Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Και τι είναι ένα Νόμπελ μπροστά στο λογιστήριο ενός συνεταιρισμού!

Νομίζω πως η μπαρούφα της εβδομάδας ανήκει - μετά από σκληρή αναμέτρηση με την κυρία Σκούφη - στην κυρία Παπανάτσιου.
«Δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη σε κανέναν Πισσαρίδη και σε κανέναν νεοφιλελεύθερο», δήλωσε γεμάτη αυτοπεποίθηση η πρώην λογίστρια του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, σε τηλεοπτική εκπομπή.
Προς Θεού, δεν είναι κακό να είναι κάποια λογίστρια. Απεναντίας...

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Αλήθειες και Παραμύθια για το μέγιστο πρόβλημα της μουσουλμανικής λαθρομετανάστευσης


Δημοσιεύουμε την γνωστή παρέμβαση του χρήστη Stirlitz, σχολιαστού στο Capital.gr, σχετικά με το μέγιστο πρόβλημα της μουσουλμανικής λαθρομετανάστευσης, τις Αλήθειες και τα Παραμύθια:
Παραμύθι Νο 1: «Η αιτία της μαζικής λαθρομετανάστευσης είναι ο πόλεμος που αναγκάζει τους ανθρώπους να φεύγουν από τις πατρίδες τους επειδή κινδυνεύει η ζωή τους».
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που τηρούν...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Δημοσκόπηση: Κάτω απ' το 20% ο Συριζα - Στις 21,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ – Οι πιο δημοφιλείς αρχηγοί

Διευρυμένο, στις 21,7 μονάδες, εμφανίζεται το χάσμα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση, τη στιγμή που συντριπτικά είναι και τα ποσοστά του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό.
Ακόμα, οι πολίτες στηρίζουν αρκετά τα «αντιικά» μέτρα της κυβέρνησης για την ανάκαμψη της οικονομίας από την πανδημία του κοροναϊού, σε αντίθεση με τα μέτρα που πρότεινε η αξιωματική αντιπολίτευση τα οποία δεν… φαίνεται να πείθουν.

Γυρίζει την πλάτη σε Ερντογάν ο Μητσοτάκης, το ευρωπαϊκό «χαρτί»

Ήταν μία κίνηση η οποία έμεινε μακριά από το φως της δημοσιότητας. 
Παρότι όλοι γνώριζαν ότι η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να κλιμακώσει την αντίδρασή της απέναντι στις προκλήσεις Ερντογάν, ελάχιστοι ήταν κοινωνοί της απόφασης Μητσοτάκη να «παίξει» το ευρωπαϊκό χαρτί.
Οι επιστολές του Έλληνα πρωθυπουργού προς την ηγεσία της Ευρώπης μπορεί να μην διέρρευσαν νωρίτερα, δεν θα πρέπει όμως να προξενούν έκπληξη ως προς τη στόχευσή τους.
Η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να απευθυνθεί...

Δημοσκόπηση: Μπροστά η ΝΔ με διαφορά 19,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορά 19,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
σύμφωνα με το βαρόμετρο της Pulse, που παρουσιάστηκε απόψε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 42,5%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ, με τρίτη δύναμη το Κίνημα Αλλαγής, με 6%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ, με 5%, η Ελληνική Λύση του Κυρ. Βελόπουλου με 3,5% και το ΜέΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη, με 3%...

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επανεκκίνηση του τουρισμού (live)

Χαιρετισμό στην παρουσίαση της καμπάνιας για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, που διοργανώνεται στον κινηματογράφο Aίγλη του Zαππείου, απευθύνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην εκδήλωση θα προβληθεί για πρώτη φορά το βίντεο της φετινής καμπάνιας για την Ελλάδα...

Παναγιωτόπουλος: Είμαστε έτοιμοι και για στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία αν χρειαστεί

Έτοιμος για όλα, ακόμη για ανάληψη στρατιωτικής δράσης έναντι της Τουρκίας, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τόνισε ότι η Ελλάδα μεριμνά για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των ενόπλων δυνάμεων, καταλήγοντας μάλιστα «ο νοών νοείτω».
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν η Ελλάδα είναι έτοιμη ακόμα και για μια στρατιωτική λύση απάντησε πως «Ακριβώς! Είπε ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Μέσα σε όλα τα ενδεχόμενα...

Ξεκινάει αντεπίθεση χωρίς… βόλια και με στράτευμα ασύντακτο

Στην αντεπίθεση φιλοδοξεί από αύριο να περάσει ο Αλέξης Τσίπρας με την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον Πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 
Φυσικά η προσπάθειά του ενέχει μπλακ χιούμορ και απέλπιδα προσπάθεια. 
Το μπλακ χιούμορ συνίσταται στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση θα ακολουθήσει την πολιτική... του ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι τα μέτρα στήριξης της εργασίας και των επιχειρήσεων που είχε παρουσιάσει ο ίδιος!
Η άπελπις προσπάθεια συνίσταται σε δύο στοιχεία...

Το παρασκήνιο της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Σαντορίνη

Σάββατο βράδυ 13 Ιουνίου, ο ήλιος πέφτει στην Σαντορίνη δημιουργώντας για μία ακόμα φορά ένα εκπληκτικό σκηνικό, το οποίο έχει τοποθετήσει το νησί σε περίοπτη θέση παγκοσμίως. 
Σε αυτό το μοναδικό τοπίο αναμένεται να βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του ουσιαστικά εξόρμηση εκτός λεκανοπεδίου Αττικής, εξαιρουμένης της ολιγόωρης επίσκεψης του στη Θεσσαλονίκη, την περασμένη εβδομάδα.
Ο πρωθυπουργός με την κίνηση αυτή θα θελήσει να «πάρει πάνω του» σε επικοινωνιακό επίπεδο την...

Τουρκία: Η απόπειρα κηδεμονίας της Αν. Μεσογείου και το ταξίδι Μητσοτάκη στο Ισραήλ

Διπλό στόχο επιδιώκει η Άγκυρα με τη νέα προκλητική κίνηση της παράνομης επέκτασης των υποτιθέμενων ορίων της υφαλοκρηπίδας της μέχρι τα χωρικά ύδατα των ελληνικών νησιών, καθώς εκτός του σφετερισμού της ελληνικής υφαλοκρηπίδας επιδιώκει να θέσει σε καθεστώς ομηρείας και όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου που παράγουν ή αναζητούν φυσικό αέριο στις θαλάσσιες ζώνες τους.
Η Τουρκία με τις τελευταίες κινήσεις της και με το...

Κινητικότητα στον Έβρο: Πληροφορίες για 6.000 μετανάστες στα σύνορα - Πιθανή προσπάθεια την ημέρα του Αγίου Πνεύματος

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές καθώς παρατηρείται έντονη κινητικότητα αυτήν την ώρα στην Τουρκική πλευρά του Εβρου, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα.
Την άφιξη λεωφορείων που μεταφέρουν μετανάστες στην περιοχή της Αδριανούπολης επιβεβαιώνουν πληροφορίες που επικαλείται το Ράδιο Έβρος.
Οι πληροφορίες έρχονται εν μέσω σεναρίων ότι οι τουρκικές αρχές προετοιμάζουν δεύτερη απόπειρα πίεσης των ευρωπαϊκών συνόρων...

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

ΔΕΗ: Κι όμως το γύρισε!

Ένα χρόνο πριν οι ορκωτοί ελεγκτές εξέφραζαν αμφιβολίες για την επόμενη ημέρα της. 
Ο τράπεζες έθεταν όρους για να την δανείσουν, η έξοδος στις αγορές θεωρούνταν αδιανόητη και ο κίνδυνος κατάρρευσης ήταν πραγματικός. 
Τυχαίο δεν είναι ότι πέρυσι το κοντέρ έγραψε ζημιές 1,69 δισ που ναι μεν είναι σε ένα βαθμό λογιστικές και οφείλονται στην απομείωση της αξίας των λιγνιτικών της μονάδων, ωστόσο δεν παύουν να...

Η στρατηγική απόφαση Μητσοτάκη, οι επόμενες κινήσεις

Είναι μία από τις κεντρικές αποφάσεις που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν μέσω της πανδημίας. 
Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει στους στενούς του συνεργάτες ότι επιθυμεί να βρεθεί κοντά στους πολίτες επικοινωνώντας τα βασικά μηνύματα της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα στενός συνεργάτης του κ.Μητσοτάκη έχει ήδη επιφορτιστεί με το έργο αυτό, καταρτίζοντας ένας σαφές σχέδιο που θα καλύπτει περιοχές ολόκληρης της χώρας...

ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ της Ουάσινγκτον στον Ερντογάν: «Τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα»

«Να σταματήσουν όλες οι προκλητικές ενέργειες που μπορεί να υπονομεύσουν την επενδυτική εμπιστοσύνη και την πολιτική σταθερότητα στην περιοχή» 
ζήτησε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας Φράνσις Φάνον μιλώντας απόψε σε διαδικτυακή συζήτηση με θέμα:
«O East Med, η τριμερής συνεργασία (Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ) και ο ρόλος της στην περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική συνεργασία την εποχή του COVID-19 και εφεξής» που διοργάνωσε...

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Αμαλία Μεγαπάνου: Η δική μας πρώτη Κυρία

Δυσκολεύουν τα πράγματα όταν χρειάζεται κάποιος να αποχαιρετήσει την Αμαλία Μεγαπάνου. Εκείνο που επιμένουν, θα επιμείνουν οι περισσότεροι, είναι ότι υπήρξε για χρόνια η κυρία Καραμανλή που συναγωνίστηκε σε κομψότητα την Τζάκι Κένεντι, φωτίζοντας με την ελληνική φινέτσα της τον Λευκό Οίκο...

Φάγανε και φάγανε και φάγανε...

Έχουν περάσει από αυτή την χώρα ευρωπαϊκά πακέτα και πακέτα. Και έπεσαν όλα μαζί μέσα στην μεγάλη μαύρη τρύπα που είχε πέσει νωρίτερα και το πακέτο Μάρσαλ. 
Γι αυτό και η καχυποψία τόσων ανθρώπων για το νέο ευρωπαϊκό πακέτο – μαμούθ. 
Η αναγνώστριά μας Ε.Ι. μας γράφει σήμερα γιατί έφυγε τρέχοντας στο εξωτερικό. Επειδή τρόμαξε από τα πιράνχας που συνάντησε στα προηγούμενα «πακέτα στήριξης»...

Σταθερή διπλωματία, Ανάσχεση, Αποτροπή

Η Τουρκία δεν είναι κάποια νευρική δύναμη, ούτε απλά ένας δύστροπος γείτονας. 
Είτε κεμαλική είτε νεο-οθωμανική, επιδιώκει την ανατροπή του status quo στο Αιγαίο για να αποκαταστήσει αυτό που περιέγραψε ο Αχμέτ Νταβούτογλου ως «ιστορικό και γεωγραφικό λάθος». 
Λόγω αυτού του αναθεωρητισμού συνιστά ουσιαστική απειλή για την ασφάλεια και τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας.
Την τελευταία 4ετία η Τουρκία, ενθαρρυμένη από την κατευναστική στάση και τους τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την αναμφίβολα διαχρονική...

Ενεργό το χαρτί του ανασχηματισμού στο πρωθυπουργικό γραφείο

Προφανώς και πρώτη προτεραιότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί η διαχείριση της επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα. 
Προφανώς και ψηλά στην ιεράρχηση της κυβερνητικής δραστηριότητας είναι το άνοιγμα της χώρας στο εξωτερικό, μια και ο τουρισμός έχει πληγεί σοβαρά από τον κορονοϊό.
Παρόλαυτα και παρά τις δημόσιες διαψεύσεις οι σκέψεις για αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, παραμένουν ενεργές εντός του πρωθυπουργικού γραφείου.
Δεν είναι μυστικό ότι ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του εισηγήσεις για αντικαταστάσεις τόσο...

Εφιαλτική εξέλιξη για τον Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20%

Έτοιμος να περάσει κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20% στις μετρήσεις κοινής γνώμης είναι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η αρνητική δυναμική που αναπτύσσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η πανθομολογούμενη αδυναμία του να συντάξει και να υποστηρίξει μια, έστω, αντιπολιτευτική πρόταση της προκοπής ενισχύουν περαιτέρω τη δυναμική αυτή και της προσδίδουν μόνιμα χαρακτηριστικά.
Καθόλου τυχαία τα Μ.Μ.Ε. στάθηκαν εξαιρετικά αδιάφορα στην παρουσίαση της έκθεσης ιδεών «Μένουμε Όρθιοι» και...

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Αγορές και εφοδιασμός την εποχή της πανδημίας. Ευκαιρία επαναπροσδιορισμού

Δημήτρης Δημητρίου
Manager, Συμβουλευτικό Τμήμα, KPMG
Η εξέλιξη της πανδημίας και το πως συν τω χρόνο θα «επηρεάζει» το παγκόσμιο επιχειρείν είναι ο παράγοντας που θα καθορίσει τα επόμενα βήματα τους.
Η επίδραση του COVID-19 στο παγκόσμιο γίγνεσθαι είναι εντονότατη. Η απειλή της υγείας των πολιτών σε συνδυασμό με την αδυναμία ιατρικής αντιμετώπισης του ιού έχουν διαταράξει μοντέλα διακυβέρνησης Κρατών & Εταιρειών, καθώς και τον τρόπο ζωής των πολιτών.
Σε αυτό το πλαίσιο, τα Τμήματα Αγορών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας έχουν ήδη περάσει το πρώτο...

Μήνας εξελίξεων και αποφάσεων για Μητσοτάκη

Στην πολιτική υπάρχουν περίοδοι που απλώς ο χρόνος περνάει χωρίς κάποια ιδιαίτερη σημασία, ενώ υπάρχουν και εκείνες οι περίοδοι που μπορούν να κρίνουν πολλά. 
Μία τέτοια αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί σε περίπου 15 μέρες. Πρόκειται για δύο εβδομάδες “φωτιά” για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό να ξέρει ότι ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού θα αποτελέσει βαρόμετρο για πολλά.
Η αρχή γίνεται με την επανέναρξη της λειτουργίας όλων των τάξεων των δημοτικών σχολείων της χώρας. Μία απόφαση που επικρίθηκε από πολλούς και ουσιαστικά...

Με "μοντέλο Τσιόδρα", ο Μητσοτάκης παίρνει πάνω του τις επενδύσεις των 32 δις € από τα κονδύλια της Κομισιόν

Το Μαξίμου θα έχει τον βασικό στρατηγικό σχεδιασμό των επενδύσεων των 32 δισ, από τα ευρωπαϊκά κονδύλια που θα διατεθούν στη χώρα με τη μορφή επιδοτήσεων (22,5 δισ.) και χαμηλότοκων δανείων (9,5 δισ.).
Τα ποσά αυτά θα διατεθούν σε τέσσερις τομείς:πράσινη οικονομία, υποδομές (υγείας και αλλού) εκσυγχρονισμό της οικονομίας και ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι είναι μια χρυσή ευκαιρία να κινητοποιήσει “στρατηγικά” την οικονομία και να μην αφήσει να “διανεμηθούν” τα νέα...

Πως η Ελλάδα πήρε το χρυσό πακέτο της Κομισιόν. Πως έπεισε ο Μητσοτάκης την Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν

Σε όλη τη διαδικασία των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων,στις Βρυξέλλες, δύο ήταν οι γραμμές που αντιπαρατίθεντο για τα κριτήρια της ενίσχυσης των οικονομιών των κρατών μελών:
  • Το κριτήριο της υγειονομικής κρίσης, που επιδοτούσε κυρίως τις χώρες που επλήγησαν από τον κοροναϊό
  • Το μικτό κριτήριο της κρίσης της πανδημίας σε συνδυασμό με την διαρκή οικονομική κρίση
Αν επικρατούσε η φόρμουλα της υγειονομικής κρίσης, η χώρα μας θα έπαιρνε μειωμένες...

Το άρθρο της Σοφίας Γιαννακά για το πλέον ξιπασμένο τρολ του ΣΥΡΙΖΑ

Έλενα Ακρίτα, η εθνική μας χωροφύλαξ

Χρονικογράφος στα «Νέα» και πρώην τηλεπαρουσιάστρια, η Έλενα Ακρίτα κατόρθωσε να κάνει πρόσφατα καριέρα και στα social media εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον όσων δεν συμφωνούν με τις απόψεις της...

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Σχεδιάζοντας το μέλλον μας με οδηγό τον... κορωνοϊό!

Ο κορωνοϊός αποτελεί πλέον ένα ιστορικό σημείο αναφοράς για τις κοινωνίες και την παγκόσμια οικονομία.
Η ανασφάλεια και ο φόβος αλλάζουν τα πρότυπα, φρενάρουν την κυκλοφοριακή ταχύτητα του χρήματος και διαμορφώνουν συνθήκες που για πολλούς θα είναι πρωτόγνωρες, από τη στιγμή που θα υπάρχουν λιγότερες δουλειές και μικρότερη ζήτηση για εργαζομένους.
Του Λουκά Γεωργιάδη
Η υγειονομική κρίση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μια ριζική μεταστροφή του οικονομικού ρου. Εκατομμύρια οικογένειες και δισεκατομμύρια πολίτες σε...

Ορκισμένος Μεταρρυθμιστής ο Κυριάκος: Τα 32 δις και η Νέα Ηθική στην Διαχείριση του Δημοσίου Χρήματος - Ξεκίνησε ήδη να ετοιμάζει το στρατό του...

Να επενδύσει (και) πολιτικά στο πακέτο των 32 plus δισεκατομμυρίων, που με τη συνδρομή και άλλων «εργαλείων» μπορεί να ξεπεράσει τα 45 δισεκατομμύρια, καθαρής, ανόθευτης ευρωπαϊκής βοήθειας, είναι αποφασισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Για τον πρωθυπουργό μεγαλύτερη (σε δεύτερη ανάγνωση) σημασία και από την προσδοκώμενη ταχύτατη ανάπτυξη στους σύγχρονους τομείς της οικονομίας (αιχμή του δόρατος ό,τι συνδέεται με την ψηφιακή οικονομία) έχει η διαδικασία «εκπαίδευσης» του πολιτικού συστήματος και των πολιτών «σε μια άλλη, ηθική...