Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Ιώσεις: Τι προκαλεί το φετινό εκρηκτικό κοκτέιλ αναπνευστικών ιών – Η πνευμονολόγος εξηγεί

Διανύοντας τις πρώτες ημέρες του νέου έτους, ποδαρικό στο σύστημα υγείας έκανε το εκρηκτικό κοκτέιλ αναπνευστικών ιών, με την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ να έχει «χτυπήσει κόκκινο» λόγω της εξάπλωσης των ιώσεων σε ενήλικα και παιδιατρικό πληθυσμό. 
Τα βασικά συστατικά αυτού του μολυσματικού κοκτέιλ είναι η εποχική γρίπη, ο κορωνοϊός, ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV), αλλά και τα έτερα παθογόνα και μικροοργανισμοί.
Οι κύριοι αιτιολογικοί παράγοντες της ποσοτικής αύξησης θεωρούνται η...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 14 Ιανουαρίου 2024

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 14 Ιανουαρίου 2024...

Δημοσκόπηση GPO: Στο 20,6% η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ - Οριακά τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα με 20,6% έχει η Νέα Δημοκρατία από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία GPO
για την εφημερίδα “Παραπολιτικά”, το διάστημα 9 – 11 Ιανουαρίου 2024, σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων, τα οποία ερωτήθηκαν και για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO, στην πρόθεση ψήφου η εικόνα που διαμορφώνεται είναι η εξής: ΝΔ 32,9%, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 12,3%, ΣΥΡΙΖΑ: 10,1%, ΚΚΕ 8,3%...

Κωνσταντίνος Φλώρος: Όλα όσα έγιναν στα τέσσερα χρόνια θητείας του - Οι κρίσεις και η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων

Υπηρέτησε το Στράτευμα για 44 ολόκληρα χρόνια 
- Στιγμές της περασμένης τετραετίας που σημάδεψαν την αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων
Ο Στρατηγός Φλώρος ολοκλήρωσε 44 χρόνια απολύτως ευδόκιμης υπηρεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας εξαντλώντας την ιεραρχία από το ύπατο αξίωμά τους, αυτό του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.
Για τον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και μακροβιότερο σε αυτή τη θέση πολλά μπορούν να ειπωθούν. 
Αν όμως θελήσει κάποιος να συνοψίσει με λίγα λόγια την πορεία του τότε οι λέξεις όραμα και σχέδιο, η ταχεία λήψη απόφασης και η άμεση εκτέλεση, η επιμονή στην υλοποίηση ανεξάρτητα από τις δυσκολίες των περιστάσεων, η αντιμετώπιση των πάσης φύσεως εμποδίων με χειρουργικές ενέργειες και όρους πεδίου μάχης, και τελικά η πραγματοποίηση των στόχων του χωρίς πισωγυρίσματα είναι όλα αυτά που εμπερικλείουν το τι ακριβώς σημαίνει να συνεργάζεσαι με τον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ...

Χριστίνα Λαμπίρη: Η κόρη της απαντά στον Νίκο Μουρατίδη - «Τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη»

«Η μαμά μου από ό,τι φαίνεται έσφαλε που δούλευε επειδή έπρεπε να συντηρήσει ένα παιδί και δυο γονείς»
τόνισε η Μαρίσα Βουλγαράκη 
- Η ανάρτησή της
«Παχύσαρκη και προβληματική» χαρακτήρισε την κόρη της Χριστίνας Λαμπίρη, ο Νίκος Μουρατίδης σε μια αναφορά - επίθεση στη δημοσιογράφο, για το πώς μεγάλωσε το παιδί της.
«Το πέταξε στη γιαγιά και μεγάλωσε παχύσαρκο και προβληματικό» έγραψε στο blog του...

Ποιος είναι ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Δημήτρης Χούπης

Μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου 
- Ποιοι αναλαμβάνουν αρχηγοί σε ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ 
Ολοκληρώθηκε η θητεία του Κωνσταντίνου Φλώρου στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και μετά το σημερινό ΚΥΣΕΑ, ως διάδοχός του ορίστηκε ο Δημήτρης Χούπης.
Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου κάνει μια βαθιά βουτιά στην επετηρίδα για να βρεθεί στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Με καταγωγή από τις Σέρρες, ο κ. Χούπης είναι απόφοιτος της τάξης του ’87, ενώ νυν αρχηγοί είναι 3 και 4 χρόνια μεγαλύτεροι...

Γιώργος Λυγγερίδης: Συγκλονίζει με επιστολή η οικογένεια του αστυνομικού - To δημόσιο «ευχαριστώ»

Ο αστυνομικός έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, έπειτα από τον βαρύτατο τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη
Μέσω επιστολής η οικογένεια του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου έπειτα από τον βαρύτατο τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη, ευχαριστεί όλο τον κόσμο που στάθηκε στο πλευρό της, καθώς επίσης όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, την Αστυνομία και την κυβέρνηση.
Αναλυτικά η επιστολή:...

Οι δύο λόγοι αναζωπύρωσης του πληθωρισμού

Οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα, καθώς και οι επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, οι οποίες έχουν τριπλασιάσει το κόστος μεταφοράς των εμπορευματοκιβωτίων είναι οι δυο βασικές αιτίες που ανεβαίνει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα
σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Μακροοικονομικής Ανάλυσης, Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, του ΕΚΠΑ και πρώην υπηρεσιακός υπουργός κ. Ναπολέων Μαραβέγιας.
Παράλληλα, όπως εκτιμά ο ίδιος, η εξομάλυνση της πορείας του πληθωρισμού, αναμένεται να φανεί από τον ερχόμενο Μάρτιο όταν τα εντονότερα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τις τιμές σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης θα αρχίσουν να αποδίδουν και...

Οι Χούθι ανάβουν το «φυτίλι» για νέες αυξήσεις σε ενέργεια και τρόφιμα

Μια από τις μεγαλύτερες διαταραχές στο παγκόσμιο εμπόριο μετά την πανδημία της Covid-19 φαίνεται ότι οδηγείται σε περαιτέρω όξυνση.
Οι Χούθι κλιμάκωσαν τις ενέργειές τους στην Ερυθρά Θάλασσα τις τελευταίες ημέρες προκαλώντας ευθέως με τη χρήση για πρώτη φορά βαλλιστικών πυραύλων εναντίον πλοίων και με τη στοχοποίηση στις 9 Ιανουαρίου πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ.
Μετά από επανειλημμένες προειδοποιήσεις, οι ΗΠΑ και η Βρετανία έκαναν πράξη τόσο την πρόθεση τους για προστασία των ανθρώπινων ζωών, του εμπορίου και της ελεύθερης ναυσιπλοΐας, όσο και τις απειλές για αντίποινα κατά των ανταρτών, εκτοξεύοντας...

Μητσοτάκης: Η κίνηση ματ με το νομοσχέδιο με τα ομόφυλα ζευγάρια και οι αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης

Άρκεσε μια βαθιά (είναι η αλήθεια) βουτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καθιερωμένη εικόνα της πυρηνικής «οικογενειακής» πραγματικότητας στην Ελλάδα (γάμος, οικογένεια, παιδιά), στο πνεύμα των αλλαγών που έχουν σημειωθεί στις δυτικές κοινωνίες όλα τα προηγούμενα χρόνια, για να «λυθεί» ένα ουσιαστικό πρόβλημα χωρίς να ανοίξει μύτη στην κυβέρνηση και με την αντιπολίτευση να παραπαίει και οι βασικοί ηγέτες της να έχουν γίνει από δυο χωριά χωριάτες!
Δεν είναι φυσιολογικό, αλλά συμβαίνει! 
Η «τρομοκρατική» επεκτατική επίθεση του πρωθυπουργού στον σκληρό πυρήνα του μεταπολεμικού και μεταπολιτευτικού ελληνικού κράτους με ένα σχετικά ξεκάθαρο, πλην όχι ακραίο, μεταρρυθμιστικό...

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Το χτύπημα στον τουρισμό της «αρπαχτής» - 10 ερωταπαντήσεις για τις παραλίες

Το φετινό καλοκαίρι μπορεί να είναι διαφορετικό. 
Το στοίχημα είναι να χτυπηθεί ο τουρισμός της «αρπαχτής», της αυθαιρεσίας και ο συνακόλουθος τραμπουκισμός των λουόμενων, οι ελεύθερες από εμπορική εκμετάλλευση παραλίες να αυξηθούν, ενώ ταυτόχρονα οι δήμοι χάνουν την εμπλοκή τους στις μισθώσεις.
Και για πρώτη φορά θεσπίζεται η άμεση βεβαίωση ενός τσουχτερού προστίμου, τετραπλάσιο του μισθώματος που αντιστοιχεί στην έκταση που έχει καταληφθεί και οκταπλάσιο σε περίπτωση υποτροπής για την παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης στην ακτή...

Ανάλυση: Γιατί αυξάνεται ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Τον Δεκέμβριο είδαμε τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα να δείχνει τάσεις αναζωπύρωσης, ενώ είχε μία σαφή καθοδική τάση από τις αρχές του έτους, ανέστρεψε πορεία. 
Το ερώτημα που γεννιέται είναι κατά πόσο αυτή η αντιστροφή είναι προσωρινή ή θα δημιουργήσει αναζωπύρωση μέσα στο 2024.
Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το θέμα γιατί έχουμε εντοπίσει και βιώσει μία μεγαλύτερη ευαισθησία της ελληνικής οικονομίας, σε σύγκριση με αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, απέναντι στις αυξήσεις του πληθωρισμού, αφού όποτε αυξάνονται οι διεθνείς τιμές αυξάνονται περισσότερο οι ςλληνικές με σημαντικές πολιτικές επιπτώσεις...

Υπάρχει ένα σπάνιο όσπριο που αποτελεί μία ξεχασμένη μεσογειακή τροφή αλλά ανήκει στην κατηγορία των superfoods

Είτε είστε λάτρης της χορτοφαγικής διατροφής τότε αναζητάτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως ρεβίθια, φακές και άλλα όσπρια. 
Ωστόσο υπάρχει ένα σπάνιο όσπριο που αποτελεί μία ξεχασμένη μεσογειακή τροφή αλλά ανήκει στην κατηγορία των superfoods. Το λούπινο.
Αυτά τα κίτρινα όσπρια έχουν μία ισχυρή διατροφική αξία αφού περιέχουν την διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης σε σχέση με τα ρεβίθια. Επιπλέον είναι πλούσια πηγή σιδήρου, καλίου και βιταμίνης C, ενώ είναι χαμηλά σε λίπη...

Ομόφυλα ζευγάρια: Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. 
Το δικαίωμα στην επιλογή, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της πεμπτουσίας του δυτικού πολιτισμού. Ο άνθρωπος του πολιτισμού αυτού, έχει εκ γενετής το απαράγραπτο δικαίωμα να επιλέγει ανά πάσα ώρα και στιγμή ανάμεσα σε διάφορες εκδοχές της βασικής του επιλογής.
Ένα δεύτερο εγγενές στοιχείο του δυτικού πολιτισμού, είναι πως δεν αφήνει κανέναν πίσω, δεν εγκαταλείπει τα μέλη μικρών ή μεγάλων ομάδων, γνωρίζοντας πολύ καλά πως κυβερνάει μεν η πλειοψηφία, η οποία, ωστόσο, είναι επιφορτισμένη με την προστασία των δικαιωμάτων της μειοψηφίας...

Ο εφιάλτης του πληθωρισμού επιστρέφει δριμύτερος

Χθες το απόγευμα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο εργασίας των ΗΠΑ τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του περασμένου Δεκεμβρίου. 
Για πρώτη φορά ύστερα από αρκετούς μήνες, η μεταβολή του πληθωρισμού ήταν πιο μεγάλη από όσο περίμεναν οι αναλυτές και οι αγορές. 
Ο ετήσιος ονομαστικός πληθωρισμός μετρήθηκε στο 3,4%, αρκετά παραπάνω από το 3,1% που ήταν η αντίστοιχη μέτρηση για τον Νοέμβριο. Πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός πως οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο μία...

Οι διεργασίες στη ΝΔ και η «παγίδα» στην αντιπολίτευση

Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει στη νομοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ήταν μια επιχείρηση αυξημένης δυσκολίας από την αρχή της.
 
Ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι θα προσέκρουε στα συντηρητικά αντανακλαστικά μιας μερίδας στελεχών και βουλευτών του, όπως γνώριζε την κάθετη διαφωνία της αντιπολίτευσης εκ δεξιών του ή τις ενστάσεις της Εκκλησίας.
Ίσως αυτό, που δεν ανέμενε να ήταν η επαμφοτερίζουσα στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που δεν αφορά τόσο στην ουσία της νομοθετικής ρύθμισης, αλλά στην αντιπολιτευτική τους τακτική.

Το πλαίσιο, που προωθεί η κυβέρνηση είναι πλέον απολύτως σαφές. Για τα ομόφυλα ζευγάρια θα υπάρχει εκτός από το σύμφωνο συμβίωσης και ο πολιτικός γάμος, όπως και η δυνατότητα υιοθεσίας. Δεν θα υπάρχει, όμως, η παρένθετη μητρότητα, ούτε η αποδοχή των όρων «γονέας 1 και γονέας 2»...

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (12-01-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Το ίδιο πολιτικό σκηνικό και σε νέα δημοσκόπηση της Prorata: Προηγείται η Νέα Δημοκρατία με 17 μονάδες, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας αποτυπώνει μία ακόμη δημοσκόπηση. 
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται σταθερά το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην τρίτη θέση, με ποσοστό λίγο πάνω από το 10%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Prorata για το Attica TV.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, για τις Eυρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 30%, δεύτερο είναι το ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ με 13%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,5%.
Ακολουθούν το ΚΚΕ με 9%, και η Ελληνική Λύση με 5%. Στο 3% καταγράφονται η «Νέας Αριστερά»...

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Μάτι: «Ξέραμε για τους νεκρούς στη συνέντευξη Τύπου» παραδέχθηκε ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής

Αποκαλυπτική ήταν η απολογία του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Σωτήρης Τερζούδης, στο δικαστήριο για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Ο Σωτήρης Τερζούδης μίλησε στην απολογία του για «επιχειρησιακές εντολές» με βάση τον «αυτοσχεδιασμό».
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Σωτήρης Τερζούδης ο οποίος, ενάμιση σχεδόν μήνα, μετά τη διακοπή της δίκης, λόγω της αποχής των δικηγόρων, συνέχισε την απολογία του, υποστήριξε πως...

9+1 μέτρα για να μπει τάξη στο χάος με τις παραλίες

Τάξη στο άναρχο καθεστώς των παραλιών επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, αφαιρώντας τις αρμοδιότητες από τους Δήμους και καθιερώνοντας ηλεκτρονικές δημοπρασίες για τις θέσεις και τις ομπρέλες, επιβάλλοντας ελάχιστο πλαφόν για την κατάληψη του χώρου και σφράγιση μέσα σε 24 ώρες για τις αυθαιρεσίες.
Το νομοσχέδιο που ανακοίνωσε σήμερα ο υπ. Εθνικής Οικονομίας, Κ. Χατζηδάκης, επιχειρεί να επιβάλει ένα νέο τοπίο, με κυρίαρχο μέτρο την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τους Δήμους για να σπάσει ένα χρόνιο απόστημα συναλλαγής μεταξύ των «γνωστών» και τη σφράγιση, μαζί με υψηλά πρόστιμα όταν διαπιστώνονται παραβάσεις.
«Θέλω να μπείτε στα παπούτσια μου. Αν φτάσουμε τον Απρίλιο και συνεχίζεται αυτή η κατάσταση με τους Δήμους, εγώ τι θα πω; Ότι έχουμε ένα σύστημα αποκέντρωσης που εγγυώμαι ότι θα λειτουργήσει;...

Ο Ισημερινός και η κατάρα των καρτέλ

Ούτε τους δρόμους, ούτε τις φυλακές, ούτε και τους μηχανισμούς ασφαλείας ελέγχει ο Ισημερινός παραδομένος σε ένα σπιράλ βίας και διαφθοράς.
 
Η άλλοτε «νησίδα ειρήνης» σε μία ευρεία ζώνη ανομίας και εγκληματικότητας έχει καταστεί πεδίο ανεξέλεγκτης δράσης και ανταγωνισμού διεθνών καρτέλ ναρκωτικών και πανίσχυρων τοπικών συμμοριών, «πληρώνοντας» ακριβώς τη στρατηγική γεωγραφική της θέση ανάμεσα στις δύο κύριες χώρες παραγωγής κοκαΐνης, την Κολομβία και το Περού.

Εκρήξεις, πυροβολισμοί, απαγωγές, λεηλασίες, εμπρησμοί αυτοκινήτων και ένα θρίλερ σε ζωντανή μετάδοση με την εισβολή ενόπλων σε τηλεοπτικό στούντιο επανέφεραν στο...

Τα μηνύματα Μητσοτάκη και το τέλος των σεναρίων για τις Βρυξέλλες

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ένα εμφατικό μήνυμα σε πολιτικούς «φίλους» και «αντιπάλους», μέσα από τη
συνέντευξή του στην ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, αυτό ήταν ότι σκοπεύει να παραμείνει ενεργός στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.
Την ώρα, που τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων καταδεικνύουν ότι οι πολίτες εξακολουθούν να τον εμπιστεύονται ως τον καταλληλότερο για τη θέση του πρωθυπουργού - και μάλιστα χωρίς αυτή η πρωτοκαθεδρία να απειλείται από τους υπόλοιπους αρχηγούς - και τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί την πολιτική της κυριαρχία, ενισχύοντας τις συζητήσεις ακόμη και για μια τρίτη θητεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τα σενάρια περί μετάβασής του στις Βρυξέλλες, διαμηνύοντας ότι προτιμά να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη και όχι το αντίστροφο...

Γάμος ομοφύλων: Η ώρα ευθύνης για όλους είναι τώρα

Με τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε τον δημόσιο διάλογο για τα ομόφυλα ζευγάρια. 
Διέψευσε έτσι την αρθρογραφία που προανήγγειλε συνεχή μπρος - πίσω στο θέμα από τον ίδιο, λόγω εσωκομματικών αντιρρήσεων και ότι τελικά θα τα μαζέψει. 
Φαίνεται ότι πολλοί δεν τον έχουν διαβάσει σωστά ή ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι είναι πολιτικός αρχών και εννοεί αυτά που λέει.
Συνεπής στη μεταρρυθμιστική ατζέντα του ανοίγει τον διάλογο για ένα μείζον θέμα, δείχνοντας ότι γνωρίζει την τέχνη της σύνθεσης που δεν ευνουχίζει την...

Σχόλιο για τη «Φόνισσα»

Του Χρίστου Π. Φαράκλα

Είδα τις προάλλες τη «Φόνισσα» στα Ολύμπια. Ήταν ένα έργο συναρπαστικό, καλογυρισμένο, καλοπαιγμένο και από κάθε άποψη προσεγμένο αλλά… Παπαδιαμάντης ΔΕΝ ήταν. Το είχα καταλάβει αυτό και από τα διαφημιστικά τρέιλερ του έργου που είχα ήδη δει στην τηλεόραση και ήμουν περίπου προετοιμασμένος για το τι θα έβλεπα στην οθόνη. Γι’ αυτό δεν ξαφνιάστηκα και πολύ. Δεν θα ήθελα να καταπιαστώ εδώ με «βαθυστόχαστες αναλύσεις» και «διεισδυτικές κριτικές» αλλά να επισημάνω απλώς –ΟΧΙ απλά!– ότι...

Μητσοτάκης: Δεν θα θέσω θέμα κομματικής πειθαρχίας στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια (Videos)

Δεν θα επιτρέψουμε την παρένθετη μητέρα στα ομόφυλα ζευγάρια. 
«Ναι» στον πολιτικό γάμο, δεν θα γίνουμε εργαστήρι πειραμάτων, στο νομοσχέδιο δεν θα υπάρχει γονέας 1 και γονέας 2. 
Κοντά στο να εγκριθεί από τις ΗΠΑ το ελληνικό αίτημα για τα F-35. Ελληνοτουρκικά: Δεν είμαστε ακόμη κοντά στη Χάγη. Απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση το θέμα της ακρίβειας.
Για όλα τα θέματα επικαιρότητας μίλησε στην ΕΡΤ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Ο Πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την αντιμετώπιση της ακρίβειας. 
Ακόμα, αναφέρθηκε στα Ελληνοτουρκικά και στην επίσκεψη του στις ΗΠΑ...

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (10-01-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

14 αποτελεσματικοί τρόποι για να δοκιμάσετε την αυθεντικότητα του μελιού: Διακρίνοντας το πραγματικό μέλι από το ψεύτικο

Το φυσικό μέλι, μια νόστιμη και υγιεινή εναλλακτική της επεξεργασμένης ζάχαρης, είναι γνωστό για τα αντιοξειδωτικά, τις βιταμίνες και τα πεπτικά του ένζυμα.
 

Ωστόσο, η αγορά βλέπει συχνά νοθευμένα προϊόντα μελιού. 

Ακολουθούν 14 μέθοδοι για να προσδιορίσετε την ποιότητα και τη γνησιότητα του μελιού:...

Γιατί οι ρίζες της πικραλίδας (Ταραξάκο) είναι το πιο σημαντικό μέρος του φυτού

Οι πικραλίδες, εκείνα τα πανταχού παρόντα φυτά που καλύπτουν τους χλοοτάπητες και τα χωράφια μας με τις χρυσαφένιες άνθισές τους, κρατούν ένα μυστικό κάτω από το χώμα που συχνά περνά απαρατήρητο. 
Ενώ μπορεί να μας συναρπάζουν τα ηλιόλουστα λουλούδια και οι ιδιότροποι σπόροι τους, η αληθινή μαγεία των πικραλίδων βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια, κρυμμένη στις ρίζες τους. 
Σε αυτό το άρθρο, θα εμβαθύνουμε στον κόσμο των ριζών της πικραλίδας, διερευνώντας γιατί είναι οι αφανείς ήρωες αυτού του αξιοσημείωτου φυτού και πώς η αξία τους εκτείνεται πολύ πέρα ​​από την αισθητική...

Ανεβάζει στροφές η κυβέρνηση: Οι μεταρρυθμίσεις - ορόσημα

Την επίσπευση του κυβερνητικού έργου και τη συνέπεια στην υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού, προέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή του νέου έτους, δίνοντας το σήμα στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου, να επιταχύνει βηματισμό το επόμενο διάστημα.
Η κυβέρνηση θέτει ως ορόσημο τους επόμενους έξι μήνες για την προώθηση σειράς μεταρρυθμίσεων, με κοινό παρονομαστή τη συνεκτικότητα, που βασίζεται στο τρίπτυχο «νομιμότητα παντού, αντιμετώπιση εκκρεμοτήτων δεκαετιών και προληπτική νομοθέτηση».
Με την επέκταση αυτού του «δόγματος» ευθυγραμμίζεται και το «πράσινο φως» που έδωσε το υπουργικό συμβούλιο στο επόμενο πακέτο νομοθετικών παρεμβάσεων, που θα προωθηθούν το προσεχές διάστημα. Στόχος, να ενταχθεί σε ένα...

Ισραήλ: Επεισόδιο μεταξύ Μπλίνκεν και Νετανιάχου (Videos & Photos)

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν εμφανίστηκε στο πλευρό του Άντονι Μπλίνκεν για κοινές δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου.
«Η 7η Οκτωβρίου δεν μπορεί να συμβεί ποτέ ξανά», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στη συνέντευξη Τύπου.
«Τεταμένη» ήταν η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Όπως μετέδωσαν ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης, φαίνεται πως μεγαλώνουν οι διαφωνίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ισραήλ σχετικά με την εξέλιξη του πολέμου.
Το γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού δεν έδωσε στη δημοσιότητα κάποια ενημέρωση για τη συνεδρίαση αφού ολοκληρώθηκε, όπως συνηθίζει, κάτι που ενισχύει τις παραπάνω...

Ποια θα είναι τα νέα μέτρα κατά ακρίβειας που θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση

Στις 10 το πρωί σήμερα θα πραγματοποιηθεί υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα μέτρα κατά της ακρίβειας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με επίκεντρο, μεταξύ άλλων, τη μείωση των τιμών στα προϊόντα και την καταπολέμηση των πλασματικών προσφορών...

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

Γιατί ο Μαρξ είχε αδυναμία στους... εγκληματίες

Μπορεί να το έχουμε συνηθίσει, αλλά δεν παύει να εκπλήσσει και να επικρίνεται το ότι η Αριστερά ποτέ δεν αποδοκιμάζει τη βίαια συμπεριφορά της νεολαίας, τις καταστροφές που προκαλούν οι αναρχικοί, τις απειλές του Ρουβίκωνα, ακόμα και τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τη 17 Νοέμβρη και τον αρχιδολοφόνο Κουφοντίνα
Η χαρακτηριστική σιωπή της που αποδοκιμάζεται από τους μη αριστερούς, εξηγείται κατά καιρούς από το ότι η επικράτηση του μαρξισμού προϋποθέτει λαϊκή εξέγερση και βίαιη επιβολή του κομμουνισμού...

ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ: Τι ισχύει διεθνώς για γάμο και τεκνοθεσία

Ο τόπος ήταν η Δανία και ο χρόνος η 1η Οκτωβρίου του 1989 όταν για πρώτη φορά στα χρονικά απέκτησε νομική υπόσταση η ένωση ομόφυλων ζευγαριών υπό μορφή συμφώνου συμβίωσης, όμως ήταν η απόφαση-σταθμός του 2001 της Ολλανδίας που ήλθε να κατοχυρώσει την ισότητα των πολιτών στο γάμο για να ακολουθήσουν έως σήμερα τα βήματά της 24 χώρες της Ευρώπης, οι 15 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, ο πρώτος γάμος ομοφύλων στην πραγματικότητα χρονολογείται στο μακρινό 1971, όταν ένα ζευγάρι...

H κυβέρνηση τα «βάζει» με ακρίβεια, παράνομη δόμηση και φοροδιαφυγή

Επιβολή προστίμων σε πολυεθνικές με άμεση δημοσίευση του ονόματός τους.
Ενεργοποίηση μέτρων για την αντιμετώπιση πρακτικών πώλησης προϊόντων σε εξαιρετικά υψηλά τιμές στην Ελλάδα συγκριτικά με άλλες χώρες με αποτέλεσμα να σχηματίζεται η εικόνα ότι η Ελλάδα είναι «μπανανία».
Ανακατανομή των φορολογικών βαρών με αναγκαστική προσθήκη εισοδημάτων της τάξεως των 7 δισ. ευρώ σε όσους εμφανίζονταν να δηλώνουν εισοδήματα χαμηλότερα από αυτά του ανειδίκευτου εργάτη. Επιβολή «λουκέτου» σε λαθρέμπορους καυσίμων. Και κατάθεση νομοσχεδίων στη Βουλή με στόχο την αντιμετώπιση των αυθαίρετων κτισμάτων, αλλά και «καταλήψεων» στις παραλίες και στους αιγιαλούς.
Μεθοδευμένα και οργανωμένα, η κυβέρνηση καλλιεργεί ένα προφίλ ανάληψης πρωτοβουλιών που την εμφανίζουν να «τα βάζει και με τους πιο ισχυρούς». Το σχέδιο, εκτός του ότι...

Κόντρα στα προγνωστικά

«Πάνω» του παίρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το θέμα της ισότητας στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών
που έχει αναδειχθεί σε μείζον το τελευταίο διάστημα, προκαλώντας έντονες συζητήσεις, τόσο στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.
Με το δεδομένο των δημοσκοπήσεων, που καταγράφουν τις ενστάσεις και τη διστακτικότητα της κοινής γνώμης, αλλά και την επιφυλακτικότητα στελεχών της κυβέρνησης και του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να ανοίξει ο ίδιος...

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 18,1 μονάδων για ΝΔ, εδραιώνεται στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ (κάρτες)

Στο 18,1% βρίσκεται η διαφορά στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα στη ΝΔ και το δεύτερο κόμμα
σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση ενόψει των ευρωεκλογών, της Alco για λογαριασμό του Alpha.
Στην πρώτη δημοσκόπηση του 2024, η οποία παρουσιάστηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Κώστα Παναγόπουλο, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού με τον Αντώνη Σρόιτερ, καταγράφεται τι θα ψήφιζαν εάν είχαμε τώρα ευρωεκλογές...

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Τσίπρας-Ανδρουλάκης: Βαριά εκτεθειμένοι για τις «υποκλοπές» μετά την απαλλαγή της Βασιλικής Βλάχου

«Εστι δίκης οφθαλμός, ος τα πάνθ’ ορά»
 
Η φράση αποδίδεται στον Αισχύλο και σημαίνει: 
«Υπάρχει οφθαλμός της θείας Δικαιοσύνης, ο οποίος παρακολουθεί τα πάντα»
Και ο νοών νοείτω.
Είδηση πρώτη: Απαλλάχθηκε από τον πειθαρχικό έλεγχο, που είχε ξεκινήσει εναντίον της, για την περιλάλητη υπόθεση των υποκλοπών, η μέχρι πριν από λίγους μήνες εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου.
Είδηση δεύτερη: Η έρευνα σε βάρος της Βασιλικής Βλάχου αρχειοθετήθηκε, με απόφαση της προέδρου της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου, αντιπροέδρου του ανώτατου δικαστηρίου, Ελένης Φραγκάκη.
Είδηση τρίτη: Η Βασιλική Βλάχου, μετά τη λήξη της θητείας της στην ΕΥΠ, επιστρέφει στον Πειραιά ως προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών...

Η απάντηση του Γρηγόρη Δημητριάδη σε Βαγγέλη Μαρινάκη και Αλέξη Κούγια: εξώδικα και αγωγές

Άμεση και ηχηρή είναι η απάντηση του Γρηγόρη Δημητριάδη για όσα εκστόμισε εναντίον του ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Αλέξης Κούγιας, αμέσως μετά το παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, στο οποίο ηττήθηκε με 2-1 η ομάδα του Πειραιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα στείλει, ίσως και εντός της ημέρας, εξώδικα και αγωγές στους Βαγγέλη Μαρινάκη και Αλέξη Κούγια για τα όσα «υβριστικά και συκοφαντικά» είπε ο τελευταίος, σε πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση, εις βάρος του κ. Δημητριάδη...

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (08-01-2024)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Καλώς να δεχτούμε τον Αλέξη με νέο κόμμα!

Το ρεπορτάζ είναι σοβαρό και το προσμετρούν ως τέτοιο τα ξαφνιασμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς
(των 11 αποσχισθέντων), δεδομένου ότι υπογράφεται από διευθυντικό στέλεχος κυριακάτικης εφημερίδας, το οποίο δε βγάζει ειδήσεις «από την κοιλιά του» (έκφραση της δημοσιογραφικής αργκό).
Άλλωστε ο εν λόγω αποτελεί έναν από τους ελάχιστους δημοσιογραφικούς συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα. Έχει τίτλο «Στον δρόμο της επιστροφής με νέο κόμμα» και υπέρτιτλο «Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να ετοιμάζει νέο σχήμα εφόσον οι ευρωεκλογές δείξουν ότι η αντιπολίτευση βρίσκεται σε αδιέξοδο»!
Όπως λέει, όλα δείχνουν πως ο Αλ. Τσίπρας έχει πεισθεί πια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν...

Γιατί φέτος πρέπει να δούμε φθηνότερα τρόφιμα στα ράφια

Την Παρασκευή δημοσιοποιήθηκε από τον FAO (Food and agriculture organization of the United Nations), τον τομέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που ασχολείται με τα τρόφιμα και τη γεωργία, το μηνιαίο δελτίο τιμών του. 
Καθώς αυτό το μηνιαίο δελτίο είναι και το πρώτο του 2024, μαζί με τις συγκρίσεις με τους προηγούμενους μήνες είδαμε και τις συγκρίσεις με τα προηγούμενα χρόνια. Πριν περάσουμε στο περιεχόμενο του δελτίου τιμών του FAO, πρέπει να θυμίσουμε πως περιλαμβάνει...

Οι παράλληλοι κόσμοι κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Η επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στη χώρα μας και το τετ α τετ του Άντονι Μπλίνκεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα Χανιά, άλλαξαν για λίγα 24ωρα την ατζέντα της πολιτικής επικαιρότητας, υπενθυμίζοντας τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή και τον ρόλο, που η Ελλάδα επιδιώκει να διαδραματίζει. 
Τα όσα μπορεί να σηματοδοτήσει για το επόμενο διάστημα και τις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις η επίσκεψη αυτή, στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία και με ανοιχτά δύο πολεμικά μέτωπα, σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία, δεν έγιναν, αυτή τη φορά, αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. 
Από το πρωί της Δευτέρας, όμως, οι πολιτικές δυνάμεις θα βρεθούν και πάλι θέσεις εκκίνησης, με την γραμμή τερματισμού να τοποθετείται την 9η Ιουνίου, Κυριακή των ευρωεκλογών...

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

Πώς δεν θα ξαναζήσουμε τους μπράβους της ξαπλώστρας

Το καλοκαίρι δεν απέχει παρά έξι μόνο μήνες. Και το ερώτημα είναι θα ζήσουμε ξανά τις απαράδεκτες εικόνες των τελευταίων ετών; 
Κατειλημμένες παραλίες από ξαπλώστρες, ανύπαρκτους ελέγχους, μπράβοι να διώχνουν πολίτες επειδή διεκδικούν το δικαίωμα που τους δίνει ο νόμος, Δήμους και κράτος να κινητοποιούνται αφού φουντώσει η οργή, όταν το θέμα αποκτά τηλεοπτική κάλυψη ή συμβεί κάποιο ατύχημα;
Ελπίζουμε πως όχι. Το βασικότερο δίδαγμα του περυσινού καλοκαιριού, τόσο από τη Μύκονο, τη Νάξο, τη Χαλκιδική και αλλού, είναι ότι οι παρανομούντες δε φοβούνται τα πρόστιμα, παρά μόνο τη σφράγιση. Αυτή είναι και η βασική αλλαγή στη νομοθεσία που φαίνεται ότι φέρνει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη το οποίο θα...

Οι άριστες σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ, τα F-35 και οι ισορροπίες Μπλίνκεν

Δυο επισκέψεις και τρεις συναντήσεις μέσα σε λίγες ώρες ήταν αρκετές για να αποκαλύψουν δυο εντελώς διαφορετικές εικόνες στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία και την Ελλάδα. 
Δυο εικόνες οι οποίες θα πρέπει επιτέλους να αποτυπωθούν και στην αμερικανική εξωτερική πολιτική που πολύ συχνά επιχειρώντας να κρατήσει ισορροπίες απλώς «καλοπιάνει» την ΄Αγκυρα και φρενάρει τις σχέσεις με την Ελλάδα.
Στη χθεσινή επίσκεψη Μπλίνκεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ξεμπλοκάρει η υπόθεση της πώλησης των F-35 προς την Ελλάδα, ενώ ο ίδιος ο Αμερικανός ΥΠΕΞ εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τη συνέχιση της...

Κυβερνητικές πηγές για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Μπλίνκεν: «Εμείς πήραμε αυτά που θέλαμε» - Ισχυρές οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Η έγκριση πώλησης των F-35 στην Ελλάδα, που ήταν βασικό θέμα της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ
Περίπου μια ώρα και είκοσι λεπτά διήρκησαν η κατ' ιδίαν συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν και οι διευρυμένες συνομιλίες που ακολούθησαν στο σπίτι του Έλληνα πρωθυπουργού στα Χανιά.
Κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά το τέλος της συνάντηση εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για τις θέσεις που ανέπτυξε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ σε ότι αφορά τις ελληνικές θέσεις και σε ότι αφορά την έγκριση πώλησης των F-35 ...

Η υποδοχή και ξενάγηση του Κ.Μητσοτάκη στον Α. Μπλίνκεν στο σπίτι του στα Χανιά (Εικόνες)

Τον κέρασαν καλτσούνια και ρακή

Στο σπίτι του στην Κρήτη ξενάγησε τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αφού τον υποδέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε στον Άντονι Μπλίνκεν τον κόλπο της Σούδας και την αμερικανική βάση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κέρασε καλτσούνια και ένα σφηνάκι ρακή τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε τον Αμερικανό ΥΠΕΞ στην εξώπορτα της οικίας του και πριν κάτσουν στον καναπέ για την μεταξύ τους συνάντηση είχαν μια πολύ σύντομη συζήτηση στο μπαλκόνι το σπιτιού με την θέα στην πόλη...