Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Επαναπατρισμός των "Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων". Η επιστροφή του Άσωτου Υιού;

Αναδημοσίυση από το  yaunatakabara.blogspot

Το βασικό ερώτημα είναι τι θέλει να πετύχει μια ενέργεια τέτοια της σημερινής κυβέρνησης για την επιστροφή των 'αρνησιπατρίδων'.

Το μεγαλύτερο λάθος που διαπράττει η σημερινή κυβέρνηση, κατά την γνώμη μου, είναι να δίνει ελληνική ιθαγένεια και υπηκοότητα με νόμους και διατάγματα χωρίς να ρωτήσει τους ενδιαφερόμενους.

Θα έπρεπε να υπάρχει ένα είδος ΑΣΕΠ.

Δίνεις εξετάσεις ελληνικής γλώσσας και ιστορίας και ειδικών...

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Η συμφωνία που θα βάλει θηλιά στο λαιμό της Ελλάδος ΙΙ

θα ήθελα να δώσω μια συνέχεια στο άρθρο που έγραψα με τίτλο, Η συμφωνία που θα βάλει θηλιά στο λαιμό της Ελλάδος. Σύμφωνα λοιπόν με άρθρο στο Capital:
Το συμβόλαιο για το διμερές δάνειο της Γερμανίας προς την Ελλάδα όπως και τα αντίστοιχα των άλλων χωρών της ευρωζώνης έχει σταλεί από την Κομισιόν και είναι ήδη στα χέρια των υπουργών οικονομικών.
Τα δάνεια αυτά δεν θα συνοδεύονται από εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου με την μορφή ομολογιακών δανείων, όπως ...

Η Ελλάδα, επτά μήνες μετά τις εκλογές, μοιάζει μια άλλη χώρα.

Παραμονές των εκλογών ο κ. Γ. Παπανδρέου έδινε συνέντευξη στη «La Republica» όπου στην ερώτηση του Ιταλού απεσταλμένου  «τι σημαίνει για σας, η λέξη σοσιαλισμός;» , απαντούσε:  «να δώσουμε περισσότερη δύναμη στους πολίτες και να τους πληροφορούμε, για να τους βοηθάμε να λαμβάνουν αποφάσεις(…..). 
Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα από τα λίγα σοσιαλιστικά κόμματα, που κέρδισαν στις τελευταίες ευρωεκλογές. Είμαστε ένα υπόδειγμα διαφάνειας και δημοκρατικής ευρύτητας(….).»
Ποια είναι άραγε η γνώμη της εφημερίδας σήμερα; Βλέπει και αισθάνεται τα όσα της παρέθεσε ο κ. Γ. Παπανδρέου στην συνέντευξη του;
Ας δούμε πως ακριβώς αντιλαμβάνεται τα πεπραγμένα της επτάμηνης διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ η μεγάλη Ιταλική εφημερίδα , που γεννημένη ως Ριζοσπαστική/Σοσιαλιστική εφημερίδα  χαρακτηρίζεται από κεντροαριστερή πολιτική στάση.
Γράφει λοιπόν η εφημερίδα  
«Η νέα Οδύσσεια της Ελλάδας, σε copyright του σοσιαλιστή πρωθυπουργού της Γιώργου Παπανδρέου, προδιαγράφει μια πορεία με μεγάλους...

Η Μέρκελ υπόσχεται "πακτωλό" και ο Ομπάμα "ανησυχεί"!

Μέσα το Σαββατοκύριακο ολοκληρώνονται οι διαβουλεύσεις για τους όρους και το τελικό ύψος -ενδεχομένως και άνω των 120 δισ. ευρώ- του τριετούς προγράμματος στήριξης ΕΕ και ΔΝΤ προς την Ελλάδα. 
Η Γερμανία θεωρεί ότι το ελληνικό πρόβλημα πάει αρκετά πίσω και υπόσχεται να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του, καθώς διακυβεύεται η σταθερότητα του ευρώ και της Ευρωζώνης.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης, της Επιτροπής των Βρυξελλών και του ΔΝΤ πρέπει να επιταχυνθούν”, δήλωσε η Μέρκελ, έχοντας στο πλευρό της τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή του ΔΝΤ,  Ντομινίκ Στρος-Καν που τονίζει κάθε τόσο την ταλαιπωρία που έχουμε να τραβήξουμε στα χέρια τους.
Η Μέρκελ έδειξε να θεωρεί πως μπορεί η ελληνική κοινωνία “να αποδεχτεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ικανό να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών”.
Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφέρει ότι η απόφαση περί ένταξης της Ελλάδας στην ευρωζώνη ίσως να υπήρξε λανθασμένη. “Κατέστη φανερό ότι η απόφαση αυτή πιθανόν να μην ελέγχθηκε με τρόπο διεξοδικό” διευκρίνησε με νόημα… 

Η διαμάχη  vs EU πολιτικοποιείται!

Από την πλευρά του αμερικάνος πρόεδρος θεώρησε πως έπρεπε να σπεύσει να απαντήσει αμέσως στη νέα εξέλιξη που αν επαληθευτεί η γερμανία και η ευρώπη χώνονται με τα μπούνια στην Ελλάδα και στην περιοχή μας…

Κόντρα Μητσοτάκη - Σαμαρά για τα μυστικά κονδύλια.


ContentSegment_14523676$W800_H_R0_P0_S1_V1$Jpg.jpg
Τον 18ο αιώνα, οι μεγάλες δυνάμεις πόνταραν στη δύναμη του χρυσού και της φιλοχρηματίας των ξένων αξιωματούχων για την επέκταση των στόχων της εξωτερικής τους πολιτικής. 

Εκτοτε, η πρακτική των απόρρητων κονδυλίων εδραιώθηκε και υιοθετήθηκε από όλες «τις δημοκρατίες που σέβονται τον εαυτό τους», όπως λένε διπλωμάτες με αφορμή τη χθεσινή επιστολή της Ενωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων (ΕΔΥ) προς τον Πρωθυπουργό, όπου ζητούν τον έλεγχο της διακίνησης των απόρρητων κονδυλίων του ΥΠΕΞ από τη Βουλή.
Η ΕΔΥ στην επιστολή της κάνει λόγο για «σχεδιαζόμενες περικοπές αναγκαίων λειτουργικών δαπανών, οι οποίες θα επέτρεπαν στο υπουργείο Εξωτερικών να επιτελέσει την αποστολή του και- ιδιαίτερα στο πλαίσιο της παρούσης συγκυρίας- να υποβοηθήσει την έξοδο της χώρας από τη δίνη του δημοσιονομικού ελλείμματος» και μιλά για επιπτώσεις «όχι μόνον για τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, αλλά και για την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών».
Στόχος της επιστολής της ΕΔΥ είναι ωστόσο το αίτημα για υπαγωγή της....

Η συμφωνία που θα βάλει θηλιά στο λαιμό της Ελλάδος

Οι πολιτικοί αρχηγοί της ΕΕ αποφάσισαν ουσιαστικά να παρακάμψουν την αγορά ομολόγων και να χρηματοδοτήσουν τις ταμειακές ανάγκες της Ελλάδος για τα επόμενα 3 χρόνια.
Με λίγα λόγια η Ελλάδα πλέον μπαίνει σε διασωλήνωση και θα είμαστε μονίμως στην μονάδα εντατικής.
Προς το παρόν, το σχέδιο περί αναδιοργάνωσης του χρέους (που είχε στο νου της η αγορά) μπαίνει  στο μπαούλο και αναλαμβάνουν οι πολιτικοί τη χρηματοδότηση.
Το άσχημο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι Paris club & IMF debt θα πρέπει να  ξεπληρωθεί 100% στο ακέραιο.

Είναι άλλο να αθετήσεις υποχρέωση προς του θεσμικούς επενδυτές και άλλο προς το ΔΝΤ και τρίτες χώρες.
Τους θεσμικούς μπορείς να τους φεσώσεις, διακρατικά δάνεια όχι.
Που σημαίνει ότι, αν αυτό το πρόγραμμα των 120 δις ολοκληρωθεί, τότε θα είναι πολύ δύσκολο να δούμε μια αναδιοργάνωση του χρέους μας. Και ενώ σήμερα εμείς τους έχουμε (κατά μια άποψη) στο χέρι, μετά από 3 χρόνια, αυτοί θα έχουν στο χέρι!!
Όποτε για άλλη μια φορά, οι πολιτικοί θα κάνουν αυτό που πάντα κάνουν όταν παρεμβαίνουν και κάνουν στην άκρη την αγορά ...

Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ από την προσφυγή...

Αναταράξεις προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης και τα επερχόμενα επώδυνα μέτρα.

Τα άμεσα έκτακτα μέτρα είναι η ισχυρή γέφυρα για να περάσουμε σε μεγάλες αλλαγές, τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.
Υπήρχε και άλλος δρόμος εκτός από το ΔΝΤ, τονίζουν σε σκληρή επιστολή 15 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
«Η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή να αφήσει επικοινωνιακά τρυκ, λεονταρισμούς και πολιτικό κόστος. Οφείλει να μιλήσει με καθαρό πολιτικό λόγο. Οι πολιτικές ηγεσίες δεν υπεκφεύγουν, αίρουν τα βάρη, δίνουν λύσεις», υπογραμμίζουν στην επιστολή.
Ο κ. Παπανδρέου, ωστόσο, είπε ότι βρισκόμαστε στη δίνη μιας κρίσης που είναι σε εξέλιξη, και όμοιά της δεν έχουμε ζήσει πάλι και διαβεβαίωσε ότι «θα ξεπεράσουμε τον κάβο και οι προσπάθειές μας θα φέρουν αποτέλεσμα»

Σκληρή κριτική Σαμαρά στην κυβέρνηση

Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιθεικός, κατά της κυβέρνησης για τις τελευταίες οδυνηρές οικονομικές εξελίξεις.

Σκληρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος από το βήμα του συνεδρίου του Economist επέρριψε την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την κρίση δανεισμού που διέρχεται η χώρα μας, στους χειρισμούς της από τις εκλογές και μετά.
Κάνοντας αναδρομή στα γεγονότα από τον περασμένο Οκτώβριο ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι "οι διεθνείς αγορές έχασαν την εμπιστοσύνη τους προς την Ελληνική κυβέρνηση και την ικανότητά της να διαχειριστεί την κατάσταση"
Επιχειρηματολόγησε δε ότι κι άλλες χώρες, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα και μεγάλο δημόσιο χρέος αλλά μόνο η Ελλάδα μετατράπηκε σε αδύναμο κρίκο λόγω των εσφαλμένων επιλογών της κυβέρνησης.
"Ακόμα και υψηλά ελλείμματα, ακόμα και υψηλό χρέος, ακόμα και ...

Πακέτο στήριξης, ή πακέτο… ύφεσης-χρεοκοπίας;

Την Κυριακή ανακοινώνεται η οριστική συμφωνία τριετούς διάρκειας για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας με ποσό που ίσως και να φθάσει τα 150 δις. ευρώ μέχρι το τέλος του 2012 και με κόστος που δεν θα ξεπερνά το 5%, δηλαδή θα είναι πολύ χαμηλότερο από κάθε εναλλακτική δυνατότητα χρηματοδότησης από τις αγορές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η βασική ανακοίνωση θα γίνει στις Βρυξέλλες από τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, ενώ την υλοποίηση της συμφωνίας θα επιβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με τη γνωστή δρακόντεια διαδικασία του. Παράλληλα με την ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες, εξετάζεται αν θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, για την εξειδίκευση των μέτρων που έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει τα επόμενα χρόνια η κυβέρνηση.
Όμως, η δυνατότητα ακόμη και αυτής της συμφωνίας να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας μεσοπρόθεσμα αμφισβητείται έντονα, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι τα επόμενα χρόνια η ελληνική οικονομία θα βυθιστεί σε βαθιά ύφεση, με απρόβλεπτες συνέπειες:

Άγρια λιτότητα 25 δισ ευρώ σε μισθούς, συντάξεις και δημόσιο έως το 2013


Άγρια λιτότητα 25 δισ ευρώ σε μισθούς, συντάξεις και δημόσιο έως 
το 2013- Έρχεται καταιγίδα νέων φόρων * - Έρχεται καταιγίδα νέων φόρων

 
Μέτρα  άγριας  λιτότητας που ξεπερνούν τα 25 δις. ευρώ στη  τριετία 2011- 2013, προβλέπει το κείμενο της Συμφωνίας της  Ελλάδας με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ για την ενεργοποίηση του μηχανισμού βοήθειας.
Η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα και των αντίστοιχων συντάξεων για κάθε ασφαλιστικό φορέα ( σ.σ. Δημόσιο , ΙΚΑ, κλπ.) η αύξηση των  συντελεστών του ΦΠΑ και  η απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων συνιστούν μεταξύ άλλων το « πακέτο» των νέων μέτρων.
Συμμετοχή σε αυτό το «πακέτο» θα έχουν και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα για τους οποίους εξετάζεται  πιθανή ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού στις βασικές αποδοχές του  υπόχρεου.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι αυτό θα έχει  τη...

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Μαξ Κάιζερ : "γιατί στην Ελλάδα δεν έγιναν συλλήψεις; (βίντεο)

http://2.bp.blogspot.com/_t-H79bZKW6E/R-mFidtNFEI/AAAAAAAAAAM/tTwSNaYYOBo/s400/simitis-golum.jpg
Δ Ε Ι Τ Ε   Τ Α  
Ο Π Ω Σ Δ Η Π Ο Τ Ε !

Η κυριαρχία της "αγοράς" έναντι της Πολιτικής...

Η ελληνική κρίση, οι εκτιμήσεις των Γερμανών και οι φημολογίες περί τραπεζικών συνενώσεων

**...Το φινάλε της ελληνικής κρίσης πλησιάζει. 

Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα πληρώσει γι’ αυτό το χάλι, γράφει ο γνωστός σχολιαστής του Bloomberg, κ. Matthew Lynn...

**...Ο σχολιαστής είναι κατηγορηματικός ότι από τα «συντρίμμια» της ελληνικής κρίσης δεν θα πρέπει για κανένα λόγο να βγουν άθικτοι οι δανειστές-ομολογιούχοι της χώρας μας, οι οποίοι θα πρέπει να χάσουν, όπως γράφει, το 50% των χρημάτων τους, χωρίς να κατηγορήσουν κανέναν για την απληστία τους...

**...Για τη δημιουργία μιας κρίσης ομολόγων, τονίζει ο αρθρογράφος, ευθύνονται και οι δύο πλευρές, και ο δανειολήπτης αλλά και ο δανειστής. Κανείς δανειστής δεν αναγκάστηκε να δανείσει την ελληνική κυβέρνηση

Κάθε συνετός δανειστής όφειλε να αναρωτηθεί πόσο βιώσιμη είναι η ελληνική οικονομική ανάπτυξη, αλλά δεν ...

Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου...

Απλή η μέθοδος “εκχώρησης” δικαιωμάτων!

Έτσι απλά γίνονται οι business:
  1. Απαξιώνεις την παραγωγικοτητα μιας χώρας
  2. Βάζεις στο DNA των πολιτών την οκνηρία και τη λαμογιά
  3. Τους μαθαίνεις να ζουν με δανεικά
  4. Όποιον δουλεύει πραγματικά τον λοιδωρείς και τον απαξιώνεις
  5. κόβεις τα δανεικά και ξερά με χλωρά αντιμετωπίζουν το φάσμα της πτώχευσης
  6. Παραδίδεις Γη, Ύδωρ και Παράγωγα αφού πλέον όλοι είναι πεπεισμένοι ότι “αφού δε μπορούμε μόνοι μας ας τα δώσουμε και ας εισπράξουμε”!
Μια νέα προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνοτουρκικής  προσέγγισης αναμένεται να δοκιμαστεί κατά την επίσκεψη του Τούρκου  πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.
Η επίσκεψη ορίστηκε για τις 14 και 15 Μαΐου. 
Ο Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύεται από επιτελείο 10 υπουργών της κυβέρνησής του, που θα συμμετάσχουν στην 1η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.
Οι δύο πρωθυπουργοί θα ανακοινώσουν τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας. 
Η σύσταση αυτού του συμβουλίου αναβαθμίζει τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα και μπορεί να αποτελέσει τη ...

H Ντόρα ζητά την σύγκληση της Κ.Ο. και η Ν.Δ. ...περιμένει την ώρα!


Το μεσημέρι σήμερα η Ντόρα έστειλε επιστολή προς τον γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κώστα Τασούλα, ζητώντας του, την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στην οικονομία και οι προοπτικές που υπάρχουν.
Πρόκειται για μια κίνηση αιφνιδιασμού από την πλευρά της Μπακογιάννη, η οποία σπεύδει να αντιδράσει την στιγμή που οι πάντες βουλευτές, στελέχη και δημοσιογράφοι προσπαθούν να διαγνώσουν την στάση που θα κρατήσει απέναντι στην κρισιμότερη στιγμή που περνά ο τόπος η ηγεσία της Ν.Δ.
Η πρώην υπουργός ζητά την σύγκληση της Κ.Ο., δείχνοντας ότι εκείνο που προέχει είναι το μέλλον του τόπου, και όχι το πώς η Ν.Δ. θα καταφέρει να ανακάμψει στις δημοσκοπήσεις.
Πέραν της επιστολής, πληροφορίες ...

Η απόλυτη ξεφτίλα και τρομοκράτηση της Ελλάδας!

Μια σύγκριση με την Τουρκία!

H Toυρκία δεν ανήκει στην Ε.Ε.. 
Φυσικά, είναι και εκτός ευρωζώνης. 
Λαμβάνει δάνεια από τον Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 
Αλλά «δεν παραδίδει τμήμα της εθνικής κυριαρχίας της». 
Θα «έκτιζε ζωντανούς» τους ελεγκτές στην είσοδο του υπουργείου Άμυνας στην Άγκυρα αν τυχόν εμφανίζονταν δύο υπαλληλίσκοι της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών για να ελέγξουν και να "συστήσουν" επί θεμάτων του αμυντικού προϋπολογισμού της, όπως συνέβη σε εμάς που είμαστε «εθνικά κυρίαρχοι». 
Και μάλιστα η Τουρία δεν απειλείται από εξωτερικούς εχθρούς. 
Απειλεί και διεκδικεί.
 
Αλλά ουδέποτε πέρασε την διαδικασία της απόλυτης ξεφτίλας και της τρομοκρατίας των αριθμών που περνά σήμερα η χώρα μας. 
Μία χώρα, η Ελλάδα, της οποίας οι τράπεζες παρουσιάζουν μόνιμα υψηλή κερδοφορία (μοναδικές τράπεζες, παγκοσμίως, οι ελληνικές, που στο σύνολό τους είναι κερδοφόρες!) και τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, όπως η οικοδομή συναγωνίζοναι σε αξία ανά τ.μ. το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη κλπ. 
Αυτή η χώρα κινδυνεύει, λένε, με πτώχευση!
Έχετε ξαναδεί χώρα με τόσο ...

Ο Παπανδρέου στον "κόσμο" του!

"Πρώτυπο" και γι'... άλλες χώρες η επιλογή του Δ.Ν.Τ.!

"Το κατά Giorgo "νέο οικονομικό ...δόγμα..!  

Τό είπε ο G.A.P. στη - συναισθηματικού περιεχομένου - συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος του, προκειμένου να κατευνάσει αλλά και να... ενημερώσει τους βουλευτές του γιά τις νέες εξελίξεις, μετά την διά της βίας εισδοχή μας στο Δ.Ν.Τ. "Η Ελλάδα έγινε «πρότυπο» για άλλες χώρες για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση....
" BRAVO GIORGO, ότι αποτελεί γαι τις άλλες Χώρες "απευκταίο" γιά εσένα αποτελεί "...

Το έγκλημα της Κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος !


Ήρθε η ώρα της πληρωμής. 
Για όλους. 
Η Τράπεζα της Ελλάδος αποκαλύφθηκε πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο επέτρεπε τη χειραγώγηση της ελληνικής αγοράς ομολόγων. 
Σκόπός αυτού του κειμένου είναι να το εξηγήσει με απλά λόγια, προκειμένου να γίνει κατανοητό το μέγεθος του σκανδάλου. 
Κανένα οικονομικό παιχνίδι δεν είναι πέραν της κατανόησης ενός φιλομαθή αποφοίτου λυκείου, εάν του το παρουσιάσουν χωρίς τις χιλιάδες τεχνικών όρων που στόχο έχουν να τον αποτρέψουν από το να μάθει πως το παιχνίδι είναι περίπλοκο αλλά απλό. 
Απολαύστε λοιπόν και αναρωτηθείτε γιατί κανείς -της αριστεράς συμπεριλαμβανομένης- δεν ασχολείται με το θέμα.

Για αρχή ας εξηγήσουμε με τους ορισμούς:

Η Disney εξαγόρασε την Ελλάδα αντί...120 δις!


Greece_ancient
Το χιούμορ δεν  λείπει από τα...άπειρα δημοσιεύματα για  την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.
Σχόλιο της δημοσιογράφου και πρώην διευθύνουσας σύμβουλου στην Morgan Stanley Alice Schroeder στο πρακτορείο Bloomberg,  φέρει τον τίτλο: 
«Εάν πουληθεί η Ελλάδα στην Disney θα τελειώσουν οι Ευρωπαικές συμφορές» (!).
Στο χιουμοριστικό σχόλιο (με ισχυρά όμως δείγματα ρεαλισμού και κυνισμού)  της δημοσιογράφου επιχειρείται με ένα φανταστικό σενάριο να σκιαγραφηθεί η Ελλάδα του 2011.
Στο σενάριο αυτό η Morgan Stanley εκπροσωπεί την εταιρία Walt Disney που επιθυμεί την... εξαγορά της Ελλάδα αντί 120 δισεκατομμύριων δολαρίων!
Εξηγώντας, γιατί η Morgan Stanley έριξε την αμοιβή της προκειμένου να ...

Τα ΟΧΙ του δωσιλογισμού.

Τα ΟΧΙ σε άλλες λύσεις!ου Γιάννη Λιγνού

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο μαύρο της οικονομικό χάλι η Ελλάδα και στα πρόθυρα πτωχεύσεως, δέχτηκε προ καιρού προτάσεις
1. Από την Κίνα η οποία λέγοντας ότι θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, μας προτείνει
α. Να μας ξεπληρώσει όλο το δημόσιο χρέος, χωρίς αντάλλαγμα (τι είναι το χρέος της Ελλάδας για τις οικονομικές δυνατότητες της Κίνας.
β. Να μας δανείσει ότι ποσό αναγκαιεί για την λειτουργία της χώρας μέχρι το καλοκαίρι, με 1% (έναντι 6,7% των Γερμανών)
γ. Να μας στείλει όσους τουρίστες θέλουμε ή έστω όσους έχουμε την υποδομή να φιλοξενήσουμε.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ: Ο Χ Ι, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

2. Από την Ρωσία για οιαδήποτε βοήθεια, οικονομική και μη με προυπόθεση να ενεργοποιηθεί η συμφωνία του περίφημου αγωγού και να της δοθεί η δυνατότης επισκευής πολεμικών της πλοίων στην Σύρο (όπως ήταν και παλαιότερα με τα «εμπορικά» της ...

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Οι 15 καλύτερες ατάκες του Αρκά...

1. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ.
2. ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗΣ.
3. H ΠΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΤΕΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ ΦΑΛΑΚΡΟΣ!
4. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ 4 ΛΥΚΟΙ ΚΑΙ 1 ΠΡΟΒΑΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ.
5. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.
6. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΧΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΣΟΛΑΔΑ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΒΗΞΕΙΣ
7. Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ.
8. Η ΖΩΗ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ: ...

"Μίλα μου βρώμικα"

Διαταγή εξετελέσθη.

Η προσφυγή στο ΔΝΤ είναι μόνο η πρώτη πράξη του σχεδίου....
Εξη μήνες χρειάστηκαν για να μπολιάσει ο πανικός που έσπερνε καθημερινά η κυβέρνηση κάθε χιλιοστό εκατοστό το μυαλό των μη προνομιούχων που θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο, ώστε η πρόσκληση του ΔΝΤ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας χωρίς αντιστάσεις.

Στη διάρκεια της προετοιμασίας οι εκλεκτοί του συστήματος, φίλοι και συγγενείς είχαν την ευκαιρία της ζωής τους να κερδοσκοπίσουν ασδύστολα πάνω στην επικείμενη χρεοκοπία της χώρας αποκομίζοντας δις ευρώ και να μεταφέρουν τις αποταμιεύσεις τους ασφαλείς στην αλλοδαπή.

Το ακριτικό Καστελόριζο, με σκηνοθετική επιμέλεια που θα ζήλευε κι ο Αγγελόπουλος, επέλεξε ο θλιβερός πρωθυπουργός να καρφώσει τα καρφιά στην καρδιά του ελληνικού λαού...
θαυμάστε τον ή φτύστε τον:

'Το ευρώ φταίει για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα'

Ο πρώην υπ. Οικονομικών Χανς Άιχελ με άρθρο του στη Süddeutsche Zeitung στηρίζει την Ελλάδα, ενώ ο πρόεδρος της Τσεχίας Κλάους σε συνέντευξή του στην FAZ μιλάει για τις ευθύνες του ευρώ στην ελληνική κρίση.


Καταιγισμός δημοσιευμάτων και σήμερα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τα οποία κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα αλλά και στις εσωτερικές σελίδες των εφημερίδων.
Χαρακτηριστικοί είναι οι τίτλοι των δημοσιευμάτων της Süddeutsche Zeitung: 
«Ελληνικά ομόλογα - χαρτιά χωρίς αξία», 
«Κρίση στην Ελλάδα – Ένα θέμα που μόνο να χάσει μπορεί κανείς», 
«Η Ελλάδα πρέπει να γίνει πιο φθηνή», 
«Ηθικό και ανήθικο – ακόμα και εάν κάνουν θυσίες οι επενδυτές στην Αθήνα θα πληρώσει ο φορολογούμενος», 
«Χρήματα για τους Έλληνες, ασφάλεια για όσους βοηθήσουν». 
Ο τελευταίος τίτλος ανήκει σε άρθρο του 68χρονου Σοσιαλδημοκράτη πολιτικού Χανς Άιχελ, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας από το 1999 μέχρι το 2005.
Ο πρώην υπουργός σημειώνει στο άρθρο του: 
«Αυτές τις ημέρες γίνεται πολύς λόγος ότι η ΕΕ δεν είναι ένωση ‘οικονομικών μεταγγίσεων’ για τους πιο αδύναμους. 
Οι καθηγητές που παραπονούνται τώρα για τη γερμανική βοήθεια στην Ελλάδα (και μερικοί πολιτικοί) δεν διαθέτουν προφανώς βασικές...

"Τα παιδία παίζει", δεν λέει να σοβαρευθεί ο Παπανδρέου!

Την προηγούμενη Παρασκευή πήγε στο Καστελλόριζο για να αναιρέσει τα όσα μέχρι τότε έλεγε, ότι δήθεν η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από κανέναν ευρω - μηχανισμό στήριξης και μπορεί να τα καταφέρει μόνη της. 
Τελικά, από το Καστελλόριζο έχωσε την Ελλάδα για τα καλά στην αγκαλιά του ΔΝΤ! 
Aύριο πάει στο Ναύπλιο, επίσης για συμβολικούς ιστορικούς λόγους, προκειμένου να ζητήσει από τους πολίτες να κάνουν θυσίες (σσ που θα τις κάνουν είτε το θέλουν είτε όχι , αφού εκείνος θα τις επιβάλλει) γιατί θα ανασυστήσει το κράτος.
Ο Παπανδρέου, ως άλλος Ιωάννης Καποδίστριας, μεταβαίνει στην πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους από όπου θα κάνει το διάγγελμά του.
Σημειολογικά αναφέρουμε (σσ επίσης για ιστορικούς λόγους) ότι ο Καποδίστριας ξόδεψε την προσωπική του περιουσία για τη σύσταση του ελληνικού κράτους, ενώ ο Γιώργος δεν έχει καμία διάθεση να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ από το δικό του πορτοφόλι και φυσικά από τα πορτοφόλια των ...

Μέρκελ: Να πάρετε και άλλα μέτρα!

Όπως σας είχαμε πεί το μασημέρι σήμερα η Μέρκελ μίλησε! 

Η Γερμανίδα καγκελάριος έστειλε πριν από λίγο, ηχηρό μήνυμα  στην Ελλάδα,  αναφέροντας ότι ναι μεν θα δώσει λεφτά στη χώρα μας, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα λάβει σκληρότατα μέτρα.  
 Πέταξε δηλαδή κατευθείαν το μπαλάκι στον Παπανδρέου ο οποίος αν αύριο - μεθαύριο, δεν εξειδικεύσει τις σοβαρότατες περικοπές σε μισθούς, επιδόματα, συντάξεις και δεν μεταβάλλει ριζικά τις εργασιακές σχέσεις, τότε δεν πρόκειται να πάρει φράγκο.
«Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι δεν της χαρίζουμε λεφτά αλλά τη δανείζουμε» ανέφερε η Μέρκελ, κρατώντας κλειστά χαρτιά για το ύψος του δανείου, το επιτόκιο, τον χρόνο αποπληρωμής και φυσικά τον χρόνο εκταμίευσης που μάλλον θα είναι κάπου εκεί κοντά στις 19 Μαϊου, αν τελικά ληφθεί σχετική απόφαση...
"Η Γερμανία δεν αποποιείται των...

Οι άνεμοι του πολέμου


Μιλώντας με τον Αλέξη, συνειδητοποίησα τη χειρότερη  πλευρά της πολύπλευρης κρίσης που μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Στόχος του είναι- λέει- μόλις τελειώσει τη σχολή του να φύγει από την Ελλάδα και να αναζητήσει αλλού την τύχη του.  
Είναι ένας «προγραμματισμός ζωής» που, όπως μου εκμυστηρεύτηκε, κάνουν πολλά παιδιά και σχεδόν όλοι οι φίλου του. 
Κάποιοι από αυτούς ήδη έχουν εκπατρισθεί και στέλνουν ελκυστικότατες προσκλήσεις προς όσους έχουν μείνει πίσω τους προτρέπουν να βιαστούν…

Στις 17:45 η Μέρκελ γνωστοποιεί την απόφασή της για την Ελλάδα

Απο τα "χείλη" της Άνγκελα Μέρκελ θα κρέμεται η Ελλάδα σήμερα το απόγευμα. 
Και αυτό γιατί στις 6 παρα τέταρτο η Γερμανίδα καγκελάριος, θα παραχωρήσει δηλώσεις σχετικά με το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας και τον μηχανισμό στήριξης, μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση. 
Άντε, να το πιούμε και αυτό το ποτήρι...
Στους δέκτες σας, λοιπόν...

Σπίγκελ: "Πως η Γερμανία επιδείνωσε την ελληνική κρίση"

«Oι Έλληνες είναι κυρίως υπεύθυνοι για τη σημερινή τους κατάσταση, αλλά η γερμανική κυβέρνηση έκανε την κρίση χειρότερη με την απροθυμία της να χορηγήσει βοήθεια», γράφει το γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ σε κύριο άρθρο στην ηλεκτρονική του έκδοση.
«Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, φέρει την κύρια ευθύνη για το γεγονός ότι οι γερμανοί φορολογούμενοι πρέπει τώρα να υποφέρουν» σημειώνει το γερμανικό περιοδικό στο άρθρο που έχει τον τίτλο 
«Πως η Γερμανία επιδείνωσε την ελληνική κρίση».
«Από τη μία πλευρά υπάρχουν οι Έλληνες, οι οποίοι προφανώς δεν είχαν υπό έλεγχο τα στατιστικά τους στοιχεία και έστελναν τη μια ψευδή αναφορά μετά την άλλη για το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας. 
Από την άλλη πλευρά είναι οι Γερμανοί, οι οποίοι αισθάνονταν μεγάλη ευχαρίστηση εμποδίζοντας την ταχεία και ξεκάθαρη ευρωπαϊκή απάντηση στην ελληνική κρίση του ελληνικού - οδηγώντας στα ύψη το κόστος της λύσης» σημειώνει το γερμανικό περιοδικό σε ανάλυση του Γκούσταβ Χορν.
«Το λαϊκιστικό επιχείρημα ότι η πλειοψηφία του γερμανικού πληθυσμού αντιτίθεται στην...

Παρεμβαίνουν Γερμανία, ΔΝΤ, ΕΚΤ


* - Domino effect προκαλεί στις ευρωπαικές τράπεζες ο φόβος για ελληνικό haircut 

 

* - Το spread στις 780 μ.β., CDS στις 900 μ.β.



Οι δραματικές εξελίξεις περί την Ελλάδα και το domino effect που προκαλεί στην Ευρώπη και ειδικά στην Πορτογαλία και Ισπανία υποχρεώνουν Γερμανία, ΕΚΤ και ΔΝΤ να προβούν εσπευσμένα σε ανακοινώσεις στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος. 
Δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και επίσημα η άμεση χορήγηση δανείων στην Ελλάδα ή ακόμη και παρέμβαση.
Εν τω μεταξύ σοκ  στα ευρωπαικά χρηματιστήρια και στον τραπεζικό κλάδο προκαλεί το ενδεχόμενο η Ελλάδα να προχωρήσει στους επόμενους μήνες σε haircut τους χρέους της.
Οι τράπεζες στην Ευρώπη κατακρημνίζονται ενώ δραματικές είναι οι...

Κρίσιμες διαβουλεύσεις στο Βερολίνο για το ελληνικό ζήτημα - Ανακοινώνεται η οικονομική βοήθεια;

Σε κλειστή σύσκεψη της καγκελαρίου με συναρμοδίους υπουργούς τον συντονισμό των επόμενων κινήσεων όσον αφορά την ελληνική κρίση θα συζητήσει η γερμανική κυβέρνηση σήμερα. 
Την ίδια ώρα, ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, θα ενημερώσει την καγκελάριο για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ελληνική πλευρά και το πρόγραμμα διάσωσης.
Ο κ. Στρος Καν θα ενημερώσει για το ίδιο θέμα και τις κοινοβουλευτικές ομάδες.

Οι συναντήσεις αυτές θα ανοίξουν το δρόμο για την ψήφιση του νομοσχεδίου, εφόσον βέβαια επιτευχθεί συναίνεση με την αντιπολίτευση στο ζήτημα της συμμετοχής των τραπεζών στο κόστος του πακέτου.
Στις 3 μ.μ. ώρα Ελλάδος αναμένεται η συνέντευξη τύπου Στρος Καν, Τρισέ και Σόιμπλε και ενδεχομένως να έχει κλειδώσει το πακέτο στήριξης και να ανακοινωθεί σήμερα ενδεχομένως.

Ο Σύμβουλος του Παπανδρέου λέει ότι δεν αποφεύγουμε τη χρεοκοπία...

Γ. Βαρουφάκης: Δε θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία


Ο κ. Βαρουφάκης είναι καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έμπιστος σύμβουλος του Παπανδρέου, διατηρώντας ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις με τον Νίκο Παπανδρέου.
Ύστερα από μια ακόμη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας που πλέον αξιολογείται ως "junk" και ενώ τα spreads συνεχίζουν το ράλι τους καταγράφοντας νέα ρεκόρ μέρα με τη μέρα, τα σενάρια για πιθανή παύση πληρωμών από πλευράς ελληνικού κράτους επανέρχονται στο προσκήνιο.
Κι αν οι εποχές έχουν αλλάξει και η φράση «δυστυχώς  επτωχεύσαμεν» πολύ πιθανόν δε θα ακουστεί από τα χείλια του πρωθυπουργού, ωστόσο η χρεοκοπία θα πρέπει να θεωρείται πλέον σίγουρη  για την Ελλάδα, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστηρίζει ο καθηγητής του ....

Η πιο BULL είδηση για την Ελλάδα των τελευταίων 100 ετών.




Δεν είναι μόνο ο Mobius που έχει πει ότι ίσως θα ήταν καλή ιδέα οι επενδυτές να διαγράψουν ένα μέρος του χρέους της Ελλάδος, το έχουν πει και ορισμένοι άλλοι (εκτός από μένα).
Χτες όμως το ανέφερε ένα πρόσωπα με αρκετή βαρύτητα, διότι εκτός του ότι είναι Γερμανός, είναι ο chief economist της Deutsche Bank και είμαι απολύτως σίγουρος ότι πριν προβεί σε αυτές τις δηλώσεις, είχε συνεννοηθεί με τον Josef Ackermann.
Επίσης είμαι σίγουρος ότι το θέμα έχει συζητηθεί και με την Angela Merkel .
http://www.guardian.co.uk/business/feedarticle/9049788
Banks and other investors in Greece could shoulder part of the cost of rescuing the country by writing off some of the money they lent to the struggling euro zone state, Deutsche Bank’s chief economist says.
Warning that Greece may fail to cut its debt fast enough to qualify for a euro zone ...

Την χασούρα θα την πάρουν θέλουν δεν θέλουν οι ξένοι θεσμικοί.

Ο  Mark Mobius (πρόεδρος της Templeton Asset Management) πρόσφατα είπε τα εξής:
“Η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει καθώς αυτό θα αποτελούσε την καλύτερη λύση για την τακτοποίηση των δημοσιονομικών της. Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να σταματήσουμε να χρηματοδοτούμε την Ελλάδα, με τους πιστωτές να αναλαμβάνουν την ευθύνη και να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες, ώστε οι χώρες να βοηθήσουν αυτούς να περιορίσουν τις ζημιές και όχι την Ελλάδα”
Οι πιστωτές μας δηλαδή θα πρέπει να αναλάβουν και αυτοί ένα μέρος της βίαιης προσαρμογής που θα υποστούμε, διότι φταίνε και αυτοί που μας δάνειζαν με χαμηλά επιτόκια τόσο χρόνια.
Διότι αν τα spreads είχαν ανέβει τώρα και μια δεκαετία (διότι το χρέος μας κατά μέσο όρο είναι περίπου στο 100% του ΑΕΠ τώρα και μια δεκαετία), τα καμπανάκια θα είχαν χτυπήσει από...

Καταρρέει η κυβέρνηση... "Βιβλική καταστροφή" με spread προς τις 800 μονάδες

Η Νέα Δημοκρατία επί ποδός

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη δευτερογενή αγορά τίτλων με το spread του δεκαετούς ομολόγου να κινείται αυτή την ώρα στις 718 μονάδες και να οδηγείται προς τις 800.  
Δεν πρόκειται για κινδυνολογική πρόβλεψη αλλά για σοβαρή εκτίμηση των παραγόντων της αγοράς καθώς με το που άνοιξε η διαπραγμάτευση, το spread «άρπαξε» 42,7 μονάδες σε σχέση με χθες.
Πανικόβλητος ο Παπανδρέου διαδίδει τώρα ότι θα προβεί σε διάγγελμα αύριο το βράδυ, το οποίο σημαίνει ότι θα ανακοινώσει νέα σκληρότατα μέτρα με αβέβαιο αποτέλεσμα.
Στη Ν.Δ. βρίσκονται επί ποδός , μετά και τη χθεσινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας , καθώς φοβούνται κατάρρευση της κυβέρνησης.
Οι διεθνείς κεφαλαιαγορές είναι ξεκάθαρες ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να στηρίξουν τον Παπανδρέου και το οικονομικό του επιτελείο. 

Προς ΓΑΠ: Επιστράτευσε τους καλύτερους!

Η ιστορία διδάσκει ότι οι κυβερνήσεις που οδήγησαν τις χώρες τους στο ΔΝΤ δεν επανεκλέχθηκαν όσο κι αν επεδίωξαν να το χρεώσουν στους προκατόχους των.
Το ίδιο ισχύει για τις κυβερνήσεις που οδήγησαν τις χώρες τους σε στάση πληρωμών και επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους.

Υπό αυτή την έννοια, οι οιωνοί για την σημερινή κυβέρνηση δεν είναι καλοί.
Από την άλλη πλευρά όμως η σημερινή κυβέρνηση έχει την τύχη να είναι ακόμη στην αρχή της θητείας της και επομένως έχει αρκετό χρόνο μπροστά της για να αποδείξει το αντίθετο.
Επιπλέον, έχει απέναντί της μια αξιωματική αντιπολίτευση που ακόμη ψάχνεται, είναι σε κάποιο βαθμό διαιρεμένη και φέρει ακόμη σημάδια από τις πληγές της τελευταίας διακυβέρνησής της.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε τόσο δραματική κατάσταση όσο δεν βρέθηκε ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες.
Το φάσμα της χρεοκοπίας είναι ορατό-κάτι αδιανόητο όταν ανέλαβε τις τύχες του τόπου η σημερινή κυβέρνηση- και θα πρέπει να γίνει οτιδήποτε ανθρωπίνως δυνατό για να...

Χοντραίνει το παιχνίδι- «Μύρισαν αίμα» οι αγορές


Αυτό που φοβούνταν εξ αρχής αρκετοί σκεπτόμενοι παράγοντες, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, δείχνει ήδη να συμβαίνει. 
Η «ελληνική περίπτωση» εξελίσσεται πλέον σε θρυαλλίδα πιεστικών εξελίξεων για άλλες χώρες του Νότου, με πρώτο «ντόμινο» την Πορτογαλία, σε εφαλτήριο πτωτικών προσδοκιών για το ευρώ- και κατ επέκταση σε «δαμόκλειο σπάθη» για την ίδια την Οικονομική και Νομισματική Ένωση.
Η εξέλιξη αυτή εντείνει τις πιέσεις προς τις ηγέτιδες ευρωπαϊκές δυνάμεις να αντιδράσουν συντεταγμένα, πλην όμως ενδεχομένως να ωθήσει και σε βεβιασμένους χειρισμούς, ιδίως στην περίπτωση της Γερμανίας, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο ενός «ατυχήματος», όπως εκ των υστέρων θεωρείται ότι συνέβη, με την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Κι αυτό καθώς η κυβέρνηση Μέρκελ καλείται να στηρίξει άμεσα την Ελλάδα ενώ...

Σοκ: Η Ελλάδα στην κατηγορία 4 από την Standard and Poor’s



Όπως σας είπαμε και χθες βράδυ...

...Υποβαθμίσεων συνέχεια..!

Η Ελλάδα πλέον διαθέτει junks ομόλογα δηλαδή ομόλογα σκουπίδια μετά την υποβάθμιση της από την S&P στην κατηγορία ΒΒ+ από χθες το απόγευμα.
Όμως μια σημαντική παράμετρος είναι ότι η S&P κατέταξε την Ελλάδα την κατηγορία 4.
Τι σημαίνει αυτό ότι αν η Ελλάδα προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση θα επιστρέψει το 30% με 50% του χρέους της.
Δηλαδή πρακτικά το χρέος είναι στα 300 δις και με βάση την S&P θα επιστρέψει 150 με 90 δις ευρώ δηλαδή απλά δεν θα επιστρέψει 150 με 210 δις ευρώ του χρέους της.
Η παράμετρος αυτή είναι σοκαριστική.

Ανακοινώνονται άμεσα κατάργηση 14ου και 13ου μισθού παντού και ο μηχανισμός οικονομικής στήριξης

* - Στο τραπέζι το τεχνικό default και το haircut;

Νέο σκληρό πακέτο μέτρων αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση μέσα στα επόμενα 24ώρα ίσως την Πέμπτη ή την Παρασκευή.   
Παράλληλα θα ανακοινωθεί με σημαντικές λεπτομέρειες ο μηχανισμός  οικονομικής στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ προς την Ελλάδα. 
Το κείμενο που έχει συνταχθεί απαριθμεί περίπου 2000 σελίδες και προσδιορίζει όρους και προϋποθέσεις.
Πάντως παρά τις διαψεύσεις στο τραπέζι βρίσκεται τόσο ...

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΑΝΙΚΑΝΟΙ... ΠΑΝΗΓΥΡΤΖΗΔΕΣ... ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ


Γιατί παραμένουν λυσσασμένες οι αγορές και εκτινάσσουν τα spreads στα ύψη;
του ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΗ
Πρώτον, γιατί έτσι συνεχίζουν το κερδοσκοπικό πάρτι.
Δεύτερον, διότι θεωρούν ανυπόληπτη και αναξιόπιστη την ελληνική κυβέρνηση.
Και τρίτον, διότι είδαν από την πρώτη στιγμή ότι ο περίφημος Μηχανισμός Στήριξης κινείται μεταξύ φιάσκου και εφιάλτη.
Γιατί ζορίστηκε ξαφνικά η Κριστίν Λαγκάρντ και μιλάει για σκληρή αντιμετώπιση της Ελλάδος (παράλληλα με την ενεργοποίηση του Μηχανισμού), ενώ ταυτόχρονα ξόρκισε την πιθανότητα να επαναδιαπραγματευθεί το χρέος της η Ελλάδα;
Διότι ενδεχόμενη χρεωκοπία της Ελλάδος θα σημάνει αναπόφευκτη επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και, μοιραία, απώλεια ικανού μέρους χρημάτων για γαλλικές τράπεζες, ασφαλιστικούς οργανισμούς
Γιατί η Ελλάδα κατέληξε να είναι εξωφρενικά ακριβή μετά την...

Υποβαθμίσεων συνέχεια..!

*- Υποβάθμισε την Ελλάδα και τις τράπεζες σε ΒΒ+ η S&P και προειδοποιεί για νέα υποβάθμιση 

*- Τα ομόλογα της χώρας χαρακτηρίζονται junks

Στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος σε BB+  από ΒΒΒ- και της βραχυπρόθεσμης σε B από Α-2 προχώρησε η Standard and Poor's, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο και νέας υποβάθμισης. Αρνητικό το outlook. 
Πλέον τα ομόλογα της χώρας χαρακτηρίζονται junks σκουπίδια...
O διεθνής οίκος αξιολόγησης εκτιμά το χρέος της Ελλάδας στο 124% του ΑΕΠ το 2010 και στο 131% το 2011.
Οι δημοσιονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ασκούν ...

"Προμήνυμα μεγάλων Συμφορών", δηλώνει ο Μίκης!

Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας.

Και είναι περίεργο ότι κανείς έως τώρα δεν ασχολήθηκε με το πιο απλό, δηλαδή την οικονομική μας διαδρομή με αριθμούς και στοιχεία από τότε έως τώρα, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς και ιλιγγιώδους εξελίξεως, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής μας αυτοτέλειας και μαζί της την διεθνή ταπείνωση.

Ακούω για το χρέος των 360 δισεκατομμυρίων, όμως συγχρόνως βλέπω ότι τα ίδια και μεγαλύτερα χρέη έχουν πολλές άλλες χώρες. Άρα δεν...

Αποκάλυψη Γιαννάκου για Παπανδρέου

Ευτυχώς που υπάρχουν οι πολιτικοί, οι οποίοι τα λένε έξω απο τα "δόντια" και μαθαίνουμε τί γίνεται. 
Η επικεφαλής, λοιπόν των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός στις συνομιλίες του στο Εξωτερικό κάνει λόγο για "διεφθαρμένους στην Ελλάδα", μειώνοντας έτσι την διαπραγματευτική ισχύη της χώρας μας.
Συγκεκριμένα, μιλώντας σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» δήλωσε: "στο έγγραφο, στην πρόταση και στην έκθεση της απαλλαγής των ευθυνών της Κομισιόν από την εκτέλεση του προϋπολογισμού που γίνεται κάθε χρόνο, αναφέρεται μέσα ότι "ο Έλληνας πρωθυπουργός όπως είπε στην Ελλάδα είναι διεφθαρμένοι ή ότι δεν θα πρέπει να μειωθούν οι μισθοί αυτών που ασχολούνται με τα κοινωνικά προγράμματα, διότι αλλιώς θα κλέβουν".
Η ίδια, μάλιστα, παρατήρησε ότι "ο κ. Παπανδρέου έσφαλε βαρύτατα, περιήλθε δύο ...

Μετωπική σύγκρουση για τις απολύσεις στο δημόσιο

«Κόκκινο πανί» είναι το ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα είπε χθες ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος σε συνέντευξή του στο Κανάλι 1 του Πειραιά.
Μάλιστα, επεσήμανε ότι δεν υπήρχε σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, αφήνοντας έτσι και κάποιες αιχμές για την κυβέρνηση.
«Πήγαμε χωρίς κράνος και κινδυνεύουμε να μας σκοτώσει ο αέρας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπασπύρος.
Μάλιστα, υπεραμύνθηκε της θέσης του να μην υπάρξει συνάντηση του συνδικάτου με την αντιπροσωπεία του ΔΝΤ.
«Αν συναντηθούμε θα είναι σαν να συνυπογράφουμε την αναστολή της δημοκρατίας μας. 
Δεν το αποδέχομαι και δεν πρόκειται να το σηματοδοτήσω» σημείωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ. Στόχος όπως είπε είναι να σταματήσει η ελεύθερη πτώση εισοδημάτων, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για να μπει ένας φραγμός.

Λίγα απλά πράγματα για να ξεφύγουμε από την κρίση...

Λίγο έως πολύ, όλοι είμαστε υπεύθυνοι για την οικονομική κρίση που περνάει ο τόπος μας.
Ο ωχαδερφισμός, το ζω σήμερα θα δω για το αύριο, οι πολιτικοί που ψηφίζουμε μόνο για να  μας κάνουν τα χατίρια, οι σπατάλες και το κλέψιμο έφεραν πλέον την πατρίδα μας σε κατάσταση «συνεχούς υποχώρησης». 
Κινδυνεύουμε να εκλείψουμε όχι μόνο οικονομικά αλλά και σαν Έθνος. 
Πριν  πολλά χρόνια το να είσαι Έλληνας θύμιζε στον ξένο, Χατζηδακη Θεοδωράκη  και αρχαίο θέατρο. 
Πριν από λίγα χρόνια του θύμιζε το τζατζίκι και τον μουσακά και πριν από λίγο καιρό τον ξενύχτη και τον τζίτζικα του Αισώπου.
Τώρα;
ΤΩΡΑ ΒΑΛΤΕ ΤΕΡΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. 
Η πατρίδα μας παράγει πλέον ελάχιστο πλούτο. 
Είμαστε όλοι χρεωμένοι. Πρέπει πάλι να παράγουμε πλούτο. Να δημιουργήσουμε χρήμα.
ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΗΓΕΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ... ΑΣ  ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.
ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΝΑ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ
Κανένας δεν θέλει να ...

Απο τον Ασεμπίγιο στον Στρος Καν * 7 μήνες κυβερνητικού αυνανισμού!

Μόλις ο Γιώργος ανέλαβε την εξουσία, φώναξε τον διάσημο αρχιτέκτονα Χοσέ Ασεμπίγιο που άλλαξε το πρόσωπο της Βρακελώνης και τον περιέφερε στην άθλια Αθήνα μας.
Τους βλέπαμε και μεις οι χαχόλοι στις τηλεόράσεις μας , τον Γιώργο, τον Ασεμπίγιο, την Μπιρμπίλη, τον Γερουλάνο και παθαίναμε τη πλάκα μας.
Για την ακρίβεια δεν πιστεύαμε οτι ο Θεός έβρεξε ξαφνικά τόση ευτυχία και προκοπή σε τούτο το βαλκάνιο οικόπεδο.
Κοιτάζαμε τους κακομούτσουνους μετανάστες στην Ομόνοια και απορούσαμε πως είναι δυνατόν αυτοί οι ποταποί, να κάνουν τζόκινγκ δίπλα μας στο κοσμοπολίτικο παραλιακό τόξο- απο το Νέο Φάληρο του Γιαννάκη Αλαφούζου που φιλοξενεί στις εκπομπές του τον υπόκοσμο της οικονομίας- εως το Σούνιο.
Πανηγυρίζαμε που επιτέλους είχαμε εκλέξει τους σωστούς ανθρώπους, με όραμα , φαντασία και κυρίως ικανότητες να κυβερνήσουν τη χώρα και ν αφήσουν το σημάδι τους στην...

Δημοσκόπηση «καίει» υπουργούς. Καμπανάκι ανασχηματισμού...

Σε  πτώση βρίσκονται όσον αφορά την αποτίμηση του έργου τους  συγκεκριμένοι  υπουργοί της κυβέρνησης, που χάνουν μέχρι και  20 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε ένα μήνα, όπως έδειξε το γκάλοπ της GPO για λογαριασμό της εκπομπής του Mega  «Ανατροπή», στην διαφορά θετικών με αρνητικών γνωμών για καθέναν  από αυτούς.
Τα αποτελέσματα συγκεκριμένα της δημοσκόπησης, μετά την αφαίρεση των «πλην» από τα «συν» (των αρνητικών από τις θετικές γνώμες δηλαδή)  είναι (σε παρένθεση τα ποσοστά στην αντίστοιχη δημοσκόπηση του Μαρτίου) :

Δεύτερο «Όχι» από Παπαδήμο.

«Σου είπα να μην πας. Τώρα, βγάλτα πέρα μόνος σου». 

Κάπως έτσι φέρεται ότι απάντησε στον Παπανδρέου ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος όταν του ζητήθηκε το Σαββατοκύριακο να αναλάβει ,για λογαριασμό της Ελλάδας, τη διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ. 
Σε ένα μήνα λήγει η θητεία του στο ΕΚΤ και όπως σας έχει ...

Εσείς που μπαίνετε, αφήστε έξω κάθε ελπίδα...

Lasciate ogne speranza, voi ch’intrate

Από την «Θεια Κωμωδία – Κόλαση» του Δ(ά)ΝΤ(η)
Γράφει ο Ευθύλογος
«Το πάρτι τελείωσε:Έτσι περιγράφουν τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία την κατάσταση σε μια χώρα που επί χρόνια ζούσε πάνω από τις δυνάμεις της.
«Βλέπω το άγχος στους ανθρώπους με τους οποίους μιλώ», λέει ο …
«Οι άνθρωποι εδώ είναι υπερήφανοι

Όταν δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους, αισθάνονται ότι ήρθε η καταστροφή».
Η κρίση στη χώρα ξέσπασε ξαφνικά … 

Ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Χρειαζόμαστε χρήματα. Κι αν δεν τα βρούμε, η χώρα κινδυνεύει με χρεοκοπία».
«Έως πριν από μερικές ημέρες, κοιταζόμασταν στον καθρέφτη και αισθανόμασταν βασιλιάδες του κόσμου.  

Οι τράπεζες γεννούσαν κέρδη

Σε 7 μήνες....

Το γνωρίζαμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει την ικανότητα να καταστρέψει την Ελλάδα. 
Δεν περιμέναμε όμως ότι θα το κάνει σε.. 7 μήνες!
Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχει καταφέρει να έχει όλους τους πουλημένους δημοσιοκάφρους με το μέρος του!
Σήμερα το πρωί στα κανάλια είχαν θέμα τον οργανισμό που εισπράττει 100 εκ. ευρώ και η μισθοδοσία του κοστίζει 400 εκ. ευρώ. 
Όλοι ήταν έκπληκτοι από την αποκάλυψη του Πάγκαλου.
Αυτός ο οργανισμός ρε ΖΩΑ, ρε ΡΕΜΑΛΙΑ, ρε ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ εκεί στο χαζοκούτι, είναι ο ΟΣΕ!!! Σας το λέγαμε πόσα χρόνια επί Ν.Δ. ότι πρέπει κάτι να αλλάξει. 
Και εσείς ήσασταν μη μου άπτου. 
Τον ΟΣΕ μην σας τον πειράξουμε. 
Και τώρα που το ίδιο ακριβώς πράγμα είπε ο Πάγκαλος, μείνατε με ...

Την χρεοκοπία ή την στάση πληρωμών της Ελλάδος και της Πορτογαλίας προεξοφλούν οι αγορές


Το CDS της Ελλάδος στις 700 μονάδες βάσης στην 5ετία και στην 10ετία στις 650 μονάδες βάσης.
Στην Πορτογαλία στις 325 μονάδες βάσης και στην 10ετία στις 315 μονάδες βάσης.

Το ασφάλιστρο έναντι ρίσκου χώρας σε Ελλάδα και Πορτογαλία προδικάζουν 3 πράγματα.
1) Την χρεοκοπία των χωρών αυτών υπό την έννοια ότι θα δηλώσουν στο εγγύς ή...