Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ο κύριος Κώστας και ο γιός του ο ΦάνηςΟ κύριος Κώστας ήταν παιδί της κατοχής. Μόλις δεκαπέντε χρονών, στο τέλος του εμφυλίου ρίχτηκε στη βιοπάλη. 
Με σκληρή δουλειά 16/7/365 (όπως συνηθίζεται στις μέρες μας να εκφράζεται), κατάφερε μετά από δέκα χρόνια να στήσει μια μικρή βιοτεχνία.
Με χίλια ζόρια, με θυσίες, με ξενύχτια και χωρίς κανέναν μπάρμπα στην Κορώνη, το ’79 κατάφερε να στήσει ένα μικρό εργοστάσιο. 
Τελαράδικο ή αλλιώς κιβωτιοποιία. Μεταποίηση αλλά με πρώτες ύλες ελληνικές και 100% προστιθέμενη αξία. Και το τελικό προϊόν 100% εξαγώγιμο. 
Μια τσίλικη δουλίτσα, με προοπτικές, νοικοκυροσύνη και σωστή διαχείριση. 
Ο κύριος Κώστας έφτυσε για πολλά χρόνια ιδρώτα και αίμα, μέχρι να...

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Η τέχνη του πολέμου

Η Τέχνη του Πολέμου είναι ένα από τα αρχαιότερα βιβλία στρατιωτικής στρατηγικής στον κόσμο. 
Είναι το πρώτο κι ένα από τα πιο επίτυχημένα έργα για τη στρατηγική και άσκησε τεράστια επιρροή στην Ανατολική και Δυτική στρατιωτική σκέψη, επιχειρηματικές τακτικές αλλά ακόμα και σε άλλους τομείς.
Είναι μια κινεζική στρατιωτική πραγματεία που γράφτηκε κατά τη διάρκεια του 6ου αιώνα π.Χ. από τον Σουν Τζου. Αποτελείται από 13 κεφάλαια, καθένα από τα οποία καταπιάνεται με μια πτυχή του πολέμου, έχει χαρακτηριστεί ως καθοριστικό έργο για τις στρατιωτικές στρατηγικές και τακτικές της εποχής του.
Ο Sun Tzu δεν...

Στα 65 δισ. ευρώ το κόστος της διαφθοράς

Είναι «γροθιά στο στομάχι» οι αποκαλύψεις του «Εθνους της Κυριακής» με τα στοιχεία για τις απάτες στα Ασφαλιστικά Ταμεία και προκαλούν οργή, αλλά και πόνο. 
Οργή για όσους κάλυπταν τους απατεώνες και πόνο καθώς συνειδητοποιούμε ότι εάν οι αρμόδιοι έκαναν απλά τη δουλειά τους και εάν η Δικαιοσύνη είχε αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, η Ελλάδα δεν θα είχε οδηγηθεί στο χείλος του γκρεμού.
Προσωπικά το δημοσίευμα με συγκλόνισε και είμαι βέβαιος πως οι άνθρωποι της τρόικας στην Αθήνα το μετέφρασαν και το έστειλαν στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες.
Σκέφτομαι τη στιγμή που θα το...

Η Ευρώπη ακόμα δεν είναι έτοιμη να αυτοκτονήσει

Ξέρετε ποιος μου είπαν ότι είναι ο πιο διάσημος Έλληνας στην Γερμανία;  
Ο Γιώργος Τράγκας.
Όπως υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα που καλλιεργούν ένα αντί-Γερμανικό κλίμα, έτσι και στην Γερμάνια, υπάρχουν διάφοροι και διάφορα μέσα που καλλιεργούν ένα ανθελληνικό κλίμα.
Και όπως όλοι οι Έλληνες δεν συμμερίζονται τις απόψεις του κυρίου Τράγκα, έτσι και όλοι οι Γερμανοί δεν συμμεριζόταν τις δηλώσεις διαφόρων που ομιλούν κατά της Ελλάδας.
Ο δε αντί-καγκελάριος της Γερμάνια (Philipp Rösler), που ίσως είναι ο πιο γραφικός πολιτικός της Γερμάνια αυτή την εποχή, δεν του δίνει κανείς σημασία ...

Κρίμα κ. Σαμαρά, ντροπιάζεις την Ελλάδα !


Ντροπιάζεις την Ελλάδα, τι σοι πρωθυπουργός είσαι εσύ;
Ταξιδεύεις σε Γερμανία και Γαλλία για να συναντήσεις τις πολιτικές ηγεσίες των δυο αυτών χωρών, μόνο με δυο χιλιάδες ευρώ (2.000) ευρώ..!
Δεν έχεις για παράδειγμα τα 10δες γεμάτα χλιδή ταξίδια του προκατόχου σου;
Δεν θυμάσαι το κύρος και την αξιοπιστία που απέκτησε η χώρα μας διεθνώς;
Τι νομίζεις ότι θα πετύχεις με... 2.000 ευρώ;
Ούτε το ένα χιλιοστό από αυτά που πέτυχε ο προκάτοχος σου, να το θυμάσαι καλά αυτό, θα πετύχεις!
Οι πολιτικοί για να έχουν αξία, πρέπει να ξοδεύουν αρκετά ευρώ, έχοντας και καμιά 100ριά Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις από πίσω τους…
Και όλα αυτά γιατί διαβάσαμε στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" ότι για το εν λόγω ταξίδι σου εγκρίθηκαν μόνο 2000 ευρώ για τα έξοδα του...

Μια νέα ασθένεια επικίνδυνη όσο το AIDS ανακάλυψαν ερευνητές στην Ασία

Μια νέα ασθένεια επικίνδυνη όσο το AIDS ανακάλυψαν ερευνητές στην Ασία.  
Τα αίτια της μυστηριώδους ασθένειας, που δεν έχει καν ακόμη επίσημο όνομα, προκαλεί ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος αναγνωρίστηκε και τα αίτιά της παραμένουν άγνωστα, με τους επιστήμονες να σηκώνουν μέχρι στιγμής τα χέρια ψηλά για μια πιθανή θεραπεία.
Η ανοσοανεπάρκεια που προκαλεί ...

Τυχερός ο Σαμαράς... Έχει τα κέφια της η Μέρκελ... Είναι στα χάι της!

Σε καλή περίοδο … θα πετύχει την Γερμανίδα Καγκελάριο ο Σαμαράς


Σπάνιο, αλλά αυτό τον καιρό η Μέρκελ έχει τα κέφια της. 
Είναι στα πολύ χάι της γιατί για πέμπτη χρονιά το περιοδικό Forbes την κατέγραψε ως την πιο ισχυρή γυναίκα του πλανήτη.
Σίγουρα θα το γιόρτασε η Μέρκελ, γιατί αυτή την περίοδο μια τέτοια διάκριση την είχε μεγάλη ανάγκη.
Η συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά, ξεκινά σε...

Φαλάκρα τέλος. Είναι γεγονός!

Λίγους μήνες πριν, ομάδα ερευνητών στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι εντόπισε τα γονίδια που σχετίζονται με την φαλάκρα. Σύντομα στις αγορές το... αντίδοτο!
Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε από την παραπάνω ομάδα ερευνητών πως βρίσκονται σε συζητήσεις με φαρμακευτικές εταιρείες για την ανάπτυξη....
μιας θεραπείας, η οποία μπορεί να είναι έτοιμη και να κυκλοφορήσει στην αγορά κάποια στιγμή εντός της προσεχούς διετίας
Οι περισσότεροι άνδρες χάνουν μεγάλο μέρος από τα μαλλιά τους στη μέση ηλικία ενώ το 80% των...

Η Γερμανία δοκιμάζει τα όρια της Ευρώπης

Επειδή δεν πρόκειται φυσικά για σύμπτωση, 

αρχίζει να καταντά εξαιρετικά κουραστική ως τακτική συνήθεια, η στρατηγική της πολιτικής ηγεσίας της Γερμανίας να ναρκοθετεί και να ακυρώνει τις προσδοκίες πριν από κάποια σημαντική συνάντηση ή συνεδρίαση ευρωπαϊκού οργάνου, μην αφήνοντας πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το ζητούμενο γύρισμα της σελίδας.
Αυτή τη φορά, και λίγο πριν την συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ, η ίδια η Γερμανίδα Καγκελάριος ήρθε να προεξοφλήσει ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε «τελική λύση» για το ελληνικό πρόβλημα, τουλάχιστον στην παρούσα χρονική και πολιτική συγκυρία...

Η μισή Ευρώπη έχει κρίση και η Γερμανία πλεόνασμα 8 δισ...!

Πλεόνασμα καταγράφηκε το πρώτο εξάμηνο στη Γερμανία παρά το ότι την περίοδο αυτή στην ευρωζώνη κλιμακώθηκε η κρίση χρέους, με την Ισπανία να γίνεται το επίκεντρό της, ενώ επιβραδύνθηκε ο ρυθμός της ανάπτυξής της.
Σύμφωνα με στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας, τόσο η ιδιωτική κατανάλωση όσο οι εξαγωγές καθ' όλο το β' τρίμηνο του τρέχοντος έτους αυτού αυξήθηκαν κατά 0,30%-0,40%, κατά τι λιγότερο από το 0,50% του πρώτου τριμήνου φέτος.
Παράλληλα, τα φορολογικά έσοδα επίσης σημείωσαν αύξηση, ενώ θετική υπήρξε η διαμόρφωση των συνθηκών στη...

Μέχρι το μεσημέρι θα ζητηθεί η άρση ασυλίας του Γ. Παπανδρέου!

Η ώρα της κρίσης πλησιάζει για τον Γιώργο Παπανδρέου για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος της χώρας και του Εθνους: 
Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου 
αναμένεται να ζητήσει μέχρι το μεσημέρι ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.
Εμείς σας ενημερώσαμε νωρίς χθες το μεσημέρι ότι:«Κλείδωσε» η Εξεταστική για εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πεπόνης αναμένεται να μεταβεί σήμερα στη Βουλή για να παραδώσει το αίτημα...

Με στόχο να ανακτήσει την αξιπιστία της χώρας, το ταξίδι του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά!

Η κρίσιμη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ

Με την Ανγκελα Μέρκελ συναντάται σήμερα το πρωί στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε μία προσπάθεια να πείσει τόσο την Γερμανίδα καγκελάριο, όσο και το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ με τον οποίο θα συναντηθεί το Σάββατο στο Παρίσι, ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, καθώς και να βολιδοσκοπήσει προθέσεις για το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
Το ραντεβού με την Αγκελα Μέρκελ είναι στις 11:45 το πρωί...

Καρτέλ 15ετίας είχαν στήσει δέκα ελληνικές πτηνοτροφικές επιχειρήσεις
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποκάλυψε πως 
εδώ και 15 χρόνια είχε στηθεί μία απίστευτη για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση καρτέλ, στην οποία φέρεται να εμπλέκονται οι 10 μεγαλύτερες ελληνικές πτηνοτροφικές επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους» οι εταιρείας είχαν καταφέρει να ελέγχουν το 70% της συνολικής αγοράς πουλερικών και με συντονισμένες κινήσεις καθόριζαν και ανέβαζαν τις τιμές στο νωπό και κατεψυγμένο κοτόπουλο, σε χονδρέμπορους, σούπερ μάρκετ, ψησταριές και κρεοπώλες...

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

«Eλπίζω οι έλληνες να μην μετανοήσουν στο μέλλον για την σημερινή τους επιλογή»

Μια χώρα μικρή, σχετικά φτωχή, αλλά νοικοκυρεμένη, με μικρές σχετικά δυνατότητες αλλά με αισιοδοξία, σχέδια, αυτοπεποίθηση και προοπτικές. 
Αυτή ήταν η Ελλάδα του 1981. 
Μια χώρα κατεστραμμένη, διεθνώς ανυπόληπτη, με καταρρακωμένη υπερηφάνεια και δίχως σχεδόν καθόλου αυτοεκτίμηση κι εμπιστοσύνη στον εαυτό της. 
Αυτή η περιγραφή σκιαγραφεί την Ελλάδα του σήμερα. 
Μέσα σε τριάντα χρόνια τα φιλόδοξο ταξίδι προς την ευημερία κατέληξε σε εφιάλτη βγαλμένο μέσα από τις σελίδες μυθιστορήματος φρίκης. 
Τι πήγε στραβά; 
Τι ακριβώς έφταιξε;...

«Κλείδωσε» η Εξεταστική για εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας

Τα τραγικά γεγονότα του χειμώνα και της άνοιξης του 2010 
που οδήγησαν στην
εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας με την είσοδο του ΔΝΤ στην δημοσιονομική διαχείριση της χώρας και
την εν συνεχεία προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης 
θα αποτελέσουν τελικά αντικείμενο εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, με ρόλο ανάλογο αυτό που είχαν οι εξεταστικές επιτροπές και τα δικαστήρια μετά την περίοδο της Κατοχής '41-'44 για αυτούς που παρέδωσαν τη χώρα στους Γερμανούς και στην τριμερή κατοχή.
Κεντρικά πρόσωπα στην εξεταστική επιτροπή θα είναι ασφαλέστατα ο πρώην πρωθυπουργός...

"Μαύρη" έκθεση Citigroup: "Στο 10% οι πιθανότητες της Ελλάδας να μείνει στο ευρώ"

H πλέον "μαύρη" έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας
εδώ και αρκετούς μήνες, δημοσιεύθηκε πριν λίγη ώρα, προέρχεται από το τμήμα αναλύσεων του αμερικανικού κολοσσού Citigroup και ούτε λίγο, ούτε πολύ, δίνει στην Ελλάδα πιθανότητα παραμονής στην ευρωζώνη, μόλις 10%! 
«Συνεχίζουμε να θεωρούμε πιθανό ότι η Ελλάδα θα βγει από τη ζώνη του ευρώ, θα συμβεί δηλαδή το λεγόμενο Grexit, τους επόμενους...

Τα γυρίζει σήμερα ο Independent για τον Σαμαρά...

Μέρκελ Σαμαρας Ολάντ
Τα γυρίζει σήμερα ο Independent που μετά τον χθεσινό πηχαίο τίτλο για την Ελλάδα που κουνάει το... τενεκεδάκι της ζητιανιάς, επανέρχεται και γράφει πως: 
«Ο Σαμαράς αξίζει μια δίκαιη ακρόαση»  
αναφορικά με τις συναντήσεις που θα έχει την Ευρώπη με την Α. Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.
Χθες η εφημερίδα έγραφε ότι ο Έλληνας ασθενής επιστρέφει για περισσότερη βοήθεια και τόνιζε:...

Σαμαράς: «Αν δεν πάρουμε τη δόση … τελειώσαμε»


Αν η Ελλάδα δεν λάβει την επόμενη δόση θα χρεοκοπήσει 
ξεκαθάρισε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung που θα δημοσιευθεί σήμερα Πέμπτη.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να καλύψει το κενό ακόμα και αν η επόμενη δόση του πακέτου διάσωσης αποδεσμευτεί μετά τον Οκτώβριο.
Ωστόσο, τόνισε ότι η χρεοκοπία είναι ορατή αν η Ελλάδα δεν λάβει την επόμενη δόση.
Ο κ. Σαμαράς, τόνισε επιπλέον ότι...

Ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο η Άνγκελα Μέρκελ

ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Στην πρώτη θέση της λίστας με τις 100 ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη φιγουράρει η Γερμανίδα Καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τον κατάλογο του περιοδικού Forbes.
Ακολουθεί η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, στην τρίτη θέση βρίσκεται η πρόεδρος της Βραζιλιας, Ντίλμα Ρούσεφ, ενώ στην όγδοη «πλασαρίστηκε» η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Εκτός από...

Φεύγει η εφεδρεία, έρχεται η διαθεσιμότητα

Αλλάζει το όνομα, όχι το αποτέλεσμα
Η εφεδρεία δεν φαίνεται τελικά να έχει μέλλον, μετά και τις αντιδράσεις από τον Φώτη Κουβέλη, αλλά και από την μορφή με την οποία σχεδιάστηκε για να υλοποιηθεί. 
Το οικονομικό επιτελείο όμως είχε έμπνευση και έφερε νέες τακτικές.
Δεν προχωράει η εφεδρεία γι’ αυτό έρχεται η διαθεσιμότητα.
Σε διαθεσιμότητα θα βγαίνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που...

Ασκήσεις ισορροπίας από τον Φώτη Κουβέλη

Η ΔΗΜΑΡ ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ

Στην Αγίου Κωνσταντίνου προσπαθούν να εμφανίζονται αισιόδοξοι
Στην πραγματικότητα όμως  η ΔΗΜΑΡ βαδίζει σε ένα τεντωμένο σκοινί. 
Από τη μια ο κ. Κουβέλης απορρίπτει κατηγορηματικά την εφεδρεία, υπονομεύοντας έτσι την αξιοπιστία του πακέτου των 11,5 δις ευρώ.
Από την άλλη, διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι στηρίζει την κυβέρνηση
Αυτή είναι μια άσκηση ισορροπίας, στην οποία ανά πάσα στιγμή ο κ. Κουβέλης μπορεί να στραβοπατήσει...

«Ανοιχτός» ο Γιούνκερ στο ενδεχόμενο της επιμήκυνσης

«Ανοιχτός» ο Γιούνκερ στο ενδεχόμενο της επιμήκυνσηςΗ «ΚΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ» ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΕΛΙΚΑ

Με τη στρόφιγγα της πληροφόρησης αναφορικά με τις προθέσεις του πρωθυπουργού
ως προς την ατζέντα της συνάντησής του με τον επικεφαλής του Γιύρογκρουπ, να παραμένει ερμητικά κλειστή όλο το προηγούμενο διάστημα, από τα συμφραζόμενα των λεγομένων των συνεργατών του κ. Σαμαρά, αφηνόταν να εννοηθεί ότι κύρια επιδίωξη του Μαξίμου από τη χθεσινή συνάντηση ήταν «μια καλή κουβέντα, δημοσίως, από το στόμα τοου κ. Γιουνκέρ».
Η «καλή κουβέντα», έστω και εν είδει σκωτσέζικου ντους – καθώς πλαισιώθηκε από τα δύσκολα που παραμένουν στο δρόμο μας - ήλθε...

Το «ελληνικό ζήτημα» επί τάπητος στην κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ

Το «ελληνικό ζήτημα» επί τάπητος στην κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ- ΟλάντΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Το θέμα της Ελλάδας αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχουν το απόγευμα της Πέμπτης, η ισχυρότερη γυναίκα στον κόσμο Α. Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ
Ανώτεροι Γερμανοί αξιωματούχοι, που επικαλείται το Reuters, έχουν δηλώσει ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα να δοθεί περιθώριο χαλάρωσης, ενώ και η ίδια η Μέρκελ πάγωσε τις προσδοκίες για εκτεταμένες παραχωρήσεις.«Προσέρχομαι στις συνομιλίες με συναίσθηση του ότι πρέπει να τα καταφέρουμε, ότι κάθε εταίρος τηρεί τις υποχρεώσεις του»...

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Ξεχνιόμαστε γλείφοντας σταγόνες μέλιΥπήρχαν κάποια βιβλία που διαπερνούσαν το θόρυβο της ζωής και σ’ άρπαζαν από τον γιακά για να σου μιλήσουν μόνο για τις πιο μεγάλες αλήθειες. 
Η εξομολόγηση ήταν ένα τέτοιο βιβλίο. 
Σ’ αυτό ο Τολστόι αφηγείτο ένα ρώσικο παραμύθι για έναν άντρα, ο οποίος κυνηγημένος από ένα τέρας πέφτει σ’ ένα πηγάδι. 
Όμως, καθώς ο άντρας πέφτει μέσα στο πηγάδι, βλέπει στον πάτο ένα...

Κραυγή αγωνίας από έναν νέο!

Η ανεργία των νέων στις ηλικίες 15-25 ετών καταρρίπτει πανευρωπαϊκό ρεκόρ.  
Κάπου 60.000 νέοι έχουν εγκαταλείψει την χώρα τα δύο τελευταία χρόνια, φαινόμενο που είχαμε επισημάνει από τις στήλες αυτές στις 16 Ιουνίου 2008!
 

Αυτή δε η διαρροή πτυχιούχων και ερευνητών είναι ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα διότι, από την μια μεριά, είναι πτωχευμένη οικονομικά και, από την άλλη, χάνει πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο και την φαιά του ουσία, σε μία εποχή όπου η γνώση είναι κορυφαίος συντελεστής παραγωγής...

Γρίφος: Η λογική του φαλακρούΟ Σαμψών είναι περήφανος για την πλούσια μακριά κόμη του. 

Γι’ αυτό αρχίζει να ανησυχεί όταν πιάνει την κοπέλα του, την Δαλιδά, να περιεργάζεται το κεφάλι του και να μουρμουρά κάτι περί φαλάκρας. 
Ο Σαμψών σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Κανά, οπότε έχει την πεποίθηση ότι μπορεί να αποδείξει ότι ανεξάρτητα από πόσες τρίχες θα χάσει, δεν θα γίνει ποτέ φαλακρός...

Η σημασία του νερού στην υγεία μας

Το νερό μας διατηρεί στη ζωή, καθώς δεν μπορούμε να επιβιώσουμε χωρίς νερό πάνω από μερικά εικοσιτετράωρα, 

ενώ ο χρόνος αντοχής σε συνθήκες έλλειψης τροφής μπορεί να φτάσει και τις 50 ημέρες.  
Σε σταθερές περιβαλλοντικές συνθήκες, ένας υγιής ενήλικας προσλαμβάνει και αποβάλλει περίπου 2 -3 λίτρα υγρών ημερησίως, ποσότητα που αντιστοιχεί σε 8 με 12 ποτήρια υγρών. 
Βάσει αυτών των δεδομένων, προέκυψε και η εμπειρική σύσταση για 8 έως 12 ποτήρια νερού/ημέρα, χωρίς ωστόσο η...

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός της χώρας!


Το γεγονός ότι στην ΕΕ το σενάριο της εξόδου μας από την ευρωζώνη κερδίζει οπαδούς δεν οφείλεται τόσο στην οικονομική κατάσταση της χώρας, όσο στην σχεδόν πλήρη ανεπάρκεια της δημόσιας διοίκησης να ανταποκριθεί στο κοινοτικό κεκτημένο και τις πολιτικές του προεκτάσεις.
 

Ο κ.Τ.Χ. είναι από τους κορυφαίους συμβούλους-εταίρους μεγάλης εταιρείας παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλών, οι πελάτες της οποίας   –ασφαλιστικά ταμεία, κυρίως– διαχειρίζονται 20 δισεκατ. δολλάρια κεφάλαια. Σημαντικό μέρος αυτών συναρτάται με τις οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και ιδιαιτέρως στο βαλκανικό και κεντροευρωπαϊκό κομμάτι...

Σάλος σε παραλία! Πολίτης διέκοψε δημόσιο αυνανισμό Πακιστανού

alt
Σοκ και δέος  
ένιωσαν το απόγευμα της Δευτέρας 20 Αυγούστου, γύρω στις 6:30, οι λουόμενοι και όσοι κατέβαιναν εκείνη την ώρα για μπάνιο στο Κιβέρι Αργολίδας λόγω  ενός Πακιστανού όπου αυνανιζόταν.
Στην αρχή της παραλίας, ακριβώς απέναντι από το «Μαϊστράλι», ένας Πακιστανός γύρω στα 30, εν μέσω των λουομένων αυτοϊκανοποιείτο δημοσίως...

Πως οι Γερμανοί πλουτίζουν σε βάρος της Ελλάδας


Η Ελλάδα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι πληρώνει το ομόλογο ύψους 3,2 δισ. ευρώ που έληξε προ ημερών και έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ, προσθέτοντας νέα κέρδη σε αυτά που έχει ήδη αποκομίσει από την παρατεταμένη κρίση στην ευρωζώνη η Γερμανία, αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.  
Σύμφωνα με αυτά, όταν η ΕΚΤ επιστρέψει τα κέρδη της στις ευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία θα λάβει το μεγαλύτερο μερίδιο καθώς διατηρεί τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε αυτήν.
Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς...

Θα καταθέσει «οικειοθελώς» ο Παπανδρέου ή θα υιοθετήσει τη συμπεριφορά του «πολιτικού θύματος»;

Ανησυχία στο Καστρί  
Να καταθέσει και ο ίδιος «οικειοθελώς» στον οικονομικό εισαγγελέα, συμβουλεύουν κάποιοι το Γιώργο Παπανδρέου, ενώ κάποιοι άλλοι επιμένουν να υιοθετήσει τη συμπεριφορά του «πολιτικού θύματος», όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Δημοκρατία. 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι …

Τί αποκάλυψε ο Ρουμελιώτης ;

Ονόματα κορυφαίων πολιτικών προσώπων
κατέθεσε στους οικονομικούς εισαγγελείς ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ 
- Τι είπε για την οικογένεια Παπανδρέου
Ονόματα κορυφαίων πολιτικών προσώπων κατέθεσε χθες το απόγευμα στους οικονομικούς εισαγγελείς Πεπόνη - Μουζακίτη , ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και πρωταγωνιστής του παλαιού σκανδάλου Κοσκωτά Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ...

Ο ηρωικός εισαγγελέας Πεπόνης πετά το γάντι στο πολιτικό σύστημα: “Καθήστε στο σκαμνί τον Παπανδρέου”

Σύμφωνα με ασφαλέστατη πηγή, ο άξιος λειτουργός της δικαιοσύνης Γρηγόρης Πεπόνης, μετά την μαραθώνια κατάθεση του κυρίου Ρουμελιώτη, φώτισε τις τελευταίες σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης και ενεργοποιεί το άρθρο 86 του Συντάγματος πετώντας το γάντι στο πολιτικό....
σύστημα. 
Ένα πολιτικό σύστημα που σέρνεται ενώπιον των ευθυνών του από την ασκητική μορφή με την γρανιτένια θέληση που παραπέμπει σε πολεμιστή ομηρικού έπους.
Χτύπημα χωρίς δισταγμό: “Σας δίνω την ευκαιρία να επιδείξετε πολιτική συνέπεια και ανδροπρέπεια”. 
Και εδώ δεν υπάρχουν υπεκφυγές, δεν υπάρχουν τεθλασμένες...

Έκαναν τους τυφλούς και στον... εισαγγελέα!

Αγνόησαν την εισαγγελική έρευνα περίπου οι μισοί  
από όσους εμφανίζονταν ως δικαιούχοι του επιδόματος τυφλότητας στη Ζάκυνθο, η οποία διατάχθηκε με στόχο να διαπιστωθεί ποιοί τελικά ήταν οι τυφλοί "μαϊμού" στο νησί, και δεν εμφανίστηκαν αν και κλήθηκαν για....
επανεξέταση στην οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου στο Ρίο. 
Ενώπιον των οφθαλμιάτρων εμφανίστηκαν περίπου οι 300 από τους 625 που λάμβαναν το επίδομα, ενώ οι δύο γιατροί που ανέλαβαν να τους επανεξετάσουν διαπίστωσαν ότι το επίδομα τυφλότητας δικαιούνταν μόνο οι 107 από αυτούς.
Η διαδικασία ξεκίνησε μετ΄ εμποδίων, τον...

Σαμαράς στην Bild: Το μόνο που θέλουμε είναι αέρας να ανασάνουμε και να τρέξει η οικονομία μας

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει από τους διεθνείς δανειστές να δώσουν περισσότερο χρόνο στη χώρα του, για να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ζητήσει οι πιστωτές, ως προϋπόθεση για την οικονομική ενίσχυση, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Μπίλντ.
Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα, με τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ και αργότερα μέσα στην εβδομάδα με το...

Επενδυτική εταιρία - κολοσσός, πίσω από τον Βιντιάδη για την εξαγορά της ΑΕΚ!


Κιθ Χάρις
Ο Ανδρέας Δημητρέλος αποκάλυψε πως η επενδυτική τράπεζα Seymour Pierce με ιδιοκτήτη τον Κιθ Χάρις που έχει εμπλακεί σε μερικές από τις μεγαλύτερες συμφωνίες του αγγλικού ποδοσφαίρου με εκατοντάδες εκατ. ευρώ υπογράφει, με τον εφοπλιστή Βιντιάδη, την πρόταση για την αγορά της ΠΑΕ ΑΕΚ! 
Οι θετικότατες εξελίξεις στην ΑΕΚ συνεχίζονται. 
Μετά τον διακανονισμό με την εφορία, ο Ανδρέας Δημητρέλος επιφύλασσε ακόμα ένα ευχάριστο νέο στους φίλους της “Ένωσης”.
Στο έκτακτο ΔΣ που πραγματοποιήθηκε στα Σπάτα, ο πρόεδρος της ΑΕΚ ενημέρωσε τους μετόχους για την επίσημη πρόταση που έχει φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου. 
Συγκεκριμένα αποκάλυψε πως αυτός που υπογράφει την πρόταση για την αγορά των μετοχών, μαζί με τον εφοπλιστή Βιντιάδη, είναι...

Χρόνο να δει τον Τσίπρα είχε αν ήθελε. Δεν ήθελε...

ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Μια δυσάρεστη πόρτα για τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έρχεται στις δύο και μισή το μεσημέρι στην Αθήνα
Τον Σαμαρά θα τον δει στις πέντε και μισή το απόγευμα και θα ακολουθήσουν δηλώσεις, δείπνο στο μουσείο της Ακρόπολης και τα γνωστά και μη εξαιρετέα.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αναχωρεί στις 13.30 της Πέμπτης. Χρόνο να δει τον Τσίπρα είχε αν ήθελε. Δεν ήθελε...

Στην Αθήνα φθάνει ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ για το κρίσιμο ραντεβού με τον Αντώνη Σαμαρά

ΕΤΟΙΜΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ

Πρεμιέρα των κρίσιμων ευρωπαϊκών ραντεβού του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα γίνει σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα, με τη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος καταφθάνει στη μία το μεσημέρι στη χώρα μας.
To κρίσιμο ραντεβού ορίζεται για τις 17.30 στο Μέγαρο Μαξίμου. Το κάδρο των επαφών συμπληρώνουν η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά την προσεχή Παρασκευή με την Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο και με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι το ερχόμενο Σάββατο.
Το πρόγραμμα του Γιούνκερ

Κάτωχρος ο Ρουμελιώτης μετά την κατάθεση εισαγγελέα!Κατέθετε επί πέντε ώρες
Έπιασαν τόπο τα συνεχή δημοσιεύματα για τον πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ Π. Ρουμελιώτη και τελικά σήμερα πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα Πεπόνη στον οποίο κατέθετε επί πέντε ώρες! 
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες , ο Ρουμελιώτης βγήκε κάτωχρος από το γραφείο των εισαγγελικών λειτουργών του οικονομικού εγκλήματος . 
Το μόνο που μπορούμε να...

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Θα αντέξουμε επειδή είμαστε Έλληνες ή θα αντέξουμε γιατί τι άλλο να κάνουμε;


Ένα κείμενο για τις αντοχές των Ελλήνων και για όσους δεν είχαν την «τύχη» να γεννηθούν Έλληνες στην Ελλάδα του σήμερα. 

Εκτός από τον ηρωισμό, την ανοιχτή καρδιά, και το φλογερό ταμπεραμέντο των Ελλήνων που έχουν περάσει στο DNA της φυλής μας (σ.σ Γενετική ώρα μηδέν: Tα μικρόψυχα λαμόγια της φυλής μας έχουν κάποιο ελαττωματικό χρωμόσωμα) και δεν θα μας τα πάρουν οι ξένοι ότι και να κάνουν, να τώρα κατευθείαν από το στόμα του πρωθυπουργού μας και κάτι καινούριο. 
«Θα περάσουμε δύσκολα αλλά θα αντέξουμε γιατί είμαστε Έλληνες» είπε...

Τα γιατροσόφια είναι θαυματουργά..!

Θαυματουργά γιατροσόφια με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας..
  • Για χτύπημα στο κεφάλι βάζουμε βούτυρο όχι πάγο.
  • Βρεγμένη μπατονέτα με πιπέρι στο αυτί για τον πονόδοντο.
  • Σε ένα λίτρο βραστό νερό βάζουμε 10 φακελάκια τσάι μέντα το αφήνουμε στο ψυγείο και πίνουμε ένα σφηνάκι κάθε βράδυ πριν τον ύπνο για 1 εβδομάδα (μαύρα ούρα το πρωί) κάνει αποτοξίνωση στον οργανισμό.
  • Βρασμένη ρίγανη και κανέλα για τον πυρετό
  • Βρασμένη ρίγανη για...

Ελλάς το μεγαλείο σου… που τελειωμό δεν έχει!


Είχα πολύ καιρό να γράψω άρθρο και ο λόγος ήταν ότι δεν έβρισκα κάποιο θέμα που πραγματικά να με έκανε να θέλω να καταπιαστώ μαζί του. Όλο αυτό το διάστημα, λοιπόν, συναναστράφηκα με παρά πολλούς ανθρώπους, από όλες τις κοινωνικές τάξεις...

Δημοψήφισμα στη Γερμανία για τον ευρωπαϊκό Νότο

Το Βερολίνο σκέφτεται σοβαρά τη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος με το οποίο ο γερμανικός λαός θα κληθεί να απαντήσει εάνεπιθυμεί να συνεχίσει η Γερμανία να βοηθά τις αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης.
Η πληροφορία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου που πέρασε.
Τι ανέφερε; 
Ότι το Βερολίνο σκέφτεται σοβαρά τη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος με το οποίο ο γερμανικός λαός θα κληθεί να απαντήσει στο ένα και βασικό ερώτημα: επιθυμεί να συνεχίσει η Γερμανία να βοηθά τις αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης ή θα πρέπει να σταματήσει άμεσα αυτή τη διαδικασία;...

Μόνο η εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μπορεί να σώσει το ευρώ

Η κρίση του ευρώ σηματοδοτεί την αποτυχία μιας αδιέξοδης πολιτικής. 
Η γερμανική κυβέρνηση δεν διαθέτει το θάρρος να κινηθεί πέραν ενός status quo που δεν είναι πια βιώσιμο.  
Αυτός είναι ο λόγος που παρά τα εκτεταμένα προγράμματα διάσωσης και τις αμέτρητες έκτακτες συνόδους κορυφής, την τελευταία διετία η κατάσταση της ευρωζώνης δεν παύει να υποβαθμίζεται. 
Ευρισκόμενη στο χείλος μιας οικονομικής συντριβής, η Ελλάδα αντιμετωπίζει την προοπτική της αποχώρησής της από την ευρωζώνη που θα είχε ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες στα άλλα κράτη-μέλη. 
Η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία βυθίζονται σε βαθιά ύφεση, που...

Η ηθική υπεράνω του συμφέροντος

Δικαιολογείται ηθικά η ξένη ανθρωπιστική παρέμβαση σε μια χώρα; 

Η ίδια η αναφορά στην ηθική σε ό,τι αφορά τη διεθνή πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις δημιουργεί αμέσως επιφυλάξεις και σκεπτικισμό, αν όχι μειδιάματα και ειρωνεία.
Θεωρείται δεδομένο ότι τα κράτη στη διεθνή σκηνή ενεργούν με βάση ένα στενά νοούμενο ίδιον συμφέρον, ότι η διεθνής πολιτική δεν είναι παρά συσχετισμός ισχύος και ότι η τυχόν επίκληση της ηθικής από τους διεθνείς παίκτες δεν είναι παρά ένα προπέτασμα καπνού που κρύβει τη σκληρή επιδίωξη ιδιοτελών στόχων...

Ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται να προσαρμοστεί

Η διαρκής παραφωνία που συνοδεύει τις δημόσιες δηλώσεις και τις τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μοιάζει με έναν ανέφελο αυτοσχεδιασμό. 

Χωρίς ξεκάθαρη στρατηγική, χωρίς συγκεκριμένες παραμέτρους και σταθερές, η Κουμουνδούρου αγκαλιάζει έναν πολιτικό λόγο που παραπέμπει σε πολύ μακρινές εποχές.
Φυσικά, μπορεί κανείς να δείξει… κατανόηση για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της πολιτικής προσαρμογής. 
Από ένα κόμμα του 3%-5%, έφτασε και ξεπέρασε το 25%, κυριαρχώντας πλήρως...

Οι βλαβερές συνέπειες του “κουρέματος”

Πριν ακόμα προλάβουμε να πούμε «Με γεια το κούρεμα», το οποίο ως είθισται συνοδεύτηκε και από τη σχετική φάπα, ακούω ότι μας ετοιμάζουν για νέο «κούρεμα». 
Μόνο που αυτή τη φορά, όπως τουλάχιστον αναφέρουν όσα διεθνή μέσα ασχολούνται με τις ελληνικές «τρίχες», θα καραφλιάσουμε.
Διότι, όπως ίσως έχετε ψυλλιαστεί, όσοι ασχολούνται με τα «μαλλιά της κεφαλής μας», προσανατολίζονται σ’ ένα πιο trendy «κούρεμα». Με τη ψιλή προκειμένου να δυναμώσουν οι τρίχες. 
Τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται όσοι προωθούν το νέο look της Ελλάδας. 
Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι...

Ο Καμμένος ζητά "Εξεταστική για το Μνημόνιο"

Θα καταθέσει πρόταση υπόψη και των «300» της Βουλής για να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες υπογραφές


Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής για το Μνημόνιο και το ΔΝΤ καταθέτουν στη Βουλή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε το πρωί στον ΑΝΤ1, ο Πάνος Καμμένος.
Ο ίδιος είπε ότι η πρόταση θα τεθεί υπόψη και των «300» της Βουλής, ώστε να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες υπογραφές.
Διευκρίνισε ότι η Επιτροπή θα...

Δεν τον άφησε η … μαμά του να παραιτηθεί

Ο Γιώργος σκεφτόταν την παραίτησή του τον Ιούλιο του 2011
αλλά … η μαμά Μαργαρίτα επέμενε να συνεχίσει για να καμαρώνει τον γιό της Πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, και η μητέρα του Γιώργου, Μαργαρίτα εκτός από τον αδελφό του Νίκο, άσκησε επιρροή στο Γιώργο να μην παραιτηθεί τον Ιούλιο του 2011
Το αποκαλύπτει ο...

Τα … «δώρα» του Σαμαρά στη Μέρκελ

Απόλυτη συμφωνία των τριών πολιτικών εταίρων 
θέλει η Γερμανίδα Καγκελάριος

Νέο πακέτο μέτρων, με την σύμφωνη γνώμη και των τριών πολιτικών αρχηγών, θέλει η Μέρκελ από τον Σαμαρά, και φαίνεται ότι αυτό θα είναι το «δώρο» του πρωθυπουργού προς την Γερμανίδα Καγκελάριο, την οποία συναντά την Παρασκευή.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σαμαράς θα ζητήσει όχι μόνο την συγκατάθεση των πολιτικών αρχηγών, αλλά και την...