Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Παίζουν το μέλλον μας στα ζάρια

Στις ελληνικές εκλογές του 2023, έχουμε να επιλέξουμε για το μέλλον μας όχι ανάμεσα σε δυο ή τρία ή τέσσερα κόμματα ή ανάμεσα σε δυο, τρεις ή τέσσερις διαφορετικές πολιτικές. Έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους.
Από τη μια είναι ο κόσμος της πραγματικότητας και από την άλλη ο κόσμος του φαντασιακού. Ο κόσμος της δημιουργίας και ο κόσμος της σύγκρουσης. Και πραγματικά σε λίγες ημέρες καλούμαστε να διαλέξουμε πως θέλουμε να πορευτούμε στη ζωή μας, για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας, στον τόπο μας έγιναν...

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφορούν εκτάκτως σήμερα, Σάββατο 29 Απριλίου...

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφορούν εκτάκτως σήμερα, Σάββατο 29 Απριλίου...

Χαλαρή ψήφος: Ο μοναδικός αντίπαλος της ΝΔ

Τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές, η νίκη της Νέας Δημοκρατίας - πλην δραματικού απροόπτου - είναι βέβαιη. Δεν είναι μόνον η παράσταση νίκης που αποτυπώνει αυτή τη βεβαιότητα, είναι κυρίως η αδυναμία του βασικού της αντιπάλου να αντιδράσει.
Η πρώτη προεκλογική εβδομάδα αποδείχθηκε ιδιαίτερα δυσμενής για τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι τόσο λόγω της υπόθεσης Γεωργούλη, όσο λόγω του αιφνιδιασμού που υπέστη από τον Γιάνη Βαρουφάκη. Δεν περίμενε η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να δεχτεί πίεση από τα αριστερά της τη στιγμή μάλιστα που η ίδια, λόγω συγκεκριμένων πολιτικών...

Η «χαριστική βολή» στην απλή αναλογική από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η απλή αναλογική αποτελούσε διαχρονικά αίτημα της Αριστεράς αλλά και μικρότερων κομμάτων και είχε αποκτήσει ιδεολογικό πρόσημο καθώς προβάλλονταν ως η γνήσια δημοκρατική αποτύπωση της λαϊκής βούλησης.
Όμως ο τρόπος και το κίνητρο με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε την απλή αναλογική και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο τη μεταχειρίζεται τώρα αποτελούν «χαριστική βολή» στο «δημοκρατικότερο» εκλογικό σύστημα της «απλής και άδολης αναλογικής».
Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν ακόμη εκλεγεί, εκτός από τον ένα νόμο και ένα άρθρο για την κατάργηση των Μνημονίων είχε υποσχεθεί και έναν πρώτο νόμο μόλις αναλάβει την εξουσία για την υιοθέτηση της απλής αναλογικής...

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. 
Αυτό έκανε γνωστό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο άνδρες 48 και 40 ετών.
«Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει», γράφει ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ο υπουργός αναφέρει πως...

Η πρώτη νίκη του Μητσοτάκη

Για τον βαθμό αξιοπιστίας των δεσμεύσεων που ανέλαβε προχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης - περιγράφοντας τους κεντρικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για την επόμενη τετραετία – υπάρχει μόνο ένα μέτρο σύγκρισης
Οι προγραμματικές δηλώσεις που είχε αναγνώσει, ως νεοκλεγμένος πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής στις 20 Ιουλίου του 2019, και ο απολογισμός όσων έγιναν, τα τελευταία 4 χρόνια.
«Θα κάνουμε την Ελλάδα την ευχάριστη έκπληξη της Ευρωζώνης. Η εποχή που θα μας μνημονεύουν, μόνο ως τα προβληματικά παιδιά της Ευρώπης, τελείωσε οριστικά… » είχε επισημάνει ο πρωθυπουργός, υποσχόμενος ότι με την αλλαγή...

Στον ΣΥΡΙΖΑ… όλα λάθος!

Γράφαμε στις 22 Νοεμβρίου: «Πριν κάνα εξάμηνο, βλέποντας αναρτήσεις φιλο-συριζαίικων λογαριασμών στο twitter είχαμε διατυπώσει την υποψία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν τα ποσοστά συγκλίνουν, θα αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα ως υποκλοπή της λαϊκής επιλογής».
Προφανώς, δεν χρειάστηκε καν να συγκλίνουν τα ποσοστά. Η Κουμουνδούρου δεν θα μπορούσε να το ισχυριστεί επίσημα, αλλά ανέθεσε στα τρολ της τη διάχυση της σπερμολογίας που διατύπωνε υποψία για σκοπούμενη αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.
Ήταν τόσο έντονη η πεποίθηση στη βάση του κόμματος, σχεδόν καθολική, που πήρε τη θέση ψευδούς συνείδησης, και δεν άργησε να βγει στην επιφάνεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ανέβασε στα σόσιαλ μίντια μήνυμα σύμφωνα με το οποίο «Η ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Α.Ε. θα κάνει τα πάντα. Η νοθεία είναι στο αίμα τους»! ...

Ο εκφυλισμός και η κατάρρευση του αντι-Μητσοτακικού μετώπου

Ενόσω μπήκαμε για τα καλά στην προεκλογική εκστρατεία και τα πυρά των πολιτικών αντιπάλων πυκνώνουν σε διάφορα πεδία, εκτιμούμε ότι στη συνείδηση των πολιτών έχει αρχίζει να σχηματοποιείται το βασικό εκλογικό στοίχημα:
Να επιλέξουν την κυβερνητική πρόταση, που σύμφωνα με το κυρίαρχο πολιτικό κλίμα έχει θετικό πρόσημο, καθώς και αρκετές εκκρεμότητες προς επίλυση ή να αναζητήσουν κάτι «διαφορετικό», όπως προτείνουν οι αντίπαλοι της; 
Αυτό όμως το «διαφορετικό», στην αφετηρία του έχει ένα σοβαρό πρόβλημα. Παραμένει στο επίπεδο του φανταστικού, είναι άγνωστο, ασχημάτιστο και στην καλύτερη περίπτωση ετερόκλητο, ενώ τελευταία...

Μητσοτάκης: «Η Ιστορία δεν παραχαράσσεται βάφοντας κόκκινες περιοχές που ήταν πάντα γαλάζιες» - Βίντεο

Ομιλία σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης-Στέγη Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης «Κωνσταντίνος Μπένης» πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, πραγματοποιεί επίσκεψη σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου νωρίτερα επισκέφθηκε την Καβάλα και στη συνέχεια το εργοστάσιο Sunlight στην Ξάνθη.
«Εμείς γεμίζουμε τις αίθουσες, όχι σαν τον Τσίπρα στα Χανιά»
Ξεκινώντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη γεμάτη αίθουσα με μία... μπηχτή στον Αλέξη Τσίπρα...

Δημοσκόπηση MRB για το OPEN: Προβάδισμα 5,1% της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Προβάδισμα 5,1 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση. 
Παράλληλα, άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της Νέας Δημοκρατίας στο 5,1% στην αναγωγή επί των εγκύρων καταγράφει η έρευνα της MRB για το Open TV.
Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα λαμβάνει ποσοστό 31,3% έναντι 26,2% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 8,7%, το ΚΚΕ στο 5,8%, η Ελληνική Λύση στο 3,2%, το ΜέΡΑ 25 στο 3,4% και...

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Κατέρρευσε το αφήγημα για κυβέρνηση ανοχής και εκβιάζει

Και τώρα τι;
Ο Αλέξης Τσίπρας χάνει βήμα - βήμα κάθε πτυχή του προεκλογικού του αφηγήματος ευρισκόμενος πλέον εν πολιτικώ κενώ. Εν αρχή τροφοδότησε το κόμμα του με την ελπίδα επαναφοράς στην εξουσία με το εφεύρημα της προοδευτικής κυβέρνησης.
Παραδόξως πως, και χωρίς να προκληθεί το ακύρωσε μόνος του, όταν στη ΔΕΘ δήλωσε πως δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση ηττημένων, ενώ η απλή αναλογική που θέσπισε επιτρέπει σε ομοειδείς δυνάμεις να συνασπιστούν. 
Δεν θεωρούμε ότι το απέκλεισε από σεβασμό στην παράδοση και τη δεοντολογία, αλλά με στόχο να αποτρέψει τον διασκορπισμό ψήφων προς...

Τα ιμάτια του ΣΥΡΙΖΑ

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει όλο και βαθύτερα στη ζώνη της χαμένης ψήφου
Είναι το σημείο εκείνο, στο οποίο οι ψηφοφόροι του, βεβαιώνονται ότι όχι μόνο δεν έχει ελπίδες πρωτιάς και νίκης αλλά ούτε και τη δυνατότητα να αποτελέσει τον κορμό μιας οιασδήποτε συνεργατικής κυβέρνησης. 
Όσες παραχωρήσεις, συμβιβασμούς, παζάρια, διευθετήσεις και λεονταρισμούς για το ποιος βάζει τους όρους και να κάνει ο κ. Τσίπρας, το όνειρο επανόδου στην εξουσία πάνω στις πλάτες άλλων, θρυμματίζεται.
Η διολίσθηση στην περιοχή της χαμένης ψήφου, είναι αποτέλεσμα κυρίως του πολιτικού αμοραλισμού της ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θεώρησε, ή έλαβε διαβεβαιώσεις ότι είναι...

Δημοσκόπηση Marc για τον ΑΝΤ1: Διευρύνεται η διαφορά Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Διευρύνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της Marc για τον ANT1 η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα αυξήθηκε στις 6 μονάδες από 5,2 στις αρχές Απριλίου.
Η δημοσκόπηση καταγράφει οριακή άνοδο για ΚΚΕ και «κόμμα Κασιδιάρη» και μικρή πτώση για ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.
Στην πρόθεση ψήφου, η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 6 μονάδες. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία...

Αποσυσπείρωση για τον ΣΥΡΙΖΑ στην τελική ευθεία προς τις κάλπες

Αντιμέτωπος με το σύνδρομο της αποσυσπείρωσης βρίσκεται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Το παράδοξο είναι ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο δεν εισπράττει το παραμικρό από τη φθορά της κυβέρνησης αλλά εμφανίζει και απώλειες προς τα Αριστερά του με ένα μικρό αλλά κρίσιμο ποσοστό ψηφοφόρων του να κατευθύνεται στο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη και στο ΚΚΕ.
Όταν παραμονές εκλογών ένα κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζει κάμψη των ποσοστών του, τότε την επομένη της εκλογικής...

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Εκλογές 2023 - Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 6,2% το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας

Πώς διαμορφώνεται η εικόνα της πρόθεσης ψήφου στην περίπτωση δεύτερων εκλογών 
- Τι απαντούν οι πολίτες στο ερώτημα για αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας
Στην τελική ευθεία προς τις βουλευτικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πρόθεση ψήφου του ΣΥΡΙΖΑ με 5,9% και στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων με διαφορά 6,2%, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση...

Ολική επαναφορά ποσοστών ΝΔ και Μητσοτάκη στα προ Τεμπών επίπεδα

Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε εντυπωσιακά, με εκπλήξεις και νέα δεδομένα.
 
Ο νέος γύρος δημοσκοπήσεων δείχνει ότι η ΝΔ εμφανίζει μια μεγάλη κάλυψη των απωλειών λόγω των Τεμπών της τάξης του 65%-70% σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. 
Σημειώνεται δε, ιδιαίτερα ότι η διερεύνηση των προθέσεων των αναποφάσιστων μας φέρνει μπροστά στο συμπέρασμα ότι ενώ η κυβερνώσα παράταξη ανοίγει ήδη σημαντικά τη διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ, διαθέτει και μεγαλύτερα αποθέματα...

Ο Αλέξης με έμπνευση από τον… «Τζουμπέ»!

Απελπισίας το ανάγνωσμα. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει στις δημοσκοπήσεις αλλά ο πρόεδρος Αλέξης έχει πεισθεί από αυτές, και δεν βλέπει στον ορίζοντα να αναδύεται κυβέρνηση πλειοψηφίας 151 βουλευτών. Έτσι ανέκρουσε πρύμναν και δήλωσε ότι εναλλακτική λύση αποτελεί η κυβέρνηση ανοχής.
«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να στηριχθεί μια κυβέρνηση, είτε με τη συμμετοχή κάποιου σε αυτήν, είτε με την ανοχή του», είπε σε εκπομπή του Alpha. Και δεν είναι η πρώτη φορά που προτίθεται να καταφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το συνταγματικό «κόλπο» επιβίωσης στην εξουσία.
Το 2019 ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Τζανακόπουλος είχε εκφράσει τη βούληση του πρωθυπουργού να συνεχίσει να κυβερνά με ψήφο ανοχής, εάν αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.
Εζήλωσαν στο κόμμα δόξαν… Δημητρίου Βούλγαρη, του επονομαζόμενου και «Τζουμπέ»...

Κυβέρνηση ανοχής αλά Τσίπρα

Τα περί κυβέρνησης ανοχής, τα οποία πλασάρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποσύροντας -για λόγους εντυπώσεων- τα περί προοδευτικής κυβέρνησης των ηττημένων, δεν είναι καινούργια. 
Τα ίδια ακριβώς διακινούσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και το 2019, όταν παραμονές των εκλογών και βλέποντας με φόρα την ήττα να έρχεται πυροδοτούσαν μια, εντελώς ανύπαρκτη για τα ελληνικά πολιτικά πράγματα, συζήτηση.
Η κυβέρνηση ανοχής που περιγράφει ο κ. Τσίπρας, ως την εναλλακτική λύση για να κυβερνήσει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα κοινοβουλευτικό παρατράγουδο. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, το οποίο προϋποθέτει ότι, αν πχ τα βρουν με τον Ανδρουλάκη και από κοινού...

Ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης στα ελληνικά ΜΜΕ - Τι αποκαλύπτει έρευνα της Deutsche Welle

«#metoo στην ελληνική δημοσιογραφία», τιτλοφορείται το άρθρο της Deutse Welle με αναφορές σε μια πρόσφατη έκθεση για το θέμα και μαρτυρίες θυμάτων στο χώρο των ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την έρευνα «Κώδικας Σιωπής: Φόβος, Στίγμα και Παρενόχληση των Ελληνίδων Δημοσιογράφων»
Το 43% των ερωτηθέντων υπήρξε θύμα περιστατικών σεξουαλικής φύσης, το 35% δέχτηκε λεκτική παρενόχληση, το 81% αντιμετώπισε τα περιστατικά εντός της εργασίας, με το 51% των θυτών να είναι ιεραρχικά ανώτεροι. 
Το 53,8% των θυμάτων δεν ανέφερε το περιστατικό από φόβο ότι δεν θα έχει υποστήριξη...

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Εξακομματική (τουλάχιστον) η επόμενη Βουλή – Δυσκολία στον σχηματισμό Κυβέρνησης (κάρτες)

Τη σημαντική δυσκολία για τον σχηματισμό Κυβέρνησης στις κάλπες της 21ης Μαΐου 
ανέδειξε και η σημερινή δημοσκόπηση της Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως η επόμενη Βουλή θα είναι (τουλάχιστον) εξακομματική με αποτέλεσμα «να μην βγαίνουν τα νούμερα» ούτε με για τον σχηματισμό «Κυβέρνησης νικητών», «ούτε Κυβέρνησης ηττημένων».
Στη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ, ετέθη το ειδικό ερώτημα σε όσους...

Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Δύο δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ΝΔ ανακτά τις απώλειες – Διαφορά 6,2% η Alco, 5,9% η Opinion Poll

Τη σταδιακή επιστροφή της ΝΔ στα προ Τεμπών ποσοστά καταγράφουν οι νεότερες δημοσκοπήσεις, ανακτώντας τις δυνάμεις της και διευρύνοντας τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστά κοντά ή και πάνω από το 6% όσον αφορά την πρόθεση ψήφου.
Τα ευρήματα δύο σημερινών ερευνών, Alco και Opinion Poll, οι οποίες έρχονται σε συνέχεια εκείνης της Metron Analysis, επιβεβαιώνουν ότι παγιώνεται η τάση ανάκτησης των απωλειών μετά το τραγικό δυστύχημα σε ποσοστό αρκετά 60% και άνω, γεγονός...

Πού στοχεύει ο τυχοδιωκτισμός Τσίπρα

Δέσμιος του πολακισμού και του πολιτικού κυνισμού
που διακρίνει κάθε ενέργεια τα χρόνια της καθεστωτικής του παρουσίας στα δημόσια πράγματα, ο Αλέξης Τσίπρας επιτελεί ένα ρόλο με ξεκάθαρο δόλο.
Η απληστία του επικυριαρχεί της κοινής λογικής, απέναντι στο μείζον που είναι η κοινωνική αστάθεια. 
Διότι υπαρξιακά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται με την επικράτηση της αναταραχής και τρέφεται πολιτικά από τη διάχυση του διχασμού. Δεν στρώνει απλώς το χαλί ακόμη μιας εκλογικής ήττας, αλλά στοχεύει στην εσωτερική αποσταθεροποίηση μετά από την καταγραφή της.

Ακόμη μια νάρκη δηλαδή σαν κι αυτή της απλής αναλογικής με την οποία...

Βρίζοντας το κοινό!

Στην πώληση του προϊόντος του ο Γιάνης άριστος!
 
Απλώνει στον πολιτικό πάγκο ανατίναξη τραπεζών και τρόμο για κάθε λογικό άνθρωπο, πασπαλισμένα με ελίτ συμπεριφορά. 
Απευθύνεται στο κατακάθι της θολούρας. 
Μαζεύει φρικιά χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας και βαριεστημένους ανέμελου, με τακτοποιημένα τα εισοδήματα τους που μπορούν να ζήσουν ανά πάσα στιγμή κάπου αλλού. Η επιτομή του «δε με νοιάζει, π@@τ@ν@ όλα».

Ο Γιάνης είναι πολιτικός αρχηγός. Ηγείται κόμματος. Χαβαλέδων που τα' χουν «σιαγμένα», όπως λέει ο συνηθισμένος άνθρωπος, ο συνηθισμένος πολίτης...

ΜέΡΑ25 όπως Νύχτα'15: Η σιωπή του Αλέξη Τσίπρα

Δεν έχασε χρόνο ο Βαρουφάκης καθώς φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του αμέσως μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών. Έχει συνειδητοποιήσει από καιρό ότι για να ξαναμπεί στη Βουλή πρέπει να εκσφενδονίσει μερικές ακόμα από τις «καινοτόμες» ιδέες του για να εντυπωσιάσει το αντισυστημικό κοινό.

Όταν βρέθηκε στην εξουσία με τον ΣΥΡΙΖΑ, κρατώντας το τιμόνι της οικονομίας στα χέρια του, επέλεξε την «ανυπακοή» στην Ευρώπη και το κλείσιμο των τραπεζών κάτι που υπερηφανευόταν ότι προκάλεσε ο ίδιος. Βέβαια, ενώ ισχυρίζεται ότι τότε τις τράπεζες τις είχε κλείσει ο Ντράγκι...

Μητσοτάκης: Διχαστικός και επικίνδυνος ο Τσίπρας - Αποκλείστε με την ψήφο σας μια κυβέρνηση «κουρελού»

«Η Δυτική Αθήνα θα γίνει και αυτή γαλάζια, όπως γαλάζια θα γίνει και ολόκληρη η Ελλάδα» 
διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην πρώτη ανοικτή συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Αιγάλεω, η οποία πραγματοποιείται στο γυμναστήριο «Σταύρος Βενέτης».
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του σημειώνοντας με έμφαση ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τήρησε όλες τις δεσμεύσεις της σε ότι αφορά τη μείωση των φόρων και την αύξηση των...

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 6,2% η διαφορά Ν.Δ - ΣΥΡΙΖΑ – Οι πιθανότητες της αυτοδυναμίας (κάρτες)

Προβάδισμα 6,2 ποσοστιαίων μονάδων έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα, στην τελική ευθεία προς τις βουλευτικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πρόθεση ψήφου του ΣΥΡΙΖΑ με 5.9% και στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων με διαφορά 6.2%.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll στο THE TOC, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται : Νέα Δημοκρατία 32.5%,
ΣΥΡΙΖΑ 26.3%
, ΠΑΣΟΚ 10%, Κ.Κ.Ε 5.3%...

Αλέξης Τσίπρας: Δηλητήριο, καμπάνια του «μαύρου» και δημοσκοπήσεις

Ο Αλέξης Τσίπρας είτε ως θύτης, είτε ως ηθικός αυτουργός είναι υπόλογος για τη διατάραξη της δημοκρατικής ομαλότητας και της κοινωνικής ηρεμίας, που αδιάλειπτα μολύνονται από το πολιτικό δηλητήριο που διαχέεται μέσω της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ στον δημόσιο βίο.

Δέσμιος των αφορισμών και των χαλκευμένων κατηγοριών, με τυχοδιωκτική επιμέλεια ο κ. Τσίπρας όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, ανασύρει από την πολιτική του καβάτζα, σκάνδαλα με τις δημοσκοπήσεις και τον μόνιμο εχθρό των ΜΜΕ. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεχνάει ότι δεν δικαιούται δια να ομιλεί για το θέμα των μετρήσεων της κοινής γνώμης, καθώς..

Βαρουφάκης «εκτελεί» Τσίπρα

Ένας πολιτικός ηγέτης, ανεξάρτητα από τις ικανότητές του, χρειάζεται να έχει και την τύχη με το μέρος του. Ή να το πω ανάποδα, να μην την έχει απέναντί του. Για σκεφτείτε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είχε προκηρύξει εκλογές στα τέλη Φεβρουαρίου για τις 26 Μαρτίου, όταν οι αντιδράσεις για την τραγωδία των Τεμπών θα βρισκόταν στην κορύφωσή τους.

Ο Μητσοτάκης, όπως όλοι το παραδέχονται, είναι τυχερός επειδή έχει τον Τσίπρα ως βασικό του αντίπαλο. Βέβαια, σηκώνει πολλή κουβέντα αν το πρόβλημα για τη Ριζοσπαστική Αριστερά είναι ο ίδιος ο Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, αυτό θα είναι το αντικείμενο της...

Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Ανάμεσα στα θύματα και την Αριστερά, διαλέγουν την… Αριστερά!

«Είμαστε με τα θύματα!», διακηρύσσουν με κάθε ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ, από τον πρώτο ως τον τελευταίο. Είναι το καινούργιο «μεγάλο ψέμα» που για να μετουσιωθεί σε αλήθεια πρέπει να επαναλαμβάνεται πολλές φορές – για να θυμηθούμε και τον Γκέμπελς! Η εγχώρια και διεθνής εμπειρία έχει δείξει πως κάθε φορά που ένα σκάνδαλο ακουμπά την Αριστερά, τα θύματα θυσιάζονται στον βωμό της προστασίας του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματός της. Και τότε ανάμεσα στα θύματα και την Αριστερά, επιλέγουν την… Αριστερά! ...

«Στραπατσαρισμένη» αξιωματική αντιπολίτευση

«Τίτλοι τέλους για τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης» έγραφε η Αυγή αλλά την ίδια ημέρα η πρώτη δημοσκόπηση ταυτόχρονα με την προκήρυξη των εκλογών, δεν «εκδίδει» πιστοποιητικό θανάτου της «χειρότερης κυβέρνησης».
Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει σήμερα το «Βήμα» η πρόθεση ψήφου δίνει 27,8 στη ΝΔ, 22,2% στον ΣΥΡΙΖΑ (5,6% διαφορά), 8,5% στο ΠΑΣΟΚ, και 4.4% στο ΜέΡΑ 25. Η διαφορά στους δύο πρώτους ανεβαίνει στο 6,9% στην «εκτίμηση ψήφου», με την ΝΔ στο 33,8%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 26,9% το ΠΑΣΟΚ να ασθμαίνει στο 10,3% και το ΜέΡΑ 25 στο 5,4%. Αναφέρουμε...

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ανακτά το χαμένο έδαφος η Ν.Δ. – Στο 6,9% η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ (Kάρτες)

Μηνύματα προς όλα τα κόμματα στέλνουν οι ψηφοφόροι, καθώς σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση, μετά την προκήρυξη των εκλογών που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής»

Τα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών δημοσιεύει σήμερα το Βήμα. 
Η ΝΔ δείχνει να ανακτά τις δυνάμεις της, διευρύνοντας τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 6,9 μονάδες στην εκτίμηση...