Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας (Videos&Photos)

Μεγαλειώδης ήταν η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Έκαναν την παρθενική τους πτήσης τα Rafale πάνω από τον αθηναϊκό ουρανό σε επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης να κόβουν την ανάσα.
Επίσης, εντυπωσίασαν οι πτήσεις των F-16 Viper και των ελικοπτέρων Apache πάνω από την ελληνική πρωτεύουσα, ενώ τα βλέμματα τράβηξε επίσης η «πρεμιέρα» των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Marder 1A3.
Τα οχήματα παραλήφθησαν τον περασμένο Οκτώβριο στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας της χώρας μας με τη Γερμανία.
Τα οχήματα είναι μέρος της αναβάθμισης του αξιόμαχου των μονάδων του Στρατού Ξηράς, της επαύξησης της μαχητικής ισχύος τους, καθώς και της ενίσχυσης της διαλειτουργικότητας των μονάδων του Μηχανοκίνητου Πεζικού με εκείνες των τεθωρακισμένων.
Ακόμα, ξεχώρισε η παρέλαση των ευζώνων...

Eίναι εικόνα κόμματος που θέλει να κυβερνήσει;

Οφείλω να υπενθυμίσω -για να μην ξεχνιόμαστε- πως ο Π. Πολάκης δεν θα τιμωρούνταν από το κόμμα του γιατί στοχοποίησε δημοσιογράφους και απείλησε δικαστές, αλλά γιατί παρουσίασε δική του πολιτική πλατφόρμα. Η θριαμβευτική απαλλαγή του έστειλε μήνυμα προς όλα τα λούμπεν στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ να ξεσαλώσουν. Να εγκαταλείψουν τον πολιτικό λόγο, έστω και στην πιο ακραία μορφή του-και να μετατραπούν σε κοινούς χούλιγκανς. Αφού απαλλάχθηκε ο «μεγάλος», άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και βγήκαν έξω τα πολιτικά λύματα...

Οι ύμνοι των ξένων για την Ελλάδα, η πολιτική εξίσωση των εκλογών και το... φαινόμενο Ανδρουλάκης

Η οικονομία... δεν πάει καθόλου καλά, φίλες και φίλοι. Μάλιστα είναι τέτοια τα... χάλια μας, που οι οίκοι αξιολόγησης Moody's, Standard & Poor's, Fitch και DBRS, καθώς και οι χρηματοοικονομικοί όμιλοι Citigroup, Morgan Stanley, JP Morgan, Deutsche Bank, Societe Generale και όλη η ελίτ του πλανήτη, μας δείχνουν τον δρόμο της... απογείωσης. 
Τόσο... άσχημα πάμε!
Η ακρίβεια είναι παγκόσμιο φαινόμενο, αλλά στην Ελλάδα είναι "ακρίβεια Μητσοτάκη" και το "καλάθι του νοικοκυριού" είναι...

Τέμπη: Ο σταθμάρχης επί τέσσερα βράδια πριν το δυστύχημα χρησιμοποιούσε τον τοπικό πίνακα τηλεδιοίκησης

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη. 
Ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας γνώριζε να χειριστεί το σύστημα τηλεδιοίκησης, σε αντίθεση με τα όσα δήλωσε ενώπιον της ανακρίτριας κατά την απολογία του.
Στο έγγραφο-ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ, είναι καταγεγραμμένες όλες οι κινήσεις του 59χρονου σταθμάρχη που έκανε όσες μέρες πραγματοποίησε τη βάρδια του στο σταθμαρχείο της Λάρισας αλλά και τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ του δυστυχήματος στα Τέμπη...

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Μπορούμε να πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023 - Δεν ιδιωτικοποιείται το νερό

Την πεποίθηση πως η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει να λάβει το καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, όπου και βρίσκεται για την Σύνοδο Κορυφής.
Οπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ελλάδα εφόσον αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα θα μπορέσει να αποκλιμακώσει το κόστος δανεισμού. «Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023 εφόσον από τις εκλογές προκύψει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση», υπογράμμισε.
Εχουμε στηρίξει έμπρακτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, απορροφώντας μέρος της αύξησης στα...

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφορούν εκτάκτως το αύριο Σάββατο...

Οι Ρώσοι με πακτωλό μαύρου χρήματος αγοράζουν επιρροή, ανοχή και παραπληροφόρηση στα Δυτικά Βαλκάνια

Το παράνομο κεφάλαιο, το σημαντικότερο εργαλείο επιρροής του Κρεμλίνου, κυκλοφορεί μέσα και έξω από τα Δυτικά Βαλκάνια σε εκπληκτική κλίμακα, χάρη στην αδυναμία διακυβέρνησης, την ενδημική διαφθορά, το οργανωμένο έγκλημα και την αχαλίνωτη παραοικονομία.
Αυτό σημειώνουν αναλυτές του Κέντρου Μελέτης της Δημοκρατίας στη Σόφια CSD στην έκθεση σχετικά με τη σχέση μεταξύ παράνομης χρηματοδότησης και παραπληροφόρησης στα Βαλκάνια, αναφέρει το Euractiv (κείμενο Ruslan Stefanov, Vanya Petrova)
Και το πραγματικό stress test θα ήταν αν η ΕΕ θα έβρισκε τρόπο να κάνει το επόμενο βήμα της...

Ο ανάποδος δρόμος του Νίκου Ανδρουλάκη

Ράκος του παλαιού κλέους το ΠΑΣΟΚ, έχει επί χρόνια εκλείψει από τα πρωτοσέλιδα. Χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης έστρεψε τους προβολείς επάνω του, έγινε πρόσωπο της ημέρας, αλλά μάλλον με λάθος τρόπο και για λάθος λόγο. 

Απασφάλισε μια χειροβομβίδα που κινδυνεύει να σκάσει στα χέρια του! Θα αρνηθεί λέει, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, την πρωθυπουργία στον ηγέτη του πρώτου κόμματος με το οποίο θα συνεργαστεί για δημιουργία κυβέρνησης. Δεν είναι η απελπισία των ποσοστών που τον ωθεί στην αμφίβολης ορθολογισμού πρόταση. Ούτε μοιάζει να επενδύει στο μεγάλο ποσοστό που συνωθείται...

O κίνδυνος ακυβερνησίας και ο ρόλος Ανδρουλάκη

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την γεμάτη γρίφους και ασάφειες, συνέντευξη Ανδρουλάκη, είναι πολλά. Γιατί για παράδειγμα, οι πολίτες να ψηφίσουν ένα κόμμα που μας επιφυλάσσει ως μετεκλογική έκπληξη το αν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση και το πρόσωπο που θα προτείνει ως Πρωθυπουργό;

Γιατί είναι χρήσιμη για τη διακυβέρνηση η ψήφος όσων ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ μόνο αν ξεπερνάει το 10%, αλλά άχρηστη αν είναι κάτω από αυτό το ποσοστό; Και από πότε το τρίτο κόμμα στις εκλογές είναι αυτό που επιβάλει την πολιτική ταυτότητα και τον Πρωθυπουργό μιας κυβέρνησης; Πολλά τα θολά σημεία σε σχέση με την στρατηγική του...

Πρωτοβουλία Μητσοτάκη για κοινό μέτωπο με Ιταλία και Πορτογαλία για την οικονομία

Μητσοτάκης: Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μεταρρύθμιση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

«Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για πιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και για την μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας», τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε παρέμβαση του στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι προκειμένου να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), είναι κρίσιμα...

Μετωπική για την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Για διεθνή διασυρμό μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ, «απεγνωσμένος Πολακισμός» απαντά η κυβέρνηση

Για «διεθνή διασυρμό» της χώρας με ευθύνη της κυβέρνησης, κάνει λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, με αφορμή την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα.

«Αναρωτιέμαι πώς αισθάνονται οι αυτουργοί της κακοποίησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της ενημέρωσης στην Ελλάδα, που περιγράφεται με τα πιο μελανά χρώματα όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ», σχολιάζει σε δήλωση της...

Η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στον Κόσμο και την Ελλάδα: Αναφορές για παραβιάσεις…

Δόθηκε στη δημοσιότητα η ετήσια Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
(State Department) για την κατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στον κόσμο, σε 198 χώρες, για το έτος 2022.

Την Έκθεση παρουσίασε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν (Antony Blinken).
Κατά την παρουσίαση, εστίασε το ενδιαφέρον του σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ρωσία, το Ιράν, την Κίνα, τη Βιρμανία, το Αφγανιστάν, το Νότιο Σουδάν, τη Συρία.
Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα απολυταρχικά..

Χθες στη Γερουσία, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ δεν έστειλε μήνυμα μόνο προς την Τουρκία: Έδωσε σήμα και στην Αθήνα και στη Λευκωσία… (εντυπωσιακό video)

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ ήταν αποθεωτικός και απίστευτα αληθινός, στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης. 
Ενώπιον του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, εξήγησε με δέκα κουβέντες τη σημερινή Τουρκία.
Μία χώρα άφιλη, αντιαμερικανική, αντισυμμαχική, που παρανομεί σε όλα τα επίπεδα. 
Όπως ακριβώς την περιέγραψε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής, ο οποίος ήταν εξαιρετικός κατά την...

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Οι Ροβεσπιέροι της Αριστεράς και η συνέντευξη Μητσοτάκη

«Υπάρχει μια νέα ταυτοτική και μισαλλόδοξη Αριστερά με αυταρχικές τάσεις, όπως ακριβώς κάποτε αυτές τις τάσεις τις είχαν οι σταλινικοί και οι αριστεροί του Τρίτου Κόσμου. Θεωρούν ότι πρωτοτυπούν, αλλά αντ΄ αυτού επαναλαμβάνουν  τα λάθη της παλιάς σχολής», έγραφε ο γηραιός καθηγητή του Πρίνστον Μάικλ Γουόλτσερ, βιβλία του οποίου «Περί ανεκτικότητας» και άλλα, έχουν μεταφραστεί και στην Ελλάδα.   

Αφορούσε την αμερικανική Αριστερά στην περίοδο της ξέφρενης αποκαθήλωσης των αγαλμάτων, καθώς «νέοι κυρίως άνθρωποι σχεδιάζουν έναν κόσμο χωρίς αποχρώσεις». Όλα είναι καλά είτε όλα είναι κακά, και κάποια στιγμή καταλήγεις να λιντσάρεσαι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως το λιντσάρισμα ισχύει και εδώ...

Μύθοι και αλήθειες για το νερό

Η απρόσκοπτη και υψηλής ποιότητας παροχή πόσιμου νερού αλλά και η αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων είναι βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και αποτελούν στοιχειώδη υποχρέωση της πολιτείας για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Οι υπηρεσίες ύδατος, ούτε πρέπει ούτε μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν. Πουθενά στο νόμο δεν προβλέπεται ούτε καν η δυνατότητα ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών ύδατος. Αντίθετα, ορίζεται ρητά ότι όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών ύδατος ανήκουν στο στενό ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ενώ στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι οι υπηρεσίες ύδατος αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα του κράτους...

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Κυρ. Μητσοτάκης: Εκλογές τον Μάιο - Επαναδιαπραγμάτευση με την Hellenic Train

Τον χρόνο των εκλογών, προσδιόρισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξή του στον Alpha, λέγοντας ότι θα γίνουν το μήνα Μάιο. Σημείωσε ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης της Hellenic Train με τους Ιταλούς την οποία είχε υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016.

Το θέμα, όπως είπε, θα το θέσει σε συνάντηση που θα έχει τις επόμενες ημέρες με την Ιταλίδα Πρωθυπουργό, προκειμένου να βρουν ένα κοινό πλαίσιο όπου και οι δύο πλευρές θα επενδύσουν στο σιδηρόδρομο αυτά που του αξίζουν...

Νέα δημοσκόπηση: Στις 4,9 μονάδες ανέβηκε η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Προβάδισμα 10,4 μονάδων για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα. 
Το κυβερνών κόμμα κερδίζει 0,7 μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο δεκαήμερο.
Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 4,9 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή καταγράφει νέα δημοσκόπηση.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί του συνόλου, το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας ανεβαίνει στο 4,9%, σύμφωνα με την έρευνα GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων...

Μητσοτάκης: Οι Εκλογές θα γίνουν τον Μάιο - Η δεύτερη κάλπη μπορεί να δώσει αυτοδυναμία (Video)

Ήταν η στιγμή που η χώρα ήρθε αντιμέτωπη με διαχρονικές αμαρτίες, είπε ο Πρωθυπουργός για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.
Τον Μάιο θα γίνουν οι Εκλογές, όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στους «Πρωταγωνιστές» και τον Σταύρο Θεοδωράκη στον Alpha.
«Το ζήτημα δεν είναι οι συνεργασίες αλλά ποιο σχήμα είναι πιο αποτελεσματικό για το καλό της χώρας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Η δεύτερη κάλπη θα μας υποδείξει από ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα κυβερνηθεί η χώρα», τόνισε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «η δεύτερη κάλπη μπορεί να δώσει αυτοδυναμία».
«Θα ρίξουμε άπλετο φως στο τι έγινε», είπε ακόμη για την τραγωδία στα Τέμπη ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Όποιος μπορεί φεύγει από την Ελλάδα...

Αν οι σταθμάρχες, οι επιθεωρητές, οι συνδικαλιστές γιατροί που μοιράζουν αναρρωτικές και οι εκπαιδευτές του ΟΣΕ έκαναν στοιχειωδώς σωστά τη δουλειά τους, θα είχαμε αποφύγει το τραγικό δυστύχημα;
Μάλλον ναι...

Αν όλοι αυτοί οι ..."Αμάν! έγινε τράκα..." και κάποιες δεκάδες χιλιάδες άλλοι από το "κηφηναριό" με το οποίο τα κόμματα έχουν "φρακάρει" το Δημόσιο αξιολογούνταν και οι ανεπίδεκτοι μαθήσεως ή αδιάφοροι για την εργασία τους απολύονταν, θα είχαμε καλύτερο Δημόσιο και ασφαλέστερα τραίνα;
Σίγουρα ναι...

ΔΕΗ: Μεγάλη μείωση 15,8% στα τιμολόγια ρεύματος για τον Απρίλιο

Σε σημαντική μείωση των τιμολογίων ρεύματος για τον Απρίλιο προχωρά η ΔΕΗ, καθώς η τιμή για τον επόμενο μήνα διαμορφώνεται στα 16,5 σεντς ανά κιλοβατώρα, δηλαδή σε επίπεδα 15,8% κάτω από τα 19,5 σεντς που είναι η τιμή για το Μάρτιο (και 19,9 σεντς το Φεβρουάριο).
Η καθοδική πορεία των τιμολογίων σημαίνει αντίστοιχα δραστικό περιορισμό της επιδότησης των τιμολογίων από το κράτος, η οποία διαμορφώνεται κάθε μήνα με στόχο τη συγκράτηση των τιμών για τους πελάτες της ΔΕΗ στα 15-16 λεπτά, δηλαδή κοντά στο σημείο που διαμορφώνονται τον Απρίλιο χωρίς την επιδότηση...

Αλ.Τσίπρας: Κυβέρνησε με μουσαμάδες, αντιπολιτεύεται με γιαπιά

Ο Αλέξης Τσίπρας εφευρίσκει «υποστυλώματα» σε σκηνοθετημένες αυτοψίες που συνοδεύονται από το στοιχείο του εντυπωσιασμού της δήθεν εφόδου. Από την αυλαία του πρώτου γύρου της κοινοβουλευτικής συζήτησης και η σύγκριση ανάμεσα στα στοιχεία Σπίρτζη και στα ντοκουμέντα Καραμανλή είναι σαφές ότι αντηχεί ο ήχος του τριγμού στο έωλο αφήγημα της Κουμουνδούρου. Υπό αυτό το πρίσμα εξηγείται και η σπουδή της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, να στείλει ανήμερα της συνεδρίασης της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας να ετοιμάσει για τον αρχηγό του κόμματος την ειδική...

Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ καθηλωμένοι στα ψέματα του 2015!

Ήδη ο ελληνόφρων μανιχαϊσμός καλά κρατεί. Αρκετοί μη ειδικοί στα κοινωνικά δίκτυα έχουν αποφανθεί ως προς το «τις πταίει» για την τραγωδία των Τεμπών. Μόνο που η βεβαιότητά τους δεν πηγάζει από τεχνική γνώση και εμπειρία του προβλήματος, αλλά από την κομματική τους τοποθέτηση.

Ο γράφων δηλώνει ότι δεν έχει προσωπική άποψη επί της τραγωδίας. Θα τη διαμορφώσει αρχικά εφόσον βγει το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, που θα είναι η πρώτη δόση αληθείας. Παρότι και αυτό αναμένεται να το διατρήσει η ελληνική κακεντρέχεια εκείνων τους οποίους δεν εξυπηρετεί. Θα είναι «στημένο», θα «εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες» και άλλα συναφή. Οριστική άποψη θα διαμορφώσουμε (θα πρέπει όλοι μας) από το πόρισμα της Δικαιοσύνης...

Στέλεχος ΟΣΕ: Ο πίνακας τηλεδιοίκησης λειτουργούσε τη μοιραία νύχτα στα Τέμπη

«Ο πίνακας τοπικής τηλεδιοίκησης λειτουργούσε κανονικά τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου» 
ανέφερε ο διευθυντής συντήρησης του ΟΣΕ Ζαχαρίας Στουρνάρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο σταθμάρχης έχει δυνατότητα να παρακολουθεί την πορεία του τρένου, έβλεπε την πορεία του τρένου ότι μπήκε στην παρακαμπτήριο».
Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο διευθυντής συντήρησης του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος είπε πως «ο τοπικός πίνακας χειρισμού τοπικής τηλεδιοίκησης του σταθμού Λάρισας, λειτουργούσε και λειτουργεί αυτόματα για τη χάραξη δρομολογίων, και στις 28 Φεβρουαρίου που έγινε το συμβάν και σήμερα που κάναμε τις δοκιμές, και τις προηγούμενες μέρες, όλες οι χαράξεις πραγματοποιούνται από εδώ χωρίς κανένα πρόβλημα»...

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Λάρισα: Συνταξιούχος από το 2010 ο πρώην σταθμάρχης που ξενάγησε τον Τσίπρα στο παλιό κέντρο τηλεδιοίκησης

Συνταξιούχος ήδη από το 2010 είναι ο πρώην σταθμάρχης Γιάννης Κολλάτος, που τις τελευταίες ημέρες έχει προβεί σε πλήθος αναλύσεων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το σύστημα τηλεδιοίκησης, αλλά και τον σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε «ρουσφέτι».
Τελευταία φορά, ο κ. Κολλάτος εμφανίστηκε σήμερα στο παλιό κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, κατά την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι παρότι το τελευταίο διάστημα ο κ. Κολλάτος διατυπώνει σειρά κρίσεων για το δυστύχημα, στην πραγματικότητα έχει αποχωρήσει οριστικά από την ΕΔΙΣΥΑ Α.Ε. την 1η Οκτωβρίου 2010 και έκτοτε διαμένει μόνιμα στην Ξάνθη...

Καραμανλής: Πέντε δικλείδες ασφαλείας αγνοήθηκαν το μοιραίο βράδυ στα Τέμπη

Τις πέντε δικλείδες ασφαλείας που υπήρχαν ώστε να μη συμβεί το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά δεν τηρήθηκαν
ανέδειξε κατά την τοποθέτησή του ο τέως υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Αναφέρθηκε σε «ανακρίβειες και ψεύδη» που συσκοτίζουν τα γεγονότα, όπως «ο απολύτως ψευδής ισχυρισμός» ότι δεν υπήρχε σύστημα τηλεδιοίκησης στο σταθμό της Λάρισας.
Κατέθεσε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία η κρίσιμη σύμβαση της τηλεδιοίκησης και της...

Ο Μητσοτάκης κηρύσσει επανεκκίνηση αλλά και προαναγγέλλει ρήξεις μέσω …Τεμπών

Έχουμε εισέλθει στην τελική ευθεία για τις Εκλογές, με μια ενδιάμεση... στάση στο Πάσχα, όπου όλοι θα γεμίσουν τις... μπαταρίες τους με αισιοδοξία, μετά τα "μαύρα σύννεφα" που δημιούργησε η τραγωδία των Τεμπών.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει ότι η αυτοδυναμία έχει απομακρυνθεί, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι θα τα δώσει όλα για να πείσει την κοινωνία για ένα πολιτικό new deal. Ο Πρωθυπουργός "επενδύει" στο μοτίβο της ανάδειξης του, ως μοναδικού προσώπου που μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή πορεία της χώρας προς το μέλλον. 
Βγαίνει μπροστά ως προσωπικότητα, κάτι που φάνηκε και από τη... βόλτα το Σάββατο το πρωί στο Μαρούσι. Ήταν επί της ουσίας, η... τελετή έναρξης της αντεπίθεσης της Κυβέρνησης...

Η ΝΔ ας κοιτάξει τον δικό της κόσμο!

Ο ΣΥΡΙΖΑ έλυσε το πρόβλημα Πολάκη με «επαγγελματικό» τρόπο. 
Δεν έλαβαν εν θερμώ καμιά απόφαση, άφησαν τον χρόνο να κυλήσει, τους ήρθε σαν μάνα εξ ουρανού το τραγικό δυστύχημα και μετά, με συνοπτικές διαδικασίες, ομόφωνα, θεώρησαν το θέμα λήξαν. Αυτούς τους χειρισμούς είτε τους πούμε ρεαλιστικούς είτε κυνικούς, ελάχιστη σημασία έχει. Το αποτέλεσμα μετρά και αυτό είναι το ότι δεν προκλήθηκε εσωκομματικό ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Ν. Χατζηνικολάου εξανέστη -και δικαιολογημένα - γιατί ο Π. Πολάκης ζήτησε συγγνώμη μόνον από τον Α. Τσίπρα και το κόμμα του και όχι και από τους δημοσιογράφους που είχε στοχοποιήσει με τρόπο προκλητικό, βάναυσο και χυδαίο. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ...

Ποιος Τσίπρας, ποιος Πολάκης

Βαρέθηκα κιόλας να ακούω και να διαβάζω για τον Πολάκη. 
Εντάξει, έκαναν ότι τον διώχνουν, τώρα παριστάνουν ότι τον ξαναπαίρνουν πίσω μετανιωμένο. Θέατρο για μικρά παιδιά. 
Το πράγμα είναι πού απλό. Αν έβλεπαν ότι το άνοιγμα προς το Κέντρο τους βγαίνει, θα τον παραμέριζαν τον Παύλο. Τώρα που βλέπουν ότι παρά το δυστύχημα και την καταφανή απώλεια της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να εισπράξει μετριοπαθείς ψηφοφόρους, έτρεξαν κατ’ ευθείαν στην προαιώνια δεξαμενή τους, που είναι η δήθεν επαναστατική και αντισυστημική ψήφος. Την οποία όμως εκφράζει πρωτίστως ο Πολάκης.
Άρα, τον ξαναφέρνουν μέσα. Όχι ότι είχε βγει ποτέ στα σοβαρά...

Θ. Γεράκης (MARC): Ενισχύεται η πιθανότητα πολιτικής αστάθειας

Οι βεβαιότητες λιγοστεύουν, η προοπτική αυτοδυναμίας έχει πληγωθεί και η πιθανότητα πολιτικής αστάθειας ενισχύεται, εκτιμά o Θωμάς Γεράκης, επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσεων MARC, ακτινογραφώντας τα ποιοτικά ευρήματα των τελευταίων ερευνών.

«Την παρούσα στιγμή, οι πιθανότητες σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης μειώνονται. Ωστόσο, με βάση τα σημερινά δεδομένα δημιουργούνται ζητήματα και για την εφικτότητα σχηματισμού κυβερνητικών σχημάτων συνεργασίας. Αυτό που ενισχύεται είναι η πιθανότητα πολιτικής αστάθειας»...

Κυρ. Μητσοτάκης για Τέμπη: Προσωπικό μου στοίχημα να βρούμε τη λύση για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο ποτέ

Στον εβδομαδιαίο απολογισμό του ο πρωθυπουργός τονίζει, πως συμμερίζεται απολύτως το ομόθυμο κοινωνικό αίτημα να σαρωθεί επιτέλους ό,τι κρατάει την Ελλάδα πίσω και να γίνουν δομικές αλλαγές, υπογραμμίζοντας πως υποχρέωσή του είναι να μετατραπούν αυτά τα συναισθήματα σε δημιουργική δράση.
Τη δέσμευσή του να μην επιτρέψει να μην ξανασυμβεί τραγωδία όπως αυτή των Τεμπών επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook...