Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Αυτά είναι τα ελληνικά superfoods: Θαυματουργά τρόφιμα με άρωμα Ελλάδας

Αυτά είναι τα ελληνικά superfoods: Θαυματουργά τρόφιμα με άρωμα Ελλάδας

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα δημοσιεύματα εκθειάζουν τις θαυματουργές ιδιότητες της μαστίχας Χίου. 

Με αφορμή την παγκόσμια δημοσιότητα που απέκτησε, δύο Έλληνες ερευνητές, αποκαλύπτουν και τα υπόλοιπα, λιγότερο γνωστά θαυματουργά ελληνικά τρόφιμα.

Οι κλινικοί διαιτολόγοι – διατροφολόγοι Αστερία Σταματάκη και Κωνσταντίνος Ξένος, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής, δημιούργησαν το βιβλίο «Γνωρίστε τα ελληνικά Superfoods» που διατίθεται από τις εκδόσεις Διόπτρα και παρουσιάζει τις άγνωστες μαγικές ιδιότητες των ελληνικών τροφίμων.
Ακολουθούν μερικά από αυτά, όπως δημοσιεύονται στο ένθετο Υγεία της εφημερίδας Τα Νέα:

ΑΡΝΙΕΜΑΙ...


http://3.bp.blogspot.com/-xbX1f1TzlOc/TZGSFg74m3I/AAAAAAAAZ28/9d4eeMrqjYE/s640/%25CE%2595%25CE%259A%25CE%25A0%25CE%259B%25CE%2597%25CE%259E%25CE%2597-%25CE%2592%25CE%2593%25CE%2595%25CE%25A3+%25CE%2591%25CE%25A0%25CE%259F+%25CE%25A4%25CE%259F+%25CE%259C%25CE%2591%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%25A1%25CE%2599.jpgΑΡΝΙΕΜΑΙ την κάρτα του πολίτη!!! 
ΑΡΝΙΕΜΑΙ να είμαι ένας αριθμός σε ένα κοπάδι!!! 
ΑΡΝΙΕΜΑΙ να με σκοτώνουν τα μνημόνια!!! 
ΑΡΝΙΕΜΑΙ να προσκυνώ τους μιναρέδες της φυλακής μου!!!  
ΑΡΝΙΕΜΑΙ το σκοτάδι τους!!!  
ΑΡΝΙΕΜΑΙ να πεινάω!!! 

ΑΡΝΙΕΜΑΙ τους Ιεράρχες που σιωπούν!!! 
ΑΡΝΙΕΜΑΙ τους προδότες πολιτικούς!!! 
ΑΡΝΙΕΜΑΙ να χάσω την Πατρίδα μου!!! 
ΑΡΝΙΕΜΑΙ αυτούς που με οδηγούν στην εξαθλίωση!!! 
ΑΡΝΙΕΜΑΙ αυτούς που...

«Ο χρυσός είναι λεφτά, τα χρήματα, ομόλογα κλπ είναι δάνεια» - Τα 33 "αποφθέγματα" του J.P. Morgan από την κατάθεσή του στο Κογκρέσο το 1912

Το Δεκέμβριο του 1912 ο τραπεζίτης και επενδυτής J.P.Morgan κατέθεσε σε επιτροπή του Κογκρέσου προς υπεράσπιση της Wall Street κατά τη διάρκεια ανακρίσεων για χειραγώγηση και συμπαιγνία των μετοχών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Από την κατάθεσή του J.P.Morgan στην επιτροπή 33 φράσεις κλειδιά περιέχουν όλη την ουσία όσων είπε τότε και πολλά εξ αυτών παραμένουν επίκαιρα ακόμη και σήμερα, άσχετα αν αρκετά από αυτά έχουν εξαφανιστεί από το γλωσσάρι των σημερινών επενδυτών κάτω από την απληστία και δίψα για κέρδος.

Τα 33 αυτά αποφθέγματα είναι:

Αμφίπολη: Βρέθηκαν ανθρώπινες παραστάσεις στα επιστύλια -Αναζητούνται κι άλλα οικοδομήματα

  • Νέα στοιχεία από τις ανασκαφές
  • Αποκαλύφθηκαν ανθρώπινες παραστάσεις στα επιστύλια του τρίτου χώρου
  • Εντοπίστηκαν κατά τις εργασίες συντήρησης
  • Θα γίνει επεξεργασία με λέιζερ
  • Αναζητούνται νέα οικοδομήματα
  • Τι αποκάλυψε ο Κώστας Τασούλας
  • Ποιες απαντήσεις θα δώσει η τομογραφία του τύμβου...
  • Δείτε το χάρτη που περιλαμβάνει τις αρχαίες ελληνικές αποικίες μέχρι τον 2ο αιώνα π.Χ. [εικόνα]

    Μέχρι το τέλος του 2ου αιώνα π.Χ είχαν καταγραφεί από τους γεωγράφους της αρχαιότητας πάνω από 1500 Ελληνικές πόλεις και αποικίες στις περιοχές της Μεσογείου, Ελληνικής Χερσονήσου ( Βαλκάνια), Ευξείνου Πόντου, και Βόρειας Αφρικής!

    Μάλιστα οι πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν φτάσει συνολικά τον 3ο αιώνα π.Χ κοντά στα 20.000.000! 
    Η Αθήνα στο απόγειό της είχε πληθυσμό κοντά στις...

    Το μονόγραμμα και η ταφή σύμφωνα με τον "Μακεδονικό Νόμο" ανάβουν φωτιές - Βρίσκεται η σορός του Μ.Αλέξανδρου στην Αμφίπολη; (video & εικόνες)

    ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ;
    Εν αναμονή  της   συνέντευξης τύπου  του Υπουργού  κ.Τασούλα της 22ας Νοεμβρίου στο Mουσείο της Αμφίπολης  και φυσικά της κας Περιστέρη στις 29 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ,όλοι αναρωτιούνται. Υπάρχει πιθανότητα να βρίσκεται στον τάφο η σορός του Βασιλέα των Βασιλέων; Διότι πέρα από την μαρτυρία του Παυσανία ότι ετάφη με τον μακεδονικό νόμο έχουν προκύψει και άλλα στοιχεία...

    Κι' αυτοί οι τρεις στον καφενέ....

    Μην μου πείτε πως δεν σας έφερε στο νου εικόνες από κηδεία, όπου συναντιόνται συγγενείς που έχουν χρόνια να ειδωθούν, να μιλήσουν, που απεχθάνονται ο ένας τον άλλον;

    Για τις συναντήσεις των τριών Προέδρων του ΠΑΣΟΚ ο λόγος, που απέπνεε κλίμα “άντε να τελειώνουμε και με τούτη την θλιβερή υποχρέωση...”! Τυπικές κουβέντες, βλέμματα συμπάθειας...

    Σεραφείμ προς Βαρθολομαίο για τα περί "ένωσης των Εκκλησιών": "Λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο"

    "ΠΥΡΙΝΗ" ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

    Πύρινη απάντηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθλομαίο για τα περί "ένωσης της Ορθοδόξου μετά της Καθολικής Εκκλησίας". 
    Ανακοίνωση με αιχμές προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εξέδωσε το Γραφείο Αιρέσεων και Παραθρησκειών της Μητρόπολης Πειραιά. ..

    Αμφίπολη: Μια πολυτέλεια που «ζητάει» ιδιοκτήτη - Εντυπωσιακό σκίτσο της Πύλης των Καρυάτιδων

    Μια νέα σχεδιαστική αναπαράσταση της πύλης των Καρυάτιδων με το ψηφιδωτό και τα εκπληκτικά του χρώματα σε πρώτο πλάνο έρχεται στη δημοσιότητα για να μας δώσει ακόμη μια εικόνα για το πως μπορεί να ήταν το επιβλητικό μνημείο.
    Λίγες ώρες πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις, κι ενώ η αγωνία κορυφώνεται για το τι θα πει ο υπουργός, Κώστας Τασούλας, ο γνωστός σχεδιαστής ζωγράφος Γεράσιμος Γερολυμάτος παρουσιάζει μέσω του blog του ένα σχέδιο από την Πύλη των Καρυάτιδων.
    Ο ίδιος ο ζωγράφος επισημαίνει ότι πρόκειται για μια «πρώτη γεύση», καθώς, ετοιμάζει μια πιο ολοκληρωμένη σχεδιαστική απεικόνιση.
    Σημειωτέον ότι ο Γεράσιμος Γερολυμάτος έχει ασχοληθεί αρκετά με τον τάφο της Αμφίπολης και έχει προσφέρει τους τελευταίους μήνες μια σειρά από σχέδια και σκίτσα που μας βοηθούν να αποκτήσουμε καλύτερη εικόνα για το μνημείο....

    Τεράστιο μανιτάρι εντοπίστηκε στην Κοζάνη: Ζυγίζει 5,5 κιλά (εικόνες)

    Ένα τεράστιο μανιτάρι εντοπίστηκε στο Βέρμιο, κοντά στον οικισμό του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης και συγκεκριμένα σε υψόμετρο 1.500 μέτρων.

    Το μανιτάρι-γίγας που εντόπισαν ο Πολύκαρπος Τσαουσίδης και ο Πολύδωρος Μαυρουδής, ζυγίζει 5,5 κιλά και το λατινικό του όνομα είναι Lycoperdon gigentiaio. 

    Είναι βρώσιμο και σύμφωνα με το kozan.gr, τον τελευταίο καιρό, έχουν εντοπιστεί αρκετά στην περιοχή εξ αιτίας των βροχών...

    Αλβανική προβοκάτσια στον αγώνα Ελλάδας-Σερβίας δια χειρός ΕΠΟ

    utakmica-provokacija-srbija-grcka-foto-printskrin-1416491711-591935

    Διάλυση των πάντων 

    ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΑΕΤΟ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!

    "Πέμπτη φάλαγγα" Αλβανών πρακτόρων οργάνωσε μια πρωτοφανή προβοκάτσια πριν την έναρξη του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα Ελλάδας – Σερβίας στα Χανιά της Κρήτης, όταν τρία παιδιά σχημάτισαν με τα χέρια τους στο στήθος τους το σύμβολο της αλβανικής σημαίας, όπως φαίνεται και στην φωτό!

    Πέρα από τις ευθύνες της ΕΠΟ η οποία επέτρεψε εντός Ελληνικού εδάφους αυτή την...

    Το "αντίο" του Βενιζέλου στον Γιώργο Παπανδρέου!

    Σκληρή απάντηση στον πρώην πρωθυπουργό :
    "Να εκτελείς μέχρι τέλος τις υποχρεώσεις σου ως μέλος της Κ.Ο."

    "...Σημειώνουμε την αυτονόητη διαβεβαίωση του κ. Παπανδρέου ότι θα εκτελέσει μέχρι τέλους τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα του ως μέλους της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ"...

    "Βόμβα" Παπανδρέου! Ζητάει νέα εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ



  • Ζητά έκτακτο και ανοιχτό Συνέδριο
  • Αμέσως μετά εκλογή ηγεσίας από την βάση
  • Προσκλητήριο προς όλους, εντός και εκτός Κινήματος
  • Δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες
  • Κάθε μέρα το ΠΑΣΟΚ ψυχορραγεί, ούτε Θέσεις υπάρχουν, ούτε Συμμετοχή
  • Δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής με την Δημοκρατική Παράταξη...
  • Δείτε πως πρέπει να είναι μια τέλεια sexy γυναίκα (ΦΩΤΟ)

    Mας μαγεύει με το τέλειο κορμί της, και για την στήλη «κόκκινα παπούτσια» συγκαταλέγεται στις τέλειες γυναίκες.. 
    Δείτε τη

    Η Joselyn Cano μας μαγεύει με το τέλειο κορμί της, και για την στήλη «κόκκινα παπούτσια» συγκαταλέγεται στις τέλειες γυναίκες.

    Είναι ένα μοντέλο με τις τέλειες αναλογίες, ίσως θα...

    Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

    Υπάρχει πέμπτος χώρος στον τάφο της Αμφίπολης; (ΦΩΤΟ)


    Οι φωτογραφίες του υπουργείου Πολιτισμού κάτι δείχνουν

    Μια φωτογραφία που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού στις 2 Οκτωβρίου ίσως να κρύβει ένα πολύ μεγάλο μυστικό για τον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη.
    Η φωτογραφία είναι πέρα από κάθε αμφιβολία στον τέταρτο χώρο (στον τελευταίο δηλαδή όπου από κάτω βρέθηκε ο σκελετός) και πίσω από τον εργάτη φαίνεται ένα μεγάλο άνοιγμα που οδηγεί σε πίσω χώρο και μάλιστα φαίνεται πως υπάρχουν και ξύλινα δοκάρια για υποστήλωση.
    Το γεγονός ότι...

    Σεξουαλικά Ανώμαλος και με σαδομαζοχιστικά γούστα - ο δημιουργός του... μπλέντερ - ο καλλιτέχνης του βιβλίου της Φυσικής της Ε' Δημοτικού ! (ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ)

    Απίστευτες εικόνες!

    Μάλλον το Υπουργείο Παιδείας δεν ερεύνησε καθόλου τον καλλιτέχνη που διάλεξε για να κοσμήσει με έργο του σελίδα του βιβλίου της Φυσικής της Ε' Δημοτικού, καθώς αρκούσε μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο για να αποκαλυφθούν τα... γούστα του Γιαπωνέζου εικαστικού.

    Οι Γιαπωνέζοι είναι γνωστοί για τις ακραίες σεξουαλικές πρακτικές τους και για τις ελαφρά σαδομαζοχιστικές τους τάσεις στο σεξ. Αξέχαστη η ταινία που άφησε εποχή και στην Ευρώπη, η «Αυτοκρατορία των Αισθήσεων» του 1976...

    Τη σίτιση των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών αναλαμβάνει και φέτος το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης

    Για όσους κατά το σχολικό έτος 2014-2015 υπηρετούν σε σχολικές μονάδες εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους

    Τη σίτιση των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών που, κατά το σχολικό έτος 2014-2015 υπηρετούν σε σχολικές μονάδες εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας τους*, αναλαμβάνει και φέτος το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ)...

    ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ όλων των Κρατών είναι ΨΕΥΤΙΚΟ - Διαβάστε όσα δεν σας λένε τα ΜΜΕ


    ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
    ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΘΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΨΕΥΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ

    “Δεν γνωρίζουμε την αλήθεια αν δεν έχουμε γνώση της αιτίας“ 

    Αριστοτέλης

    Τι δεν θέλουν να ξέρεις:
    ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ
    ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΒΑΡΥΤΑΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ
    ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΥΠΩΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ.

    Καταστρατηγώντας τα τελευταία χρόνια, αυτόν τον κανόνα και...

    Μετά την Ουκρανία, τα Βαλκάνια;

    http://pygmi.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2012/12/%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B1.jpg
    «Τα Βαλκάνια δεν αξίζουν ούτε τα κόκαλα ενός Πομερανού Γρεναδιέρου», 
    είχε αποφανθεί ο σιδηρούς καγκελάριος Μπίσμαρκ, όταν αποφάσισε να μην εμπλακεί η Γερμανία στη σύγκρουση Ρωσίας - Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1876-7 και 
    να περιορισθεί να διαμεσολαβήσει στο Συνέδριο του Βερολίνου το 1878, 
    ώστε να ακυρωθεί συναινετικά η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου (1877) που παρ' ολίγον να οδηγήσει το Λονδίνο σε πολεμική σύγκρουση με την Αγία Πετρούπολη.
    Σε πλήρη αντίστιξη με τον Μπίσμαρκ, οι Κολ-Γκένσερ τον Ιούλιο του 1991 άρχισαν να πιέζουν εκβιαστικά για την εδώ και τώρα αναγνώριση της Σλοβενίας και της Κροατίας θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη...

    ΣΥΡΙΖΑ σε σταυροδρόμι: Τρόικα, εκλογές και... ατυχείς δηλώσεις δημιουργούν πονοκέφαλο

    ΣΥΡΙΖΑ σε σταυροδρόμι: Τρόικα, εκλογές και... ατυχείς δηλώσεις δημιουργούν πονοκέφαλο
    • Ανοιχτά μέτωπα και διλήμματα για τον Αλέξη Τσίπρα
    • Τρόικα, εκλογές και «ατυχείς δηλώσεις» δημιουργούν πονοκέφαλο
    • Σταθάκης, Κοντονής συμπλήρωσαν το... καρέ
    • Επιχείρηση συσπείρωσης στην Κουμουνδούρου μετά από μια «καυτή» εβδομάδα
    • Πως απαντάει ο πρόεδρος του κόμματος

    Κρασί Beaujolais Nouveau: Πώς κατόρθωσαν οι Γάλλοι να το κάνουν παγκόσμια γιορτή [εικόνες]

    ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΝΟΥΜΕ

    Κατά τη μία μετά τα μεσάνυχτα της τρίτης Πέμπτης κάθε Νοέμβρη, πάνω από ένα εκατομμύριο κιβώτια Beaujolais Nouveau ξεκινούν το ταξίδι τους από μικρά χωριά της περιοχής του Beaujolais, διασχίζοντας τη Γαλλία για να φτάσουν στο Παρίσι και από κει να φύγουν για όλα τα μέρη του κόσμου.

    Οι αφίσες παντού διαδίδουν τα καλά νέα: "Le Beaujolais nouveau est arrive", το φρέσκο Beaujolais έφτασε!

    ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Τζαμί παραδίδει «μαθήματα» αποκεφαλισμού σε μικρά παιδιά


    Οι κτηνωδίες των τζιχαντιστών της ISIS δεν αποτελούν εξαίρεση στο Ισλάμ, αλλά τον κανόνα. 

    Σε ένα τζαμί στην πόλη Lakemba της Αυστραλίας, οι μουσουλμάνες μητέρες μαθαίνουν στα μικρά παιδιά την τέχνη του αποκεφαλισμού… 

    Το μικρό αγόρι στο βίντεο πρέπει να σφάξει ένα ψεύτικο αρνάκι. 
    Γεμάτος χαρά, αφού οι υπόλοιποι τον επευφημούν, ο μικρός παίρνει το μαχαίρι και αποκεφαλίζει το ζώο, το...

    Δείτε γιατί οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις θεωρούνται από τις πιο "σκληρές" μονάδες [βίντεο]

    Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις είναι ίσως από τις πιο σκληροτράχηλες μονάδες στον κόσμο. Και αυτό δεν είναι τυχαίο.

    Δείτε την τελική δοκιμασία που θα δώσει τον πολυπόθητο κόκκινο μπερέ και θα μπορούν να ονομάζονται καταδρομείς .

    Περιλαμβάνει...

    Αυτά είναι τα ωραιότερα οπίσθια της Βραζιλίας

    Η 22χρονη καλλονή Indianara Carvalho είναι η νικήτρια του διαγωνισμού για τη Μiss Bumbum 2014. Έχει δηλαδή τα ωραιότερα οπίσθια της Βραζιλίας!

    Δεύτερη ήρθε η  20χρονη Claudia Alende.
    Δείτε τις φωτογραφίες της νικήτριας, ανάμεσα στις 14 επικρατέστερες που πέρασαν μπροστά απο κριτές και κοινό, φορώντας μόνο το μαγιό τους!

    Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

    Αλλαγή Συντάγματος ή το τέλος των Lexus…

    Όταν στις 8 Δεκεμβρίου του 1974 οι Ελληνες αποφάσιζαν το πολίτευμα της χώρας τους να είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία οι συνθήκες ήταν διαφορετικές.

    Το σύνθημα της εποχής ήταν το «Ελλάς - Γαλλία Συμμαχία» και το γαλλικό πολιτικό σύστημα με τις αυξημένες εξουσίες του προέδρου παρουσιαζόταν ως το καταλληλότερο για την Ελλάδα.
    Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι 40 χρόνια αργότερα, στη μεγαλύτερη κρίση της μεταπολεμικής Ελλάδας, θα πρέπει να πάμε σε εκλογές για να αναδειχτεί κυβέρνηση επειδή η Βουλή δεν μπορεί να...

    Μια συνταγή με σκόρδο και λεμόνι για τον καθαρισμό των αγγείων από μια καθηγήτρια πανεπιστημίου


    Η μικροβιολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Αγγελική Πιττίδη-Τριανταφύλλου εξαίρει τις ευεργετικές ιδιότητές του και προτείνει μια απλούστατη συνταγή με σκόρδο και λεμόνι για τον καθαρισμό των αγγείων:
    «Το σκόρδο είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων για τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό. 

    Όλοι ξέρουμε ότι...

    Σύριζα για πάντα…

    Όταν κόμματα και οπαδοί πανηγυρίζουν ακόμη και στο ενδεχόμενο να πέσει η κυβέρνηση λόγω απόρριψης από την Τρόικα μιας ρύθμισης που περιμένουν 3.000.000 φορολογούμενοι με χρέη 70 δισ., το μόνο που μένει να πεις είναι... ο αγώνας (όντως) τώρα δικαιώνεται.Και ότι ήρθε η ώρα για την κυριαρχούσα (σαράντα χρόνια) αριστερή αντίληψη να αναλάβει επιτέλους και ευθύνες.

    Γι΄ αυτό φέρτε τον ΣΥΡΙΖΑ για πάντα...

    Καθίζηση στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω... Γιάννας Αγγελοπούλου

    Το φλερτ δεν κάνει καλό!

    Τεράστια ζημιά έχει κάνει στον ΣΥΡΙΖΑ το φλερτ με τη Γιάννα Αγγελοπούλου

    Όπως προκύπτει και από την τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis, οι κανονικοί αριστεροί αποδοκιμάζουν τα ανοίγματα στη γυναικεία προσωποποίηση του νεοπλουτισμού και της γκλαμουριάς. 
    Και είναι βέβαιο πως το μήνυμα αυτό το έχει λάβει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προσπαθεί να αποφύγει το φλερτ, αλλά δεν είναι και εύκολο...

    Μέρκελ: ''Aσφάλεια χωρίς την Ρωσία στην Ευρώπη δεν υπάρχει''

    ''Οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός'' 
    τόνισε από την Πολωνία

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ επανέλαβε στην Πολωνία ότι «η ασφάλεια στην Ευρώπη, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί παρά μόνον μαζί με τη Ρωσία».

    «Αυτός είναι ο λόγος που οι κυρώσεις δεν αποτελούν αυτοσκοπό», είπε...

    Τα είπαν Σαμαράς και Θεοδωράκης.


    Περισσότερο από μία ώρα κράτησε η συζήτηση που είχαν οι Αντώνης Σαμαράς και Σταύρος Θεοδωράκης στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους δύο άντρες να βάζουν στο τραπέζι θέματα που αφορούν τόσο στην τρόικα και στις διαπραγματεύσεις, όσο και στην Προεδρική εκλογή.

    «Η χώρα δεν μπορεί να παίζει καθημερινά τζόκερ με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού...

    Πόσο ισχυρή είναι η Τουρκία;

    Στο άρθρο μας της Παρασκευής αναφερθήκαμε στο θέμα των σοβαρότατων εξελίξεων που συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή, εξελίξεις που δρομολογεί η ίδια η Ιστορία, με τον διεθνή παράγοντα να παίζει τον ρόλο του επιταχυντή, εκεί που αυτό επιβάλλουν τα στρατηγικά συμφέροντά του.
    Στο ευρύτερο θέατρο των εξελίξεων συμπεριλαμβάνεται η Κύπρος και η Ελλάδα, με την Τουρκία να χάνει για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες την υποστήριξη του διεθνούς παράγοντα στις πολιτικές της που σχετίζονται με το Κυπριακό και το Κουρδικό.
    Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει νευρικότητα στην...

    Έτσι απαντούν οι μάγκες στους συκοφάντες καταστροφείς του ποδοσφαίρου!

    Έτσι απαντούν οι μάγκες στους συκοφάντες καταστροφείς του ποδοσφαίρου!Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν μάσησε τα λόγια του στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο ΟΑΚΑ το μεσημέρι της Πέμπτης. 

    «Να ανοίξουν τα τηλέφωνα των Μαρινάκη – Ζωγράφου» 

    «Το γήπεδο θα γίνει και τέλος».

    «Με όποιους και να μίλησα, μπορείτε να μου πείτε πώς ο Κύριος Μαρινάκης τα γνωρίζει όλα αυτά; Πώς...

    Αλέξης: Ο νέος Καρλομάγνος;


    Τα μάθατε;

    Ο Σύριζας του Αλέξη άνοιξε πανιά για μεγάλα πράγματα.

    Εκτός δηλαδή του ότι δυνητικά έχει ήδη σώσει την Ελλάδα, όπου με βάση τα δημοσκοπικά του φτερά έχει κάνει σχέδια, έχει μοιράσει υπουργεία, έχει (στη θεωρία) διώξει τη τρόικα, κλπ κλπ
    Εκτός λοιπόν από όλα αυτά τα δευτερεύοντα εσωτερικά, ο Σύριζας θέλει τώρα να σώσει και την Ευρώπη!
    Και όχι απλά με κάποιες διασυνδέσεις που είχε με κάποιους γραφικούς του στυλ Μπέμπε Γκρίλο, και το γκρουπούσκουλο Ντε Λίνκε…
    Όχι! Ο Σύριζας, με τον Αλέξη στο τιμόνι, έβαλε πλώρη για σοβαρά πράγματα…

    Το όραμα των Συριζαίων…


    «Χούντα δεν γνωρίσαμε, ούτε Δημοκρατία».

    Αυτό είναι το σύνθημα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.
    Κι όσο κι αν διαφωνούμε με την καλλίπυγο ΟΝΝΕΔίτισσα κ. Παπαγγελή που προκάλεσε σάλο με τις δηλώσεις της για τους νεκρούς του ’73, το συγκεκριμένο αριστερό σύνθημα είναι πολύ πιο βλακώδες.
    Αν η νεαρά είπε κάτι που πιστεύει ή που δεν άνοιξε ένα βιβλίο για να διαβάσει, αυτοί οι κοστουμαρισμένοι μπαχαλάκηδες της ψευτοαριστεράς είναι πολύ χειρότεροι…
    Ας αναρωτηθούμε λοιπόν, ποια είναι αυτά τα παιδιά που το λένε αυτό...

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: τα δυο σενάρια για πόλεμο Ελλαδας – Τουρκίας της περιβόητης SAIC!

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: τα δυο σενάρια για πόλεμο Ελλαδας – Τουρκίας της περιβόητης SAIC!

    Τον Δεκέμβριο του 1996 η SAIC εκπόνησε κατόπιν παραγγελίας του αμερικανικού Πενταγώνου μία στρατηγική αποτίμηση του μέλλοντος της Τουρκίας για την περίοδο 1997-2020. 

    Στην παρουσίαση της έκθεσης («Τελική Έκθεση του Εργαστηρίου για το Μέλλον της Τουρκίας») είχαν παρευρεθεί ανώτατα πρώην και νυν (τότε) στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και της κυβέρνησης.
    Από τα σενάρια που αναπτύχθηκαν λεπτομερώς στην έκθεση κάποια παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον...

    BY BY FACTOR - ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ



    Γι' αυτούς που θα ψάχνουν τούς τύμβους τής σήμερον στο μέλλον, γνωρίζοντας ότι αυτοί είναι κυρίως διαδικτυακοί, σού εναποθέτω ως κτέρισμα αυτό με το οποίο ταυτίστηκες αμετάκλητα: 
    Το δικό σου πληκτρολόγιο. 
    Ας ρίξουν εκείνοι στην πυρά τα τιμαλφή τους για να στο μαλαματώσουν, φιλαράκι...

    Ποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές ψηφίζουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

    Η ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών ένα βήμα πριν τη διάλυση

    Συνεδρίασε η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών υπό το βάρος του χρόνου για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. 
    Σε αυτήν τη συνεδρίαση το κλίμα ήταν βαρύ και τα πνεύματα δεν άργησαν να οξυνθούν. 
    Η απόφαση ήταν να ακολουθήσει ο κάθε βουλευτής την προσωπική του άποψη για την προεδρική εκλογή. 
    Ας δούμε σε ποιες τρεις κατηγορίες χωρίζονται οι 23 ανεξάρτητοι βουλευτές:

    Γερμανοί πολιτικοί ζητούν: "Η Τρόικα πρέπει να διαλυθεί"


    "Η Τρόικα, η οποία μέχρι σήμερα δεν δίνει κανένα λόγο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα πρέπει να είναι στο μέλλον δημοκρατικά νομιμοποιημένη. 

    "Η οργανωμένη ανευθυνότητα της Τρόικας" πρέπει να τερματιστεί"

    Heinz-Joachim Barchmann, 
    Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της γερμανικής Βουλής
    Δημοσιεύω παρακάτω, σε δική μου μετάφραση, το άρθρο της Elisa Simantke „Die Troika muss aufgelöst werden“, "Η Τρόικα πρέπει να διαλυθεί"...

    Η μελαγχολία της Αμφίπολης

    Η μελαγχολία της Αμφίπολης Και ξαφνικά, εκεί που όλοι ασχολούνταν με τον ΕΝΦΙΑ, τα μνημόνια και την Τρόικα, στις αρχές Αυγούστου εμφανίστηκε η Αμφίπολη. 

    Ακολούθησε ένα τρίμηνο κατά τη διάρκεια του οποίου η ανασκαφή στον τύμβο Καστά μονοπώλησε το ενδιαφέρον όχι μόνο σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

    Ένα τρίμηνο κατά το οποίο η μία έκπληξη διαδεχόταν την άλλη, καθώς τα ευρήματα των ανασκαφέων στον τάφο ήταν κάθε φορά αναπάντεχα και πέρα από τη φαντασία.

    Όπως όλα δείχνουν, όμως, αυτό το ταξίδι έφθασε στο τέλος του...

    Δείτε 93χρονη να δοκιμάζει μπάφο για πρώτη φορά (VIDEO)

    Το βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου


    Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο με μια ηλικιωμένη που αποφάσισε να δοκιμάσει για πρώτη φορά μπάφο στα....93 της χρόνια.

    Καθόλα νόμιμη μια και βρίσκεται στην Ουάσινγκτον και με τον γιο της δίπλα της, δοκίμασε τον πρώτο της τσιγάρο. 

    Απολαύστε την στο βίντεο που ακολουθεί:

    Αυτό είναι το πιο σέξι ημερολόγιο του 2015! (Photos)

    Από την Pirelli

    Δεν έχουν απομείνει παρά μόλις 42 ημέρες για το 2015 και η Pirelli, ως είθισται, υποδέχεται το νέο έτος με ένα σέξι ημερολόγιο.

    Στο ημερολόγιο «Calendar Girls 2015» του Στίβεν Μάισελ εμφανίζονται 12 από τα κορυφαία μοντέλα του κόσμου σε άκρως αισθησιακές πόζες...

    Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

    Οι μυστικές επιχειρήσεις των Τούρκων στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια

    #
    Η δράση των μυστικών πρακτόρων της ΜΙΤ που «στήνουν» τη νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία

    Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί στον χώρο του Αιγαίου και στο Νησί της Αφροδίτης. 

    Οι Τούρκοι αυξάνουν συνεχώς την παρουσία των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού τους και τις πτήσεις των μαχητικών της αεροπορίας τους, σε μία πρωτοφανή, εδώ και πολύ καιρό, επίδειξη δυνάμεως...

    Ρωσία και Κίνα κατεβάζουν πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο απέναντι στην Τουρκία

    ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΚΟΙΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ
    Ρωσία και Κίνα «κατεβάζουν» πολεμικά πλοία τους στην ανατολική Μεσόγειο για κοινές ναυτικές ασκήσεις κόντρα στην Τουρκία και στις μεγαλεπήβολες επιδιώξεις της...

    Στη «σκιά» του ραντεβού Σαμαρά-Τσίπρα που ναυάγησε ο ΣΥΡΙΖΑ - Aρχίζουν οι «γκρίνιες»

    Στη «σκιά» του ραντεβού Σαμαρά-Τσίπρα που ναυάγησε ο ΣΥΡΙΖΑ -Aρχίζουν οι «γκρίνιες»

    Στη «σκιά» του… ραντεβού Σαμαρά-Τσίπρα που «ναυάγησε» προτού καν σταλεί το «προσκλητήριο»,

    συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ -παρουσία του Αλέξη Τσίπρα- και όπως όλα δείχνουν η βεντάλια των εσωκομματικών διαφωνιών θα ανοίξει εκ νέου...

    Τι σημαίνει επιστροφή στο χθες…

    Η παγίδα προς την οποία οδεύει η χώρα – χωρίς, ακόμη, να έχει πέσει μέσα για καλά – είναι χειρότερη από αυτήν του 2009, τότε που ο λαός της ψήφιζε χαζοχαρούμενα υπέρ του κυρίου «λεφτά υπάρχουν».

    Οκτώ μήνες αργότερα απεδείχθη ότι, όχι μόνον «λεφτά δεν υπάρχουν», αλλά η Ελλάδα χρωστούσε και 310 δισεκατ. ευρώ, ποσόν που αντιπροσώπευε το υψηλότερο κατά κεφαλήν δημόσιο χρέος στον κόσμο.
    Με δεδομένη, έτσι, την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, η οποία είχε ήδη εκδηλωθεί από το 2008, οι διεθνείς αγορές δεν...

    Κι όμως ο πόλεμος έχει ξεκινήσει...


    Οι ΗΠΑ ξεκινήσαν το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στα τέλη του 2008, με την FED να «τυπώνει» χρήμα και να αγοράζει κρατικά ομόλογα.

    Το ενεργητικό του ισολογισμού της FED από 800 δισ. δολάρια το 2008 έχει φτάσει τα 4,5 τρισ. δολάρια.
    Η ισοτιμία του δολαρίου καθόλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας πιεζόταν.
    Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι η ΕΚΤ σχεδιάζει να αγοράσει τα επόμενα δυο χρόνια κρατικό χρέος από τις χώρες της Ευρωζώνης της τάξης του 1 τρισ. και να αυξήσει τον ισολογισμό της στα 3 περίπου τρισ. ευρώ. 
    Η ισοτιμία του ευρώ έχει αρχίσει ήδη να πιέζεται…

    Ζουλιάρες και αγάμητες…

    Θυμάμαι πριν πάρα πολλά χρόνια, σε ένα βιβλίο του, τον ψυχολόγο Γιώργο Πιντέρη να περιγράφει τη συνεδρία με μια γυναίκα ντυμένη πολύ προκλητικά. Χαοτικό ντεκολτέ, μίνι, τακούνια.
    Το πρόβλημα της γυναίκας ήταν ότι οι άνθρωποι δεν την έπαιρναν σοβαρά, γενικά, κι οι άντρες την ήθελαν μόνο για το σώμα της.
    «Τι λέτε εσείς;» τον ρώτησε.
    «Με συγχωρείς», της απάντησε ο Πιντέρης. «Δεν πρόσεχα τι έλεγες, κοίταζα το στήθος σου».
    Μπορούμε να ακούσουμε στα σοβαρά τον λόγο μιας γυναίκας η οποία επιλέγει να απευθύνεται στους άλλους προβάλλοντας μονίμως με προκλητικό τρόπο την εξαιρετική εμφάνισή της;
    Προσωπικά, δυσκολεύομαι, το...

    Η συνάντηση του Αύγουστου Καίσαρα με τον νεκρό Αλέξανδρο. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

    Μια από τις όψεις της
    αποκαλούμενης "Σαρκοφάγος του Αλεξάνδρου"
    Αρχαιολογικό Μουσείο Κωνσταντινούπολης
    Από «Τα μυστικά ημερολόγια» του Αύγουστου Καίσαρα

    Περγαμηνή αρ. LXXXIX

    «Θέλω να ξεκινήσω από την αρχή, από τότε που ο άνθρωπος συνάντησε το είδωλο, όπως λένε και οι
    Έλληνες, το είδωλο της τυφλής λατρείας. Εμείς οι Ρωμαίοι δανειστήκαμε αυτή τη λέξη, όπως και πολλές άλλες που μας έλειπαν, και πολλοί από εμάς αναζητούν τα είδωλά τους σε αυτούς που μας δάνεισαν αυτή τη λέξη. 

    Δεν αποτελώ εξαίρεση και θα έλεγα ψέματα αν ισχυριζόμουν ότι ο θρυλικός πατέρας μου, Γάιος Ιούλιος Καίσαρας, τον οποίο αγαπώ, αποτέλεσε είδωλο για μένα στα νεανικά μου χρόνια.
    Τα είδωλα δεν τα αγαπάμε, αλλά τα σεβόμαστε και θαυμάζουμε, και εγώ θαύμαζα τον Μεγάλο Μακεδόνα, τον Αλέξανδρο. 

    Αισθανόμουν περισσότερο συγγενής με εκείνον, παρά με τον Γάϊο, όχι εξ αίματος, αλλά στην ψυχή και το χαρακτήρα, και...

    Η ζωή της μητέρας του Αλέξανδρου, Ολυμπιάδας. Η σχέση της με την Αμφίπολη και ο ατιμωτικός της θάνατος

    Η θρυλική Ολυμπιάδα ξεκίνησε από την Πασσαρώνα και τη Δωδώνη. 

    Η ζωή, η δράση της και ο ατιμωτικός της θάνατος

    Η Αρχαία Πασσαρώνα, γενέτειρα της πριγκίπισσας των Μολοσσών και μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ολυμπιάδας, τοποθετείται, σύμφωνα με τον αρχαιολόγο της «Ηπείρου», Σωτήρη Δάκαρη, βορειοδυτικά του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από την πόλη. 
    Η συστηματική ανασκαφή αποκάλυψε στην κορυφή ενός λόφου στο...

    Αυτά που δεν μας είπαν για την Αμφίπολη – Αποκαλυπτικό βίντεο

    Αυτά που δεν μας είπαν για την Αμφίπολη – Αποκαλυπτικό βίντεο

    Ο αρχαιολόγος και εκδότης του περιοδικού «ΙΧΩΡ», Ευάγγελος Μπεξής, αποκαλύπτει με μια σειρά από μοναδικά στοιχεία και αποδείξεις όλα αυτά που δεν μας είπαν για την Αμφίπολη.

    Στο πρώτο αυτό μέρος αποδεικνύει ότι το μνημείο καταστράφηκε τελετουργικά και δεν βανδαλίστηκε από τυμβωρύχους και αποκαλύπτει τι κρατούσαν οι Κλώδωνες, και όχι Καρυάτιδες, στα χέρια τους.

    Δείτε το βίντεο:

    Henry Kissinger: «Η Ουκρανία να ξεχάσει την Κριμαία και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ»

    ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ "ΜΑΓΟΣ" ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

    Για τα θέματα παγκόσμιας ασφάλειας και των απειλών αλλά και ειδικότερα για το θέμα της ένταξη της δημοκρατίας της Κριμαίας στην Ρωσική Ομοσπονδία (το αναφέρει ως "προσάρτηση") και για την Ουκρανία μίλησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Henry Kissinger και τα λεγόμενά του, όσο συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί του, πάντα έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον...