Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Ποια είναι η "Ανάπτυξη" του Παπανδρέου;!


Ο μάγος-θαυματοποιός βγάζει από το σακούλι του την περιβόητη "ανάπτυξη"... σαν κουνελάκι.
Όπως παλιά... που έβγαζε... λεφτά.
Αμετανόητος και Αδίστακτος. Ανέντιμος και Ψεύτης. Όπως πάντα.
Λοιπόν το "νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας" γι΄αυτόν, είναι

Ελπίδα για καλοκαιρία – προετοιμασία για κατακλυσμό

Η έκθεση που συζητήθηκε περισσότερο στο Λονδίνο την Πέμπτη ήταν αυτή της Credit Suisse που αναλύει τις βασικές συνέπειες μίας αμερικανικής πτώχευσης και μεταξύ αυτών υποστηρίζει πως οι μετοχές θα καταγράψουν περαιτέρω πτώση της τάξης του 30% ενώ το αμερικανικό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 5%.
Το πρώτο μεταφράζεται σε ένα χρηματιστηριακό κραχ το οποίο θα είχε διεθνείς προεκτάσεις και το δεύτερο σε επιστροφή της αμερικανικής οικονομίας σε μία δριμεία ύφεση. 
Σύμφωνα με την...

ΔΝΤ Βραζιλίας: Η λιτότητα οδηγεί την Ελλάδα σε χρεοκοπία

Ανεπαρκής η διάσωση, προς όφελος των δανειστών το πακέτο
Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας διάσωσης της Ελλάδας σχηματίζεται πολιτικό μέτωπο παγκοσμίως που προειδοποιεί για χρεοκοπία της χώρας στο μέλλον, γραμμή που έχει εκφράσει στην έκθεση της και η S&P
Οι αναδυόμενες οικονομίες ζητούν από το ΔΝΤ να διαμόψει τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα λόγω του αυξημένου ρίσκου που αναλαμβάνει...

Θα σταλούν Ευρωπαίοι συνταξιούχοι για να σώσουν την Ελλάδα(;)

Η γαλλόφωνη εφημερίδα του Βελγίου L' Echos, σε σημερινό δημοσίευμα με τίτλο:  
Θα σταλούν Ευρωπαίοι συνταξιούχοι για να σώσουν την Ελλάδα; αναφέρεται σε δηλώσεις του Γερμανού Επιτρόπου Γκούντερ Ετιγκερ, αρμοδίου για θέματα ενέργειας, προς τον γερμανικό Τύπο, με τις οποίες πρότεινε να σταλούν Ευρωπαίοι συνταξιούχοι από διάφορες χώρες στην Ελλάδα, ώστε να προσφέρουν την εμπειρία τους. 
Φαντάζομαι ότι...

Κορίτσια από ατόφιο χρυσάφι!

Την κορυφή του κόσμου απολαμβάνει η ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση
Η εθνική ομάδα πιστοποίησε την ανωτερότητά της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σανγκάης, νικώντας στον τελικό την Κίνα με 9-8, και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο.
Είναι ο πρώτος παγκόσμιος τίτλος για ελληνική ομάδα οποιουδήποτε αθλήματος (σε επίπεδο ανδρών/γυναικών) και ταυτόχρονα η κορυφαία επιβεβαίωση για τα κορίτσια...

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Το απέραντο γαλάζιο και το Καστελλόριζο



Σιγά σιγά, όλοι οι πολιτικοί της Ελλάδας συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει κάτι με την ελληνική ΑΟΖ και να μην αφήσουμε ανεκμετάλλευτο αυτό το απέραντο γαλάζιο. 
Βέβαια, θα ήταν καλό τώρα που δεν υπάρχουν πλέον ανούσιες αντιπαραθέσεις επί του θέματος και αναγνωρίζεται επίσημα ο ρόλος του καθηγητή Καρυώτη, να υπάρξει μία...

Περιμένοντας, μάταια, σωτηρία

Του Δημήτρη Καζάκη
οικονομολόγου - αναλυτή

Με την κ. Μέρκελ να προεξοφλεί ότι η Σύνοδος Κορυφής του Eurogroup στις 21.7 δεν πρόκειται να παραγάγει κανένα «εντυπωσιακό αποτέλεσμα», περιμένουμε για άλλη μια φορά τους ευρωκρατούντες να μας «σώσουν».
«Δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα εντυπωσιακό βήμα» αυτή την εβδομάδα, είπε η κ. Μέρκελ σε δημοσιογράφους στο Ανόβερο της Γερμανίας την Τρίτη (19.7).  
«Αφορά αποκλειστικά τη δημιουργία μιας ελεγχόμενης, συνθετικής διαδικασίας σταδιακών βημάτων και μέτρων».
Το τι εννοεί η κ. Μέρκελ με τη δήλωση αυτή προσωπικά αμφιβάλλω αν γνωρίζει επακριβώς και η ίδια. Κι αυτό γιατί το πρόβλημα του χρέους της Ελλάδας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί εντός της ευρωζώνης. Ούτε της...

Η Γιάννα, το ελικόπτερο, τα σκάφη και η... καταραμένη φτώχεια

Η Γιάννα, το ελικόπτερο, τα σκάφη και η... καταραμένη φτώχεια
Η οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας φαίνεται ότι σπρώχνει τους Έλληνες Κροίσους στην εξορία... των ελικοπτέρων και των πολυτελών σκαφών.  
Για παράδειγμα, το ζεύγος Αγγελόπουλου και δη η κυρία Γιάννα, μπορεί να έκανε περικοπές στις συνεχείς δημόσιες εμφανίσεις και στα κοσμικά πάρτι της Μυκόνου, αλλά «αναγκάστηκε»  να...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πως "μοίρασαν" την ελληνική δημόσια περιουσία Βενιζέλος - Σόιμπλε

Στα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" που κυκλοφορούν όλο το παρασκήνιο της συνάντησης Βενιζέλου-Σόιμπλε πριν... από τη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου. 
Στις 7 Ιουλίου, σε ένα κλασικό γερμανικό εστιατόριο στα περίχωρα του Βερολίνου με οικοδεσπότη τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και προσκεκλημένο τον Έλληνα ομόλογό του, Ευάγγελο Βενιζέλο, «έκλεισε» η συμφωνία... απόβασης των Γερμανών επιχειρηματιών στην Ελλάδα, η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εκποίηση ελληνικών επιχειρήσεων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα στη γερμανική πλευρά.
Το δείπνο, το οποίο προηγήθηκε της Συνόδου των Βρυξελλών για τη «σωτηρία» της Ελλάδας και του...

Αναμένεται σύγκρουση κορυφής

Μια, εδώ και καιρό αναμενόμενη από πολλούς, «κόντρα» ξεκίνησε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο μεταξύ των δύο αντιπροέδρων της κυβέρνησης κ. Παγκάλου και Βενιζέλου. 
Η εκδήλωση της «κόντρας» δεν έγινε με εκατέρωθεν δηλώσεις αλλά με τη δημοσιοποίηση των θέσεων του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων.
Οι αρμοδιότητες των δύο στιβαρών πολιτικών, στο ...

Η Deutsche Bank θησαυρίζει από την κρίση της Ελλάδας

Καυστικό ρεπορτάζ στους Financial Times Deutschland στηλιτεύει τα κέρδη του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα από την συμμετοχή στο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας.
Η Deutsche Bank, σε συνεργασία με τις τράπεζες HSBC και BNP Paribas, ανέλαβε να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων, όπως ανακοίνωσε χθες το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών.  
Για τις υπηρεσίες αυτές οι τράπεζες θα λάβουν πλούσια αμοιβή, καθώς ο όγκος των ελληνικών ομολόγων που θα πρέπει να ανταλλαγούν μέχρι το 2020 ανέρχεται σε 135 δις ευρώ, αναφέρει...

Ο αντιπρόεδρος που ήταν απλά… αμπελουργός

Πριν από τον ανασχηματισμό, οι περισσότεροι στο ΠΑΣΟΚ πίστευαν ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος θα βρισκόταν εκτός κυβερνητικού σχήματος
Έπεσαν έξω, ο αντιπρόεδρος παρέμεινε στη θέση του. Ή μάλλον περίπου στη θέση του.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μπορεί να διατήρησε τον τίτλο του αντιπροέδρου, αλλά βρέθηκε εκτός της Κυβερνητικής επιτροπής, στην οποία μετείχε ο έτερος αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος. Η δικαιολογία που δόθηκε ήταν ότι...

Γιώργο σ' ευχαριστώ...

...Ρε μπαγάσα, αν είχα το "Guadalajara" θα σε πήγαινα μια βόλτα παρέα με τον Βενιζέλο...

«Όλα» τα μηχανάκια για τα «φρουτάκια» χαρίζει μέχρι το 2020 ο Βενιζέλος στην ΙΝΤΡΑΛΟΤ.
Ενώ μέχρι τώρα το νομοσχέδιο προέβλεπε την παραχώρηση μόνο μέρους των μηχανημάτων αυτών(16.500), με τροποποίηση που κατέθεσε σήμερα ο Ευ. Βενιζέλος, δίνει στον ΟΠΑΠ (δηλαδή στον μοναδικό συμβεβλημένο ιδιώτη πάροχο την ΙΝΤΡΑΛΟΤ) και τα 35.000 μηχανήματα.  (ο κατασκευαστής και πάροχος των μηχανημάτων αυτών η ΙΝΤΡΑΛΟΤ θα παίρνει το 8% από τα έσοδα μέχρι το 2020)
Βέβαια οι βουλευτές κατήγγειλαν «σκάνδαλο» αλλά ο κ. Βενιζέλος...

Ανάσα από την Κίνα για το ελληνικό χρέος

Στο παιχνίδι της ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (rollover) φαίνεται πως μπαίνουν για τα καλά οι ομολογιούχοι από την Ασία

Στο παιχνίδι της ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (rollover) φαίνεται πως μπαίνουν για τα καλά οι ομολογιούχοι από την Ασία, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους σημαντικό ποσοστό του ελληνικού χρέους.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει  από την...

Γερμανοί, οι... λουφαδόροι της ΕΕ!

Του Γ. Δελαστίκ

Σοκ για την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ αλλά και για όλους τους Γερμανούς θα αποτελέσει σίγουρα η έκθεση της επίσημης υπηρεσίας της ΕΕ που αποκαλείται Ευρωπαϊκό Ιδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας (Eurofound), την οποία παρουσίασε χθες με θεαματικό τρόπο, στην πρώτη σελίδα του οικονομικού της τμήματος, η δεξιά γερμανική εφημερίδα "Ντι Βελτ".
"Πρωταθλήτρια του ελεύθερου χρόνου η Γερμανία" ήταν ο τίτλος. 
"Μελέτη της ΕΕ: πουθενά στην Ευρώπη δεν έχουν οι εργαζόμενοι περισσότερη άδεια" τόνιζε ο υπότιτλος. 
Τα συμπεράσματα της έκθεσης για το 2010 ήταν καταλυτικά...

Ο Παπανδρέου έβαλε το… μαχαίρι στο κόκαλο

Κανένα θέμα και κανένας ένοχος με Siemens και υποβρύχια 

 

Πριν από λίγο καιρό διερρήγνυε τα ιμάτια του ότι το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο σχετικά με τις έρευνες που βρίσκονταν σε εξέλιξη για μείζονα σκάνδαλα όπως των υποβρυχίων και της Siemens.
Στη μεν περίπτωση της Siemens η Κοινοβουλευτική του Ομάδα αποφάσισε να μην παραπέμψει κανέναν , στη δε των υποβρυχίων ανακριτής και εισαγγελέας του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου έκριναν ...

Οχι, δεν μας ζουν οι Γερμανοί!

Του Γ. Δελαστίκ

Ενας ακόμη μύθος κατέρρευσε πριν από λίγες ημέρες, όταν γνωστοποίησε στοιχεία το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF), το οποίο συμπεριλαμβάνει τις 400 μεγαλύτερες τράπεζες (και ασφαλιστικές εταιρείες) του κόσμου. 
Ο μύθος αφορά το ελληνικό δημόσιο χρέος και τα υποτιθέμενα τεράστια δάνεια που έχει πάρει η Ελλάδα από ιδιωτικές ξένες τράπεζες. 
Παραμύθι!
Παρόλο που η λίστα που δημοσιεύθηκε δεν είναι πλήρης γιατί αφορά μόνο εκείνες τις τράπεζες που δέχθηκαν ήδη να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ενώ άλλες ιδιωτικές τράπεζες δεν έχουν ακόμη αποφασίσει τι θα κάνουν, οι αριθμοί είναι καταλυτικοί
Το ίδιο και τα πολιτικά συμπεράσματα...

Αλχημιστές καθ’ έξιν…

ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΑ Η ΤΑΚΤΙΚΗ του ΠΑΣΟΚ να «μαγειρεύει» τα στοιχεία της οικονομίας, βάζοντας τους αριθμούς στην «προκρούστεια κλίνη». 
Είτε για να διογκώσει τεχνητά το έλλειμμα, όπως έπραξε μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση το 2009, ώστε να ισχυριστεί ότι παρέλαβε χάος, 
είτε για να ωραιοποιήσει την κατάσταση, όπως κάνει τώρα μέσω εγκυκλίου, προκειμένου να εξαπατήσει την Τρόικα σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού. 
Μπορεί οι λογιστικές αλχημείες που ακολουθεί η κυβέρνηση να είναι γνωστές, ωστόσο η πρωτοφανής μεθόδευση του Ευ. Βενιζέλου και των «μανδαρίνων» του υπουργείου Οικονομικών, να...

Λογιστικά τερτίπια για εικονική μείωση του ελλείματος - Με εντολή του υπ. Οικονομικών, οι ΔΟΥ, αναστέλλουν τις πληρωμές


Εγγραφο-βόμβα, με το οποίο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ζητεί την προσωρινή αναστολή πληρωμών από όλες τις εφορίες της χώρας κατά το διήμερο 28 και 29 Ιουλίου αποκάλυψε χθες ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Κυκλάδων, Γ.  Βρούτσης.
Σύμφωνα με το κατεπείγον έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, όλες οι πληρωμές μισθοδοσίας, δαπανών και επιστροφών φόρου που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν χθες και σήμερα από τις ΔΟΥ αναβάλλονται για...

Ο πρωθυπουργός, σε ομιλία του στους έλληνες πρέσβεις: "Το νέο τοπίο των διεθνών σχέσεων, αναδεικνύει την ανάγκη μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης" (!)


Την προειδοποίηση πως «η αντιμετώπιση της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης που διανύει η χώρα, δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως μια γενικότερη εθνική αδυναμία» έκανε από το βήμα του υπουργείου Εξωτερικών σήμερα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μιλώντας σε Ενημερωτική Ημερίδα των Ελλήνων Πρέσβεων στο υπουργείο Εξωτερικών.
«Στόχος μας είναι η ανάταξη του διεθνούς κύρους της χώρας και η ανάδειξη της νέας ποιοτικής ταυτότητας της χώρας μας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως... 

Ήρθε η ώρα τα κορίτσια να ανέβουν στο... βάθρο!

Ότι και να γίνει είναι μέσα στην καρδιά μας. 
Το μετάλλιο το έχουν σίγουρο. 
Αυτό που μένει είναι να δούμε αν θα είναι χρυσό ή αργυρό.

Τα χρυσά μετάλλια θα περιμένουν γυαλισμένα να φορεθούν από τις νικήτριες του σημερινού τελικού (4 μ.μ., ΕΤ1). 
Το μάτι όμως των κοριτσιών της εθνικής ομάδας πόλο...

Δείχνουν την πόρτα εξόδου σε 7.000 δημοσίους υπαλλήλους - Ποιοί δημόσιοι οργανισμοί καταργούνται ή συγχωνεύονται

 

* - Μεταξύ των οργανισμών είναι: ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΟΔΔΥ, ΕΙΝ, ΕΟΜΜΕΧ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΕΡΤ, ΕΘΙΑΓΕ
* - Εξετάζεται η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας
* - Όσοι δεν κριθούν κατάλληλοι από τον ΑΣΕΠ, τότε η πόρτα της απόλυσης ανοίγει
* - Θα πρέπει να ψηφιστούν μέχρι τις 5 Αυγούστου
* - Διαβάστε τους φορείς του δημοσίου που συγχωνεύονται ή καταργούνται

 Το δρόμο της συγχώνευσης ή της κατάργησης παίρνουν με τροπολογία που θα ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών περίπου 40 οργανισμοί του δημοσίου στους οποίους απασχολούνται σήμερα 7.000 υπάλληλοι μεταξύ αυτών και πολλοί...

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Aρχαία Ελληνικά κειμενα (σε χερια ξενων) παραμένουν αμετάφραστα...Έκκληση για βοήθεια...


Έκκληση για βοήθεια από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που έχει βρεθεί μπροστά σε ένα πραγματικό αδιέξοδο! 
Οι πάπυροι με 200.000 αρχαία ελληνικά γράμματα που βρέθηκαν το 1896 δεν έχουν ακόμη μεταφραστεί και οι ειδικοί κατασκεύασαν μία ιστοσελίδα που ζητούν τη βοήθεια όλων μας μήπως και λύσουμε το γρίφο!
Οι πάπυροι είναι μισοκατεστραμμένοι και μέσα σε 115 χρόνια έχει μεταφραστεί μόνο το 2% του συνολικού γραπτού, με τις...

Φήμη: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αγοράζει Ισπανικά & Ιταλικά ομόλογα

Στις τελευταίες δημοπρασίες ισπανικών και ιταλικών ομολόγων παρατηρείται ένα περίεργο φαινόμενο: λίγο πριν την έναρξη των δημοπρασιών, εμφανίζεται μεγάλο ενδιαφέρον για τα ομόλογα των δύο κρατών στη δευτερογενή αγορά, κάτι που συγκρατεί τα επιτόκια τους και βοηθά στην επιτυχή έκβαση των δημοπρασιών.
Ποιος θα μπορούσε να δρα συστηματικά με τέτοιον τρόπο και για ποιο λόγο; 
Η απάντηση που δίνουν όσοι ...

Θα πάνε και στο Mega μετά τον Σκάι

Πριν από λίγο εκατοντάδες ιδιοκτήτες ταξί μαζεύτηκαν κάτω από τα γραφεία του Σκάι και της Καθημερινής

Κακό μπελά έχουν βρει από τους ταξιτζήδες όσα ΜΜΕ παίζουν την κυβερνητική προπαγάνδα εναντίον τους.
Πριν από λίγο εκατοντάδες ιδιοκτήτες ταξί μαζεύτηκαν κάτω από τα γραφεία του Σκάι και της Καθημερινής διαμαρτυρόμενοι για τη...

Φουντώνει η κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα ανοίγει η ΝΔ σε μία προσπάθεια να ανακόψει την προσπάθεια της κυβέρνησης να αξιοποιήσει το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής της περασμένης εβδομάδας.
Πέρα από το ζήτημα της απελευθέρωσης των ταξί, που κυριαρχεί για ευνόητους στην καθημερινή θεματολογία της Συγγρού, η αξιωματική αντιπολίτευση επετέθη χθες με σκληρές εκφράσεις εναντίον του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και ιδιαίτερα εναντίον των όσων είπε...

Από τον Σημίτη στον… Σαμαρά!

Κάθε φορά που τα πράγματα δυσκολεύουν για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο αδελφός του Νίκος βγαίνει στο προσκήνιο. Και αναλαμβάνει, είτε να δώσει διευκρινίσεις για το ΠΑΣΟΚ και τον αδελφό του, είτε για να ανοίξει μέτωπο με εκείνους που κατά τη γνώμη του απειλούν και προσβάλλουν τον Οίκο των Παπανδρέου.
Αυτή τη φορά, ο Νίκος Παπανδρέου υπέγραψε άρθρο στην Οικονομική Επιθεώρηση, με το οποίο στρέφεται κατά του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας, για τη στάση τους σε σχέση με την πολιτική συναίνεση, το Μνημόνιο Ι, αλλά και τη Συμφωνία των...

Σόιμπλε: «Οι Έλληνες θα χρειαστούν μια δεκαετία»

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θεωρεί ότι ο δρόμος εξόδου της Ελλάδας από την κρίση θα είναι μακρύς. 
Κατά την άποψή του η χώρα μας θα χρειαστεί μια δεκαετία για να ξαναγίνει ανταγωνιστική.
Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην γερμανική εφημερίδα Neue Passauer Presse ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογραμμίζει ότι ...

Η φούσκα των ομολόγων

Εν μέσω ανησυχιών για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών στις ΗΠΑ, η ανάλυση του Felix Salmon, εστιάζει στους κινδύνους που κρύβουν τα κατ΄επίφαση ακίνδυνα ομόλογα με αξιολόγηση ΑΑΑ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα από τα μισά ομόλογα που εκδίδονται παγκοσμίως θεωρούνται ότι είναι μηδενικού ρίσκου (ΗΠΑ, Γερμανία, Ιαπωνία κτλ), παρά το γεγονός ότι η αύξηση του χρέους σε παγκόσμιο επίπεδο γιγαντώνεται κάθε χρόνο, περί τα 4.85 τρις ευρώ.
Εύλογα προκύπτει το ερώτημα κατά πόσο η τοποθέτηση χρημάτων σε μηδενικού κινδύνου ομόλογα με σχετικά χαμηλές αποδόσεις είναι όντως μία ασφαλής επιλογή…
Δείτε την σχετική ανάλυση:

Αποκλειστικό: Η αναδιάρθρωση με βάση το 2ο πακέτο στήριξης είναι 65% και όχι 21%

XRIMANEWS.GRΈνα από τα βασικότερα σημεία του 2ου πακέτου στήριξης είναι αυτό της συμμετοχής των ιδιωτών, κάτι που συνεπάγεται αναδιάρθρωση και που συμβαίνει για πρώτη φορά σε αναπτυγμένη χώρα της Ευρώπης τις τελευταίες δεκαετίες.
Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις η αναδιάρθρωση είναι της τάξης του 21%. 
Είναι, όμως, πράγματι έτσι; 
Σύμφωνα με ανάλυση, λεπτομέρειες της οποίας θα παρουσιαστούν στο σεμινάριο “Μπροστά από την Καμπύλη” την 31 Ιουλίου στην Αθήνα, μετά την αρχική αναδιάρθρωση που είναι πράγματι της τάξης του 20-21%, η πραγματική αναδιάρθρωση που ακολουθεί υποχρεωτικά από την αγορά είναι της τάξης του 60% - 65%, με τις ...

Λάδια στους δρόμους γύρω από το λιμάνι ρίχνουν οι ταξιτζήδες

Ανεξέλεγκτη τροπή παίρνουν από σήμερα οι κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων μετά την πρωτοφανή στάση του Παπανδρέου και του Ραγκούση που αντί να ακούσουν τους εκπροσώπους του κλάδου, αποφάσισαν να επιμείνουν στη στάση «δεν αντιπροτείνουμε τίποτα, αρκεί να πάρουμε πίσω τις αποφάσεις Ρέππα».
Οι ταξιτζήδες από το πρωί έχουν συγκεντρωθεί στην ακτή Ξαβερίου στον Πειραιά και έχουν ρίξει λάδια στον δρόμο προκειμένου να εμποδίσουν την έξοδο τουριστικών λεωφορείων από το λιμάνι.
Στη...

«Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί Εθνικόν ό,τι είναι Αληθές»

Νομίζουν ότι με την πόλωση και τον φόβο θα αντιμετωπίσουν τον Σαμαρά
Στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην ήταν καλοί στη διακυβέρνηση της χώρας. 
Ήταν, όμως, μάστορες στην κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας. 
Αυτό ήταν πάντα ο πρώτος στόχος. Σε δεύτερη μοίρα ερχόταν όλα τ’ άλλα. 
Παλιά και δοκιμασμένη συνταγή, η πόλωση , τα εκβιαστικά διλήμματα και ο φόβος.
Αν πάρουμε ως βάση εκκίνησης των δυο κομμάτων τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, θα συμφωνήσουμε ότι  είχε αρχίσει να παγιώνεται μια καθαρή διαφορά υπέρ της ΝΔ. Και όχι μόνον αυτό
Η κυβέρνηση καταρρέει σ’ όλους τους τομείς και η εικόνα του κ. Παπανδρέου, που αποτελούσε το ισχυρό όπλο της, έχει ξεθωριάσει.
Αρκεί αυτό; Δηλαδή, η Ν.Δ. κέρδισε τις επόμενες εκλογές; Όχι δεν αρκεί;

Καθυστερημένη χρεοκοπία η "Ελληνική μετακύλιση του χρέους της"

Να προσέχετε τι εύχεστε.  
Η Γερμανία καθυστέρησε τη δεύτερη διάσωση της Ελλάδας επιμένοντας ότι μέρος του βάρους έπρεπε να αναλάβουν οι ιδιώτες πιστωτές. 
Κι όμως, όταν ήρθε η κρίσιμη στιγμή το Βερολίνο δείλιασε. 
Το πακέτο που έκλεισε την περασμένη βδομάδα για την Ελλάδα περιλαμβάνει μια αναθεωρημένη εκδοχή του σχεδίου συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα που είχε προτείνει η συνομοσπονδία των γαλλικών τραπεζών τον Ιούνιο.  
Είναι αλήθεια πως είναι λίγο πιο γενναιόδωρο προς την Ελλάδα. Αλλά είναι και...

Η Πατρίς απέθανεν... Ζήτω οι Δολοφόνοι - Προδότες! Ζήτωωωωω... Σώσαμε τα χρέη μας!!!

* Τα μάθατε λοιπόν τα νέα...
Η Πατρίδα σώθηκε και πάλι.
Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει τούτη τη φορά...
Εξη μήνες... ένα χρόνο... τριάντα ίσως.
Μας είπαν πως είμαστε ασφαλείς πια... Πως γλυτώσαμε από τον βραχνά της χρεοκοπίας.
 * Κάθησε ως κατηγορούμενος και άκουσε την απόφαση - ποινή.
Περιμένατε κάτι καλύτερο;
Για τα... μπάζα!
Δεν κατάλαβε ακόμη τι ... γίνεται..!
* Μιά ανάσα πήρε η οικονομία και η χώρα μετά τις Βρυξέλλες.
Ετσι μας είπαν ο Ψευτο-Γιώργος, η παράνομη κυβέρνησή του και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ.
Μακάρι...

Ένοχη σιωπή για το εξάμηνο που... χάθηκε στο δρόμο!


Εξακολουθούμε να μην μιλάμε για την ταμπακιέρα ή μου φαίνεται;
Υπάρχει κάποιο κενό χρόνου στις πρωθυπουργικές αναδρομές ή είναι η ιδέα μου;
Εξακολουθεί να λείπει ένα κομμάτι από το παζλ της χρεοκοπίας ή πρόκειται για αποκύημα της φαντασίας μας;
Διότι και χθες, κατά την ομιλία του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα «επιτεύγματα» (λέμε τώρα) του τελευταίου χρόνου, δηλαδή του χρόνου που μεσολάβησε από την προσφυγή μας στον μηχανισμό της τρόικας μέχρι σήμερα - οπότε και ζήσαμε το…

"Μονομαχία" ΗΠΑ - Γερμανίας για τις επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο ξαγνικός "έρωτας" του Ομπάμα και της Μέρκελ για την Ελλάδα τον τελευταίο καιρό μόνο τυχαίος δεν είναι, καθώς και οι δύο χώρες επιθυμούν να ενισχύσουν την παρουσία τους στο κομμάτι της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας
Η Γερμανία ετοιμάζει "επίθεση" ανάπτυξης και επενδύσεων στην Ελλάδα και μάλιστα τον Σεπτέμβριο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μαζί με...

Απέκλεισαν αιφνιδιαστικά το λιμάνι οι ιδιοκτήτες ταξί - “Μπλόκο” και πάλι στον τουρισμό

* - Εμποδίζουν τουρίστες να μπούνε σε κρουαζιερόπλοιο
* - Έκλεισαν την την πύλη Ε11
* - Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι προσπαθούν να βάλουν τους τουρίστες από άλλη πύλη

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί απέκλεισαν λίγο πριν τις 07:00 το πρωί την πύλη Ε11 στο λιμάνι του Πειραιά εμποδίζοντας την είσοδο τουριστών στα κρουαζιερόπλοια. Όπως άλλωστε είχαν πει τις προηγούμενες μέρες θα έκαναν αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς σε...

Συλλογή εισαγόμενων επαίνων στη «Συγγρού»

Στη συστηματική αποδελτίωση του ξένου τύπου επιδίδονται πια καθημερινά τα κεντρικά της «Συγγρού», επιχειρώντας να συλλέξουν και να αρχειοθετήσουν κάθε εγκωμιαστικό δημοσίευμα για τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και κάθε πιθανή θετική αναφορά σε θέσεις και προτάσεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει η γαλάζια παράταξη.
Η ηγεσία του κόμματος εκτιμά πως οι απόψεις της δικαιώνονται μέρα με την ημέρα και πως αυτές υιοθετώνται από ολοένα και μεγαλύτερη μερίδα προσώπων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό παρά την επίμονη προσπάθεια παραπληροφόρησης και αλλοίωσης των θέσεών της που...

"Mια ωραία ατμόσφαιρα"... στο ΠΑΣΟΚ!



Tην έκρυθμη περίοδο πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θυμίζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. 
Η κόντρα Παπανδρεϊκών- Βενιζελικών που υποβόσκει εδώ και πολλούς μήνες στο εσωτερικό του Κινήματος, αρχίζει να πυροδοτεί και τις πρώτες καραμπόλες. 
Οι «σωματοφύλακες» του Ευάγγελου Βενιζέλου, ή καλύτερα βουλευτές που...

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Το ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης είναι η Ελλάδα!

“Κρύβονται” 1,5 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης

Ο καθηγητής γεωλογίας του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος προσδιορίζει στα 1,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου τα κοιτάσματα που υπάρχουν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου, νότια της Κρήτης.
Με αφορμή τις πρόσφατες ...

Ανοικτή Επιστολή Προς Όποιον Ακούει!

Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ
Υπουργέ, Βουλευτά, παρατρεχάμενε, συμβουλάτορα, αυλοκόλακα, αρμόδιε τέλος πάντων!
Επειδή δεν ξέρω σε ποιον ακριβώς να απευθυνθώ, γιατί δεν ξέρω κι αν μ' ακούει κανείς, είπα να μιλήσω προς όλους.
Γνωρίζω και γνωρίζετε βέβαια - κι εσείς καλύτερα από εμένα - τι πρόκειται να συμβεί στην ελληνική οικονομία και συνακόλουθα στην κοινωνία τα επόμενα χρόνια.  
Κανένα πρόβλημα δε λύθηκε στην Ευρώπη και η παραμονή εκτός αγορών θα συνθλίψει τον παραγωγικό ιστό, αφού και η ρευστότητα θα περιορισθεί και η πιστωτική επέκταση θα γίνει ανέκδοτο και η ύφεση θα είναι τρόπος ζωής. Ξέρετε βέβαια ότι η ...

Γέφυρες πολέμου στήνει στον Έβρο η Τουρκία. Σε 15' "σβήνουν" το ποτάμι

Αλλαγή των τακτικών και στρατηγικών δεδομένων στην κύρια γραμμή αντιπαράθεσης Ελλάδας-Τουρκίας, στον ποταμό Έβρο.
 

Με μια κίνηση, η οποία δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολιών για το τι σχεδιάζουν έναντι της Ελλάδος οι γείτονες, προχώρησαν στην προμήθεια γεφυρών-πορθμείων, ενός κατεξοχήν επιθετικού όπλου και μάλιστα σε τέτοιες ποσότητες και με τέτοιες δυνατότητες που τους επιτρέπει εντός λεπτών(!) να προχωρήσουν σε ζεύξη του ποταμού Έβρου και να ξεχυθούν στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας. 
Για μία ακόμη φορά, η γειτονική χώρα πρωτοτυπεί, αφού είναι η μόνη παγκοσμίως, η οποία μεσούσης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δαπανά μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση μέσων ταχείας γεφύρωσης υδάτινων κωλυμάτων στο πλαίσιο ενός καλά μελετημένου και με σπουδή ...

Το ταξί… διαδέχτηκε το ΠΑΣΟΚ


Η «κίτρινη επανάσταση» την οποία ξεκίνησαν εδώ και λίγες εβδομάδες οι ιδιοκτήτες ταξί, προκαλώντας περαιτέρω ασφυξία στην ήδη αμαυρωμένη διεθνή εικόνα της χώρας, αλλά και ποσοτικά μετρήσιμη, εκκωφαντική ζημιά στον τουρισμό που πάσχιζε να ανακάμψει, προσφέρεται για ποικίλα συμπεράσματα.
Επιβεβαιώνει το βάθος της ανικανότητας μιας Κυβέρνησης που υποστήριζε ότι «λεφτά υπάρχουν», για να υπονομεύσει τελικά το brand name «Ελλάδα», να οδηγήσει τη χώρα σε ένα Μνημόνιο εθνικής υποταγής, και σήμερα να πανηγυρίζει επειδή οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να σώσουν το οικοδόμημα, ανεξαρτήτως της δικής της, βλαπτικής παρουσίας και ...

Ποιος θα μας προστατεύσει από τις "Χούντες: Κυβέρνησης & ΜΜΕ";

«Χάθηκε» από την … ενημέρωση το non paper της Ν.Δ.

Τα … έγκριτα ραδιοκάναλα της διαπλοκής αποσιώπησαν πλήρως το non paper της Ν.Δ. για τις «εμπράγματες εγγυήσεις» που θα δώσουμε προκειμένου να πάρουμε νέα δάνεια.
Η φράση “collateral arrangement” που περιλαμβάνεται στο κείμενο της συμφωνίας μεταφράστηκε από την κυβέρνηση ως «παροχή ασφάλειας» ενώ...

Όλα ήταν προσχεδιασμένα για την Ελλάδα…

Τώρα έρχονται να «δέσουν» όλα τα κομμάτια του παζλΜπορεί οι ΗΠΑ να περνούν δύσκολες στιγμές, καθώς το χρέος φαίνεται πως πνίγει τη χώρα, αλλά ακόμη και ο Ομπάμα είχε άλλες ανησυχίες τις τελευταίες ημέρες…  
Στο στόχαστρο ήταν η Ελλάδα: Η Χίλαρι ήρθε στην Ελλάδα, αφού πρώτα επισκέφτηκε την Τουρκία και ποιoς ξέρει τι συμφώνησε τόσο με τους Τούρκους, όσο και με τον Παπανδρέου. 
Ομπάμα-Μέρκελ συζήτησαν την κρίση χρέους στην Ευρώπη (δηλαδή στην Ελλάδα) τηλεφωνικώς, ενώ Μέρκελ και Σαρκοζί κλείστηκαν για ώρες σε ...

Τί γίνεται όταν χάνεις ένα σίγουρο γκολ για να κάνεις εφέ;

Τι είπε ο Πούτιν στον Καραμανλή...


...τον «ταραγμένο» Δεκέμβρη;

Ένα άγνωστο μέχρι σήμερα τηλεφώνημα του κ. Βλαντιμίρ Πούτιν στον τέως πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, αποκαλύπτει η εφημερίδα Realnews.
Ο τότε πρόεδρος και νυν πρωθυπουργός της Ρωσίας είχε τηλεφωνήσει στον κ. Καραμανλή το Δεκέμβριο του 2008, περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα συγκλονιζόταν από τις...

Οπαδός του Καραμανλή ο Παπανδρέου...

Ξεχνάνε (;) τα μπουζούκια και τις πολυτέλειες τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Λιτή και μετρημένη παρουσία ζήτησε από τους υπουργούς του στην ΔΕΘ ο Γιώργος Παπανδρέου, θυμίζοντας εν πολλοίς τον Κώστα Καραμανλή, όταν μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ το 2004, είχε προτρέψει τα δικά του κυβερνητικά στελέχη να υιοθετήσουν το μότο "σεμνά και ταπεινά"
Όπως έδειξε η ιστορία, τον ...

Mega & ΕΡΤ σε κοινό «μπουκέτο»..!

Βόμβα μεγατόνων έριξε ο τομεάρχης ΜΜΕ της Ν.Δ. Σίμος Κεδίκογλου αποκαλύπτοντας ότι η ΕΡΤ διενήργησε πλειοδοτικό διαγωνισμό για τη «μεταφορά, διανομή και εκμετάλλευση των τριών ραδιοτηλεοπτικών σημάτων παγκοσμίως» στον οποίο συμμετείχε μόνο μία εταιρεία!
Σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια εταιρεία είχε αναλάβει και την παγκόσμια μετάδοση του σήματος του MEGA αλλά δεν ...

Σεζόν πολιτικού εξτρεμισμού


Ως την ημέρα της εν δυνάμει τεχνικής αθέτησης υποχρεώσεων των ΗΠΑ απομένει ακριβώς μιά βδομάδα. 
Η συμφωνία δεν επιτυγχάνεται. 
Ο Λευκός Οίκος, από τη μιά, και το Κογκρέσο, από την άλλη, μπλοκάρουν τις πρωτοβουλίες το ένα μέρος του άλλου.
Ούτε οι δημοκρατικοί με επικεφαλής τον Ομπάμα, ούτε οι ρεπουμπλικανοί (οι οποίοι ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων) δεν μπορούν να...

"Αν αυτό είναι Πολιτισμός..."

Την ίδια ώρα που η « σέξυ» πρόεδρος του ΔΝΤ ανακοίνωνε το νέο «πακέτο» μέτρων για την Ελλάδα- αχ αυτά τα πακέτα- και την αγωνία για το αν τελικά θα γίνουμε αρκούντως «ανταγωνιστικοί» -όπως έστω μας θέλουν- η ζωή συνεχίζεται για όλους σ αυτόν τον πλανήτη. 
Στο επίκεντρο οι οίκοι αξιολόγησης, τα ευρωομόλογα, η επιμήκυνση, οι τραπεζίτες και η αγωνία της Γερμανίας, αν τελικά θα ηγηθεί του Δ- οικονομικού αυτή τη φορά- Ράιχ. 
Μέρκελ, Χίλαρι, Λαγκάρντ, στόμωσαν τις οθόνες μας την...

Στο «Σχέδιο Μάρσαλ» και ο Πλατινί; Έλεος πια!

Το ερώτημα είναι παλιό και τετριμμένο. Και, κυρίως, δεν παίρνει ποτέ απάντηση:
Πώς γίνεται οι Έλληνες να διαπρέπουν και να αναγνωρίζονται παντού εκτός από την πατρίδα τους;
Χθες, δύο ειδήσεις της τρέχουσας επικαιρότητας επανέφεραν το ερώτημα στα χείλη όλων.

Όλων; Δεν είναι και τόσο βέβαιο. Διότι όλοι πληροφορήθηκαν πως ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον παλαιό αστέρα του ποδοσφαίρου και σημερινό πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί, αλλά ελάχιστοι έμαθαν πως δύο Ελληνόπουλα διέπρεψαν στις...

Γιατί ένα «νέο Σχέδιο Μάρσαλ» δεν είναι αρκετό

Την εκτίμηση ότι το φιλόδοξο πρόγραμμα ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας πιθανόν να αποδειχθεί ατελέσφορο εκφράζει σημερινή ανάλυση του πρακτορείου Reuters.
Ο συντάκτης του δημοσιεύματος αναγνωρίζει ότι το πρόγραμμα που αποφάσισαν οι ευρωπαίοι ηγέτες έχει στόχο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας προκειμένου να δημιουργηθεί η αναγκαία αναπτυξιακή βάση για την εξυπηρέτηση του υπέρογκου χρέους
Πέραν των διακηρύξεων...