Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Λιγοστεύει το πολιτικό «κεφάλαιο» Τσίπρα, καθοριστικές οι επόμενες εβδομάδες

Δε χρειάζεται να παρακολουθείς στενά την πολιτική σκηνή της χώρας για να αντιληφθείς ότι οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν εξαιρετικά δύσκολοι για τον πρωθυπουργό και τον κυβερνητικό συνασπισμό συνολικά. 
Μία σειρά λάθος χειρισμών αλλά και κακές εκτιμήσεις σε κρίσιμα ζητήματα όπως το Σκοπιανό προκάλεσαν μεγάλες αναταράξεις στο κυβερνητικό οικοδόμημα, φέρνοντας ακόμα πιο κοντά το σενάριο των πρόωρων εκλογών. 
Μπορεί ο κ. Τσίπρας επισήμως να ξεκαθαρίζει ότι οι κάλπες θα στηθούν...

Διγλωσσία από την Αθήνα: Ο Τσίπρας συγχαίρει τον Ζάεφ - Ο Καμμένος καταγγέλλει λάδωμα

photo_artrou2

Με ανάρτησή του στο twitter ο Πάνος Καμμένος υιοθέτησε τις καταγγελίες για δωροδοκίες βουλευτών

- Σκληρή απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο των Σκοπίων στον υπουργό Άμυνας 

- Συγχαρητήρια Τσίπρα στον Ζάεφ

Με δύο γραμμές εμφανίζεται ήδη η ελληνική κυβέρνηση μετά την υπερψήφιση της συνταγματικής αναθεώρησης στα Σκόπια που ανοίγει το δρόμο για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών
Των συγχαρητηρίων που έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε προηγηθεί ανάρτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ στο twitter που ουσιαστικά υιοθετούσε τις καταγγελίες...

Απορίες στο σήριαλ, Κοτζιά-Τσίπρα, που ξεκινά τώρα

Του Στάθη Σαραφόπουλου
«Χθες ενημερώθηκα για μία επιστολή που βρίσκεται στο γραφείο μου σε έναν φάκελο με την ένδειξη «αυστηρά προσωπικό». 
Θα την διαβάσω με προσοχή όταν επιστρέψω άλλωστε, αύριο, θα συναντηθώ κατ’ ιδίαν και με τον Νίκο Κοτζιά. Ωστόσο δεν συνηθίζω ποτέ να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε μένα ως «αυστηρά προσωπικές».
«Για μένα το θέμα αυτό έχει λήξει και δεν πρόκειται να δώσω καμία συνέχεια...» 
Από αυτή τη δήλωση του ΠΘ προκύπτουν τεράστια ερωτηματικά όπως:

Δημοσκόπηση Rass: Παγιωμένο προβάδισμα 9,7% της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ

Προβάδισμα 9,7% της ΝΔ (30,4%) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (20,7%) καταγράφει η πανελλαδική δημοσκόπηση της RASS για το ACTION24.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 30,4 %, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7%. 
Τρίτο κόμμα έρχεται το ΚΙΝΑΛ μια ανάσα πριν το διψήφιο ποσοστό (9,8%) και ακολουθούν:

Καταιγίδα κατασχέσεων: 600.000 οφειλέτες χάνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία [λίστα]

Το πιο σκληρό πρόσωπο της εφορίας θα δουν τους επόμενους μήνες περίπου 600.000 φορολογούμενοι.

Πρόκειται για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που έχουν αφήσει απλήρωτες φορολογικές υποχρεώσεις άνω των 500 ευρώ για περισσότερους από τρεις μήνες και οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν μετά από έντονο μαρκάρισμα της εφορίας.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τον Ιούλιο και όπως δημοσιεύει το Capital.gr, ο αριθμός των φορολογούμενων, φυσικών και νομικών προσώπων, που είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση διαμορφώθηκε στους 3.933.628. Από αυτούς η φορολογική διοίκηση, βάσει της νομοθεσίας έχει το δικαίωμα να επιβάλλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης στους 1.742.903...

Το νέο ανέκδοτο: Πάνε το iefimerida.gr στα δικαστήρια για... κατασκοπεία!

Φωτογραφία: Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Σε μια πρωτοφανή ανακοίνωση, το μέγαρο Μαξίμου, κατηγόρησε το iefimerida.gr ότι έθιξε ευθέως τα εθνικά συμφέροντα, επειδή δημοσίευσε την ενημέρωση της Βουλής για το πού διατέθηκαν μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Λίγες ώρες αργότερα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα...

ΠΓΔΜ: Βρήκε τους 80 βουλευτές ο Ζάεφ - Πέρασαν οι συνταγματικές αλλαγές - VMRO: «Το κοινοβούλιο έχει καταστεί αρένα εκβιασμού, προσφέρουν σε βουλευτές 2 εκατ. ευρώ»

ΠΓΔΜ: Βρήκε τους 80 βουλευτές ο Ζάεφ -Πέρασαν οι συνταγματικές αλλαγές -AP

Σε δύο διαδοχικές ψηφοφορίες ο Ζάεφ πέτυχε την πλειοψηφία των 2/3
Με ψήφους 80 έναντι 39 πέρασε η συνταγματική αναθεώρηση
Θα ακολουθήσουν δύο ακόμη συνεδριάσεις και ψηφοφορίες άρθρο προς άρθρο...

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Το αυτογκόλ Τσίπρα στο Σκοπιανό και η «σκιά» των μυστικών κονδυλίων

Κάτι μοιάζει να μην “κολλάει” και τόσο καλά με την υπόθεση των τελευταίων ημερών, η οποία έχει ως κεντρικό της πρόσωπο τον Νίκο Κοτζιά.
Τι γνωρίζαμε λοιπόν μέχρι σήμερα; 
Ο πρωθυπουργός απέπεμψε τον μέχρι πρότινος υπουργό Εξωτερικών του, με την αιτιολογία πως δε θα ανεχθεί πλέον καμία διγλωσσία, καμία διαφοροποίηση στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών. Με άλλα λόγια, ο κ. Τσίπρας...

Νέα δημοσκόπηση: Πεντακομματική Βουλή και αυτοδυναμία υπέρ της Ν.Δ. [κάρτες]

Σημαντικό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία δίνει νέα δημοσκόπηση. Η Νέα Δημοκρατίαέχει προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse RC για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ...

Άμεσες πρωτοβουλίες Μητσοτάκη σε Βουλή και Δικαιοσύνη για τα «μαύρα» κονδύλια Κοτζιά-Καμμένου

Αποφασισμένος για άμεσες πρωτοβουλίες με στόχο να μπει «φρένο» στο αδιαφανές καθεστώς αναφορικά με το «καυτό» αλλά και ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα της διαχείρισης των μυστικών κυβερνητικών κονδυλίων, είναι ο Κυριάκος Μητσοτακης.

Αφορμή στάθηκε τα όσα ζοφερά και εθνικά επικίνδυνα ακουσθήκαν και διέρρευσαν κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, μεταξύ του παραιτηθέντος υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου. 
Επί της ουσίας οι δυο υπουργοί άφησαν ο ένας για τον άλλο δηλητηριώδεις αιχμές για τη διαχείριση των προαναφερόμενών κονδυλίων.
Οι αλληλοκατηγορίες και τα αιχμηρά σχόλια που αντάλλαξαν οι δυο κορυφαίοι υπουργοί έχουν ως εξής:

Και… σέρβις στην Κυβέρνηση από τον Κόκκαλη, και 15 εκατομμύρια στο «παντελόνι»

Όσο περνάνε οι μέρες, όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν γιατί ο Σωκράτης Κόκκαλης ανακίνησε από το πουθενά το ζήτημα του γηπέδου «Καραϊσκάκη».
Η ουσία της υπόθεσης, σε ότι έχει να κάνει με την οικονομική της διάσταση, είναι πως το γήπεδο Καραϊσκάκη, το οποίο κόστισε στον Σωκράτη Κόκκαλη 20 εκατομμύρια ευρώ (όπως ο ίδιος έχει υποστηρίξει) πωλήθηκε στην συνέχεια στους Μαρινάκη και Λαυρεντιάδη για 35 εκατομμύρια ευρώ.
Δηλαδή μέσα από αυτή την αγοραπωλησία ο Σωκράτης Κόκκαλης, εμφανίζεται να βάζει στο…

«Ρουκέτες» Κοτζιά κατά Τσίπρα και Καμμένου - Απειλεί με αποκαλύψεις

Με αποκαλύψεις απειλεί την κυβέρνηση ο Νίκος Κοτζιάς και παράλληλα εξαπολύει επίθεση σε Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών φαίνεται αποφασισμένος να μην αφήσει το θέμα να κλείσει με την αποχώρησή του από την κυβέρνηση και εξακολουθεί να θεωρεί ότι έμεινε ακάλυπτος συνδέοντας μάλιστα τις εξελίξεις με την υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών και τη στάση του Πάνου Καμμένου.
«Πίσω από τους υβριστές υπάρχει ανηθικότητα»...

Τα μυστικά κονδύλια πίσω από την παραίτηση Κοτζιά - Καταγγελίες-φωτιά

Ο Νίκος Κοτζιάς/ Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μετά τη συνάντησή του με τον Πάνο Καμμένο στη Λέσχη Αξιωματικών, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, η οποία «έσβησε» όλες τις παρεξηγήσεις που είχαν δημιουργηθεί από το plan B για το Σκοπιανό, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο για να σημάνει ένα νέο ξεκίνημα.

Ποτέ δεν φανταζόταν ότι το υπουργικό θα μετατρεπόταν σε πεδίο μάχης ανάμεσα στον υπουργό Άμυνας και τον Νίκο Κοτζιά, με αφορμή τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Κοτζιάς χρέωνε εδώ και καιρό στον Πάνο Καμμένο μια σειρά από δημοσιεύματα που έλεγαν ότι ο Τζορτζ Σόρος...

Σε πανικό το Μαξίμου για τα μυστικά κονδύλια σε βαλκανικά ΜΜΕ - Η αμετροεπής επίθεση στο iefimerida και η οφειλόμενη απάντηση

Σε πανικό το Μαξίμου για τα μυστικά κονδύλια σε βαλκανικά ΜΜΕ -Η αμετροεπής επίθεση στο iefimerida και η οφειλόμενη απάντησηΜε τη γνωστή αμετροέπειά του, το μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση όπου κατηγορεί το iefimerida για «αθλιότητα» επειδή δημοσιοποίησε την ενημέρωση της Βουλής, σχετικά με τον τρόπο διάθεσης μυστικών κονδυλίων ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος είναι ο μόνος Πρωθυπουργός στην Ιστορία του ελληνικού έθνους που ακούει δύο κορυφαίους υπουργούς να αλληλοκατηγορούνται στο υπουργικό συμβούλιο για διασπάθιση μυστικών κονδυλίων, είναι ο τελευταίος που μπορεί να δίνει μαθήματα σε μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα...

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Και κερατάς και δαρμένος

Αποτέλεσμα εικόνας για Και κερατάς και δαρμένος

Να με συμπαθά ο Νίκος Κοτζιάς, αλλά άλλον προσφορότερο τίτλο για την περίπτωση του, δεν βρήκα. Διότι χθες το απογευματάκι κι αφού είχε βουίξει ο τόπος ότι ο πρωθυπουργός θυσίασε τον υπουργό των εξωτερικών του στον βωμό του Καμένου, βγήκε ο Αλέξης στα μικρόφωνα και με στόμφο του ‘ριξε έναν κουβά με κατηγόριες στα μούτρα, για να μην πω τίποτα άλλο.
Αν ήμουν Κοτζιάς και άκουγα τις δηλώσεις Τσίπρα, ειλικρινά μπορεί να πήγαινα από εγκεφαλικό. Η πρωθυπουργική φράση...

Ο Κοτζιάς ήξερε τουλάχιστον αγγλικά.


Αποτέλεσμα εικόνας για κοτζιας
Η χώρα δεν έχει να ασχοληθεί με την παραίτηση του κ Κοτζιά. Αυτή, σε μια ευνομούμενη πολιτεία θα ήταν το αποτέλεσμα μιας ενδοκυβερνητικής σύγκρουσης και τίποτε άλλο. 
Το σημαντικό για την Ελλάδα είναι η ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών από τον πρωθυπουργό. Εκεί είναι τα μηνύματα και ο κίνδυνος.
Γιατί παραιτήθηκε ο κ Κοτζιάς; Όποιος ξέρει τον παρορμητικό, εγωπαθή και οξύθυμο χαρακτήρα του, η παραίτηση δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά μονόδρομο. Ο τέως υπουργός δεν θα μπορούσε...

Η κίνηση Μητσοτάκη που προκάλεσε το ρήγμα και οδήγησε στην παραίτηση Κοτζιά

Λένε πως η πολιτική είναι μία γιγάντια σκακιέρα που το κάθε κόμμα κινεί τα πιόνια του, επιδιώκοντας να κάνει «ματ» στον αντίπαλο, προσπαθώντας ουσιαστικά να προλάβει τις κινήσεις της άλλης πλευράς. 
Η παρτίδα σκακιού, όταν παίζεται εντός της πολιτικής σκηνής, απαιτεί έξυπνες, γρήγορες και κυρίως προνοητικές κινήσεις με στόχο ο ένας παίχτης να βρεθεί μπροστά από τον άλλο και να τον παγιδεύσει. 
Τις ώρες αυτές λοιπόν που το Μέγαρο Μαξίμου δεν περνά και τις καλύτερες στιγμές του...

Μητσοτάκης: «Κουτσή πάπια» η κυβέρνηση πλέον - Να εξηγήσει ο Τσίπρας γιατί παραιτήθηκε ο Κοτζιάς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ΕΛΚ -Φωτογραφία: EPPΜε «κουτσή πάπια» παρομοίασε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν του ζητήθηκε να εκτιμήσει το χρόνο ζωής της μετά την παραίτηση Κοτζιά και τις ενδοκυβερνητικές κόντρες των τελευταίων ημερών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, επέλεξε την αμερικανική έκφραση «lame duck» (η οποία περιγράφει την αδυναμία ενός απερχόμενου ηγέτη -προέδρου ή πρωθυπουργού), προκειμένου να...

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Μητσοτάκης: «Εκτός από αδύναμος ο Τσίπρας είναι και εκβιαζόμενος πρωθυπουργός» [Video]

«Εκτός από αδύναμος ο κ. Τσίπρας είναι και εκβιαζόμενος πρωθυπουργός» 

είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.
Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε τη διγλωσσία της κυβέρνησης λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας έδιωξε αυτόν με τον οποίο συμφωνούσε για να κρατήσει αυτόν με τον οποίο διαφωνεί».
Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

Βγάζουν όλα τα «άπλυτα» στη φόρα: Στη Βουλή φέρνει ο Κοτζιάς τα «μαύρα» κονδύλια Καμμένου [εικόνα]

Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου στο εσωτερικό της κυβέρνησης μετά την πρωτοφανή αποπομπή Κοτζιά από τον Τσίπρα, καθ' υπόδειξιν Καμμένου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του lykavitos.gr o αποπεμφθείς υπουργός Νίκος Κοτζιάς φέρεται αποφασισμένος να φέρει στη Βουλή “καυτό” θέμα με τα “μαύρα” κονδύλια του υπουργείου Εθνικής άμυνας τα οποία διαχειρίζεται εν λευκώ ο Καμμένος.
Όπως διαρρέουν άνθρωποι του περιβάλλοντος Κοτζιά υπάρχουν...

H Ένωση Φιλολόγων κατά του σχεδίου Γαβρόγλου - «Αποδομεί τον ελληνικό ιστορικό κορμό»

Οι φιλόλογοι ζητούν απόσυρση του σχεδίου Γαβρόγλου/ φωτογραφία: eurokinissi Και η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, μετά την αντίδραση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ζητεί την απόσυρση του προτεινόμενου σχεδίου του ΙΕΠ για το μάθημα της Ιστορίας, καθώς, όπως σημειώνει, υποβαθμίζει την ιστορική σημασία των παλαιότερων περιόδων.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΦ έχει ήδη διατυπώσει αναλυτικά τις παρατηρήσεις και τις ενστάσεις του, επί του σχεδίου του ΙΕΠ για το μάθημα της Ιστορίας, όταν...

Πρωτοφανές, πρωθυπουργός να εκλιπαρεί υπουργούς να μην τον ρίξουν

Επί ξυρού ακμής κινούνται πλέον οι σχέσεις Κοτζιά-Καμμένου και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά το θυελλώδες υπουργικό συμβούλιο.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έφθασε στο σημείο να διαμηνύσει σε υπουργούς ότι θα δεσμευτούν να μην συναινέσουν σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, δείχνοντας την αγωνία του για τις εξελίξεις
Ο διάλογος είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, ως εξής: 

Τσίπρας σε Καμμένο: Δεσμεύσου ότι δεν θα ρίξεις την κυβέρνηση

Τσίπρας σε Καμμένο: Δεσμεύσου ότι δεν θα ρίξεις την ÎºÏ…Î²Î­ÏÎ½Î·ÏƒÎ·Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισηγητική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ζήτησε από τον Πάνο Καμμένο να δεσμευτεί ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους υπουργούς, στέλνοντας μήνυμα στον Πάνο Καμμένο, να μη ρίξουν την κυβέρνηση. Ουσιαστικά, ήταν μήνυμα προς τους ΑΝΕΛ να μη στηρίξουν τυχόν πρόταση μομφής της ΝΔ.
Ο διάλογος είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, ως εξής:

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου μετά τον «σκοτωμό» στο Υπουργικό - Διαλύονται οι ΑΝΕΛ [εικόνες]

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι κυβερνητικές ισορροπίες, μετά τον άγριο τσακωμό του Νίκου Κοτζιά με τον Πάνο Καμμένο στο υπουργικό συμβούλιο.

Η κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα είναι εκρηκτική έπειτα από όσα είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από την Ουάσιγκτον.
Αυτή την ώρα πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, υποτίθεται για την οικονομία και το προσχέδιο του προϋπολογισμού.
Ωστόσο, στο επίκεντρο της σύσκεψης αναμένεται να βρεθούν όσα συνέβησαν νωρίτερα στο «εκρηκτικό» υπουργικό συμβούλιο...

Μαθηματική Εταιρεία κατά Γαβρόγλου: Διαλύει το Λύκειο, καλλιεργεί τον μαθηματικό αναλφαβητισμό

Κώστας Γαβρόγλου/Φωτογραφία: sooc«Με λειψή άλγεβρα και χωρίς γεωμετρία, το Υπουργείο Παιδείας καλλιεργεί τον μαθηματικό αναλφαβητισμό και την γνωστική ερήμωση των σχολείων».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, εξαπολύοντας πυρά κατά του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, μετά την απόφαση να μην συμπεριληφθούν μαθήματα στις προαγωγικές εξετάσεις της Α’ και Β’ Λυκείου, ενώ είχε προηγηθεί η μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων στο Γυμνάσιο.
Συγκεκριμένα, στη Β’ Λυκείου δεν θα εξετάζεται κανείς στη Γεωμετρία...

Κάτι κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις Πολάκη

Του Λέανδρου Ρακιντζή*
Κατά διαστήματα ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης μας έχει συνηθίσει σε διάφορες επιθετικές ατάκες, που στρέφονται συνήθως κατά συγκεκριμένων προσώπων. Όπως του κ.Γεωργιάδη ή του κ. Στουρνάρα ή όταν δεν του αρέσουν κάποιες δικαστικές αποφάσεις κατά της Δικαιοσύνης. Και μάλιστα πολλές φορές τις ανεβάζει στο διαδίκτυο υπό τη μορφή μαντινάδας.
Φυσικά προς το παρόν, αποφεύγει τις ποινικές ευθύνες χάρη στη βουλευτική του ασυλία...

Παιχνίδι Τσίπρα – Καμμένου σε... πλήρη «συνεννόηση»

Η δήλωση του Πάνου Καμμένου ότι βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα ήρθε να επιβεβαιώσει όλους όσοι υποστηρίζουν ότι αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες αποτελούν ένα ακόμη επεισόδιο στο σήριαλ της συγκυβέρνησης. Σήριαλ που χρησιμοποιείται για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους και αξιοποιείται προκειμένου να στρέφεται αλλού το ενδιαφέρον και η επικαιρότητα.
Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι από κοινού οργανώνονται πλέον για την περίοδο που...

Η ΝΔ διεθνοποιεί τις Αντιδημοκρατικές και Παρακρατικές αλητείες του ανεκδιήγητου Πολάκη [εικόνες]

Αποφασισμένη να διεθνοποιήσει τις πρωτοφανείς Αντιδημοκρατικές και Παρακρατικές αλητείες του ανεκδιήγητου "πίτμπουλ του Τσίπρα" υφυπουργού Πολάκη, είναι η Νέα Δημοκρατία.

Για αυτό και μόνο τυχαία δεν θεωρείται η απόφαση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη να τουιτάρει στα Αγγλικά, αναδεικνύοντας την χυδαία και τραμπούκικη συμπεριφορά ενός κορυφαίου υπουργού της χειρότερης Κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα την Μεταπολίτευση.
Παράλληλα είναι σαφές πως η οδός Πειραιώς είναι αποφασισμένη να συντηρήσει την υπόθεση Πολάκη-Καμμένου σε διεθνές πλέον επίπεδο έτσι ώστε πλέον να αντιληφθούν και στην Ευρώπη, ποια είναι το αληθινό, σκοτεινό και αντιδημοκρατικό πρόσωπο μιας Κυβέρνησης που...

ΣΧΙΣΜΑ: Η Ρωσική Εκκλησία κόβει τους δεσμούς με το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Έπειτα από την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ανακοίνωσε ότι κόβει όλους τους δεσμούς με το Φανάρι.

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε έντονο παρασκήνιο ανάμεσα σε δύο πλευρές, που είχε κορυφωθεί με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σύμφωνα με την οποία ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, δεν θα μνημόνευε πλέον τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο...

Επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας: «Δεν έχει διάθεση η Πολιτεία να τους συλλάβει» καταγγέλλουν οι αστυνομικοί [Εικόνες & video]

Επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)Βράζει η ΕΛ.ΑΣ μετά την επίθεση κουκουλοφόρων στο Α.Τ. Ομόνοιας
Για «δολοφονική επίθεση» μιλούν οι αστυνομικοί και κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη
Ειδικοί Φρουροί: Ηγεσία και Πολιτεία δεν έχουν διάθεση να συλλάβουν τους κουκουλοφόρους
Αντιπολίτευση: «Δεν είναι κράτος αυτό - Αν δεν μπορείτε, φύγετε»...

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Το χαζό ζόμπι... η ΕΡΤ


Σχετική εικόναΑπό τις μύριες διαχρονικές μεταμορφώσεις της ΕΡΤ, η σημερινή της εικόνα είναι θαρρώ η πλέον αξιομνημόνευτη. 
Η κρατική ραδιοτηλεόραση κατέληξε οχυρό που δεν διαθέτει πια την παραμικρή στρατηγική ή λειτουργική αξία, σαν παλιό Φράγκικο κάστρο γαντζωμένο σε κάποια έρημη πλαγιά, τόπου ξεχασμένου απ’ τον Θεό και τους ανθρώπους. Κι όμως, αυτό το αλλοτινό αραχνιασμένο κτίσμα συνεχίζει να μας απασχολεί επειδή (άκουσον, άκουσον) πολιορκείται από τον Φίλη ενώ μέσα του βρίσκεται ταμπουρωμένος ο Παπάς. Αλλόκοτα πράγματα.

Όσοι πιστεύουν ότι η ΕΡΤ μπορεί να ξαναβρεί την χαμένη της αξιοπιστία, ζουν σε παρελθούσες δεκαετίες...

Athens by Prespes

Αποτέλεσμα εικόνας για Athens by Prespes
Για τις τραυματικές εμπειρίες στην ζωή υπάρχουν οι ψυχίατροι. Στην πολιτική για τις τραυματικές εμπειρίες υπάρχει η ιδεολογική συνέπεια. 
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συνέπεια τα τέσσερα χρόνια συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ δεν θα υπήρχαν. Το ίδιο και οι δηλώσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου για την τραυματική εμπειρία από τους ΑΝΕΛ. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν ήταν παρά ένα πλοίο με σημαία ευκαιρίας και οι δηλώσεις της Τασίας δικαιολογίες για να φτιαχτεί αριστερό προφίλ...

Η Δούρου αποκαλύπτει την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ


Σχετική ÎµÎ¹ÎºÏŒÎ½Î±Η τοπική αυτοδιοίκηση έδινε πάντα, την εικόνα του πολιτικού σκηνικού της χώρας. Ή τουλάχιστον, παρείχε αρκετά δείγματα για να σκιαγραφήσουμε το μέλλον των εξελίξεων.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα της κας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής, αποκαλύπτει το τεράστιο κενό στην επιλογή στελεχών για να αναλάβουν το βάρος των υποψηφιοτήτων, σε όλη τη χώρα...

Η ημέρα που «τρομάζει» το Μαξίμου και καθορίζει τις εθνικές εκλογές


Αποτέλεσμα εικόνας για μαξιμου
Στην πολιτική κάποιες εξελίξεις μπορείς είτε να τις καθορίσεις είτε να τις επηρεάσεις. 
Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα από τα δύο και η μοναδική επιλογή είναι να παραμείνεις ένας θεατής. 
Κάτι τέτοιο θα συμβεί για την ελληνική κυβέρνηση την εβδομάδα που αρχίζει. 
Πιο συγκεκριμένα η ερχόμενη Τρίτη, είναι αναμφίβολα μία μέρα «ορόσημο» για τον κ.Τσίπρα, μια και είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η κρίσιμη ψηφοφορία στην σκοπιανή βουλή για την συνταγματική αναθεώρηση.
Στην Αθήνα, ο κυβερνητικός συνασπισμός θα περιμένει με «κομμένη την ανάσα»...

«Θα πάνε όλοι φυλακή» - Καμμένος και Πολάκης απειλούν και βάζουν φωτιά

Ο Παύλος Πολάκης (αριστερά) και ο Πάνος Καμμένος (δεξιά) -Φωτογραφίες: Intimenews«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό έβαλαν για μια ακόμη φορά ο Πάνος Καμμένος και ο Παύλος Πολάκης, δείχνοντας ότι ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι «ναρκοθετημένος» με πρωτοφανή οξύτητα.

Επιβεβαιώνοντας τους φόβους ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδιώκει να πολώσει το πολιτικό σκηνικό για λόγους εκλογικής συσπείρωσης, ο αναπληρωτής υπ. Υγείας Παύλος Πολάκης, εμφανίστηκε λάβρος από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ευθέως ότι «θα κερδίσουμε τις εκλογές... αν βάλουμε και κανέναν φυλακή»!...

Εκλογές στη Βαυαρία: Τεράστιες απώλειες για το «αδελφό» κόμμα της Μέρκελ

Απώλεια 12 ποσοστιαίων μονάδων κατέγραψαν οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) στις σημερινές εκλογές στην Βαυαρία, όπου, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD συγκεντρώνουν ποσοστό 35,5%.

Δεύτερο κόμμα αναδεικνύονται οι Πράσινοι, με 18,5%, ενισχυόμενοι κατά 9,9 μονάδες από το 2013.
Ακολουθούν οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι με 11,5%, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 11%, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 10%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 5% και η Αριστερά με 3,5%, η οποία φαίνεται ότι θα μείνει εκτός Κοινοβουλίου...

Μαύρο σκόρδο: Πώς «γεννιέται» αυτό το superfood - Τα οφέλη για τον οργανισμό

Το μαύρο σκόρδο κατακτά και την ΕλλάδαΜετά την Ιαπωνία, την Κορέα, την Ταϊλάνδη και την Αμερική, το μαύρο σκόρδο έχει αρχίσει να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του και στην Ελλάδα.

Έχει τις ίδιες θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες με το λευκό σκόρδο, αλλά περιέχει διπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών. Μάλιστα, τετραπλάσια είναι η συγκέντρωση ευεργετικών συστατικών όπως κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο, ασβέστιο αλλά και...