Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΕΛΥΤΗ: Όσο κι αν κανείς προσέχει όσο κι αν το κυνηγά πάντα, πάντα θα ‘ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει

Αγαπάω εκείνους που αγαπούν τη ζωή. Που στύβουν το λίγο και βγάζουν το πολύ. Για τους εαυτούς τους και για όσους αγαπούν.

«Αναρωτιέμαι μερικές φορές: είμαι εγώ που σκέφτομαι καθημερινά πως η ζωή μου είναι μία;
• Όλοι οι υπόλοιποι το ξεχνούν; Ή πιστεύουν πως θα έχουν κι άλλες, πολλές ζωές, για να κερδίσουν τον χρόνο που σπαταλούν;
Μούτρα. Ν’ αντικρίζεις τη ζωή με μούτρα. Τη μέρα, την κάθε σου μέρα. Να περιμένεις την Παρασκευή που θα φέρει το Σάββατο και την Κυριακή για να ζήσεις.
• Κι ύστερα να μη φτάνει ούτε κι αυτό, να...

Τι κάηκε στην Εύβοια - Ο χάρτης με τις χρήσεις γης

Τι κάηκε στην Εύβοια - Ο χάρτης με τις χρήσεις γηςΤην πρώτη χαρτογράφηση της γης που κάηκε στην μεγάλη πυρκαγιά της Εύβοιας, την περασμένη εβδομάδα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας με τη συμβολή του συστήματος Copernicus της ΕΕ. 
Στον χάρτη αποτυπώνονται με σαφήνεια οι καμένες εκτάσεις και επιβεβαιώνεται ότι κάηκε κυρίως το δάσος αλλά και καλλιέργειες. 
Η υπηρεσία Copernicus, ενεργοποιήθηκε την Τρίτη 13 Αυγούστου, μετά από αίτημα των ελληνικών αρχών (ΓΓ Πολιτικής Προστασίας) και καταγράφει έκτοτε δορυφορικά την εξέλιξη της πυρκαγιάς, παρέχοντας χρήσιμα δεδομένα υψηλής ανάλυσης για την έκταση της καταστροφής...

Έρχεται η Νέμεσις για τα σκάνδαλα των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ – Οι έξι υποθέσεις «φωτιά»

Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν δεδομένο ότι πρέπει να υπάρξει μία εξονυχιστική έρευνα για τα λάθη, τις παραλείψεις, τις εγκληματικές ενέργειες που έγιναν και που κόστισαν στη χώρα όσο τίποτε άλλο στα χρόνια της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αν και πηγές από την Πειραιώς τονίζουν πως ο Πρωθυπουργός αυτή την περίοδο έχει άλλες προτεραιότητες που σχετίζονται με την επανεκκίνηση του κράτους, την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα και το μεγάλο στοίχημα...

Με Πολιτιστικούς Συλλόγους «σφραγίδα» οι Πομάκοι της Θράκης δεν έχουν μέλλον

Του Σεμπαϊδήν Καραχότζα
Σα να ήταν μόλις χθες θυμάμαι ακόμα με κάθε λεπτομέρεια τον πόλεμο που δεχτήκαμε πριν από περίπου 13 χρόνια, τότε που μια ομάδα ανθρώπων αποφασίσαμε να ιδρύσουμε τον πρώτο Πολιτιστικό Σύλλογο Πομάκων στην Ξάνθη. 
Μας αποκάλεσαν προδότες, ανθρώπους του παρακράτους, μας απείλησαν, μας προκάλεσαν υλικές ζημιές αλλά όλα αυτά δεν ήταν αρκετά για να σταματήσουν τον αγώνα μας. 
Ήμασταν αποφασισμένοι και ξέραμε πολύ καλά τι μας περιμένει.
Ήταν πολλοί και ήμασταν λίγοι αλλά τα καταφέραμε και φτιάξαμε κάτι που μέχρι τότε έμοιαζε ακατόρθωτο...

Ανοιχτές οι πληγές από τη συμφωνία των Πρεσπών

Ανοιχτές οι πληγές από τη συμφωνία των ΠρεσπώνΟι πληγές που άφησε ανοιχτές η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι εύκολο να κλείσουν, όμως η Αθήνα οφείλει να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα (και υπάρχουν πολλές, τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στη διαδικασία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας με την Ε.Ε.) ώστε να εφαρμοσθεί πλήρως κάθε δέσμευση που ρητά έχει αναλάβει η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας από τη Συμφωνία: σε ό,τι αφορά τη χρήση της νέας ονομασίας και των παραγώγων, αλλά και για την όσο το δυνατόν πιο συσταλτική ερμηνεία των προβληματικών διατάξεων της Συμφωνίας των Πρεσπών, που αφήνουν ανοιχτό το παράθυρο για τη διολίσθηση στη διπλή ονομασία, με τη χρήση του όρου «Μακεδονία, Μακεδονικός»...

Ο διπλός ρόλος του ασβεστίου στην απώλεια μνήμης

Ο διπλός ρόλος του ασβεστίου στην απώλεια μνήμηςΤα επίπεδα ασβεστίου παίζουν σημαντικό ρόλο στην γνωστική εξασθένηση λόγω γήρανσης, αλλά και στην αναζωογόνηση της μνήμης σύμφωνα με νέα έρευνα

Εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα για τη γνωστική λειτουργία κατά τη γήρανση αποτελούν τα επίπεδα ασβεστίου σε συγκεκριμένα εγκεφαλικά κύτταρα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα του Πανεπιστημίου του Λέστερ προσφέροντας νέες ενδείξεις για το πώς και το γιατί οι γνωστικές λειτουργίες φθίνουν...

Βγήκαν τα μαχαίρια στον ΣΥΡΙΖΑ

Βγήκαν τα μαχαίρια στον Î£Î¥Î¡Î™Î–Î‘Η επίθεση που εξαπέλυσε γνωστός δημοσιογράφος, προσκείμενος στον Α. Τσίπρα, κατά του Π. Σκουρλέτη—μέσω της ιστοσελίδας του—ήταν σκληρή.
Τον κατηγόρησε για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές και για την τηλεοπτική παρουσία του τότε πρωθυπουργού την τραγική βραδιά της φωτιάς στο Μάτι.
Κατέληγε δε το άρθρο με την υπόδειξη στον Π. Σκουρλέτη να παραιτηθεί.
Βέβαια, δεν γνωρίζω αν το σχετικό άρθρο δημοσιεύτηκε με την έγκριση του Α. Τσίπρα ή εντάσσεται στην ενδοκομματική πάλη και εκφράζει...

Η απραξία του ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνη για τη Σαμοθράκη

Η απραξία του ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνη για τη Σαμοθράκη

Τετραετή απραξία καταλογίζουν κυβερνητικές πηγές στη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το λιμάνι της Σαμοθράκης και την ταλαιπωρία που υπέστησαν επισκέπτες κάτοικοι και επαγγελματίες του νησιού. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν φρόντισε να διαθέσει λίγες χιλιάδες ευρώ για να αποκατασταθούν. 
Σύσκεψη τη Δευτέρα στο Μαξίμου για να βρεθεί οριστική λύση στο ζήτημα...

Eπίτιμος δημότης Σαμοθράκης o Αλέξης Τσίπρας

Eπίτιμος δημότης Σαμοθράκης o Αλέξης Τσίπρας

Στην πολιτική «πότε μην λες ποτέ» και τα λόγια σου θα πρέπει να είναι λίγα και προσεχτικά. Διαφορετικά η ιστορία «εκδικείται», όπως συνηθίζεται να λέγεται και κάποια στιγμή στην πορεία θα βρεις μπροστά σου όλα όσα έχεις κάνει ή κυρίως όσα... δεν έχεις κάνει ειδικά όταν έχεις βρεθεί σε θέση ευθύνης.

Η περίπτωση της Σαμοθράκης και όλων όσων συμβαίνουν στο ακριτικό νησί τα τελευταία 24ωρα αποτελεί μία κλασική επιβεβαίωση όλων των παραπάνω άγραφων κανόνων που ισχύουν στον πολιτικό στίβο, με τελικά «θύματα» όμως όπως πάντα τους πολίτες...

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Η Ελλάδα δίχως αυτόν δείχνει πιο πολιτισμένη, πιο σοβαρή, πιο ήρεμη - ΓΙΝΑΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΔΑΝΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ

Ο Τσίπρας είναι παράγοντας μπαχαλοποίησης και κατσιαπλιαδισμού

Κατ΄αρχήν έχει δικαίωμα στις διακοπές.
Στη συνέχεια, η Ελλάδα δείχνει πιο πολιτισμένη δίχως τη παρουσία του. Πιο ήρεμη, πιο σοβαρή.
Εάν έλειπαν οι φωτιές και κάποιες ανοησίες γαλάζιων υπουργών όλο αυτό το διάστημα που απουσιάζει ο Αλέξης θα λέγαμε ότι είμαστε Δανία του Νότου.
Ο Τσίπρας είναι παράγοντας μπαχαλοποίησης και κατσιαπλιαδισμού.
Μας κούρασε με την ιδεοληπτική του υποκρισία, με τις εμμονές του κατά της επιχειρηματικότητας την ίδια ώρα που ο ίδιος σεργιάνιζε στις σάλες της μπουρζουαζίας...

Yπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ πίσω απ’ την υπόθεση Novartis;

Όπως αποκάλυψε το «Καρφί» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, η αντίστροφη μέτρηση για τη διερεύνηση της άθλιας σκευωρίας που στήθηκε σε βάρος κορυφαίων πολιτικών,τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψε χωρίς κανένα στοιχείο στη Δικαιοσύνη, έχει αρχίσει.

Στην κατεύθυνση αυτή είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου και του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.
Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης που αφορά τον...

H Mέρκελ θα αναγκαστεί να θυσιάσει την ιερή αγελάδα των μηδενικών ελλειμμάτων

H Mέρκελ θα αναγκαστεί να θυσιάσει την ιερή αγελάδα των μηδενικών ÎµÎ»Î»ÎµÎ¹Î¼Î¼Î¬Ï„Ï‰Î½Η πτώση των γερμανικών εξαγωγών θα συνεχιστεί, η ανάπτυξη θα είναι αρνητική και στο γ’ τρίμηνο, και τελικά η Μέρκελ θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα, δηλαδή να τονώσει την οικονομία με κρατικά κεφάλαια, θυσιάζοντας μετά από πάρα πολλά χρόνια την ιερή αγελάδα των μηδενικών ελλειμμάτων, εκτιμά o Αλέξανδρος Κρητικός, διευθυντής Ερευνών του Γερμανικού Ινστιτούτου DIW με έδρα το Βερολίνο.
Εξηγεί ότι το δημόσιο αυτό χρήμα μπορεί να αφορά από επενδύσεις για καινούργια σχολεία, έως εκσυγχρονισμό των ψηφιακών...

Γιατί η Αμφίπολη ενοχλεί την Αριστερά;

Μια ακόμα καλή είδηση.

Η υπουργός Πολιτισμού κυρία Λ. Μενδώνη δήλωσε πως ξεκινούν οι εργασίες στην Αμφίπολη.

Ως γνωστόν, η υπεύθυνη των ανασκαφών, η κυρία Περιστέρη, είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο του 2015 πως πρόκειται για τον τάφο του Ηφαιστίωνα που κτίσθηκε κατόπιν εντολής του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Και άλλοι αρχαιολόγοι υποστήριξαν πως «πρόκειται για έναν λατρευτικό χώρο της εποχής του τέλους του 4ου αιώνα, με κυρίαρχα τα μακεδονικά χαρακτηριστικά.»
Οταν ανήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία το ανασκαφικό έργο άρχισε να υποχρηματοδοτείται, ενώ ξεκίνησε και μια εκστρατεία...

Ο Τσίπρας πήγε διακοπές, μαζί και ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τσίπρας πήγε διακοπές, μαζί και ο ΣΥΡΙΖΑΠολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν για τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίστηκε σε επικοινωνιακό επίπεδο το ζήτημα των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν τα τελευταία 24ωρα κυρίως την Εύβοια αλλά και άλλα μέρη της χώρας. 
Στο πλαίσιο αυτό κάποιοι άσκησαν κριτική για την απόφαση του πρωθυπουργού να διακόψει τις ολιγόημερες διακοπές του και να βρεθεί στις δοκιμαζόμενες περιοχές, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακό σόου. Από το στόχαστρο της κριτικής ορισμένων δεν γλίτωσε ούτε η επιλογή του κ.Μητσοτάκη να παραστεί στους εορτασμούς στο...

Ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή τα καμένα: Ποια στοιχεία «δείχνουν» εμπρησμό στην Εύβοια

Το σενάριο του εμπρησμού ερευνά η Πυροσβεστική για την καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια.

Ήδη, κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος βρίσκεται στην περιοχή αναζητώντας κάθε στοιχείο και μαρτυρία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ασφαλές συμπέρασμα για τα αίτια.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αξιωματικοί έχουν στα χέρια τους περισσότερες από είκοσι καταθέσεις και μαρτυρίες για το σημείο από όπου ξεκίνησε η φωτιά λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης.
Από αυτές τις μαρτυρίες και από την επιτόπια έρευνα έχει εντοπιστεί...

Τεράστια η καταστροφή από την πύρινη λαίλαπα στην Κεντρική Εύβοια (Photos)

Τεράστια είναι η καταστροφή που αφήνει πίσω της η πύρινη λαίλαπα που εξακολουθεί να καίει σε χαράδρα κοντά στην Πλατάνα της Εύβοιας για τρίτη ημέρα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη για να ελεγχεί η φωτιά, αλλά και να αποσοβηθεί ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων.
Την ίδια ώρα που ερευνάται η εκδοχή του εμπρησμού ως αιτία έναρξης της πυρκαγιάς...

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Μπορούμε να γίνουμε ένα σοβαρό κράτος;

Μπορούμε να γίνουμε ένα σοβαρό κράτος; 

Ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια φανερώνει πως μπορούμε να κτίσουμε ένα αξιόπιστο κράτος. 

Βέβαια, το γεγονός πως αυτή η συγκεκριμένη αντιμετώπιση λειτουργεί, εξ αντικειμένου, συγκριτικά με την τραγωδία στο Μάτι, μπορεί να μας οδηγήσει σε βιαστικά συμπεράσματα. 
Η ανεπάρκεια της κρατικής μηχανής και των πολιτικών προϊσταμένων της, ήταν τόσο κραυγαλέα στο Μάτι, που δεν μπορεί να αποτελέσει μέτρο σύγκρισης. 
Κι όμως η ίδια κρατική μηχανή, υπό άλλη πολιτική καθοδήγηση, λειτούργησε συγκροτημένα, αποφασιστικά, αποτελεσματικά...

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κρεμασμένος και το σχοινί

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κρεμασμένος και το σχοινίΕίναι απίστευτο και όμως αληθινό. 
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχαίρουν για την αύξηση των επιτοκίων στην δευτερογενή αγορά των ομολόγων και για την σημαντική υποχώρηση των τιμών των μετοχών του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Και φυσικά καυτηριάζουν την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία θεωρούν υπεύθυνη για την αρνητική αυτή τροπή.
Η χρηματιστηριακή αγορά των Αθηνών, ακολούθησε ένα ανοδικό ράλι από την αρχή του χρόνου, που οδήγησε τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου από τις 613,30 μονάδες, στις 894,66 την παραμονή των ελληνικών κοινοβουλευτικών εκλογών. Καταγράφηκε μια...

Μητσοτάκης: Η σκέψη μας στους πολίτες που δοκιμάζονται από τις φωτιές(Video & εικόνες)

Για μια μεγάλη γιορτή για τους Έλληνες και τον Ελληνισμό και μια ημέρα στην οποία τιμούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις έκανε λόγο σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τήνο όπου βρέθηκε για τους εορτασμούς της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε, επίσης, ειδική αναφορά τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τις φωτιές αλλά και τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και τους άνδρες της πολιτικής προστασίας που ρίχνονται με αυτοθυσία για να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και το περιβάλλον.
Παράλληλα τόνισε...

Δεύτερη νύχτα αγωνίας στην Κεντρική Εύβοια - Φτιάχνουν νέες αντιπυρικές ζώνες (Photos)

Δεύτερη νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι στην Κεντρική Εύβοια, με τις Αρχές να δημιουργούν νέες αντιπυρικές ζώνες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα.

Το μεγάλο ενεργό μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το χωριό Πλατάνια, ενώ οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα, Νίκο Χαρδαλιά, δίνουν μάχη με το χρόνο για να δημιουργήσουν διπλή γραμμή άμυνας για το χωριό, φτιάχνοντας αντιπυρικές ζώνες με μπουλντόζες και γκρέιντερ...

Ενδείξεις εμπρησμού για την πυρκαγιά στην Κεντρική Εύβοια - Μεγάλη ανησυχία για τις αναζωπυρώσεις

Ενδείξεις εμπρησμού υπάρχει για τη μεγάλη πυρκαγιά που καίει για δεύτερη ημέρα την Κεντρική Εύβοια.Όλες οι πληροφορίες που είχαν οι πυροσβέστες από την αρχή έκαναν λόγο για μεγάλο ενδεχόμενο εμπρησμού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open, υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι η φωτιά που οδήγησε στην εκκένωση τεσσάρων χωριών, προκλήθηκε από εμπρησμό, ωστόσο...

Αυτοψία Μητσοτάκη στην Εύβοια: Δεν επιτρέπεται εφησυχασμός (Video & Photos)

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Εύβοια, όπου θα ενημερωθεί για την κατάσταση από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στο κινητό Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, «Όλυμπος».

«Είμαι εδώ για να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ»

είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος σε όλους εκείνους που δίνουν από χθες τη μάχη με τις φλόγες...

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Ακόμα δεν κατάλαβαν γιατί έχασαν

Είναι σπάνιο το φαινόμενο κόμμα που ηττήθηκε στις εκλογές να κάνει εμπεριστατωμένη ανάλυση των λόγων που το οδήγησαν σε αυτήν την ήττα. 
Συνήθως υποστηρίζουν πως τα έκαναν όλα καλά, απλώς οι πολίτες δεν κατάλαβαν το έργο τους ή δεν το επικοινώνησαν αυτοί σωστά.
Ανοησίες, δηλαδή.
Έτσι, θα ήταν υπερβολή αν ζητούσαμε από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους ηττήθηκε.
Έρχεται όμως το χθεσινό κύριο άρθρο της «Αυγής» που αποδίδει την ήττα στα...

Αν ο κ. Τσίπρας ήθελε να εξιλεωθεί για το Μάτι…

Μεγάλη μπουκιά να φας, μεγάλη κουβέντα να μην πεις! 
Έτσι λένε και πρέπει να έχουν δίκιο. 
Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι ο κρατικός μηχανισμός εμφανίζεται αυτό το καλοκαίρι πιο έτοιμος απ’ ότι πέρυσι στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. 
Τι έχει συμβεί; Έχουν αλλάξει οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί; Οι ίδιοι άνθρωποι δεν είναι; Ή μήπως μεταμορφώθηκε ο κρατικός μηχανισμός σε μια νύκτα;
Την εξέλιξη μιας πυρκαγιάς ή ενός ακραίου καιρικού φαινομένου δεν μπορεί κανείς να τα καθορίσει. Τις περισσότερες φορές είναι μακριά και πέρα από τις ανθρώπινες δυνατότητες. Εκείνο για το οποίο...

Μητσοτάκης: Πρώτο μέλημα του Κράτους είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής (Video)

«Πρώτο μέλημα του κράτους είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη μεγάλη φωτιά στην Κεντρική Εύβοια, μετά τη συνεδρίαση στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, στο Χαλάνδρι.

Αύριο, Τετάρτη, θα είναι στη διάθεση της χώρας τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ιταλία και την Κροατία, ανέφερε ο πρωθυπουργός...

Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών με την πύρινη λαίλαπα στην Κεντρική Εύβοια (Videos & Photos)

Ανεξελέγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξεκίνησε στις 3 τα ξημερώματα στην Κεντρική Εύβοια στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων.
Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι οι φλόγες μπήκαν μέσα στο χωριό Μακρυμάλλη, το οποίο είχε εκκενωθεί νωρίτερα με εντολή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.
Οι κάτοικοι από τα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι, Σταυρός και Πλατάνια, τα οποία εκκενώθηκαν, οδηγήθηκαν σε ασφαλές σημείο στα Ψαχνά Ευβοίας.
Οι κάτοικοι των χωριών είχαν ενημερωθεί από το πρωί να είναι σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο...

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ: Πήραμε 241 δις € δάνεια αλλά δεν αντιμετωπίσαμε την πυρηνική βόμβα των 80 δις κόκκινων δανείων!

Φτου και από την αρχή μετά από 3 ολέθρια μνημόνια;

Κάτι συμβαίνει εδώ. Και σ΄αυτή την περίπτωση υπάρχουν τεράστιες ευθύνες όλων των μνημονιακών πρωθυπουργών. 
Ευθύνες που όπως όλα δείχνουν θα βαρύνουν τους ώμους του Κυριάκου Μητσοτάκη
Εκτός όμως από τους εγχώριους πολιτικούς τεράστιες είναι οι ευθύνες της ηγεσίας της Ευρωπαικής Ενωσης.
Που αναφερόμαστε; ...

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το βρόμικο παιχνίδι με το Ελληνικό και η διαπλοκή

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνουμε εγκύρως, ότι μετά τον Σεπτέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να υλοποιήσει ένα βρόμικο παιχνίδι που έχει στόχο το Ελληνικό.

Στην προσπάθειά του αυτή έχει εξασφαλίσει τη συμμαχία ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων που είναι αντίθετοι με το εμβληματικό έργο, αλλά και Μέσων Ενημέρωσης της διαπλοκής.
Η σύγκρουση αναμένεται να πάρει μετωπικό χαρακτήρα, προκαλώντας παράπλευρες απώλειες, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε εκδοτικό επίπεδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει συμφωνήσει να εκτελέσει κατά γράμμα το νέο αυτό συμβόλαιο με άγνωστα ανταλλάγματα...

Τα τοξικά ερείπια της Αριστεράς...

 Ο Αλέξης Τσίπρας, μολονότι λέει το ένα ψέμα μετά το άλλο, είναι ακόμα παρών στο θυμικό των Ελλήνων. 
Ούτε η πρώτη φορά είναι άλλωστε ούτε η τελευταία. Γιατί ολόκληρη η πολιτιστική μας βάση έψαχνε πάντα ήρωες, προδότες, θρύλους, παραμύθια και στιβαρά μπράτσα να κρατηθεί.
Σε κάθε περίπτωση, οι επιλογές μας για να εισάγουμε «αγίους» στο «Πάνθεον» των ηγετών μας είναι το θυμικό, η γοητεία που μας ασκούν, η φιλαρέσκειά τους και κυρίως ο μεσσιανισμός. 
Αυτή η εσωτερική δύναμη αναζήτησης περσόνων που θα...

Ο ολοκληρωτισμός του 21ου αιώνα

Αποτέλεσμα εικόνας για φίμωσηΕίδα το επίμαχο σκίτσο του Αρκά και δεν μου άρεσε. Μέχρις εκεί, όμως.
Ο δημιουργός στις δημοκρατικές κοινωνίες έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και οι πολίτες το δικαίωμα της κριτικής. Αυτονόητα πράγματα, γυμνασιακού επιπέδου.
Φαίνεται όμως πως η κατάσταση δεν είναι έτσι απλή, γιατί κάποιες άριστα οργανωμένες μειοψηφίες, με σημαντική επιρροή στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνουν και ένα βήμα παραπάνω.
Δεν τους αρκεί η κριτική και επιδιώκουν την φίμωση...

Σύντροφοι, πάρτε και μία ανάσα!

Όψη 5046Η αντιπολίτευση είναι μέσα στη ζωή. 
Η εποικοδομητική αντιπολίτευση είναι αναγκαία για την ορθή λειτουργία της Δημοκρατίας μας. 
Πέρασε μόλις ένας μήνας από τις εκλογές. Και κάποια Συριζόπουλα έσπευσαν να μιλήσουν για … διάψευση των προσδοκιών από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. 
Είπαμε να κάνουν αντιπολίτευση. Αυτοί όμως βάζουν από τώρα πλάτη για δεύτερη τετραετία στον Κυριάκο!
Ο κάθε ένας έχει δικαίωμα να πορευτεί όπως αυτός νομίζει. Και η πολιτική αυτοχειρία μέσα στη ζωή είναι. Στην πολιτική δεν υπάρχει...

«Βαποράκι» μεγάλων συμφερόντων o Τσίπρας - Γιατί τορπιλίζει την εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό

Ο ύποπτος ρόλος του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στην εμβληματική επένδυση του Ελληνικού, αποκαλύφθηκε σε όλο του το μεγαλείο στη Βουλή.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τον χαρακτήρισε ευθέως υπηρέτη μεγάλων συμφερόντων, τα οποία επιδιώκουν να μπλοκάρουν το έργο που θα αναβαθμίσει την παραλιακή, προκαλώντας μεγάλη επίδραση στην τουριστική ανάπτυξη και την οικονομία της χώρας.
Σε ένα ξέσπασμα στη διάρκεια της συζήτησης του...

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

BOMBA: Έλληνες πολιτικοί μοιράστηκαν 2.000.000 ευρώ μαύρο χρήμα από τα Σκόπια!

Οι "κουφάλες" πολιτικοί που τα πήραν για να προδώσουν τη Μακεδονία δεν θα γλυτώσουν την τιμωρία και θα είναι βαριά, πολύ βαριά, να το θυμάστε...

Μια απίστευτη αποκάλυψη φέρεται να έχει κάνει η σερβική εφημερίδα BLIC (Μπλιτς), στις 6 Αυγούστου που αν αληθεύει πρέπει να προκαλέσει πολιτικό σεισμό στην Ελλάδα.
Μετά τα πολλαπλά δημοσιεύματα  ότι τον καιρό της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών για να πειστούν...

Πήγαν να κάψουν και τον Υμηττό; Πύρινες φλόγες στις 3.18 τα ξημερώματα, ήχος εκρήξεων και δύο μεγάλα μέτωπα (Βίντεο & Φωτό)

Τραγικές μνήμες του παρελθόντος ξύπνησε στους κατοίκους των περιοχών του Υμηττού η φωτιά που ξέσπασε στις 3.18 τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Παιανία και έφτασε στην κορυφογραμμή του βουνού, προς Καισαριανή.

Ήδη, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, η οποία βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο περιστατικό, εξετάζει όλα τα αίτια για την έναρξη της πυρκαγιάς, με το χρονικό σημείο να προβληματίζει ιδιαίτερα.
Άνδρες του ανακριτικού της πυροσβεστικής συγκεντρώνουν μαρτυρίες και στοιχεία μετά τις...

Στα δύο ο ΣΥΡΙΖΑ για τα «μάτια» του Πολάκη- Ο χειροκροτητής Τσίπρας και η δυσφορία στην Κουμουνδούρου

Η εικόνα της περασμένης εβδομάδας με τον Παύλο Πολάκη να κάθεται δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό αλλά και η πλήρης υποστήριξη που του παρέχει ο Αλέξης Τσίπρας έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία και προβληματισμό στην Κουμουνδούρου.

Μάλιστα, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός υπερασπίστηκε με τόση θέρμη στην Ολομέλεια της Βουλής το πρωτοπαλίκαρό του λέγοντας: «Θα την πατήσετε όπως την πατήσατε με την άλλη υπόθεση με τον Πολάκη.
Θα είναι το Βατερλό σας γιατί θα μάθει ο κόσμος τι έγινε με το φάρμακο και το ΚΕΕΛΠΝΟ».
Επίσης ο κ. Τσίπρας...

Σύριζα: Η πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση όλων των εποχών (αποδεδειγμένα).

Σύριζα: Η πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση όλων των εποχών (αποδεδειγμένα)Όλες οι κυβερνήσεις που περάσανε τα τελευταία 40 χρόνια από την Ελλάδα έκαναν ρουσφέτια και συμμετείχαν σε πολλές παράνομες πράξεις και μίζες.

Οι περισσότερες εξ’ αυτών όμως έστω και για τα μάτια του κόσμου είχανε τιμωρήσει κάποιους υπεύθυνους (αποδιοπομπαίους τράγους).
Παλιό από τις 09/03/2016 αλλά ακριβές, διαβάστε το!
Με την νέα κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ/ΔΙΟ.ΡΙ.ΖΑ σε όλες τις παράνομες κινήσεις/διορισμούς/συμπεριφορές δεν υπήρξε ούτε μία τιμωρία, η κυβέρνηση απλά περίμενε να «εξασθενίσει» το θέμα στα ΜΜΕ και...

Επιχειρηματίας έκοβε αποδείξεις και με ειδικό λογισμικό τις διέγραφε!

Η φοροδιαφυγή τέχνας κατεργάζεται. 

Αυτό διαπίστωσαν ιδίοις όμμασιν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε gelateria στη Χερσόνησο Ηρακλείου.
Αφού μελέτησαν επί τρεις ώρες το σύστημα έκδοσης αποδείξεων, ανακάλυψαν ότι υπήρχε εγκατεστημένο ένα ειδικό λογισμικό, που στο τέλος κάθε ημέρας διέγραφε το 80% των αποδείξεων που είχαν εκδοθεί και εμφάνιζε στην εφορία μόνον το 20% από αυτές.
Το κλιμάκιο των ελεγκτών διαπίστωσε πως μόνον σε μια μέρα το λογισμικό είχε σβήσει 291 αποδείξεις και εκτιμά ότι το τελευταίο 15νθήμερο είχαν διαγραφεί...

Ο Αρκάς δεν πρόσεξε. Τον πέρασαν για «άλλον»…

Ο Αρκάς δεν πρόσεξε. Τον πέρασαν για «άλλον»…

Η μοίρα ενός φιλελεύθερου είναι πάντα τραγική. 


Όχι μόνο γιατί δεν έχει που να κρυφτεί αλλά και γιατί καμία ιδεολογία δεν μπορεί να τον προστατεύσει. 
Οι δεξιοί τον κοιτούν με αλαζονικό χαμόγελο, κάνοντας, δήθεν, προσπάθεια να τον κατανοήσουν. Και οι αριστεροί τον μισούν, διαβλέποντας ότι απειλεί τον ολοκληρωτισμό τους.
Ο καημένος ο φιλελεύθερος είναι ανέστιος. Χωρίς δόγμα, χωρίς θρησκεία, χωρίς κόμμα, χωρίς πατρίδα, χωρίς σημαία και ύμνους. Μόνος και έρημος, ανάμεσα σε νόμους, θεσμούς, πολιτεύματα, υποχρεώσεις και δικαιώματα.
Αλλά το χειρότερο για αυτόν είναι που τον περνάνε πάντα για «άλλον». Ειδικά όταν ζει σε χώρες...

Αλητο - ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ μπλόκαραν την σελίδα του ΑΡΚΑΣ στο Facebook (photo)

Τα καυστικά σκίτσα του Αρκά ενόχλησαν πολλούς οι οποίοι έσπευσαν να κάνουν αναφορές στο Facebook με αποτέλεσμα να μπλοκάρει για μια εβδομάδα η επίσημη σελίδα του γνωστού σκιτσογράφου.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αρκάς το facebook έχει ενεργοποιήσει το «μπλοκ» στη σελίδα του για την ερχόμενη εβδομάδα οπότε δεν θα έχει πλέον τη δυνατότητα να δημοσιεύει...

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Ο «επαρχιωτισμός» του ΣΥΡΙΖΑ

Τα πρόσωπα και οι καταστάσεις που κυριαρχούν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας ενίοτε καθορίζουν και το είδος της κωμωδίας το οποίο παρουσιάζουν θεωρώντας ότι επιτελούν έργο.
Ένα μικρό παράδειγμα της ιλαρότητας είναι η σπουδή που επιδεικνύουν οι πρωταγωνιστές της χειρότερης κυβέρνησης που πέρασε μεταπολιτευτικά από την Ελλάδα, οι οποίοι αντί να κρύβονται εμφανίζονται ως υπερασπιστές της διάκρισης των εξουσιών. Ποιοι, οι πλέον αδιάκριτοι που...

35 ημέρες διακυβέρνησης Μητσοτάκη: Τάχιστες κινήσεις, χαμηλοί τόνοι, νομοθετικό έργο

Για ένα πράγμα δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν ζήτησε πίστωση χρόνου και μάλιστα μέσα στο ελληνικό καλοκαίρι, αλλά ήταν απόλυτα προετοιμασμένος με σχέδια, χρόνους και υπολογισμούς, όπως επίσης και όλοι οι υπουργοί του, κανείς από τους οποίους -επίσης- δεν ζήτησε πίστωση χρόνου.
Ακόμα και αυτή η κάτι παραπάνω από αναγκαία λειτουργία του 112 που τόσα χρόνια ρήμαζε στα συρτάρια κάποιου ΣΥΡΙΖΑίου υπουργού...

Έχουν επίγνωση τι τους περιμένει το φθινόπωρο;

Έχουν επίγνωση τι τους περιμένει το φθινόπωρο; Στη κυβέρνηση αναφέρομαι αυτή την φορά. 
Προχθές ψήφισε τον νόμο που προστατεύει τις ακαδημαϊκές ελευθερίες από την δράση των τραμπούκων.
Γιατί τραμπούκοι είναι αυτοί που εισβάλλουν σε αίθουσες και διακόπτουν την διδασκαλία, τραμπούκοι είναι αυτοί που διαλύουν τις συνεδριάσεις των πρυτανικών συμβουλίων, τραμπούκοι είναι οι ελάχιστοι που θέλουν να επιβάλλουν την άποψη τους στους πολλούς.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έπραξε ως όφειλε. Στο πρόγραμμα της ξεκαθάριζε πως θα πατάξει την ανομία στους πανεπιστημιακούς χώρους και έξω από αυτούς. Έλαβε δε το 40% των ψήφων...

Στην ατζέντα της Ισλαμικής Διάσκεψης η «τουρκική μειονότητα» Θράκης

 Στην ατζέντα της Ισλαμικής Διάσκεψης η «τουρκική μειονότητα» ΘράκηςΌλη την ακραία ατζέντα της τουρκικής πολιτικής στην Θράκη και των διεκδικήσεων των ακραίων ριζοσπαστικών κύκλων της μειονότητας έχει υιοθετήσει σε ψήφισμα του ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης (OIC) με τίτλο 
«Η Κατάσταση της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας στην Δυτική Θράκη και του Μουσουλμανικού πληθυσμού στα Δωδεκάνησα».
Το ψήφισμα εκδόθηκε στην Υπουργική Συνάντηση του OIC τον Μάρτιο και επιβεβαιώνεται σε κάθε συνάντηση του σημαντικού αυτού οργανισμού, και αναθέτει μάλιστα στον Γ.Γ. του να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να υποβάλει τακτικές Εκθέσεις...

Λύση «fast track» για τα «κόκκινα» δάνεια

Πολύ κοντά στην υιοθέτηση της πρώτης θεσμικής λύσης για τα κόκκινα δάνεια είναι όπως όλα δείχνουν η DG Comp.

Τα πράγματα θα κινηθούν με διαδικασίες fast track σε ό,τι αφορά το σχέδιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο αναμένεται εκτός απροόπτου να υιοθετηθεί τον Σεπτέμβριο.
Αυτό αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, που επικαλείται η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», σε πρόσφατο δημοσίευμά της.
Το βασικό πρόβλημα που σχετιζόταν κυρίως με την...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...