Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Μ. Πομπέο: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα στην περιοχή

Ο ρόλος της Ελλάδας «στην γεωγραφική περιοχή, με πολλά να συμβαίνουν, μια ενεργή περιοχή» αποτελεί πυλώνα σταθερότητας 
τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνάντησή τους, ενώ σημείωσε πως αμερικανικές εταιρίες είναι έτοιμες να έρθουν, να επενδύσουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ξεκίνησε την τοποθέτησή του επισημαίνοντας πως οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις δεν ήταν ποτέ ισχυρότερες όσο σήμερα.
«Γίνονται πολύ σπουδαία πράγματα, όλα...

Κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων της Κύπρου από την Τουρκία

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος υποδεχόμενος των υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στο Μέγαρο Μαξίμου έθεσε το ζήτημα των παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου και την ακραία ρητορική της γείτονας χώρας που όπως είπε «δεν συνάδει με τη σχέση φιλίας που επιδιώκει η Ελλάδα»

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την προσδοκία του να υπάρξει θετική συμβολή των ΗΠΑ για την ενίσχυση της σταθερότητας στην περιοχή.
Εκτενής ήταν η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την τουρκική προκλητικότητα στο...

Από το... άσθμα στην «πνευμονική εμβολή» η παγκόσμια ανάπτυξη;


O Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) απεφάνθη εν τέλει υπέρ των ΗΠΑ στην υπόθεση της Airbus, κρίνοντας ως παράνομες τις κρατικές ενισχύσεις που χορήγησαν στην Airbus οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, ανοίγοντας το δρόμο για επιβολή δασμών σε εισαγωγές ευρωπαϊκών αγαθών ύψους 7,5 δισ. δολαρίων.
Στόχος του Λευκού Οίκου είναι να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαπραγματευτεί ένα συμβιβασμό για τις επιδοτήσεις των εταιριών αεροσκαφών. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι...

Οι 100 ημέρες του Κυρ. Μητσοτάκη: Η εμπιστοσύνη επιστρέφει!

Κάθε ελληνική κυβέρνηση του παρελθόντος συνήθιζε να παρουσιάζει ένα σχέδιο 100 ημερών. 
Κατά κανόνα, αυτά τα σχέδια έμεναν απραγματοποίητα και από αυτή τη μικρή διάψευση άρχιζε να εξανεμίζεται το πολιτικό κεφάλαιο των κυβερνήσεων. 
Και πάντα υπήρχε μια καλή δικαιολογία για τις αποτυχίες: έφταιγαν οι προηγούμενοι που άφησαν χάος ή καμένη γη, έφταιγε γενικώς η κακοδαιμονία της χώρας («αυτή είναι η Ελλάδα»), έφταιγαν τα μνημόνια και οι περιορισμοί που επέβαλε...

Η επίσκεψη Πομπέο και ο στρατηγικός ρόλος της Ελλάδας

Η επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Αθήνα, στο πλαίσιο της υπογραφής της ανανεωμένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defence Cooperation Agreement-MDCA) που θα πραγματοποιηθεί σήμερα αποτελεί, σε συμβολικό επίπεδο, ένδειξη της αναγνώρισης του στρατηγικού ρόλου της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή. 
Παράλληλα θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός πλέγματος ασφάλεια, δεδομένου ότι επαυξάνονται τα κοινά στρατηγικά συμφέροντα.
Η συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ με τον Πρωθυπουργό, λίγο πριν την υπογραφή της συμφωνίας, δεν είναι εθιμοτυπική. Συνδέεται άμεσα με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ θα δώσει τη...

Β. Κικίλιας σε Κ. Μπάρκα: «Δε διαφέρετε σε τίποτα από τα trolls των 0,60»

Σκληρή επίθεση στον Κώστα Μπάρκα εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με αφορμή την ανάρτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τον κατηγόρησε πως διόρισε πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ τον κουμπάρο του.
Με ανάρτησή του στο Τwitter, o Βασίλης Κικίλιας ανέφερε: 

Κουμπάροι μου είναι ο Ηλίας Καντζούρης & η Έμη Πανουσοπούλου. 
Αδιανόητη για εσάς η αξιοκρατία. 
Δε διαφέρετε σε τίποτα από τα trolls των 0.60...

Ο Τσίπρας όμηρος των ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ

Η εικόνα που προσλαμβάνει η κοινωνία για τον Αλέξη Τσίπρα, είναι ρετουσαρισμένη από την απατηλή αίσθηση παντοδυναμίας, επειδή ήταν αυτός που τους πήρε ένα περιθωριακό κόμμα του 4% και το ανέδειξε κυβέρνηση. 
Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όμως η εικόνα είναι αρκούντως αντεστραμμένη. 
Ο Τσίπρας δεν είναι πανίσχυρος. 
Οι παλιοί θεωρούν ότι ο ίδιος τους χρωστάει την Πρωθυπουργία, αφού είναι αυτοί που τον επέλεξαν αρχηγό μετά...

Η «ψυχοπονιάρα» Αριστερά

Το καινούργιο μοτίβο των αριστερών ψυχών είναι, πως η κυβέρνηση «ποινικοποιεί την αλληλεγγύη.» 
Μοτίβο που το ενέταξε στον αντιπολιτευτικό λόγο της και που διεγείρει τα αριστερά αντανακλαστικά.
Θα μπορούσα να γράψω για την Μόρια και τις λάσπες της Ειδομένης, για να αποδείξω την υποκρισία όλων αυτών που δήθεν ενδιαφέρονται για την τύχη των προσφύγων και των μεταναστών.
Δεν το κάνω, για να μην θεωρηθεί πως παραβιάζω ανοικτές πόρτες.
Η κατάθεση της αριστερής, γεμάτο πόνο, ψυχής γι΄αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους, είναι μια από τις όψεις του «ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς»...

Μητσοτάκης: «Τα golden boys του συνδικαλισμού αντιδρούν γιατί χάνουν τα προνόμιά τους» (Video & Photos)

Σφοδρή επίθεση στα «golden boys του συνδικαλισμού» 

εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το 12ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε εκ νέου στην 24ωρη απεργία για την οποία είχε αναφέρει ότι οι «λίγοι ταλαιπωρούν τους πολλούς».
«Μόλις προχθές, η Ελλάδα που λαχταρά να τρέξει μπροστά ένιωσε και πάλι γύρω της τα σκουριασμένα φρένα που θέλουν να την κρατούν καθηλωμένη...

Στην Αθήνα ο Πομπέο: Μήνυμα στήριξης των ΗΠΑ στη Κυβέρνηση (Video & Photos)

Στην Αθήνα βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπεο.

Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών δείχνει τη στήριξη των ΗΠΑ στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ακόμα, η άφιξη του Μάικ Πομπέο το βράδυ της Παρασκευής στην Αθήνα είναι ένα ακόμα βήμα στην αναβάθμιση της στρατηγικής σχέσης που αναπτύσσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με την Ελλάδα...

Ο GAP και οι Τουρκόψυχοι Έλληνες πολίτες που καταπιέζονται…

Ο GAP και οι πράκτορες τουρκικών συμφερόντων....Στην διπλανή φωτογραφία βλέπουμε την Περβιν Χαϊρουλλαχ και τον Οζαν Αχμετογλου (αμφότεροι γνωστά γρανάζια της τουρκικής πολιτικής στη Θράκη) να φωτογραφίζονται με τον πρώην πρωθυπουργό Παπανδρέου.
Να ενημερώσουμε τον κύριο Παπανδρέου ότι δεν είναι τηλεπερσόνα για να φωτογραφίζεται με οποιονδήποτε του χαμογελά… 
Ας ρωτάει πρώτα να μαθαίνει ποιοι είναι αυτοί που ζητούν να φωτογραφηθούν μαζί του.
Όχι και τόση αφέλεια…
Ποιοι όμως είναι αυτοί;...

Ύμνος του BBC στον Ποντιακό πολιτισμό, την Ποντιακή ιστορία & διάλεκτο

Ένα ζεστό απόγευμα του Ιουνίου έκανα τη βόλτα μου στο πάρκο, στο Άλσος του Παπάγου. 
Ο υγρός αέρας σκορπούσε στην ατμόσφαιρα τη μυρωδιά των πεύκων ενώ οικογένειες και έφηβοι που γελούσαν έκαναν βόλτα στο γρασίδι ή έπιναν καφέ στην καφετέρια δίπλα στη λίμνη.
Μπροστά από εμένα περπατούσε μια ομάδα γυναικών ντυμένες με περίτεχνα στολισμένες μακριές φούστες με χρυσές και πορφυρές πέτρες γύρω από τη μέση τους. Στα κεφάλια τους φορούσαν μικρά καπέλα καλυμμένα με χρυσά νομίσματα.
Τους ακολούθησα στο κηποθέατρο Παπάγου ένα...

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Κικίλιας για το ΚΕΘΕΑ: Γι' αυτό αλλάζει ο τρόπος ορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου

ORES7935«Η αλλαγή στον τρόπο ορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν θα επηρεάσει καθόλου το σκοπό, την αποστολή, τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση του οργανισμού»
ανέφερε ο υπουργός Υγείας μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του Οργανισμού
Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Διοίκησης του ΚΕΘΕΑ, είχε την Παρασκευή ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με αντικείμενο συζήτησης την...

Η ΝΔ έγινε 45 ετών - «Με υπευθυνότητα βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας»

«Η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει σήμερα 45 χρόνια προσφοράς στη χώρα. Η παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι ταυτισμένη με την πορεία της χώρας από τη Μεταπολίτευση και μετά.
Από την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας, την ένταξή μας στην ΕΟΚ, μέχρι τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις που κράτησαν την Ελλάδα όρθια στα δύσκολα και μέσα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς για την επέτειο ίδρυσης του κυβερνώντος κόμματος...

Ως... δημοσιογράφος στην Ευρωβουλή ο Κώστας Αρβανίτης

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στις Βρυξέλλες ο τρόπος που επέλεξε ο ευρωβουλευτής του Σύριζα Κώστας Αρβανίτης να θέσει το ερώτημα του στον υποψήφιο επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά κατά τη διάρκεια της τρίωρης ακρόασης του.
Ο κ. Αρβανίτης είπε στον κ. Σχοινά πως τον ρωτάει ως δημοσιογράφος αν θα αλλάξει το όνομα του χαρτοφυλακίου του «για την Προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» μια που πρόκειται για ένα όνομα που έχει ενθουσιάσει την ακροδεξιά και ιδιαίτερα τη Μαρίν Λεπέν...

Κρυμμένος άσσος στο μανίκι Μητσοτάκη για την ψήφο των ομογενών;

Εξαιρετικό πολιτικό ενδιαφέρον θα έχει η εβδομάδα που έρχεται μια και για πρώτη φορά μετά από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας θα βρεθούν τετ α τετ σε μία κατ' ιδίαν συνάντηση. 
Αιτία για αυτή της συνάντηση «κορυφής» είναι ο κύκλος επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς με κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα την ψήφο των ομογενών.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή ο κ.Μητσοτάκης έχει πάρει τις αποφάσεις τους και αναμένεται μέσα στα επόμενα 24ωρα να αρχίσει τον κύκλο τηλεφωνημάτων...

Ψάχνουν σκιάχτρα αντιδεξιού μετώπου

Οι πανελλαδικές απεργίες είναι μια τελετουργία του κρατικίστικου συνδικαλισμού που απέμεινε από τα ξέφτια του παρελθόντος. 
Οι νέες απεργίες που θα δικαιώνουν το νόημά τους, και θα αποτελούν πρόβλημα και φόβητρο για την όποια πολιτική εξουσία, θα έρθουν - αν βέβαια έρθουν - από τα προλεταριοποιημένα στρώματα της κοινωνίας.
Αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρωτίστως να υπάρξουν τέτοια στρώματα, και θα υπάρξουν εφόσον αναπτυχθεί...

Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία εισβάλλοντας στην κυπριακή ΑΟΖ

Η Τουρκία διαψεύδοντας όσους περίμεναν ότι θα προβεί σε κάποια κίνηση καλής θέλησης κλιμακώνει την πίεση προς την Κύπρο και ενώ θέτει κόκκινες γραμμές που καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την επανέναρξή των συνομιλιών, επιχειρεί να προκαλέσει τετελεσμένα πλέον εντός των Οικοπέδων της οριοθετημένης Κυπριακής ΑΟΖ σε μια κίνηση που προσομοιάζει με νέα εισβολή.
Το Οικόπεδο 7 της Κυπριακής ΑΟΖ το οποίο όπως και το γειτονικό 6 στο οποίο έχει εντοπισθεί το κοίτασμα «Καλυψώ» έχουν βρεθεί...

Η Ξένη Δημητρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα «μυστήρια» του ΚΕΘΕΑ

Ποιος προοριζόταν για πρόεδρος του αυτοδιοικούμενου ΚΕΘΕΑ; 
Η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου! 
Και ευλόγως θα ρωτήσει κάποιος: είναι κακό να επιλεγεί μια πρώην εισαγγελέας για να αναλάβει τα ηνία ενός τόσο σημαντικού φορέα που επιτελεί κοινωνικό έργο και αυτοδιαχειρίζεται «τα του οίκου του»;
Οι όποιες ενστάσεις δεν αφορούν την ιδιότητα. Η πρώην επικεφαλής εισαγγελέας του Αρείου Πάγου όμως δεν είναι ένα άγνωστο...

Economist προς Ευρωπαίους: Μειώστε τα πλεονάσματα, όπως σας ζητάει ο Μητσοτάκης

Σκληρή κριτική προς τους Ευρωπαίους εταίρους ασκεί με δημοσίευμά του ο Economist.

Συγκεκριμένα, τονίζει ότι πρέπει να σταματήσουν να υποκρίνονται ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα 2,2% κατά μέσο όρο μέχρι το 2060.
Το βρετανικό περιοδικό καλεί τους Ευρωπαίους «να γίνει η διευθέτηση των οικονομικών της Ελλάδας μια και καλή», καθώς οι Έλληνες στις Eκλογές του Ιουλίου γύρισαν την πλάτη τους...

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Στα δύο κομμάτια ο ΣΥΡΙΖΑ για τους υδρογονάνθρακες - Έρχεται αντάρτικο διαρκείας;


Νέους τριγμούς έχουν προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ οι υδρογονάνθρακες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε σε διάστημα λίγων μηνών να πει «ναι», «όχι» και «παρών» στις συμβάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης πιθανών κοιτασμάτων.
Πρόκειται για τέσσερις συμβάσεις που υπέγραψε σε πανηγυρικό κλίμα ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός λίγο πριν την διεξαγωγή των Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου.
Όταν όμως οι συμβάσεις ήρθαν στην Βουλή για κύρωση ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι θα ψηφίσει «παρών»...

Το κλειδί των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων

Πράγματι, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο. Το πιο σημαντικό όμως, είναι πως ακόμη βρίσκονται σε ανοδική πορεία και σε φάση εμβάθυνσης.
Το πιο σπουδαίο πράγμα στην πολιτική γενικά, είναι το μέλλον που αποπνέει το εκάστοτε παρόν. 
Άλλωστε οι περισσότεροι άνθρωποι που ασχολούνται με τις σχέσεις μας με την υπερδύναμη, κάνουν λόγο για ''στρατηγική συνεργασία''. 
Η έννοια της στρατηγικής συνεργασίας είναι πολύ βαριά για...

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του ήπατος

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του ήπατοςΗ διατροφική πρόσληψη φρουκτόζης αναδεικνύεται σε μέγιστο εχθρό της υγείας του ήπατος και της ικανότητας του να μεταβολίζει το λίπος σύμφωνα με νέα έρευνα

Τα υψηλά επίπεδα φρουκτόζης στη διατροφή περιορίζουν την ικανότητα του ήπατος να μεταβολίζει σωστά το λίπος. 
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα του Κέντρου Joslin για τον Σακχαρώδη Διαβήτη που δημοσιεύθηκε στο Cell Metabolism.
Οι ερευνητές διευκρινίζουν ότι μόνο η φρουκτόζη και όχι η...

Το σύστημα που «κλειδώνει» τις τιμές των επεμβάσεων και μειώνει το κόστος ασφάλισης

Το σύστημα που «κλειδώνει» τις τιμές των επεμβάσεων και μειώνει το κόστος ασφάλισηςΜε την καθιέρωση των DRGs (συστήματα Ομοιογενών Διαγνωστικών Κατηγοριών) εισάγεται η εκ των προτέρων περιγραφή και το «κλείδωμα» με τη μορφή ιατρικών πρωτοκόλλων του κόστους μιας επέμβασης ή μιας ιατρικής πράξης
Μια από τις συμπράξεις ασφαλιστικών εταιριών και πολιτείας στον κλάδο της υγείας που αναμένεται να προχωρήσει κατά προτεραιότητα είναι η καθιέρωση των DRGs (συστήματα...

Ελλάδα, Ευρώπη και Ολοκληρωτισμός

Στις 19 Σεπτεμβρίου υποβλήθηκε μια πρόταση ψηφίσματος στην Ευρωβουλή που καταδίκαζε για πολλοστή φορά τα εγκλήματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων, δηλαδή του γερμανικού ναζισμού και του σοβιετικού κομμουνισμού στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αργότερα.
Οι περισσότεροι Έλληνες ευρωβουλευτές -με δύο τιμητικές εξαιρέσεις, την Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου (Ν.Δ.) και τον Ευάγγελο Φραγκούλη (Ε.Λ.)- αρνήθηκαν να δώσουν την ψήφο τους. Η πρόταση ψηφίστηκε από 535 από τους 600 ευρωβουλευτές. Οι...

Στη Βοιωτία το πιο σύγχρονο εργοστάσιο ηλεκτρισμού στην Ευρώπη


Το τάιμινγκ της επένδυσης της νέας μονάδας της Mytilineos, ύψους άνω των 300 εκατ ευρώ, στη Βοιωτία δεν είναι τυχαίο. Συμπίπτει με την επικείμενη απολιγνιτοποίηση της Ελλάδας και την μετάβαση σε μια νέα εποχή.
Καθίσταται ακόμη πιο επίκαιρη μετά την δέσμευση Μητσοτάκη για οριστική απόσυρση του λιγνίτη το 2028, την οποία επανέλαβε χθες ο Πρωθυπουργός, κατά την θεμελίωση του έργου.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι σε 9 χρόνια από σήμερα, νέες μονάδες φυσικού αερίου σαν της Mytilineos θα πρέπει να έχουν καλύψει το κενό του λιγνίτη στο ενεργειακό μας σύστημα...

Κατά μέτωπο επίθεση Μητσοτάκη στους «νταβατζήδες» του συνδικαλισμού: «Είναι καιρός να πάμε μπροστά»

Πολιτική σύγκρουση προκαλεί η απόφαση του πρωθυπουργού να τα βάλει ευθέως με τους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού κατεστημένου υποστηρίζοντας ότι οι αποφάσεις τους εκπροσωπούν τους λίγους και οι κινητοποιήσεις γίνονται εις βάρος των πολλών.
Με αφορμή την χθεσινή πανελλαδική απεργία που έγινε για τις προωθούμενες διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου ο κΚυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι «οι Έλληνες κουράστηκαν, πλέον, να δοκιμάζονται από πρακτικές περασμένων δεκαετιών» και επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των...

«Κόλαφος» κατά ΣΥΡΙΖΑ η «Die Welt»: Πώς o Τσίπρας έκανε την Ελλάδα ελκυστική στους παράτυπους μετανάστες

Μόνο ένας στους 50 παράτυπους μετανάστες επιστρέφει από την Ελλάδα στην Τουρκία σημειώνει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, η οποία καρφώνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική της στο θέμα της χορήγησης ασύλου τα προηγούμενα χρόνια.

«Η Ελλάδα είναι και πάλι ελκυστική για παράτυπους μετανάστες λόγω της χρόνιας αποτυχίας των ελληνικών αρχών να απελάσουν άτομα χωρίς δικαίωμα...

Τι εξετάσεις υγείας πρέπει να κάνουν τακτικά οι άντρες ηλικίας 40-64 ετών

Αν είστε πάνω από 40 ετών, ακόμα κι αν αισθάνεστε καλά, θα πρέπει να επισκέπτεστε τακτικά τον γιατρό σας και ακολουθώντας τις δικές του πάντα συμβουλές, να κάνετε περιοδικά κάποιες απαραίτητες εξετάσεις υγείας.
Αυτές οι τακτικές εξετάσεις υγείας μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε προβλήματα στο μέλλον. Για παράδειγμα, ο μόνος τρόπος για να μάθετε εάν έχετε...

Τι εξετάσεις υγείας πρέπει να κάνουν τακτικά οι γυναίκες ηλικίας 40-64 ετών

Αν είστε πάνω από 40 ετών, ακόμα κι αν αισθάνεστε καλά, θα πρέπει να επισκέπτεστε τακτικά τον γιατρό σας και ακολουθώντας τις δικές του πάντα συμβουλές, να κάνετε περιοδικά κάποιες απαραίτητες εξετάσεις υγείας.
Αυτές οι τακτικές εξετάσεις υγείας μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε προβλήματα στο μέλλον. Για παράδειγμα, ο μόνος τρόπος για να μάθετε εάν...

Επιστροφή στην εποχή της παράλυσης ή φυγή προς τα μπρος;

Με διαφορά ενός κλικ της φωτογραφικής μηχανής, είχαμε χθες δύο εντελώς διαφορετικά ενσταντανέ που ήρθαν να προστεθούν στα αναρίθμητα τεκμήρια της διαταραχής μιας χρεοκοπημένης χώρας η οποία δεν ξέρει ακόμη μετά από δέκα χρόνια κρίσης, που πατά και που πηγαίνει.
Στο κέντρο της Αθήνας μια χούφτα συνδικαλιστές ασκούσαν το συνταγματικό τους δικαίωμα στην απεργία. Ήταν η δεύτερη «γενική» απεργία μέσα σε μια εβδομάδα και μετά τις εκλογές του Ιουλίου, που προκάλεσε παράλυση στο δημόσιο και τις επιχειρήσεις...

Όταν ο Καραμανλής έτρωγε «ξύλο» για την ΠΕΣΙΝΕ


Αποτέλεσμα εικόνας για Αλουμινιον της ελλαδοςΤα εγκαίνια του νέου εργοστασίου παραγωγής ρεύματος του Ομίλου Μυτιληναίου ήταν η ευκαιρία για να περπατήσω στα κόκκινα από τον βωξίτη χώματα του Αλουμινίου της Ελλάδας. Και να μακαρίσω τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, για το γεγονός ότι έφερε στην Ελλάδα την επένδυση της ΠΕΣΙΝΕ. 
Απλά πράγματα: Αν ο Καραμανλής είχε υποχωρήσει στις αφόρητες πιέσεις των αντιπάλων του θα είχαμε σήμερα το απόλυτο τίποτα…
Οι πραγματικοί ηγέτες βλέπουν μπροστά και δεν φοβούνται την γνώμη των άλλων. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κατηγορήθηκε για σκάνδαλο επειδή έκανε τα πάντα για να φέρει αυτή την επένδυση στην Ελλάδα. Πρόσφερε γη και ύδωρ στους Γάλλους. Και; Τι θα συνέβαινε αν οι Γάλλοι δεν ερχόντουσαν;...

«Σπούδασε νύχια»


Αποτέλεσμα εικόνας για «Σπούδασε νύχια»Η ραδιοφωνική διαφήμιση κάποιου ΙΕΚ που καλεί όσες νέες απέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις να εκπαιδευτούν σε κάποια τέχνη κομμωτηρίου ή ινστιτούτου ομορφιάς με το σλόγκαν «Σπούδασε νύχια» μας τρελαίνει κάθε φορά που την ακούμε σε κάποιον από τους μουσικούς σταθμούς που τρέχει.
Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στη χώρα. Μετά από τόσες περιπέτειες και κυρίως μετά από τον πρωτοφανή όγκο των συζητήσεων που έγιναν την προηγούμενη δεκαετία είναι σαν να μην έχουμε μάθει τίποτα. 
Εν προκειμένω, αυτό που δεν έχουμε ακόμα εμπεδώσει είναι ότι η επαγγελματική αποκατάσταση δεν περνάει από τις ανώτατες σπουδές, αλλά τις περισσότερες φορές μέσα από ένα καλό ΙΕΚ ή ένα ΤΕΙ όπου οι νέοι και οι νέες μπορούν να...

Να επενδύσουν οι Έλληνες επιχειρηματίες, δεν υπάρχουν αντικίνητρα

Σαφές μήνυμα στον επιχειρηματικό κόσμο ότι δεν μπορεί να επικαλείται πλέον ανυπέρβλητα εμπόδια και ότι οφείλει να βάλει το χέρι στην τσέπη, και να αρχίσει να επενδύει δυναμικά στην Ελλάδα

έστειλε σήμερα ο Πρωθυπουργός από την εκδήλωση στα Ασπρα Σπίτια Βοιωτίας, όπου και θεμελίωσε την νέα μονάδα φυσικού αερίου της Mytiilineos, ύψους πάνω από 300 εκατ ευρώ.
«Κανείς πια δεν μπορεί να επικαλείται ανυπέρβλητα εμπόδια και αντικίνητρα σε μια χώρα που μετατρέπεται σε τόπο πολιτικής σταθερότητας και κινήτρων και όπου όλοι...

O Τέλης Αϊβαλιώτης μέτρησε τους διαδηλωτές και τους βρήκε 2588!

Ούτε οι ίδιοι οι συνδικαλιστές δεν πήγαν στην χθεσινή πορεία. 

Διότι σίγουρα είναι παραπάνω από τους 2.588 διαδηλωτές που μέτρησε, ο έχων την υπομονή και το, κατ ομολογίαν του, βίτσιο, Τέλης Αϊβαλιώτης να παρατηρεί τις «αγωνιστικές κινητοποιήσεις». 
Έκλεισαν το κέντρο ταλαιπώρησαν χιλιάδες εργαζόμενους αλλά τουλάχιστον σύμφωνα με την καταμέτρηση, ήταν 721 παραπάνω από αυτούς που είχαν «κλείσει» την πρωτεύουσα στις 24 Σεπτεμβρίου...

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Νέα μαγική τρισδιάστατη απεικόνιση της Αμφίπολης - video


Περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που ισχυρίζονται ότι αποκάλυψαν οι ανασκαφείς έως τώρα...

Δείτε το video:

Μεταναστευτικό: Κατά 200% αυξήθηκαν τους τελευταίους πέντε μήνες οι ροές των μεταναστών

varka

Κουμουτσάκος: Η έξαρση του φαινομένου βρήκε την Ελλάδα με δομές φιλοξενίας, που είχαν ήδη ξεπεράσει τα όρια χωρητικότητας 

- Σε εκκρεμότητα έως και 75.000 αιτήσεις ασύλου 

- Οι τέσσερις λόγοι που εκτινάχθηκαν οι ροές προσφύγων

Διαστάσεις εθνικής κρίσης λαμβάνει το μεταναστευτικό για την Ελλάδα καθώς όπως ανέφερε ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος στην Βουλή παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των ροών κατά 200% μέσα σε διάστημα 5 μηνών...

Επάγγελμα ... Εκπαιδευτής Σκύλων !

dog
Με τη φιλοζωία να αυξάνεται διαρκώς στη χώρα μας, ευτυχώς, αυξάνεται και η ανάγκη για κατανόηση και επικοινωνία, μέσω της εκπαίδευσης, με το σκύλο μας ώστε να έχουμε μια αρμονική συμβίωση.
Και εκεί έρχεται να μας βοηθήσει ο εκπαιδευτής σκύλων!
Η καθημερινή ενασχόληση με τους αγαπημένους μας φίλους για πολλούς από εμάς φαντάζει το ιδανικό επάγγελμα! Είναι όμως έτσι;
Ο Θέο Κουτσόπουλος, εκπαιδευτής σκύλων εδώ και 23 χρόνια και ιδρυτής της σχολής εκπαιδευτών σκύλων...

«Le parti c’est moi, mes petits chatons!»... Το κόμμα είμαι εγώ, μικρά μου γατάκια!

gkat_02_0110_page_1_image_0002Νομίζω ότι αδίκως ανησυχούν οι νεκροί στον κάτω κόσμο της Χαριλάου Τρικούπη. Ηρεμήστε. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μεταμορφώνεται σε ΠΑΣΟΚ. 
Η μίμηση της φωνής του ιδρυτή και ο δανεισμός δύο ή τριών σλόγκαν από τη δεκαετία του 1980 εντυπωσιάζουν μεν, αλλά δεν στοιχειοθετούν στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς την κατάσταση που ο Γιούκλιντ ονομάζει «pasokification» – ούτε βέβαια και μερικές πινελιές πράσινο στην παλέτα του διαφημιστικού υλικού του. Παρακολουθώντας τον Αλέξη Τσίπρα, μετά την εκλογική ήττα που τόσο του κόστισε, διαπιστώνω ότι, με την επιχειρούμενη...

Αν έκλειναν τα σύνορα;


Όσο κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ η Μόρια δεν υπήρχε παρά μόνον για τους φιλοξενούμενούς της. Υπήρχε και για τους κατοίκους της Μυτιλήνης, όμως αυτοί δεν μετράνε στους ανθρωπιστικούς λογαριασμούς. 
Την κατάσταση που επικρατούσε «εκεί μέσα» τη μαθαίναμε από τα ρεπορτάζ των ξένων μέσων ενημέρωσης. Απαγορευόταν η είσοδος στους Eλληνες δημοσιογράφους. Οι μόνοι που είχαν ελεύθερη πρόσβαση ήσαν οι «αλληλέγγυοι» και οι ΜΚΟ. 
Οι λόγοι είναι μάλλον προφανείς. Δεν χρειαζόταν να ξέρουμε πόσοι ακριβώς συνωστίζονται εκεί μέσα και ποια είναι η πραγματική τους ιδιότητα...

Τι έγιναν τα λεφτά του προσφυγικού;

Το 2015 η Ελλάδα πλημμύρισε από πρόσφυγες που αναζητούσαν καταφύγιο στην ασφάλεια της Δύσης. Ήταν τότε που εμείς κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να πάμε στον τρίτο κόσμο. 
Απειλήσαμε δε να γεμίσουμε τις πρωτεύουσες της Ευρώπης με τζιχαντιστές. 
Τέλος πάντων, οι πρόσφυγες σταμάτησαν να λιάζονται. Κι εταιρείες catering ανέλαβαν να τους ταΐσουν. Όλα καλά; Οι δουλειές, πώς πάνε;
Ζητάνε από τον Κυριάκο εξηγήσεις γιατί δεν άλλαξε την Μόρια...

Ο Μουσταφά Μουσταφά του Μουσταφά

Του Δημήτρη Καμπουράκη
Δεν θα θελα να είμαι στην θέση του Κουμουτσάκου. Ούτε στην θέση του Κυριάκου για να είμαι ειλικρινής, όσον αφορά το μεταναστευτικό. 
Το Αιγαίο συνεχίζει να κουβαλά ανθρώπους που μ’ έναν σουγιά στο χέρι τρυπάνε την φουσκωτή βαρκούλα τους μόλις δουν το λιμενικό μας και μετά ζητούν βοήθεια ως ναυαγοί. Ένας αδίστακτος Χρυσαυγίτης θα πει «άσε τριακόσιους να πνιγούν κι οι ροές θα περιοριστούν πάραυτα. Αν ξέρουν πως πάνε προς θάνατο, δεν θα...

«Δε δικαιούται δια να ομιλεί» για το μεταναστευτικό ο ΣΥΡΙΖΑ

Προφανώς και είναι απολύτως θεμιτό και απολύτως αναγκαίο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ασκεί σκληρή κριτική στις κυβερνητικές επιλογές. 
Προφανώς και θα πρέπει η εκάστοτε αντιπολίτευση να ζητά επίμονα τις πρέπουσες απαντήσεις από τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου. 
Όμως ακόμα και η παραπάνω επιβεβλημένη τακτική έχει τα οριά της.
Όρια, τα οποία κάθε φορά να βάζει η ίδια η ζωή, η ίδια η ροή της πολιτικής δράσης. 
Στην περίπτωση λοιπόν του μεταναστευτικού ζητήματος που κυριαρχεί στην ατζέντα...

Ναι Αλέκο, ήταν ανάγκη να χάσετε!

Θυμηδία προκάλεσε στα social media η «επική αποκάλυψη» του Αλέκου Φλαμπουράρη ότι τον πλησιάζει κόσμος και τον ρωτάει «μα ήταν ανάγκη να χάσετε;». 
Προφανώς για κάποιους ακόμη και τώρα δεν αποφάσισε ο κόσμος πως έπρεπε να χάσουν.
Βέβαια δεν είναι μόνο οι οπαδοί του Φλαμπουράρη που εν απορία ρωτούν αν ήταν ανάγκη να χάσουν. Είναι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που πλήρεις αλτρουισμού σταματούσαν στον δρόμο τον πρώην υφυπουργό Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Πετρόπουλο, και του ζητούσαν να τους βάλει να πληρώσουν περισσότερες εισφορές...

Άμεσες πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό σε εθνικό και διεθνές επίπεδο

Αποφασισμένη είναι η Κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα του μεταναστευτικού.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, προκειμένου να αναδείξει το μεταναστευτικό ζήτημα.
Τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου που δέχονται σε πρώτη φάση τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ασφυκτιούν.
Με στόχο την αποτροπή και ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών, την επίσπευση των διαδικασιών ασύλου και στη διεθνοποίηση...

Τι αλλαγές φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους

Αλλαγές φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τις επιχειρήσεις.

Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζει πυρετωδώς το νομοσχέδιο με τις ελαφρύνσεις που θα δώσουν μεγάλη ανάσα στους φορολογούμενους.
Οι συσκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών για τις βασικές διατάξεις του φορολογικού είναι πυρετώδεις, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με...

Επικίνδυνα επιζήμιοι, λαϊκιστές και ψεύτες: O ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τώρα τις συμβάσεις για υδρογονάνθρακες τις οποίες υπέγραψε (εικόνες)

Υπογραφές υπό το βλέμμα Τσίπρα

Συνεχίζει απτόητος τις κωλοτούμπες ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και ως αντιπολίτευση.

Αυτή τη φορά σε σχέση με τις συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες.
Ενώ τον περασμένο Ιούνιο υπέγραψε τις συμβάσεις για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Δυτικά Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά Κρήτης», την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή τις καταψήφισε, κατηγορώντας μάλιστα την κυβέρνηση ότι ξεπουλά τους ελληνικούς φυσικούς πόρους!
Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Ιούνιο - παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα - υπεγράφησαν...

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Καθαρή επιλογή Μητσοτάκη μπροστά στη «βόμβα» του μεταναστευτικού

Η επιλογή της κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει από τις πρώτες γραμμές της ανακοίνωσης, που ακολούθησε του υπουργικού συμβουλίου, ότι «...με βάση την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων εθνικότητας όσων εισέρχονται στη χώρα, κοινή πεποίθηση είναι ότι πλέον πρόκειται για μεταναστευτικό πρόβλημα και όχι προσφυγικό» προφανώς και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Κάποιοι απόρησαν, ορισμένοι δεν το πρόσεξαν καν, ενώ υπήρξαν και εκείνοι έκαναν λόγο πολιτικό κόστος.
Η σαφής διάκριση μεταξύ πρόσφυγα και μετανάστη και κυρίως η παραδοχή ότι πλέον το θέμα είναι μεταναστευτικό και όχι προσφυγικό θέτει νέα...

Eμφύλιος και στην Κουμουνδούρου για τον Παπαγγελόπουλο

Η υπόθεση Παπαγγελόπουλου έχει προκαλέσει εμφύλιο και στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κουμουνδούρου διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή για την υπόθεση.
Μάλιστα υποστήριξε ότι ως...

...Ντοκουμενταρισμένα fake news για Μαρέβα και Κυριάκο

Οι άνθρωποι που ως κυβέρνηση είχαν μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αλλά και τα... ελικόπτερα σε ταξί κάνοντας βόλτες μέχρι και την ευρωπαϊκή Ντίσνευλαντ έσπευσαν, μαθαίνοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγος του Μαρέβα μετέβησαν στη Βοστώνη για να δουν τον γιο τους, να διαδώσουν ότι χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.
Μια φωτογραφία από το αεροσκάφος της γραμμής που χρησιμοποίησαν ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του για να βρεθούν για λίγες ώρες δίπλα στο γιο τους έκανε τα fake news, που αναπαράχθηκαν με τη γνωστή ταχύτητα, να φαντάζουν ακόμη πιο... fake. Και ήρθαν να...