Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ένα βίντεο που πρέπει να δει όλη η Ελλάδα


Το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Του Ανδρέας Θεοφάνους*

Τα τεκταινόμενα σήμερα στην Ελλάδα αποτελούν όχι μόνο μια βαθειά κρίση της χώρας αλλά ταυτόχρονα μια σοβαρή δοκιμασία για τις αντοχές της ευρωζώνης και της ΕΕ γενικότερα. 
Είναι πολύ σημαντικό να κατανοηθούν τα δεδομένα και να χαραχθεί η σωστή πολιτική.
Όταν κατά τη δεκαετία του 1990 γινόταν ο διάλογος για τη δημιουργία του κοινού νομίσματος υπήρχαν διαφορετικές προσεγγίσεις. 
Ξεχώρισαν όμως δυο κύριες σχολές σκέψης
Από τη μία υπήρχε η θέση την οποία προέβαλλε κυρίως ο Αμερικανός Martin Feldstein ο οποίος, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η προώθηση ενός κοινού νομίσματος και μίας νομισματικής ένωσης θα είχε νόημα μόνο εάν υπήρχε ταυτόχρονα η...

Δεν πρόκειται να Παραδοθώ, να Πουληθώ και να Πεθάνω για το χατίρι κανενός... Με λένε Ελλάδα!

Με λένε Ελλάδα, είμαι μητέρα και τα παιδιά μου είναι οι Έλληνες!
Βρίσκομαι στην Ευρώπη! Είμαι μικρή χώρα, μια κουκκίδα, στον παγκόσμιο χάρτη, έχω όμως το καλύτερο "οικόπεδο" στον πλανήτη...!!!

Διακρίνομαι για την Ιστορία μου,
τους Αγώνες μου,
την Αντίστασή μου,
την Ψυχή και τον Πατριωτισμό μου!
Όλοι με ζηλεύουν... πάντα με ζήλευαν γι αυτό και πάντα είχα εχθρούς!
Πολεμούσα κι αντιστεκόμουν με όλη μου την δύναμη...
και στο τέλος τα κατάφερνα...!!!

Ήταν όλα ήσυχα μέχρι που μ αιφνιδίασαν και τρόμαξα!
Ο εχθρός με χτύπησε εσωτερικά, πονηρά και ύπουλα...! όχι όπως τις άλλες φορές...

Επιστροφή Καραμανλή (;)


Αυτή τη φορά ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά, όπως διαρρέεται από το περιβάλλον του ότι είναι καιρός να κάνει το επόμενο βήμα στην πολιτική του καριέρα. 
Μέχρι να στηθούν οι κάλπες στις 19 Φεβρουαρίου ο Κώστας Καραμανλής θα οργανώνει την επιστροφή του.

Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ο Κώστας Καραμανλής τις τελευταίες ημέρες προγραμματίζει και επιδιώκει συναντήσεις και επαφές με στελέχη της Συγγρού, ενώ πληροφορίες τον θέλουν να προγραμματίζει συνάντηση και με τον Αντώνη Σαμαρά.
Στο θέμα της επιστροφής Καραμανλή αναφέρεται και το ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου με πρωτοσέλιδο θέμα κάνοντας λόγο μάλιστα και για δημοσκόπηση που παρήγγειλε ο ίδιος ο Καραμανλής προκειμένου να διαπιστώσει πού βρίσκεται η δημοφιλία του, τώρα που το πολιτικό σκηνικό τρίζει για τα δύο μεγάλα κόμματα.

Ιγνατίου: Ανοίγουν σαμπάνιες οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ μας


Ιγνατίου: Ανοίγουν σαμπάνιες οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ μαςΜε καυστικό τρόπο σχολίασε την σύνθεση της νέας κυβέρνησης ο Μιχάλης Ιγνατίου.  
Ο γνωστός δημοσιογράφος, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, σχολίασε πως οι δανειστές μας θα ανοίξουν σαμπάνιες με των διορισμών των 49 υπουργών...

Κουράγιο! Το... 2057 ξεχρεώνουμε! Δείτε τον πίνακα!

Ο πίνακας είναι από το σχέδιο προϋπολιγισμού του 2012 και 
δείχνει  την εξέλιξη του δημοσιου χρέους,  
η αποπληρωμή του οποίου προβλέπεται το 2057!
Έτσι όπως πάνε τα πράγματα η πρόβλεψη είναι μάλλον ...αισιόδοξη.
Οι επόμενοι πίνακες αναφέρονται στην Άμυνα όπου επίσης υπάρχει... φτώχεια. Προβλέπεται  ότι...

Ποιοι έβαλαν τον "Καραμανλή" σε... 'δημοσκόπηση';

Έντονο παρασκήνιο στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας

Η πληροφορία προέρχεται από αξιόπιστη πηγή και δεν επιδέχεται αμφισβητήσεως. 
Την επόμενη βδομάδα ξεκινά δημοσκόπηση με βασικό αντικείμενο τον Καραμανλή.  
Πρόκειται για μια έρευνα που έχει ως στόχο να διερευνήσει τις τάσεις των ψηφοφόρων της Ν.Δ...

Η ιδεολογική γύμνια της Νέας Δημοκρατίας και η αηδία της προσωπολατρίας

Γράφει ο Θωμάς Ηλιόπουλος, μέλος Ν.Δ.

Με αφορμή την απροκάλυπτη μνημονιακή στροφή της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, τις διαγραφές Χατζηγάκη και Καμμένου και την κόντρα Φαήλου - νεοφιλελεύθερων, έρχεται ξανά στην επιφάνεια ένα θέμα το οποίο η ευρύτερη βάση της Ν.Δ. συνηθίζει να το σπρώχνει κάτω απ’το χαλί.
Μιλώ για την ιδεολογική γύμνια του κόμματος που υποτίθεται ότι εκφράζει την δεξιά παράταξη.
Συνηθίζουμε να οχυρωνόμαστε πίσω από προσωπολατρίες, ανάλογα με τον εκαστοτε πρόεδρο της κάθε εποχής και μας διαφεύγει η ουσία του θέματος, ότι δηλαδή η Ν.Δ. δεν εκπέμπει συγκεκριμένο μήνυμα στην κοινωνία λογω ακριβώς της απουσίας συγκεκριμένου ιδεολογικού στίγματος...

Προκαλούν στη Θράκη, οι "σκληροί" της μειονότητας! Δείτε το video !

Δυστυχώς, τα πράγματα στη Θράκη είναι πολύ σοβαρά για να πάρουμε στ΄ αστεία την ανακοίνωση της “Τουρκικής Μειονοτικής Κίνησης για Ανθρώπινα και Μειονοτικά Δικαιώματα”! 
Τα οποία όπως υποστηρίζουν οι συγγραφείς της…παραβιάζονται κατάφωρα στη Θράκη!
Με την προκλητική της ανακοίνωση η “κίνηση” μας κάνει υποδείξεις για το σχηματισμό της κυβέρνησης. 
Δεν αναφέρεται μόνο στο ΛΑΟΣ, αλλά και στον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά! 
Διαβάστε την απίστευτη ανακοίνωση και μετά δείτε ένα μέλος αυτής της …

Σαν στραγάλια μοιράζει η κυβέρνηση τα χρήματα του σκληρά φορολογούμενου λαού σε "ημετέρους"

  Σαν στραγάλια μοιράζουν οι κυβερνόντες τα εκατομμύρια ευρώ που εισπράττουν από τον σκληρά φορολογούμενο λαό σε επιδοτήσεις «ημετέρων» εταιρειών (με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες για τον τρόπο που τις επιλέγουν, εν κρυπτώ απ’ τον ελληνικό λαό, και την πλήρη συγκάλυψη των ΜΜΕ της λεηλασίας των χρημάτων του ελληνικού λαού που γίνεται).
Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε αυτό που δημοσιεύεται στην εφημερίδα της Κυβέρνησης και έχει τίτλο Έγκριση δαπάνης για την καταβολή αμοιβής στο...

Το τελεσίγραφο της αποκαθήλωσης, με deadline...

Ένα… ψυχολογικό deadline φαίνεται ότι έχουν θέσει τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να έχει ο σημερινός Πρόεδρος του Κινήματος το δικαίωμα της πρωτοβουλίας, για την έναρξη των διαδικασιών της διαδοχής του.
Παρά το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν δείχνει καμία διάθεση να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση, που πιθανότατα θα τον οδηγήσει στην έξοδο από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στο εσωτερικό του Κινήματος διαμορφώνεται ένα ισχυρό ρεύμα αμφισβήτησης...

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Οι αγγλικές τράπεζες έκοψαν τα δάνεια σε Ελλάδα και Ισπανία

Τραπεζικά «παιχνίδια πολέμου» και ασκήσεις για κατάρρευση του ευρώ...
Οι βρετανικές τράπεζες έκοψαν την πίστωση στην ευρωπαϊκή περιφέρεια και δεν δίνουν δάνεια, αποκαλύπτουν σήμερα σε πρωτοσέλιδό τους οι Financial Times
Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι μεγαλύτερες περικοπές σε δάνεια των βρετανικών τραπεζών αφορούν συναλλαγές τους με ελληνικές και ισπανικές τράπεζες, στις οποίες οι 4 μεγαλύτερες αγγλικές τράπεζες μείωσαν την έκθεσή τους κατά 24%, σε 10,5 δισ. στερλίνες, μέσα σε τρεις μήνες μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Η HSBC, που ήταν ο μεγαλύτερος δανειστής, έκοψε τις πιστώσεις της κατά 40%. Ουσιαστικά εξάλειψε τα δάνειά της σε ελληνικές τράπεζες και έκοψε τα δάνεια στην Ισπανία και την Ιρλανδία κατά τα 2/3.
Ο μεγάλος φόβος τώρα, είπε...

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Ραγδαίες φαίνεται ότι είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με φόντο τη μόνιμη πλέον αμφισβήτηση του Γιώργου Παπανδρέου, και την εντεινόμενη πίεση που ασκείται στον πρώην πρωθυπουργό, για να ανοίξει άμεσα ο ίδιος, και χωρίς να προηγηθεί συγκρουσιακή πορεία, τις διαδικασίες για τη διαδοχή του.
Σήμερα το μεσημέρι, μετά το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου, και αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε στη Βουλή τον προϋπολογισμό του 2012, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών πέρασε την πόρτα του γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου στη...

«Λευκή περιστερά» ο ΛΑΟΣ

«Σήμερα είμαστε δύο κόσμοι:  
Οι ευρωπαϊστές και οι κομμουνιστές. 
Ο λαός καλείται να επιλέξει: 
Ή θα προχωρήσουμε με τον κομμουνισμό, δηλαδή τον σταλινι­σμό, ή θα προχωρήσουμε ευρωπαϊκά.  
Ξεχάστε τα κόμματα όπως τα ξέρατε. Σήμερα δεν υπάρχουν οι τεράστιες δι­αφορές μεταξύ ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ. Είναι δυο κόσμοι, οι ευρωπαϊστές εναντίον των κομμουνιστών».
Το ψυχροπολεμικό δίλημμα - τοπο­θέτηση που ακούσαμε τόσο από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη στον ΣΚΑΪ όσο και από τον νεόκοπο υπουργό (!) Υποδομών (δηλαδή...

«Υπερ-κράτος» στην Ευρώπη ετοιμάζει η Γερμανία

Το Βερολίνο επιβεβαιώνει το σχέδιο

Σε αποκάλυψη - βόμβα προβαίνει σήμερα η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια του Βερολίνου στην Ευρώπη, ανήμερα μάλιστα της επίσκεψης του Βρετανού πρωθυπουργού στη γερμανική πρωτεύουσα
Πρόκειται για ένα εξασέλιδο εμπιστευτικό σημείωμα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο περιλαμβάνει σχέδιο για τη μετατροπή του...

H ζωή της Μάργκαρετ Θάτσερ

Η βραβευμένη με Oscar ηθοποιός, Μέριλ Στριπ, καλείται να ενσαρκώσει μια από τις πιο αμφιλεγόμενες πολιτικές προσωπικότητες που πέρασαν ποτέ από την σύγχρονη ιστορία, την Μάργκαρετ Θάτσερ.
Η 62χρονη ηθοποιός και δύο φορές βραβευμένη με Oscar... (Kramer vs. Kramer, Sophie's Choice) και άλλες 14 φορές υποψήφια για το χρυσό αγαλματίδιο, σύμφωνα με τους κριτικούς, δίνει μια ερμηνεία «ζωής», σε έναν απαιτητικό ρόλο, που μόνο η Μέριλ θα μπορούσε να διεκπεραιώσει με επιτυχία.
Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Phyllida Lloyd, γνωστή από το «Mamma Mia!», που γυρίστηκε στην Ελλάδα και στο καστ περιλαμβάνονται επίσης οι Jim Broadbent, Anthony Head και Harry Lloyd.

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ανοίγει ο Γιώργος Παπανδρέου


 Κύκλο επαφών με τα κορυφαία στελέχη προκειμένου να διερευνήσει το πως βλέπουν την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει ο πρώην πρωθυπουργός. 
Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε αργα το απόγευμα με  τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ πιο πριν συζήτησε το θέμα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Δημήτρη Ρέππα.
Ο πρώτος κύκλος επαφών του κ. Παπανδρέου με τα κορυφαία στελέχη του κινήματος έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές μέρες. Ο κύκλος για σήμερα θα κλείσει με τον...

Δραχμή;

Του Γιάννη Βαρουφάκη

Το ευρώ πεθαίνει. Για αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία. Οι λόγοι έχουν εξηγηθεί πολλές φορές και δεν χρειάζεται να τους επανα-εξηγήσουμε εδώ (για όσους χρειάζονται επανάληψη, βλ. εδώ για μια παλιότερη εξήγηση και εδώ για μια slow motion περιγραφή της αποδόμησης της ευρωζώνης - μια διαδικασία που μπήκε στην τελική ευθεία με την ανόητη 21η Ιουλίου και την ακόμα πιο ανόητη 26η Οκτωβρίου - βλ. το σχετικό παράρτημα).
Ευρώ-δρυός πεσούσης, πολλοί είναι εκείνοι που τείνουν στο λογικοφανές συμπέρασμα: Μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει. 
Αν η κατάρρευση του ευρώ είναι σχεδόν αναπόφευκτη, και δεδομένου ότι το ισχυρό ευρώ συνθλίβει την ασθενική ελληνική οικονομία, μήπως ήρθε η ώρα της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα; Επιστρέψτε μου να απαντήσω άμεσα και κατηγορηματικά:

Οι πιο διεφθαρμένες χώρες στην Ευρώπη

#20 Δημοκρατία της Τσεχίας

Πώς "έδεσαν" την Ελλάδα - Μέχρι το 2010 όλο το χρέος ήταν σε ... δραχμές!

Ένα τεράστιο εθνικό σκάνδαλο σε σχέση με το εθνικό χρέος, ένα πραγματικό έγκλημα αποκαλύπτεται τώρα ότι συντελέστηκε με την πρώτη σύμβαση του Μαϊου του 2010 και τείνει να ολοκληρωθεί τώρα με την δανειακή σύμβαση που έχουν συμφωνήσει να την υπογράψουν όλα τα κόμματα πλην ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ: 
Η μετατροπή του είδους του νομίσματος αποπληρωμής του χρέους, από "εθνικό νόμισμα", αόριστα, σε... ευρώ! 
Κάτι που έγινε σαφές όταν μιλώντας στην Βουλή ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος για τα πιθανά αποτελέσματα της εξόδου της  Ελλάδας από το ευρώ, είπε την φράση «Και το δημόσιο χρέος  θα είναι εκπεφρασμένο σε ευρώ’’ δηλαδή...

"Βόμβα" Alpha Bank κατά ΕΛΣΤΑΤ για "μαγείρεμα" στοιχείων χρέους

Αμφισβητεί απόλυτα τεκμηριωμένα την ακρίβεια των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο της και αφήνει ανοικτά υπόνοιες για "παραποίηση" των στοιχείων αυτών.
Διατυπώνει σφοδρές αμφιβολίες για την ορθότητα των ατοιχείων από το 2005 μέχρι σήμερα και φαίνεται ότι αυτή η υπόθεση έχει πολύ ... ζουμί, αφού πάνω σε αυτά τα στοιχεία έχει στηθεί το colpo grosso για την άλωση της χώραςΌπως αναφέρει, η Alpha, «ξαφνικά τον Αύγουστο του 2011 η ανεργία στην Ελλάδα εκτινάχθηκε στα 908 χιλ. άτομα και το ποσοστό ανεργίας στο 18,4%, από 16,5% τον Ιούλιο του 2011».
Στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την...

«Πόσο ισχυρά είναι τα θεμέλια που στηρίζεται ο Παπαδήμος;»

«Οι Έλληνες εμπιστεύονται στην ανάγκη τον Παπαδήμο», γράφει ο Γκερντ Χέλερ στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt και υπογραμμίζει ότι  
«ο Παπαδήμος αγωνίζεται για να εκταμιευθεί η ευρωβοήθεια, αλλά ενδέχεται να αποτύχει. Ο συντηρητικός πολιτικός Αντώνης Σαμαράς, που στηρίζει την μεταβατική κυβέρνηση, βάζει συνεχώς εμπόδια στον νέο πρωθυπουργό.»
«Πόσο ισχυρά είναι άραγε τα θεμέλια που στηρίζεται ο Παπαδήμος
Την προηγούμενη εβδομάδα φάνηκε ότι...

Νέο προϋπολογισμός γεμάτος φόρους και με κατάργηση εκπτώσεων από αποδείξεις

Ο νέος προϋπολογισμός φέρνει περισσότερους φόρους. Τα φυσικά πρόσωπα θα πληρώσουν 2,5 δισ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με εφέτος, λόγω της έκτακτης εισφοράς, τη μείωσης του αφορολόγητου ορίου και των φοροαπαλλαγών, καθώς και της κατάργησης της έκπτωσης λόγω αποδείξεων.

Οι φόροι για τους ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι αυξημένοι κατά 2,65 δισ. ευρώ, καθώς θα καταβληθούν το τέλος ακινήτων μέσω των...

Η αλήθεια για την καθυστέρηση της 6ης δόσης

Το σίριαλ της 6ης δόσης δε λέει να τελειώσει και μετά από άπειρα μέτρα, δεσμεύσεις, υπογραφές και μια κυβέρνηση συνεργασίας τώρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά διαβεβαιώσεις από την νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα για την ευρεία υποστήριξη για τα μέτρα του προγράμματος προσαρμογής.
Την ίδια στιγμή η ΕΕ ζητά γραπτές δεσμεύσεις με τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φαίνεται πως δεν τις δίνει και το όλο θέμα μοιάζει να αποτελεί μια ακόμη αιτία για την καθυστέρηση της δόσης.
Στην πραγματικότητα...

Επιστολή μιας 24χρονης προς τους πολιτικούς: "Κύριοι δεν θέλουμε φαντάσματα αλλά όνειρα"


Σε απάντηση όσων θέλουν μια νεολαία αμέτοχη στο παζάρι του μέλλοντος της, τους παραθέτω το mail που έστειλε μια 24χρονη αναγνώστρια μας από τη Θεσσαλονίκη. 
Η νεαρή απευθυνόμενη σε αυτούς εξηγεί τι θέλει από τους πολιτικούς και δηλώνει παρούσα στους χαλεπούς καιρούς προσδίνοντας μια νότα αισιοδοξίας στο μαύρο φόντο που ζούμε.  
Ακολουθεί η επιστολή της ΜΣ:
Κύριοι,
Δε χρειαζόμαστε σωτήρες, χρειαζόμαστε κάποιοι να κάνουν σωστά την δουλειά τους. 
Δε χρειαζόμαστε ήρωες, χρειαζόμαστε ανθρώπους. 
Δε χρειαζόμαστε πρόσωπα χρειαζόμαστε Πολιτικούς Θεσμούς. 
Δε χρειαζόμαστε πολιτικούς, χρειαζόμαστε Πολιτική. 
Δε χρειαζόμαστε λόγια κ αριθμούς, χρειαζόμαστε σεβασμό κ...

Γιατί οι συμφωνίες της 26ης Οκτωβρίου προετοιμάζουν έξοδο από το ευρώ και κατάλυση του ελληνικού κράτους


Ομιλία του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου σε εκδήλωση-συνέντευξη τύπου που οργανώθηκε στην ΕΣΗΕΑ στις 15.11 με πρωτοβουλία του Μίκη Θεοδωράκη και συμμετοχή του ομότιμου Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργου Κασιμάτη
Θέλω να ευχαριστήσω τον Μίκη Θεοδωράκη για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του και να του εκφράσω τον τεράστιο και ανυπόκριτο θαυμασμό μου για το απαράμιλλο ένστικτο και τη ζωτικότητα που διαθέτει, το εφηβικό πάθος που τον διακρίνει. 
Προχτές του μιλούσα για τις συνέπειες των αποφάσεων της 26.10. ‘Όταν με άκουσε μούπε:

Οι αδελφές Γκοτζαμάνη ( Βαλλιανάτος-Τσαγκαρουσιάνος) στηρίζουν Παπανδρέου


Αυτή η Κανέλλη αληθινά ενοχλεί. Αληθινά πονάει. Και έτσι επιστρατεύονται οι αυριανιστές της αδελφοσύνης που ενεργούν με τον μόνο τρόπο που ξέρουν αυθεντικά να ενεργούν: την δόκιμη πουστιά τους!
Βαλλιανάτος-Τσαγκαρουσιάνος, οι κίτρινες αδελφές των μίντια, στηρίζουν-συντονισμένα - για άλλη μια φορά Παπανδρέου! 
(το αίμα, το σπέρμα, το ψέμα και το κλέμμα, νερό δεν γίνονται!). 
Η κάθε μια με τον δικό της ακαταμάχητα και δοκιμασμένο πρόστυχο, τραμπούκικο τρόπο. Στο γκεμπελικό μένος αυτών των οργισμένων μαινάδων του παπανδρεϊσμού ακόμη και ο macho Κουρής κλίνει ευλαβικά το γόνυ...

Επιστροφή στο 1936

Του Δημήτρη Καζάκη*

Ημέρες του  1936  θυμίζει η Βουλή αυτή την εποχή. 
Όπως ακριβώς τον Απρίλιο του 1936 αναδείχθηκε ως «υπερκομματική» η κυβέρνηση Μεταξά καθ' υπόδειξη της μεγάλης φίλης και συμμάχου Βρετανίας, αλλά και του τοποτηρητή της βασιλιά Γεωργίου Β', έτσι αναδεικνύεται και η κυβέρνηση Παπαδήμου. 
Υπό το κράτος των εντολών και των απειλών των φίλων, συμμάχων και εταίρων της Ελλάδας, συντελείται ένα ανοιχτό πραξικόπημα με την ίδια δικαιολογία: την αντιμετώπιση βαθύτατης εθνικής κρίσεως.
Το 1936 χρειάστηκαν λιγότερο από πέντε μήνες για να βγει ο δήθεν «μεταβατικός» και «υπερκομματικός» πρωθυπουργός Μεταξάς και να εξαγγείλει την πλήρη κατάλυση του κοινοβουλευτισμού. ...

Έρχεται νέα καταιγίδα μέτρων 11 δισ. ευρώ μέσα στο 2012

Τον πιο δύσκολο, συνάμα πιο περίεργο προϋπολογισμό των τελευταίων ετών, καταθέτει σήμερα στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσία μάλιστα των επικεφαλής της Τρόικα, οι οποίοι επέστρεψαν στον... τόπο του εγκλήματος, εν όψει νέου Μνημονίου
Η δυσκολία του προϋπολογισμού έγκειται κυρίως στο ότι η επιτυχία του εξαρτάται περισσότερο από τις εξελίξεις εκτός συνόρων παρά εντός, καθώς οι ραγδαίες εξελίξεις σε Ιταλία, Ισπανία ακόμα και Γαλλία απειλούν να...

Τι είδε και τρόμαξε ο Ράιχενμπαχ

Ότι η φοροδιαφυγή ζει και βασιλεύει δεν περίμενε κανείς να το διαπιστώσει ο επικεφαλής της Ομάδας Κρούσης που παρουσίασε τη πρώτη του Έκθεση για την Ελλάδα, αφού ακόμα και τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών φανερώνουν το πρόβλημα διαχρονικά.
Ωστόσο, αυτά που είδε και τρόμαξε ο Χορστ Ράιχενμπαχ είναι τα στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που λιμνάζουν στα φορολογικά δικαστήρια -περίπου 30 δισ ευρώ- υποχρεώνοντας τον να...

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΟΡΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΑΤΟ!




Γράφει ο Πύρινος Λόγιος 

ΠΡΟΣ:  ΣΚΑΙ TV - Πρωινή εκπομπή "Πρώτη Γραμμή"
ΚΟΙΝ: κ.κ. Βασίλη Λυριτζή, Δημ. Οικονόμου


"Αγαπητοί" κύριοι Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου,

Εχω επικοινωνήσει και παλαιότερα μαζί σας διαμαρτυρόμενος για την επαίσχυντη παραπληροφόρηση 
που παρέχετε στον Ελληνα πολίτη εδώ κι αρκετά χρόνια, αλλά φυσικά απάντηση (γραπτή) δεν πήρα...

«Μια λεσβία με προκλητικά αντιδραστικές θέσεις για τους ομοφυλόφιλους»

«Μια λεσβία με προκλητικά αντιδραστικές θέσεις για τους ομοφυλόφιλους»

Λίγο μετά την πρόσφατη περιπέτεια του με τη δικαιοσύνη και λίγο πριν εκλεγεί πρόεδρος του πολιτικού κόμματος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, μιλάει για την εμπειρία του στα κρατητήρια, τη Λιάνα Κανέλλη, τη σχέση του με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, την πολιτική και τις "ακολασίες". 
Συνέντευξη στον Τάσο Θεοδωρόπουλο (terra_gelida@hotmail.com)
"Εκπρόσωπος ομοφυλοφίλων", δημοσιογράφος, σύμβουλος πολιτικών, δημιουργός ξέσαλων χορευτικών club, ιδρυτικό στέλεχος ΜΚΟ, υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Από τα ρετιρέ της πολιτικής μέχρι τα υπόγεια ενός gay bar, από τις ολυμπιακές επιτροπές ως το...

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

"Miss Γιαγιά" στη Βραζιλία... Απολαύστε και ΘΑΥΜΑΣΤΕ..!

Ανοίχτε το από εκει παράθυρο...

 ..του μυαλού
πριν προλάβουν να το σφραγίσουν
και πηδήχτε έξω άμεσα

Ξεκίνησε το ξεπούλημα τραπεζών, λιμανιών, αεροδρομίων κλπ

Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων μεταβιβάστηκαν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου.
Σ’ αυτά περιλαμβάνονται οι συμμετοχές του δημοσίου στις τράπεζες Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, όπως και στον ΟΠΑΠ, τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση, μεταβιβάζονται και περιέρχονται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία, με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» (Ταμείο), τα ακόλουθα:

Ιστορίες Συνομωσίας

Αυτές τις μέρες κάνω ένα γύρο σε εφημερίδες, μπλογκ και φόρουμ ευρωπαΪκά από περιέργεια να δω σχόλια και συμπεράσματα για ότι συμβαίνει τον τελευταίο καιρό.
Με αυτό το τρόπο προσπάθησα να συνοψίσω την Ιστορία Συνομωσίας των ημερών.
 
Οπως γνωρίζουμε οι συνομωσιολόγοι έχουν δυο βασικά χαρακτηριστικά 
"την αποκωδικοποίηση" μιας είδησης πέρα από το εμφανές νόημα σε κάτι πιο σοβαρό και ύπουλο που κρύβεται από πισω και 
την "πρόβλεψη" γεγονότων που προς το παρόν δεν έχουν καμιά λογική και απόδειξη αλλά που στο άμεσο ή μακρινό μέλλον θα τα βρούμε μπροστά μας...

Ήταν ένα μικρό καράβι...

Οε, Οε, Οε, Οε.....

Χτες λοιπόν κάθισα μπροστά στη τηλεόραση να ακούσω για πρώτη φορά τον νέο Πρωθυπουργό.
Δεν λεω  Πρωθυπουργό μας για ευνόητους λόγους. 
Χωρίς να γνωρίζω τον κ. Παπαδήμο ούτε αν είναι καλός ή κακός σίγουρα γνωρίζω ένα πράγμα πως δεν εκλέχτηκε από τον ελληνικό λαό.
Αφού λοιπόν άκουσα Μπετόβεν πριν την έναρξη...

Η διαφορά Ελλάδας - Ιταλίας




Οι πολιτικοί, οι τεχνοκράτες και η εξουσία
Την ώρα που η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου έπαιρνε ψήφο εμπιστοσύνης, ο Ιταλός συνάδελφός του, ο Μάριο Μόντι, σχημάτιζε κυβέρνηση τεχνοκρατών. 
Πολλά τα κοινά χαρακτηριστικά, πέραν της δεινής οικονομικής κατάστασης που έχουν περιέλθει οι δύο όμορες χώρες, αλλά και μια διαφορά. 
Εκεί στο ολιγομελές σχήμα δεν υπάρχουν πολιτικοί. 
Ενώ εδώ, στο πολυμελές κυβερνητικό σχήμα, οι ύπαρξη πολιτικών υποδηλώνει ότι ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι έκαναν. Και αυτό είναι χειρότερο από τους κινδύνους που θα έχει μια ενδεχόμενη πτώχευση.
Προσέξτε μια λεπτομέρεια. ..

Οι ισορροπίες (για τη διαδοχή) αλλάζουν

Στη μάχη για την «επόμενη μέρα» στο ΠΑΣΟΚ, οι ισορροπίες δείχνουν την τάση να μεταβάλλονται με ρυθμούς που δύσκολα μπορεί να παρακολουθήσει κανείς. Ενίοτε, χωρίς να μπορεί και να τους κατανοήσει.
Χθες, ο Κώστας Σκανδαλίδης έθεσε, από βήματος Βουλής θέμα ηγεσίας. Και προέτρεψε τον Γιώργο Παπανδρέου να δρομολογήσει ο ίδιος τις σχετικές διαδικασίες. Προφανώς για να μην… τον προλάβουν άλλοι. 
Οι φήμες στο παρασκήνιο θέλουν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να έχει συνάψει ήδη πολιτική συμμαχία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παπαδήμου και Υπουργό Οικονομικών, που...

Ελλάδα: Το επιτόκιο Ομολόγου ενός έτους ξεπερνάει το 250%


Μπορεί η Ελληνική Κυβέρνηση και ο νέος Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος να πήραν την Ψήφο Εμπιστοσύνης, 
η αγορά ομολόγων όμως έχει διαφορετική άποψη, 
καθώς η απόδοση στο επιτόκιο ενός έτους,  
ξεπερνάει το 250%.

Τι συμβαίνει με το PSI;


 

Είναι προφανές ότι η διαδικασία ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, μεταξύ των ιδιωτών κατόχων τους, το… θρυλικό πλέον PSI, που ήταν και η «ταμπακιέρα» των διαπραγματεύσεων οι οποίες κατέληξαν στη Συμφωνία των Βρυξελλών για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, στις 27 Οκτωβρίου, δεν είναι όσο… αυτονόητη θα θέλαμε.
Κάτι που επιβεβαιώνεται από τις χθεσινές συναντήσεις του επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα, δηλαδή του ανθρώπου ο οποίος εκπροσωπεί τους ιδιώτες κατόχους ομολόγων, με τον Λουκά Παπαδήμο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο...

ΣΟΚ από τα "φιλιά στο στόμα" πολιτικών & θρησκευτικών ηγετών!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η γνωστή φίρμα προκαλεί οργισμένες αντιδράσεις με μια διαφημιστική καμπάνια της.
Πριν χρόνια ήταν η διαφημιστική εκστρατεία με τους πενθούντες γονείς ενός φορέα του Aids ή εκείνη με τα ανορεξικά μοντέλα, αυτή τη φορά το ύφος ήταν περισσότερο... διπλωματικό. 
Γιατί; 
Γιατί πρωταγωνιστούν πολιτικοί ηγέτες και ο Πάπας.

Οι φωτογραφίες (προϊόν φυσικά φωτομοντάζ) για την καμπάνια δείχνουν ηγέτες που δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις να φιλιούνται με πάθος στο στόμα. 
Ο Πάπας Βενέδικτος με έναν...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τα άκρως απόρρητα ελληνικά αμυντικά προγράμματα

Δεκάδες άκρως απόρρητα αμυντικά προγράμματα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας των τελευταίων 30 ετών, έρχονται στο φως της δημοσιότητας με πλούσιο ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό σε μεγάλη έρευνα της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ στο τεύχος που κυκλοφορεί. 
Προγράμματα που ξεκινούν από τον χώρο των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου και φτάνουν μέχρι την ανάπτυξη βλημάτων αέρος-εδάφους, «έξυπνων όπλων», συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης κλπ...

ΕΡΕΥΝΑ-ΣΟΚ: Τα αληθινά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας που κρύβουν

Απόλυτη αποτυχία που δημιουργεί δυναμική μη αναστρέψιμης πορείας προς την άβυσσο της χρεοκοπίας
έχει πάρει πλέον η χώρα, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που έχουν αποκρυβεί επιμελώς και που για πρώτη φορά φέρνουμε σήμερα στην δημοσιότητα. 
H οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που στο μεγαλύτερο ποσοστό της, βέβαια, επιβλήθηκε από την τρόικα, είχε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα και η όλη κατάσταση θυμίζει...

ΕΣΥ πού ΗΣΟΥΝ;

Έχω βουλιάξει κι εγώ μές τη συλλογική κατήφεια, μες την κατάθλιψη...
Φοβάμαι, ανησυχώ, θλίβομαι, αναρωτιέμαι για το μέλλον των παιδιών μου,
για το γκρέμισμα των ονείρων μου και των μακρυχρόνιων προσπαθειών μου...

Αλλά ακόμα και αυτά καλύπτονται από την βαθιά μου οργή...

Πού ήμουν όλα αυτά τα χρόνια εγώ;
Πού ήσουν όλα αυτά τα χρόνια εσύ, εαυτέ μου;
Πού ήσουν όταν μας κοροϊδευαν...

Ελληνικά προϊόντα: Θα δίνατε ποτέ 1100 δραχμές για τρία γιαούρτια;

Ακούμε διαρκώς από ανθρώπους της αγοράς ότι πρέπει να βάλουμε πλάτη στηρίζοντας τα ελληνικά προϊόντα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Το όφελος θα είναι διπλό.
Από την μία πλευρά θα βοηθηθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις να αντέξουν ενώ παράλληλα θα περιοριζόταν το αρνητικό πρόσημο στο ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών.  
Επιπρόσθετα θα δίναμε μια εθνική απάντηση στις χώρες της βόρειας Ευρώπης των οποίων καταναλώνουμε τα προϊόντα, τους δίνουμε τα χρήματά μας αλλά εξυβρίζουν την Ελλάδα με την παραμικρή ευκαιρία. Θα τους δίναμε να καταλάβουν πως πάψαμε να είμαστε κορόιδα.
Δυστυχώς όμως πάντα υπάρχει ένα ΑΛΛΑ.
ΑΛΛΑ πώς να γίνει αυτό όταν πας στο κατάστημα να αγοράσεις...

Το "Ράδιο Αρβύλα" για την υπουργοποίηση Γεωργιάδη (video)

Αρχισε να πέφτει το δάκρυ κορόμηλο απ’ τις τηλεοπτικές σατιρικές εκπομπές που έχαναν τον καλύτερο «πελάτη» τους.  
Η συμμετοχή στον κυβερνητικό μνημονιακό θίασο του Παπαδήμου, του τηλέμπορα ακροδεξιού βουλευτή βουλευτή Γεωργιάδη, στερεί μια πηγή έμπνευσης. 
Ο Μπουμπούκος που επιδιδόταν σε ένα χαρμάνι ντελάλη της πραμάτειας του και πατριδοκάπηλου δημαγωγού, σε συνδυασμό με την αρχαιοπληξία που κουβαλάει ήταν ιδανικός πρωταγωνιστής για σατιρικές εκπομπές...

Καμιά χούντα δεν είναι ανίκητη!

Καμιά χούντα δεν είναι ανίκητη!
Και οι χούντες πέφτουν με εξεγέρσεις!
Γεμάτη νόημα, επίκαιρη και σημαδιακή η φετινή επέτειος του Νοέμβρη. 
Το Πολυτεχνείο ζει στην καρδιά και την σκέψη όλων όσων βλέπουν στη συγκυβέρνηση υπό τον τραπεζίτη Παπαδήμο μια χούντα νέου τύπου, διαφορετική από αυτή των τανκς, αλλά χούντα.  
Το Πολυτεχνείο ζει και σαν...

Μπουρδολογίες Καστανίδη (video)

Το να χρησιμοποιούν διαφορετική γλώσσα οι πολιτικάντηδες ανάλογα στο ακροατήριο στο οποίο απευθύνονται είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. 
Το να μιλάς δημοσίως και να προσπαθήσεις να δικαιολογήσεις με μπουρδολογίες την στάση σου, σε βαθμό που να υποτιμάς την νοημοσύνη αυτών στους οποίους απευθύνεσαι δεν είναι επίσης αποκλειστικό «προσόν» του Καστανίδη.
Δείτε το video ...

Τι συζητάμε;

Έχοντας την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε με τις ώρες το ελληνικό κοινοβούλιο, να συνεδριάζει σε ολομέλεια και να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, πρώτα με την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου και στη συνέχεια στη βάση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης Παπαδήμου, 
ένα συμπέρασμα μπορεί να προκύψει.
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα, δεν μπορεί όσο ραγδαίες και αν είναι οι εξελίξεις ή οι ανατροπές ,τα γεγονότα.
Διαφορετικά δεν βγαίνει συμπέρασμα για την ασφάλεια που αναφέρονται αρχηγοί κομμάτων , υπουργοί και φυσικά βουλευτές, για την ευρωπαϊκή δομή. 
Κάθε ώρα που περνά η κρίση στην ευρωζώνη εντείνεται. Μετά την Ιταλία ο πυρετός της ύφεσης και της δημοσιονομικής έκρηξης των χρεών ακουμπά την Αυστρία, το Βέλγιο και φυσικά τη Γαλλία...

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Η Γυναίκα που δεν ήταν Τραπεζίτης

Η ιστορία αυτής της μητέρας που ζει σ’ ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα δεν ενδιαφέρει κανέναν.
Η γυναίκα αυτή δε θα γίνει ποτέ τραπεζίτης, στέλεχος και υπουργός. 
Δε θα κάνει ποτέ υψηλές γνωριμίες, δε θα κινηθεί στο παρασκήνιο, δε θα μπλέξει με μετοχές, ψεύτικα λογιστικά στοιχεία και προμήθειες. 
Ποτέ δε θα πει «Σκάσε, ανοίγει το Τόκιο!», ποτέ δε θα τηλεφωνήσει σε δημοσιογράφους και δε θα διαρρεύσει πληροφορίες. 
Κανείς δε θα την κολακέψει ως εξέχουσα προσωπικότητα, καμία υπηρέτρια δε θα της στρώσει το κρεβάτι (στο όνομα της Δημοκρατίας), καμία οπλισμένη διμοιρία δε θα την προστατέψει από την αγάπη του λαού.
Είναι μια μητέρα που ζει σ’ ένα δυάρι και πια τα βράδια δεν μπορεί να...

Έσβησε την Ελλάδα η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

Έσβησε την Ελλάδα η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ


Η παντοδύναμη λέσχη Μπιλντερμπεργκ (μέλη της οποίας είναι ο Γ. Παπανδρέου και πολλοί άλλοι έλληνες πολιτικοί) στην τελευταία της συνεδρίαση προ διμήνου έσβησε από τον χάρτη της ευρωζώνης την Ελλάδα.
«Η Ελλάδα είναι νεκρή».
Αυτό αποφάσισαν τα γνωστά και άγνωστα μέλη της Μπίλντερμπεργκ στην τελευταία της συνεδρίαση  
και τα συμπεράσματά τους διοχετεύθηκανμέσα από μυστικές ατραπούς σε κυβερνήσεις, μεγάλες κεντρικές τράπεζες σε Ευρώπη Ασία και Αμερική και σε επενδυτικούς ομίλους...

Βόμβα μεγατόνων: Ξεκινούν άμεσα οι γεωτρήσεις νότια της Κρήτης!

Γεωστρατηγική - ενεργειακή "βόμβα" μεγατόνων εξερράγη στην Βουλή , με τον βουλευτή της Ν.Δ. Πάνο Παναγιωτόπουλο να την "απασφαλίζει" και τον υφυπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη να υπόσχεται ότι "σκάει" εντός των επόμενων ημερών. 
Ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός, ζήτησε από την κυβέρνηση "να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις νότια της Κρήτης, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, το κοίτασμα είναι μεγαλύτερο από αυτό του "Οικοπέδου 12" στην Κύπρο".
Δηλαδή απαίτησε να...