Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 22 Οκτωβρίου 2023

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των αυριανών εφημερίδων, της Κυριακής 22 Οκτωβρίου 2023...

Οι θέσεις της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη

Στο Κάϊρο και την Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη, που πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο, στρέφεται το διπλωματικό ενδιαφέρον και της ελληνικής κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Γιώργο Γεραπετρίτη, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο, που διοργανώνει ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στην οποία θα συμμετάσχουν οι ηγέτες του αραβικού κόσμου, ευρωπαίοι ηγέτες, υπουργοί Εξωτερικών, ενώ παρών θα είναι και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ...

Τι σημαίνει για τράπεζες, επιχειρήσεις και πολίτες η ιστορική αναβάθμιση

Από σήμερα η Ελλάδα κατατάσσεται στην επενδυτική βαθμίδα με κάθε επισημότητα. 
Ο οίκος Standard and Poors γίνεται ο 4ος που αναβαθμίζει στη συγκεκριμένη κλίμακα την Ελλάδα και ο δεύτερος αναγνωρισμένος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Όντας όμως από τους μεγαλύτερους «παίκτες» σε παγκόσμιο επίπεδο, η σημερινή κίνηση θα έχει αντίκτυπο στην αγορά. Δεν είναι απαραίτητο ότι τη Δευτέρα θα καταγραφεί μείωση στην απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου. Άλλωστε, η σημερινή...

Κάποιος να διαγράψει τον Κασσελάκη!

Αυτό θα είναι σε λίγο καιρό το αγωνιώδες αίτημα των στελεχών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ και όλο απογοήτευση θα διαπιστώσουν πως δεν υπάρχει σχετική διαδικασία. Πιθανολογώ πως μεταξύ αυτών που θα αναζητούν τρόπους να εκπαραθυρώσουν τον Κασσέλ θα είναι και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, γιατί θα δει τον σχεδιασμό του να σκοντάφτει στο «ενεργούμενό» του.
Ο Στέφανος Τζουμάκας διαγράφηκε διότι ουδείς θα κλάψει για τη διαγραφή του. Είναι πλήρως αναλώσιμος. Ποιον αποκαλούμε αναλώσιμο; Αυτόν που η απώλειά του δεν ενοχλεί κανένα, που...

Ο πόλεμος των σώγαμπρων

Ρώτησαν πριν από καιρό τον γνωστό κωμικό κ. Σεφερλή, αν πρόκειται στην καλοκαιρινή του επιθεώρηση να συμπεριλάβει σκετς με τον κ. Κασσελάκη του ΣΥΡΙΖΑ κι εκείνος απάντησε: όχι, γιατί ο κ. Κασσελάκης υποδύεται εμένα.
Η παράσταση ξεκίνησε ως reality show, εξελίχτηκε σε ηθογράφημα κακιάς κοπής και κατέληξε σε ιλαροτραγωδία. Ο λόγος για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό τον κ. Κασσελάκη και επιτελείο όλο τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ. Κουλουβάχατα θα μου πείτε και μάλλον θα έχετε δίκιο. 
Χθες, ο κ. Κασσελάκης με υπερατλαντικό του μήνυμα από την τοποθεσία Χάμπτονς, διέγραψε τον κ. Στέφανο Τζουμάκα, για δηλώσεις που έκανε ο τελευταίος...

Standard & Poor’s: Έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα

Την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε ΒΒΒ- με σταθερό outlook (από BB+ με θετικό outlook προηγουμένως) ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s.
Με την απόφαση του S&P, η Ελλάδα βρίσκεται και ουσιαστικά σε καθεστώς investment grade, καθώς πρόκειται για τον πρώτο από τους λεγόμενους «μεγάλους οίκους» που τοποθετεί τη χώρα στην επενδυτική βαθμίδα.
Είχε προηγηθεί η αναβάθμιση από τον «μικρό» και λιγότερο σημαντικό καναδικό οίκο DBRS, ενώ τον περασμένο μήνα ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s, αποφάσισε να προχωρήσει σε διπλή αναβάθμιση στη βαθμίδα «Ba1», ένα σκαλοπάτι κάτω από...

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Μπορεί να διώξει η ΕΕ τους «πολεμιστές» του Αλλάχ;

Χθες το βράδυ ένας Σύρος μπήκε στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα με μαχαίρι και φώναζε Αλλαχού Ακμπάρ» («Ο Θεός είναι μεγάλος» στα αραβικά)!
Ο συγκεκριμένος είχε απασχολήσει και άλλες φορές τις Αρχές. Την περίοδο του Πάσχα, κατά τη διάρκεια λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, εισήλθε εντός του ναού και έψαλε διαβάζοντας το κοράνι. 
Σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία, ενώ έγινε και διοικητική απέλαση για λόγους δημόσιας ασφαλείας (αλλά παρέμεινε εδώ)!..

Τι πιστεύουν οι Παλαιστίνιοι για τη Χαμάς

Είναι όλοι οι Παλαιστίνιοι με τη Χαμάς; 
Έχουν οι Παλαιστίνιοι εμπιστοσύνη στους εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής; 
Πιστεύουν στη λύση των δύο κρατών με το Ισραήλ; 
Διαφοροποιούνται μεταξύ τους και σε ποιο βαθμό, οι απόψεις που έχουν οι Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης, της Ιερουσαλήμ και της Λωρίδας της Γάζας; 
Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που συνήθως παραμένουν αναπάντητα στις συζητήσεις που γίνονται, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στη Γάζα. 
Υπάρχουν όμως σχετικές έρευνες που μπορούν να μας κάνουν πιο σοφούς...

Γιατί ποντάρει σε Τεχνητή Νοημοσύνη και ψηφιακή μετάβαση

«ChatGPT», «Google Bard»… Είναι κάποια από τα πιο γνωστά εργαλεία της Τεχνητής Νοημοσύνης, προσβάσιμα ήδη στους εξοικειωμένους με την τεχνολογία. Υποβάλλαμε σε ένα από τα εργαλεία αυτά το ερώτημα «που χρησιμοποιείται σήμερα η Τεχνητή Νοημοσύνη»
Στην απάντηση, που αφορά το σήμερα, περιλαμβάνονται μια σειρά καθημερινών λειτουργιών για όλους:
«Η Τεχνητή Νοημοσύνη χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλούς τομείς σήμερα και έχει επιδράσει σημαντικά στην τεχνολογία, την οικονομία και την κοινωνία. Ορισμένοι από τους βασικούς τομείς και εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης σήμερα περιλαμβάνουν:...

ΣΥΡΙΖΑ: Πάρε ότι θέλεις παλιατζή από ένα κόμμα που δεν ζει

Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι «πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή, από ένα κόμμα που δεν ζει»
η εκποίηση όλων των ενθυμημάτων της ιστορικής αριστεράς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο καθένας από τους συνιδιοκτήτες (κι είναι πολλοί) αρπάζει αυτό που του αρέσει, ο Τσακαλώτος «την πονεμένη αριστερή ψυχή και το αριστερό ηθικό πλεονέκτημα», ο Κασσελάκης τον Τάϊλερ με τον σκύλο, ο Πολάκης τη θέση του «νταραβεριτζή» και πάει λέγοντας!
Αυτός που έμεινε με τα χέρια άδεια είναι ο Σπίρτζης και τρέχει τώρα ο Χρηστάρας να βρει αποκούμπι στους τέως συντρόφους του του ανδρουλακικού ΠΑΣΟΚ, γλείφοντας και παρακαλώντας μπας κι ανοίξει κάποια πορτούλα να ξεχειμωνιάσει!...

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Το λάθος που κάνουνμε όταν κλείνουμε αεροπορικά εισιτήρια

Η Jess Bohorquez, γνωστή ως PointsByJ στο TikTok, που είναι ειδική στους πόντους πιστωτικών καρτών και τα προγράμματα επιβράβευσης, αποκαλύπτει ένα απλό κόλπο για εξοικονόμηση χρημάτων όταν κλείνεις αεροπορικά εισιτήρια.
«Αυτή είναι η συμβουλή της ημέρας που καταστρέφει τον μύθο», λέει η δημιουργός περιεχομένου στο Σικάγο σε μια ανάρτηση στο TikTok τη Δευτέρα που έχει χιλιάδες προβολές.
«Εάν θέλετε να βρείτε πτήσεις με πιο λογικές τιμές, ειδικά για εξαργυρώσεις πόντων, αναζητήστε κάθε σκέλος της πτήσης ως μονή διαδρομή»...

Άνοια: Πιθανό “καμπανάκι” αν συμβαίνει αυτό με την πίεσή σας

Η υπέρταση συχνά συνδέεται με καρδιακές παθήσεις και γνωστική εξασθένηση.
Μια νέα μελέτη δείχνει ότι οι διακυμάνσεις της αρτηριακής πίεσης μπορεί να είναι προειδοποιητικό σημάδι άνοιας.
Οι βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις της αρτηριακής πίεσης μέσα σε μια ημέρα, καθώς και για αρκετές ημέρες ή εβδομάδες, σχετίζονται με μειωμένη γνωστική λειτουργία, σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας. Η σχετική μελέτη τους δημοσιεύτηκε στο Cerebral Circulation – Cognition and Behavior...

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει τις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ψήφισμά του για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καταδικάζει τις «φρικτές τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ», εκφράζοντας παράλληλα σοβαρή ανησυχία για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.
Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε σήμερα στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο, με 500 ψήφους υπέρ, 21 κατά και 24 αποχές, το ΕΚ καταδικάζει απερίφραστα τις βάναυσες επιθέσεις, εκφράζει την υποστήριξή του στο Ισραήλ και στον λαό του και υπογραμμίζει «ότι η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς πρέπει να εξαλειφθεί»...

Το Ισραήλ χτύπησε στόχους της Χαμάς στη Γάζα: Νεκροί τρομοκράτες που συμμετείχαν σε σφαγές στα κιμπούτς

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί ότι σκότωσαν ανώτερα μέλη «τρομοκρατικών» οργανώσεων σε επιθέσεις στη Ράφα.
Μεταξύ αυτών και ο Rafat Harb Hussein Abu Hilal, επικεφαλής του στρατιωτικού τμήματος των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης, της τρίτης μεγαλύτερης ένοπολης ομάδας της Γάζας μετά τη Χαμάς και την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ.
Το IDF υποστήριξε ότι πραγματοποίησε την αεροπορική επιδρομή στη Ράφα μετά από πληροφορίες που έλαβαν από την υπηρεσία πληροφοριών Shin Bet...

Επωάζεται η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπό μορφή ψηφιακού νομάδα, παρέστη μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Νέα Υόρκη στην εκρηκτική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
Τους ανακοίνωσε βεβαίως και το ευχάριστο γεγονός, ότι σήμερα παντρεύεται με τον Τάιλερ. Σιγά που θα άφηνε τον γάμο να πάει για πουρνάρια με την Ομπρέλα!
Βασικά σημεία ρήξης με την αντιπολίτευση είναι
Ο χρόνος διεξαγωγής του Συνεδρίου, η πολιτική κατεύθυνση του νέου Προέδρου, η καταστρατήγηση του καταστατικού, η απαξίωση των στελεχών, οι απειλές περί αποκλεισμού από τα ψηφοδέλτια, και ο προσωπικός μηχανισμός που δομεί με στόχο να πετάξει στα αζήτητα το ήδη αρθρωμένο κόμμα.
Η Ομπρέλα θέλει να τηρηθεί η απόφαση του κόμματος και να διεξαχθεί τον Νοέμβριο όπως αποφάσισε...

«Καζάνι που βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ – Τεταμένη η κατάσταση στην Πολιτική Γραμματεία

Συνεχείς είναι οι διαμάχες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό φάνηκε και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος όπου η κατάσταση ήταν τεταμένη.
Λίγο πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η «Ομπρέλα» εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.
Η εσωκομματική τάση «Ομπρέλα» αξιολογεί αρνητικά τις πρώτες κινήσεις της νέας ηγεσίας εκτιμώντας πως «στις εκλογές δεν ωφελήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ».
Η «Ομπρέλα» κάνει λόγο για «εκλογική υποχώρησή του, κάτι που σηματοδοτεί στρατηγική ήττα», στο κείμενο παρέμβασης τους τα στελέχη της «Ομπρέλας» υποστηρίζουν πως «ενισχύθηκε εκλογικά το ΚΚΕ καθώς και το ΠΑΣΟΚ ιδιαιτέρως στα αστικά κέντρα όπου είχε...

Μητσοτάκης: H Ελλάδα δεν είναι μπανανία, το μήνυμά του στις πολυεθνικές για την ακρίβεια - Η Τουρκία δεν καταδικάζει τη Χαμάς - Ολόκληρη η συνέντευξη (Βίντεο)

"Είμαι προβληματισμένος από το ενδεχόμενο χερσαίας εισβολής στη Γάζα, μπορεί να ήθελε να την προκαλέσει η Χαμάς"
τόνισε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. 
"Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα εντός του διεθνούς δικαίου", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας και όλα τα ζητήματα των τελευταίων μηνών μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του...

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Χαλάει το αφήγημα του ΠΑΣΟΚ ο Δούκας - «Είμαστε ανεξάρτητη παράταξη»

Το είχε πιστέψει, όπως δήλωσε στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του MEGA, ο Χάρης Δούκας ότι θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Αθηναίων: 
«Άμα δεν το πιστέψεις δεν γίνεται. Μιλώντας με τον κόσμο κατάλαβα ότι μπορεί να γίνει. Είχα πει ότι μπορώ να κερδίσω τον Μπακογιάννη αν πάω δεύτερη Κυριακή. Είχα τη δυνατότητα να παρουσιάσω την εναλλακτική πρόταση».
Μάλιστα, αναφέρθηκε και στη θετική συμβολή που είχε για αυτόν το ντιμπέιτ που είχε με τον Κώστα Μπακογιάννη λίγες μέρες πριν τον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών: «Με βοήθησε πολύ το ντιμπέιτ στο ζήτημα της αναγνωρισιμότητας», αναγνώρισε...

Η «βολική» σφαγή στη Γάζα τινάζει στον αέρα τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες

Με το βλέμμα στραμμένο στην πιθανότητα ανοίγματος νέου μετώπου από τη Χεζμπολάχ στο Βορρά, αλλά και υπό την πίεση της διεθνούς κοινότητας για αποφυγή αιματοχυσίας στη Γάζα, το Ισραήλ έχει καθυστερήσει τη χερσαία επίθεση για την οποία έχει προετοιμασθεί από την επομένη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.
Και ενώ όλοι ανέμεναν τα αποτελέσματα της προσωπικής παρέμβασης του προέδρου Μπάιντεν, που σπεύδει σήμερα στο Ισραήλ και επρόκειτο να έχει τετραμερή συνάντηση στο Αμάν με τη συμμετοχή του επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής Μ. Αμπάς, του Ιορδανού μονάρχη Α. Χουσείν και του Αιγύπτιου προέδρου Αλ Σίσι η «σφαγή» εκατοντάδων ανθρώπων από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου της Γάζας απειλεί να τινάξει...

Χτύπημα σε νοσοκομείο της Γάζας – Σε ρουκέτα της Χαμάς που αστόχησε αποδίδουν οι Ισραηλινοί τον βομβαρδισμό (Videos & Photos)

Τουλάχιστον 500 νεκροί λέει το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Έξι νεκροί από βομβαρδισμό σχολείου στη Λωρίδα της Γάζας.
Για ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε το Νοσοκομείο «Al-Ahli Arabi Baptist» που βρίσκεται στη Γάζα, κάνουν λόγο οι παλαιστινιακές Αρχές.
Το υπουργείο Υγείας της Γάζας αναφέρει ότι ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στο Νοσοκομείο «al-Ahli Arab Baptist Hospital» της πόλης της Γάζας ανήλθε σε τουλάχιστον 500, όπως μεταδίδουν διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.
Εάν επιβεβαιωθεί, η επίθεση θα είναι μακράν η...

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Τι συνδέει το κρυολόγημα, τη γρίπη και την Covid 19

Η μακροχρόνια COVID δεν είναι η μόνη αναπνευστική ασθένεια που έχει συμπτώματα τα οποία μπορεί να επηρεάσουν την καθημερινή ζωή ενός ατόμου για εβδομάδες
Μια νέα μελέτη διαπιστώνει ότι τα παρατεταμένα συμπτώματα από το κοινό κρυολόγημα ή τη γρίπη μπορούν επίσης να επηρεάσουν αρνητικά τη ζωή των ανθρώπων μακροπρόθεσμα.
Τα άτομα με μακροχρόνια COVID από τα άτομα με μακροχρόνιο κρυολόγημα ήταν πιο πιθανό να εμφανίσουν προβλήματα γεύσης και όσφρησης, απώλεια μαλλιών, ασυνήθιστη εφίδρωση, υψηλότερους καρδιακούς παλμούς και προβλήματα μνήμης...

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλιπαρεί για συνεργασία - Το ΠΑΣΟΚ... βάζει πάγο!

Εν αρχή είδηση είναι η ελλειμματική συμμετοχή στις εκλογές του δήμου Αθηναίων. Την πρώτη Κυριακή των εκλογών έφτασε στο μίζερο 32,32%, ενώ τη δεύτερη κατέβηκε στο τραγικό 26,73%. Αυτό το ποσοστό έβγαλε δήμαρχο, και το επισημαίνουμε ανεξαρτήτως προσώπου. Ας αναλάβουν οι κοινωνιολόγοι να εξηγήσουν τη διεργασία δια της οποίας ο πολίτης γίνεται ιδιώτης.
Σαφώς υπάρχει μια δημοκρατία «εν ελλείψει», χωρίς αυτό βεβαίως να μειώνει, συμβολικά και πολιτικά, τη νίκη του νέου δημάρχου Χάρη Δούκα. Οι ελλείποντες εκχώρησαν το δικαίωμά του πολίτη, στους παρόντες στην κάλπη...

Ο κυβερνητικός απολογισμός για τις αυτοδιοικητικές

Να αποκωδικοποιήσει το αποτέλεσμα της κάλπης των αυτοδιοικητικών εκλογών επιχειρεί η κυβέρνηση, εκπέμποντας, ταυτόχρονα, το σήμα ότι λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα των πολιτών.
Η ήττα του Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα ήταν ένα πραγματικό σοκ για τα κυβερνητικά στελέχη, καθώς ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και έριξε τη σκιά της στη «μεγάλη εικόνα», που προέκυψε από τον πρώτο και δεύτερο γύρο. 
Πιάνοντας το νήμα από την αρχή, στο κυβερνητικό επιτελείο επισημαίνουν ότι οι πολιτικές ισορροπίες αποτυπώθηκαν στον πρώτο γύρο των...

Δρυμιώτης: Οι πρώτοι πήραν λιγότερες ψήφους την δεύτερη Κυριακή, ο ψηφοφόρος δεν θέλει να θεωρείται δεδομένος

Για πρωτοφανή αποτελέσματα έκανε λόγο ο πολιτικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.
«Αυτά είναι απίστευτα πράγματα», είπε ο Ανδρέας Δρυμιώτης στην ΕΡΤ, λέγοντας ότι δεν έχει ξαναδεί σε διπλές εκλογές ο πρώτος να παίρνει λιγότερες ψήφους απ΄ ότι έχει πάρει τη δεύτερη Κυριακή.
Για τις ανατροπές ανέφερε ότι «ο ψηφοφόρος δεν θέλει να θεωρείται δεδομένος, με κανέναν τρόπο». Στο ίδιο πλαίσιο, πρόσθεσε ότι η «μεγαλύτερη προσβολή που μπορείς να κάνεις για έναν ψηφοφόρο είναι να τον θεωρείς δεδομένο»...

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Η επόμενη μέρα στην πολιτική σκακιέρα και η «συμπόρευση» ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ

Τα μαθηματικά της δεύτερης κάλπης των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι απλά. Η ερμηνεία τους λίγο πιο περίπλοκη. Το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής ερμηνεύτηκε από την κυβέρνηση ως ψήφος εμπιστοσύνης, το χθεσινό αποτέλεσμα προκάλεσε προβληματισμό.
Όχι γιατί ανατρέπει την αποτύπωση της πολιτικής δύναμης των κομμάτων συνολικά, γιατί αυτή εκφράστηκε την πρώτη Κυριακή, αλλά γιατί στέλνει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση και το ενδιαφέρον στρέφεται στο πώς τα μηνύματα αυτά θα «διαβαστούν» από κάθε πλευρά. Κι αν για την κυβέρνηση το μήνυμα είναι «σπεύσατε ταχέως», το ερώτημα είναι ποιο είναι το μήνυμα για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και η απάντηση δεν φαίνεται να είναι ενιαία από τα δύο κόμματα...

Πρώτος γύρος = Πολιτικές απαντήσεις, Δεύτερος γύρος = Συμμαχίες χωρίς αύριο

Στον πρώτο γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, δόθηκε μια σκληρή πολιτική μάχη, με τα κόμματα να καταγράφουν για τρίτη φορά μέσα σε ελάχιστους μήνες την εκλογική τους δύναμη, με μια ελαφριά μόνο επιρροή από τα ειδικά χαρακτηριστικά που διακρίνουν τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Εκεί δόθηκαν και οι πολιτικές απαντήσεις.
Η επικράτηση των υποψηφίων που είτε είχαν υποστηριχθεί, είτε ήταν κοντά στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ήταν εμφανής. Στη δε μάχη ανάμεσα στα κόμματα της αντιπολίτευσης, αν υπήρχε ένα προβάδισμα, αυτό ανήκε στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ. Οι υποψήφιοι που είχαν την υποστήριξη του Σύριζα κατατροπώθηκαν...

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης νέος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Νίκη της Περιφέρειας και των πολιτών της χαρακτήρισε την εκλογή του στον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο νέος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης.
«Σήμερα νίκησαν οι πολίτες της Περιφέρειας και η Περιφέρειά μας…Είναι μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνουμε…Δώσαμε τη μάχη 115 άνθρωποι από τη Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη, τη Ροδόπη και τον Έβρο και πιστοί στον στόχο μας, σας πείσαμε και μας δικαιώσατε. Η Περιφέρειά μας χρειάζεται ανθρώπους που...

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Ισραήλ: Οι σειρήνες ηχούν βόρεια - Ταυτοποιήθηκαν 126 όμηροι που απήχθησαν από τη Χαμάς

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν ενδιαφέρεται να διεξάγει πόλεμο στο βόρειο μέτωπό της και, εάν η φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου δείξει αυτοσυγκράτηση, το Ισραήλ θα σεβαστεί την κατάσταση στα σύνορα όπως είναι σήμερα.
Λίγα λεπτά νωρίτερα ήχησαν οι σειρήνες του συναγερμού σε όλο το βόρειο Ισραήλ, προειδοποιώντας για πιθανή επίθεση με πυραύλους.
Ταυτοποιήθηκαν 126 όμηροι που απήχθησαν από τη Χαμάς...

Ο Γόρδιος Δεσμός της Γάζας και η επέμβαση του Ισραήλ για το ξερίζωμα της Χαμάς

Μια εβδομάδα μετά την τρομακτική τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε το Ισραήλ από τη Χαμάς, και μετά από έναν καταιγιστικό βομβαρδισμό στη Γάζα, ζυγίζει τώρα τις επόμενες κινήσεις του, υπό τον φόβο ότι μια μαζική χερσαία επίθεση του Ισραηλινού Στρατού, όχι μόνο δεν θα λύσει οριστικά το πρόβλημα αλλά αντιθέτως θα φέρει το Ισραήλ από τη θέση του θύματος σε αυτή του θύτη.
Εν αναμονή της κλιμάκωσης ο φόβος πλέον είναι η επέκταση της κρίσης, καθώς το Ιράν εκτοξεύει τις τελευταίες ώρες απειλές και προειδοποιήσεις, ενώ απέναντι τα δυο αμερικανικά αεροπλανοφόρα λειτουργούν ως δύναμη αποτροπής για να αποθαρρυνθούν όσοι ίσως μπουν στον πειρασμό για γενίκευση της κρίσης...