Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Δεσμεύσεις από τα κόμματα για την οικονομία ζητά ο ΕΣΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (εδώ) ζητά από τα κόμματα να προχωρήσουν σε δεσμεύσεις για το ασφαλιστικό και τη φορολογία, την αγορά εργασίας, την πιστωτική πολιτική, την εμπορική χωροταξία και το υπαίθριο και πλανόδιο εμπόριο.


Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό και τη φορολογία, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την εξάλειψη ανισοτήτων μεταξύ συνταξιούχων πρώην ασφαλισμένων σε ΤΑΕ-ΤΕΒΕ, την εξάλειψη αδικιών διαδοχικής ασφάλισης, ρυθμίσεις οφειλών στον ΟΑΕΕ κατά το πρότυπο του ΙΚΑ δυνατότητα πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) των Μικρομεσαίων σ' ένα φορέα, σταθερή χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ με ποσοστό επί του ΑΕΠ, ποσοστό 50% επί των κρατήσεων υπέρ τρίτων με το οποίο επιβαρύνονται οι έμποροι στις συναλλαγές τους, να κατευθύνεται για την ενίσχυση του
ΟΑΕΕ και σταθερό φορολογικό πλαίσιο με ορίζοντα 5ετίας.


Παράλληλα, ζητά ακόμα την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων τονίζει την ανάγκη παρέμβασης στην αγορά εργασίας με εξάλειψη του φαινομένου της αδήλωτης εργασίας, την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ ελεγκτικών αρχών και ελεγχόμενων και στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών με επιπλέον προσωπικό που θα διαθέτει αναγκαία κατάρτιση και εμπειρία.


Ως προς την πιστωτική πολιτική ο Σύλλογος προτείνει:


- Απάλειψη των «ψιλών γραμμάτων» στις συμβάσεις, που συνήθως παγιδεύουν τους συναλλασσόμενους.

- Μείωση κόστους επιτοκίου στις πιστωτικές κάρτες και τα δάνεια ως επιβράβευση συνεπών χρηστών.

- Βελτίωση των όρων και των συνθηκών δανεισμού.

- Ενίσχυση της κατανάλωσης.


Επιπλέον, μια από τις βασικές θέσεις του Συλλόγου είναι η επιβράβευση διατήρησης θέσεων πλήρους απασχόλησης των εργαζομένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (μέχρι 50 άτομα) δια της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) από τον ΟΑΕΔ ενώ σε ό,τι αφορά στην εμπορική χωροταξία προτείνεται η χαρτογράφηση και ανάδειξη τουριστικών ζωνών και περιοχών, η κατάργηση του άρθρου 10 του Ν. 3377/2005 που εξαιρεί Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη από τους όρους και προϋποθέσεις ίδρυσης καταστημάτων λιανικού εμπορίου.


Αναφορικά δε με την πάταξη του παράνομου εμπόριο η πρόταση του Συλλόγου αφορά στην προστασία της νόμιμης επαγγελματικής στέγης σε όποιο χώρο κι αν βρίσκεται, αποτελεσματική καταπολέμηση του παρεμπορίου και κατάργηση κάθε υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας, εξαιρουμένων των λαϊκών αγορών για προϊόντα μόνο γης και θάλασσας.

Ο ταλαντούχος κύριος Ριπλεϊ … του ΠΑΣΟΚ

Για άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στην υπόθεση Ζήμενς το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας, κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του ανακριτή της υπόθεσης Ν. Ζαγοριανού.



«Έχει αποδειχθεί από σειρά γεγονότων ότι η υπόθεση Ζήμενς χειραγωγήθηκε από τη ΝΔ, η οποία πέτυχε τη συσκότιση της περιόδου 2004-2007, όταν και ήταν κυβέρνηση. Απομένει να αποκαλυφθούν τα πρόσωπα, δηλαδή οι μοχλοί αυτού του παρασκηνίου», τόνισε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας.



Φυσικά το ΠΑΣΟΚ δεν λέει κουβέντα για τις κατηγορίες του Χριστοφοράκου εναντίον του Κώστα Γείτονα, τον οποίο μάλιστα κατεβάζει πάλι ως υποψήφιο βουλευτή του.



Ούτε όπως έχουν κληθεί επανειλημμένως δημοσίως και το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Γείτονας δεν τολμούν να υποβάλουν μήνυση εναντίον του κ. Χριστοφοράκου γι αυτά που υπαινίσσεται (βλ. Ο Χριστοφοράκος «απαντά» στην επιστολή του ΠΑΣΟΚ και δίνει στοιχεία για τον Κ. Γείτονα)



Διαβάστε όμως ένα σύντομο βιογραφικό του κ. Γείτονα από τον συνεργάτη μας Suhoi:


Ο «Γεννηματικός» Κώστας Γείτονας, ο πρώην ταμίας του ΠΑΣΟΚ, για τον οποίο ο Μιχάλης Χριστοφοράκος λέγει ότι του έδωσε χρήματα της Siemens για το κόμμα του, έχει την εικόνα ενός συμπαθούς μικρού αναστήματος, βουλευτή, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ανοικτός στα ΜΜΕ.

Οι δημοσιογράφοι των καναλιών μάλιστα, αστειευόμενοι με την έντονη επιθυμία του να κάνει δηλώσεις, λέγουν πως «όταν τα μικρόφωνα γυρνάνε στο προαύλιο της Βουλής δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέσουν πάνω στον Γείτονα».

Παρόλα αυτά ο Κώστας Γείτονας είναι πολιτικός χαμηλών τόνων. Και όσοι τον γνωρίζουν καλά, σημειώνουν ότι κινείται εντονότατα στο παρασκήνιο, και ότι είναι ικανότατος στο να περνάει απαρατήρητος και να μην κάνει θόρυβο γύρω από τις δραστηριότητές του.



Σίγουρα, το ιδρυτικό μέλος του Ομίλου «Γεώργιος Γεννηματάς» δεν είναι μόνον αυτό που δείχνει. Στην πολιτική του διαδρομή έχει περάσει από νευραλγικές θέσεις-κλειδιά τόσο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, όσο και της Βουλής.

Μεταξύ των άλλων είχε χρηματίσει υπουργός και υφυπουργός Δημόσιας Τάξης στο μέσον της δεκαετίας του 1990, σε μια περίοδο δηλαδή, κρίσιμη για τα θέματα εθνικής-εσωτερικής ασφάλειας. Επίσης, από την σχετικά πρόσφατη, και δημόσια, δραστηριότητά του, έχει μείνει η παρουσία του στη διακομματική Eθνική Eπιτροπή Προστασίας του Aπορρήτου των Eπικοινωνιών του Kοινοβουλίου.

Η Επιτροπή αυτή, η οποία καταργήθηκε το 2001-2002, θεωρείτο από τις πλέον «κλειστές» της Βουλής.

Ένας από τους λόγους ήταν ότι από αυτήν περνούσαν οι εγκρίσεις των καταλόγων με τα ονόματα που κατέθεταν οι εισαγγελείς για παρακολουθήσεις των τηλεφώνων τους.



Ζητούσαν υποκλοπές κινητών



Ένα πολύ ενδιαφέρον στιγμιότυπο στη λειτουργία της ήταν το 2001, όταν η ΕΥΠ και η ΕΛΑΣ ζήτησαν κατεπειγόντως να προωθηθούν νομικές ρυθμίσεις, ώστε να επεκταθεί η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, εκτός των σταθερών τηλεφώνων, και στα κινητά.

Τότε, έμεναν τέσσερα χρόνια μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ενώ οι πιέσεις για την τρομοκρατία ήταν αφόρητες. Tο αίτημα ΕΥΠ-ΕΛΑΣ μάλιστα, ετίθετο μετά επιτάσεως, δεδομένου ότι ένα χρόνο πρίν (2000) είχε δολοφονηθεί από τη 17 N ο Bρετανός στρατιωτικός ακόλουθος στην Eλλάδα, Στίβεν Σόντερς.



Στις 19 Iουλίου 2000 λοιπόν, ο τότε διοικητής της EYΠ, Παύλος Aποστολίδης, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τα μέλη της προαναφερθείσης επιτροπής της Βουλής, έθεσε επιτακτικά το θέμα να επισπευσθούν οι διαδικασίες άρσης του απορρήτου και στα κινητά.

Στην έκθεσή της για το 2000, η Eπιτροπή της Bουλής ανέφερε: «Oι υπεύθυνοι της EYΠ και της Aστυνομίας, εξέφρασαν σθεναρά την άποψη ότι για λόγους εθνικής ασφάλειας και διακρίβωσης των εγκλημάτων, θα πρέπει να επεκταθεί και στην κινητή τηλεφωνία η δυνατότητα άρσης του απορρήτου».

Και πρόσθετε: «H παρακολούθηση συνομιλίας στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας -σημειώνει στην έκθεσή της η Eπιτροπή της Bουλής- προϋποθέτει την εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού (υλικού-λογισμικού). Tέτοιος εξοπλισμός έχει αναπτυχθεί από κατασκευαστές των εν λόγω δικτύων και υπό ορισμένες προϋποθέσεις διατίθενται στους πελάτες τους. Στην Eλλάδα, όπως ρητά ανέφεραν στην Eπιτροπή τόσο οι αρμόδιοι των τριών εταιρειών (σ.σ. της κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας, OTE, Telestet, Panafon), όσο και οι εκπρόσωποι των δύο κατασκευαστικών οίκων (Nokia και Ericsson), δεν έχει διατεθεί αυτός ο ειδικός εξοπλισμός».



Και κατέληγε: «Tο θέμα είναι σοβαρό και χρήζει περαιτέρω διερεύνησης». Όπως αποκαλύφθηκε βέβαια, με το σκάνδαλο των υποκλοπών, και το πράσινο φως δόθηκε για «ηλεκτρονικούς κοριούς» (άσχετα εάν κανένα επίσημο έγγραφο της Βουλής δεν υπάρχει) και η μια υποκλοπή κινητού διαδεχόταν την άλλη.

Ακόμα και το τηλέφωνο του πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, παρακολουθούσαν. Βέβαια, για όλα αυτά, παρ΄ ότι οι δύο διπλωμάτες και φίλοι επικεφαλής της ΕΥΠ επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αντίστοιχα, κ.κ. Αποστολίδης και Κοραντής (ο τελευταίος βάζει υποψηφιότητα με το ΛΑΟΣ τώρα), εκλήθησαν από τη Βουλή να δώσουν διευκρινίσεις μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των υποκλοπών, ουδείς γνώριζε κάτι για τον «φόνο».



Κατάπαυση πυρός.



Ο κ. Γείτονας ήταν επίσης υπουργός Δημόσιας Τάξης από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 1996, ενώ πριν ήταν υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο από τον Οκτώβριο του 1993 μέχρι τον Ιούλιο του 1994.

Όσον αφορά το θέμα της τρομοκρατίας, ο κ. Γείτονας φαίνεται ότι χειρίστηκε κάποιες υποθέσεις ιδιαιτέρως λεπτές.

Για παράδειγμα, τον Ιανουάριο του 1996, μετά από συνάντηση του ιδίου με τον κ. Σημίτη και τον κ. Πάγκαλο (υπουργός Εξωτερικών), είχε συγκαλέσει ειδική σύσκεψη με τον τότε αρχηγό της ΕΥΠ, ναύαρχο κ. Λεωνίδα Βασιλικόπουλο, και τον αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο κ. Μανώλη Χουρδάκη, όπου τους ενημέρωσε ότι ο κ. Πάγκαλος είχε παραδώσει στον πρωθυπουργό απόρρητο έγγραφο ξένης πρεσβείας, το οποίο ανέφερε ότι υπάρχει αλλοδαπός που γνωρίζει πολλά για την 17Ν και ότι προτίθεται να μιλήσει με αντάλλαγμα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Το έγγραφο εξετάσθηκε στη σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και, κατά πληροφορίες, αποφασίστηκε επίσκεψη στην πρεσβεία της χώρας από την οποία προέρχεται το συγκεκριμένο πρόσωπο για να το εξετάσουν. Άγνωστο παραμένει ακόμα και σήμερα περί ποίου επρόκειτο, ποια πρεσβεία ήταν, και εάν το πρόσωπο ήταν αξιόπιστο.



Από Factorx


Ο λαϊκισμός και η ρουσφετολογία του ΠαΣοΚ χωρίς προηγούμενο !

Δεν έχει προηγούμενο ο λαϊκισμός και το προεκλογικό τάξιμο χωρίς φυσικά μετεκλογικό αντίκρισμα.
Κυρίαρχος του συγκεκριμένου παιχνιδιού είναι το ΠαΣοΚ το οποίο στην προσπάθειά του να πιάσει θέση στην καρέκλα της εξουσίας δεν ορρωδεί προ ουδενός.



Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, Γ. Μαγκριώτης, ο οποίος προορίζεται και για υπουργός Δημοσίων Έργων.

Δε διστάζει να πει σε χθεσινή συνέντευξή του ότι το ΠαΣοΚ θα επαναδιαπραγματευτεί τις συμφωνίες για τα δημόσια έργα και κυρίως την κατασκευή των αυτοκινητόδρομων με συμβάσεις παραχώρησης. Σκοπός του είναι, όπως υποστηρίζει, να μειωθούν στο μισό τα διόδια που πληρώνουμε καθημερινά.



Ερώτημα πρώτον: Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν αυτό που έκανε τις λεόντιες συμφωνίες για το αεροδρόμιο με τους Γερμανούς και θα τους πληρώνουμε για δεκαετίες;



Το ΠαΣοΚ δεν υπέγραψε τις συμφωνίες για την Αττική οδό με τον Μπόμπολα και τους συνεταίρους του οι οποίοι θα εκμεταλλεύονται για καμιά 20ετία τον πιο χρυσοφόρο δρόμο της χώρας;

Μήπως το ΠΑΣΟΚ δεν έκλεισε τη συμφωνία με τους Γάλλους και τους λοιπούς συνεταίρους τους (Μπόμπολας κ.λπ.) για τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου για την οποία πληρώνουμε 12 ευρώ;



Ερώτημα δεύτερο: Επί ΠΑΣΟΚ του Κ. Σημίτη δεν μεγαλούργησαν οι νταβατζήδες οι οποίοι πήραν όλα τα έργα στην Ελλάδα και πληρώνουμε τώρα όλοι υπέρογκα διόδια;

Και καλά, να τα πληρώσουμε εφόσον οι επιχειρηματίες έφτιαξαν τους δρόμους με δικά τους χρήματα.

Πώς, όμως, βγαίνουν και λένε προεκλογικά ότι θα κάνουν επαναδιαπραγματεύσεις για χαμηλότερα διόδια;

Κοροΐδα είναι οι εργολάβοι ή μήπως ο κ. Μαγκριώτης σκοπεύει να τους… πολεμήσει;



Και για να μην τα βάζουμε μόνο με το ΠΑΣΟΚ και επί Νέας Δημοκρατίας δε μεγαλούργησαν οι νταβατζήδες όταν ο πρωθυπουργός ξέχασε τον Μπαϊρακτάρη;

Ο Γ. Σουφλιάς δεν έδωσε όλα τα έργα στους γνωστούς εργολάβους και μάλιστα τους επέτρεψε να εισπράττουν διόδια προτού καν βγάλουν τις μπουλντόζες στο δρόμο;



Το να χαϊδεύεις αυτιά προεκλογικά είναι όμορφο.

Πρέπει, όμως, να έχεις και τα κότσια να κάνεις αυτά που λες και μετεκλογικά



Από Factorx

Δεν διδάχθηκαν τίποτα...

Ένας από τους λόγους που το ΠαΣοΚ βρέθηκε στην Αντιπολίτευση ήταν η αλαζονεία που εξέπεμπε στην κοινωνία.

Ένας από τους λόγους που ,όπως βλέπω τα πράγματα, θα παραμένει στην Αντιπολίτευση είναι ότι δεν διδάχθηκαν τίποτα. Κρίμα γιατί στο ΠαΣοΚ υπάρχουν και σεμνοί άνθρωποι, αλλά είναι απλώς παρατηρητές στο σημερινό ΠαΣοΚ της ηγετικής ομάδας του κ. Παπανδρέου.

Πριν λίγες ημέρες στην ομιλία του στην Τρίπολη ο σημερινός πρόεδρος του ΠαΣοΚ προσπαθώντας ψευδεπίγραφα να δηλώσει ότι το ..new pasok διαφέρει από το old pasok, απηύθυνε (?) μήνυμα προς όλους όσοι επιχειρήσουν να συμπεριφερθούν με αλαζονεία και πληγώσουν την.... Δημοκρατική Παράταξη.

Θα μπορούσα να επικαλεστώ -για να δικαιολογήσω το «ψευδεπίγραφα» ή την αλαζονεία τους- μόνο την χρόνια και αυθαίρετη «οικειοποίηση» του όρου Δημοκρατική παράταξη ( που την επαναλαμβάνει συχνά και ο κ.Γ.Παπανδρέου).

Μια αυθαίρετη οικειοποίηση που προσβάλει επί χρόνια τον οποιοδήποτε πολίτη αυτής της χώρας που κάνει το σφάλμα να μην ανήκει κομματικά στο ΠαΣοΚ. Δείγμα σαφώς αντιδημοκρατικότητας και αλαζονείας όπου παραπέμπει ευθέως στο «πας μη ΠαΣοΚ, ...μη δημοκράτης!».

Η αλαζονεία όμως είναι μια ανίατη ασθένεια με ποικιλόμορφες αιτίες που δεν είναι της παρούσης να το αναλύσουμε. Ίσως αυτό θα έπρεπε να το κάνει το ΠαΣοΚ το 2004 όταν του γύρισε την πλάτη ο ελληνικός λαός και το έστειλε στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Δεν το έκανε και η ...ασθένεια υποβόσκουσα κατατρώει τις σάρκες του. Τα παραδείγματα πολλά τόσο σε κεντρικό επίπεδο , όσο και σε περιφερειακό. Πρόσφατο παράδειγμα όπως με πληροφορούν τα πεπραγμένα του κ. Πάνου Μπεγλίτη στην Κορινθία.

Ο στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου όπως ανέφερε το diogenis-press.blogspot.com πριν λίγες ημέρες, διοργάνωνε ή μετείχε σε ιδιωτικές συναντήσεις με γιατρούς της περιοχής του όπου το ...διακύβευμα ήταν να μοιραστούν από τώρα οι θέσεις του διευθυντή του ΙΚΑ Κορίνθου αλλά και η θέση του Νομίατρου.

Αυτά περί αξιοκρατικών κριτηρίων που με στόμφο διαγγέλλει ο κ. Παπανδρέου είναι προφανώς λογοτεχνικά τερτίπια του λογογράφου του. Δεν θα μπορούσε να ήταν κάτι διαφορετικό αφού ο κ. Μπεγλίτης αποτελεί έναν εκ των στενών συνεργατών του με καθημερινού επιπέδου επαφή.

Μάλιστα σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μου κ. Μπεγλίτης υπερέβη τα εσκαμμένα όταν προχθές στην τελετή των εγκαινίων της Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης "Κορινθία 2009" ,επιτέθηκε φραστικά στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας .

Από το επίσημο βήμα όπου τον προσκάλεσαν να εκφωνήσει έναν σύντομο χαιρετισμό χρησιμοποίησε φράσεις του τύπου "το party τελείωσε" και προστακτικές του τύπου "σοβαρέψου" απευθυνόμενος προς τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου που τον κάλεσε.

Στάσεις και φράσεις που δηλώνουν περίτρανα την αλαζονεία και το new face του ΠαΣοΚ που δεν διαφέρει σε τίποτα από το old face που τιμώρησε ο ελληνικός λαός. Το γεγονός σχολιάστηκε έντονα από το σύνολο των παρευρισκομένων επιχειρηματιών- εκθετών και προσκεκλημένων πολιτών.

Μάλιστα άνθρωποι του παλαιού "ζιβαγκάτου" και γνήσιου ΠαΣοΚ ,που παρευρίσκονταν στο ακροατήριο, μου μετέφεραν ότι : « Ή ο Πάνος (ο κ.Μπεγλίτης) αλλάζει μόνο την γούνα του και όχι τα χούγια του ή δυσαρεστήθηκε έντονα από την παρουσία Ρώσων επιχειρηματιών όπου είχαν έρθει με πρόσκληση του Επιμελητηρίου για να εξετάσουν την δυνατότητα συνεργασίας με εκθέτες αγροτικών προϊόντων και οικοδομικών υλικών ».

Ότι και να συμβαίνει , γεγονός είναι ότι η ηγετική ομάδα του ΠαΣοΚ στερείται ελληνικής παιδείας. Γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα γνώριζαν τα λόγια του Μένανδρου: «Αλαζονείας ούτις εκφεύγει δίκην» (Δεν μπορεί κανένας να αποφύγει την τιμωρία για την αλαζονεία του).

ΥΓ. Η φωτο προέρχεται από το diogenis-press.blogspot.com και είναι χαρακτηριστική. Θεωρώ ότι επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές των όσων περί αλαζονείας μου κατήγγειλαν.

Συστράτευση και συσπείρωση

Μήνυμα συστράτευσης και συσπείρωσης έστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στους ψηφοφόρους της ΝΔ, στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στα Μέγαρα.

Κάλεσε στις
4 Οκτωβρίου να μη λείψει κανένας, σημειώνοντας πως αυτή είναι η κρίσιμη παράμετρος της
νίκης.

«Στο
δρόμο της μάχης για το κοινό καλό, προχωρούμε όλοι μαζί. Με σιγουριά, με αυτοπεποίθηση, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Η συστράτευση προχωρά. Η συσπείρωση εντείνεται», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία του για τη νίκη.

«
Η νίκη είναι στα χέρια μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

O πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «η χώρα βρίσκεται τώρα σε κρίσιμη καμπή της πορείας της. Την κρισιμότερη στη νεότερη ιστορία της» και ότι «οι περιστάσεις απαιτούν δύσκολες αποφάσεις».


«Περιθώρια για πειραματισμούς δεν υπάρχουν. Περιθώρια ολιγωρίας δεν συγχωρούνται. Είναι ανάγκη να πάρουμε -τώρα, όχι αύριο- όλα τα αναγκαία μέτρα. Να μην αφήσουμε τη Χώρα να εγκλωβιστεί σε περιπέτειες. Αν πιστέψουμε ότι με ευχάριστες συνταγές αντιμετωπίζονται δύσκολες καταστάσεις, οι συνέπειες θα είναι δυσβάσταχτες για όλους», τόνισε.


Έθεσε δε εκ νέου το δίλημμα μεταξύ υπευθυνότητας και ανευθυνότητας. Οι επιλογές είναι ξεκάθαρες, σημείωσε ο κ. Καραμανλής. «Από τη μια ένα συγκεκριμένο εφαρμόσιμο πρόγραμμα που οδηγεί, από το 2011, σε μια δυναμική ανάκαμψη. Από την άλλη οι γενικολογίες, που δεν έχουν καμιά σχέση με καμιά σοβαρή οικονομική πρόταση», ανέφερε.



«Από τη μια είναι οι πολιτικές ευθύνης. Συγκεκριμένες σε περιεχόμενο και χρόνο. Από την άλλη οι νεφελώδεις τοποθετήσεις, που αλλάζουν από ώρα σε ώρα», πρόσθεσε.



Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε και πάλι στο ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας το ότι διαστρεβλώνει τα πράγματα και κατασκευάζει πλασματικές εικόνες. «Επιδίδονται σε αοριστολογίες, μοιράζουν ακάλυπτες υποσχέσεις, προτείνουν επικίνδυνες συνταγές» ανέφερε.



Yπενθύμισε ακόμη ότι το χρέος του 1981 ήταν κάτω από τα 2 δισ. ευρώ και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ το παρέδωσαν το 2004 εκατό φορές πιο πάνω. Επεσήμανε ότι η ανεργία σήμερα βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα από εκείνα του 2004 και πως αυτό «δεν μπορεί να το προσπερνά το ΠΑΣΟΚ, δεν το συμφέρει βέβαια, είναι όμως η αλήθεια».



Υπεραμύνθηκε του έργου της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι κανένας δεν μπορεί να ξεχνά πως μέχρι να ξεσπάσει η κρίση είχαμε βελτίωση σε όλους τους οικονομικούς δείκτες, σταθερή μείωση της ανεργίας, χειροπιαστά αποτελέσματα στην οικονομία και την κοινωνία. Κατηγόρησε δε το ΠΑΣΟΚ ότι σε όλη εκείνη την περίοδο αντιδρούσε με ένα όχι σε όλα και έκανε πως δεν έβλεπε καμία κρίση, με τον ισχυρισμό ότι όλα ήταν πρόφαση και άλλοθι της κυβέρνησης.



Απευθυνόμενος τέλος στους ψηφοφόρους της ΝΔ που στις ευρωεκλογές είτε επέλεξαν στάση αποχής, είτε κατέληξαν σε ψήφο διαμαρτυρίας, παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις και τόνισε ότι πάνω από όλα είναι το συμφέρον του τόπου.



Οι δημοσκοπήσεις είναι για να ανατρέπονται στην πράξη

«Οι δημοσκοπήσεις είναι για να ανατρέπονται στην πράξη των εκλογών» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Από την αρχή η κυβέρνηση είχε αναλάβει ένα
δύσκολο στοίχημα, τόνισε, αλλά έχει την πολιτική ευθύνη να διασφαλίσει το αύριο των επόμενων γενεών.

Ο κ.
Κουμουτσάκος επεσήμανε ακόμη ότι στις δημοσκοπήσεις διαπιστώνεται χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων της
ΝΔ, ενώ, αντίθετα, η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ έχει φθάσει στην οροφή της.

Επεισόδιο στην Ελασσόνα με τον Μητροπολίτη Πειραιά

Συγχαρητήρια στην Εκλησία της Ελλάδος!

Ανήκουστα πράγματα συμβαίνουν δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές όπου η προκλητικότητα των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ είναι πρωτοφανής.

Χθές στην
Ελασσόνα ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης παρίστατο ως εκπρόσωπος της πολιτείας στην τελετή υποδοχής του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Λίγο πριν φτάσει ο
Βαρθολομαίος, δίπλα στον Ζώη βρισκόταν ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ο οποίος γυρνάει και του λέει:
«Δεν μου έστειλες εκείνο το
αυτοκίνητο που σου ζήτησα για τους γέροντες».
Ο
Ζώης απαντά : «Μα σεβασμιώτατε, το συγκεκριμένο όχημα είναι χάμερ (σς μεγάλο τζιπ) και το στείλαμε για τις ανάγκες του Στρατού».

Οπότε ο
Σεραφείμ του ανταπαντά : «Καλά - καλά, ούτως ή άλλως μετρημένες είναι οι μέρες σας γιατί έρχεται το ΠΑΣΟΚ».

Το είπε και
φωναχτά με αποτέλεσμα να παρέμβει στην κουβέντα ο δήμαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης ο οποίος του ζήτησε τον λόγο αναφέροντας του: «Δέσποτα τι είναι αυτά τα πράγματα που λέτε;».
Εκείνος αντί άλλης απάντησης, τον κοίταξε
περιφρονητικά.


Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Πόσο έξω από τα όρια θα φθάσει η Πασοκική προπαγάνδα τους!

Έτσι τα βλέπει ο Δημήτρης Ρίζος

ΔΕΝ μας εκπλήσσει πια το μέγεθος και η χοντροκοπιά της "μαύρης" αντικυβερνητικής προπαγάνδας απ’ όλα τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ – εφημερίδες και Κανάλια.
Μας εκπλήσσει όμως όταν αυτή η προπαγάνδα γίνεται από σοβαρούς πολιτικούς (Πασόκους κυρίως) και από σοβαρές εφημερίδες…
ΑΝΤΙ κυρίου άρθρου θα φιλοξενήσω σήμερα το χθεσινό πρωτοσέλιδο από το έγκυρο "Βήμα" και το οποίο ..."βγάζει μάτια"!
Κύριος τίτλος:
"Χρέη 292 δισ. ευρώ αφήνει ο Καραμανλής".
Και "καπέλο" στον κύριο τίτλο:
"Υπερδανεισμός 80 δισ. στην πενταετία"!!!
Ελάτε τώρα να βάλουμε κάτω την απλή λογική:
ΚΑΙ αν ακόμα δεχθούμε ότι το τεράστιο χρέος "φορτώθηκε" από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. με 80 δισ., τα άλλα 212 δισ. που κληρονόμησε η κυβέρνηση Καραμανλή, από ποιους τα κληρονόμησε; Δεν μας τα φόρτωσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ;
Αφήστε που και αυτά τα 80 δισ. που καταλογίζονται στην κυβέρνηση Καραμανλή δεν είναι παρά οι τεράστιοι τόκοι από το πασοκικό υπερχρέος των 212 δισ.!..
ΣΑΣ παρέθεσα ένα μόνο από τα αναρίθμητα παραδείγματα, για να αντιληφθείτε ότι η πασοκική προπαγάνδα ξεπέρασε πλέον κάθε όριο λαϊκισμού και ανευθυνότητος.
Και μάλιστα και από τη σοβαρότερη εφημερίδα, της από εκεί πλευράς…



Συμπλήρωση από το emprosdrama.blogspot.com:

Το χρέος με 31/12/2003 ανήρχετο σε 182,390 δις ευρώ. Δηλαδή το 62,5% των 80 δις ευρώ της περιβόητης αύξησης.

Από τα 80 δις ευρώ τα 49.829 δις ευρώ πληρώθηκαν για την εξυπηρέτηση του χρέους των Κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ ( από 9,464- 9,774- 9,589- 9,796- 11,206 δις ευρώ από το 2004 μέχρι το 2008, αντίστοιχα).

Τα υπόλοιπα 30 δις ευρώ περίπου της αύξησης πήγαν για τα εξοπλιστικά προγράμματα ( 12,5%), σε χρέη Νοσοκομείων ( 3,3% ), στην Κοινωνική Ασφάλιση ( 8,9% ) και σε δαπάνες που κάλυψαν το Πρωτογενές Έλλειμμα ( 8,8% ) και τις Λοιπές Υποχρεώσεις ( 4% ).


Γιώργος, ο πρωταγωνιστής...

Λοιπόν, σε αυτές τις εκλογές ο μεγάλος πρωταγωνιστής θα είναι ο Γιώργος.. Όπως σε κάθε αναμέτρηση, έτσι και φέτος, ετοιμάζω τα ειδικά – εκλογικά σποτάκια του Κόκκινου. Φέτος στα δύο πρώτα η έμπνευση ήρθε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Αναμένω να ξεπεράσει τον εαυτό του αν και είναι δύσκολο μετά από εκείνο το «στις κάλτσες» των ευρωεκλογών.. Για να δούμε…

spot1.
Ο Γιώργος έχει πρόγραμμα… Καθαρό περιβάλλον, καθαρά λεφτά, καθαρές κουβέντες.. Αυτός δε θα είναι πρωθυπουργός, ο άσπρος σίφουνας θα είναι…
Ακούστε:

spot2.
Ο Γιώργος έχει σχέδιο για τη χωροταξία.. Θα φωνάξει τον Ασεμπίγιο λέει, να μας βάλει σε τάξη.. Τον πήρε τηλέφωνο και εκείνος του είπε…

Ακούστε:

πηγή


Διαφορά μόνο 2,5% προβλέπει, μεταξύ άλλων, η Public Issue

Πολύς θόρυβος έγινε χθες για το τελευταίο πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, που βλέπεται στην εικόνα.



Στην πραγματικότητα το γκάλοπ τα προβλέπει όλα. Σαν να ρωτάς κάποιον «τι καιρό θα κάνει αύριο» κι αυτός να σου απαντά «ή θα κάνει ζέστη, ή θα κάνει κρύο, ή θα βρέχει, μπορεί όμως και να χιονίσει».



Για όποιον αμφιβάλλει ιδού η απόδειξη:

pyblicissue170909



Μας λέει η Public Issue για τις διαφορές μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων.



ΠΑΣΟΚ: 41,5 % ± 2. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ θα πιάσει από 39,5% έως 43,5%


ΝΔ: 35,5% ± 1,5. Δηλαδή η ΝΔ θα πιάσει από 34% μέχρι 37%



Τι σημαίνουν αυτά;



Πρώτον, ότι η ΝΔ μπορεί να συντριβεί με 34% και το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει με 43,5% (και ο Ανδρέας να σηκωθεί από τον τάφο του)



Δεύτερον, μπορεί όμως και τα δύο κόμματα να έρθουν σε απόσταση αναπνοής με 37% – 39,5%, πράγμα που θα ισοδυναμεί με «νίκη» της ΝΔ δεδομένων των περιστάσεων.



Τρίτον, για να πέσει μέσα προβλέπει επίσης και όλα τα ενδιάμεσα



Στην ουσία δηλαδή μας λέει ότι το αποτέλεσμα είναι ανοικτό σε όλα τα ενδεχόμενα.



Κάνω λάθος; Περιμένω τα σχόλιά σας.



Και να σας πω και την γνώμη μου. Παρά την επίμονη προσπάθεια της ΝΔ να δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις για τον εαυτό της, τα κανάλια δεν μπορούν να ανεβάσουν άλλο το ΠΑΣΟΚ και έτσι μειώνουν όσο μπορούν τη ΝΔ.


Δημήτρης Γκάλοπ


Από Factorx

Αμετάβλητες οι θέσεις μας για το Κυπριακό

Αμετάβλητες παραμένουν οι θέσεις της Ρωσίας σχετικά με την επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αντρέι Νεστερένκο, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρξε ποτέ θέμα αναγνώρισης των κατεχομένων.


«Η θέση της
Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει αμετάβλητη: είμαστε υπέρ της εφαρμογής των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εναντίον των προσπαθειών επιβολής στις πλευρές έξωθεν οποιωνδήποτε "συνταγών" και τεχνητών χρονοδιαγραμμάτων διευθέτησης», είπε ο κ. Νεστερένκο, προσθέτοντας ότι «οι ηγέτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας επανειλημμένως υπογράμμισαν ότι η τελική επίλυση της σύγκρουσης είναι δυνατή μόνο μέσω της επίτευξης καθολικής συμφωνίας μεταξύ των κυπριακών κοινοτήτων με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, τον υπολογισμό των θέσεων καθεμιάς από αυτές, το σεβασμό των συμφωνημένων διαπραγματευτικών και ειρηνευτικών μηχανισμών».


Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο «διολίσθησης» των ρωσικών θέσεων, ο υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης παρατήρησε: «Εννοείται ότι ποτέ δεν έγινε λόγος για αναγνώριση από τη Ρωσία της ούτω καλούμενης "Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου" και ούτε γίνεται».


Τι δήλωνε το ΠΑΣΟΚ για το σχέδιο Ανάν


Είδαμε τις δηλώσεις του ταχυαναγνώστη – πολιτικού κολοσσού Κώστα Σημίτη για το σχέδιο Ανάν.


Αυτός ο Έλληνας Κομφούκιος όμως δεν έμεινε στις προσωπικές νουθεσίες προς τον Κυπριακό λαό. Όλο το ΠΑΣΟΚ που τότε ήταν κυβέρνηση έβγαλε ανακοίνωση κόλαφο, που θα την ζήλευε και ο αείμνηστος ιδρυτής του (ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο …καλοπληρωτών!).

Στις 13/11/2002 κατόπιν συνεδρίασης και ομόφωνης απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δήλωνε:


«Είμαστε όλοι σύμφωνοι ότι το σχέδιο αυτό αποτελεί την αφετηρία της εποικοδομητικής διαπραγμάτευσης. Είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία επίλυσης του Κυπριακού».


Μπορεί ο ΓΑΠ να ήταν τότε μέλος του ΚΥΣΕΑ αλλά θα αρκεσθούμε σε αυτή την αναφορά και όχι στις ατομικές δηλώσεις του ΓΑΠ τότε


olympiada

Γενναία μέτρα για αγορά και αναστροφή του κλίματος

Το ενδεχόμενο να αρθεί η απαγόρευση δανειοδότησης και συναλλαγής με το Δημόσιο για όσους μπήκαν στον Τειρεσία τον τελευταίο χρόνο της διεθνούς οικονομικής κρίσης, εξετάζει σοβαρά η κυβέρνηση.

Ανάλογη λύση σκέφτεται ο
Καραμανλής και για τους εκδότες ακάλυπτων επιταγών και συναλλαγματικών ώστε να μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να προβούν σε τραπεζικό δανεισμό με ευνοϊκούς όρους για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Οι δύο αυτές πολύ σημαντικές ρυθμίσεις οι οποίες όσον αφορά το κόστος τους μπορούν να καλυφθούν από το πακέτο των
28 δισεκατομμυρίων ευρώ που διατίθεται μέσω τραπεζών για την ενίσχυση της ρευστότητας, εάν εφαρμοστούν θα δώσουν μεγάλη ανάσα στην αγορά και παράλληλα θα ωφελήσουν εκλογικά τη Νέα Δημοκρατία.

Ο
Καραμανλής έχει ήδη ζητήσει από τον Παπαθανασίου να συγκεκριμενοποιήσει τις προτάσεις αυτές και δεν αποκλείεται να τις εξαγγείλει την επόμενη εβδομάδα, μετά τα ντιμπέιτ ή κατά τη διάρκεια αυτών.

Ο
Παπανδρέου δεν μπορεί να εξαγγείλει το μέτρο γιατί γενικά και αόριστα στη ΔΕΘ ανέφερε πως θα
επανεξετάσει τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ χωρίς να πει τίποτα παραπάνω.

Συνομιλητές του
πρωθυπουργού, διαβάζοντας και τις σημερινές τελευταίες δημοσκοπήσεις που δίνουν στο ΠΑΣΟΚ σαφές προβάδισμα από 6 έως 7 μονάδες ( 6,8% Kappa Research για το ΒΗΜΑ, 7% Marc για το ΕΘΝΟΣ και 6% Public Issue για ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) εκτιμούν ότι είναι μονόδρομος αυτές οι εξαγγελίες που αφορούν άμεσα ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού.

Θεωρούν δε ότι αν ο
Καραμανλής καταφέρει εντυπωσιακά επικοινωνιακά χτυπήματα κατά του Παπανδρέου στο μεταξύ τους ντιμπέιτ την Τρίτη και παράλληλα εξαγγείλει τα δύο αυτά μέτρα, τότε μπορεί να αναστρέψει πλήρως την κατάσταση βοηθούμενος και από το γεγονός ότι από αύριο δεν θα υπάρχουν δημοσκοπήσεις.



«Θωράκιση της οικονομίας»

Η διεθνής κρίση δεν έχει ακόμα τελειώσει, οι κίνδυνοι παραμονεύουν και αυτό που προέχει είναι να θωρακίσουμε την οικονομία με τα κατάλληλα μέτρα και να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας, αλλά και τα ασθενέστερα οικονομικώς στρώματα.


Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός
Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το βράδυ στις Βρυξέλλες, λίγο μετά το τέλος της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, αντικείμενο της οποίας ήταν η διαμόρφωση κοινής ευρωπαϊκής θέσης
ενόψει της Συνόδου της G20 στο Πίτσμπουργκ στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.


Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι απαιτείται η χάραξη οικονομικής στρατηγικής με προοπτική και ρεαλισμό, η σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών και ειδικά για την Ελλάδα, η προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ο Κ. Καραμανλής συνόψισε σε έξι τους βασικούς τομείς στους οποίους η ΕΕ θα πρέπει να δώσει έμφαση. Στην αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, στην αναδιάρθρωση του ρόλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην προώθηση της υπεύθυνης πρακτικής αμοιβών στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στην αποφυγή προστατευτισμού στο εμπόριο και την κατάληξη σε συμφωνία του γύρου της Ντόχα, στη μεταρρύθμιση του τρόπου διοίκησης και εκπροσώπησης στη ΔΝΤ και σε μεγαλύτερη στήριξη στις φτωχότερες χώρες και στην προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης το Δεκέμβριο για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.



Σε ό,τι αφορά ειδικότερα, το ζήτημα των κλιματικών αλλαγών ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας στην Κοπεγχάγη και παραμένει προσηλωμένη στην αύξηση των προσπαθειών για τη μείωση των ρύπων παγκοσμίως. Προς το παρόν, προς το σκοπό αυτό συμφωνεί με τη θέσπιση κινήτρων για τη συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα σε δραστηριότητες σχετικές με την προστασία του περιβάλλοντος. Ο Κ.Καραμανλής τόνισε επίσης ότι είναι ανάγκη να επιτευχθούν ρεαλιστικοί και ποσοτικοί στόχοι και ότι η συνεισφορά της κάθε χώρας στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να είναι ανάλογη προς τις εκπομπές της και με το κατακεφαλήν ΑΕΠ της.



Στο θέμα της αναμόρφωσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Κ. Καραμανλής δήλωσε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνουν μεγάλες αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο.



Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, ο πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της αύξησης της διεθνούς εποπτείας, καθώς επίσης και υπέρ της μεγαλύτερης διαφάνειας και της θέσπισης ανώτατων ορίων σε ό,τι αφορά τις αμοιβές των στελεχών του χρηματοπιστωτικού τομέα.



Ερωτηθείς εξάλλου, για το ζήτημα της παροχής στην Ελλάδα παράτασης για την επίτευξη της δημοσιονομικής εξυγίανσης, ο πρωθυπουργός αφού σημείωσε ότι λόγω της κρίσης προβλήματα της κάθε χώρας, τόνισε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας το πρόβλημα είναι το μεγάλο δημόσιο χρέος. Σημείωσε, ακόμη, ότι το ζήτημα είναι ποιός έχει διαχρονικά μεγάλο χρέος το οποίο ανατροφοδοτούν τα ελλείμματα. αναδείχθηκαν τα ιδιαίτερα



Ερωτηθείς, ειδικότερα για τις πρόσφατες δηλώσεις του Επιτρόπου Οικονομίας, Χοακίν Αλμούνια, ανέφερε ότι ο Ισπανός επίτροπος δεν είπε κάτι καινούριο, επισημαίνοντας την ανάγκη να σπάσει ο φαύλος κύκλος που δημιουργείται λόγω του υψηλού δημόσιου χρέους. "Πρωταρχικό μέλημα είναι να θεραπεύσουμε τις αδυναμίες μας" ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η χώρα έχει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες, αλλά χρειάζεται "νοικοκύρεμα των δημοσίων οικονομικών". "Όποιος παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει εμπαίζει τους πολίτες", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.



Τέλος, ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, ο Κ. Καραμανλήςυπογραφή της χώρας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αμφισβητείται" και τόνισε ότι η ολοκλήρωση αυτού του αγωγού είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα ελληνικάυπάρχουν κι άλλες ενεργειακές συμφωνίες που καθιστούν την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο, όπως η συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, οι οποίες συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων δήλωσε ότι "η συμφέροντα. Συμπλήρωσε ακόμη ότι θέσεων απασχόλησης.


Tα μαύρα δολάρια των ΗΠΑ προς οργανώσεις υπερψήφισης του σχεδίου Ανάν! Και με βούλα δικαστηρίου: Η UNOPS χρηματοδότησε το ΝΑΙ

(κλικ για μεγένθυση)

Τώρα που έχει σφραγιστεί το γεγονός των χρηματοδοτήσεων για το ΝΑΙ και με απόφαση δικαστηρίου, ποιος θα ειρωνευτεί την ύπαρξη “περιρρέουσας ατμόσφαιρας”;


Ποιος μπορεί να πει ότι ξένες υπηρεσίες (η UNOPS εν προκειμένω) δεν έδωσαν λεφτά για να προωθηθεί πολιτικά το Σχέδιο Ανάν;

Ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει πως τέτοιου είδους (διαφανείς, ημιδιαφανείς ή αδιαφανείς) χρηματοδοτήσεις δεν θα δοθούν και κατά την διάρκεια ενός νέοu Δημοψηφίσματος;

Ποιος θα συνεχίσει να επιμένει πως ήταν η κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου (στην οποία συμμετείχε, ας μην ξεχνάμε, και το ΑΚΕΛ) που δήθεν “καλλιέργησε” τον διχασμό στην ελληνοκυπριακή κοινωνία, ενώ είναι πλέον αποδεδειγμένο πως ξένες υπηρεσίες είχαν βάλει το χεράκι τους;


ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΑΣ


* Μήπως έφθασε η ώρα να μάθουμε και στην Ελλάδα ποιοι πληρώθηκαν από τις ΗΠΑ για να υποστηρίξουν το σχέδιο Ανάν;
Μήπως οι φορείς που αποδεδειγμένα «τα πήραν» από τους Αμερικανούς (ΟΠΕΚ και ΕΛΙΑΜΕΠ), θα πρέπει να λογοδοτήσουν;
Ποιοι δημοσιογράφοι πληρώθηκαν από τους Αμερικανούς;


...οφείλουν ο ΟΠΕΚ και το ΕΛΙΑΜΕΠ να πουν στο λαό για τα μαύρα δολάρια των ΗΠΑ που μπήκαν στα "ταμεία" τους
Πηρε "μαύρα δολάρια" και ο ΟΠΕΚ του Σημίτη; ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ- ΦΩΤΙΑ για ενα "καυτό" ερώτημα: Πηρε "μαύρα δολάρια" και ο ΟΠΕΚ του Σημίτη;
Ο ΟΠΕΚ (ναι του Σημίτη) θα μας πει πόσα πήρε από τα μαύρα δολάρια των ΗΠΑ για να στηρίξει το σχέδιο Ανάν;
Ποιοι πήραν τα μαύρα δολάρια των ΗΠΑ για να στηρίξουν την επιχείρηση «ναι» στο Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο;

Αλήθεια ή λαϊκισμός;

Νέα επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για τις εξαγγελίες του στον τομέας της οικονομίας εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε ομογενείς στις Βρυξέλλες.

Αφού κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως
μοιράζει παντού ανεδαφικές υποσχέσεις, τόνισε:

«Θέλω να σας μιλήσω πολύ
ανοιχτά. Σ' αυτές τις εκλογές, η επιλογή είναι ανάμεσα στην αλήθεια
και το λαϊκισμό. Ανάμεσα στην υπευθυνότητα και στην ανευθυνότητα».


Επανέλαβε ακόμη πως ο λαϊκισμός και η μετάθεση των λύσεων σε κάποιο μακρινό μέλλον, οδηγούν σε επικίνδυνες περιπέτειες, υπογραμμίζοντας για άλλη μία φορά πως οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν έκτακτες πολιτικές, έκτακτα μέτρα και δύσκολες αποφάσεις.



Ο κ. Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα σε Σκόπια και Τουρκία. Αφού σημείωσε για πολλοστή φορά πως η Ελλάδα θέλει σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με όλους τους γειτονικούς λαούς, τόνισε, αναφερόμενος στην ΠΓΔΜ, πως οι σχέσεις καλής γειτονίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουν στους ευρωπαϊκούς και ευρωατλαντικούς θεσμούς. «Ανιστόρητες κραυγές από εθνικιστικές ηγεσίες των γειτόνων μας δεν μπορούν να περάσουν και δεν θα περάσουν» συμπλήρωσε.


Για την Αγκυρα επανέλαβε την πάγια θέση της χώρας μας: «πλήρης συμμόρφωση - πλήρης ένταξη».


Καταλήγοντας, ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για μια «σημαντική εκκρεμότητα» για τον Ελληνισμό της διασποράς, αναφερόμενος στην κατοχύρωση δικαιώματος ψήφου των ομογενών και άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στο θέμα: «Ενώ επί της αρχής δήλωναν σύμφωνοι, τελικά υποχώρησαν. Δεσμεύομαι ότι τη μάχη αυτή, δεν θα την εγκαταλείψω. Θα συνεχίσω την προσπάθεια μέχρις ότου να γίνει πραγματικότητα το δίκαιο αίτημά σας».


Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα στους Έλληνες της διασποράς να ψηφίσουν στις 4 Οκτωβρίου στην Ελλάδα και να πάρουν ενεργή θέση.


Πέφτουν οι μάσκες για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

Πέφτουν οι μάσκες του ΠΑΣΟΚ καθημερινά αλλά υπάρχει τέτοιος επικοινωνιακός αποκλεισμός που σχεδόν κανείς δεν μαθαίνει το τι πραγματικά ετοιμάζουν για τον κόσμο, αν γίνουν κυβέρνηση.

Η
Λούκα Κατσέλη προέβλεψε το μεσημέρι ότι στο τέλος του χρόνου το Έλλειμμα θα ανέλθει στο 8% - 9%!

Την ίδια ώρα ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος
Χοακίν Αλμούνια ξεκαθάριζε για μία ακόμη φορά ότι έως τον Δεκέμβριο το Έλλειμμα πρέπει να υποχωρήσει τουλάχιστον στο 3,7%.

Κι αυτό πολύ απλά
σημαίνει ότι όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί θα πρέπει αμέσως να πάρει μέτρα ώστε να εξασφαλίσει έσοδα τουλάχιστον 12,8 δισεκατομμυρίων ευρώ σε
λιγότερο από τρεις μήνες.

Ως εκ τούτου
καμία από τις επιβληθείσες εισφορές (ΕΤΑΚ κτλ) δεν μπορεί να καταργηθεί και καμία φυσικά αύξηση σε μισθούς, συντάξεις κτλ δεν μπορεί να δοθεί , αφού η Ελλάδα μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα πρέπει να καταθέσει συγκεκριμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.

Αργά το απόγευμα ο υπουργός Οικονομίας
Γιάννης Παπαθανασίου κάλεσε την Λούκα Κατσέλη να ξεκαθαρίσει από που θα βρει τα λεφτά το ΠΑΣΟΚ να κάνει παροχές όπως υπόσχεται ο Παπανδρέου από τη στιγμή που είναι
υποχρεωμένος, αν εκλεγεί πρωθυπουργός, να προχωρήσει σε πρόσθετες περικοπές.

Δείτε την σχετική μας ανάρτηση, εδώ.


Μιά απλή ερώτηση

Αναφορικά με δηλώσεις της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία κ. Λούκας Κατσέλη, ρωτάμε:

"Αφού το ΠΑΣΟΚ και η κ. Κατσέλη πιστεύουν ότι το έλλειμμα θα είναι 7% ή 8% του ΑΕΠ στο τέλος του 2009, θα έχει ενδιαφέρον να πουν στους Έλληνες από πού θα εξοικονομήσουν 12,5 δις ευρώ για να περιορίσουν το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ. Και γιατί, ενώ πρέπει να γίνουν αυτές οι οικονομίες, το ΠΑΣΟΚ προτείνει και νέες δαπάνες ύψους 10,7 δις ευρώ;

Ας αφήσουν λοιπόν τις προβλέψεις και ας παρουσιάσουν στους πολίτες τις προτάσεις τους με ειλικρίνεια και ευθύνη"