϊκή νομιμοποίηση να ασκήσει εξωτερική πολιτική έχει, την ασκεί λοιπόν. Κι όπως αυτός έχει το δικαίωμα να κάνει την εξωτερική και αμυντική πολιτική που επιλέγει, αντιστοίχως η αντιπολίτευση και ο απλός κόσμος δικαιούται να συμφωνεί ή να διαφωνεί με τις απόψεις και τις πράξεις του, να τις κρίνει θετικά ή αρνητικά. Έτσι δουλεύει η Δημοκρατία, εδώ έχουμε...

Με την Δύση ή με τον Ερντογάν

Η Χαμάς, το Ιράν και η Τουρκία έκαναν τις επιλογές τους. 
Η Δύση συντάσσεται με το Ισραήλ και ακολουθεί τον δικό της δρόμο. 
Στην Ελλάδα ο αντισημιτισμός συναντάται με το ρεύμα του αντιαμερικανισμού και δημιουργεί μια ακόμη σύμπραξη μεταξύ αριστεράς και ακροδεξιάς. 
Το δήθεν αντισυστημικό κίνημα της χώρας επανέρχεται δριμύτερο και συντάσσεται με τις θέσεις του Ερντογάν. 
Δεν είναι ο Ερντογάν που συμφωνεί μαζί τους. Είναι ότι αυτοί βρίσκονται για άλλη μια φορά στην λάθος πλευρά της ιστορίας.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση, καθώς ένας μεγάλος πόλεμος μας...

Ο αισχρός εγχώριος θαυμασμός προς την Χαμάς

Εκείνο που πραγματικά με τρομάζει είναι η σιγουριά με την οποία όσοι αυτοαποκαλούνται δικαιωματιστές, προοδευτικοί, ευαίσθητοι, ανθρωπιστές στέκονται στο πλευρό της Χαμάς, διαγράφοντας σε μηδενικό χρόνο από τη μνήμη τους, την εγκληματική τρομοκρατική επίθεση κατά του Ισραήλ.
Απέναντι σε αυτή τη θηριώδη σιγουριά, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθούμε να προκαλέσουμε ρήγματα, να γεννήσουμε αμφιβολίες, να εμφανίσουμε τα κενά λογικής και να αναδείξουμε κάποιες κραυγαλέες αντιφάσεις τις οποίες καταπνίγει τις περισσότερες φορές η έντονη συναισθηματική φόρτιση, η εύκολη μαζική ιδεοληπτική κυριαρχία και η ανεξήγητη μεροληψία υπέρ των τρομοκρατών από τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης...

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Κυρ. Μητσοτάκης: Προσηλωμένοι στις μεταρρυθμίσεις και στη συστηματική δουλειά ώστε «να γίνουμε Ευρώπη»

Στη συμφωνία της UniCredit-Alpha Bank που είναι η πρώτη είσοδος Ευρωπαίου στρατηγικού επενδυτή στο ελληνικό πιστωτικό σύστημα μετά από 17 ολόκληρα χρόνια στάθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη ανάρτησή του κάθε Κυριακή στο Facebook εν είδει εβδομαδιαίας ανασκόπησης.
«Αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι τόσο ο ελληνικός τραπεζικός τομέας όσο και η οικονομία μας έχουν εισέλθει σε πορεία θετικής προοπτικής και ανόδου (...) Η κυβέρνηση θα παραμείνει προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις και στη συστηματική δουλειά ώστε να «να γίνουμε Ευρώπη», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την αύξηση...

Η Χαμάς και το ξεγύμνωμα της Αριστεράς

Για «ακραία ηθική αναισθησία» κατηγόρησε την αμερικανική και ευρωπαϊκή Αριστερά, ο διάσημος Ισραηλινός ιστορικός Χαράρι και άλλες 90 προσωπικότητες. 
Στη δήλωσή τους εκφράζουν την απογοήτευσή από «στοιχεία εντός της παγκόσμιας Αριστεράς που ήταν «πολιτικοί μας εταίροι μέχρι τώρα», για τη δικαιολόγηση των ενεργειών της Χαμάς.
Οι υπογράφοντες υπέστησαν «σοκ» κατά δήλωσή τους, ακούγοντας κάποιες αντιδράσεις που όχι μόνο δεν καταδίκαζαν τη Χαμάς, αλλά επέρριπταν όλη την ευθύνη στο Ισραήλ», επιδεικνύοντας «έλλειψη αλληλεγγύης για τις φρικτές επιθέσεις κατά των ισραηλινών αμάχων».
Είναι οι ίδιοι δικαιωματιστές και αριστεροί που δεν έκαναν πορείες καταδίκης κατά της...

Η ρήξη του Ισραήλ με την Τουρκία και πως ανατρέπει τις ισορροπίες στην περιοχή

Η αναπότρεπτη ρήξη στις σχέσεις Ισραήλ - Τουρκίας, την οποία επιδίωξε ο Ερντογάν για να εμφανιστεί ως ο πάτρωνας των μουσουλμάνων και των Αράβων όλου του κόσμου αναμένεται ότι θα επηρεάσει και τις ισορροπίες στη Μ.Ανατολή, καθώς και στην Αν.Μεσόγειο.
Και είναι πιθανές οι επιπτώσεις στα ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό, όπως λέει ο διεθνολόγος Κωσταντίνος Φίλης, θυμίζοντάς ότι η Τουρκία σχεδιάζει νέες έρευνες και γεωτρήσεις στην Αν.Μεσόγειο μέσα στο 2024
Εξηγεί ότι πλέον η Τουρκία δεν υποχρεούται να δείχνει προς τα έξω το...

28η Οκτωβρίου: Μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη (Videos & Photos)

Την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 γιορτάζει σήμερα η Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 10:30 με την κατάθεση Στεφάνου στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό στην παρέλαση των στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων, ενώ νωρίτερα παρέστη στην κατάθεση στεφάνου από...