Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Νίκος Παππάς: Ο πρώην στενός συνεργάτης του Τσίπρα που καταδικάστηκε - Η διαδρομή του πρώην υπουργού

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό, Νίκο Παππά
Το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή του Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, επιβάλλοντας στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.
Ο Nίκος Παππάς και ο Χρήστος Καλογρίτσας, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, καταδικάστηκαν για τις παρασκηνιακές...

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφορούν εκτάκτως σήμερα, Σάββατο 25 Φεβρουαρίου...

Τα δύο στρατόπεδα του νέου ψυχρού πολέμου

Με το κλείσιμο ενός χρόνου από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας με ομιλίες και πρωτοβουλίες τους ενίσχυσαν τη διαμόρφωση των στρατοπέδων που χαρακτηρίζουν τη σημερινή παγκόσμια σκηνή. Στη νέα αυτή κατάσταση αναβαθμίσθηκε ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας.

Το αφήγημα του Μπάιντεν είναι ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί επιστροφή στον εδαφικό επεκτατισμό της προ του 1945 εποχής...

Μαζί με τον Παππά, καταδικάστηκε και ο Τσίπρας - Σχολιασμός

Του Σάκη Μουμτζή

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τα φιλικά τους sites αγνοούν πως τις αποφάσεις στα δικαστήρια τις λαμβάνουν οι δικαστές και όχι οι εισαγγελείς. 
Επίσης φαίνεται να αγνοούν πως η σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου δεν αφήνει περιθώρια για πολιτικές παρεμβάσεις, πολύ δε περισσότερο αν μια απόφαση έχει ληφθεί ομόφωνα, με 13-0. 
Αυτό φανερώνει πως τα τεκμήρια ενοχής του κατηγορουμένου ήταν συντριπτικά σε βάρος του και δεν βρέθηκε ούτε ένας...

Τι ψηφίζουν οι αναποφάσιστοι

Καθ’ οδόν πλέον προς τις εκλογές, οι δημοσκοπήσεις αποκτούν όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Και τα πιο ενδιαφέροντα συμπεράσματα δεν προκύπτουν από ποσοτικά, όσο από τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, οι οποίες είναι γεμάτες από γκρίζες ζώνες.

Τα μυστήρια της γκρίζας ζώνης είναι πολλά, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων κινείται σταθερά στο 10%-12% σε όλες τις έρευνες, γεγονός που σημαίνει ότι έχουμε πλέον φτάσει σε ένα «σκληρό πυρήνα».
Γνωρίζουμε πως σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι; Πολύ φοβάμαι πως όχι. Ναι, πιθανόν να υποψιαζόμαστε κάποιες τάσεις. Αλλά είναι αμφίβολο αν...

Μία ώρα γεμάτη ψέματα και μία θάλασσα χωρίς σύνορα

Πως μπορεί κάποιος/α, φυσιολογικός ων/ούσα, να εμφανίζεται από τηλοψίας και να αραδιάζει, χωρίς αιδώ, μόνο ψέματα για τα πεπραγμένα μιας κυβερνητικής θητείας, τα οποία είναι τόσο νωπά και τόσο ισχυρά ακόμη;
Μπορεί (και παραμπορεί) αν λέγεται Παρθένα Τσαπανίδου, είναι «μη απόφοιτος Λυκείου», παριστάνει (με… αριστερή επιτυχία) την εκπρόσωπο τύπου της Κουμουνδούρου και φιλοδοξεί να εξακολουθήσει να σιτίζεται στο πρυτανείο, όπως συνέβαινε τις παλιές καλές εποχές της ΕΡΤ επί «επάρατης δεξιάς»...

Νίκος Παππάς: Αντιδράσεις για την παραμονή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ παρά την καταδίκη του

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η παραμονή του Νίκου Παππά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ παρά την καταδίκη του από το Ειδικό Δικαστήριο. 
Ο Νίκος Παππάς κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για πλημμέλημα για την υπόθεση με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και του επιβλήθηκε ποινή δύο ετών με τριετή αναστολή.
Ενώ ο ίδιος ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε την απόφαση ως «χτύπημα» της πολιτικής του παράταξης, από πλευράς του, το Μέγαρο Μαξίμου τοποθετήθηκε διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος επισήμανε ότι...

Μητσοτάκης: Ο Παππάς καταδικάστηκε για το πιο ατιμωτικό αδίκημα (videos & Photos)

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο «Αλκαζάρ» στη Λάρισα.
Ο Πρωθυπουργός σχολίασε την καταδίκη του πρώην υπουργού Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, και αναρωτήθηκε:
«Θα συνεχίσει άραγε να μιλάει ο Τσίπρας για Δικαιοσύνη; Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας μας έλεγε πριν από λίγες εβδομάδες. Του απαντώ, ναι υπάρχουν και καταδίκασαν αμετάκλητα τον στενότερο συνεργάτη του για...

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Ο ιστορικός ελληνισμός της Ουκρανίας αιμορραγεί

Ξημερώματα, σαν σήμερα πριν ένα χρόνο, η Ρωσία επιτέθηκε από τρία σημεία στην Ουκρανία. 
Το μέγεθος και οι αρχικοί στόχοι της εισβολής δημιούργησαν ανατριχίλα στην Ευρώπη και ξύπνησαν μνήμες από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Ο πόλεμος, οι απώλειες, οι πρόσφυγες, το ενεργειακό, η σιτιστική κρίση πρωταγωνιστούσαν για μήνες στην επικαιρότητα.
Ένα χρόνο μετά ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται χωρίς να διαφαίνεται λύση. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές...

Ο πόλεμος διαρκείας, η ήττα Πούτιν και η κινεζική εμπλοκή

Δεν χωρά αμφιβολία ότι ένας νέος πόλεμος, παγκόσμιας εμβέλειας βρίσκεται σε εξέλιξη, δημιουργώντας τεκτονικές γεωπολιτικές αλλαγές, με τη Ρωσία και τους δορυφόρους της από τη μία και τη Δύση από την άλλη, που μάχεται δια αντιπροσώπου, την Ουκρανία.
Ο απόγονος της Σοβιετικής Ένωσης προσπαθεί να διευθετήσει ανοικτά θέματα της ιστορίας, στοχεύοντας στην ενσωμάτωση των εκατοντάδων χιλιάδων Ρώσων, που βρέθηκαν εκτός της πάλαι ποτέ κραταιής δύναμης και στον περιορισμό της επιρροής του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή...

Η απομυθοποίηση του Πούτιν

Πριν από 365 ημέρες ακριβώς, ο κόσμος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τη βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική Ουκρανία.

Ήταν οι ημέρες, κατά τις οποίες ένας δημοσιογραφικός - πολιτικός αχταρμάς, αποτελούμενος από οπαδούς του Τραμπ, της κομμουνιστικής αριστεράς, της άκρας αριστεράς και της άκρας δεξιάς, με διαφορετικά κίνητρα και αφετηρίες, προέβλεπε τη σύντομη επικράτηση των ασιατικών ορδών ως μετενσάρκωση του Κόκκινου στρατού και τη ρεβάνς κατά του καπιταλισμού και της «συλλογικής Δύσης» από τον «αρχιστράτηγο και στρατηλάτη» Πούτιν, ο οποίος θα εκδικούνταν για όλα...

Η σύγκριση των κυβερνητικών πεπραγμένων ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ «κλειδί» της νίκης

Με οδηγό τα αποτελέσματα από το έργο των τεσσάρων ετών της κυβέρνησης  θα μπει στην τελική ευθεία το Μέγαρο Μαξίμου. 

Στο πρωθυπουργικό γραφείο έχουν καταλήξει ότι το ισχυρό χαρτί της ΝΔ είναι το έργο κυρίως στον τομέα της λεγόμενης καθημερινότητας , απέναντι στα πειραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα. Η τακτική αυτή άλλωστε έγινε φανερή και στην τηλεμαχία του Γιάννη Οικονόμου με την Πόπη Τσαπανίδου στην ΕΡΤ. Τουλάχιστον...

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Ανέκδοτο η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους αδύναμους με... αποδείξεις

Kατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο ΣΥΡΙΖΑ... ψέλλισε πως αποτελεί ανέκδοτο ότι η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ των αδύναμων.
Η πραγματικότητα πάντα έρχεται με βίαιο τρόπο για να... θάψει κάθε ψέμα και αυτό δεν φαίνεται να το έχουν υπόψιν τους εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Τα πεπραγμένα τους αποδεικνύουν πώς κάθε τους κίνηση ζημίωσε πρώτα απ' όλα τους αδύναμους.
Λοιπόν έχουμε και λέμε:...

Ποτέ «σιωπή» για το Μάτι

Διαβάζω και εγώ - όπως και πολλοί άλλοι, αδαείς περί των νόμων και των διαδικασιών βάσει των οποίων το ελληνικό Δημόσιο είναι υποχρεωμένο να παραστεί ως αντίδικος σε πολλές περιπτώσεις - την ιστορία με την έφεση σε βάρος της απόφασης για αποζημίωση στους συγγενείς θύματος στο Μάτι.
Αντιλαμβάνομαι - και το λέει και ο δικηγόρος τους σε σχετική ανακοίνωση - ότι το Δημόσιο έχει εκ του νόμου την υποχρέωση να ασκήσει έφεση και η υπόθεση να οδηγηθεί για εκδίκαση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.
Όμως είναι ανατριχιαστικά απεχθή τα επιχειρήματα που καταγράφονται στο νομικό κείμενο, το οποίο έχει προφανή σκοπό να προστατεύσει το ταμείο του κράτους, από τις αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλει στους συγγενείς των τραγικών θυμάτων.
Των ανθρώπων που με την συλλογική ανικανότητα και την τραγική ανεπάρκεια...

Πού είναι κρυμμένο τόσο μίσος;

Εδώ και καιρό κάθε «πεταμένος» διεκδικεί τον χρόνο στη δημοσιότητα που πιστεύει ότι του αναλογεί, βρίζοντας τον Άδωνι. 
Είναι μια συνταγή επιτυχημένη, γιατί απλούστατα ο Άδωνις όταν ήταν στην αντιπολίτευση τους αποκαθήλωνε καθημερινά και όταν έγινε υπουργός παρήγαγε έργο και συγχρόνως, στην πρώτη γραμμή των ΜΜΕ, απαντούσε με επιχειρήματα στις επιθέσεις που δεχόταν η κυβέρνηση. Με λίγα λόγια τους πονούσε και τώρα, ως υπουργός, ο πόνος που μοιράζει είναι μεγαλύτερος. Μέχρι και το συνδικάτο των Ναυπηγείων το έβαψε μπλε. Άρα όποιος τον βρίζει απευθύνεται σε έναν όχλο που θέλει να ακούσει αυτές τις ύβρεις. Έχει κοινό.
Συνεπώς, η στοχοποίησή του ήταν επιβεβλημένη. Άκουσε πολλά...

Ένας χρόνος πόλεμος: Η σκληρή καθημερινότητα σε 20 εικόνες - Η ζωή ανάμεσα στα ερείπια, τον πόνο αλλά και το σθένος

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, σήμανε το τέλος της αθωότητας στην Ευρώπη. Ο αναθεωρητισμός του Βλαντίμιρ Πούτιν, που αποφάσισε εν μία νυκτί να εξαφανίσει την Ουκρανία και να την κάνει «δορυφόρο» της Ρωσίας, δοκίμασε τα αντανακλαστικά της Δύσης, πετυχαίνοντας μεταξύ άλλων να δώσει νέα πνοή στο «εγκεφαλικά νεκρό» ΝΑΤΟ. Το τίμημα, όμως, για τους αμάχους είναι βαρύτατο, με περισσότερα από 13 εκατομμύρια Ουκρανούς να γίνονται πρόσφυγες...

Μια αντιπολίτευση έτσι, χωρίς πρόγραμμα

Είναι ζηλευτή η ικανότητα του συριζαϊκού κόσμου να έχει… διασυνδέσεις με ξένες πρεσβείες και να «μαθαίνει» τις μυστικές δημοσκοπήσεις που διεξάγουν. Ως τώρα τέτοιες δυνατότητες είχαν τα troll της Κουμουνδούρου, που μάθαιναν από μεγάλες δυτικές πρεσβείες (πάντα το «μεγάλες δυτικές πρεσβείες» εκπέμπει ένα κύρος), ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται 3-4 μονάδες της ΝΔ και με αυξητική τάση!  

Πλέον εμφανίστηκε και υπογεγραμμένο άρθρο φίλιου συνδικαλιστή, που μας ενημερώνει ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις», πλην των δημοσκοπήσεων των εταιριών που σχετίζονται με την κυβέρνηση (όλες δηλαδή!), ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ...

Τι δείχνει η «πόρτα» των καλλιτεχνών στον Αλέξη Τσίπρα

Το έργο του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ δεν κόβει πια εισιτήρια στην κοινωνία. Αφενός η πλειοψηφία που «έπαθε και έμαθε» δεν είναι σιωπηλή αλλά και η έκφραση της δεν υποκαθίσταται από τα ξεπερασμένα συνθήματα της Κουμουνδούρου. Αφετέρου δεν την παρασύρει η ανανεωμένη εκδοχή της αντιμνημονιακής σαγήνης με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να επαναπλασαριστεί, άλλοτε ανεβαίνοντας στις καρότσες των τρακτέρ και άλλοτε αναβιώνοντας πρακτικές από τον ακτιβισμό από τα χρόνια της πλατείας...

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Καραμανλής: Το παρασκήνιο για την απόφασή του να μην κατέβει στις εκλογές - Το τηλεφώνημα από Μητσοτάκη

Την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2023, ολοκληρώνοντας την πολιτική του διαδρομή γνωστοποίησε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες 20/2, είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος ήθελε να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του Κώστα Καραμανλή για το αν θα κατέβει υποψήφιος στην...

Αυτοδυναμία με 164 έδρες η ΝΔ τη β' Κυριακή - Δεν βγαίνει η κυβέρνηση ηττημένων

Πολλά ενδιαφέροντα συμπεράσματα προέκυψαν από τη δημοσκόπηση της Opinion Poll για το TheTOC, καθώς προκύπτει ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα, η Νέα Δημοκρατία πλησιάζει με αξιώσεις και δείχνει να κατακτά την αυτοδυναμία τη β΄Κυριακή.

Αντίθετα η "κυβέρνηση των ηττημένων" όπως ονομάστηκε- κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ δηλαδή, συν ένα ακόμα κόμμα- δεν προκύπτει από τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου της απλής αναλογικής, αφού τα ποσοστά των δυο κομμάτων πολύ απέχουν από το να πλησιάζουν τον μαγικό αριθμό των 151ας εδρών...

Δημοσκόπηση ALCO: Στις 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Κοντά σε ποσοστά αυτοδυναμίας στον δεύτερο γύρο βρίσκεται η ΝΔ, σύμφωνα με το γκάλοπ Φεβρουαρίου της ALCO.
Με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ μετρήθηκε στο 32,1% , ο ΣΥΡΙΖΑ στο 25,1% , το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στο 9,8%, με πτώση μία μονάδας σε σχέση με τον Ιανουάριο, το ΚΚΕ στο 5,9% (από 5,5%) και η Ελληνική Λύση στο 3,7%. 
Εκτός Βουλής κινδυνεύει να μείνει το MεΡΑ25, που μετρήθηκε στο 2,7%...

Τα "κλειδιά" και η σύνθετη εξίσωση για τη γαλάζια αυτοδυναμία

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στις επερχόμενες εθνικές εκλογές μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση:
καλείται ουσιαστικά να επαναλάβει τις επιδόσεις του 2019 ή έστω να προσεγγίσει ένα ποσοστό κοντά στο 39% για να νιώθει ασφάλεια και να μπορεί να διασφαλίσει ένα βιώσιμο κυβερνητικό μέλλον με ορίζοντα τετραετίας.
Όπως γίνεται αντιληπτό τα πράγματα είναι σύνθετα και δύσκολα, ενώ η τελική έκβαση της προσπάθειας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις επιδόσεις στην πρώτη αναμέτρηση.
Προχωρώντας σε μια ψύχραιμη αποτίμηση των δεδομένων, θα μπορούσε να πει κανείς ότι η αυτοδυναμία δεν συνιστά ουτοπία, αλλά ούτε φυσικά μια εύκολη υπόθεση. Αντιθέτως...

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 7,6 η διαφορά υπέρ της Ν.Δ.- Πόσο κοντά είναι στην αυτοδυναμία (κάρτες)

Σημαντικό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. 
Στη νέα έρευνα της Opinion Poll για το TheTOC και καθώς πλησιάζει η ημέρα που θα ανακοινωθεί η διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη των Εκλογών τα δυο μεγάλα κόμματα αυξάνουν έστω και οριακά τις δυνάμεις τους, γεγονός που δείχνει ότι η αναμέτρηση θα είναι μια δύσκολη άσκηση για τα μικρά κόμματα, που κινδυνεύουν να συνθλιβούν ανάμεσα στους δυο μεγάλους παίκτες, τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ...

Το Σύνδρομο του Αιφνίδιου Ρωσικού Θανάτου - Η «ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ»

Συνιστά μία ιδιαίτερα περίεργη -και συχνά μυστηριώδη- σειρά υποθέσεων θανάτου στην Ρωσία

Ήδη από τις αρχές του 2022, έχουν σημειωθεί πολλαπλοί ασυνήθιστοι θάνατοι Ρώσων επιχειρηματιών ή υψηλόβαθμων αξιωματούχων, ενίοτε συμπεριλαμβανομένων των μελών της οικογένειάς τους, κάτω από ύποπτες συνθήκες, όπως υποστηρίζουν ορισμένες πηγές στο εξωτερικό.

Όσοι έχουν ασχοληθεί τόσο με την ανάλυση του πολέμου στην Ουκρανία όσο και με τις...

Οκτώ χρόνια μετά, ο Σύριζα ψάχνει ξανά για κορόιδα

Συμπληρώθηκαν χθες 8 χρόνια από την ημέρα που το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, είχε δημοσιεύσει την επιστολή της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμένου δια χειρός Βαρουφάκη, προς τον πρόεδρο του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem. 
Μια επιστολή που είχε αποσταλεί ένα μόλις μήνα μετά από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2019.
Μια επιστολή που βίαζε βάναυσα τους ιδεοληπτικούς ακόλουθους...

Η «Βαβέλ» του ΣΥΡΙΖΑ

Η έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης της ερχόμενης άνοιξης δεν είναι προδιαγεγραμμένη. Σε αυτό όμως το στάδιο, η προεκλογική αύρα καθιστά ευκρινή την κατεύθυνση προς την οποία πνέει ο αέρας της νίκης, καθώς επίσης την συμπτωματολογία στην αξιωματική αντιπολίτευση που επιδεινώνεται και μπορεί να μεγαλώσει την ένταση αυτού του ρεύματος.

Τα συντροφικά μαχαίρια που βγήκαν από τα κομματικά θηκάρια και ο δημόσιος εμφύλιος με αφορμή το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά είναι μέρος αυτής της «παθολογίας». Ούτε η αναδίπλωση, όπως...

Το φάντασμα της πολιτικής ορθότητας

Ας μου επιτρέψει ο γέρο Μαρξ το δάνειο: ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τη Δύση, το φάντασμα της πολιτικής ορθότητας.
Αργά, επίμονα και σταθερά, διάφορες ομάδες καλοζωϊσμένων μεσοαστών στις δυτικές κοινωνίες, προσπαθούν να επιβάλουν μία «νέα γλώσσα». Μια γλώσσα κατασκευασμένη, επιθετική και επεκτατική, σύμφωνα με την οποία όλα θα πρέπει να αναθεωρηθούν και πολλά να καταργηθούν στο όνομα μιας «ορθότητας», όπως την εννοούν οι εμπνευστές της.
Στο στόχαστρο είναι οι πάντες: ο καπιταλισμός, η φεουδαρχία, η πατριαρχία, η σχέση...

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Ποιος είναι ο εφοπλιστής Άρης Θεοδωρίδης που δωρίζει 35 εκατομμύρια για το Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης

Με καταγωγή από την Δράμα, κάτοικος Παλαιού Φαλήρου, ο εφοπλιστής Άρης Θεοδωρίδης, που έχει να παρουσιάσει πλούσιο κοινωνικό έργο, δωρίζει 35 εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης.
Στις 14 Φεβρουαρίου ψηφιζόταν στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη δημιουργία του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης στο Παλαιό Φάληρο, την αρχιτεκτονική μελέτη για το οποίο έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο, Renzo Piano. To έργο...

Τα πάθη του ΠΑΣΟΚ και το θολό τοπίο της «κυβέρνησης ηττημένων»

«Ο Ανδρουλάκης δεν θα τα πάει τόσο άσχημα στις εκλογές»
, μας είπε ένας εκ των δημοσκόπων. Και εξήγησε ότι ο λόγος για τον οποίο αποκτά υπεραξία τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ, είναι ένας: Ο ΣΥΡΙΖΑ! 
Όπως πολλοί θα ψηφίσουν ΝΔ ξορκίζοντας την επαναφορά του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, για τον ίδιο λόγο μετριοπαθείς κεντροαριστεροί θα επιλέξουν το ΠΑΣΟΚ, αφού στην πολιτική ηθική και την αισθητική τους ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει αποκρουστικός.
Φυσικά θα πρέπει και ο Ανδρουλάκης να βοηθήσει εαυτόν και το κόμμα του, να σταματήσει την πελαγοδρόμηση και να αγκιστρωθεί σε μία θέση που...