Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του ΣαββατοΚύριακου

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...

Θα πάμε σε διπλές εκλογές το 2020; Οι εισηγήσεις στον Μητσοτάκη και η απλή αναλογική

Θα πάμε σε διπλές εκλογές το 2020; Οι εισηγήσεις στον Μητσοτάκη και η απλή αναλογική | in.gr

Πολλά σενάρια παίζουν για εκλογές την επόμενη χρονιά ώστε να καεί η απλή αναλογική που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Η κυβέρνηση απορρίπτει το σενάριο σε όλους τους τόνους και το χαρακτηρίζει αστείο. 
Η αξιωματική αντιπολίτευση από την άλλη έχει ήδη αρχίσει να το σκέφτεται και να προετοιμάζεται.
Ο λόγος για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών εντός του 2020, έναν εκλογικό αιφνιδιασμό που...

Στα 9 δισ. ευρώ το ύψος των φοροαπαλλαγών

Φοροαπαλλαγές ύψους 9 δις ευρώ περιλαμβάνει το φορολογικό σύστημα οι οποίες το επόμενο έτος αναμένεται να διευρυνθούν. Και αυτό καθώς τίθενται σε εφαρμογή η έκπτωση φόρου 40% για τις επισκευές κατοικιών, η αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή και οι εξαιρέσεις από την εισφορά αλληλεγγύης συγκεκριμένων κατηγοριών φορολογούμενων. 
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του προϋπολογισμού αυτή τη στιγμή υφίστανται 822 φοροαπαλλαγές...

Κυριάκο, μέχρι τέλους!

Αυτή η κυβέρνηση –όπως έχει γραφεί κατά κόρον—δεν εκλέχτηκε με λευκή επιταγή. 
Εξήγγειλε λίγα μεν, ουσιαστικά δε. Και γι' αυτό η εφαρμογή τους απαιτεί πολιτική τόλμη.
Μέχρι στιγμής τα σημεία αιχμής της κυβερνητικής πολιτικής είναι το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων και η επιβολή του νόμου και της τάξης τόσο μέσα στα πανεπιστήμια, όσο και στους δρόμους και στις πλατείες.
Και βέβαια, το μεγάλο στοίχημα της καθολικής εφαρμογής...

Αντιδρούν στη βία οι πανεπιστημιακοί

Οι σύγκλητοι της Παντείου και του ΑΠΘ έρχονται να προστεθούν στις αντιδράσεις των 100 και πλέον πανεπιστημιακών καθηγητών της ΑΣΟΕΕ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα πολλαπλασιαζόμενα κρούσματα βίας εντός των πανεπιστημιακών χώρων. 
Σε «πολιτική και ηθική απομόνωση όσων υπονομεύουν την ελεύθερη έκφραση ιδεών», καλεί η Σύγκλητος του ΑΠΘ, ενώ η Σύγκλητος του Παντείου καταδίκασε...

Η μοναξιά του Αλ. Τσίπρα και ο «μπαμπούλας» της Δεξιάς

Μόνο του, να προκαλεί και να απαιτεί έναν ζωοδότη, για την ψυχοσύνθεση και την πολιτική του, καυγά, άφησε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αγνοεί εκτός από βασικά μαθηματικά και την αρχή του Ηράκλειτου: 
κανείς δεν μπορεί να μπει δύο φορές στον ίδιο ποταμό. 
Η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη να υπερβεί τον εμπρηστικό, προσβλητικό, εφηβικά τσαμπουκαλίδικο λόγο του τέως πρωθυπουργού - παρέχοντας του για μια ακόμη φορά «άφεση αμαρτιών» – είναι συνακόλουθη της ευθύνης...

Ψήφος Αποδήμων: O ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται στην πολιτική απομόνωση

Οι τακτικισμοί και τα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ για την Ψήφο των Αποδήμων τον οδηγούν στην πολιτική απομόνωση.

Αντίθετα, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει καταφέρει να εξασφαλίσει πολιτικές συναινέσεις από τα περισσότερα κόμματα για την Ψήφο των Αποδήμων.
Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία και ειδικότερα κατέθεσε ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας κατέθεσε  την οριστική διατύπωση...

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Δέκα «ανατρεπτικά» ανέκδοτα που θα σας οδηγούσαν στη φυλακή


Του Jon Miltimore
Το να αστειευόμαστε με τους πολιτικούς είναι μια αμερικανική παράδοση. 
Κάποια ανέκδοτα υπερβαίνουν το όριο του καλού γούστου - κάποια είναι άδικα ή μη αστεία. Αφήνοντας όμως στην άκρη το καλό γούστο και το χιούμορ, οι Αμερικανοί θεωρούμε δεδομένο ότι μπορούμε να κάνουμε πλάκα με τους πολιτικούς και τους ηγέτες μας.
Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον Ομπάμα και τον Θεό; Ο Θεός δεν νομίζει πως είναι ο Ομπάμα.
Τι χρησιμοποιεί η κυβέρνηση Τραμπ αντί για ημέηλ; Εναλλακτικά...

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο Τσίπρας στη Βουλή: Τον διέσυρε ο Μητσοτάκης (Βίντεο)

Αδιάβαστος πιάστηκε για ακόμα μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της «Ώρας του Πρωθυπουργού», πραγματοποιώντας μία από τις χειρότερες εμφανίσεις από το βήμα της βουλής στην κοινοβουλευτική του θητεία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν καταπέλτης στις απαντήσεις του ως προς την επίκαιρη ερώτηση για τη διαφθορά που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας μεταξύ...

Προβοκάτσια της αστυνομίας;

Πήγαμε να ανασάνουμε. 


Αρχικά μεταφορικώς. 
Μετά από σχεδόν πεντάχρονη διακυβέρνηση, όπου ο μπαχαλισμός έγινε, αν όχι η κυρίαρχη ιδεολογία του επίσημου κράτους, πάντως ο προνομιακός συνομιλητής του και μετά από την μετατροπή της χώρας σε κράτος τριτοκοσμικό, με ύπαρξη θυλάκων, όπως τα Εξάρχεια και κάποιες πανεπιστημιακές σχολές όπου δεν ασκείτο η κρατική κυριαρχία, επιτέλους είδαμε μια κυβέρνηση που δείχνει να αντιλαμβάνεται την πολιτική, οικονομική και ψυχολογική αξία της ευταξίας/ευνομίας…

Προϋπολογισμός ανάπτυξης με επενδύσεις και φοροελαφρύνσεις

Ο προϋπολογισμός του 2020 θέτει τις βάσεις για τον τερματισμό της υπερφορολόγησης και της αποεπένδυσης που χαρακτήρισαν την περίοδο 2016-2018 

στη διάρκεια της οποίας ασκήθηκε περιοριστική πολιτική ύψους 11,4 δισ. ευρώ, πέραν των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων που είχαν συμφωνηθεί με τους πιστωτές και δημιουργεί τον δημοσιονομικό χώρο για την πυροδότηση ενός ενάρετου κύκλου οικονομικής προόδου για τα επόμενα χρόνια. 
Προβλέπει επίσης μείωση της ανεργίας (από το 17,4% στο 15,6%) και...

Συνθήκες πολιτικής κυριαρχίας δημιουργεί ο Κυρ. Μητσοτάκης


Βήμα βήμα και με μεθοδικότητα οικοδομεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης το περιβάλλον προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες πολιτικής του κυριαρχίας για τα επόμενα χρόνια στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. 
Χωρίς πολλά λόγια και “παχιές” υποσχέσεις ο κ. Μητσοτάκης δείχνει να ξέρει τι θέλει και κυρίως πώς να το περάσει στην κοινωνία.
Μεγάλο του “όπλο” η καλή προετοιμασία, η οποία πλέον φαίνεται πως πράγματι υπήρξε την περίοδο που ήταν...

Φοιτητές και κοινωνία «κλείνουν» την πόρτα στους μπαχαλάκηδες

Φοιτητές και κοινωνία δείχνουν την πόρτα της εξόδου στους μπαχαλάκηδες και τους παραβατικούς, 
δηλώνει o πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης, σημειώνοντας ότι έχει έρθει η ώρα να εφαρμοστεί ο νόμος και τα Πανεπιστήμια να λειτουργήσουν κανονικά και χωρίς το φόβο για έκτροπα. 
Οι φοιτητές λένε πλέον όχι και σε αυτή τη θέση έχουν τη στήριξη και της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών που δεν ανέχονται να βλέπουν τις αντιδημοκρατικές μειοψηφίες να...

Νέα δημοσκόπηση: Αυξάνεται η διαφορά Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ - Ισχυροποιείται ο Μητσοτάκης (κάρτες)

Αυξάνεται η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα ισχυροποιείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 14 μονάδες διαφορά σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 38% ( έναντι 38,5% στην προηγούμενη μέτρηση), ενώ δεύτερος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 24% (μια μονάδα λιγότερη από...

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Ηχηρή απάντηση Μητσοτάκη σε Τουρκία: Να σταματήσουν οι ανεύθυνες δηλώσεις (Video)

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία για το μεταναστευτικό - προσφυγικό, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ζάγκρεμπ στην Κροατία, λίγες ώρες μετά την σε βάρος του επίθεση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας πρέπει να γίνει σεβαστή. Η Τουρκία οφείλει να...

#Διαγραφη_Δριτσα: «Κόλαση» στο twitter για τον άθλιο Δρίτσα (Video & Εικόνες)

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρωτοφανής ατάκα του Θοδωρή Δρίτσα ότι «βιασμοί μικρών παιδιών στη Μόρια γίνονται μια φορά το εξάμηνο».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός προχώρησε σε αυτή τη δήλωση κατά τη διάρκεια εκπομπής του ΣΚΑΪ που ήταν καλεσμένος.
Μιλώντας για το προσφυγικό - μεταναστευτικό και απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, Σπύρο Καρανικόλα, ο Θοδωρής Δρίτσας υποστήριξε ότι «βιασμοί μικρών παιδιών στη Μόρια γίνονται μια φορά το εξάμηνο»...

«Όχι» στην κατάληψη - «Ναι» στην ηλεκτρονική ψηφοφορία

Μετά από την ένταση που επικράτησε στην ΑΣΟΕΕ όταν ομάδα αναρχικών εισέβαλε σε αμφιθέατρο όπου πραγματοποιούνταν η γενική συνέλευση των φοιτητών, η απόφαση που ελήφθη στηρίζει τη μη συνέχιση της κατάληψης.
Ακόμη, οι φοιτητές ψήφισαν υπέρ της καθιέρωσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μέσω της οποίας θα μπορούν να ψηφίζουν στις συνελεύσεις.
Τα δύο πλαίσια που κατέβηκαν ως ένα ενιαίο, των «Ανεξάρτητων Φοιτητών ΑΣΟΕΕ» και της «Ανεξάρτητης Φοιτητικής Πρωτοβουλίας» επικράτησαν με 240 ψήφους έναντι του...

Η «ουσιαστική» νίκη Μητσοτάκη, σε ρόλο θεατή ο ΣΥΡΙΖΑ

Το να θέτει η εκάστοτε κυβέρνηση την ατζέντα στον πολιτικό καθημερινό διάλογο προφανώς και δεν θα πρέπει να αποτελεί είδηση. 
Αντιθέτως αυτός θα έπρεπε να είναι ο κανόνας.
Στην Ελλάδα η συγκεκριμένη παραδοχή ελάχιστες φορές βρήκε εφαρμογή, μια και τα κυβερνητικά σχήματα τις περισσότερες φορές δεν κατάφερναν να την κάνουν πράξη παρά μόνο για πολύ μικρά χρονικά διαστήματα.
Σχεδόν έξι μήνες μετά την εκλογική διαδικασία του Ιουλίου η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη δείχνει ενδείξεις ουσιαστικής επικράτησης σε σχέση με την αντιπολίτευση...

Αυτές είναι οι «φυλές» του ΣΥΡΙΖΑ: Προεδρικοί, «πασόκοι», το κίνημα των «53+» και το... τρενάκι του τρόμου

Οι «φυλές» του ΣΥΡΙΖΑ και τα θολά ανοίγματα στο δρόμο προς την… ταξική απεύθυνση | in.gr
Ο στόχος προεδρικών και ΠΑΣΟΚογενών είναι, κυρίως, να γίνει ένα μεγάλο κόμμα, να γίνει ξανά κυβέρνηση, ενώ οι “53+” επικεντρώνονται στην «αριστερή ταυτότητα» και στην «ταξική απεύθυνση».
“Πάρε το τιμόνι αλλιώς”, φωνάζουν οι σύντροφοι στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μολονότι δεν αμφισβητείται ως αρχηγός, βλέπει ένα μεγάλο “αλλά” να πλανάται πάνω από την Κουμουνδούρου και φυσικά στις οργανώσεις. Καταρχάς η πλατφόρμα εγγραφής μελών isyriza.gr δείχνει να μην προχωρά, ενώ ο προβληματισμός δεν περιορίζεται μόνον στο “άνοιγμα” του ΣΥΡΙΖΑ ή στο πόσο ΠΑΣΟΚ θα...

Σταμάτης Κριμιζής: «Ο άνθρωπος είναι μια ασήμαντη μονάδα»

_dsc8045Πριν από λίγες ημέρες, το διαστημόπλοιο Voyager ΙΙ, έπειτα από 42 χρόνια, βγήκε από την ηλιόσφαιρα και πέρασε στον μεσοαστρικό χώρο, αφήνοντας πίσω για πάντα το αστέρι που λέγεται Ήλιος. 
Ο αστροφυσικός δρ Σταμάτης Κριμιζής και οι συνεργάτες του εργάστηκαν στην κατασκευή και των δύο Voyager, που εκτοξεύτηκαν με διάρκεια αποστολής τεσσάρων ετών. «Σχεδιάσαμε έναν αισθητήρα που οι μηχανικοί της ομάδας θεωρούσαν ότι δεν θα λειτουργήσει περισσότερους από έξι μήνες […]» θυμάται.
Ποιος είναι όμως ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από δεκάδες αποστολές εξερεύνησης των μυστηρίων του διαστήματος; ...

Θέλει να στρίψει δεξιά και πηγαίνει αριστερότερα!

Μάχη σκιών φαντάζει στον ΣΥΡΙΖΑ η διαμάχη για το ποιον δρόμο θα διαλέξει, της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ή της Κεντροαριστεράς. 
Το δίστρατο ξεδιπλώνεται μόνο από τη θέληση του Αλέξη και όσων τον περιστοιχίζουν (προεδρικοί και θεσιθήρες του ΠΑΣΟΚ) να επιστρέψουν στην εξουσία. 
Απέναντί τους ως γνωστόν οι «53» που θεωρούν έγκλημα καθοσιώσεως την εγκατάλειψη της ριζοσπαστικής αριστεράς.
Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μεταβόλισε την κυβερνητική του θητεία σε μια νέα ωριμότητα. Ο λαός π.χ. επιδοκίμασε το γεγονός ότι στην πορεία του Πολυτεχνείου δεν έγιναν επεισόδια. Ηταν κοινός...

Πώς άλλαξαν τα πάντα για την οικονομία στην Ελλάδα μέσα σε 5 μήνες

Πριν πέντε μόλις μήνες η Κομισιόν επισήμαινε τον κίνδυνο μη συμμόρφωσης της Ελλάδας με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση καθώς και την περιορισμένη πρόοδο στον τομέα των μεταρρυθμίσεων. 
Σήμερα, η Ελλάδα «κλείνει» τον προϋπολογισμό της πιο γρήγορα από ποτέ και βρίσκεται στο κλαμπ των χωρών που επιταχύνουν, την ώρα που χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Σλοβενία, η Σλοβακία, ακόμα και η Φινλανδία, εμφανίζουν σημάδια απόκλισης από...

Μητσοτάκης για το μεταναστευτικό: «Η Ελλάδα έχει φτάσει στα όριά της»

06s05mit-thumb-large-thumb-large-thumb-largeΤο μεταναστευτικό έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που εξελίσσεται στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας κοινού ευρωπαϊκού συστήματος για το άσυλο.
«Η Ελλάδα έχει φτάσει στα όρια της» είπε σε εκδήλωση με θέμα τη συμμετοχή της νεολαίας στην ευρωπαϊκή πολιτική. «Χρειάζεται ένα κοινό σύστημα για το άσυλο που θα αντικαταστήσει το Δουβλίνο» είπε και τόνισε ότι η κατανομή...

Μητσοτάκης: Το στοίχημα είναι να επιστρέψουν όσοι έφυγαν τα χρόνια της κρίσης (Photos)

Το τρίπτυχο της προστασίας του περιβάλλοντος, της αντιμετώπισης των ανισοτήτων και της γεφύρωσης του χάσματος των ψηφιακών δεξιοτήτων, έθεσε ως βασικές προκλήσεις για τη νέα γενιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ζάγκρεμπ και την Κροατία.

Μιλώντας ως ειδικός προσκεκλημένος σε εκδήλωση με θέμα τη συμμετοχή της νεολαίας στην ευρωπαϊκή πολιτική, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού...

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Οργισμένη αντίδραση Χρυσοχοΐδη στις αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ

Την οργισμένη αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί αναβίωσης σκοτεινών εποχών, ακραίας καταστολής και κατάλυσης του κράτους δικαίου.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αντιπαραβάλει τις επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας κατά το τελευταίο διάστημα και επισημαίνει ότι «ακραία καταστολή είναι οι τραμπούκοι να εξουσιάζουν πανεπιστήμια, οι απόλυτες μειοψηφίες πλατείες και γειτονιές, οι εγκληματίες περιοχές...

Τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη: «Εκκενώστε τις καταλήψεις εντός 15 ημερών»

Διορία 15 ημερών για εκκένωση όλων των κατειλημμένων κτιρίων έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το υπουργείο με ανακοίνωσή του ζητεί από τους καταληψίες να εκκενώσουν όσα κτίρια, δημόσια ή ιδιωτικά, έχουν παρανόμως καταλάβει, θέτοντας διορία 15 ημερών για την εκκένωσή τους.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:...

Μεταναστευτικό: Κλείνει η Μόρια - Δείτε τι ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)

lesbos_ar

Στέλιος Πέτσας και Αλκιβιάδης Στεφανής ανακοίνωσαν κατασκευή νέων προαναχωρησιακών κέντρων σε Μυτιλήνη, Σάμο, Χίο 

- Κλειστές γίνονται οι υπάρχουσες δομές σε Λέρο και Κω 

- Κλείνουν τα hotspot σε Μόρια και Βαθύ

Τις 5+1 δράσεις της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό...

Εφάπαξ μείωση φόρου αντί κοινωνικού μερίσματος

Αντί κοινωνικού μερίσματος στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, η κυβέρνηση εξετάζει το υπερπλέονασμα του 2019 να «κόψει» έναν από τους φόρους που επιβάρυνε εκατομμύρια φορολογούμενους. 
Η περικοπή θα είναι εφάπαξ όπως αναφέρει ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος και θα ισχύει μόνο για ένα έτος.
Ήδη στο οικονομικό επιτελείο εξετάζουν όλους τους φόρους και συγκεκριμένα την περικοπή της εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος αλλά και μία νέα επιπλέον μείωση του ΕΝΦΙΑ...

Το Νόμπελ Οικονομίας διεκδικούν ο Αλ. Τσίπρας και ο "Γιάνης"

"Η αύξηση των μισθών φέρνει την ανάπτυξη και όχι η ανάπτυξη την αύξηση των μισθών"

Το είπε πρόσφατα ο Αλ. Τσίπρας και νομίζω ότι αν με τη βοήθεια του Ευκλείδη Τσακαλώτου, που ξέρει από μαγείρεμα στοιχείων, μπορεί να διατυπώσει μια θεωρία με νούμερα, πίνακες, διαγράμματα και εξισώσεις, σαν του Κατρούγκαλου στο Ασφαλιστικό, μπορεί να βάλει υποψηφιότητα για το βραβείο Νόμπελ στην οικονομία του… χρόνου. Επειδή φέτος νομίζω ότι δεν προλαβαίνει. Έχασε το Νόμπελ Ειρήνης για τη Συμφωνία των Πρεσπών, να μη χάσει και το Νόμπελ Οικονομίας...

«Σπιντάρει» η κυβέρνηση: Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, διευρυμένο επίδομα θέρμανσης και ασφάλεια

mhtsotakis_ar

Το Μαξίμου στέλνει μήνυμα ότι τηρούνται οι προεκλογικές υποσχέσεις Μητσοτάκη

- Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα κατοχυρώνεται συνταγματικά και θα καλύπτει 800.000 πολίτες 

- Σε πάνω από 500.000 πολίτες φέτος το επίδομα θέρμανσης

Το μήνυμα της εφαρμογής των δεσμεύσεων που ανέλαβε προεκλογικά στέλνει η κυβέρνηση στους πολίτες, προωθώντας σειρά μέτρων που αποτελούν μέρος του Κυβερνητικού Προγράμματος που ενέκριναν οι πολίτες στις τελευταίες εκλογές...

Η ασάφεια που άφηνε ανοιχτή την κερκόπορτα

Μάχη ενάντια στον χρόνο και τις δυνατότητες που προσφέρει στη βορειομακεδονική πλευρά η χαλαρή ασάφεια των προβλέψεων για την εμπορική χρήση του όρου «Μακεδονία - μακεδονικός» δίνει η Αθήνα και η επιλογή του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας για κατοχύρωση του σήματος «Macedonia the GReat» είναι στη σωστή κατεύθυνση, παρά την ενόχληση που έχει προκαλέσει στα Σκόπια, την οποία επιχείρησε να διασκεδάσει με νέες δηλώσεις του ο πρωθυπουργός...

Aνιστόρητος για ακόμη μία φορά ο Τσίπρας: «Οι Έλληνες άκουγαν Deutsche Welle στην Κατοχή» (Βίντεο)


Σε μία ακόμα γκάφα υπέπεσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στη συνέντευξή του στο Open TV, είπε πως «Οι Έλληνες άκουγαν Deutsche Welle στην Κατοχή».

Η Deutsche Welle είναι γερμανικό Μέσο Ενημέρωσης και, άρα, θα ήταν δύσκολο να το ακούει κανείς ως αντιστασιακό Μέσο επί Κατοχής…
Ακόμα, η Deutsche Welle άρχισε να εκπέμπει το 1953...

Νέα δημοσκόπηση:Διπλάσια αποδοχή των υπουργών τηςΝ.Δ. από εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Διπλάσια αποδοχή των υπουργών της Νέας Δημοκρατίας από εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης του μεταναστευτικού - προσφυγικού ζητήματος, αλλά και ο τρόπος που λειτουργούν οι υπουργοί της Κυβέρνησης, τίθεται έξι μήνες μετά τις εθνικές Εκλογές, στη δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της Βεργίνα Τηλεόραση.
Σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών και την καταγραφή των απόψεών τους που έγινε σε διάστημα από 12-18 Νοεμβρίου πανελλαδικά, όλοι οι υπουργοί της Κυβέρνησης σε νευραλγικά πόστα, αξιολογούνται με τα διπλάσια..

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Γαλλία : «Αγκάθι» για την ένταξη Αλβανίας και Β. Μακεδονίας στην ΕΕ το σχέδιο Μακρόν

Γαλλία : «Αγκάθι» για την ένταξη Αλβανίας και Β. Μακεδονίας στην ΕΕ το σχέδιο Μακρόν | in.gr

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, οι προτάσεις της Γαλλίας φαίνεται ότι δεν αποσκοπούν τόσο στη μεταρρύθμιση της ενταξιακής διαδικασίας στην ΕΕ, αλλά προσπαθούν να βάλουν ένα τέλος στη διεύρυνσή της.

Τις ανεπίσημες προτάσεις για την μεταρρύθμιση της διαδικασίας διεύρυνσης της ΕΕ κατέθεσε η Γαλλία.
Η γαλλική διπλωματία ευελπιστεί να μετριάσει την σκληρή κριτική που δέχθηκε τον Οκτώβριο ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν για το «όχι» στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη...

Τέλος το τσιγάρο με βαριά πρόστιμα για τους παραβάτες - Τα τσουχτερά πρόστιμα, που προβλέπονται στη νέα κοινή υπουργική απόφαση...

Τέλος το τσιγάρο με βαριά πρόστιμα για τους παραβάτες | in.gr...τα οποία θα εισπράττονται ως βεβαιωθέντα έσοδα
Αυστηρά πρόστιμα για τους… θεριακλήδες και ένα ευρύ πλαίσιο μέτρων προκειμένου να κοπεί το τσιγάρο από τους δημόσιους χώρους (αλλά και σε καταστήματα), θα ανακοινώνουν αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Υγείας.
Όπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ» και η Μάρθα Καϊτανίδη, στη μάχη κατά του καπνίσματος μπαίνει από σήμερα ο τετραψήφιος αριθμός «1142» – ή αλλιώς η γραμμή «ενημέρωσης και βοήθειας» – που αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο αφενός για την τήρηση του αυστηρού νόμου και αφετέρου για τη διακοπή του καπνίσματος.
Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα ξεδιπλώσουν το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του Καπνίσματος...

Καβάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας από τους λόγους που έφυγα από τη χώρα

Τους λόγους για τους οποίους έχει εγκατασταθεί εδώ και λίγα χρόνια μονίμως στην Ελβετία, εξηγεί ο διεθνούς φήμης Έλληνας μαέστρος και σολίστ Λεωνίδας Καβάκος.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο Λεωνίδας Καβάκος τόνισε ότι πρόκειται για μία απόλυτα συνειδητή απόφαση, χωρίς να κρύβει όμως την πίκρα του για αυτή. Ο σολίστ είπε συγκεκριμένα: ...

Ο επιπόλαιος κ. Στίγκλιτζ - Ανοιχτή επιστολή του Νίκου Χριστοδουλάκη

Ο επιπόλαιος κ. Στίγκλιτζ | tovima.grΑγαπητέ κύριε Στίγκλιτζ,
Ένιωσα δυσάρεστη έκπληξη για τις δηλώσεις σας ότι συμμετείχατε μαζί με άλλους ακαδημαϊκούς από τις ΗΠΑ στην εκπόνηση του σχεδίου εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ το 2015. 
Ακόμα περισσότερο που και σήμερα θεωρείτε ότι ήταν «προσεκτικά μελετημένο» και δείχνετε μάλλον απογοητευμένος που τελικά δεν εφαρμόστηκε. 
Επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών, των ευρωπαίων συμμάχων της Ελλάδας, αλλά και μια σειρά από εχέφρονες πολιτικούς της πατρίδας σας – όπως για παράδειγμα ο Μπαράκ Ομπάμα – θεωρούσαν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφή μεγαλύτερη και από την ίδια την κρίση, θα ήθελα να σας επισημάνω ορισμένα θέματα που ίσως μπορείτε να διαφωτίσετε με την εμπειρία και τις γνώσεις σας:...

Με το isyriza.gr να «βουλιάζει» στην ανυπαρξία, ο Τσίπρας επενδύει στους μπαχαλάκηδες και στον διχαστικό λόγο για να σωθεί

H ανυπαρξία αντιπολιτευτικών επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ στη μεταμνημονιακή εποχή δρομολογεί την εργαλειοποίηση του δόγματος ασφάλειας που υπερασπίζεται η Νέα Δημοκρατία και η οποία είναι ολαφάνερο ότι αποδίδει καρπούς αλλά και πόντους εμπιστοσύνης στην ΕΛ.ΑΣ..
Πέντε, σχεδόν, μήνες, από τις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να μιλά για ακροδεξιά διολίσθηση” και για κανονικότητα της “συντήρησης και της οπισθοδρόμησης”, πατώντας, κυρίως, σε ενέργειες της παρούσας κυβέρνησης που αφορούν το...

Η στρατηγική επιλογή Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις κυβερνητικές ανακοινώσεις σε σχέση με το νέο πλαίσιο μεταναστευτικής πολιτικής. 
Tο νέο «μοντέλο» θα έχει ως βάση τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα και όπως όλα δείχνουν αυτό θα δημοσιοποιηθεί πιθανότατα την Τετάρτη. 
Η συγκεκριμένη κίνηση πάντως δε θα είναι η μοναδική αλλαγή στον υπάρχοντα σχεδιασμό, στην οποία προχωρά ο κ.Μητσοτάκης με στόχο τη διαχείριση των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών.
Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να...

Μητσοτάκης στη Handelsblatt: Η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα σε δύο χρόνια

«Η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα σε δύο χρόνια από σήμερα»
τονίζει o Κυριάκος Μητσοτάκης στη Handelsblatt, σε συνέντευξη, που βρίσκεται στο αυριανό πρωτοσέλιδο της γερμανικής εφημερίδας με τίτλο: «Μήνυμα από την Αθήνα».
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι η εικόνα της χώρας έχει ήδη αλλάξει κατά τους πρώτους μήνες της νέας Κυβέρνησης.
«Περπατώντας στους δρόμους της Αθήνας θα παρατηρήσετε την αλλαγή. Οι πολίτες είναι...

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Ο Αλέξης πάντα γελάει, σε γάμους, κηδείες και πορείες…

Ο Αλέξης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην χθεσινή πορεία του Πολυτεχνείου. 
Σαν να μην πέρασε μία μέρα από εκείνα τα παθιασμένα χρόνια της διεκδίκησης και του αγώνα. 
Σαν να μην βρέθηκε όμως, ποτέ στις αίθουσες των υπουργικών συμβουλίων, στα δωμάτια ενηλίκων των Βρυξελλών, στους «σκοτεινούς διαδρόμους» του Λευκού Οίκου…
Όσο τον έβλεπα «μπροστάρη» και πάλι στους δρόμους, θυμήθηκα μία συνέντευξη που είχα πάρει κάποτε, από τον ψυχίατρο-ψυχαναλυτή Ματθαίο Γιωσαφάτ
Τον ρώτησα τότε, τι πιστεύει για τον Αλέξη Τσίπρα: «Μην ξεχνάτε ότι είμαστε ένας λαός που δεν έχει αγαπηθεί αρκετά. Και γι’ αυτό σπεύδουμε να πιστέψουμε όποιον μας υπόσχεται λίγη «αγάπη»... 
Γι’ αυτό αγαπήσαμε και όλες τις δικτατορίες που μας προέκυψαν και τις επικαλούμαστε ακόμα. Αλλοτε θέλουμε έναν αυστηρό μπαμπά και άλλοτε μια τρυφερή μαμά. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν η «μαμά». Ο Τσίπρας, τώρα...

Διαφωνεί ο Ζάεφ με το Macedonia TheGReat και ζητά διευθέτηση από Διεθνή Επιτροπή – Τι λέει το ΥΠΕΞ

Ποιος δημιούργησε το σήμα «Μ»; | in.grΔιεθνής Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που θα ολοκληρώσει το έργο της σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα επιλύσει μόνιμα το θέμα της επωνυμίας των προϊόντων που προέρχονται από την «περιοχή της Μακεδονίας», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.
Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ δήλωσε χθες ότι η Διεθνής Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που θα ολοκληρώσει το έργο της σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα επιλύσει μόνιμα το θέμα της επωνυμίας των προϊόντων που προέρχονται από την...

Η μεγάλη πρόκληση Μητσοτάκη, το μεταναστευτικό

Βήμα βήμα κλιμακώνει την τακτική του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους σε σχέση με το μεταναστευτικό προσφυγικό. 
Όπως μεταφέρει καλά πληροφορημένη πηγή ο πρωθυπουργός βάζει στον πυρήνα των επερχόμενων πρωτοβουλιών του τις ευθύνες της Ευρώπης στο συγκεκριμένο θέμα, κάτι που αναμένεται να εκφραστεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Ο κ.Μητσοτάκης ετοιμάζει από την μία κύκλο επαφών με ευρωπαίους αξιωματούχους και από την άλλη...

Πρωτοβουλία Σόρος: Σπίτια για τους μετανάστες στην Ελλάδα από το 2012

ImageΜαζί και ο Γιωργάκης...

Ανακοίνωση-βόμβα για τους μετανάστες στην Ελλάδα έκανε σήμερα στο Βερολίνο ο Τζόρτζ Σόρος.
Μιλώντας σε διεθνές φόρουμ για το μέλλον της Ευρώπης, ο διάσημος χρηματιστής ανακοίνωσε την ίδρυση ταμείου αλληλεγγύης με στόχο την οικοδόμηση σπιτιών αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και μετανάστες που δεν έχουν...

Το twitter τρολάρει άγρια τον Τσίπρα - «Ηγείται της πορείας στο Πολυτεχνείο»

Σαν ευθεία πρόκληση για ακατάσχετο τρολάρισμα εξέλαβαν οι χρήστες του twitter τις αναρτήσεις του Αλέξη Τσίπρα για το Πολυτεχνείο.
Υποθέτοντας, πιθανώς, ότι κανείς δεν θυμάται τους εναγκαλισμούς του με τους ανώτατους αξιωματούχους των ΗΠΑ σε Ελλάδα και Αμερική, το... στρέτσινγκ στην Ουάσινγκτον κ.λπ. ο πρώην πρωθυπουργός σάλπισε πανστρατιά για τη συμμετοχή στην επετειακή αντι-αμερικανική διαδήλωση. Και έλαβε τις κατάλληλες απαντήσεις.
Και ιδού πώς αντέδρασε η κοινότητα του twitter:

Βασιλιάς του παγκόσμιου τένις ο Στέφανος Τσιτσιπάς! (βίντεο)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας του, κερδίζοντας με μια ιστορική ανατροπή τον Ντομινίκ Τιμ, στον μεγάλο τελικό των φετινών ΑΤΡ Finals του Λονδίνου…

Ο Έλληνας πρωταθλητής ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σεζόν του, κάνοντας δικό του τον άτυπο τίτλο του κορυφαίου τενίστα για το 2019, στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση!
Αν και απώλεσε το 1ο σετ μετά από οριακό τάι μπρέικ, ο Στέφανος βρήκε την ψυχική...

Έσπασε το Άβατο των Εξαρχείων η Αστυνομία - 28 συλλήψεις και 13 προσαγωγές (φωτό & βίντεο)

Έφοδο σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια, στην οδό Σπ. Τρικούπη, πραγματοποίησε νωρίτερα η Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αρχές προχώρησαν σε επτά συλλήψεις. 
Στο κτίριο που έγινε η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ η ταράτσα επικοινωνεί με τρία ακόμα πολυκατοικίες...

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Τι θα έπρεπε να γιορτάζουμε στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Η γιορτή του Πολυτεχνείου στα σχολεία καθιερώθηκε από το ΠΑΣΟΚ το 1981. 
Μέσα στην “επαναστατική” ατμόσφαιρα τότε η χώρα, ήταν πολύ ταιριαστό σκηνικό και στα σχολεία οι μαθητές να τραγουδάμε με υψωμένη γροθιά “δεν θα περάσει ο φασισμός”.
Έκτοτε παρήλθαν 38 χρόνια και η συγκεκριμένη γιορτή έχει μετατραπεί σε μια ακόμη βαρετή διαδικασία διεκπεραίωσης για τους Έλληνες μαθητές. Και είναι κρίμα, διότι την 17η Νοεμβρίου 1973 συνέβη όντως κάτι πολύ σπουδαίο που οφείλουμε να γιορτάζουμε – μόνο που το κάνουμε με λάθος τρόπο και για όλους τους λάθος λόγους.
Ας θυμηθούμε λίγο την Ιστορία: ...

To δημόσιο «ευχαριστώ» του Τσιτσιπά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την παρουσία του (εικόνα)

Στην παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον νικηφόρο του αγώνα κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ που τον έφερε στον τελικό των ATP Finals αναφέρθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς με ανάρτησή του στο Instagram το μεσημέρι της Κυριακής.

«Ο δρόμος μου είναι μακρύς με καλή παρέα» 
έγραψε ο Έλληνας τενίστας στην ανάρτησή του με μια φωτογραφία του ίδιου και του Κυριάκου Μητσοτάκη...

Το ξέπλυμα της ντροπής

Έχουν περάσει πια 46 χρόνια από εκείνη την Παρασκευή. 
Την στιγμή που όλα αυτά συνέβαιναν τότε κανένας από αυτούς που τα έζησαν σαν πρωταγωνιστές, εκείνοι που είχαν κλειστεί στο Πολυτεχνείο και καλούσαν σε εξέγερση ενάντια στην χούντα με το σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», δεν είχαν την εντύπωση ότι έκαναν κάτι ηρωϊκό, ότι η πράξη τους θα έμενε στην ιστορία.
Ήμουν ένας από αυτούς.
Μπορεί τότε να πιστεύαμε πολλά, τα περισσότερα τα έχει σκεπάσει η σκόνη...