Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Τα πρωτοσέλιδα των αυριανών κυριακάτικων εφημερίδων


Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των αυριανών εφημερίδων της Κυριακής...

Θα αντέξει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ως γνωστόν ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια εκτοξεύθηκε από το 10% που του έδιναν οι δημοσκοπήσεις του Μαρτίου 2012, στο 37%.
Κάλυψε μια τεράστια απόσταση σε απίστευτα μικρό χρόνο, καθώς αυτός ήταν πλήρης σημαντικών γεγονότων.
Με απλά λόγια σάλταρε στην εξουσία, χωρίς να έχει λύσει βασικά εσωκομματικά προβλήματα, κάτι που το βρήκε μπροστά του πολύ γρήγορα.
Στην συνέχεια, η εξουσία συγκάλυψε υπαρκτές...

Η Ζαρούλια, η Χρυσή Αυγή και η αβάσταχτη υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ

Μύδρους κατά της κυβέρνησης και του Κώστα Τασούλα εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της τοποθέτησης της Ελένης Ζαρούλια σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στη Βουλή. 
Μέχρι και για «πολιτική απόφαση» κάνει λόγο τη στιγμή που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής έδωσε τη δυνατότητα στον Νίκο Μιχαλολιάκο να ορίσει τη σύζυγό του στη θέση αυτή.
Ένα από τα πυροτεχνήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ήταν και η κατάργηση προνομίων, που όμως δεν έπραξε ποτέ. Αντιθέτως...

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Η απόφαση Μητσοτάκη και ο «περίεργος» ρόλος Μέρκελ στις Βρυξέλλες

Στην πολιτική ορισμένες αποφάσεις μπορούν να κρίνουν την έκβαση συνομιλιών που επηρεάζουν την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων ή ακόμα και να καθορίσουν τις εξελίξεις ίσως και σε στρατιωτικό επίπεδο.
Μία από αυτές ήταν η στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε, την ώρα της ολομέλειας της συνόδου κορυφής, το απόγευμα της Πέμπτης να πει «όχι» στο προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων. 
Η ελληνική αποστολή διαφώνησε ανοικτά με το περιεχόμενο του κειμένου, κάνοντας μια «καθαρή» επιλογή...

Συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής: Η Ελλάδα επέβαλε αλλαγές στο προσχέδιο κατά της Τουρκίας

Σε διπλωματικό θρίλερ εξελίχθηκε η πρώτη μέρα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, μετά την άρνηση της Ελλάδας και της Κύπρου να αποδεχθούν το προσχέδιο συμπερασμάτων για τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία.
Η Σύνοδος Κορυφής θα συνεχιστεί το πρωί της Παρασκευής, στις 9:30 (ώρα Βρυξελλών), ενώ το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η κοινή συνέντευξη Τύπου των Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για το κλείσιμο των διήμερων εργασιών.
Σύμφωνα με αξιωματούχους στις Βρυξέλλες...

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Η συγκλονιστική ανάρτηση του ανθρώπου που νόσησε και έπεσε σε κώμα -«Χίλιες φορές μάσκα»

Συγκλονίζει η ανάρτηση ενός άνδρα που νοσηλεύτηκε στην εντατική και μπήκε στον αναπνευστήρα, με κορωνοϊό.
Ο Γιάννης Κλάπας δίνει την απάντησή του στους αρνητές του ιού. 
Γράφοντας στο facebook για την εμπειρία του, εξηγεί γιατί πρέπει να φοράμε μάσκες και να τηρούμε τις αποστάσεις και καταλήγει λέγοντας ότι «δυστυχώς μόνο όταν χάνουμε κάτι που θεωρούμε δεδομένο αναγνωρίζουμε την αξία του».
Δείτε την ανάρτηση του Ιωάννη Κλάπα ΕΔΩ ...

Δεν κάνει πίσω ο Τσακαλώτος - Η στρατηγική φθοράς ενός αδύναμου Τσίπρα

Το «δολοφονικό» χτύπημα του Ευκλείδη Τσακαλώτου της περασμένης βδομάδας κατά του Αλέξη Τσίπρα εντάσσεται στη στρατηγική που έχει χαράξει ο εκφραστής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Κίνησης των 53.
Εκτιμώντας την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Κουμουνδούρου μετά την τοποθέτηση σε θέσεις - κλειδιά στελεχών της απόλυτης εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα, που περιχαρακώνουν το κόμμα και ακυρώνουν κάθε απόπειρα δημοκρατικής λειτουργίας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και τα στελέχη που τον ακολουθούν χάραξαν νέα στρατηγική που περιλαμβάνει τους ακόλουθους άξονες:...

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Παζάρι για Τουρκία

Πληροφορούμαι ότι στο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα υπάρξει κατάλογος κυρώσεων. Έστω κι αν δεν είναι άμεσης ή αυτόματης εφαρμογής.
Να πάρω τα πράγματα από την αρχή.
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου. 15.00 ώρα Βρυξελλών. 
Ο Ερντογάν συνομιλεί με Μέρκελ και Σαρλ Μισέλ. Η συζήτηση περιγράφεται «δύσκολη με διαφωνίες» – κυρίως με τον Μισέλ…
Την ίδια μέρα, 20.00 ώρα Γαλλίας. Ο Ερντογάν επικοινωνεί (ή του συνέστησαν να επικοινωνήσει) με τον Μακρόν...

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ: Ζητούν από τον Τσίπρα να πάρει… κεφάλια απείθαρχων

Οι «προεδροφύλακες» εισηγούνται μέτρα κατά των απείθαρχων και «πυροβολούν» τον Ευκλείδη Τσακαλώτο 
– Τέλος στις δημόσιες διαφωνίες επιχειρεί να θέσει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκροτεί πειθαρχικό όργανο
Να γίνει… «Ανδρέας Παπανδρέου» και να προχωρήσει σε διαγραφές προτρέπουν ουσιαστικά τον Αλέξη Τσίπρα αρκετά κεντρικά στελέχη της προεδρικής φρουράς στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Στο στόχαστρο πλέον σύσσωμης της προεδρικής ομάδας είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που αμφισβητεί την κεντρική στρατηγική επιλογή του κ. Τσίπρα για την προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ με τον χαρακτηρισμό «πολιτικοί απατεώνες»...

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

«Χειροπέδες» σε μέλη τεσσάρων ΜΚΟ στην Μυτιλήνη που εμπλέκονται σε διεθνές κύκλωμα δουλεμπορίας

Στην εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος δουλεμπορίας στη Λέσβο στο οποίο εμπλέκονται συνολικά τέσσερις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) προχώρησε η Αστυνομία.

Μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης, προσδιορίστηκε η δράση οργανωμένου κυκλώματος, που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, μέσω της Λέσβου...

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Αντιπολιτευτική τραγωδία

Αν έχω καταλάβει καλά, την ώρα που η χώρα δίνει σκληρές μάχες για την μη διάδοση του κορωνοϊού, για να αντιμετωπιστεί η τουρκική επιθετικότητα και βέβαια η οικονομική κρίση σαν αποτέλεσμα της πανδημίας, στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει μια πολύ σοβαρή συζήτηση για το αν πρέπει ή όχι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απατεώνα τον Πρωθυπουργό της χώρας. 
Οι τόνοι της αντιπαράθεσης δε έχουν ανέβει για τα καλά, αφού ο κ. Ε. Τσακαλώτος είπε ότι δεν είναι και πρέπον, εδώ που τα λέμε...

Κορωνοϊός: Έξι μήνες αγωνίας - Πώς «θωρακίζονται» τα νοσοκομεία

Το προσωπικό στοίχημα του πρωθυπουργού για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας 
- Το κοινό σχέδιο Χαρδαλιά - Μπακογιάννη για την Αθήνα

Να μείνει όρθιο το οχυρό που λέγεται Εθνικό Σύστημα Υγείας και να αποφευχθεί ένα νέο καθολικό lockdown είναι οι στόχοι που θέτει η κυβέρνηση εν όψει του πολύ δύσκολου χειμώνα που προοιωνίζεται η νέα έξαρση της πανδημίας, η οποία χτυπάει με ένταση σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη και δεν αφήνει ανεπηρέαστη τη χώρα μας. Με δεδομένη την αβεβαιότητα για τον χρόνο...

“Θριαμβευτική” ανακοίνωση των ΗΠΑ για την Ελλάδα ενόψει της επίσκεψης Πομπέο: Η ώρα των πράξεων…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο, αναχώρησε για την Ελλάδα, σε μία επίσκεψη που αναμένεται να αναδείξει μία πιο στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, η οποία ελπίζουμε ότι θα καλύπτει και την κυριαρχία της χώρας μας.
Η δέσμευση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με γραπτή “θριαμβευτική” ανακοίνωση πριν αναχωρήσει ο κ. Πομπέο, της ασφάλειας της Ελλάδας, είναι μία πολύ καλή εξέλιξη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες λόγω και της αναθεωρημένης και διευρυμένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας του 2019 (MDCA), έχουν υποχρέωση να προσφέρουν προστασία στην Ελλάδα, απέναντι στην επιθετική Τουρκία...

Διαλυτικά φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσακαλώτος, η Τζάκρη, ο πικρός καφές του Τσίπρα

Ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας έχει ανοίξει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς η κόντρα Τσίπρα - Τσακαλώτου συνεχίζεται

Ένα άρθρο γεμάτο αιχμές, ένας χαρακτηρισμός για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ξεχείλισε το ποτήρι της δυσαρέσκειας και ένας ταραγμένος πρωινός καφές που οδηγεί σε πειθαρχικά μέτρα. Κάπως έτσι συνοψίζεται η εβδομάδα που μας πέρασε για τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ενώ και η εβδομάδα που έχουμε μπροστά μας φαίνεται να έχει συνέχεια, υπενθυμίζοντας μια παλιά αρχή της Αριστεράς: όταν ο μηχανισμός της σύγκρουσης έχει ξεκινήσει, δύσκολα σταματά...

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Υπό διάλυση το «μαγαζί» του ΣΥΡΙΖΑ - Βγαίνει μπροστά ο Τσακαλώτος

Την πιο ακραία απόγνωση βιώνει αυτή την περίοδο ο Αλέξης Τσίπρας που έχει αντιληφθεί ότι η κοινωνία, στην οποία επιχειρεί με αφορμή διάφορα γεγονότα και κρίσεις να απευθυνθεί, απλώς δεν ασχολείται μαζί του, δεν τον ακούει.
Όλες οι απόπειρες, στις οποίες επιδόθηκε για να εγκατασταθεί ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ στην κοινή συνείδηση ως ο έτερος πόλος του πολιτικού συστήματος, απέβησαν άκαρπες, παρά το ότι ο ίδιος και οι άμεσοι συνεργάτες του δεν φείσθηκαν παροχών και υποσχέσεων προς όλους και για όλα πιστοί στη δοκιμασμένη τακτική «κανένας δεν έχασε υποσχόμενος»...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων


Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων της Κυριακής...