Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 19 Μαρτίου 2023

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των αυριανών εφημερίδων, της Κυριακής 19 Μαρτίου 2023...

Ποιος εγγυάται ένα αποτελεσματικό κράτος;

Τα ερωτήματα, που θα τεθούν στις προσεχείς εκλογές, έχουν μία συνισταμένη: ποιος έχει τη διάθεση, τη δυνατότητα και τα προσόντα να επανιδρύσει ένα αποτελεσματικό κράτος στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής φιλελεύθερης δημοκρατίας, το οποίο θα διατηρήσει την αξιοπιστία της χώρας και θα μεριμνά για το κοινωνικό κράτος.

Η έως το 2019 χαμένη αξιοπιστία της χώρας ανακτήθηκε με τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού. Η Ελλάδα πρωτοστάτησε στη διαφύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων από το 2020 και εντεύθεν. Ο πρωθυπουργός ήταν μέλος της ομάδας (Μακρόν, Ντράγκι, Μητσοτάκης)...

Ο αντισυστημισμός ως εκκολαπτήριο του νέου ολοκληρωτισμού

Διαβάζοντας τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, αν δεν κάνω λάθος, όλες διαπιστώνουν ένα ποσοστό της λεγόμενης αντισυστημικής ψήφου, ως έκφραση οργής για τους περισσότερους πολίτες νεαρής, κυρίως, ηλικίας. 

Θα ήταν λάθος να εκλάβουμε αυτό το ποσοστό ομογενοποιημένο, χωρίς τις απαραίτητες διαστρωμάτωσεις και ιδιαιτερότητες, κάθε ξεχωριστής ηλικιακής και κοινωνικής κατηγορίας. Εκείνο που νομίζω πρέπει να μας απασχολήσει είναι το φαινόμενο καθεαυτό της αντισυστημικής ψήφου, είτε ως έκφραση απογοήτευσης και διαμαρτυρίας, είτε ως ένα φαινόμενο με μόνιμα λίγο - πολύ χαρακτηριστικά και τους κινδύνους που ενέχει...

Ήθελαν να τον λιντσάρουν!

Όποιος δει όλο το επίμαχο βίντεο που αφορά την πορεία του οχήματος της ΕΛΑΣ, δε χρειάζεται να διαθέτει πολύ μυαλό για να καταλάβει πως ουσιαστικά επρόκειτο για απόπειρα ακινητοποίησης του συγκεκριμένου οχήματος. Η τοποθέτηση των κάδων στην Ακαδημίας ουδεμία σχέση είχε με την πορεία.
Τι θα συνέβαινε αν οι «διαδηλωτές» πετύχαιναν τον σκοπό τους;
Προφανώς θα κερνούσαν σοκολατάκια στον οδηγό, πιθανόν και λικέρ, θα είχαν μια φιλική κουβέντα μαζί του, θα φρόντιζαν για την καθαριότητα του οχήματος και μετά από λίγο ο άνθρωπος, περιχαρής για την αβρότητα των «διαδηλωτών», θα συνέχιζε την πορεία του...

Ρωσίδα κατάσκοπος: Ψάχνουν τις μυστικές διαδρομές της - «Ξεσκονίζουν» το laptop που άφησε στο διαμέρισμά της

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη Ρωσίδα κατάσκοπο, προκειμένου να αποκαλυφθούν όλες οι κινήσεις της στην Ελλάδα
Οι ελληνικές Αρχές αναζητούν τις επαφές, τις διαδρομές αλλά και την δράση της «Μαρίας Τσάλλα» έπειτα από την αποκάλυψη της διπλής της ταυτότητας.
Η 35χρονη από τη μία δήλωνε ομογενής με κατάστημα πλεκτών στο Παγκράτι και από την άλλη πράκτορας της Ρωσίας εκπαιδευμένη στο περιβόητο πρόγραμμα «Illegals».
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο της ΕΥΠ βρίσκονται όλα όσα...

ΟΣΕ: Τι απαντά στη ΡΑΣ για την εκπαίδευση των σταθμαρχών

Απάντηση στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) δίνει ο ΟΣΕ για την εκπαίδευση των σταθμαρχών.
«Η διαδικασία και το αντικείμενο εκπαίδευσης είναι απολύτως συμβατά με τον Οδηγό Σπουδών που η ίδια η Ρυθμιστική Αρχή ενέκρινε με την από 29.7.2021 απόφασή της», αναφέρει ο ΟΣΕ στην ανακοίνωσή του.
«Οι βεβαιώσεις ολοκλήρωσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων πιστοποιούνται με εσωτερική αλληλογραφία των εμπλεκόμενων Διευθύνσεων του Οργανισμού και είναι...

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Τραγωδία στα Τέμπη: Δεν ήξερε να χειριστεί την ηλεκτρονική χάραξη ο 59χρονος σταθμάρχης - Έγγραφο-ντοκουμέντο (Video)

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη. 
Σύμφωνα με έγγραφο-ντοκουμέντο ο 59χρονος σταθμάρχης δεν ήξερε να χειριστεί την ηλεκτρονική χάραξη.
Η ανάλυση των στοιχείων του πίνακα ελέγχου στoν σταθμό της Λάρισας δείχνει ότι ο μοιραίος σταθμάρχης από τη στιγμή που έμεινε μόνος του δεν πραγματοποίησε καμία ηλεκτρονική χάραξη για τα τρένα που διαχειρίστηκε, μαζί με την αμαξοστοιχία του Intercity.
Σε έγγραφο αναγράφεται ότι την ώρα που αποχώρησαν οι δύο εμπειρότεροι σταθμάρχες –χωρίς να τηρήσουν το ωράριό τους– ο 59χρονος δεν έχει αγγίξει το ηλεκτρονικό σύστημα τηλεδιοίκησης...

Κατώτατος μισθός: Στα 780 ευρώ μετά την αύξηση - Η ανακοίνωση από τον Μητσοτάκη

Ανακοινώθηκε η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού 
από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ο κατώτατος μισθός με τη νέα αύξηση φτάνει τα 780 ευρώ και σε ποσοστό φθάνει το 9,4%
«Η νέα αύξηση θα συμπαρασύρει τα επιδόματα ανεργίας και όλες τις παροχές που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό».
Υπενθύμισε ότι το 2019 ο κατώτατος μισθός ήταν στα 650 ευρώ «κάτι που σημαίνει ότι από τότε έχουν προστεθεί τρεις επιπλέον μισθοί για...

Ε.Υ.Π: Αποκαλύφθηκε υπόθεση κατασκοπείας με πρωταγωνίστρια μια αλλοδαπή

«Σε μια σημαντική αποκάλυψη του τρόπου δράσης και διείσδυσης ξένων υπηρεσιών στη χώρα μας προχώρησε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών» σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΠ.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Συγκεκριμένα, έρευνες που συστηματικά διεξήγαγε η ΕΥΠ, σε συνέχεια πληροφοριών που συνέλεξε, απέδειξαν ότι η φερόμενη ως «Μαρία Τ.», η οποία τα τελευταία χρόνια ισχυριζόταν ότι είναι Ελληνίδα και δραστηριοποιούνταν ως φωτογράφος και ιδιοκτήτρια καταστήματος ειδών χειροτεχνίας και πλεκτικής στην Αθήνα, με ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα από το 2018, στην πραγματικότητα είναι...

Κυριάκο, βγες μπροστά!

Είναι γεγονός, πέραν πάσης αμφιβολίας, πως η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση μέσα στον γαλαξία μας. 
Τι εννοώ; Ενώ συνέβη ένα τραγικό δυστύχημα με 57 νεκρούς για το οποίο ευθυνόταν 100% ο δημόσιος τομέας, αίφνης βρέθηκε κατηγορούμενος ο ιδιωτικός τομέας και οι ιδιωτικοποιήσεις. 
Μαγική εικόνα; Όχι τόσο μαγική, αν λάβουμε υπ' όψη την προϊστορία αυτής της χώρας, όπου το δημόσιο ήταν εξ' ορισμού καλό και το ιδιωτικό εκπροσωπούσε το απόλυτο κακό. Όπου το κέρδος εθεωρείτο ως ένα αναγκαίο κακό.
Έτσι είδαμε παιδιά του γυμνασίου, σε ακριτικό νησί, να υποδέχονται την Πρόεδρο της Δημοκρατίας με ένα πανό που έγραφε «το αίμα μας, τα κέρδη τους». Προφανώς κάποιος «επαναστάτης» καθηγητής είχε τη φαεινή ιδέα να μπολιάσει με ανοησίες εφηβικές ψυχές.
Και ήρθε ο πρωθυπουργός και ζήτησε συγγνώμη για τις διαχρονικές ευθύνες της πολιτείας για το δυστύχημα.
Κυριάκο, μια γενικόλογη συγγνώμη συσκοτίζει, δε διαφωτίζει. Θα είχε πολιτικό νόημα αν αναφερόταν σε συγκεκριμένες...

ΣΥΡΙΖΑ: Επιλογή το μονοπάτι του χθες με συνοδοιπόρο το ΠΑΣΟΚ

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκει διαρκώς επιχειρήματα και αναθέματα για τη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της αλλά αδιάλειπτα δηλώνει απών από τα μείζονα που συνδέονται ευθέως με την πραγματική ρίζα του κακού της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών.
Αυτή που δεν αντιμετώπισε αρκούντως αποτελεσματικά ούτε η γαλάζια διακυβέρνηση, η οποία όμως στις μάχες για ρήξη με τις λογικές ασυδοσίας και παλαιοσυνδικαλισμού δεν βρήκε συμμάχους αλλά παρατάξεις που αντιπάλεψαν την προσπάθεια να απαλλαγεί το ελληνικό κράτος από τα δεσμά και τις παθογένειες του παρελθόντος.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σιώπησε απέναντι στην κινητοποίηση των συνδικάτων για την αξιολόγηση την ώρα που η χώρα θρηνεί θύματα και εξαιτίας της απουσίας της...

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

Όποτε και αν γίνουν εκλογές, ο καιρός εγγύς. 
Η ΝΔ παραμένει πρώτη με ψαλιδισμένη την προοπτική αυτοδυναμίας. 
Το γεγονός ότι το ελλείπον ποσοστό μετακομίζει στην επικράτεια της αδιευκρίνιστης ψήφου και δεν προσεγγίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ, της επιτρέπει να διατηρεί ελπίδες ανάκαμψης, για δύο κυρίως λόγους:
Ένα τμήμα των πολιτών απεύχεται την ακυβερνησία. Με δυσθυμία ίσως επιστρέψουν το κυβερνών κόμμα. 
Ο δεύτερος είναι ότι οι εκλογές είναι «συγκριτική διαδικασία»
Ο μέσος πολίτης δεν ψηφίζει το ιδανικό κόμμα των ονείρων του, που δεν...

Είναι αναστρέψιμη η δημοσκοπική εικόνα;

Τα Τέμπη έχουν «ραγίσει» την παγωμένη επί χρόνια πολιτική εικόνα, η Ν.Δ εμφανίζει σοβαρές, αλλά όχι δραματικές φθορές και η επίτευξη της αυτοδυναμίας φαίνεται να δυσκολεύει, χωρίς να ακυρώνεται ως δυνατότητα.
Τα ευρήματα και των έξι δημοσκοπήσεων μετά το δυστύχημα των Τεμπών (Marc, GPO, MRB, Prorata, Pulse, Metron Analysis) καταλήγουν πάνω - κάτω στην ίδια εικόνα: Η ΝΔ παραμένει πρώτη με σοβαρές φθορές, συντηρώντας μια διαφορά 3% με 5,8%, όταν πριν την τραγωδία, αυτή κυμαίνονταν μεταξύ 6% -7,5%. Έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα, αλλά διατηρεί καθαρό προβάδισμα.

Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ δεν εισπράττει, το δε, ΠΑΣΟΚ εμφανίζει απώλειες. Στην ουσία...

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Δημοσκόπηση MEGA: Στο 7,4% η διαφορά Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου (κάρτες)

Στο 7,4% ανέρχεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία ανεβαίνει στο 33,7% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πάει στο 26,3%. 
Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 11,8%, το ΚΚΕ στο 7,5%, η Ελληνική Λύση στο 5,2%, το ΜέΡΑ 25 στο 4,5%, οι Ελληνες – Εθνικό Κόμμα στο 4,6% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1,2%...

Τελείωσε πραγματικά η πανδημία;

Μια νέα πραγματικότητα έχει πια εγκατασταθεί στις ζωές μας, μετά την έλευση της πανδημίας του ιού SARS-CoV2 που προκαλεί την ασθένεια Covid-19. Τρία χρόνια μετά την πρώτη ανακοίνωση και την έναρξη πρωτοφανών μέτρων προστασίας, εγκλεισμού, ταχύτατης ανάπτυξης εμβολίων και φαρμάκων, σε ολόκληρο τον πλανήτη, το ερώτημα είναι εύλογο: Τελείωσε πραγματικά η πανδημία;

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφορικά με την πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δήλωσε: «Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το υπουργείο...

Χρειαζόμαστε και μια Μεγάλη Ιδέα «εσωτερικού»

Η κακοδαιμονία του ελληνικού κράτος με τον σιδηρόδρομο είναι διαχρονική. Ανέκαθεν τα ιδιωτικά συμφέροντα, αντιστρατεύονταν ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο. Τον 19ο αιώνα λόγω έλλειψης δρόμων οι καραβοκύρηδες είχαν στα χέρια τους τις συγκοινωνίες και έβλεπαν ανταγωνιστικά τη δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου. Έτσι η Ελλάδα υπήρξε η τελευταία βαλκανική χώρα, που έφτιαξε σιδηρόδρομο.

Χαρακτηριστικά ο Κουμουνδούρος το 1879, με δεδομένη την ενσωμάτωση της Θεσσαλίας, υπέγραψε συμβάσεις με εταιρεία γαλλικών συμφερόντων για την...

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Το «κρυφτούλι» της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και η αγωνία για τα F-16 και τα F-35

Αντιφατικά μηνύματα στέλνει η Άγκυρα στην Ουάσιγκτον, καθώς το αδιέξοδο για τα F16 παραμένει και παρά τους κομπασμούς της τουρκικής πλευράς ότι έχει και άλλες «εναλλακτικές», η εμπλοκή τόσο στο θέμα των F16 όσο και οι συνεχιζόμενες κυρώσεις που έχουν αποκλείσει την Τουρκία από το πρόγραμμα F35, συνιστούν όπως οι ίδιοι οι Τούρκοι ειδικοί παραδέχονται, σοβαρή απειλή για την αξιοπιστία και ισχύ της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και απειλούν με ανατροπή την «ισορροπία» στο Αιγαίο.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χ. Ακάρ αναφέρθηκε και πάλι στο ζήτημα αυτό στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τονίζοντας ότι...

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να προκαταλάβει τα συμπεράσματα της Δικαιοσύνης

Κάθε θαύμα στην Ελλάδα κρατά τρεις ημέρες αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε και κράτησε δέκα! 
Η αξιωματική αντιπολίτευση έδωσε χθες το εναρκτήριο λάκτισμα της πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας των Τεμπών.
Οι βουλευτές του με πρώτο υπογράφοντα τον Τσίπρα, ζητούν όλα τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων μεταξύ υπουργείου Μεταφορών και Hellenic Train από τον Απρίλιο του 2019 έως και την υπογεγραμμένη σύμβαση ΥΔΥ 2022 που κυρώθηκε στη βουλή τον Ιούλιο του 2022, συμπεριλαμβανομένου και του προσχεδίου της νέας σύμβασης. Παράλληλα με...

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Το «μαύρο κουτί» για τα Τέμπη: «Ο σταθμός Λάρισας έχει τηλεδιοίκηση, ο σταθμάρχης δεν ήξερε να τη χειριστεί»

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την τραγωδία στα Τέμπη με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. 
Το «μαύρο κουτί» της τηλεδιοίκησης, το οποίο και λειτουργεί στο σταθμό της Λάρισας, περιείχε νέα αποκαλυπτικά στοιχεία.
Σύμφωνα με την «Καθημερινής της Κυριακής», ο 59χρονος προφυλακισμένος σταθμάρχης Λάρισας δεν γνώριζε ή επέλεξε να μη χρησιμοποιήσει το σύστημα τηλεδιοίκησης που υπήρχε στο σταθμό, ενώ οι δύο εμπειρότεροι συνάδελφοι του εγκατέλειψαν -νωρίτερα από το προβλεπόμενο ωράριο- το πόστο τους, αφήνοντάς τον μόνο.
Αυτό αποτυπώνεται στον πίνακα καταγραφής συμβάντων, όπου και φαίνονται όλες οι εντολές...

Διαδικτυακό πάρτι με πλαστά φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής με ηρωίνη

Εμπόριο ψευδών υποσχέσεων για σκευάσματα που θεραπεύουν κάθε ασθένεια n Πόσο ασφαλές είναι κανείς να προμηθεύεται συμπληρώματα διατροφής και φαρμακευτικές ουσίες από το Ιντερνετ και πώς μπορεί να προστατευθεί ο καταναλωτής
Στα μέσα του περασμένου μήνα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) απέστειλε μία (όχι και τόσο) ασυνήθιστη προειδοποίηση για συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής. Το όνομα του προϊόντος είναι KSM-66 Ashwagandha ...

«Ποιος μπορεί;» (να αλλάξει το κράτος) το νέο διακύβευμα του Μαξίμου – Πιέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω Σπίρτζη

Σε κατ’ αντιπαράσταση συζήτηση Γεραπετρίτη – Σπίρτζη καλεί η κυβέρνηση 
- Αναθεώρηση στρατηγικής αφότου καθάρισε ο διάδρομος των πολιτικών εξελίξεων, σε ό,τι αφορά τον εκλογικό χρόνο 
– Σύγκρουση «τώρα ή ποτέ» με τα… σκοτάδια ζητάει ο Μητσοτάκης
Η άμεση εκκρεμότητα ήταν να καθαρίσει ο εκλογικός ορίζοντας και αυτή λύθηκε από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμμέσως έβγαλε εκτός κάδρου την επιλογή της 9ης Απριλίου για την πρώτη κάλπη, με βασικό σενάριο πλέον την 21η Μαΐου ή το αργότερο τις 28 Μαΐου.
Άλλη μία εκκρεμότητα είναι η αναθεώρηση της στρατηγικής του Μαξίμου, με επείγουσα πια ανάγκη την αναζήτηση νέων διλημμάτων και διακυβευμάτων για την τετραετία 2023-2027. Και αυτό γιατί μια σειρά από τα μέχρι πρότινος ισχυρά χαρτιά και προεκλογικά αφηγήματα των γαλάζιων, όπως άλλωστε γνωρίζουν καλά στην κυβέρνηση, εμφανίζονται σήμερα…

Στόχος τους είναι ο Κυριάκος

Η συνταγή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδια και απαράλλακτη εδώ και τέσσερα χρόνια. Συκοφαντίες, και fake news
Σε διαδοχικές κρίσεις και σε πολιτικές περιστάσεις που δοκιμάζεται η χώρα χρησιμοποιείται για να εξυπηρετηθεί το μένος απέναντι στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση.
Με αυτήν πορεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση πριν από την εκπνοή του εθνικού πένθους για τη ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Η επιστράτευση της συμπληρώνει τον κατάλογο με τα πολιτικά πειστήρια για τον αποκλειστικό σκοπό της Κουμουνδούρου: να εμποδίσει τη Νέα Δημοκρατία να κυβέρνηση και να πλήξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη...

Τέμπη: Τα ντοκουμέντα του «χάους» - Η αλυσίδα, βλαβών, ελλείψεων και παραλείψεων που οδήγησαν στην τραγωδία

Τα ηχητικά ντοκουμέντα από τους ασυρμάτους των σταθμαρχείων, όπως αποκαλύπτονται αποτυπώνουν το χάος και την ασυνεννοησία μεταξύ των ανθρώπων που κατείχαν πόστα-κλειδιά.
Μια αλυσίδα, βλαβών, ελλείψεων και παραλείψεων βρίσκεται πίσω από τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Οι μαρτυρίες των πρωταγωνιστών, των ανθρώπων του ΟΣΕ, τα ηχητικά ντοκουμεντα που έφερε στην επιφάνεια το...

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Δημοσκόπηση GPO για τα Παραπολιτικά: Αμετάβλητο το πολιτικό σκηνικό (κάρτες)

Την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση της GPO μετά την τραγωδία στα Τέμπη δημοσίευσαν τα «Παραπολιτικά», καταγράφοντας τις διαθέσεις της κοινής γνώμης έναντι της κυβέρνησης, των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και απέναντι στα τραγικά γεγονότα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.
Μεταξύ άλλων, καταγράφεται και η πρόθεση ψήφου έναντι των κομμάτων.
Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 29,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,6%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. 9,2%, το ΚΚΕ 6,7%, το ΜέΡΑ25 3,3%, η Ελληνική Λύση 3%...

«Ο Πούτιν δεν μπορεί να μας φιμώσει όλους» – Η δημοσιογράφος με το πλακάτ εξομολογείται

Η Μαρίνα παραδέχεται πως η διαμαρτυρία της, της στοίχισε πολλά
H Μαρίνα Οβσιανίκοβα πριν ένα χρόνο, με περίσσιο θάρρος εισέβαλε στο στούντιο και διέκοψε το δελτίο ειδήσεων ρωσικού κρατικού καναλιού, κρατώντας ένα πανό με σύνθημα κατά του πολέμου που μόλις είχε κηρύξει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία. Έκτοτε θεωρείται στη Ρωσία σεσημασμένη...

Τέμπη: Η… σκληρή δοκιμασία που περνούν οι σταθμάρχες για «αξιολόγηση» – Μετρούν βαγόνια τρένου

Πώς θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η τραγωδία στα Τέμπη.
Ολοένα και περισσότερα λάθη που έγιναν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου και οδήγησαν στη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Εκτός από τις βάρδιες που σβήστηκαν με… μπλάνκο, τους σταθμάρχες που φαίνεται ότι έφυγαν νωρίτερα από τη βάρδιά τους, τρία νέα μοιραία λάθη αποκαλύπτει...