Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Γιατί δεν του βγαίνει του Στέφανου Μάνου;

Αντώνης Παπαγιαννίδης*

Πρωί Σαββάτου, με γκρίζο ουρανό και ψιλοχιονόνερο, κρύο, μιζέρια, ντουζίνες αυτοκίνητα μάχονται να φθάσουν (στενοί δρόμοι της εκτός σχεδίου «ρυμοτομίας» μόλις 300 μέτρα από την λεωφόρο Κηφισίας, στο Μαρούσι) και ύστερα να παρκάρουν (εδώ να δεις αδιαχώρητο!), προκειμένου να προσεγγίσουν το συγκρότημα «ΔΑΪΣ» και την διοργάνωση ημερίδας από την ΔΡΑΣΗ του Στέφανου Μάνου
Και όμως: το αμφιθέατρο γέμισε κόσμο, οι διάδρομοι με ορθίους, τα σκαλάκια ομοίως, στην είσοδο οθόνες μαζεύουν πρόσθετο κόσμο, οι διοργανωτές πασχίζουν να βολευτούν οι ορθιοι. 
Το κοινό ανόμοιο – από σεβάσμιους κυρίους και καλές κυρίες μέχρι αρκετός νεαρό-κοσμος, αρκετές κάμερες, κάποιοι ξένοι δημοσιογράφοι.
Πάμε στην ουσία: ...

Χάρρυ Κλυνν: "Ο άκρατος ατομισμός είναι το πρόβλημά μας"

Το είπα το 1983, το λέω και τώρα...
Ούτε το Μνημόνιο, ούτε οι δανειακές συμβάσεις είναι το μεγάλο πρόβλημα αυτής της χώρας… 
Ούτε δυσθεώρητο χρέος, ούτε η βαθιά ύφεση, 
ούτε ακόμα και εκείνη η κατοχική κυβέρνηση του ημιπαράφρονα μειοδότη πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου κι 
αυτή ακόμα η θλιβερή συγκυβέρνηση της «παράδοσης της χώρας» του δοτού τραπεζοϋπάλληλου… 
Το μεγάλο και ανυπέρβλητο πρόβλημα αυτής της χώρας είναι η πολτοποίηση της συνείδησης του δηλητηριασμένου με το δηλητήριο του άκρατου ατομισμού και του με κάθε τρόπο ανελέητου κυνηγιού του χρήματος, ελληνικού λαού, που επέβαλε και ανακήρυξε ως κυρίαρχο ήθος ο «Μέγας εκμαυλιστής» του Ελληνικού λαού, Ανδρέας Παπανδρέου… 
Να γιατί, ενώ...

440.000 ευρώ για ...τα "αεροπορικά σάντουϊτς" της κυβέρνησης!!!




Την στιγμή που έχει ανοίξει συζήτηση ακόμη και για απολύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις…
Την ίδια στιγμή το ΓΕΑ και η ΠΑ προκηρύσσει διαγωνισμό στις 21 Φεβρουαρίου για τι λέτε:
• Για το κέτερινγκ των τριών VIP αεροσκαφών με τα οποία πετούν οι κυβερνώντες. 

Το θέμα είναι ότι ο προϋπολογισμός της επόμενης διετίας μόνο για τα …σάντουϊτς και τα ποτά του VIP κέτερινγκ είναι 440.000 ευρώ!!!...Την ίδια ώρα που οι περικοπές είναι δραματικές για τους πολίτες…  
Την στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών και πρώην ΥΕΘΑ Ευάγγελος Βενιζέλος ζητά κι άλλες μειώσεις αμυντικών δαπανών,όπου έχουν ήδη γίνει τεράστιες περικοπές…

Νέο Κόμμα προαναγγέλει ο Γιαννίτσης!

Αναγκαία θεωρεί τη δημιουργία ενός νέου κόμματος 
ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, υποστηρίζοντας πως, αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, θα παραταθεί το μπλοκάρισμα της πολιτικής ζωής του τόπου. 
Η επιχειρηματολογία για το νέο κόμμα του κ. Παπαδήμου λοιπόν, προετοιμάζουν το έδαφος!
Εμείς σας το έχουμε γράψει από καιρό, ότι επίκειται "Νέο κόμμα με ηγέτη τον Παπαδήμο"
Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Εσωτερικών δηλώνει πως οι εκλογές, πριν από την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης θα οδηγήσουν στη χρεοκοπία της χώρας και περιγράφει ένα πολιτικό πεδίο «ναρκοθετημένο με εκπλήξεις», ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στα πολιτικά κόμματα και στην κοινωνία...

Οι "κόντρες" συνεχίζονται μεταξύ Μαξίμου - Συγγρού

Φουντώνει η διαμάχη του συστήματος Παπαδήμου με τη Συγγρού,  
καθώς ο Παπαδήμος φέρεται ενοχλημένος από τη διαρροή της ΝΔ ότι θα έπρεπε να διαπραγματεύεται με τους πιστωτές αντί να κουνάει το δάχτυλο στον Σαμαρά. 
Πριν από λίγο διέρρευσε δηλητηριώδες σχόλιο από το Μαξίμου σύμφωνα με το οποίο ο Παπαδήμος φέρεται να απαντά : «Δεν ήλθα παράκλητος , εσείς με φέρατε…»! 
Αμέσως συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ υπενθύμισαν...

Και όμως, η Ελλάδα, παράγει: προσούτο Δράμας!

*Διαβάστε εδώ τον πρόλογο του Δημήτρη Καμπουράκη

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Μπούτος

"Den exoume prosciutto Parmas... έχουμε προσούτο Δράμας!"
 
δηλώνουν ο Θωμάς και ο Γιώργος Δούζης αναβιώνοντας το παλιό μπακάλικο με τη σειρά ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων ΈΡΓΟΝ. 
Με σύμμαχο την οικογενειακή παράδοση τριών γενεών στο χώρο των τροφίμων και την αγάπη για το αντικείμενο κατάφεραν να διαψεύσουν όσους πιστεύαμε πως “η χώρα δεν παράγει τίποτε”.
Τη στιγμή που από το 2008 η Ελλάδα φαινόταν να βρίσκεται σε όλο και βαθύτερη οικονομική ύφεση τα δύο αδέρφια απέδειξαν πως...

Νέες περικοπές και τα 20 εξαντλητικά μέτρα, αναλυτικά..!

Tην ώρα που οι έλληνες πολίτες βλέπουν να έχουν έρθει τα πάνω-κάτω στη ζωή τους από την απάνθρωπη και ανεπιτυχή συνταγή της τρόικας, οι νέες απαιτήσεις των δανειστών, με αντάλλαγμα τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας μας, μπορούν να… στείλουν στην απόγνωση ακόμα περισσότερους -αν όχι όλους- Έλληνες.
Τι περιλαμβάνουν ενδεικτικά οι απαιτήσεις των «εταίρων» μας; 
Το χαράτσι θα μπορεί να «παίρνει» σπίτια με τριμελή επιτροπή να αποφασίζει για τους εξαιρουμένους και τους παραβάτες, θα επιβάλλεται ποινή 100 ευρώ
για όσους δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση, ενώ απαίτηση υπάρχει και για κατώτατο μισθό στα 450 ευρώ όπως και για μείωση μισθών και συντάξεων κατά 20%.
Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ αναμένεται να «πάρουν φωτιά», φόρος 20% απαιτείται για τόκους και ενοίκια, ενώ θα...

ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ: " Μικτή συμφωνία για το κούρεμα του χρέους κατά 80% ή 170δις ευρώ"

Σε σύνθετη συμφωνία για τη διαγραφή ελληνικού χρέους 170 δισ. ευρώ ή 80% του ΑΕΠ 
οδηγούνται η ελληνική κυβέρνηση, η τρόικα, οι ιδιώτες πιστωτές και ο επίσημος τομέας.

Σύμφωνα με τα «Νέα Σαββατοκύριακο», η συμφωνία που βασίζεται στην επικαιροποιημένη έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που συνέταξε η τρόικα, προβλέπει τη συμμετοχή του επίσημου τομέα, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης με περίπου 23 δισ. ευρώ, στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
«Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου αναμένεται να κλειδώσει το σύνολο της συμφωνίας»  δήλωσε ...

Το Σενάριο του Λαγού!

Του Γιώργου Χατζηλίδη

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι δεν μου αρέσουν καθόλου οι θεωρίες συνωμοσίας. 
Τις θεωρώ το πιο καλό άλλοθι των αποτυχημένων. 
Αλλά η εμμονή του κ.Τόμσεν να απαιτεί την τόσο βίαιη παρέμβαση στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα είναι πολύ περίεργη. Και τούτο διότι καμία, όχι ανθρώπινη, αλλά τεχνοκρατική προσέγγιση δεν δικαιολογεί την άμεση σύνδεση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, που είναι το ζητούμενο, με τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού.
Ως εκ τούτου, το ζήτημα με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα φαίνεται ότι είναι πολιτικό. Φαίνεται δηλαδή ότι το ελληνικό δράμα, σε αυτή τη φάση, εξελίσσεται σε επίπεδο συμβολισμών και μηνυμάτων
Και δεν αποκλείεται οι δύο πλευρές, ελληνική κυβέρνηση και τρόικα, να έχουν στήσει ένα σενάριο τελικής λύτρωσης με... πρωταγωνιστή, σε ρόλο λαγού και αντιήρωα, τον κ.Τόμσεν.
Για να εξηγηθεί ο συλλογισμός, ας εξετάσουμε τη θέση που βρίσκονται οι δύο διαπραγματευτές. ...

Και όμως, παράγει!

Η σκέψη μας είναι πολύ απλή. 
Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. 
Ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ που υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα, είναι 18 δισεκατομμύρια για τέσσερα χρόνια. Αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει η είσοδος 12 δις ευρώ τον χρόνο στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα; 
Τι σημαίνει σε επενδύσεις, σε νέες θέσεις εργασίας; 
Σε πολύπλοκα προβλήματα λοιπόν, χρειάζονται απλές λύσεις.
Στροφή στο ελληνικό τρόφιμο, στο ελληνικό ποτό, στροφή στον Έλληνα παραγωγό...

Ουρές πολιτών στη ΔΕΘ για τη δωρεάν διανομή 12.000 κιλών πατάτας Νευροκοπίου!

Πάγκους με πατάτες
στην κεντρική πύλη της ΔΕΘ έχουν στήσει εδώ και λίγη ώρα αγρότες από το Νευροκόπι, προκειμένου να τις διανείμουν δωρεάν στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.
Ήδη άρχισαν να σχηματίζονται ουρές πολιτών…
Εδώ και λίγη ώρα οι αγρότες από το Νευροκόπι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πύλη της ΔΕΘ και έχουν ήδη αρχίσει να μοιράζουν δωρεάν πατάτες στους πολίτες. 
Η κίνησή τους έγινε αμέσως γνωστή, διαδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ, και δεκάδες συμπολίτες μας έχουν σπεύσει στο σημείο, σχηματίζοντας ουρές προκειμένου να προμηθευτούν πατάτες από τους αγρότες του Νευροκοπίου, που με τον τρόπο αυτό διαμαρτύρονται για τις αδιάθετες ποσότητες της σοδειάς τους.

To 80% των Ελλήνων πιστεύει οτι ο Παπανδρέου ξεπούλησε την Εθνική κυριαρχία!

Δεν προασπίστηκε την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, αλλά ξεπούλησε την χώρα χωρίς καν να διαπραγματευτεί! 
Αυτό πιστεύουν οκτώ στους δέκα Έλληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO.
Το εντυπωσιακό είναι πως την ίδια άποψη έχουν και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, καθώς μόνο 2 στους 10 πιστεύουν οτι έκανε ότι μπορούσε για να σώσει την Ελλάδα!
Παράλληλα όπως δημοσιεύτηκε στο newsbomb.gr οι πολίτες δείχνουν να απαξιώνουν και τον Λουκά Παπαδήμο, καθώς πάνω από το ...

Σαμαράς: "Δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς"


Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίζεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, από τις διαρροές από το Μαξίμου πως ο Λουκάς Παπαδήμος απειλεί ακόμη και με παραίτηση, αν δεν υπάρξει κλίμα συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. 
Ο κ. Σαμαράς μιλώντας χθες με στενούς του συνεργάτες ξεκαθάρισε πως 
δεν θα υποκύψει σε κανένα εκβιασμό 
και δεν θα παρεκλίνει στο παραμικρό από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.
Ο πρόεδρος της ΝΔ είναι αποφασοσμένος να θέσει "κόκκινες γραμμές" στη σημερινη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αν τελικά πραγματοποιηθεί ή όποτε γίνει, ξεκαθαρίζοντας πως το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι συγκεκρμένο.

"Αυτό θα το διαβάσετε;" του Γιάννη Βαρουφάκη



Το Μνημόνιο, που κάποιοι δεν διάβασαν πριν υπερψηφίσουν, βασιζόταν στην λογική ότι χωρίς τα δάνεια των €110 δις που προέβλεπε:
  1. το ελληνικό κράτος θα εξαναγκαζόταν σε στάση πληρωμών η οποία θα μας έθετε για τουλάχιστον 10 χρόνια εκτός αγορών
  2. δεν θα υπήρχαν αρκετοί πόροι για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις
  3. δεν θα δινόταν χρόνος στην ελληνική οικονομία να ανακάμψει και να παραγάγει τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα μας επέτρεπαν να κάνουμε βήματα πίσω από το χείλος της χρεοκοπίας.
Τότε κάποιοι είχαμε πει ότι αυτό το τρίπτυχο αποτελούσε επικίνδυνη φαντασίωση. 
Καθώς οι όροι για να πάρουμε το δάνειο εγγυόντουσαν την υφεσιακή δίνη στην οποία θα εισερχόταν η χώρα, τα πλεονάσματα του...

Οι "Αμνήμονες" του Μνημονίου

 Αυτοί που έφεραν το Μνημόνιο, τώρα διαφωνούν μαζί του..!!!
Ένας ένας, χωρίς αιδώ και τσίπα, σκάνε μύτη στην Αγορά και δηλώνουν:
      εγώ διαφωνούσα...
     εγώ την ανάγκη φιλοτιμίαν εποίησα...

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Δικαίωση Καραμανλή για τις... φιλίες του!

Xαράς ευαγγέλια στο καραμανλικό στρατόπεδο για ταν όσα είπε ο Πούτιν. 
Βλέπετε οι λοχαγοί αλλά κα οι... νοσταλγοί του Καραμανλή που ζουν και βασιλεύουν στις τάξεις της ΝΔ, λανσάρουν την τοποθέτηση του Ρώσου πρωθυπουργού για την Ελλάδα ως μία ακόμη "δικαίωση" του πρώην πρωθυπουργού. 
"Το κουβάρι της πτώσης του Καραμανλή, ξετυλίγεται",
έλεγε καραμανλικός βουλευτής σε γαλάζιο πηγαδάκι σήμερα το μεσημέρι, υπενθυμίζοντας τα δημοσιεύματα "περί σχεδίου δολοφονίας του Καραμανλή αλλά και για τις σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης Βατοπαιδίου"
"Ο Κώστας μας έφερε στο πιάτο έναν πανίσχυρο σύμμαχο σαν τον Πούτιν και απ' ότι φαίνεται αυτό δευσαρέστησε πολλούς", πρόσθεσε ο ίδιος. 
Ανάλογες απόψεις εξέφρασαν...

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ για την "Συμφωνία" που σας αποκαλύψαμε χθες!

Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε ρεπορτάζ σχετικά με τη συμφωνία Παπανδρέου-Βενιζέλου τόσο για την επίσπευση των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ όσο και για αμοιβαία στήριξη μεταξύ τους, ακόμη και σε ενδεχόμενες δικαστικές περιπέτειες του πρώην πρωθυπουργού.
( Πρώτοι εμείς στο Ε Μ ΠΡΟ Σ, σας είπαμε χθες το απόγευμα, για την "Συμφωνία Παπανδρέου με Βενιζέλο και Λοβέρδο".)
Όπως αποκάλυψε και το real.gr, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του την Πέμπτη ήρθαν σε συμφωνία προκειμένου να ...

Ο Πούτιν προκάλεσε πολλά "Εγκεφαλικά" στα Σκόπια λόγω... Μέγα Αλέξανδρου !

Οι χτεσινές αναφορές του Ρώσου ηγέτη για τον Μέγα Αλέξανδρο προκάλεσαν αλυσιδωτά ...εγκεφαλικά στα Σκόπια και τον Νικολά Γκρουέφκσι. 
Η αναφορά του Βλαντιμίρ Πούτιν , πως 
η Ελλάδα είχε κάποτε τον Μέγα Αλέξανδρο που κατέκτησε όλο τον κόσμο μέχρι και την Περσία
άδειασε με καθόλου κομψό τρόπο, τα μυθεύματα των γειτόνων για τις ρίζες του μεγάλου στρατηλάτη.
Το γεγονός μάλιστα πως η ταύτιση του Μ.Αλέξανδρου με την Ελλάδα έγινε εντελώς φυσιολογικά και μάλιστα από τα χείλη ενός ηγέτη παγκόσμιας εμβέλειας και κυκλοφόρησε σε όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη, είναι που πραγματικά εξαγρίωσε τόσο την κυβέρνηση , όσο και πολλούς από τους ...

Τσίπρας: Ο Βενιζέλος αυτουργός της τραγωδίας

Δριμεία αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη νέα δανειακή σύμβαση και τα νέα ενδεχόμενα μέτρα, αλλά και τον τρόπο που διαπραγματεύεται γι' αυτά η κυβέρνηση. 
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν διαπραγματεύεται, ενώ χαρακτήρισε ηθικό αυτουργό της ελληνικής τραγωδίας τον Γιώργο Παπανδρέου και φυσικό αυτουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο
«Με χαρακτηρίζετε φυσικό αυτουργό ποιας προσπάθειας; Στο να σταθεί η χώρα ζωντανή;», απάντησε φανερά ενοχλημένος...

Το «Γάλλος Παπανδρέου» είναι πλέον ...βρισιά!



Τον πήραν χαμπάρι
Για τους Ευρωπαίους το να αποκαλούν κάποιον «Γιώργο Παπανδρέου» αποτελεί πλέον προσβλητικό χαρακτηρισμό. 
Αυτό επιβεβαιώνεται και από τον τρόπο που επέλεξε ο υπουργός για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις της Γαλλίας Ζαν Λεονετί να επιτεθεί στον υποψήφιο των σοσιαλιστών για την προεδρία Φρανσουά Ολάντ.
Σχολιάζοντας την πρόθεση του Ολάντ να επαναδιαπραγματευθεί την μελλοντική ευρωπαϊκή συνθήκη για τους προϋπολογισμούς, η οποία θα υπογραφεί τον Μάρτιο, εάν δεν εμπεριέχει στους όρους της τη διάσταση της ανάπτυξης, ο Λεονετί τόνισε μεταξύ άλλων:  

"Δεν πάνε καλά τα πράγματα στην Αποικία" -Εκ της Κομαντατούρ-

Η Ελλάς του κυρίου Παπαδήμου (πρώην Γιωργάκη, πρώην Καραμανλή, πρώην Σημίτη) είναι αδύνατον να δεχθεί Επιτροπεία - δεν την έχει ανάγκη, είναι Προτεκτοράτο!
Ούτε ξένο Διευθυντήριο χρειάζεται ή μικρά πρώην διεφθαρμένη, το νυν τιμία Ελλάς - είναι υπό Καθεστώς Εντολής.
Δεν χρειαζόμεθα Γκαουλάιτερ, έχουμε Ύπατους Αρμοστές. Ούτε Κομισάριους έχουμε ανάγκη, διαθέτουμε Ανθυπάτους.
Κι επιτέλους!

Την δημόσια διοίκηση την εποπτεύουν οι Γάλλοι. Την δημόσια περιουσία το Αγγλικό Δίκαιο. Την οικονομία οι Γερμανοί. Την άμυνα οι Αμερικάνοι - Τί άλλο θέλουν να επιτροπεύουν και μας προσβάλλουν τόσο βάναυσα;...

Γυμνοί στα χιόνια με -6 στην Κοζάνη! ΒΙΝΤΕΟ


Έκπληκτοι οι περαστικοί που τους συναντούσαν, έκαναν το σταυρό τους!
Βλέπετε... δεν είναι και το πιο αναμενόμενο να βλέπεις μπροστά σου δύο νεαρούς με τα εσώρουχά τους στο δρόμο και μάλιστα όταν η θερμοκρασία είναι στους -6!
Οι ίδιοι λένε ότι βγήκαν για να πουλήσουν λίγο τρέλα.
Μάλλον τα κατάφεραν...

40% αύξησε το χρέος μέσα σε 2 χρόνια ο Παπανδρέου!

Ούτε ο πατέρας του δεν το είχε καταφέρει...

Στο αστρονομικό νούμερο του 159,1% του ΑΕΠ μέτρησε η Eurostat το χρέος της Ελλάδας στο τρίτο τρίμηνο του 2011.
Το ποσοστό αυτό δυστυχώς έρχεται να επιβεβαιώσει την Ε.Ε που έκανε την πρόβλεψη για χρέος στο 162,8% του ΑΕΠ συνολικά στο 2011.
Οι πιο κοντινοί μας είναι, τι σύμπτωση, οι Πορτογάλοι με χρέος στο 110,1% και οι Ιρλανδοί με 104,9% όταν στην ευρωζώνη ο μέσος όρος είναι στο 87,4%. ..

Βενιζέλος: "Oι Έλληνες κρύβουν κάτω από ...το στρώμα 49 δις ευρώ!"

65 δισ. ευρώ έχουν πάρει από τις τράπεζες  
το τελευταίο διάστημα οι Έλληνες φορολογούμενοι, υπό το φόβο μιας άτακτης πτώχευσης! 
Αυτό υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών , που τόνισε πως από τα 65 δισ. μόνον τα 19 δισ. έχουν φυγαδευτεί σε τράπεζες του εξωτερικού, με κύριο προορισμό την Βρετανία (5 δισ. ευρώ περίπου) και την Ελβετία (1,6 δισ. ευρώ)!
"Τα υπόλοιπα 49 δισ. ευρώ που έχουν αποσύρει οι Έλληνες από τις τράπεζες για να τα σώσουν, σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή, φυλάσσονται σε τραπεζικές θυρίδες, σε μπαούλα, σε σεντούκια, σε υπόγεια, σε σοφίτες και σε στρώματα. Πρόκειται για παραδοσιακούς ...αποταμιευτές", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευ. Βενιζέλος.

Ευαίσθητη τηλεδιάσκεψη FBI - Σκότλαντ Γιαρντ υπεκλάπη από τους Anonymous

Το FBI παραδέχτηκε την Παρασκευή ότι οι «χακτιβιστές» Anonymous υπέκλεψαν μια τηλεφωνική συνομιλία και άλλες ευαίσθητες επικοινωνίες ανάμεσα στην αμερικανική υπηρεσία και τη Σκότλαντ Γιαρντ στη Βρετανία.
Η είδηση ήρθε την ίδια μέρα με την εισβολή των Anonymous στο δικτυακό τόπο του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης
.

Το πρωί της Παρασκευής, οι χάκερ της διεθνούς, μη ιεραρχημένης οργάνωσης δημοσιοποίησαν στο Διαδίκτυο το περιεχόμενο μιας δεκαπεντάλεπτης τηλεφωνικής κλήσης ανάμεσα στο FBI και τη Σκότλαντ Γιαρντ στις 27 Ιανουαρίου, με θέμα την παρακολούθηση και τη δίωξη χάκερ των Anonymoys.
Επιπλέον, οι Anonymous δημοσίευσαν ένα email που φέρεται να εστάλη από πράκτορα του FBI, ο οποίος καλούσε τις διωκτικές αρχές της Βρετανίας και άλλων χωρών να λάβουν μέρος στην...

Υπαγωγή στο νομοσχέδιο του “ενδοκαπιταλιστικού ανταγωνισμού”

 
Στην ομιλία του εισηγητή του ΚΚΕ για το πτωχευτικό κώδικα, το οποίο το ΚΚΕ καταψήφισε, το ΚΚΕ είχε να πει το εξής:
«οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου και η λογική τους, είναι κοντά στις προσδοκίες των μεγιστάνων του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής συντεχνίας των βαθύπλουτων, των μεγαλομετόχων των επιχειρηματικών ομίλων. Το πρώτο μέρος του νομοσχεδίου είναι οι ρυθμίσεις που αφορούν τους νικητές στον ενδοκαπιταλιστικό ανταγωνισμό, με την Αρχή σε ρόλο τροχονόμου συμφερόντων - και το δεύτερο μέρος, οι ρυθμίσεις για τους ηττημένους, με τις δικαστικές λειτουργίες να προσαρμόζονται στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων».
Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που η Ελλάδα τόσα χρόνια δεν είχε πτωχευτικό κώδικα και διαδικασίες τέτοιες που να επιτρέπουν σε επιχειρήσεις να αποτύχουν. Διότι τέτοια νομοσχέδια ...

Ολίγον επίκαιρος Κολοκοτρώνης

επίκαιρος Κολοκοτρώνης
Οι παλαιοί Έλληνες, οι πρόγονοί μας, έπεσαν εις την διχόνοια και ετρώγονταν μεταξύ τους, και έτσι έλαβαν καιρό πρώτα οι Ρωμαίοι, έπειτα άλλοι βάρβαροι καί τους υπόταξαν.

Ύστερα ήλθαν οι Μουσουλμάνοι και έκαμαν ό,τι μπορούσαν, δια να αλλάξη ο λαός την πίστιν του.
Έκοψαν γλώσσες εις πολλούς ανθρώπους, αλλ' εστάθη αδύνατο να το κατορθώσουν.
Τον ένα έκοπταν, ο άλλος το σταυρό του έκαμε.
Σαν είδε τούτο ο σουλτάνος, διόρισε ένα βιτσερέ [αντιβασιλέα], έναν πατριάρχη, καί του έδωσε την εξουσία της εκκλησίας.
Αυτός και ο λοιπός κλήρος έκαμαν ό,τι τους έλεγε ο σουλτάνος.
Ύστερον έγιναν οι κοτζαμπάσηδες ...

ΠΡΟΣΟΧΗ μη την πατήσετε - Γέμισε η αγορά κλεμμένα χαρτονομίσματα! - video


Πως θα τα αναγνωρίσετε και τι πρέπει να κάνετε εάν πέσει στα χέρια σας ένα από τα εκατοντάδες χαρτονομίσματα των 20 ευρώ χρωματισμένα με κόκκινη μπογιά που έριξαν στην αγορά οι επιτήδειοι.
Τα χαρτονομίσματα είναι προϊόν κλοπής από χρηματαποστολή και γέμισαν με χρώμα την ώρα που έσπασε το ειδικό κιβώτιο μεταφοράς των χρημάτων με αποτέλεσμα να βάψουν με κόκκινη ανεξίτηλη μπογιά.
Μια από τους πολίτες που την πάτησαν είναι η κυρία Ανδριάνα η οποία όπως καταγγέλει...

Υμνεί το ότι μας... χρεοκόπησε!!!

Του Γιώργου Δελαστίκ
Εμβρόντητος ο ελληνικός λαός άκουσε τον χθεσινό λόγο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του που μεταδόθηκε ολόκληρος και απευθείας από την τηλεόραση.  
Δεν έχει ξαναγίνει πουθενά στον κόσμο ένας ηγέτης να φέρνει τη χώρα του στο χείλος της χρεοκοπίας, να έχει ήδη ρίξει στον Καιάδα τα εισοδήματα του ελληνικού λαού, να έχει....
προκαλέσει με την πολιτική του ένα εκατομμύριο ανέργους και αντί για αυτοκριτική να... υμνεί το έργο του!!!
Οσο απίστευτο κι αν ακούγεται, αυτό ακριβώς έκανε χθες ο Γ. Παπανδρέου. Παρουσίασε έναν αποθεωτικό...

Πρόκληση απεμπλοκής από το αδιέξοδο Παπαδήμου

Στις αρχές Νοεμβρίου 2011, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, βάζοντας το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό, ανέλαβε το βαρύ φορτίο να συναινέσει σε κυβέρνηση συνεργασίας τριών κομμάτων και κοινής αποδοχής Πρωθυπουργό.
Να μη θυμίσω τι οδήγησε σε αυτή την εξέλιξη.
Η επιλογή ήταν βασισμένη σε μια συμφωνία που προέβλεπε βασικά 
(α) την απομάκρυνση Παπανδρέου 
(β) την εκταμίευση της έκτης δόσης της πρώτης Δανειακής Σύμβασης 
(γ) την διαπραγμάτευση του προγράμματος Ανταλλαγής Ομολόγων και της Νέας Δανειακής Σύμβασης 
(δ) την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων, δια της κυρώσεώς τους από την Βουλή και 
(ε) εκλογές, αμέσως μόλις τα ανωτέρω ολοκληρωθούν.
Βασική παράμετρος όλων αυτών και γενική παραδοχή στο πολιτικό σύστημα αλλά και στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, ήταν και, φαντάζομαι είναι ακόμη, ότι οι διαδικασίες αυτές δεν θα επέσυραν νέα, επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα...

Ας καταρριφθεί ο μεγαλύτερος μύθος της μεταπολίτευσης

 Απογοήτευση. Τρόμος. Δόγμα του Σοκ.. 
Ότι καλύτερο για όλους τους επαναστάτες του καναπέ.
Η οργή διοχετεύτηκε στο facebook και στα blogs. Πήραν φωτιά τα πληκτρολόγια και όχι οι δρόμοι.
Μπροστά σε ότι συμβαίνει το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας στρουθοκαμηλίζει.

Νομίζει ότι έτσι θα ξεφύγει από το πρόβλημα. 
Αν δεν το κοιτώ δεν υπάρχει.
Και όμως το πρόβλημα είναι εκεί χρόνια ολόκληρα. Έκαψε τα σωθικά μιας γενιάς.
Ψευτοαριστερά ιδεολογήματα κυριάρχησαν σε κάθε μορφής έκφανση της κοινωνικής ζωής. 
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τι να πρωτογράψει...

Εκβιάζει με παραίτηση ο Παπαδήμος..!

Κλείνει ραντεβού με Παπούλια για να παραδώσει την εντολή διακυβέρνησης της χώρας
Αποφασισμένος να φτάσει ακόμη και στην παραίτησή του είναι ο Παπαδήμος που αναμένεται να θέσει τους πολιτικούς αρχηγούς προ των ευθυνών τους ζητώντας συμφωνία για τα μέτρα. 
Διαφορετικά ο Παπαδήμος δηλώνει σε συνομιλητές του διατεθειμένος να αποχωρήσει … πρώτα απ’ όλους.
Μάλιστα, πηγές αναφέρουν ότι...

Οι 5 "ξεκάθαρες θέσεις" του Σαμαρά που θα θέσει στη Σύσκεψη των 'πολιτικών αρχηγών'!

Με ξεκάθαρες θέσεις θα προσέλθει ο Αντώνης  Σαμαράς 
στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Πρώτον. Θα επιμείνει στην διατήρηση του 13ου και του 14ου μισθού. Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι η τρόικα μπορεί να πει ναι, αφού σε διαφορετική περίπτωση η ύφεση στη χώρα θα βαθύνει ακόμη περισσότερο.
Δεύτερον. Θα πει όχι στην αύξηση στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.
Τρίτον. Θα υπερασπιστεί τις επικουρικές συντάξεις. Μάλιστα θα αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στις επικουρικές συντάξεις.
Τέταρτον. Σε ό,τι αφορά στον κατώτατο μισθό, ο κ. Σαμαράς δεν είναι κάθετα αρνητικός, αλλά έχει εκφράσει τις επιφυλάξεις του.
Πέμπτον. Για τις απολύσεις, θα επαναφέρει την πρότασή του για την εργασιακή εφεδρεία.

Ο Πούτιν να κληθεί στην "Εξεταστική για το Έλλειμμα..!"

Λίγες μόλις μέρες μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στη Μόσχα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε σε μια ηχηρή παρέμβαση για τη διεθνή διαπόμπευση της χώρας μας, λόγω της οικονομικής κρίσης στην οποία έχει περιέλθει.
Είναι αποφασισμένος να παρεμβαίνει και όχι φυσικά να επιλέγει την αφωνία ως στάση πολιτικού αυτοπροσδιορισμού.  
Με ηχηρές διαπιστώσεις, και ακόμη πιο εκκωφαντικά νοήματα, που κρύβονται πίσω από τις λέξεις τις οποίες χρησιμοποιεί.
Με την παρέμβασή του για την Ελλάδα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν άνοιξε δυο μεγάλα, θεμελιώδη ζητήματα

Νέα Επιτυχία: Αντιμετωπίσθηκε αποτελεσματικά η επίθεση Hakers στο ΥΠ. Δικαιοσύνης! - Η Ιστοσελίδα του σε ...πλήρη λειτουργία!

Γράφει η Ανακόντα
Οι αρμόδιες αρχές του Ελληνικού κράτους* κατάφεραν πανάξια να αποτρέψουν την ταπεινωτική επίθεση που ετοίμαζε η εγκληματική ομάδα “Anonymous”!
Συγκεκριμένα, η ομάδα “Anonymous” είχε ως σκοπό να ‘ρίξει’ τη σελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης (www.ministryofjustice.gr) και να αναρτήσει ένα κατάπτυστο βίντεο προπαγάνδας με εντελώς ανυπόστατες κατηγορίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελληνική Δημοκρατία:
Το γεγονός ότι αν επισκεφτείτε τώρα την ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης βλέπετε τη σελίδα του server και κάτι διαφημίσεις, ίσως να είναι εντελώς τυχαίο…

Τους μπέρδεψε όλους ο Παπανδρέου..!

Τι κρύβει η χθεσινή ηγετική του εμφάνιση

Κανένα στοιχείο αυτοκριτικής και φυσικά σαν μην κυβέρνησε ποτέ αυτή τη χώρα, εμφανίστηκε χθες στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου.
Η στάση του πρώην πρωθυπουργού προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, που εκδηλώθηκαν ακόμη και με αποχωρήσεις από την αίθουσα της συνεδρίασης καθώς λίγοι ήταν εκείνοι και κυρίως οι Παπανδρεϊκοί που βρήκαν … ακόμη και ενδιαφέρουσα… τη συνεδρίαση.
Ο Γιώργος θέλει να πολώσει το κλίμα και το κατάφερε. 
Έκανε μια ηγετική εμφάνιση, δεν μίλησε καθόλου για την αποχώρησή του από το κόμμα, απέφυγε μάλιστα ακόμη και την έκφραση «δεν θα είμαι υποψήφιος» και επέλεξε απλά να πει «οι προθέσεις μου είναι γνωστές».
Το σχέδιο του Γιώργου να ...

Οι πολιτικοί υπηρέτες "διαπραγματεύονται"

Διαβαίνουμε με γοργά βήματα τον «Ρουβίκωνα». 
Ακόμα κι εκείνοι που υποστήριξαν με φανατισμό το Μνημόνιο και τη χρησιμότητα επιβολής αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας ομολογούν σήμερα το καταστροφικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκε η χώρα.
Πράγματι, το Μνημόνιο, η φτωχοποίηση του πληθυσμού, η διάλυση του παραγωγικού ιστού, των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, δεν αποτέλεσε ένα «λάθος» που προήλθε από τον ιδεοληπτικό φανατισμό των δανειστών μας, από τη θρησκευτικού τύπου πίστη τους στο νεοφιλελεύθερο πρότυπο. Αντίθετα, συνιστά την εκδίπλωση μιας ...

Το μυστικό οικονομικό δίκτυο πίσω από τον George Soros!

Άνθρωποι, όπως ο Jeffrey Sachs ή ο Σουηδός  Anders Aslund εφαρμόζουν επιτυχώς την οικονομική θεωρία του σοκ στις οικονομίες, με αποτέλεσμα ο George Soros να θέτει τα θεμέλια για την αγορά των περιουσιακών στοιχείων του συνόλου των περιφερειών του κόσμου σε φθηνές τιμές.

Σημειώστε επίσης πως ο προαναφερόμενος κύριος Jeffrey Sachs είναι σύμβουλος τις i4cense με πρόεδρο ποιον άλλον φυσικά, απο τον Αντρίκο Παπανδρέου...

Υπόψιν ότι το παρακάτω ρεπορτάζ γράφτηκε το 1996!!!!!!

The Secret Financial Network Behind "Wizard" George Soros 

Από τον William Engdahl
E.I.R. (Executive Intelligence Review), 1 του Νοέμβρη 1996

Ο φάκελος που ακολουθεί είναι βασισμένος σε μια έκθεση που δημοσιεύτηκε την 1η Οκτωβρίου από το Προεδρείο του EIR στο Wiesbaden, στη Γερμανία, με τίτλο "Το προφίλ του Μέγα -κερδοσκόπου George Soros." Η έρευνα έγινε από τον Mark Burdman, Elisabeth Hellenbroich, Paolo Raimondi, και Scott Thompson.
Το περιοδικό Time έχει χαρακτηρίσει τον οικονομολόγο George Soros ως ...

Εκτός Συστήματος

Γράφω όλο και αραιότερα πλέον. Δεν είναι έλλειψη ιδεών ούτε διάθεσης. Απλά τυχαίνει να είμαι εκτός συστήματος. Τι σημαίνει αυτό;
Μια παλιά πονεμένη ιστορία. Είναι εκείνη η ιδιαίτερη κατάσταση όπου ότι υπάρχει γύρω, το βλέπεις σαν από άλλο πλανήτη. 
Κοιτάζεις όλο το οικοδόμημα κι αναρωτιέσαι από που στο διάολο έχει προκύψει , πως ξεκίνησε όλο αυτό το χάλι και δεν νιώθεις ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να το ακολουθήσεις, να το αποδεχθείς ή να του δώσεις οποιαδήποτε άλλη σημασία εκτός αυτό που πραγματικά είναι. Κάτι που σου έχει προκύψει υποχρεωτικά, χωρίς καμιά δυνατότητα επιλογής, με μια συνεχή υπενθύμιση πως...

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Σκληρή απάντηση της ΝΔ στον Παπανδρέου: " Ας ρωτήσει το μόνιμο υπουργό στις κυβερνήσεις του κ. Χρυσοχοΐδη. "

Άμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ, μέσω του εκπροσώπου της Γιάννης Μιχελάκη στα όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στην Κ.Ο .

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση λέει:
«Ο κ. Παπανδρέου βρήκε το θράσος να απευθύνεται στους πολίτες που ο ίδιος και οι κυβερνήσεις του οδήγησαν στη φτώχεια, την ανέχεια, την κατάθλιψη. Βρήκε το θράσος να μιλήσει για ΑΟΖ αυτός που απέκλειε ως πρωθυπουργός κάθε παρόμοια σκέψη.
Ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να εμφανιστεί σκληρός, αλλά ξέχασε ότι αυτός κυβερνούσε τον Τόπο έως πρόσφατα. 
Ξέχασε ότι αυτός – μετά από μυστικές διαδρομές – οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ.
Ότι όλοι οι οικονομικοί και κοινωνικοί δείκτες, εξαιτίας της πολιτικής του, είναι σήμερα χειρότεροι απ ό,τι το 2009.
Ότι οι πολιτικές του ήταν αιτία για να χάσουν οι Έλληνες, σε δύο χρόνια, όλα όσα κέρδισαν τις δύο προηγούμενες δεκαετίες.
Ότι επέβαλε...

"Η Ειρωνεία"

Το υπουργείο υγείας, την ίδια ώρα που τα παιδιά στα σχολεία λιποθυμούν από την πείνα,
κάνει διαφημιστική καμπάνια εναντίον της παιδικής παχυσαρκίας.
Να σημειωθεί ότι το κονδύλι για τα διαφημιστικά του Υπουργείου Υγείας, φτάνει τα 17 εκ ευρώ.

« Αμάν, αμάν..Έγκυος πασίγνωστη βουλευτής από κορυφαίο υπουργό »

έγκυος πασίγνωστη βουλευτής από κορυφαίο υπουργό
Όλοι καταλαβαίνετε βέβαια ποιό είναι το ζευγάρι...
Και εννοείται ότι ο άντρας είναι Πασόκος! 
Έχουν παράδοση οι σοσιαλιστές σε διαζύγια, γκομενιλίκια, εξώγαμα κλπ. 
Εκτός από το πήδημα του ελληνικού λαού, εξασκούνται κι αλλού. Η εξουσία που πάντα τους γοήτευε είναι αφροδισιακό. 
Το ζήτημα είναι, να τους το κόψει μια και καλή ο λαός
Γιατί άλλος, πηδάει, άλλος πληρώνει. 
Αρκετά γλέντησαν οι Πασόκοι 30 χρόνια τώρα. 
Σύμφωνα πάντα με ασφαλείς πληροφορίες που...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: "Η Συμφωνία Παπανδρέου με Βενιζέλο και Λοβέρδο!!"

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου συνομίλησε με τον Ανδρέα Λοβέρδο χθες το βράδυ ενώ το πρωΐ συναντήθηκε με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Φέρεται να έχει πάρει διαβεβαιώσεις ότι θα αναγνωριστεί το έργο και η προσφορά του και δεν θα αποχωρήσει ταπεινωμένος από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Κυρίως όμως
πήρε διαβεβαιώσεις ότι η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα τον στηρίξει και θα τον υπερασπιστεί σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών  
για το θέμα της ΕΛ.ΣΤΑΤ και της παραποίησης στοιχείων.
Τις ίδιες διαβεβαιώσεις ζήτησε και έλαβε, όπως...