Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Δεν ξέρουν πού πατούν και πού πηγαίνουν…είναι τουρίστες!


ΕΙΝΑΙ πλέον κοινή πεποίθηση των πολιτών ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πελαγοδρομεί. Δεν έχει συγκεκριμένη στρατηγική, δεν έχει καθορισμένους στόχους, δεν έχει μέθοδο προσέγγισης των προβλημάτων, δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει. 
Δεν είμαστε υπερβολικοί.
 ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ υπήρχε ένας μπούσουλας που έλεγε πάνω κάτω τα εξής:
1. Με διοικητικά μέτρα και με διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά από τους υπάρχοντες πόρους, αλλάζουμε το ψυχολογικό κλίμα σε 100 ημέρες και τροφοδοτούμε θετικές προσδοκίες για την οικονομία.
2. Με κινητοποίηση των εισπρακτικών μηχανισμών τερματίζουμε το καθεστώς του «πληρώνει όποιος θέλει», εισπράττουμε σε πρώτη φάση όλον τον ΦΠΑ που αναλογεί στην ...

Που πάνε τα λεφτά απο τους φόρους; Η επιλογή είναι περισσότερο ιδεολογική παρά πολιτική!

Του Στάθη Σαραφόπουλου

Κυρίαρχο θέμα των ημερών είναι η  Φορολογική πολιτική της κυβέρνησης μας, δηλαδή ποιοί, πότε και πόσους φόρους θα πληρώσουν, είτε ανάλογα με τα εισοδήματα τους, είτε ανάλογα με τις συναλλαγές που θα πραγματοποιήσουν. Δεν εξετάζουμε σήμερα, αν η πολιτική που θα εφαρμοσθεί είναι δίκαιη ή όχι..
Από την Φορολογία των πολιτών και των επιχειρήσεων, το ελληνικό Δημόσιο συγκεντρώνει πάρα πολλά έσοδα τα οποία όμως δεν αξιοποιούνται όπως θα έπρεπε! Με άλλα λόγια, όλοι γνωρίζουμε, ότι τα χρήματα αυτά...

Ανοιχτή Διακυβέρνηση και Management

Σύμφωνα με ορισμένες θεωρίες, στην εποχής της παγκοσμιοποίησης ο συντονισμός μιας κυβέρνησης είναι το ανώτατο στάδιο του management. 
Ποιες είναι οι τέσσερις βασικές αρχές του management; 
Πρώτον, ανάθεση αρμοδιοτήτων.
Δεύτερον, έλεγχος δράσεων. 
Τρίτον, διαχείριση κρίσεων.
Κατ' ανάγκην η κυβέρνηση Παπανδρέου άρχισε ανάποδα: από το τρίτο.
.Στο τρίτο εμπεριέχονται και οι παρ ολίγον ενδοκυβερνητικές...

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Απολογισμός...

Αγαπητοί μας Φίλοι,

Πάντοτε το τέλος του χρόνου προσφέρεται για έναν απολογισμό και μια αισιόδοξη οπτική για το μέλλον! 
Ξεκινήσαμε αυτό το Ιστολόγιο, στις αρχές του 2009 δειλά-δειλά, χωρίς να γνωρίζουμε πολλά πράγματα για την Blogόσφαιρα η οποία ήταν άγνωστη για εμάς!
Σύντομα όμως οι σχέσεις που δημιουργήθηκαν μεταξύ των bloggers και των επισκεπτών μας, μας αιφνιδίασε και μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε, γνωρίσαμε πολύ καλύτερα τον κόσμο!
Διαπιστώσαμε μέσα σε σύντομο χρονικό  διάστημα ότι δεν υπάρχουν πραγματικές και αντικειμενικές ειδήσεις στα ΜΜΕ και αυτές βρίσκονται μόνο μέσα στα διάφορα blogs! 
Τα επίσημα ΜΜΕ σου δίνουν τις ειδήσεις που ...

Οι αριθμοί είναι πάντα αμείλικτοι «δικαστές

Επέλαση με νέους φόρους σε ποτά, τσιγάρα, καύσιμα, αντικειμενικές αξίες ακινήτων, κατάργηση αυτοτελούς φορολόγησης κλπ σάλπισε πριν τις γιορτές ο υπουργός Οικονομικών, κ.Γ. Παπακωνσταντίνου.

Μέσα από το μοντέλο της «δήθεν» κοινωνικής διαβούλευσης μέσω του διαδικτύου, ανοίγει παράθυρο ... επιβαρύνσεων σε γενικευμένα εισοδήματα και ενάντια στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠαΣοΚ.

Αυτά παθαίνουμε όταν εμπιστευόμαστε μαθητευόμενους μάγους. Φόροι και πάλι ...Φόροι! Η εύκολη λύση !
Σίγουρα η ...

Αυτοαναιρείται η Άγκυρα για το θέμα της μειονότητας στη Θράκη

Μία έκθεση του επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τhomas Hammarberg για τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων στη Τουρκία και η οποία δημοσιεύτηκε την 01/09/09, έρχεται και καταδεικνύει εμμέσως το ....παράδοξο των πολυετών προσπαθειών της γείτονος σχετικά με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Στην έκθεση αυτή ο Σουηδός επίτροπος μεταξύ άλλων ζητά ...

Ξαφνικά ανακάλυψαν ότι περισσεύουν 15 δις ευρώ από τα 28 που ήταν για τις τράπεζες

῾῾Βρήκαμε τα λεφτά῾῾...

Το ενδεχόμενο χορήγησης στον ιδιωτικό τομέα (επιχειρήσεις - νοικοκυριά) των 15 δισ. ευρώ που δεν απορροφήθηκαν από τα 28 δισ. του πακέτου ενίσχυσης της ρευστότητας της οικονομίας συζήτησαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου με το διοικητή της ΤτΕ κ. Γιώργο Προβόπουλο και τους επιτρόπους του Δημοσίου στις εμπορικές τράπεζες.

Οι επίτροποι του Ελληνικού Δημοσίου στην πρώτη τους επαφή με τον ...

Καλή Χρονιά και Ευτυχισμένη !

happy new year 2010 Pictures, Images and Photos

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Πώς δίνει η Γερμανία την ιθαγένεια στους μετανάστες;

Παραθέτω ορισμένα στοιχεία από την ιστοσελίδα της Γερμανικής κυβέρνησης:

Frequently Asked Questions: German citizenship
Law on Nationality
Ένας μετανάστης μπορεί να πολιτογραφηθεί αν ζει 8 έτη συνεχώς νόμιμα στη Γερμανία, γνωρίζει τα Γερμανικά, έχει καθαρό μητρώο, αποδέχεται τις αρχές του Συντάγματος, μπορεί να αυτοσυντηρείται οικονομικά και αποβάλλει την προηγούμενη ιθαγένεια (με ορισμένες εξαιρέσεις όπως πολίτες χωρών της ΕΕ που μπορούν να τη διατηρήσουν).
Παιδιά που γεννιούνται στη Γερμανία από αλλοδαπούς γονείς λαμβάνουν τη Γερμανική υπηκοότητα μόνο αν...

Σε λίγο δεν θα υπάρχουν πρατήρια...

Ο κ. Κ. Χατζηδάκης (στο σκίτσο) ως υπουργός Ανάπτυξης του ύστερου νεοκαραμανλισμού (ουδείς αναμάρτητος...) είχε δρομολογήσει τον εφοδιασμό των πρατηρίων καυσίμων με ταμειακές μηχανές πλαισιωμένες από σύστημα μηχανοργάνωσης που πρακτικώς θα έδινε τέλος στο λαθρεμπόριο και στη φοροδιαφυγή στον... εύφλεκτο αυτό χώρο της (παρα)οικονομίας.
Τώρα, ως τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το θέμα. 

Μαθαίνω ότι η ερώτηση προκάλεσε έκπληξη στην κυβέρνηση. Οχι γιατί έχουν προχωρήσει το θέμα.
Αλλά γιατί το είχαν ξεχάσει. 
Σωστά το είχαν ξεχάσει αφού με τόσο υψηλά τέλη κυκλοφορίας σε λίγο δεν θα υπάρχουν πρατήρια. 
Γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης :

Οικονομικό το έγκλημα. Οι Ταμίες του Δήμου Παγγαίου οι δολοφόνοι του..Δημάρχου!


Όπως γράψαμε και χθες το πρωϊ, πρώτοι απ' όλους, το έλλειμμα στο ταμείο του Δήμου Παγγαίου ήταν ο λόγος που εξαφανίσθηκε  ο Δήμαρχος Παγγαίου Τρ. Κουκούδης!
Έλλειμα που εντόπισαν οι Ορκωτοί Ελεγκτές του Δήμου και ζητούσαν την κάλυψη του, μέχρι την Δευτέρα 28/12/2009 !

Από το ταμείο του Δήμου, όπως είπαμε, έλλειπαν περισσότερα από 700.000 ευρώ  τα οποία έδιναν σ΄αυτόν οι δυο ταμίες του Δήμου, ο κανονικός και ο αναπληρωτής του! 
Στο "άνοιγμα" του ταμείου του Δήμου όμως, φαίνεται ότι συμμετείχαν και οι δύο ταμίες!
Ο Δήμος Παγγαίου είχε μετατραπεί σε "μαγαζί" τους!

Το ποσό που αναλογούσε στον Δήμαρχο, ίσως και το μεγαλύτερο, το είχε βρεί και ζητουσε από τους ταμίες να καλύψουν και το υπόλοιπο μέρος που τους αναλογούσε και να κλείσει η "εγκρεμότητα", με τους Ορκωτούς ! 
Αυτοί αντιδρούσαν  με αποτέλεσμα να σκεφθούν την δολοφονία του για να γλυτώσουν από το χρέος τους και να φορτωθούν όλα στον Δήμαρχο!
Έτσι οι δύο ταμίες του Δήμου Παγγαίου είναι οι δράστες της δολοφονίας του Δημάρχου Παγγαίου Τριαντάφυλλου Κουκούδη.

Όλο το ρεπορταζ και οι λεπτομέρειες από το πολύ καλό και φιλικό μας Ιστολόγιο  taxalia.
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας, οι δράστες χτύπησαν πολλές φορές το θύμα στο πρόσωπο και το πυροβόλησαν οκτώ φορές στο...

Οι φωνές για "Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας" θα πολλαπλασιασθούν μετά και την παρέμβαση Μητσοτάκη!

Κυβέρνηση εθνικής ανάγκης προτείνει ο Μητσοτάκης 

 


Νέα ηχηρότατη παρέμβαση από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, με το καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.
Ο πρώην πρωθυπουργός προτείνει τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ανάγκης, με επικεφαλής τον Γιώργο Παπανδρέου «αφού αυτό απαιτεί ο σεβασμός στις βασικές αρχές της Δημοκρατίας μας και αυτή είναι η πρόσφατη εντολή του λαού».
Ο Μητσοτάκης χαρακτηρίζει το 2010 ως έτος καμπής αναφέροντας ότι τα χρονικά περιθώρια εξαντλήθηκαν και πως είναι πλέον η ώρα για τη λήψη...

Ο διάδοχος του Uri Geller ...είναι ο Παπανδρέου και το ΠαΣοΚ !


Μην πιστεύετε πως ο Zakris είναι ο νικητής και διάδοχος του Uri Geller.
O πραγματικός νικητής είναι το ΠαΣοΚ..
Ναι καλά ακούσατε το ΠαΣοΚ, το οποίο στο πλαίσιο υλοποίησης του προεκλογικού σλόγκαν
"Λεφτά Υπάρχουν", έκανε ένα ασύλληπτο "μαγικό"!!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες για την ...

«Η υποκρισία είναι τα λύτρα που πληρώνει η αμαρτία στην αρετή».

«Ήθος ανθρώπω δαίμων» έλεγε ο Ηράκλειτος. Οι μεταφράσεις του πιο γνωστού αρχαιοελληνικού αποφθέγματος περί ήθους είναι πολλές και ιδίως όταν επιχειρείται η απόδοση του ενδογλωσσικά, όπου δεν μεταφράζουμε λέξεις μόνο αλλά πνεύμα και ιδέες.

Δεν θα επιχειρήσω να ψάξω («αρθρογραφικά») βαθιά στις λέξεις του «σκοτεινού» ρητού, αντιπαλεύοντας μεταξύ του απλού «Θεός για τον άνθρωπο είναι το Ήθος» ή του πολύπλοκου «Η μοίρα για τον άνθρωπο είναι το Ήθος του» και κάποιες ακόμα πολυπλοκότερες μεταφράσεις, όπου εδράζονται στην σφαίρα της εσωτερικής αναζήτησης.

Ο όρος ήθος στα πλαίσια τούτου του άρθρου νοείται η υπεύθυνη συμπεριφορά του ατόμου, με πράξεις ή παραλείψεις τις...

Ανοικτή Επιστολή στην Άννα Διαμαντοπούλου: "Παιδεία Δίχως Κρίση"


Κυρία Υπουργέ,
Πρόσφατα βίωσα την εμπειρία των πανελλαδικών εξετάσεων,καθώς διαγωνίστηκα με τους συνομηλίκους μου για την είσοδο στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Μάλιστα επειδή ο στόχος μου ήταν πολύ υψηλός,αντιμετώπισα τις πανελλήνιες στην χειρότερη και οξύτερη μορφή τους.

Αυτό όμως που με εξοργίζει είναι η στενομυαλιά του εκπαιδευτικού μας συστήματος και η απολύτως αναχρονιστική και μηχανιστική λογική του.Δηλαδή εγώ ώς μαθητής,δέν κλήθηκα πουθενά να εφαρμόσω την κρίση μου,τη λογική μου,να αποδείξω τί αξίζει το μυαλό μου.Δέν κλήθηκα ποτέ να αναπτύξω τις σκέψεις μου,δέ μου ζητήθηκε πότε να πώ την άποψή μου πάνω σε οποιοδήποτε θέμα.
Αντίθετα όμως άπειρες ήταν οι φορές που μου ζητήθηκε...

Είναι τόσο επικίνδυνος ο Γιώργος Παπανδρέου;

Ακούστε τί φέρεται να είπε:
Ο Πρωθυπουργός είπε ότι το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια σε μετανάστες δεύτερης γενιάς θα προχωρήσει και ανέφερε το παράδειγμα του περασμένου Δεκεμβρίου όπου στις ταραχές πήραν μέρος παιδιά μεταναστών «επειδή αισθάνονται ότι βρίσκονται στο περιθώριο» . Επισήμανε ακόμη ότι με το να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους νόμιμους μετανάστες «δεν αλλοιώνεται το εκλογικό σώμα,απλώς αλλάζει» και ότι κάθε κόμμα μπορεί να διεκδικήσει την ψήφο των μεταναστών.
Δηλαδή θα επιβραβεύσουμε τους ταραξίες του...

Μεγάλο το πρόβλημα με την αντιπολιτευτική τακτική

Σοβαρό πρόβλημα με την αντιπολιτευτική της τακτική έχει η νέα ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που ο ίδιος ο Παπανδρέουβαρύτατων φόρων ανακοινώνει την επιβολή σε όλες τις κατηγορίες των φορολογούμενων , την αύξηση του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και την αύξηση του ΦΠΑ!

Καμία ανακοίνωση δεν έχει εκδοθεί ακόμη από τη Ρηγίλλης, ούτε και από τους...

Περί δημοσίων υπαλλήλων και συνδικαλισμού…
Τα κόμματα, για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να μπορέσουν να φέρουν εις πέρας το προδοτικό τους έργο, αναζητούσαν συνενόχους. Αυτούς τους συνενόχους τους εξασφάλισαν μέσα στον δημόσιο τομέα.  
Τη συνενοχή των δημοσίων υπαλλήλων την εξασφάλισαν με εύνοια. Με μισθούς που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα της ελληνικής αγοράς εργασίας. Με προνόμια που δεν δίνονται σε εργαζόμενους ούτε από τα πιο αφελή αφεντικά. 
Ο πιο βλάκας Έλληνας εργοδότης δεν θα τολμούσε να δώσει τους μισθούς του δημοσίου στους εργαζόμενούς του. Ακόμα κι αν ήθελε να τους ευνοήσει, εξαιτίας της λατρείας του προς αυτούς, δεν θα μπορούσε να το κάνει. 
Γιατί; Γιατί θα έκλεινε η επιχείρησή του. Αυτό θα ήταν κατά πολύ χειρότερο για τους εργαζόμενους από το κέρδος μιας εύνοιας.
Όμως, αυτά όλα που συμβαίνουν στο δημόσιο εκτός από παράλογα είναι ταυτόχρονα και παράνομα. Γιατί; Για δύο πολύ απλούς λόγους. Το κράτος είναι ο ...

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Για τον Καραμανλή: Αυστηρός, αλλά μαλακώνει, παρουσία γυναικών

Οι Βρετανοί εμφανίζονται μέσα από τις επιστολές του Φόρεϊν Οφις να τρέφουν εκτίμηση και προτίμηση στο πρόσωπο του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Εκφράζονται με ικανοποίηση σε πληθώρα τηλεγραφημάτων σε σχέση με τις επιλογές του Καραμανλή στην πολιτική του έναντι του ΝΑΤΟ, της ΕΟΚ και των σχέσεων της Ελλάδας με τη Σοβιετική Ενωση.
Σε επιστολή του τότε Βρετανού πρέσβη στην Αθήνα, Ιαν Σάδερλαντ, στις 5 Δεκεμβρίου 1979, αναφέρεται ότι ο Κ. Καραμανλής δεν έχει...

Αντε να τα μαζεύουν...

Η κυβέρνηση λειτουργεί ως κυβέρνηση με διάρκεια ζωής ενός έτους.
Δεν εξηγούνται αλλοιώς τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν.
Ό,τι εισπράξουν φέτος ...γιατί του χρόνου δεν θα υπάρχει καν φορολογητέα βάση!
Τι πραγματικά συμβαίνει;
Πρόκειται για υπηρεσιακή κυβέρνηση με σύντομη ημερομηνία λήξης;
ή
Πρόκειται περί συσσώρευσης απίθανης και απύθμενης βλακείας;
Atithasos

Κλίμα εμπιστοσύνης εμφυσά με τα νεα φορολογικά μέτρα στην αγορά η κυβέρνηση


Από το ΒΗΜΑ:  
"Ο φόβος των καταθετών _ κυρίως των μεγαλοκαταθετών _ για τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση κορυφώνεται. 
Τραπεζίτες από την Ελβετία δέχονται συχνά αιτήσεις για άνοιγμα λογαριασμών από Ελληνες οι οποίοι θέλουν να μεταφέρουν εκεί τις καταθέσεις τους. 
Υπάρχουν αυξημένες εκροές καταθέσεων στο εξωτερικό διότι πολλοί φοβούνται ότι μετά τη δήλωση του «πόθεν έσχες» θα φορολογηθούν οι καταθέσεις, θα αυξηθεί ο φόρος επί των τόκων, ακόμη και ότι θα απαλλοτριωθεί υποχρεωτικά μέρος των καταθέσεων για να τοποθετηθεί σε λαϊκό ομόλογο, όπως πρότεινε κάποιο ινστιτούτο φορολογικών μελετών."
  Atithasos

Τα τέλη φέρνουν τρικυμία στην Κυβέρνηση μαζί με την αποσυρσή τους

Ράβε ξήλωνε και στα τέλη κυκλοφορίας. 
Αλλό ένα λάθος που παραδέχθηκε επισήμως ο πρωθυπουργός.  
Αλλά ο κόσμος πλήρωσε και άντε να δούμε τι θα γίνει.
Χθες στη καθιερωμένη συνάντηση που είχε για τις γιορτές με τους πολιτικούς συντάκτες ο Παπανδρέου χαρακτήρισε «λάθος» το μοντέλο που ακολουθήθηκε, ένα λάθος το οποίο ...

Ο "άγνωστος ευεργέτης"


Στέλνουμε τα παιδιά μας στο κρατικό σχολείο. 
Όταν αρρωσταίνουμε πάμε στο κρατικό νοσοκομείο, ζητάμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου από το κράτος. 
Έχουμε απαιτήσεις, αλλά οι περισσότεροι από εμάς δηλώνουμε στην εφορία μόλις 12.000 ευρώ εισόδημα το χρόνο. 
Θέλουμε, ζητάμε, απαιτούμε, αλλά τα πάντα τζάμπα. 
Αρκεί να πληρώνει ο διπλανός μας και όχι εμείς. 

Ο φοροφυγάς διαπράττει έγκλημα σε βάρος της πατρίδας και των συμπολιτών του. Η αρχή αυτή υπάρχει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες. Στην Ελλάδα, όμως, επικρατούν άλλα ήθη και έθιμα.  
Η φοροδιαφυγή είναι εθνικό σπορ, κλέβουμε δίχως ενδοιασμούς ο ένας τον άλλον και αισθανόμαστε, μάλιστα, και μια βαθιά εσωτερική ικανοποίηση γι΄ αυτό.

Παρ΄ όλα αυτά, θέλουμε κάποιος να πληρώνει το δάσκαλο στο σχολείο, το γιατρό στο νοσοκομείο. Ποιος είναι αυτός ο κάποιος; Έλα μου ντε! Χρόνια τώρα τον ...

Μαζί με τον Δήμαρχο θα ψάχνουν και τις ...700.000 ευρώ! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ


Σοβαρές πληροφορίες αναφέρουν ότι:
Ο Δήμος Παγγαίου είχε τον ετήσιο οικονομικό έλεγχο από Ορκωτούς Ελεγκτές, σύστημα που εφαρμόζεται στον Δήμο από το 2003, μαζί με το Διπλογραφικό Λογιστικό Σύστημα, το οποίο καθιερώθηκε από τον προηγούμενο Δήμαρχο κ. Παράσχο Σιμούδη, παρά τ’οτι δεν είχε την υποχρέωση, λόγω του μικρού μεγέθους του Δήμου του (πληθυσμός κάτω των 5.000 κατοίκων).
Στον έλεγχο διαπιστώθηκε έλλειμμα στο Ταμείο του Δήμου άνω των 700.000 ευρώ, τα οποία και έπαιρνε σταδιακά, σε μετρητά, ο Δήμαρχος από 1/1/2007, όπως λέει ο ταμίας!
Ζητήθηκε από τους Ορκωτούς Ελεγκτές η κάλυψη αυτού του ποσού, μέχρι τις 28/12/2009 και έκτοτε ο Δήμαρχος …αγνοείτε!

Έρχεται και το κτύπημα από την αύξηση του Φ.Π.Α. ...


Όπως σας το είχαμε γράψει, εδώ, πριν δύο μήνες, στις 31/10!


Κίνημα βουλευτών ΠΑΣΟΚ κατά αύξησης του ΦΠΑ 

 


Η μη διάψευση της πρόθεσης της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ, όπως εκφράστηκε από εκμυστηρεύσεις του Γιώργου Παπανδρέου σε δημοσιογράφους, και μάλιστα στο θεσμικό περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες  υπάρχει σε εξέλιξη κίνημα βουλευτών που εκτιμούν ότι μια τέτοια επιλογή θα έχει μοιραίες και μη αναστρέψιμες συνέπειες για την αξιοπιστία της Κυβέρνησης.
Θυμίζουν μάλιστα ότι προεκλογικά ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δεσμευτεί ρητώς ότι ο συντελεστής του ΦΠΑ δεν θα αυξηθεί.
Και σπεύδουν να επισημάνουν ότι ο κόσμος δεν θα πειστεί ότι οι συνθήκες της οικονομίας είναι πολύ χειρότερες από εκείνες που εκτιμούσε το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να καταφεύγει σε τέτοιου είδους μέτρα.
Ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μάλιστα σχεδιάζουν να ζητήσουν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Χρήστο Παπουτσή να βγει μπροστά, όπως έκανε και πριν από μερικές εβδομάδες για όσους έχουν αποδοχές μέχρι 2.000 ευρώ, προκειμένου να υπερασπιστεί τον κοινωνικό χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ.

Σχέδιο για Φορολογία στα ποτά, τσιγάρα, καύσιμα, ακίνητα και Φ.Π.Α.

Πέντε νέους φόρους και μία... διόρθωση φέρνει το 2010, με την κυβέρνηση να ζυγίζει από τη μία τις ανάγκες του προϋπολογισμού και από την άλλη τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις για τα πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας στα Ι.Χ.  
Αύξηση ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και ποτά από την 1η Ιανουαρίου, αύξηση των φόρων στα καύσιμα, αλλά και αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων περιλαμβάνει η ατζέντα της κυβέρνησης, η οποία μελετά παράλληλα επέκταση του ΦΠΑ και σε άλλες κατηγορίες επαγγελματιών που σήμερα εξαιρούνται (γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι). 
Ως σενάριο έκτακτης ανάγκης, άλλωστε, προβάλλει το ενδεχόμενο αύξησης των συντελεστών του ΦΠΑ, ενδεχόμενο το οποίο δεν...

Χρυσόστομος Σμύρνης, η Πατριωτική δράση του, το μαρτύριό του και το τέλος τού μικρασιατικού Ελληνισμού

- Εσύ είσαι ο παπάς, που βρίζει τους Τούρκους; Γουρούνι, θα δεις τι τιμωρία σου ετοιμάζω! Εσύ κι οι Έλληνες σου είστε Λαός χαμάληδων∙ και χαμάληδες θα σε δικάσουν!
-Kαι όμως, δεν μίλησε, δεν παρακάλεσε για έλεος, δεν καταράστηκε τα μιάσματα αυτά του ανθρωπίνου γένους. Μόνο καρτερικά περίμενε το τέλος, για να πει, ίσα λίγο πριν ξεψυχήσει: «Θεέ μου...».

Συντάκτης: Μηνάς Κασσιμάτης
antibaro.gr


Χρυσόστομος Σμύρνης, μια ακόμα εκ των ηρωικών μορφών της Εκκλησίας μας, από έναν μακρύ κατάλογο θυσιασθέντων ιερωμένων και δη ιεραρχών, συνέδεσε την τύχη του με την τύχη τού ...

H φωτογραφία της εβδομάδας


Η παραπάνω φωτογραφία είναι εξαιρετικά αφιερωμένη στην στρατηγική ψυχραιμία του κ.Βενιζέλου και στο πλεόνασμα ειρήνης του "dongfire" κυρίου Μπεγλίτη...

Το εικονιζόμενο patch "κοσμεί" το μπράτσο ενός ιπταμένου της 162 Filo της συμμαχικής -κατά τα άλλα- ΤΗΚ η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση Πανόρμου (Βandirma) .
Η συγκεκριμένη μοίρα πετάει με F-16 Block 40 και το κωδικό της όνομα είναι Ζipkin δηλαδή "καμάκι"...

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Νομιμοποιήσατε...τον κλέφτη!

Καλή η προσπάθεια του Οικονομικού Επιτελείου της Κυβέρνησης - για το μέτρο των αποδείξεων μιλάω – αλλά να δούμε τι πουλιά θα πιάσει. Προσωπικά από την ημέρα που μπήκα στην αγορά εργασίας – πριν από πάρα πολλά χρόνια βέβαια – νοιώθω ότι βρίσκομαι πάνω σε ένα χειρουργικό τραπέζι από το οποίο περνούν κατά διαστήματα επίδοξοι χειρούργοι προσπαθώντας να με θεραπεύσουν. Κάπως έτσι πιστεύω είναι και η Ελληνική Οικονομία.
Κι όμως, λεφτά υπάρχουν!
Είχε δίκιο ο κύριος πρωθυπουργός και ξέρει που είναι, όπως και εμείς ξέρουμε. το πρόβλημα είναι πώς θα τσιμπήσεις τους κατέχοντες αυτά.
Μια λύση είναι να νομιμοποιήσει τον κλέφτη. κατά κάποιο τρόπο το είπε ο...

Το "μπάχαλο" ζει και βασιλεύει..!

Η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στις εφορίες και τις νομαρχίες της χώρας αναδεικνύει, δυστυχώς, το αληθινό πρόσωπο του ελληνικού κράτους, οι δομές του οποίου είναι – τουλάχιστον - εχθρικές προς τους πολίτες. 
Η "πράσινη" φιλοσοφία της κυβέρνησης και τα μέτρα που την συνοδεύουν έχουν δημιουργήσει απίστευτο "μπάχαλο" στις δημόσιες υπηρεσίες και βέβαια την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών οι οποίοι σπεύδουν να καταθέσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, καθώς μια απλή αριθμητική πράξη τούς δείχνει ότι τα τέλη κυκλοφορίας που πρέπει να πληρώσουν είναι περισσότερα από την αξία του αυτοκινήτου τους.
Πρόχειρες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι ιδιοκτήτες που έχουν καταθέσει τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, ξεπερνούν τις 100.000.
Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγάλος, δεδομένου ότι η ...

Αντώνης ο ανύπαρκτος, Γιώργος ο επικίνδυνος


Πόσο κοστίζει ένας καλός ύπνος στην Ελλάδα;

Η σημερινή πολιτική κατάσταση στην χώρα, είναι ο κύριος (αν όχι ο μοναδικός) υπαίτιος της πολυεπίπεδης κρίσης που είμαστε υποχρεωμένοι, ως κράτος και ως έθνος, να αντιμετωπίσουμε.
Τώρα που έπεσε «ο κουρνιαχτός», αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε πως τελικά το πριν ήταν άσχημο, αλλά δυστυχώς το σήμερα είναι κατά πολύ χειρότερο…
Γνωρίσαμε δύο εκλογικές περιόδους, μέσα από τις οποίες αναδείξαμε πρωθυπουργό (κατά το Σύνταγμα υπεύθυνο για την προστασία της χώρας και των πολιτών της), αλλά και αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης (κατά το Σύνταγμα, εν δυνάμει πρωθυπουργό και άμεσο μοχλό πίεσης προς αποφυγήν τυχόν κυβερνητικών «ατασθαλιών»)…

Στο ΠαΣοΚ γνωρίζουν από ...ζύγι !

Αντίβαρο στους «σημιτικούς» ο ΠανάρετοςΟ υφυπουργός Γιάννης Πανάρετος αποτελεί το αντίβαρο στο «σημιτικό κατεστημένο», που σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχει επικρατήσει στο υπουργείο Παιδείας.
Ο διαχρονικός και στενότατος συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, αποτελεί τον «εγγυητή του παπανδρεϊσμού» σε έναν ιδιαίτερα κρίσιμο για την...

Ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνίδι της Κυβέρνησης...

Συγκυβερνάμε!

Το πήρατε χαμπάρι;

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάποιοι συμπολίτες μας έχουν πάρει στα σοβαρά το θέμα της συγκυβέρνησης και συν-διαβουλεύονται δημόσια στο opengov.gr
Αναρωτιέμαι, διαβάζει κανείς από την κυβέρνηση τα σχόλια αυτά; 
Κι αν τα διαβάζει, άραγε τα ταξινομεί ώστε να βγει κάποιο συμπέρασμα για να τροποποιηθεί η κυβερνητική πολιτική; Θα μου πείτε κάνω αφελείς ερωτήσεις. 
Θα χρειάζονταν επιτροπές ακριβοπληρωμένων αργόσχολων – κούφια η ώρα που τ’ ακούει – για να μελετήσουν, να αξιολογήσουν, να ταξινομήσουν και να παραδώσουν στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας πορίσματα για το κάθε προτεινόμενο νομοσχέδιο.

Έχω την εντύπωση, και μακάρι να κάνω λάθος, ότι όλος αυτός ο ντόρος για δημόσια διαβούλευση είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνίδι της Κυβέρνησης για να μας πείσει ότι αφουγκράζεται το λαό. 

Συγχρόνως είναι κι ένα είδος ομαδικής ψυχοθεραπείας του παραγκωνισμένου πολίτη που...

Βούλιαξε η Δράμα - Κοσμοπλημμύρα για την Ονειρούπολη!
Δεκάδες χιλιάδες οι επισκέπτες της Ονειρούπολης
Θ. Μαργαρίτης «Η Δράμα ποτέ δεν ξαναείδε τόσο κόσμο. Η επισκεψιμότητα έσπασε κάθε ρεκόρ»

Με τεράστια συμμετοχή επισκεπτών απ' όλη την Ελλάδα, συνεχίστηκε η Ονειρούπολη στο Δημοτικό Κήπο και στην πλατεία Ελευθερίας.
Δεκάδες χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες που βρέθηκαν στη Δράμα από κάθε γωνιά της χώρας και ανακάλυψαν τα χρώματα και τα αρώματα μιας γιορτής και την μαγεία των Χριστουγέννων. Κυριολεκτικά η Δράμα βούλιαξε από κόσμο.


Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης σε δηλώσεις του ανέφερε  
« Αυτό που ζήσαμε το τριήμερο των Χριστουγέννων ήταν ανεπανάληπτο. Η Δράμα ποτέ δεν ξαναείδε τόσο κόσμο. Η επισκεψιμότητα έσπασε κάθε ρεκόρ. Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν στην Ονειρούπολη, παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις, έζησαν την ...

Η μεγάλη μας "βιομηχανία του Τουρισμού" χρειάζεται...

... ποιότητα η οποία προϋποθέτει αξιολόγηση και σύγκριση

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία 22.12.10 ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος δήλωσε:
Το γνωστό μας, όπως μέχρι σήμερα σύνθημα, ‘ήλιος και θάλασσα’ δεν αρκεί. Πρέπει να προσθέσουμε σε αυτό τη λέξη ποιότητα.
Οι τουριστικές υποδομές της Ελλάδας πάσχουν από ποιότητα και είναι καιρός, επιτέλους, να υπάρξει κάποιος προβληματισμός για το ζήτημα αυτό.
Η ποιοτική αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών προϋποθέτει δύο βασικές λειτουργίες: 
την αξιολόγηση και την σύγκριση.
Η αξιολόγηση προσφέρει ένα αντικειμενικό σύστημα μέτρησης και ...

Οι Λαθρεπιβάτες της Κυβέρνησης!

Δεν υπήρχε αμφιβολία, πως κάπως έτσι θα γινότανε : το εκλογικό αποτέλεσμα θα έμπαινε γρήγορα στην άκρη, οι ηττημένοι, (μερικοί και αγρίως ξεφωνημένοι), θα επανέκαμπταν, άνετοι και ωραίοι, ως κριτές και επικριτές και οι νικητές θα στήνονταν στον τοίχο !
Στην …αθάνατη ιδιομορφία της Ελλάδας, το πάνω – κάτω, έρχεται πολύ πιο γρήγορα, στην περίπτωσή μας ήρθε σε λιγότερο από δύο μήνες !
΄Ολα μπορεί να κατανοηθούν, από την προκλητική αφασία – αμνησία της ...

Τα ορόσημα της οικονομίας στο πρώτο κρίσιμο δίμηνο


Τι θα γίνει Ιανουάριο – Φεβρουάριο στο μέτωπο της οικονομίας. Ποιες κινήσεις έχουν προγραμματισθεί και ποιες …επισκέψεις έχουν ανακοινωθεί

Πολύ κρίσιμο θεωρείται και είναι για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το πρώτο δίμηνο του 2010. Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια του θα κριθεί εν πολλοίς ολόκληρη η χρονιά που έρχεται. Οι σταθμοί των επόμενων 60 ημερών, πολλοί. 
Σημειώστε τους σημαντικότερους:

- Κατ’ αρχήν στις 19 Ιανουαρίου θα πρέπει να ...

Ποια η διαφορά της ιθαγένειας από την υπηκοότητα;


Ύποπτη η απόδοση Ιθαγένειας και όχι Υπηκοότητας...!

Μας προξένησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια λεπτομέρεια που δεν σχολιάστηκε από πολλούς σε ότι αφορά τις βλέψεις του ΠΑΣΟΚ για απόδοση ιθαγένειας στους (λαθρο) μετανάστες…! Γνωρίζαμε μέχρι τώρα ότι όταν ένα παιδί μεταναστών γεννηθεί για παράδειγμα …στην Γερμανία, αποκτά την Γερμανική υπηκοότητα..!
Εδώ εμείς, σύμφωνα με το εθνοκτόνο σχέδιο του κ. Παπανδρέου θα δώσουμε την Ελληνική ιθαγένεια…! 
Κανείς λοιπόν στα «έγκυρα» και «έγκριτα» Μ.Μ.Ε δεν στάθηκε σε αυτήν την…

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Τι άλλο θα μας σερβίρουν ως "δημοκρατία" !

Αυτό δεν είναι πραξικόπημα, σύντροφοι;


Προς τους φίλους του ιστολογίου που είναι και φίλοι του ΠΑΣΟΚ: ποιά είναι η θέση σας όσον αφορά την παρουσία του αρχιεπισκόπου Ελλάδας στο υπουργικό συμβούλιο;

Αν ήταν πραξικόπημα η απόρριψη της υποψηφιότητας της Φ. Γεννηματά το 2007, όπως ισχυρίστηκε το ΠΑΣΟΚ.  Αν ήταν πραξικόπημα οι λαθροχειρίες της ΝΔ κατά την ...

Τι Ασπασία, τι Σία


Του Ρεπόρτερ
H μόδα των «call girls» ξεκίνησε, στο Παρίσι την δεκαετία του ‘60 και μεσουράνησε τη δεκαετία του ‘80 με τn διάσημη «μαντάμ Κλωντ». Πανέμορφα – και κuρίως καλλιεργημένα – τα κορίτσια της μαντάμ («τσατσά» θα την αποκαλούσαν κάποιοι ανυποψίαστοι ή κακεντρεχείς Έλληνες) μπορούσαν να σταθούν άνετα δίπλα σε πρωθυπουργούς και ζάπλουτους επιχειρηματίες; και να ικανοποιήσουν όλες τους τις ανάγκες, ενίοτε δε και τις πνευματικές.
Εκτός από την ομορφιά. κοινό χαρακτηριστικό όλων ήταν ότι αποτελούσαν τον ιδανικό τύπο της ερωμένης, που προσφέρει συναισθηματική και σεξουαλική ικανοποίηση στο σύντροφό της, χωρίς να ζητά τίποτα περισσότερο από ...

Οι 100 πρώτες ημέρες φεύγουν, οι 100 κρίσιμες έρχονται…

Λιγότερο από τρεις εβδομάδες μένουν για να περάσουν οι περιβόητες "100 πρώτες ημέρες" της κυβέρνησης, όρος πρωτόγνωρος, μα τόσο οικείος (μετά από τόσες επικλήσεις) πια για τους Έλληνες. 
Οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν για την ημερομηνία-σταθμό ήταν πολλές και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν ο απολογισμός θα είναι θετικός ή αρνητικός

Η αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον στις πρώτες 80 ημέρες διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ ...

Η αρχή μιας νέας δεκαετίας...το τέλος των υψηλών προσδοκιών

Του Γιάννη Δαραβίγκα
 
Με την έλευση του 2010 σηματοδοτείται η απαρχή της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα. 
Έχω την αίσθηση ότι αυτή θα είναι η δεκαετία των τετελεσμένων γεγονότων και των ανεκπλήρωτων προσδοκιών.
Τα τελευταία είκοσι χρόνια οι ανατροπές, τα απρόσμενα γεγονότα, οι κοινωνικές, οικονομικές, θρησκευτικές και πολιτικές εντάσεις μονοπωλούσαν την καθημερινότητα των κατοίκων του φιλόξενου πλανήτη μας, όχι ως σημαντικές ειδήσεις στα Μ.Μ.Ε. αλλά ως μονότονη και ενοχλητική πολλές φορές ρουτίνα εκπλήξεων, ταραχών και φτηνών διεκδικήσεων. 
Εξαίρεση απετέλεσαν δυο γεγονότα που οι συνέπειές τους επηρέασαν την κοινωνική, οικονομική, πολιτική και στρατιωτική ισορροπία παγκοσμίως. 
Αναφέρομαι στην κατάρρευση του λεγομένου υπαρκτού σοσιαλισμού και στην ενοποίηση των Γερμανιών, και βεβαίως στην ...

Τσάμπα μάγκες οι...«φίλοι του λαού».

Στην κυβέρνηση οι περισσότεροι δείχνουν να έχουν πλέον αντιληφθεί, ότι η διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι απλά ένας υγιεινός περίπατος ανάμεσα στην πράσινη ανάπτυξη, τη «λογοδοσία» και το «κουβέντα να γίνεται» στο opengov.gr...
Άρθρο του κ.Ιωάννη Νικολάου,
Πρώην Διοικητή του ΟΑΕΔ.
.
Στην κυβέρνηση οι περισσότεροι έχουν πλέον αντιληφθεί, ότι η διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι υγιεινός περίπατος ανάμεσα στην πράσινη ανάπτυξη, τη «λογοδοσία» και το «κουβέντα να γίνεται» στο opengov.
Kυβερνώ σημαίνει βάζω τα χέρια μου στη «μουτζούρα» της θλιβερής συχνά ελληνικής πραγματικότητας.

Kυβερνώ σημαίνει έχω σχέδιο, αναλαμβάνω ευθύνες, παίρνω δύσκολες και συχνά μη δημοφιλείς αποφάσεις, συγκρούομαι με κοινωνικές ομάδες και πολιτικούς αντιπάλους, πείθω την κοινωνία για την ορθότητα της πολιτικής μου, λύνω προβλήματα μικρά και μεγάλα.
H...

Το "βαθύ κράτος" του ΠαΣοΚ και η Διαφθορά...!

Ανακοίνωση «Πρώτου Θέματος» για τα «δωράκια» των 2.500 ευρώ σε υπουργούς και την «πριβέ» πτήση βουλευτών προς Θεσσαλονίκη

Σε σχέση με τον καταιγισμό υπουργικών ανακοινώσεων που προκάλεσε το ρεπορτάζ για τα μέλη της κυβέρνησης οι συνεργάτες των οποίων αποδέχθηκαν ακριβό φορητό υπολογιστή ως χριστουγεννιάτικο δώρο εταιρείας, το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» θα ήθελε να σχολιάσει τα εξής: 

«Με κατάπληξη, αλλά και με κατανόηση λόγω Χριστουγέννων, αντιμετωπίσαμε τις κραυγές ορισμένων μελών της κυβέρνησης, συνεργάτες των οποίων αποδέχθηκαν για λογαριασμό τους πανάκριβα χριστουγεννιάτικα δώρα.  Πρόκειται για ...

Τα πρώτα σύννεφα από τις επιλογές του Πρωθυπουργού !

Μουρμούρες για την «ομάδα Γιώργου»

 


Τα πρώτα σύννεφα κατά προσωπικών επιλογών του Γιώργου Παπανδρέου, έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Η πολιτική ηγεμονία του Πρωθυπουργού δεν επιτρέπει ...