Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Εντυπωσιακές εικόνες από την τετραμερή αεροναυτική άσκηση Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας (BINTEO)

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τετραμερής αεροναυτική άσκηση Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας με την επωνυμία «ΕUΝΟΜΙΑ».
Η εναρκτήρια δραστηριότητα, στην οποία συμμετείχαν αεροπορικά και ναυτικά μέσα από τις 4 χώρες, σηματοδότησε και την έναρξη της Πρωτοβουλίας την Τετάρτη (28/08). Ακολούθησε η πλήρης δραστηριότητα των 4 χωρών, μέχρι την τελική φάση της άσκησης το πρωί της Παρασκευής (28/08).
Οι ενέργειες υλοποιήθηκαν στο θαλάσσιο χώρο νότια της Κύπρου, από τις 26 μέχρι τις 28...

«Xαστούκι» Μακρόν στον Ερντογάν: Η Τουρκία δεν παίρνει από λόγια, θέλει πράξεις

Νέα ηχηρή παρέμβαση στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας έκανε την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η χώρα του σκληραίνει τη στάση της με φόντο τις δραστηριότητες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σύμφωνα με το Reuters, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τόνισε πως «η Άγκυρα σέβεται μόνον λόγια που συνοδεύονται από πράξεις»...

Η Ισχυρή Συμμαχία: Ελλάς, Γαλλία και Ισραήλ κυρίαρχοι στην ανατολική Μεσόγειο

Νευρική κρίση σε Αμερική, Γερμανία και Τουρκία προκάλεσε η ταχύτατη ανάπτυξη του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μεσόγειο και η παρουσία μαχητικών RAFALE στη βάση της Σούδας.
Η επέλαση των Γάλλων στη θαλάσσια ζώνη που είχε δεσμεύσει η Άγκυρα ήταν μια πρόβα τζενεράλε πριν την υπογραφή συμφώνου αμυντικής συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία.
Η πρόβλεψη για μόνιμη παρουσία γαλλικών πολεμικών στο Αιγαίο και η στρατιωτική εμπλοκή...

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τούρκος κυβερνήτης υποβρυχίου είπε “παραδίνομαι” στους Έλληνες διώκτες του

Ειδικού Συνεργάτη
Τις προηγούμενες ημέρες το επεισόδιο με τη φρεγάτα Λήμνος και το Κεμάλ Ρέις, αλλά και με το τουρκικό F-16 που μετά από αερομαχίες με Ελληνικά έμεινε από καύσιμα και παραλίγο να στουκάρει στο Αιγαίο, δεν ήταν τα μόνα.
Είχαμε και άλλα επεισόδια, στον αθέατο πόλεμο των υποβρυχίων.
Ως γνωστόν, η Ελλάδα, έχει την υπεροχή στον έλεγχο των θαλασσών με υποβρύχια, λόγω των αθέατων υποβρυχίων Τύπου 214, που δεν είναι δυνατόν να εντοπιστούν από τα τουρκικά ανθυποβρυχιακά συστήματα.
Τα τουρκικά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα και τα...

Η αγωνία μπροστά στα 284 νέα κρούσματα

Τετραπλασιασμός των κρουσμάτων από τις αρχές του μήνα μέχρι σήμερα. 

Από 75 στα 284. 
Επταπλασιασμός νοσούντων στην Αττική. Από 19 στα 141 τα κρούσματα. 
Αύξηση επίσης του εφησυχασμού, της διασποράς της ψευδαίσθησης ότι “ξεμπερδέψαμε” μετά την επιτυχή διαχείριση κατά την περίοδο της καραντίνας και της συνωμοσιολογίας ότι οι μάσκες είναι περιττές...

Αντιπολίτευση χωρίς ίχνος ηθικής από τον ΣYΡΙΖΑ - Το αδιέξοδο του Τσίπρα

Απέλπιδα προσπάθεια να αλλάξουν το κλίμα και να στρέψουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στο πεδίο της πανδημίας κάνουν τα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, τα οποία δεν μπορούν ακόμη να συνέλθουν από τις συνεχείς αναταράξεις σε εσωκομματικό επίπεδο.
Η αγωνία του Αλέξη Τσίπρα για το πολιτικό του μέλλον είναι πλέον κάτι παραπάνω από έκδηλη, γι' αυτό χωρίς κανένα ίχνος ντροπής και ηθικής επιχειρεί να σηκώσει ατζέντα εκμεταλλευόμενος την αγωνία των γονιών και των μαθητών για την έναρξη της φετινής σχολικής...

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Στον ΣΥΡΙΖΑ… πήγαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα!

Ο ΣΥΡΙΖΑ περιδινίζεται σε ένα (αδιανόητο για αυτούς, αλλά αναμενόμενο για μας), αλαλούμ. 
Παραδοσιακοί κομματικοί βάλουν κατά της ηγεσίας και των επήλυδων Πασόκων. Εναντίον των τελευταίων βάλουν με συγκεντρωτικά πυρά πλέον και οι γνωστοί «53», που αποτελούν την αριστερή «συνείδηση» κόμματος. 
Από την πλευρά τους οι Πασόκοι συστοιχίζονται παρά τω Τσίπρα, την μοναδική νομιμοποιητική βάση της παρουσία τους...

Ο Ερντογάν στην γωνία, η Ελλάδα σε εγρήγορση

Διπλωματικές αντιδράσεις που δεν περίμενε βρίσκει μπροστά της η Τουρκία, προκειμένου να δημιουργήσει τετελεσμένα απέναντι στην Ελλάδα. 
Περίμενε ότι στο τόξο Εβρος-Αν. Μεσόγειος θα έκανε περίπατο. Δεν βρήκε τα διεθνή ερείσματα που υπολόγιζε. 
Η συμπεριφορά της ως επίμονος ταραξίας και οι υπερβολές της στήνουν σταδιακά ένα «μέτωπο» εναντίον της. H τακτική της έχει κουράσει τους συνομιλητές της. Αποτέλεσμα είναι να...

Οι «μικρές» αλλά «στρατηγικές» νίκες Μητσοτάκη απέναντι στον Ερντογάν

Κάποιοι περίμεναν στην γωνία την Ελλάδα. 
Ορισμένοι άλλοι θεωρούσαν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έκανε το «λάθος» που θα εξυπηρετούσε την άλλη πλευρά. Όπως αποδεικνύεται τίποτα από τα παραπάνω δεν έγιναν. 
Η ψύχραιμη και θεσμική στάση της Αθήνας που είχε ως στόχο να καταδείξει ότι η πηγή της έντασης στην περιοχή είναι οι ενέργειες της Τουρκίας, δείχνει ότι φέρνει αποτελέσματα.
Ήταν αρχές Ιουνίου όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε μια...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων της Κυριακής...