Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Η Ελλάδα απούσα, και χωρίς πρόταση

Αποφασίζουν άλλοι για εμάς
Όλοι ασχολούνται με την Ελλάδα, από τον Πούτιν μέχρι τον Ομπάμα, αλλά η κυβέρνηση-η ελληνική κυβέρνηση- δεν ασχολείται με την… Ελλάδα. 
Κοινώς δεν κάνει τη «δουλειά» την οποία ανέλαβε προθύμως να φέρει σε πέρας. Και η «δουλειά» της είναι η Ελλάδα. Τίποτ’ άλλο. 
Κανείς δεν της ζήτησε να αλλάξει τον ρου της ιστορίας, ούτε καν την Ελλάδα.  
Μόνη της ζήτησε να κυβερνήσει τον τόπο και προς το παρόν το μόνο που έχει καταφέρει είναι να βρίσκεται διαρκώς εκτός τόπου και χρόνου...

Ποιο είναι το κυρίαρχο σενάριο για το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους

Ένα από τα σενάρια που εξετάζει η Ευρωζώνη, εν όψει της Συνόδου Κορυφής, περιλαμβάνει 5 βασικά σημεία για το κούρεμα του χρέους έως και 50%.

Τα σημεία αυτά σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg είναι:
1.- απομείωση των ελληνικών ομολόγων που μπορεί να φτάνει μέχρι και το 50%,

2.- ”αναχώματα” στήριξης για το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα
3.- συνέχιση της αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ
4.-  νέα ώθηση ευρωπαϊκών πολιτικών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας
5.- εξέταση αλλαγών στις ευρωπαϊκές συνθήκες για την στενότερη οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωζώνη.

Η πιθανότητα μεγαλύτερης απομείωσης θα συνοδεύεται, ίσως, από...

Να ρε γιατί δεν πεθαίνει η Ελλάδα !

Πριν από την αποθέωση στην κόκκινη πλατεία της Μόσχας, δείτε ένα ακόμη καταπληκτικό video, από την Οτάβα του Καναδά! 
Την ανάρτηση αυτή την είχαμε κάνει στις 22 Σεπτεμβρίου...

Καταπληκτικό, ονειρεμένο, μοναδικό, video !
Αφιερώστε 8 λεπτά, δείτε το ολόκληρο και δεν θα χάσετε! 
Σας το εγγυόμαστε!
Δείτε το:

Ξεσηκώθηκε η "Κόκκινη πλατεία" από το "Ζορμπά" και "τα παιδιά του Πειραιά!" (video)

Οι Ρώσοι δεν χάνουν ευκαιρία να δείχνουν πόσο "μας πάνε" σαν λαό. 
Δεν είναι μόνο οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ρωσίας Βαλντιμίρ Πούτιν που λίγο εώς πολύ είπε "σώστε την Ελλάδα", ήρθε να επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο λαός τα φιλικά αισθήματα που έχει για την Ελλάδα.
Στο διεθνές Στρατιωτικό Μουσικό Φεστιβάλ Spasskaya Tower 2011, που έγινε στη Μόσχα, στην Κόκκινη Πλατεία, συμμετείχε η μπάντα της ελληνική πολεμικής αεροπορίας , με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τον ελληνικό "Zorbas" , τα "παιδιά του Πειραιά" και τον "Αεροπόρο" , το επίσημο εμβατήριο της ελληνικής Αεροπορίας. 
Η αντίδραση του κοινού ήταν αποθεωτική , με ρυθμικά παλαμάκια να συνοδεύουν την μπάντα και να ξεσηκώνουν το ρωσικό κοινό. 
Σημείωση: κάτι τέτοια βλέπουν πολλοί και κάνουν ....νοσταλγικούς συνειρμούς με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τις σχέσεις που είχε αναπτύξει με την Ρωσία.
Δείτε τα video από την αποθέωση της ελληνικής αποστολής:

Γιατί ο Πούτιν δεν θέλει να δει τον Γιώργο;


Η πληροφορία της επικείμενης επίσκεψης του Ντιμίτρι Μεντβέντεφ στην Αθήνα, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, και να διατρανώσει τη στήριξη της Ρωσίας προς την Ελλάδα, στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, σκόρπισε ικανοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Ρώσος Πρόεδρος άλλωστε γίνεται ο πρώτος σημαντικός ξένος ηγέτης που επιλέγει να επισκεφτεί την Αθήνα, από τη στιγμή που η κρίση χρέους της Ελλάδας έφτασε στην κορύφωσή της, απειλώντας όχι μονάχα την ευρωζώνη, αλλά συνολικά την...

Επί εσχάτη προδοσία

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε μια χώρα που την έλεγαν Ελλάδα. 
Το άρθρο αυτό, του Καθ. Δημ. Μάρδα, το αναρτήσαμε στις 19 Ιουλίου του 2010 και ήταν τόσο προφητικό γι αυτό το επαναφέρουμε!

Αποκαμωμένη από το βαρύ πολιτισμικό της φορτίο, η χώρα αυτή «ξαπόσταινε» κάτω από τον τουρκικό ζυγό επί 400 χρόνια, αφομοιώνοντας και εμπεδώνοντας - μεταξύ άλλων - το ραχάτι, το μπαξίσι και παρόμοιες φράσεις, που ενέχουν χαρακτηριστικές νοοτροπίες του σύγχρονου Νεοέλληνα.
Ωστόσο, ακόμη και υπό τις έντονες επιρροές των δεσμωτών του, ο λαός κατάφερε να διατηρήσει στον σκληρό δίσκο της μνήμης του λέξεις όπως: αξιοπρέπεια και φιλότιμο
Εννοιες σαν τις παραπάνω αποτέλεσαν τις ικανές και αναγκαίες συνθήκες για να αναγνωρίζεται το συμφέρον της χώρας ως ύψιστο καθήκον και να καταγγέλλονται ως εθνική προδοσία πολιτικές πράξεις που οδήγησαν στη συρρίκνωση του ελληνισμού.
Η περίφημη...

Μητροπάνος: «Τράβα σπίτι σου ρε Γιώργο»...!

Ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής δεν μασάει τα λόγια του και το απέδειξε άλλη μια φορά σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην Ελευθεροτυπία.  
Με σταράτα λόγια, ο Δημήτρης Μητροπάνος παρότρυνε τον πρωθυπουργό να πάει σπίτι του.
" Βγήκε στην αρχή ο Γιώργος και μας είπε "λεφτά υπάρχουν". 
Είχε συμφωνήσει να κόψει τη σχέση με τη Ρωσία, είχε δώσει κι άλλες υποσχέσεις κι έτσι τον έβγαλαν. 
Κι εκείνος προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός τα πούλησε όλα. Αλλά ο χρόνος θα τα ξεκαθαρίσει όλα. Σαν προδότης θα μείνει στην Ιστορία».
Όσον αφορά την απειλή της επιστροφής στη δραχμή, ο τραγουδιστής δεν έδειξε να προβληματίζεται...

Κατατέθηκε προσφυγή κατά Γ.Α. Παπανδρέου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης!

Δεδομένης της ολοένα και χειρότερης αντι-ανθρωπιστικής και κατάφωρα αντι-δημοκρατικής και ανθελληνικής κατάστασης στην Ελλάδα υπό την μη δημοκρατικώς νομιμοποιούμενη κυβέρνηση του Γεωργίου Α. Παπανδρέου, ο οποίος όπως προδήλως αποδεικνύεται αναρριχήθηκε στην εξουσία με ψευδεπίγραφο προεκλογικό πρόγραμμα, κατάργησε, περιόρισε ή κατάφωρα αγνόησε κάθε Δημοκρατικό θεσμό ενώ επιδίδεται μέχρι και σήμερα σε όργιο τρομοκρατίας, παραπληροφόρησης και καταδίωξης των Ελλήνων Πολιτών.
Δεδομένου ότι δυνατότητα σύντομης και βιώσιμης προσφυγής στη Δικαιοσύνη ως είναι αναφαίρετο Ανθρώπινο Δικαίωμα μας είναι αδύνατον εντός των Ελληνικών συνόρων.
Δεδομένου ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου τολμά να ισχυρίζεται ότι δεν είχε άλλο τρόπο δράσης παρ’ εκτός της ανάλγητης, αντιανθρωπιστικής πολιτικής εξυπηρέτησης αμφιβόλων δανείων εις βάρος παιδιών, ανιάτων...

H Εποχή των MEGA..λων σκουπιδιών

Υπαρχουν πολλων ειδων σκουπιδια.
Υπαρχουν τα σκουπιδια που βλεπουμε ολοι μας αυτες τις μερες να ξεχειλιζουν απο τους καδους σε καθε γειτονια της Αθηνας.
Υπαρχουν τα σκουπιδια απο τις Λαικες αγορες.
Υπαρχουν τα σκουπιδια απο τα νοσοκομεια.
Υπαρχουν τα σκουπιδια που βρισκονται κοντα σε σχολεια.
Τα περισσοτερα απο αυτα τα σκουπιδια οπως των νοσοκομειων, των σχολειων και των Λαικων αγορων συνεχιζουν να τα μαζευουν οι εργαζομενοι των ΟΤΑ και να...

Στη Βουλή... Γίνεται της ΒΟΥΛΗΣ!

Τελευταία μέσα στο Κοινοβούλιο γίνονται σημεία και τέρατα. 
Μία το «γομάρι» του Ροντούλη, μετά ο τσαμπουκάς της Διαμαντοπούλου, τώρα ήταν η σειρά του Κεφαλογιάννη και της Β. Παπανδρέου να μιλήσουν με γλώσσα γηπέδου.
Το πιο εύλογο συμπέρασμα που μπορεί να βγει από αυτή την κατάσταση είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν χάσει κάθε έννοια σεβασμού όχι μόνο στις πράξεις τους αλλά και στα λόγια.
Δεν έχουν καμία απολύτως συναίσθηση του που βρίσκονται και φροντίζουν να το δείχνουν σε κάθε τους ευκαιρία. Έχουν μία ανεπίτρεπτη άνεση των λόγων τους, σαν να βρίσκονται στο σπίτι τους...

Ντέμης: «Τα πρώτα χρόνια μου στην ΑΕΚ αντίπαλος ήταν ο Ολυμπιακός για πολύ συγκεκριμένο λόγο, λόγω Μπάγεβιτς..»

Legends stories: Αναδρομή στην καριέρα του Ντέμη

Με αφορμή το ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός ο Ντέμης Νικολαϊδης θυμήθηκε όλες τις μεγάλες στιγμές που έζησε ως ποδοσφαιριστής, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές τις καριέρας του.

Ο Ντέμης φιλοξενήθηκε από την εκπομπή της NOVA "legends stories" και αφού παρακολούθησε όλα τα γκολ που σημείωσε στην καριέρα του, μίλησε...

Nomura: Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πέσει ανά πάσα στιγμή

Τη μεγάλη αβεβαιότητα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας αποτυπώνει σε έκθεσή της η Nomura
O αναλυτής του ιαπωνικού οίκου, Alastair Newton σε έκθεσή του εκφράζει την ανησυχία του για τις πολιτικές εξελίξεις στο σύνολο της ευρωζώνης, που θα παίξουν ρόλο-κλειδί στην κρίση χρέους που ταλανίζει την Ευρώπη τα τελευταία δυο χρόνια.
Η έκθεση αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να πιάσει τους στόχους που της έχουν τεθεί από τα προγράμματα εξυγίανσης που έχει αναλάβει με την προσφυγή της στο ΔΝΤ και την ΕΕ, ενώ η αβεβαιότητα αυξάνεται, καθώς οι ισορροπίες στο κυβερνών κόμμα είναι δύσκολες και η κυβέρνηση μπορεί να πέσει ανά πάσα στιγμή...

e-επιλογές

Καλλιέργειες με μέλλον, βασιλικός και γλυκάνισο

Το γλυκάνισο καλλιεργείται με σπόρο απευθείας στο χωράφι.Μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης εμφανίζουν οι εναλλακτικές καλλιέργειες βασιλικού και γλυκάνισου που ανήκουν στα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά.  
Το εντυπωσιακό, μάλιστα, στοιχείο που κάνει ελκυστικές τις καλλιέργειες αυτές είναι ότι οι αποδόσεις σε έσοδα φθάνουν να διπλασιάζονται όταν γίνονται με βιολογικά κριτήρια.

Το γλυκάνισο καλλιεργείται με σπόρο απευθείας στο χωράφι.
Το εντυπωσιακό, μάλιστα, στοιχείο που κάνει ελκυστικές τις καλλιέργειες αυτές είναι ότι οι αποδόσεις σε έσοδα φθάνουν να διπλασιάζονται όταν γίνονται με βιολογικά κριτήρια.
Πρόκειται για καλλιέργειες με...

Alessandra Ambrosio: κορμί για… φίλημα!


Τι νομίζατε; πως η Alessandra Ambrosio ξέρει να περπατά καλά μόνο στις πασαρέλες; η 30χρονη Βραζιλιάνα καλλονή, τα καταφέρνει μια χαρά ΚΑΙ με το κουπί, ειδικά όταν πρόκειται για τις ανάγκες φωτογράφησης.

Το μοντέλο της «Victoria’s Secret» φόρεσε το ροζ της μπικίνι, ανέβηκε πάνω στη σανίδα του σερφ, πήρε το κουπί και… του έδωσε και κατάλαβε!

Ποια μαγνητίζει τα αντρικά βλέμματα;

Η πανέμορφη Nurgul Yesilcay που υποδύεται την Γιασεμίν στο Έρωτας και Τιμωρία του Mega ήδη καθηλώνει τα ανδρικά βλέμματα.
Η Νουργκιούλ γεννήθηκε στην Τουρκία το 1976 και σπούδασε θέατρο στη σχολή του Κρατικού Ωδείου στο Εσκί Σεχίρ. 
Αμέσως μόλις αποφοίτησε από εκεί συμμετείχε σε αρκετά θεατρικά με πιο σημαντικό ρόλο αυτόν της Οφηλίας στον Άμλετ. 
Έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στο τουρκικό δράμα «Ο καταρράκτης» και κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις. 
Οι προτάσεις ακολουθούσαν η μία την άλλη και η τελευταία πιο σημαντική συμμετοχή της ήταν στο..

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Τα ελληνοτουρκικά από το Α ως το Ω

Για να παρακολουθήσει κάποιος τα ελληνοτουρκικά, ένα γλωσσάρι διπλωματικών και στρατιωτικών όρων είναι απαραίτητο. 
Το αλφαβητάρι που ακολουθεί απ΄ ότι φαίνεται θα μας είναι μάλλον απαραίτητο.

ΑΒΛΑΒΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗ:
Ακόμη και τα τουρκικά πολεμικά πλοία μπορούν να πλέουν διαμέσου του Αιγαίου αρκεί ο πλους να έχει τα χαρακτηριστικά της αβλαβούς διέλευσης που είναι:
*Σταθερή πορεία.
*Καλυμένα οπλικά συστήματα
*Κλειστά ραντάρ και συστήματα παρακολούθησης
*Απαγορεύονται πάσης φύσεως γυμνάσια.
ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη: ...

ΗΠΑ και Γερμανία: Η κρατική τρομοκρατία και πάλι εν δράσει

Όσο αυξάνονται οι λεγόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις σε ΗΠΑ και Γερμανίο, τοσο εντονότερα ακούω να ηχούν τα τύμπανα του πολέμου που σχεδιάζεται εναντίον του Ιραν (και της Συρίας)

του Εμμανουήλ Σαρίδη

Είναι γνωστό, ότι οι διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ελλάδα, η Επαναστατική Οργάνωση 17. Νοέμβρη, o Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας, η Αντικρατική Πάλη, o Επαναστατικός Αγώνας, η Σέχτα Επαναστατών, η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς κ.α., έδρασαν ή δρούν ακόμη κατ' εντολήν ξένων κέντρων. 
Το ίδιο όπως και οι ανάλογες τρομοκρατικές οργανώσεις που...

Η "Γενοκτονία" μόλις ξεκίνησε...

Πρώτοι στις αυτοκτονίες οι Έλληνες!
 Η "Γενοκτονία" μόλις ξεκίνησε...

Δείτε το video:

Πέταξαν αυγά …Τουρκίας σε εκπρόσωπο του ΔΝΤ !(video)

Φαίνεται πως οι Έλληνες έχουν γίνει πολύ φιλήσυχοι σε σχέση με τον γειτονικό λαό που δεν αντιμετωπίζει με την ίδια ...ευγένεια το ΔΝΤ.
Ο Μαρκ Λιούις, εκπρόσωπος του ΔΝΤ πήγε να μιλήσει στην Τουρκία σε ένα οικονομικό συμπόσιο Πανεπιστημίου, όπου τον υποδέχτηκαν καταλλήλως Τούρκοι φοιτητές , πετώντας του αυγά και φωνάζοντας συνθήματα όπως «έξω το ΔΝΤ».
Ο εκπρόσωπος πάντως φαίνεται να είχε καλά αντανακλαστικά και πρόλαβε να κρυφτεί εγκαίρως πίσω από το πόντιουμ…

Πεπελάσης: «o πρωθυπουργός δύο χρόνια λέει μόνο ότι ήρθε να σώσει την χώρα!»

Ο πρώην Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, επι κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Καραμανλή - Γ. Ράλλη και στενός συνεργάτης - σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου , με δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ , άσκησε κριτική προσωπικά στον Πρωθυπουργό λέγοντας πως το μόνο που κάνει είναι «επί δύο χρόνια να τρέχει από χώρα σε χώρα, διατυπώνοντας την άποψη ότι ήρθε για να σώσει τη χώρα», ενώ ...

Βρήκα λύση για τα χαράτσια της εφορίας

Συμβουλές προς φορολογούμενους
Από τις πρώτες μέρες της οικονομικής κρίσης τα δελτία ειδήσεων της ελληνικής τηλεόρασης (ας είναι καλά), αλλά και ο έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος, χωρίς φειδώ, μας βομβαρδίζουν με ευρώ παντός τύπου
Δεν υπάρχει είδηση για την οικονομία που να μην συνοδεύεται από πακτωλούς  ευρωνομισμάτων. 
Ευρώ ρέουν άφθονα σε μηχανήματα καταμέτρησης χρημάτων, 
ευρώ κόβονται και τακτοποιούνται σε διάφορες δεσμίδες, ευρώ μετρώνται με την δέουσα προσοχή στα χέρια τραπεζικών υπαλλήλων, μέχρι και σε μαγική σφαίρα μέντιουμ έβαλαν χαρτονομίσματα και τη γέμισαν με τις δυσοίωνες προβλέψεις εκ του ασφαλούς:  

Πως φτάσαμε στην κρίση. Και πως θα βγούμε…

1. Η κατάσταση σήμερα
2. Γιατί απέτυχε η πολιτική της Κυβέρνησης
3. Ποια λάθη έγιναν
4. Οι ευθύνες της τρόικα
5. Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα άμεσα

Το Statesmen, ζήτησε από επιστημονικούς συνεργάτες του, να ετοιμασθεί μια παρουσίαση των λόγων που οδήγησαν την Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια, σε βαθιά παρατεταμένη ύφεση και ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν άμεσα. 
Η παρουσίαση περιορίζεται μόνο στα δύο τελευταία χρόνια, όπου η Ελλάδα κατρακύλησε, με πρωτοφανή ταχύτητα, προκαλώντας το τελικό αδιέξοδο. 
Χωρίς να...

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ: Ενώ η Ελλάδα σύρεται, ερήμην της κυβέρνησης της, στην χρεοκοπία..

..., η οποία θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου οι πολίτες της περιμένουν ήρεμοι τον από μηχανής Θεό - αρνούμενοι να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς συμβαίνει 
 Δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των αγανακτισμένων, εξοργισμένων ή άλλων πολιτών, εξακολουθούν να φαντασιώνονται μία εκ του ασφαλούς αντίδραση, μία εξέγερση και μία επανάσταση, την οποία θα προκαλέσει ένας απροσδιόριστος «από μηχανής Θεός» - ο οποίος θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους. Δεν είναι όμως ξεκάθαρο ότι η εποχή των Θεών, όπως και των χαρισματικών ηγετών, έχει προ πολλού παρέλθει;
Δεν γνωρίζουμε ότι έχουν θυσιαστεί ήδη στο βωμό της αποφυγής της χρεοκοπίας περί τα 30 δις € ιδιωτική περιουσία (συνολικοί νέοι φόροι και μειώσεις μισθών στα νοικοκυριά), 300 δις € χρηματιστηριακή αξία, 200 δις € από την πτώση των τιμών των ακινήτων κοκ., χωρίς να μειώνεται το δημόσιο χρέος αλλά, αντίθετα, να αυξάνεται ως ποσοστό επί ενός ΑΕΠ, το οποίο συνεχώς συρρικνώνεται;

"Γιώργο, μην πας στις ΗΠΑ"

Έντονος προβληματισμός στο Μαξίμου για τα σενάρια κατάρρευσης της κυβέρνησης με τους συμβούλους του Πρωθυπουργού να ζητούν ματαίωση του ταξιδιού του στις ΗΠΑ
Πολλοί κρίνουν ότι η παρουσία του πρωθυπουργού στη χώρα θα είναι απαραίτητη την επόμενη εβδομάδα όπου θα ...

Γράμμα στους υπουργούς και βουλευτές του ΠαΣοΚ


Κύριοι ( χωρίς αγαπητοί )
 
Κανένας από τους πολίτες δεν σας εξανάγκασε να ασκήσετε το επάγγελμα (μη πει κάποιος από εσάς ότι ασκείτε λειτούργημα γιατί οι τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους είναι γεμάτοι λεμονόκουπες…).
Το αποφασίσατε μόνοι σας και ζητήσατε την ψήφο των πολιτών για να τους υπηρετήσετε.
Κυβερνήσατε τον τόπο πολλά χρόνια.
Το δε κόμμα σας έφτιαξε με την αμέριστη συμβολή σας ένα κράτος έκτρωμα, που δεν είναι μόνο ανίκανο, αντιπαραγωγικό και κοστοβόρο, αλλά είναι και σε μεγάλο βαθμό διεφθαρμένο.
Επί δεκαετίες, εναγκαλιστήκατε με συγκεκριμένα συμφέροντα του ιδιωτικού τομέα και προς χάριν τους (αφού μεγάλη μερίδα κατείχε και τα πολύτιμα για εσάς ΜΜΕ) στραγγαλίσατε και τον ιδιωτικό τομέα και με τη συμβολή σας καταστρατηγήθηκε κάθε έννοια ανταγωνισμού.
Επί δεκαετίες, πορευτήκατε με ότι πιο αντιπαραγωγικό διαθέτει τούτη η χώρα, φτιάξατε θηριώδεις συντεχνίες και τις καταστήσατε συγκυβερνήτες σας, προσδοκώντας τα ψηφάκια τους, που θα σας επιτρέπανε να ξαναβγάλετε το…

Το G20 θα αποφασίσει για το ελληνικό “κούρεμα”

Η εκτίμηση ότι η κρίση χρέους της Ελλάδας έχει εξελιχθεί σε δομική παθογένεια της ευρωζώνης, απειλώντας συνολικά την παγκόσμια οικονομία, είναι μια διαπίστωση χιλιοειπωμένη, ταυτόχρονα όμως και διαρκώς επιβεβαιούμενη.
Οι μεγάλες δυνάμεις του σύγχρονου κόσμου, από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τη Ρωσία και την Κίνα, καθώς και οι οικονομίες που δείχνουν να διαθέτουν αντιστάσεις απέναντι στην κρίση, όπως εκείνες της Βραζιλίας και της Ινδίας, δεν φείδονται δημόσιων και αγωνιωδών παρεμβάσεων για την αναγκαιότητα να υπάρξει άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος, προκειμένου να σταματήσει η διάχυση των συνεπειών της κρίσης χρέους στην...

Μιλούν ακόμη; -"Μελλοντικά χρέη 120 δις ευρώ μέχρι το 2014 κληρονόμησε η Ελλάδα μόνο το 2003"

Η ιστορία με το ελληνικό χρέος έχει πολλά κρυφά σημεία και από την πρώτη στιγμή προσπαθούμε να φωτίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα  
Ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα σημεία έχει να κάνει με το ύψος του χρέους που βάρυνε την Ελλάδα το διάστημα από το 2010 μέχρι το 2014 και το οποίο ξαφνικά φάνηκε τόσο μεγάλο σε μέγεθος ώστε σε συνδυασμό με την επίθεση των αγορών και την αύξηση των επιτοκίων και έτσι του κόστους εξυπηρέτησης του να οδηγήσει στην κρίση χρέους.
Το χρέος αυτό σε ένα βαθμό προέκυψε από το...

Επιστροφή στο 2004; Πολύ καλό για να είναι αληθινό!

Ακούγοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ανακοινώνει ότι η κρίση μας οδηγεί στην επιστροφή στο επίπεδο ζωής του 2004 με κατέλαβε μια νοσταλγία που, εν συνεχεία, με οδήγησε σε μελαγχολία.
Επειδή το 2004 είναι ακόμη κοντά και είναι δύσκολο να το έχουμε ξεχάσει, θα έλεγε κανείς, εδώ που έχουμε φτάσει σήμερα, η επιστροφή εκεί μοιάζει περισσότερο με όραμα παρά με τιμωρία.
Από άποψη πραγματικού εισοδήματος έχουμε ήδη χάσει τις αυξήσεις της περιόδου 2004 – 2009 και κατρακυλάμε προς το εισόδημα του 1994.
Ταυτόχρονα, η κάθετη πτώση του πραγματικού εισοδήματος συνδυάζεται με εντυπωσιακή αύξηση της ανεργίας και δραματική επιδείνωση της προοπτικής της...

Φασόλια... Πεκίνου τρώνε οι στρατιώτες! Ελληνικές ΕΔ made in China!



Τα στοιχεία είναι απίστευτα, αλλά σας  βεβαιώνουμε απολύτως σωστά! 
Προέρχονται από πολύ προσεκτική έρευνα και αποκαλύπτουν ότι οι Ελληνικές ΕΔ είναι …made in China!!!
Και δεν αναφερόμαστε σε …οπλικά συστήματα. Μόνο τέτοια δεν έχουμε -ακόμη ίσως - από το Πεκίνο. 
Έχουμε όμως όλα τ΄ άλλα! Ακόμη και φασόλια με τα οποία τρέφονται οι στρατιώτες μας!!!
Η …παγκοσμοιοποίηση εξαφάνισε τα ελληνικά φασόλια;

Άπιαστο όνειρο τα βιβλία στα σχολεία

«Μέχρι τις 15 Οκτώβρη όλα τα σχολεία της χώρας θα έχουν βιβλία. Σας το εγγυώμαι εγώ προσωπικά» διεμήνυε πριν δύο μήνες σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. 
Μπορεί η υπουργός να είχε δεσμευτεί προσωπικά για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψη βιβλίων, αλλά η πραγματικότητα φαίνεται ότι την διαψεύδει.
Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της...

Τρόικα: Ποτέ δεν ζητήσαμε οριζόντιες περικοπές

Έκθετη αφήνει την κυβέρνηση ο ένας εκ των τριών εκπροσώπων της Τρόικα στη χώρα μας, ο Ματίας Μόρς, μιλώντας στην Καθημερινή αφού όπως τονίζει πρέπει η απασχόληση στον δημόσιο τομέα πρέπει να μειωθεί, όχι όμως με οριζόντιες περικοπές όπως έγινε έως σήμερα αλλά με ουσιαστική μεταρρύθμιση, αφού εντοπισθούν οι τομείς και οι υπηρεσίες που είναι περιττές, και με ανακατανομή των ανθρώπινων πόρων.
Με λίγα λόγια τα μέτρα προτείνονται από την κυβέρνηση. 
Η τρόικα δίνει ένα πλαίσιο περικοπών, το πως θα γίνουν, αν θα υπάρξει δηλαδή γενικό “τσεκούρι” στους μισθούς όλων, αν θα βγουν σε εφεδρεία υπάλληλοι ή αν θα ...

Μ. Ιγνατίου: "Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους Αμερικανούς να τον αφήσουν να επισκεφθεί τις ΗΠΑ" ! Φοβερό, ε; - Όλα τα σχόλια στο Twitter

Michail Ignatiou
Στο Mega: Ο πρωθυπουργός ζήτησε να έρθει Ουάσιγκτον για συναντήσεις κορυφής...

Σε Black Out η Ελλάδα

Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα

Εικόνες χάους επικράτησαν για ακόμη μια φορά στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας χθες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή, αφού «χειρόφρενο» θα τραβήξουν όλα τα μέσα μεταφοράς. 
Μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η απεργία των οδηγών ταξί σήμερα  Παρασκευή, η οποία αναμένεται να προκαλέσει κυκλοφοριακό μπλακ άουτ στο κέντρο της πρωτεύουσας. 
Παράλληλα, συνεχίζεται το απεργιακό «τσουνάμι» από εργαζόμενους και συνδικάτα που αντιδρούν στα κυβερνητικά μέτρα....

“Σκοτώνουν” του Έλληνες με λάθος μέτρα - Stratfor:"Η Ελλάδα προσπαθεί,αλλά δεν αρκεί..."

Η προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα για να βγει από τη φουρτούνα και να πιάσει λιμάνι,αναγνωρίζεται από τους αμερικανούς αναλυτές του Stratfor.
Οι αριθμοί και τα ποσοστά περικοπών που αναφέρονται στην ανάλυση είναι πράγματι εντυπωσιακά, όπως εντυπωσιακά είναι και τα ποσοστά που έχουν να κάνουν με τις επιπτώσεις σε ανθρώπινες ζωές που βρίσκονται πίσω απ΄ αυτούς τους αριθμούς.
Αρκούν όλα αυτά για να υπάρξει έστω μια ελπίδα; 
Δύσκολα τα πράγματα ,όπως προκύπτει και από την ανάλυση...

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Επτά μεγάλα ψέματα για την οικονομία

Το άρθρο που ακολουθεί, μπορεί να αναφέρεται συγκεκριμένα στην Αμερική, αλλά αφορά στην οικονομία γενικότερα, και στην Ελλάδα ειδικότερα.
Του Robert Reich, καθηγητή στο  University of California (Berkley)
Ιδού μια μικρή προσπάθεια διάψευσης των επτά μεγαλύτερων ψεμάτων, τα οποία υποστηρίζουν με πάθος όλοι όσοι θέλουν να δουν την Αμερική να οπισθοδρομεί:
1- Οι περικοπές φόρων για τους πλούσιους ωφελούν όλους.
Παραμύθια. Τόσο ο Ronald Reagan, όσο και ο George W. Bush μείωσαν τη φορολόγηση των πλουσίων, και τι έγινε;  Τα μέσα εισοδήματα των περισσότερων Αμερικανών έπεσαν στη διάρκεια της προεδρίας του πρώτου, και συνέχισαν να πέφτουν επί Bush. Η λεγόμενη οικονομική θεωρία Trickle-down, είναι ανέκδοτο.
2- Η υψηλή φορολόγηση των πλουσίων βλάπτει την οικονομία και επιβραδύνει την ανάπτυξη της αγοράς εργασίας.
Ψέματα. Από το τέλος του Β Π.Π. μέχρι το 1981, οι πλουσιότεροι ..

«Αναδιάρθρωση και έξω από την Ευρωζώνη»

Εκτεταμένη αναδιάρθρωση ή και συνολική ακύρωση του δημόσιου ελληνικού χρέους προτείνει ο καταξιωμένος οικονομολόγος Mark Weisbrot «Μόνη λύση, αλλά ίσως όχι αρκετή» λέει χαρακτηριστικά
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Σκάι, ο καταξιωμένος στην Αμερική οικονομολόγος, με εκτενή αρθρογραφία στους New York Times και άλλα διεθνή έντυπα, επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής (Center for Economic and Policy Research) με έδρα την Ουάσιγκτον, Mark Weisbrot, μίλησε για τη «λύση» που λέγεται ότι ετοιμάζουν οι Ευρωπαίοι για την Ελλάδα μέσω μεγάλου «κουρέματος» του δημόσιου χρέους...

Οι νεκροί του YouTube

Γράφει ο κ. Ευστράτιος Παπάνης,
Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου

Μία νύχτα με τραγούδια στο you tube, αντιπερισπασμός στο λευκό χαρτί, που απόψε εχθρεύεται τη σκέψη. 
Βίντεο στο απέραντο καταθετήριο και καθαρτήριο της ψυχής από ανθρώπους άγνωστους, που ποιος ξέρει ποια αυταρέσκεια, ποια ενεδρεύουσα μοναξιά, ποια εξεγερμένη φιλοδοξία ή ποια παραβιασμένη κερκόπορτα τους έσπρωξε, ώστε να άρουν τους ενδοιασμούς, και επικαλούμενοι την ανωνυμία του Διαδικτύου, να μοιραστούν τους στίχους και τη μελωδία του εαυτού τους. 
Άνθρωποι, που με κώδικες την εικόνα, το λόγο και τη μουσική, εξομολογούνται στην οικουμένη τις ληρωδίες και τις άτακτες υποχωρήσεις των έργων τους και τις αναβολές της καρδιάς τους. Άλλοτε αφιερώνοντας στη γυναίκα, που τους καθόρισε κι άλλοτε αποδεσμεύοντας πολύ περισσότερα, από όσα αφήνουν να εννοηθούν οι προθέσεις τους και οι αναστολές τους. ..

Βίντεο-μήνυμα του Γ.Ε.Σ. προς Ανατολάς: Αυτοί είμαστε!

Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό βίντεο που καταγράφει ανάγλυφα το επίπεδο ετοιμότητας και επιχειρησιακής εκπαίδευσης των μονάδων του Ελληνικού Στρατού (ΕΣ) έδωσε στην δημοσιότητα το ΓΕΣ, σε μία δύσκολη συγκυρία που η χώρα έχει ανάγκη να στηριχθεί από τον μοναδικό αξιόπιστο πυλώνα ασφάλειας εντός και εκτός συνόρων.
Το διάρκειας περίπου 10 λεπτών βίντεο περιλαμβάνει στιγμιότυπα από την εκπαίδευση των καταδρομέων, των αμφίβιων καταδρομέων των πεζοναυτών της Αεροπορίας Στρατού στιγμιότυπα από ασκήσεις των τεθωρακισμένων μονάδων του ΕΣ, των...

"Είστε δειλοί αν δεν στηρίξετε την Ελλάδα"!

Ο Πούτιν μίλησε σαν Έλληνας

Τελικά, αν μία χώρα δικαιούται τον τίτλο της ειλικρινούς στήριξης προς την Ελλάδα αυτή την εποχή είναι η Ρωσία, που, παρά την οργή κατά της ελληνικής κυβέρνησης και τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε ο Γ. Παπανδρέου στον Β. Πούτιν, εξακολουθεί να ρίχνει το "ειδικό βάρος" της υπέρ της ελληνικής σωτηρίας. 
Ακόμα και από την μακρινή Κίνα που έκλεισε συμβόλαια ύψος 7 δισ. δολαρίων, ο Β. Πούτιν κατακεραύνωσε τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες ότι "δειλιάζουν να στηρίξουν την Ελλάδα"!
"Οι κορυφαίες χώρες της Ευρώπης πρέπει να επιδείξουν ανδρεία και να στηρίξουν χώρες, όπως η Ελλάδα, που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση” δήλωσε ο...

Μεγάλα 'χουνέρια' ετοιμάζει ο Τσίπρας

Σε πρόσφατη πολύ κλειστή σύσκεψη στην Κουμουνδούρου αποφασίστηκαν δυναμικές δράσεις κατά των Παπανδρέου και Βενιζέλου προσωπικά.
Ήδη ο Τσίπρας έβγαλε το πρώτο φασούλι από το σακούλι σχετικά με μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών και ακολουθούν κι άλλα εντός κι εκτός Βουλής.
Το κεντρικό σύνθημα που κυριαρχεί στον Συνασπισμό είναι ότι «δεν αφήνουμε κανένα ΠΑΣΟΚο να κυκλοφορεί στον δρόμο».

Περιέγραψε το "κανόνι" μας ο Β.Σόϊμπλε

Εν μέσω αντικρουόμενων φημών για το επίπεδο του "κουρέματος" (από 35-60%) έχει ακουστεί μέχρι τώρα, σε δηλώσεις του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, μιλώντας από το βήμα συγκέντρωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ομολόγησε ότι ξεκινά η διαδικασία πτώχευσης-πιστωτικού γεγονότος: 
«Το επίπεδο του  ελληνικού χρέους θα πρέπει να μειωθεί  αν διαπιστωθεί ότι δεν είναι  βιώσιμο, κάτι που με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται πιθανό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Β.Σόιμπλε για να συμπληρώσει πως «τα χρέη της Ελλάδας θα πρέπει να μειωθούν αρκετά ώστε να βελτιωθεί το outlook της Ελλάδας»!
Ξεκαθάρισε βέβαια ότι...

ΠΑΣΟΚ: "ανοίγει τον λάκκο" του Γ.Παπανδρέου - Η πρώτη "δίκη"

Έρχεται η πρώτη εξεταστική που θα μπορέσει να καθίσει στο εδώλιο αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στην απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας. 
Στην κυβέρνηση και στην Κ.Ο. νομίζουν ότι κάνουν μια ευφυή πολιτική κίνηση που θα στρέψει αλλού τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι ανοίγουν το λάκκο τους:
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση θα κατατεθεί στην Ολομέλεια εως το τέλος της εβδομάδας και σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ πριν από λίγες εβδομάδες, θα ζητείται έρευνα για την περίοδο 2001 εως 2011 και συγκεκριμένα έως τη λήξη της θητείας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών...

Με πιάσανε τα κλάματα

Του Γιάννη Ζουγανέλη
Αγαπημένε μου φίλε, σου γράφω από την Ελλάδα.
Δεν είμαστε καλά και δε ποθούμε, βέβαια, το ίδιο και για σένα.
Η καθημερινότητά μας όσο πάει χειροτερεύει.
Θυμάσαι όταν ήμασταν παιδιά και ονειρευόμασταν έναν κόσμο καλύτερο, με ιδεολογία, με πίστη και αγάπη στη ζωή;
Τώρα, καμία σχέση! Η μιζέρια, πλέον, είναι κυρίαρχη.
Θυμάσαι φίλε μου που πολεμούσαμε το άδικο;
Τελικά, μας νίκησε το άδικο. Κανείς δε σέβεται κανέναν.
Αποφάσεις για τη ζωή μας, παίρνουν κάτι ξένοι.
Ξένοι με τον άνθρωπο – ξένοι με την Ελλάδα – ξένοι με τον Πολιτισμό.
Κάτι ανθρωπάκια κατευθυνόμενα από αριθμούς, σαν τα παιχνίδια που παίζαμε μικροί.
Δεν ξέρω πώς τους λένε, αλλά κι αυτοί δεν ξέρουν από πού είναι. Και μου φαίνεται ότι δεν κατάγονται από πουθενά.
Οι φίλοι μας δεν περνάνε καλά, οι περισσότεροι είναι άνεργοι. ..

«Τζιχάντ συμφερόντων» στο παρασκήνιο της υπόθεσης "Βατοπεδίου"

Το Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. συνεχίζει την αποκάλυψη στοιχείων και γεγονότων, με την βοήθεια του briefingnews.gr, τα οποία εγείρουν τεράστια ερωτήματα για το πώς έφτασε, η γνωστή πλέον ως «υπόθεση Βατοπεδίου», να θεωρηθεί σκάνδαλο, χωρίς τελικά απ' ότι αποδεικνύεται, να υπάρχουν τα στοιχεία.
Χωρίς την παρέμβαση Σανιδά η υπόθεση του Βατοπαιδίου θα υπήρχε στη δημοσιότητα μόνο για λίγο χρόνο, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις που τα ΜΜΕ αφού «φουσκώσουν» μία υπόθεση αυτή «ξεφουσκώνει» και ατονεί φυσιολογικά, όπως είχε γίνει και το 2007 με τα διάφορα δημοσιεύματα, που για 40 περίπου μέρες ήταν στην επικαιρότητα. 
Τα δημοσιεύματα αυτά οδήγησαν σε εισαγγελική έρευνα, επειδή όμως το θέμα ήταν επικοινωνιακό και δεν υπήρχε καμία πραγματική κατηγορία η υπόθεση έκλεισε και το θέμα πήγε στο αρχείο.
Ποιο θα μπορούσε να είναι το τόσο μεγάλο «σκάνδαλο» ώστε να δημιουργηθεί τόσος θόρυβος τέλη Αυγούστου 2008;

Ματίας Μορς: Τρόικα και κυβέρνηση συμφώνησαν σε μέτρα 5 δισ. ευρώ

Σε συμφωνία επιπρόσθετων μέτρων 5 δισεκκατομμυρίων ευρώ, οδηγήθηκαν η Τρόικα και η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ματίας Μορς, ο οποίος απέδωσε την εξέλιξη στην ανάγκη να επιτευχθούν οι στόχοι του 2013 και 2014, καθώς η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους εξαρτάται από την εφαρμογή της δημοσιονομικής πολιτικής.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή που δημοσιεύθηκε σήμερα, ο επικεφαλής της Τρόικας δήλωσε:

PSI-θυροι για 'κούρεμα' 30-60%: Γιατί ακούγονται και τί σημαίνουν

Στον απόηχο της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου είχα προτρέψει τους πολιτικούς να μη βιαστούν να πανηγυρίσουν άλλη μια 'νίκη' αλλά να θεωρήσουν το νέο σχέδιο ως μία αναπόφευκτη εξέλιξη και ένα ελάχιστο και με μεγάλη καθυστέρηση βήμα στο δρόμο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.
Λιγότερο από δυο μήνες αργότερα το σχέδιο είχε ήδη ναυαγήσει ως ιδέα
Πριν ακόμη εφαρμοστεί, καθώς γινόταν κοινή συνείδηση πως δε βοηθούσε ούτε την Ελλάδα να κάνει το χρέος της βιώσιμο αλλά ούτε και την Ευρώπη να σταματήσει την επίθεση των αγορών σε άλλα κράτη και στις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, η απόφαση της 21ης Ιουλίου δε μπορεί παρά να θεωρηθεί απολύτως ανεπαρκής αφού η εφαρμογή της όχι μόνο δε θα παρείχε την παραμικρή άμεση ανακούφιση από τη μείωση του χρέους αλλά στην πραγματικότητα θα επέτρεπε της αύξηση του σε δραματικά επίπεδα μέχρι και το 2014 και ...