Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Οικουμενική κυβέρνηση δείχνει δημοσκόπηση !

Οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα. 

Στην περίπτωση της ελληνικής οικονομικής κρίσης είναι αρκετοί αυτοί που προτείνουν ως διέξοδο από την δεινή θέση στην οποία περιήλθε η χώρα ένα μοντέλο μικτής διακυβέρνησης από έμπειρους πολιτικούς και εξειδικευμένους τεχνοκράτες.
Το έχουν αναφέρει με διάφορες εκδοχές οι Κων/νος Μητσοτάκης, Μίμης Ανδρουλάκης, Στέφανος Μάνος και ο επιτίτιμος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύνσεων Παναγιώτης Γεννηματάς.
Το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής, δημοσιεύει έρευνα της RASS σύμφωνα με την οποία η κοινή γνώμη κάτω από την πίεση των περικοπών των εισοδημάτων και της επαχθούς φορολογικής επιδρομής θεωρούν ότι μία οικουμενική κυβέρνηση θα αντιμετώπιζε καλύτερα την κρίση.
Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της έρευνα δείχνουν ότι το 39% από αυτούς που απάντησαν ότι το πολιτικό σύστημα δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την οικονομική κρίση δείχνει να προτιμά οικουμενική κυβέρνηση, όταν καλείται να απαντήσει στο ερώτημα τι θα προτιμούσε για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Οι Έλληνες θυμήθηκαν τις μέρες του '89 της "οικουμενικής" κυβέρνησης υπό την προεδρία του αειμνήστου Ξενοφώντα Ζολώτα.

Χορστ Κέλερ: Λύση αλληλεγγύης για την Ελλάδα !


Ο Γερμανός πρόεδρος της Δημοκρατίας Χόρστ Κέλερ, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, παρεμβαίνει για πρώτη φορά στη συζήτηση σχετικά με την ελληνική οικονομική κρίση και διαφοροποιείται από τις θέσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ, η οποία τάσσεται πλέον εναντίον ενός ευρωπαϊκού σχεδίου διάσωσης. 

Οπως μετέδωσε η Deutsche Welle, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα στο περιοδικό Focus, ο Χορστ Κέλερ στηρίζει την πρόταση του Γερμανού υπουργού οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την σύσταση Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, ενώ υποστηρίζει ότι “η κατάσταση στην Ελλάδα απαιτεί μια λύση που θα αναδεικνύει την αλληλεγγύη”

Επιφυλακτικά αντέδρασαν κυβερνητικοί κύκλοι στο Βερολίνο στην πρόταση του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για τη σύσταση μηχανισμού οικονομικής βοήθειας προς...

Προβληματισμός και κόντρες με τη Λούκα Κατσέλη

Της χρεώνουν την διαρροή για την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!

Τι θα κάνουμε με τη Λούκα Κατσέλη» ήταν ένα από τα κυριότερα θέματα συζήτησης στα «πηγαδάκια» στο ξενοδοχείο όπου συνεδρίαζε το Εθνικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ στη Θεσσαλονίκη.
Στην κυριολεξία βέβαια  την απάντηση πρέπει να την  δώσει  ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς το ζήτημα δεν είναι κομματικό αλλά ...

Μπακογιάννη: Να μην απαξιώνεται η προσφορά της ΝΔ στον τόπο !

To προβληματισμό της για το κατά πόσο θα έπρεπε να μιλήσει εξέφρασε η Ντ.Μπακογιάννη στην τοποθέτησή της στο προσυνέδριο της ΝΔ.
«Βρίσκομαι όμως εδώ και αναλαμβάνοντας τον κίνδυνο μικρόνοες και επιφανειακοί αναλυτές να διαστρεβλώσουν για μια άλλη φορά και τις προθέσεις και τα λόγια μου, πέντε λεπτά αφού σας μιλήσω» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η τέως υπουργός Εξωτερικών εξήγησε ότι η ανασυγκρότηση της ΝΔ είναι δύσκολο έργο («θα χρειαστεί να περάσουμε από συμπληγάδες»), τονίζοντας ότι βασική προϋπόθεση «είναι να αλλάξουμε ριζικά, αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση.»
«Για αυτό πρέπει να μιλήσουμε και όχι να εξαντλούμαστε σε γενικόλογους αφορισμούς και αυτομαστίγωμα. Αυτά είναι επιφανειακά πράγματα, πού ούτε αρκούν ούτε μπορούν να

Σαμαράς : Τελειώσαμε με τα βιλαέτια και τις βαρωνίες!

Μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος έστειλε από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ, στη Θεσσαλονίκη, ο Αντώνης Σαμαράς. Τελειώσαμε με τα βιλαέτια και τις βαρωνίες, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι θα μπει τέλος σε όλες τις ιστορικές παθογένειες του κόμματος.
Δεν θα προχωρήσουμε με παρωχημένες ιδέες, είπε και συμπλήρωσε πως απορρίπτει τη λογική του διαχειριστικού κυβερνητισμού, ενώ πρότεινε 13 αλλαγές που θα κάνουν τη ΝΔ πιο ανοικτό κόμμα.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς πρότεινε την εκλογή από τη βάση του προέδρου, του προέδρου της νεολαίας και του προέδρου των Νομαρχιακών Οργανώσεων.
Επίσης, το τακτικό συνέδριο, που μετονομάζεται σε Εθνικό Συνέδριο, θα συνέρχεται κάθε δύο χρόνια.
Όνομα αλλάζει και η Κεντρική Επιτροπή, η οποία γίνεται Πολιτική Επιτροπή, την οποία θα απαρτίζουν πολύ λιγότερα μέλη από...

Το ΠαΣοΚ και η διαχείριση της κρίσης !

Ειλικρινά, δεν μπορώ να ξέρω όλο το παρασκήνιο, και κυρίως δεν μπορώ να ξέρω τι έχει περάσει από το μυαλό όλων αυτών των φωστήρων. 
Συλλογή από ημιμαθείς, με ιδεοληψίες και απόψεις, χωρίς αίσθηση ούτε των αγορών ούτε του τι σημαίνει διαχείριση κρίσης, αλλά μάστορες στην διαχείριση εντυπώσεων για τον κατευνασμό (λέγε με ήπια καταστολή των αντιδράσεων) του κόσμου.
Όσον αφορά την διαχείριση κρίσης περιφέρουμε το σαρκίον μας με τα ηλίθια χαμόγελα και, αργότερα, το λουκ της σοβαρότητας. 
Προσπαθούμε να ξαναπουλήσουμε το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο σε περίοδο που κανείς δεν θέλει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ποτέ, μεταπολεμικά, δεν πρέπει να έχει υπάρξει τέτοιο προηγούμενο εξευτελισμού χώρας του δήθεν δυτικου κόσμου.
Το να υπάρξει διμερής χρηματοδότηση (κοινώς να μας δανείσει ή να εγγυηθεί για το δάνειό μας) άλλη χώρα, το θεωρώ απίθανο, και μόνο η …Τουρκία θα είχε ενδιαφέρον να το κάνει. Αναχρηματοδοτήσεις έχουν νόημα όταν υπάρχει βιώσιμη προοπτική αποπληρωμής, μετά από την “μεταβατική κρίση”
Εδώ, δεν έχουμε “μεταβατική” κρίση, εκτός αν περιμένουμε από τους πακιστανούς και τους αλβανούς να δημιουργήσουν ΑΕΠ, ή από την Μπιρμπίλη να το πετύχει επιδοτώντας ΤΕΡΝΕΣ κλπ με τετραπλασιασμένη τιμή ρεύματος!
Από την στιγμή που μπήκαν στην λογική της φορομπηξίας, και της σοσιαλιστικής ανακατανομής και συντηρησης του “τίποτα”, εγώ ....

Πως οι ηλίθιοι συνδικαλιστές καταστρέφουν τους εργαζόμενους..!



Κάθε φορά που ερχόταν το ΔΝΤ στην Ελλάδα έβαζε στο στόχαστρο το 14ο μισθό.  
Ο 14ος μισθός έβγαζε μάτια εδώ και καιρό. 
Δεν υπάρχει σε άλλη χώρα της Ευρώπης. 
Έπρεπε με την πρώτη κρούση του ΔΝΤ εδώ και χρόνια οι συνδικαλιστές, να διεκδικήσουν την ενσωμάτωση των 2 μισθών στο μηνιαίο μισθό. 

Αυτό θα σήμαινε μια αύξηση 15-20% του μηνιαίου μισθού και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.
Ο 14ος μισθός παρακρατείται από τον κανονικό μισθό και πληρώνεται εφάπαξ τα...

Κοινό σχέδιο Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. για την Ελλάδα

  Αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές


Σε ημερίδα για τη ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού κλάδου συναντήθηκαν χθες ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν (δεξιά), και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ
Ο κ. Στρος-Καν προειδοποίησε την Ευρώπη ότι χρειάζεται μία αποτελεσματική «πυροσβεστική υπηρεσία» για προστασία από τις υπερβολές της αγοράς, ενώ ο κ. Τρισέ ζήτησε διαφάνεια και έλεγχο στην αγορά των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS).
Σε ένα σχέδιο διάσωσης, στο οποίο θα συμμετάσχουν από κοινού τα ...

Έτοιμο το σχέδιο προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Μια πρώτη συμφωνία με το ΔΝΤ συνήφθη κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, όταν ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε με τον οικονομικό σύμβουλο και υπεύθυνο μελετών του Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η συμφωνία Παπακωνσταντίνου - Μπλανσάρ, που επιβεβαιώθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ντομινίκ Στρος Καν -και για την οποία έχει ενημερωθεί ο κ. Μπαρόζο- προβλέπει:
Τα μέτρα:
Εντός του 2010 δεν απαιτείται κανένα επιπρόσθετο δημοσιονομικό μέτρο πέραν αυτών που προβλέπονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας.
Το Δημόσιο: Απαιτείται η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα ήδη από το 2010, με την κατάργηση των θέσεων όλων των συμβασιούχων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα χωρίς καμία εξαίρεση, ενδεχομένως δε και με κατάργηση μόνιμων οργανικών θέσεων του Δημοσίου.
Οι συντάξεις: Αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης κατά 2 έτη άμεσα και...

Δείτε την κατάσταση μετά την προσφυγή στο ΔΝΤ....


Αφού κατάφεραν και προσκάλεσαν όλους του κερδοσκόπους και αφού τους γύρισε μπούμερανγκ ο δήθεν "εκβιασμός" των Γερμανών ότι θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα και θα φτηνύνει το €, τώρα μας πλασάρουν την λύση τοτ ΔΝΤ σαν τη μοναδική. 

Δείτε λοιπόν τι κοστούμι μας ετοιμάζει ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ :
Από την αρχή της κρίσης το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χορήγησε δάνεια σε 20 χώρες οι οποίες αντιμετώπιζαν μικρά η μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα. 
Για τα χρήματα που δάνεισε επέβαλε επώδυνα μέτρα ως αντιστάθμισμα
Η Ουγγαρία που πρώτη εν μέσω κρίσης πήρε δάνειο 12,5 δισ ευρώ υποχρεώθηκε να απολύσει δημόσιους υπαλλήλους και να κάνει περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Η Ισλανδία που πήρε δάνειο μόλις 2,1 δισ ευρώ μειώνοντας μισθούς και συντάξεις, αύξησε τους φόρους και έκανε...

Η Ελλάδα θα φέρει το τέλος της Ε.Ε ;


Πριν από είκοσι χρόνια, άρτι ενοποιηθείσα η Γερμανία, στην πρώτη πράξη «στρατηγικής ενηλικίωσής» της, «αποτέλειωσε» την πολυεθνική, ομοσπονδιακή Γιουγκοσλαβία, επιβάλλοντας στους εταίρους της την αναγνώριση των Δημοκρατιών. 
Το αποτέλεσμα ήταν, πρώτον, μια αλυσίδα πολέμων που κατέστρεψαν τη Βαλκανική χωρίς να λύσουν κανένα της πρόβλημα, δεύτερον, ο θάνατος, εν τη γενέσει της, της κοινής εξωτερικής – αμυντικής πολιτικής της Ευρώπης και, τρίτον, η πανηγυρική επιστροφή των ΗΠΑ σε ρόλο απολύτου κυρίαρχου στη Νοτιανατολική Ευρώπη.
Όλα αυτά όμως θα μοιάζουν με απλό πταίσμα, συγκρινόμενα με όσα μπορεί να συμβούν τώρα, ως αποτέλεσμα του δογματικού και ακραία εγωιστικού και κοντόφθαλμου τρόπου με τον οποίο το Βερολίνο υπερασπίζεται τους κανόνες του Μάαστριχτ, διατεθειμένο, κατά τα φαινόμενα, να ρίξει έναν ή περισσότερους εταίρους του, και μάλιστα του «σκληρού πυρήνα» της Ευρωζώνης, στον «Καιάδα» μιας οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής.
Τώρα, με την «ελληνική», αύριο με ...

Αιφνιδιαστική δήλωση στήριξης από την Ρωσία προς την Ελλάδα


Ο "από μηχανής θεός" τελικά εμφανίζεται και στο δράμα της σύγχρονης Ελλάδας και τον ρόλο αυτό αυτοβούλως ανέλαβε η ρωσική κυβέρνηση Μεντβέντεφ.

Ξαφνική επίσημη δήλωση στήριξης από την Ρωσία στην Ελλάδα και την ελληνική οικονομία είχαμε πριν από λίγο.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Μόσχα, η δήλωση στήριξης δεν είναι παρά μόνο η “κορυφή του παγόβουνου” σε μία σειρά ενεργειών που έχει αποφασίσει η ρωσική κυβέρνηση για να στηρίξει την Ελλάδα στην αρνητική οικονομική διεθνή συγκυρία.
Η δήλωση που έγινε πριν από λίγο από τον επίσημο εκρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αντρέϊ Νεστερένκο είναι κάτι παραπάνω από “θερμή” και σίγουρα δεν είναι συνηθισμένο γεγονός, ειδικά από την Ρωσία.
Σημείο-κλειδί της δήλωσης είναι η φράση:

Έρευνα για το ρόλο του κ. Χριστοδούλου στην Goldman Sachs

Μήπως σας θυμίζει τίποτα η παροιμία που λέει ο λαός μας: Βάλανε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα;
 

Επαναφέρουμε το θέμα για ν' αντιληφθούμε πως η κυβέρνηση είναι δέσμια του παρελθόντος της!Το "βαθύ ΠαΣοΚ" εξακολουθεί να έχει σειρά και συνέχεια!
 

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Το χρέος μου ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας!


Στα μέσα αυτής της εβδομάδας μετά την πανηγυρική δικαίωση των ΟΝΝΕΔιτων στο δίκαιο αίτημα τους έλαβα ένα μήνυμα από μία φίλη το οποίο με προβλημάτισε αρκετά. 

Εν ολίγοις η φίλη με προέτρεπε να αποσυρθώ από τη Νέα Δημοκρατία αν δεν μπορώ να αποδεχθώ τις ενέργειες του Αντώνη Σαμαρά.  
Ομολογώ πως το μήνυμα αυτό δεν το περίμενα από την συγκεκριμένη φίλη μιας και είναι από τους ανθρώπους που σέβομαι ιδιαίτερα για το πολιτικό της αισθητήριο, παρά το νεαρό της ηλικίας της.
Η αποχώρηση μου από την Νέα Δημοκρατία μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά ομολογώ πως στριφογύριζε στο μυαλό μου για αρκετές μέρες. 
Μέχρι που κάποιος πολύ πιο έμπειρος από εμένα μου υπενθύμισε πως η ιδεολογία μας και τα πιστεύω μας είναι πάνω από τον εκάστοτε αρχηγό. 
Συγκεκριμένα μου είπε: “Στην πολιτική δεν μπήκες για να σιωπάς και να ακολουθείς τυφλά. Στην πολιτική μπήκες για να ακουστεί η φωνή σου. Αποχωρώντας ουσιαστικά σιωπάς”.
Είναι δεδομένο πως έχω σοβαρές ιδεολογικές διαφορές με τον Αντώνη Σαμαρά. Επιπρόσθετα μου είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να αποδεχθώ πολιτικά την...

Πονάω αλλά μ’ αρέσει !

Ζούμε σε καταπληκτική εποχή! 
Γράφουμε εκόντες-άκοντες και με το φραπέ στο χέρι Ιστορία. 
Οι φάπες που τρώμε έχουν υπαρξιακή-οντολογική διάσταση αφού αφορούν σ’ όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα
Κι αφού αποδεικνύουν πόσο σαθρά είναι τα θεμέλια που έτσι μονοσήμαντα προσανατολισμένα προς το νεοφιλελευθερισμό και το μεταφυσικό ρόλο της Αγοράς. 
Δεν είμαστε το πειραματόζωο αλλά ο βάκιλος-καταλύτης που θα προκαλέσει το νέο φάρμακο, την καινούρια μέθοδος ίασης, την επανάσταση των καταπιεσμένων της Ευρωζώνης.
Δεν αστειεύομαι ούτε είμαι μεθυσμένος. 
Η κατάσταση είναι (τραγικά) αστεία και με το αλκοόλ σε φορομπηχτικά ύψη ούτε να πιεί για να ξεχάσει δεν μπορεί πια κανείς.
Το φαντάζεσθε; 
Το αφόρητα λιποβαρές των ιθαγενών αρχόντων ...

Οι επτά "ηλίθιοι" του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης απαντούν στον Πάγκαλο!

Απάντηση στους χαρακτηρισμούς Πάγκαλου δίνουν τα στελέχη της Α' Ν.Ε. Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, που βρέθηκαν στο στόχαστρο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, την ώρα που στην πόλη αναμένεται ο πρωθυπουργός για το Εθνικό Συμβούλιο και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, τα οποία σήμερα και αύριο θα συνεδριάσουν στο ξενοδοχείο "Πόρτο Παλάς".
Χθες τα επτά στελέχη της Ν.Ε. Πόλης Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ που δέχτηκαν τους χαρακτηρισμούς του Θόδωρου Πάγκαλου (να θυμίσουμε ότι τους αποκάλεσε ..."ηλίθιους" που χρειάζονται ..."άσυλο" και πιο ..."δεξιούς από τον Καρατζαφέρη", διότι υπερψήφισαν πρόταση τροποποίησης του νομοσχεδίου παροχής ιθαγένειας στους μετανάστες) με επιστολή που έστειλαν στον γραμματέα τους Ε.Σ. Σωκράτη Ξυνίδη και στα μέλη του Π.Σ. αποκρούουν την επίθεση Πάγκαλου και ζητούν "τη σύγκληση της Ν.Ε., παρουσία του υπευθύνου του Π.Σ. του νομού για την αποκατάσταση του κύρους του οργάνου και του ΠΑΣΟΚ της Θεσσαλονίκης".

Η επιστολή

Σχετικά με τους χαρακτηρισμούς Πάγκαλου και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί τονίζουν ότι "...παρακολουθούμε με έκπληξη εδώ και αρκετές μέρες την προσπάθεια που γίνεται από κάποιους διαστρέβλωσης της αλήθειας και κατασυκοφάντησής μας, όσον αφορά τη συμμετοχή μας στο διάλογο για το νομοσχέδιο παροχής ιθαγένειας στους νόμιμους μετανάστες. 
Με αυτοσυγκράτηση και αίσθημα ευθύνης σιωπούμε, παρά τις....

Η επόμενη μέρα θα είναι εφιαλτική!


Αυτό το άρθρο γράφτηκε πριν τις εκλογές και δημοσιεύτηκε στο newstime.gr
Το αναδημοσιεύω για όσους δεν το έχουν διαβάσει.

Η επόμενη μέρα μετά τις εκλογές, θα είναι εφιαλτική για την κυβέρνηση που θα αναλάβει την εξουσία και εφιαλτική για το μέσο Eλληνα πολίτη
Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, υπήρχε η προσδοκία εκ μέρους πολλών, ότι η είσοδός μας στη Νομισματική Ενωση θα άλλαζε την Ελλάδα.
Είχαμε όλοι το αίσθημα ότι το ευρώ θα φέρει μια καινούρια εποχή για την ελληνική οικονομία.
Και, πράγματι, το ευρώ ανταποκρίθηκε στην προσδοκία..

Για πρώτη φορά, καταφέραμε να έχουμε χαμηλό πληθωρισμό και, για πρώτη φορά, το νόμισμα που είχε ο μέσος Ελληνας πολίτης δεν έπεφτε σε αξία.
Αποτέλεσμα είναι ότι είχαμε κατακόρυφη άνοδο του βιοτικού...

Μικροί πολιτικοί στην Ευρώπη, μεγάλα λάθη στην Ευρωζώνη, κακά ξεμπερδέματα για την Ελλάδα.

Η Μέρκελ και η ηγεσία της CDU είδαν στο ελληνικό πρόβλημα μια ευκαιρία να επιβεβαιώσουν την όχι μόνο οικονομική...


 ...αλλά και συμβολική, αξιακή κυριαρχία τους στην Ευρωζώνη. Όχι βέβαια για λόγους προσωπικούς αλλά για να ενισχύσουν τη θέση τους στις επικείμενες, φθινοπωρινές Γερμανικές εκλογές.
Η συζήτηση λοιπόν των γερμανικών χαρισμάτων, του αγόγγυστα εργαζόμενου, του προσωπικά και κοινωνικά υπεύθυνου πολίτη, που πειθαρχεί από ελεύθερη βούληση, του ατόμου που βρίσκει όχι μόνο ασφάλεια αλλά και νόημα ύπαρξης στα πλαίσια του κράτους – έθνους ήρθαν πολύ εύκολα να αναδειχθούν μέσα από τη σύγκριση με τους απείθαρχους, ελαστικής συνείδησης και μακρυχέρηδες, χαβαλέδες, Έλληνες.
Το συντηρητικό, προτεσταντικό ακροατήριο της CDU και των Βαυαρών συμμάχων του σε κάτι τέτοιο πρέπει να πιαστεί για να μην ...

«Nα βοηθήσουμε την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της»

Σε συνέντευξή του προς την Deutsche Welle ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Νόρμπερτ Βάλτερ ζητάει να στηριχθεί η Ελλάδα στις προσπάθειες της για την εφαρμογή του προγράμματός σταθερότητας.


Προβληματισμός επικρατεί σήμερα στα σχόλια των μέσων ενημέρωσης αναφορικά με τις προοπτικές της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τη δημοσιονομική της κρίση. 
Το δίλημμα «ΔΝΤ ή ευρωπαϊκή στήριξη» αναδεικνύεται σήμερα από το σύνολο του τύπου και ενδεικτικοί είναι οι τίτλοι σήμερα κάποιων εφημερίδων: 
«O Παπανδρέου ασκεί πιέσεις λέγοντας ότι θα προσφύγει στο ΔΝΤ»
«Η στροφή της γερμανικής κυβέρνησης τρομάζει τους επενδυτές»,  
«Η Ελλάδα βάζει το πιστόλι στο στήθος της Ευρώπης»
Αναλύεται η επίμονη άρνηση της Γερμανίας να συναινέσει σε μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας και φυσικά οι σχολιαστές είναι μοιρασμένοι σε δύο τουλάχιστον στρατόπεδα.
Στο ερώτημα αυτό δεν απαντά ευθέως ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Νόρμπερτ Βάλτερ
Εκτιμά ωστόσο ότι όλα θα εξαρτηθούν από την εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης. 
«Η Ελλάδα ενήργησε. Και είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η ...

Η Ευρωπαϊκή λύση πρέπει να μας ενδιαφέρει !

Προφανώς και χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Ενωμένης Ευρώπης για να ξεφύγουμε από την «στενωπό» που έχει περιέλθει η χώρα μας – σε καμία περίπτωση όμως την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας, η οποία απλά θα διαιώνιζε τα «δομικά» της προβλήματα. 
Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενες αναλύσεις μας, υπάρχουν αρκετές δυνατότητες για να αποφύγει ένα κράτος την οριστική του χρεοκοπία (μεταξύ άλλων: Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: Η ανάγκη περιστολής των κρατικών δαπανών, η «συγκράτηση» των αμοιβών, η εξισορρόπηση του εμπορικού ισοζυγίου, η κερδοφορία των εθνικών επιχειρήσεων, ο περιορισμός των δημοσίων επενδύσεων και οι απαιτήσεις μας από την ΕΕ  30/1/2010). Εάν όμως δεν υπάρξει, από αρκετό χρονικό διάστημα πριν το «μοιραίο», η ανάλογη σοβαρότητα, καθώς επίσης η απόλυτη «συναίνεση» όλων των εργαζομένων, των συνδικάτων, των επιχειρήσεων και των πολιτικών κομμάτων του, αποφεύγοντας τις «άκαιρες» επαναστατικές κινητοποιήσεις και τις «κοστοβόρες» απεργίες, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί θετικό αποτέλεσμα.
Περαιτέρω, είχαμε αναφέρει σε μία...

Τι θα μας κάνουν οι "Κακοί" του ΔΝΤ !


Πολλά ακούμε για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άλλα δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό τι ακριβώς θα μας ζητήσουν αν, τελικά δεν ευδοκιμήσει κάποιο πακέτο βοήθειας από την Ευρώπη και αναγκαστεί η Ελληνική κυβέρνηση να προσφύγει στο ΔΝΤ για να καλύψει με ευνοϊκότερο επιτόκιο τις δανειακές μας ανάγκες. 
Η λίστα των όσων μπορεί να απαιτήσει το ΔΝΤ από την Ελλάδα  παρουσιάζεται πάνω κάτω ως η εξής:

Η εκχώρηση της Ελλάδας στους διεθνείς κερδοσκόπους επενδυτές!

Συνέχεια απο το άρθρο:  Η Ελλάδα σε τιμή ευκαιρίας.

Με τα μέτρα της κυβέρνησης όχι μόνο οι εργαζόμενοι Έλληνες καλούνται σε αιματηρές «θυσίες» προκειμένου να συνεχίσει η χώρα να δανείζεται επ’ άπειρον και να πληρώνει τον φόρο αίματος τους διεθνείς κερδοσκόπους δανειστές της, αλλά προετοιμάζεται και η εκχώρηση της χώρας με αποικιοκρατικές συμβάσεις στους διεθνείς κερδοσκόπους επενδυτές. 
Αυτό είναι το κυρίως γεύμα για το οποίο ετοιμάζονται όλοι: τραπεζίτες, κερδοσκόποι, επενδυτές και επίτροποι.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται ήδη στον διεθνή οικονομικό τύπο η οργανωμένη εκποίηση της χώρας προς όφελος των δανειστών της από το καθεστώς κηδεμονίας από την Ε.Ε. και την Κομισιόν περιλαμβάνει:
1. Την τιτλοποίηση των βασικών χρηματικών ροών του ελληνικού κράτους.
Αυτό σημαίνει ότι μια σειρά σταθερές χρηματικές ροές του δημοσίου (δημόσια έσοδα) θα δεσμευτούν από τράπεζες και αγορές προκειμένου να εκδοθούν ομόλογα που θα βοηθήσουν το κράτος να συνεχίσει να εξυπηρετεί τα δάνειά του.
Η τιτλοποίηση αυτή δεν γνωρίζει όρια.
Πρακτικά όλα τα πραγματικά και εν δυνάμει έσοδα του δημοσίου μπορούν να τιτλοποιηθούν.
Για παράδειγμα μια ιδέα που αρέσει ιδιαίτερα στις αγορές είναι η παλιά σκέψη του υπουργού Οικονομίας των κυβερνήσεων Σημίτη, Νίκου Χριστοδουλάκη, ο οποίος είχε θελήσει να τιτλοποιήσει τα έσοδα από την Ακρόπολη.
Τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά και τουριστικά αξιοθέατα της χώρας είναι ....

Ο πιο αδέξιος Πρωθυπουργός όλων των εποχών!

Πέρασαν 5 ολόκληρα χρόνια από το 2004, για ν’ αρχίσει η προπαγάνδα των πρασινοφρουρών να απαξιώνει την Κυβέρνηση Καραμανλή, λοιδορώντας την ως «την χειρότερη όλων των εποχών»! 
Ε, τώρα ήρθε η ώρα να λουστούν με τα δικά τους βρώμικα "ευφυολογήματα"! 
Γιατί μόλις 5 μήνες μετά την επάνοδό τους στην εξουσία αποδεικνύονται ως μια κάκιστη Κυβέρνηση, χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς μπούσουλα, χωρίς την παραμικρή αξιοπιστία! 
Σε όλα τα φλέγοντα προβλήματα του τόπου λάμπουν με τις αμετροέπειες, τα «ήξεις αφήξεις», τις εγκληματικές παλινωδίες. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ό,τι έγινε σήμερα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο! 
Ήταν έτοιμοι να χαριστούν για άλλη μια φορά στους κατεξοχήν φοροφυγάδες και να φορτώσουν τα «γνωστά άγνωστα» υποζύγια, τους δύσμοιρους τους μισθωτούς. 
Στο παρά πέντε, και μετά από πολλές εσωκομματικές γκρίνιες και αμφιταλαντεύσεις, επεξεργάζονται την…

Τα παλικάρια της κυβέρνησης ΠαΣοΚ, βοηθούν τους κερδοσκόπους ( ! ; )

Οι Γερμανοί στη Σύνοδο Κορυφής της 25 - 26ης Μαρτίου ετοιμάζονται να μας διασύρουν και να καταγγείλουν την κυβέρνηση για κερδοσκοπικά παιχνίδια. 
Κι όσο η κυβέρνηση παίζει τέτοιου είδους παιχνίδια λέγοντας ότι δεν έχει ανάγκη από οικονομική στήριξη, τόσο τα πράγματα θα χειροτερεύουν.
«Η χώρα μας δεν ζητά και δεν θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από κανέναν. Ούτε από τους Ευρωπαίους εταίρους, ούτε από το Διεθνές Νομισματικό ταμείο, που θα ήταν η ύστατη επιλογή μας».
Αυτά είπε ο Παπανδρέου στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο και στο άκουσμα τέτοιων απίστευτων δηλώσεων, οι αγορές τίναξαν τα spread’s στα ύψη, εκτοξεύοντας τα στις 316 μονάδες βάσης, 16 μονάδες ψηλότερα από χθες.
Η δήλωση του αυτή δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει ακόμη στο τι ακριβώς θέλει ...

Πήγαμε για μαλλί, θα βγούμε κουρεμένοι;

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που επισημαίναμε πόσο σημαντικό ήταν να μην ξαναγίνει η χώρα πρωτοσέλιδο στις μεγαλύτερες ξένες εφημερίδες για το θέμα του δημοσίου χρέους. Στο άρθρο της 11ης Μαρτίου υπό τον τίτλο:
«Να μην ξαναγίνουμε πρωτοσέλιδο» 
αναλύαμε τους λόγους.
Δυστυχώς, η περίοδος της ησυχίας δεν διήρκησε πολύ.
Οι συχνές δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων σχετικά με την στήριξη της χώρας από την ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής το διήμερο 25-26 Μαρτίου και την προσφυγή στο ΔΝΤ μας κράτησαν στο προσκήνιο. Όμως, το μεγάλο μπαμ έγινε χθες όταν η Γερμανία μας έδειξε τον δρόμο προς το ΔΝΤ και ο πρωθυπουργός κ.Παπανδρέου ανταπάντησε, δίνοντας προθεσμία μιας εβδομάδας στην ΕΕ να ετοιμάσει τον μηχανισμό στήριξης.
Η διεύρυνση των spreads με τα οποία δανείζεται η χώρα πάνω από την Γερμανία αποτύπωσαν την νέα πραγματικότητα.
Το ίδιο συνέβη στην αγορά των CDS όπου το ασφάλιστρο για προστασία από χρεοκοπία του ελληνικού χρέους την επόμενη 5ετία σκαρφάλωσε στις 305 μονάδες βάσης από 298 μονάδες την Τετάρτη.
Το γεγονός ότι λίγες ώρες αργότερα ο κ.Παπανδρέου έδειξε να αλλάζει εκ νέου άποψη για το θέμα, λέγοντας ότι η Ελλάδα θα τα ...

«Ζούμε ένα ελληνικό θαύμα;» λένε οι Γερμανικές Εφημερίδες...

Ο γερμανικός τύπος ασχολείται σήμερα με την ευρωπαϊκή κριτική για τη δημοσιονομική πολιτική του Βερολίνου. 

Στο μεταξύ εύσημα στην Ελλάδα απονέμει σήμερα η λαϊκή Bild!


«Ζούμε ένα ελληνικό θαύμα;» είναι ο τίτλος άρθρου στην ιστοσελίδα της λαϊκής εφημερίδας Bild, όπου υπογραμμίζεται ότι «υποχωρεί η ανησυχία των χρηματαγορών για ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία»
«Οι πολιτικοί και η οικονομία εμπιστεύονται το πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο οποίος προχωρά με γρήγορο ρυθμό στην εφαρμογή των μέτρων.» 
Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης και στην αποδοχή του προγράμματος από τους Έλληνες: «Οι Έλληνες φαίνεται ότι συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα των περικοπών. Τα επεισόδια έχουν υποχωρήσει, ενώ και οι συνδικαλιστές παραδέχονται ότι παρά τη συνεχιση των απεργιών οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μηδαμινές.»
«Η κ. Μέρκελ δήλωσε εξάλλου ότι σε μια κοινή νομισματική ζώνη δεν μπορούμε να αφήσουμε μια χώρα εντελώς στην τύχη της.»

Κίτρινη κάρτα από τις Βρυξέλλες, τα ελληνικά ομόλογα έχουν ζήτηση

Ο υπ. 
Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με την Ισπανίδα υπ. Οικονομικών Ε. 
Σαλγάδο στις Βρυξέλλες«Κίτρινη κάρτα από τις Βρυξέλλες», είναι ο τίτλος σχολίου της εφημερίδας του Βερολίνου Die Welt με θέμα την οικονομική πολιτική που ασκεί η Γερμανίδα καγκελάριος: 
«Η κ. Μέρκελ πρέπει λόγω της...

Μήπως πρέπει να ενισχυθεί η φοροδιαφυγή;

Στις χώρες του «υπαρκτού σοσιαλισμού» το συμβόλαιο που έδενε το κράτος με τους πληβείους ήταν: «Προσποιούμεθα ότι σας πληρώνουμε και εσείς προσποιείσθε ότι δουλεύετε».
Στην Ελλάδα, την τελευταία χώρα «υπαρκτού » στην Ευρώπη, η λογική είναι: «Προσποιούμεθα ότι σας παρέχουμε υπηρεσίες και εσείς προσποιείσθε ότι πληρώνετε φόρους».
Και όσο το κράτος από την πλευρά του συνεχίζει να εκφράζει αυτή την λογική τόσο και οι πολίτες θα προσπαθούν να πράττουν το ίδιο.
Εδώ λοιπόν θα πρέπει να αναζητηθεί το κλειδί της τεράστιας φοροδιαφυγής που παρατηρείται στην Ελλάδα και όχι σε διάφορες άλλες μεταφυσικές ερμηνείες του φαινομένου. Όμως δυστυχώς οι πολιτικοί δεν εννοούν να το κατανοήσουν.
Αναγγέλλοντας τα πρόσφατα μέτρα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσδιόρισε τον εχθρό: «Απέναντι μας» είπε «είναι όσοι πλούτισαν σε βάρος του Δημοσίου»-εννοώντας τους «φοροφυγάδες» .
Με αυτό τον τρόπο ο ΓΑΠ, ένας πολιτικός που έχει όλα τα...

Max Keiser: οι Έλληνες είναι οικονομικά μαζοχιστές!

Όσα δεν τολμάνε να μας πούνε τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης τα μαθαίνουμε από την Al Jazeera!..
Απολαύστε τον οικονομικό αναλυτή Max Keiser να λέει σε συνέντευξη στο αραβικό κανάλι τα πράγματα με τό όνομά τους, να καταδεικνύει την ανίερη σχέση των προηγούμενων κυβερνήσεων με την Goldman Sachs (εδώ ο κόσμος τόχει τούμπανο...) και να βάζει στη θέση τους δυο αμήχανους συμπατριώτες μας, που αδέξια αναμασάνε τη γνωστή κυβερνητική ξύλινη καραμέλλα περί μείωσης της ρευστότητας στο πόπολο και ότι πρέπει να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας ... μπλα-μπλα-μπλα, ενώ είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να οδηγηθεί η χώρα σε πρωτοφανή στα χρονικά ύφεση με ανυπολόγιστες συνέπειες...
Δείτε το video με την συνομιλία:

Ρε μπαγάσα! Περνάς καλά εκεί πάνω...

Νικόλας Ασιμος 1949 - 1988

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Τζούλια με dvd και ...χαλάρωση από την κρίση !

Το νέο τραγούδι για την Τζούλια τα σπάει 
στο Youtube
 ΑΚΟΥΣΤΕ το εδώ
 "Τζούλια προχώρα εχεις κάνει να το παίζει όλη η χώρα το..."

Προετοιμασία για το χειρότερο δυνατό σενάριο

Πριν από πολλούς μήνες έθεσα ένα ερώτημα ,  
Δεν ήταν τυχαία αυτή η ερώτηση, καθώς είναι ένα σενάριο στο μυαλό μου για χρόνια τώρα.
Όπως βλέπω τα πράγματα, ο ισολογισμός του Ελληνικού κράτους είναι σαν αυτό της πρώην ΝΑΟΥΚ (νυν ΕΝΚΛΩ). 
Αν δηλαδή το Ελληνικό κράτος ήταν επίχριση, θα είχε κηρύξει πτώχευση τώρα και πολλά χρόνια.
Όμως ακόμα και στην κατάσταση που είμαστε σήμερα, υπάρχει τρόπος να προλάβουμε τα χειρότερα, απλά θα χρειαστεί να κάνουμε πολλά. 
Δυστυχώς όμως, δεν βλέπω κανέναν (όπως λέω χρόνια τώρα) ούτε καν σε θεωρητικό επίπεδο (ποσό μάλιστα σε επίπεδο υλοποίησης) να λέει η να κάνει αυτά που πρέπει να γίνουν. 
Αποτέλεσμα είναι ότι πολύ φοβάμαι ότι θα έρθει η μέρα όπου το χειρότερο οικονομικό σενάριο θα γίνει πραγματικότητα.
Τούτο δεν είναι άλλο από την παύση πληρωμών του Ελληνικό χρέος και η κυριολεκτική πτώχευση της χώρας.
Οι λόγοι που φτάσαμε σε αυτό το σημείο δεν...

Υποψήφιος και πάλι ο Νικήτας...28 Απριλίου ξεκινά...

Υποψήφιος και πάλι για τη δημαρχία της Αθήνας θα είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης όπως εκμυστηρεύτηκε σήμερα σε συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ 98,9.  
Θα το ανακοινώσει και επίσημα στις 28 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής, όταν και θα παρουσιάσει τα πεπραγμένα της δημαρχίας του.
Μάλιστα, στην προσπάθειά του αυτή θα έχει και την επίσημη υποστήριξη του ΛΑΟΣ, κάτι που δήλωσε προσωπικά ο Γιώργος Καρατζαφέρης πριν λίγες μέρες σε εκδήλωση που βρέθηκαν οι δυο τους.
Ο άλλοτε υπουργός Υγείας πετάει έτσι το γάντι στον Αντώνη Σαμαρά και τη Ρηγίλλης. 
Ο Νικήτας στέκεται στο γεγονός ότι η στάση που κρατά η ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι να μη δίνει χρίσματα αλλά να παρέχει πολιτική στήριξη.
Ο ίδιος εξάλλου είχε δηλώσει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ότι θέλει η παρουσία του στο δήμο της Αθήνας να είναι 8ετής.
«Δεν είμαι δήμαρχος της καρέκλας, αλλά την περπατάω την πόλη» υπογράμμισε με νόημα.
Και ο νοών νοείτο…

Σ' αυτή την κρίση έχουμε τον Γιωργάκη Πρωθυπουργό !

Που λες Γιωργάκη ενώ έβλεπες ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, εσύ και τα λαμόγια σου εκβιάσατε εκλογές με το πρόσχημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Τι εκλογές τις πήρατε, κι ενώ έβλεπες ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, μαγείρευες τα στατιστικά στοιχεία, μεταφέροντας έξοδα του 2010 στο 2009 και έσοδα του 2009 στο 2010, αποτέλεσμα να εκτιναχθεί το έλλειμμα στο 12,7% !
Έκανες, πάρα πολύ βιαστικά, καταστροφικές δηλώσεις για την οικονομία, από το πρώτο σου υπουργικό συμβούλιο ( πτώχευση της οικονομίας, κινδυνεύουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα κλπ), με αποτέλεσμα να εκτιναχθούν στα ύψη τα επιτόκια και να σε πληρώσουμε ένα δις ευρώ μόνο στον πρώτο δανεισμό των 5 δις!
Και τώρα κυνηγάς τα spread και τους ... κερδοσκόπους, μήπως τους προσκάλεσες εσύ;
Γιατί βιαζόσουν τόσο πολύ στην καταστροφή και γιατί  καθυστερείς ακόμη στην κυβερνητική σου πολιτική, αν έχεις;
Μας μίλαγες για ανεμόμυλους και πράσινη ανάπτυξη...

"Μαύρη τρύπα" στις γερμανικές τράπεζες εάν δεν διασωθεί η Ελλάδα

Οι γερμανικές τράπεζες έχουν «υψηλή έκθεση» σε ελληνικά ομόλογα, με την αξία των επενδύσεών τους να ανέρχεται σε πολλά δισ. ευρώ.

 

Για ιδιαίτερα υψηλό κόστος στις πλάτες των γερμανικών τραπεζών, εάν η Ελλάδα δεν διασωθεί, εφόσον το έχει ανάγκη, έκανε λόγο ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Τζόζεφ Ακερμαν που είχε επισκεφτεί πριν μερικές εβδομάδες στην Αθήνα τον Γ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τον Ακερμαν - όπως μεταδίδει το Reuters- οι γερμανικές τράπεζες έχουν «υψηλή έκθεση» σε ελληνικά ομόλογα, με την αξία των επενδύσεών τους να ανέρχεται σε πολλά δισ. ευρώ. Ως εκ τούτου ενδεχόμενη κατάρρευση της Ελλάδας, θα οδηγήσει σε υψηλές απώλειες το γερμανικό τραπεζικό σύστημα.
Φρόντισε, πάντως, να προσθέσει ότι δεν θα πρέπει να αποδίδονται ευθύνες στους κερδοσκόπους για την ελληνική κρίση.

Η Ελλάδα σε "τιμή ευκαιρίας" !

"Με άλλα λόγια το ξεπούλημα των νησιών δεν αποκλείεται εξαρχής, αλλά θεωρείται «απλά μια κίνηση» που δεν θα αποφέρει πολλά"
Τουλάχιστον τόσα όσα ελπίζει ο κ. πρωθυπουργός να αποφέρει το «να επενδύσει κανείς περισσότερο σ’ αυτά τα νησιά»…

Χαράς ευαγγέλια για την υπερπροσφορά που σημειώθηκε κατά τη διάθεση του νέου ελληνικού κοινοπρακτικού δεκαετούς ομολογιακού δανείου των 5 δισ. ευρώ.
Οι αγορές ανταποκρίθηκαν στα μέτρα της κυβέρνησης. 
Δεν έχει καμιά σημασία αν αυτό το δάνειο των 5 δισ. θα κοστίσει πάνω από 3 δισ. ευρώ μόνο σε τόκους.
Αρκεί που ανταποκρίθηκαν οι αγορές.
Η μοίρα της Ελλάδας έχει πλέον προγραφεί να επιβιώνει όπως – όπως από δανεισμό σε δανεισμό. 
Ουσιαστικά από μήνα σε μήνα.
Αρκεί να παίρνει μέτρα που ευχαριστούν τις αγορές.
Ωστόσο η ευνοϊκή υποδοχή από τις αγορές του νέου κοινοπρακτικού δανείου – αν μπορεί κανείς να θεωρήσει ευνοϊκή υποδοχή τον δανεισμό με 3 φορές μεγαλύτερο επιτόκιο από εκείνο που δανειζόταν το Ελληνικό Δημόσιο το 2008 – ανέδειξε νέες...

Με την "ουρά στα σκέλια" ο Γιωργάκης!

Σε ομιλία του σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , ο κ. Παπανδρέου δεν απέκλεισε την επιλογή του ΔΝΤ,  ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να προσφύγει σε αυτό. 
Η Ελλάδα προτιμάει μια λύση, η οποία δεν θα περιλαμβάνει μια προσφυγή για οικονομική βοήθεια στο ΔΝΤ, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.
Ανέφερε επίσης πως «εδώ έγκειται ο ρόλος της ΕΕ, η οποία μπορεί να πει ότι μπορούμε να υποκαταστήσουμε το ΔΝΤ ή αλλιώς η Ελλάδα έχει την επιλογή να προσφύγει σε αυτό». Επανέλαβε ακόμα σε όλους τους τόνους την προτίμηση της Ελλάδας σε ευρωπαϊκές...

Η Ευρώπη τελικά έπραξε προς το συμφέρον της (και καλά έκανε)

Πριν από αρκετό καιρό είχα γράψει ορισμένες σκέψεις σχετικά με το τι ενδεχομένως να κάνει η ΕΕ με την κατάσταση στην Ελλάδα.

Σε αυτό το άρθρο τόνισα τα εξής:
Αν υποθέσουμε ότι το χειρότερο δυνατό σενάριο επιβεβαιωθεί, τότε να είστε σίγουροι ότι η Ελλάδα θα γίνει μπάχαλο (ακόμα περισσότερο από ότι είναι τώρα). Θα δούμε κοινωνικές ταραχές, απεργίες, τα οικονομικά του κράτους θα καταρρεύσουν ακόμα περισσότερο και θα δούμε στάση πληρωμών εκ μέρους του κράτους,  που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε μεγάλη μείωση μισθών και συντάξεων.
Προκειμένου λοιπόν να μην γίνει κάτι τέτοιο σε πανευρωπαϊκό επίπεδοι, οι Βρυξέλες δεν έχουν παρά να αφήσουν την Ελλάδα να πνιγεί στον βούρκο τον οποίο έχει εισέρθει για να δώσει ένα μάθημα στην Ισπανία και Ιταλία, στο τι μπορεί να πάθουν - η Ισπανία και Ιταλία -  αν δεν λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.
Άρα στο ερώτημα τι συμφέρει την ΕΕ να κάνει με την Ελλάδα, η απάντηση (για μένα) είναι να μας ...

Greek pop star's sex tape welcome relief from financial crisis

Julia Alexandratou: Greek pop star's sex tape welcome relief from 
financial crisis Greece may be in the midst of a financial crisis but the country has decided to focus their attention on a sex tape featuring pop star Julia Alexandratou.

Julia Alexandratou
While Europe's finance ministers have agreed how to help Greece's beleaguered finances, Alexandratou's 45-minute tape has gained attention after reportedly grossing the equivalent of £4.5 million in the space of 10 days.
Alexandratou, 23, who is half-English, has done various model shoots as well as a number of music videos, including the 2007 single 'The Target is Cash', which featured a racy video of its own.
But the new footage, which features the singer in a whirlpool bath with an as-yet unidentified man, has prompted a new-found interest in...

Αφήστε τις μαγκιές στην άκρη!

Το είδαμε κι αυτό:
Να υπάρχουν Έλληνες που να θεωρούν την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ ένα είδος λύτρωσης και εκδίκησης συνάμα για τα υποτιθέμενα καψόνια των Βρυξελλών.
Όμως, ακόμη χειρότερο είναι κάτι άλλο:
Να υπάρχουν άνθρωποι στο πρωθυπουργικό περιβάλλον που θεωρούν την προσφυγή στο ΔΝΤ ούτε λίγο, ούτε πολύ, επίδειξη ηγετικής ικανότητας.
Στη χώρα όπου το απλό και λογικό είναι δυσνόητο δεν εκπλήσσει που συμβαίνουν όλα αυτά.
Είναι εύλογο για μια χώρα να χρησιμοποιεί ορισμένα χαρτιά, π.χ. το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ, στο πλαίσιο μιας διαπραγμάτευσης με τους εταίρους της, ώστε να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ίδια.
Θα περίμενε όμως κανείς να μην προβαίνει σε σχόλια ή ενέργειες που την εκθέτουν και να γνωρίζει τα όριά της.
Μακάρι να κάνουμε λάθος, αλλά δεν διακρίνουμε κάτι τέτοιο στη δική μας περίπτωση.
Αν ήταν έτσι, δεν θα αποδίδαμε τη διεύρυνση των ελληνικών spreads στους κακούς κερδοσκόπους και στα "γυμνά" CDSs, που όντως επέτειναν το πρόβλημα, αλλά δεν το δημιούργησαν, όπως σωστά επισήμανε χθες η κ. Μέρκελ.
Αν γνωρίζαμε τα όριά μας, θα έπρεπε να είχαμε κάνει μια συντονισμένη προσπάθεια στο εσωτερικό ώστε η κόντρα με τη Γερμανία να μην πάρει διαστάσεις και να...

Το μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας

Πως τα καταφέραμε έτσι;
Πως καταφέραμε το θαύμα-γιατί περί θαύματος πρόκειται- να μας χτυπάνε και οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί, και να συζητείται διεθνώς η αποχώρηση, εθελοντική ή όχι, της Ελλάδας από την Ευρωζώνη;
Πως καταφέραμε να χάσουμε το σεβασμό και την εκτίμηση των Ρώσων;
Πως πετύχαμε να διασυρθούμε παγκοσμίως και να μην ξέρουμε από πού να πάρουμε δανεικά: με τις «αγορές» να μην θέλουν να μας δανείσουν και εμάς να μην τολμάμε να ζητήσουμε από αυτούς που θα μπορούσαν ή θα ήθελαν ίσως να μας δώσουν, ιδίως το Πεκίνο και τη Μόσχα;
Γιατί οι υποτιθέμενοι διεθνείς φίλοι του πρωθυπουργού, αυτοί που θα περίμενε κανείς να τον στηρίξουν, τον στηρίζουν όπως το σκοινί τον κρεμασμένο, κάνοντας ό,τι μπορούν για να σύρουν την Ελλάδα στη χρεοκοπία;
Γιατί η Γερμανία, ηγετική δύναμη μιας Ευρώπης με την οποία...

Χρεοκοπία ή έξοδος από το ευρώ

«Φαντασία» αποκαλεί το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την περικοπή του ελλείμματος ο καθηγητής του Χάρβαρντ Martin Feldstein. Η Ελλάδα ενδέχεται «να χρεοκοπήσει κατά κάποιο τρόπο, ή να φύγει από το ευρώ ή να κάνει και τα δύο», λέει ο άνθρωπος που έχει υπάρξει επί σειρά ετών οικονομικός σύμβουλος των αμερικανικών κυβερνήσεων.
Θα πρέπει σημειωθεί ότι πριν από δύο δεκαετίες, ο Feldstein είχε προειδοποιήσει ότι το κοινό νόμισμα θα αποδεικνυόταν «οικονομικό μειονέκτημα».
Τώρα, ο ακαδημαϊκός αμφισβητεί την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να επιτύχει τους...

Το μεγάλο παιχνίδι της Γερμανίας με την Κίνα

Η ‘Chermany’ μίλησε την περασμένη εβδομάδα και η παγκόσμια κοινότητα την άκουσε. 
Ο λόγος της είχε συνέπεια; Όχι. 
Ήταν φαρισαϊκός; Υπερβολικά. 
Ενέχει κινδύνους; Οπωσδήποτε. 
Περιμένουμε να πρυτανεύσουν πιο σωστές οπτικές; Είναι πολύ αμφίβολο.
 Ίσως έχετε ακούσει τον όρο ‘Chimerica’ - νεολογισμό που εισήγαγαν ο ιστορικός του Χάρβαρντ Νίαλ Φέργκιουσον και ο Μόριτζ Σούλαρικ, του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου, για να περιγράψουν την υποτιθέμενη συγχώνευση των οικονομιών της Κίνας και της Αμερικής.
Ίσως να έχετε επίσης ακούσει τον όρο Chindia, που εισήγαγε ο Ινδός  πολιτικός Τζάιραμ Ράμες για να περιγράψει τη σύνθεση του νέου ασιατικού γίγαντα. Τώρα λοιπόν εισάγουμε και τον όρο...

Φορολογείται (και) η πρώτη κατοικία

Τίτλους τέλους για το ενιαίο αφορολόγητο πρώτης κατοικίας 200 τετραγωνικών μέτρων ανεξάρτητα από την αντικειμενική αξία "γράφει" το φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να "κλειδώσει" στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και να κατατεθεί στη συνέχεια στη Βουλή.
Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει αντικατάσταση του αφορολογήτου των 200 τ.μ. με αφορολόγητο πρώτης κατοικίας σε συνάρτηση με την αντικειμενική αξία του ακινήτου, το οποίο προσδιορίζεται σε 100.000 ευρώ για τον άγαμο και σε 200.000 ευρώ για το ζευγάρι.
Με το νέο σύστημα, το αφορολόγητο θα προσαυξάνεται κατά 20.000 ευρώ για κάθε ένα από τα τρία πρώτα παιδιά και κατά 30.000 ευρώ για το τρίτο, ενώ...

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ετοιμάζεται το έδαφος για Καραμανλή!


Να μιλήσουν όλοι οι πρώην Υπουργοί!

Εκτιμώ ότι προετοιμάζεται η παρέμβαση Καραμανλή!
Η σημερινή  παρέμβαση του κ. Αλογοσκούφη κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και δεν πρέπει να είναι τυχαία!
Τόσο η τεκμηριωμένη επιστολή  όσο και το σημειώμα του καταρρίπτουν αυτά που μεθοδευμένα καλλιεργεί το ΠαΣοΚ και τα φιλικά του ΜΜΕ ( σχεδόν στο σύνολο τους, το 95% αυτών ), εδώ και 10 μήνες περίπου!
Εμείς τα ξέρουμε και τα γράφουμε συνέχεια! 
Δεν αρκεί όμως αυτό, χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια, ιδίως απ' αυτούς που είχαν κυβερνητικές θέσεις!
Έχουν υποχρέωση προς την Παράταξη και την Πατρίδα, όλοι οι υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή, ν’ ακολουθήσουν το παράδειγμα του Γιώργου Αλογοσκούφη!
Οφείλουν να προστατέψουν την Παράταξη και την Ιστορική προσφορά της στην Πατρίδα!
Οφείλουν με επιστολές, σημειώματα και υπομνήματα να δημοσιοποιήσουν τι παρέλαβαν το 2004 από το ΠαΣοΚ και τι παρέδωσαν τον Οκτώβριο του 2009, στην κυβέρνηση ΠαΣοΚ!
Αφού δεν το κάνει η Ρηγίλλης οργανωμένα, ας το κάνουν οι πρώην Υπουργοί και ο καθένας ξεχωριστά!
Αν όντως μελετηθεί και σχεδιασθεί μια τέτοια κίνηση, τότε ναι είναι αυτό που επιζητά ο πολίτης και ιδιαίτερα η πληγωμένη βάση της Νέας Δημοκρατίας!
Και τότε η παρέμβαση Καραμανλή θα σπάσει κόκαλα!
Ξέρει αυτός!

Στάθης Σαραφόπουλος
Οικονομολόγος, πρ. Βουλευτής

Τεκμηριωμένη επιστολή και ενημερωτικό σημείωμα Αλογοσκούφη σε Καραμανλή και Σαμαρά !


Επιτέλους,  ''βόμβες'' Αλογοσκούφη, για να μαθαίνουν κάποιοι που συμμετείχαν και στις κυβερνήσεις Καραμανλή!

Επιστολή και ενημερωτικό σημείωμα προς τον Κ. Καραμανλή και τον  Α. Σαμαρά έστειλε πριν από λίγη ώρα ο πρώην  τσάρος Γιώργος Αλογοσκούφης.
Μέσα από τα όσα αναγράφει  απαντά τεκμηριωμένα σε επτά μύθους που καλλιεργεί η κυβερνητική παράταξη σχετικά με τη περίοδο διακυβέρνησης  της Ν.Δ. από το 2004 έως το 2008, οπότε και είχε την ευθύνη του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
Το Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη δημοσιεύει το κείμενο των επιστολών και το ενημερωτικό σημείωμα.

17 Μαρτίου 2010
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Εδώ και πολλά χρόνια, η σημερινή κυβερνητική παράταξη καλλιεργεί συστηματικά μία μυθολογία για την ελληνική οικονομία, με απώτερο στόχο να αποσείσει τις δικές της διαχρονικές ευθύνες, και να μηδενίσει το έργο των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας.
Αυτο συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια της τελευταίας κυβερνητικής μας θητείας, και εντάθηκε μετά τις τελευταίες εκλογές λόγω και της διεθνούς κρίσης. Δυστυχώς, η μυθολογία αυτή αρχίζει πλέον να έχει ευρύτερη απήχηση.  
Στο σημείωμα που σας επισυνάπτω απαντώ σε αυτή τη μυθολογία.
Όπως θα δείτε, τεκμηριώνω ότι η παράταξή μας, παρά τα κάποια λάθη και παραλείψεις, έκανε σημαντικό έργο στην οικονομία στην περίοδο 2004-2008.
Έργο προς όφελος του εθνικού συμφέροντος.
Η διεθνής κρίση και οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί των αντιπάλων μας δεν...

Ο δήμαρχος ζήτησε μεσολάβηση αλλά εισέπραξε ένα μεγάλο «όχι»


ΜΕΣΩ ΒΑΡΔΑ Η «ΠΟΡΤΑ» ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 

Φόβοι να καταλήξει ο -ηττημένος- επίσημος υποψήφιος του ΛΑΟΣ

Μέσω του φίλου του επιχειρηματία  Θεόδωρου Βάρδα έδειξε την «πόρτα» στον δήμαρχο Αθηναίων  Νικήτα Κακλαμάνη ο πρόεδρος της ΝΔ  Αντώνης Σαμαράς.
Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης.gr ο κ. Κακλαμάνης παρά την εικόνα σιγουριάς που δείχνει στις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις του σχετικά με την υποψηφιότητά του («Κάντε ρεπορτάζ για το ποιοι θα είναι οι υποψήφιοί μου. Ξεκινάω για δεύτερη τετραετία», δήλωσε προ ημερών στο «Βήμα της Κυριακής»), στο παρασκήνιο επιχειρεί με κάθε τρόπο να ρίξει γέφυρες στον Αντώνη Σαμαρά, που τον έχει «στον πάγο».
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr το προηγούμενο διάστημα ο κ. Κακλαμάνης επιχείρησε με κάθε τρόπο να προσεγγίσει το στενό φίλο του προέδρου της ΝΔ, επιχειρηματία Θεόδωρο Βάρδα, προκειμένου να του ζητήσει να μεσολαβήσει για να του δοθεί το χρίσμα από τη ΝΔ, ή έστω το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην δώσει σε άλλο πρόσωπο το επίσημο χρίσμα.
Κι αυτό γιατί όπως τονίζουν πρόσωπα που συνομιλούν με τον δήμαρχο, μετά την κατάργηση του 42% ο μεγάλος του φόβος είναι η ΝΔ να κατεβάσει επίσημο υποψήφιο και ο ίδιος ως «αντάρτης» (ή,...

Μην βιάζεστε σύντομα θα μιλήσει ο Καραμανλής!

Κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους !

Στάση αναμονής και «πολιτικής αφωνίας» τηρεί ο τέως πρωθυπουργός και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου.
Παρά το γεγονός ότι οι αφορμές για να βγει και να ξεκαθαρίσει αρκετά πράγματα αναφορικά με επιλογές που έγιναν την περίοδο των κυβερνήσεών του ήταν πολλές, ο ίδιος επιλέγει τη σιωπή που για πολλούς είναι εκνευριστική και ίσως προκλητική.
Ανέκαθεν πάντως, οι κινήσεις του Καραμανλή, και την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός, κάθε άλλο παρά έδειχναν ότι γίνονταν εν θερμώ.
Επομένως, δεν είναι λίγοι αυτοί που αναμένουν ότι η στιγμή που θα σπάσει τη σιωπή του δεν είναι μακριά.
Εκτιμούν μάλιστα, ότι μπορεί να είναι μετά το Πάσχα, όταν θα έχουν κοπάσει και οι αντιδράσεις από τα πορίσματα των εξεταστικών που διενεργούνται και σε κάθε περίπτωση, πριν το συνέδριο της ΝΔ. Και αυτό το γεγονός ανησυχεί πολλούς από το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά. 

Γιατί ο Σαμαράς τα κάνει όλα λάθος;

Με λύπη βλέπω ότι ο Σαμαράς έχει περιέλθει σε αδιέξοδο. 

Από τη μια αδυνατεί να διαχειριστεί το "πρόβλημα Ντόρα" και από την άλλη πελαγοδρομεί με το "πρόβλημα Καραμανλή".
Το αποτέλεσμα καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις: η ΝΔ έχει φτάσει στο 20% και ο κατήφορος θα συνεχιστεί αν δεν αλλάξει κάτι. 
Τέσσερις μήνες μετά την αλλαγή ηγεσίας το κόμμα παραμένει βαθειά διχασμένο και απολύτως συνδεδεμένο με το παρελθόν. 
Ο Σαμαράς δεν δείχνει ικανός να υπερβεί την "παρέα" που τον στήριξε για...