Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Εξαφάνιση Μαρκέλλας: Πώς η κοκκινομάλλα αποφάσισε να την αφήσει ελεύθερη – Κατάθεση σοκ

Η 33χρονη κοκκινομάλλα που κατηγορείται για απαγωγή ανηλίκου, γενετήσια εκμετάλλευση και ασέλγεια σοκάρει με την κατάθεσή της.
Δεν έχουν τέλος οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται σχετικά με την αρπαγή της 10χρονης από την Τούμπα.
Η 33χρονη κοκκινομάλλα που κατηγορείται για απαγωγή ανηλίκου, γενετήσια εκμετάλλευση και ασέλγεια σοκάρει με την...

Το βίντεο της ντροπής

Οι οπαδοί του Μαδούρο, αυτοί που επιχείρησαν από το 2015 να πνίξουν οποιαδήποτε αντίθετη άποψη κατηγορούν τώρα συλλήβδην τους δημοσιογράφους ότι χρηματίζονται. 
Την άποψη αυτή μεταφέρει το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ που ανήρτησε η Κουμουνδούρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την χρηματοδότηση επιχειρήσεων Μέσων Ενημέρωσης για την ενημερωτική καμπάνια «Μένουμε Σπίτι». 
Το βίντεο μεταφέρει την άποψη ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου και έχει σαν κεντρικό του μήνυμα ότι...

Ο δημοσιογράφος Αιμ. Περδικάρης πάει στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ τον Κ. Βαξεβάνη

Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ στέλνει ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Περδικάρης τον εκδότη της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη με αφορμή την προσωπική επίθεση που του εξαπέλυσε, εγκαλώντας τον ότι σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των μέσων στα οποία εργάζεται και τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στ. Πέτσα, «έστησε» ερώτηση σχετικά με τα κονδύλια της διαφημιστικής δαπάνης για την εκστρατεία “Μένουμε Σπίτι”.
Η καταγγελία- έγκληση κατά του Κώστα Βαξεβάνη κοινοποιείται...

Μικροπολιτική γίνεται μόνο από μικρόνοες

Το να αλλάξει ένας άνθρωπος, θέσεις και απόψεις, στη διάρκεια του βίου του, δεν είναι αμαρτία, προς κολασμό. Έχει το δικαίωμα, όταν μάλιστα, από αυτή τη μεταβολή, δεν πρόκειται "να χάσει η Βενετιά βελόνι". 
Το πρόβλημα, έχει σχέση, με πολιτικούς, πρώτης γραμμής, οι οποίοι εύκολα ακολουθούν την τακτική του… χαμαιλέοντα, αλλάζοντας προσωπείο και παράλληλα ιδέες, κάνοντας άλματα στο μέλλον, αποποιούμενοι το πρόσφατο παρελθόν τους. 
Όπως είχε γράψει, ένας υπέροχος ποιητής, αρκούντως...

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Το σχέδιο θωράκισης των νησιών – Ποια όπλα επιστρατεύει το Πεντάγωνο

Με ποιες κινήσεις και παρεμβάσεις σκοπεύει το Πεντάγωνο να θωρακίσει το Αιγαίο απέναντι στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις
Σε συνεχείς κινήσεις θωράκισης των νησιών προχωράει το «Πεντάγωνο», καθώς η Αγκυρα επιμένει σε ασκήσεις με αποβατικά σενάρια, ενώ προ ημερών αποκαλύφθηκε ακόμη και σχέδιο τουρκικής εισβολής στην Ελλάδα. 
Χθες εξάλλου οι Τούρκοι επέστρεψαν στην πρακτική των επικίνδυνων υπερπτήσεων, καθώς τουρκικά F-16 πέταξαν οκτώ φορές πάνω από ελληνικά νησιά.
Και βέβαια σε όλα τα παραπάνω προστίθεται και η πρόσφατη απειλή των Τούρκων για έρευνες δίπλα σε ελληνικά νησιά. Υπό αυτά τα δεδομένα, οι επιτελείς του «Πενταγώνου» μελετούν ακόμη πιο ενδελεχώς το σχέδιο για να γίνουν απόρθητα «φρούρια» τα ελληνικά νησιά έναντι...

Προ των ευθυνών της θέτει ο Μητσοτάκης την ΕΕ για Ερντογάν

Όποιος παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης την τουρκική προκλητικότητα όλους τους τελευταίους μήνες μπορεί εύκολα να διαπιστώσει τον βασικό άξονα πάνω στον οποίο κινείται ο Έλληνας πρωθυπουργός. 
Από την μία επιμένει να μην καθιστά συνομιλητή του τον Ταγίπ Ερντογάν και από την άλλη επιδιώκει βήμα βήμα να κάνει το ζήτημα των ελληνοτουρκικών διαφορών, ζήτημα ευρωτουρκικών διαφορών.
Πρόκειται αναμφίβολα για μία προσπάθεια εξαιρετικά δύσκολη που απαιτεί λεπτούς...

Ελληνικά "γεράκια": Ταυτόχρονη προβολή ισχύος σε Αιγαίο και Νότια της Κρήτης

Τα ''μπλε'' φτερά αποδεικνύοντας ότι διαθέτουν και τα μέσα αλλά και τον τρόπο να υποστηρίξουν μεγάλου μεγέθους αεροπορικές επιχειρήσεις και να καλύψουν ταυτόχρονα τόσο το Αιγαίο όσο και την ''κρίσιμη'' περιοχή Νότια της Κρήτης.
Τα Ελληνικά ''γεράκια'' μέσα σε ελάχιστες ώρες έλαβαν μέρος σε άσκηση υψηλού συμβολισμού Νότια της Κρήτης και εκατοντάδες μίλια μακρύτερα στο Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο προχώρησαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες αλλά και σε μπαράζ αναχαιτίσεων Τουρκικών μαχητικών τα οποία εμφανίστηκαν στο Αρχιπέλαγος έπειτα...

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Πώς η χάραξη ΑΟΖ Ελλάδας- Αιγύπτου μπλοκάρει το τουρκολυβικό μνημόνιο (vid)


Πώς η χάραξη ΑΟΖ Ελλάδας- Αιγύπτου μπλοκάρει το τουρκολυβικό μνημόνιο (vid)Αναλυτές παρατηρούν πως οι συνθήκες για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο είναι όλο και ευνοϊκότερες λόγω της επεκτατικής στρατηγικής της Τουρκίας και των αντιδράσεων που αυτή προκαλεί. 
Επόμενη στάση για την ελληνική διπλωματία η Αίγυπτος. 
Έχοντας στις αποσκευές του τη συμφωνία για κήρυξη AOZ με την Iταλία, αύριο μεταβαίνει στο Κάιρο για επαφές ο υπουργός Εξωτερικών.
Συγκεκριμένα η νέο-οθωμανική συμπεριφορά του Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο φέρνει πιο κοντά Ελλάδα και Αίγυπτο για το ενδεχόμενο μιας ιστορικής συμφωνίας...

O άτολμος Τσίπρας και το αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ

Σε τροχιά εσωστρέφειας και γκρίνιας βρίσκεται εδώ και μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ, αδυνατώντας να βρει μια πολιτική διέξοδο που θα τον οδηγούσε στην επανάκαμψη.
Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βυθίζεται δημοσκοπικά και χάνει την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης, όσο η ηγεσία του διστάζει να πάρει τολμηρές αποφάσεις και όσο φαινόμενα που χτυπούν στο μαλακό ηθικό υπογάστριο τύπου Παπαδημούλη παραμένουν ψηλά στην επικαιρότητα...

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Άμυνα και Οικονομία: Κάντο όπως το Ισραήλ

Δεν υπάρχει ισχυρή οικονομία χωρίς ισχυρή άμυνα, ούτε ισχυρή άμυνα χωρίς αμυντική βιομηχανία

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας για την ελληνική αμυντική πολιτική. Η Αθήνα πρέπει να παραδειγματιστεί από τη μικρή χώρα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει ένα άκρως δυσμενές περιβάλλον ασφάλειας.
Η Ιερουσαλήμ έχει επενδύσει με μεγάλη επιτυχία στον κρίσιμο τομέα της αμυντικής βιομηχανίας προς όφελος της εθνικής ασφάλειας και οικονομίας. Μικρές και μεγάλες εταιρείες σχεδιάζουν και...

Η αταξία στον ΣΥΡΙΖΑ και το αδιέξοδο της αντιπολιτευτικής του τακτικής

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκονται τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας την κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος να επιδεινώνεται, τα ποσοστά του κόμματος στις δημοσκοπήσεις να μειώνονται και τα όνειρα για ανακατάληψη της εξουσίας να γκρεμίζονται.
Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται εγκλωβισμένος στην αδιέξοδη αντιπολιτευτική του τακτική, ενώ με πρακτικές που μυρίζουν ναφθαλίνη αδυνατεί στην παρούσα φάση να πείσει...

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης - Νετανιάχου πίσω από τις κλειστές πόρτες

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό ομόλογο του, Μπενιαμίν Νετανιάχου, επισφραγίζοντας με την πρώτη επίσκεψή του εκτός Ελλάδας μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση αλλά και στη διευρυμένη, με την παρουσία αντιπροσωπειών, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ, η...

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Τα τρία τετ α τετ Μητσοτάκη στο Ισραήλ που προδιαγράφουν εξελίξεις

Μπορεί οι περισσότεροι να συνδέουν το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ με ζητήματα που άπτονται της σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, μια και η Τουρκία συνεχίζει να περπατά στο μονοπάτι της προκλητικότητας, όμως η παρουσία του πρωθυπουργού στο Τελ Αβίβ δεν έχει μόνο γεωστρατηγική διάσταση.
Όπως επισημαίνει κυβερνητική πηγή η πρώτη έξοδος του έλληνα πρωθυπουργού εκτός συνόρων, μετά από την πανδημία του κορονοϊού, σηματοδοτεί την ενίσχυση και διεύρυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ και σε νέα πεδία, στα οποία καταγράφεται...

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Μητσοτάκης στο CNN: Καλά μελετημένο το σχέδιο για το άνοιγμα της χώρας

Την προετοιμασία της χώρας για άνοιγμα του τουρισμού χωρίς εκπτώσεις στην υγειονομική προστασία ανέλυσε από τη Σαντορίνη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN και στον Fareed Zakaria.
Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε τις επιλογές της κυβέρνησης, που συγκράτησαν τη διασπορά του κορωνοϊού, στην εκπομπή «GPS» την οποία παρακολουθούν εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα ο αναλυτής της εκπομπής υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες που κατάφεραν...

Τα 10 νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και μισθωτών στο ασφαλιστικό - εργασιακό

Δέκα παρεµβάσεις στο εργασιακό ασφαλιστικό των επιχειρήσεων τίθενται σε ισχύ από αυτόν τον µήνα µε στόχο τη συνέχιση της στήριξης των επιχειρήσεων, αλλά και των εργαζοµένων τους, απέναντι στις συνέπειες της κορονο-κρίσης.
Οι πιο σημαντικές, όμως, εξ αυτών δράσεις είναι δύο και ορόσημό τους είναι η 15η Ιουνίου
Συγκεκριμένα, από την παραπάνω ημερομηνία και έπειτα, παύει...

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Θάνατοι στα γηροκομεία: Η «τελική λύση» και το μορφίνη-gate

Ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός θανάτων ηλικιωμένων στους ευρωπαϊκούς οίκους ευγηρίας φαίνεται ότι έχει μια πτυχή πολύ πιο σκοτεινή και ύπουλη και από τον ίδιο τον κορωνοϊό. 
Τα στόματα έχουν ανοίξει, οι καταγγελίες για την εφαρμογή «πρωτοκόλλων» ευθανασίας με χρήση μορφίνης πληθαίνουν και τα ανακριτικά γραφεία έχουν πάρει φωτιά…
Ο κωδικός «μορφίνη» - μια αναλγητική ουσία που ανήκει στα οπιοειδή και που ανάλογα με την δοσολογία μπορεί να οδηγήσει σε καταστολή του ασθενούς που καταλήγει σε αναπνευστική καταστολή και άπνοια - εξελίσσεται σε...

Μητσοτάκης από Σαντορίνη: «Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε το τουριστικό μας προϊόν» - Βίντεο

Τους στόχους της χώρας από το φετινό καλοκαίρι ανέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Σαντορίνη, όπου βρίσκεται, ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής σαιζόν.
Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στην ανάγκη να διατηρηθεί η υγειονομική ασφάλεια, ενώ παραδέχθηκε ότι η φετινή περίοδος θα είναι δύσκολη.
«Αν σήμερα μπορούμε να κάνουμε τα πρώτα διστακτικά βήματα για να προσελκύσουμε επισκέπτες το κάνουμε ακριβώς επειδή...

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων της Κυριακής...