Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Περί ευδαιμονίας



Όλοι οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, από τον Σωκράτη και μετά, συμφωνούσαν ότι ο τελικός στόχος του ανθρώπου είναι η ευδαιμονία και ότι αυτό που αναζητούν οι άνθρωποι σε κάθε τους πράξη είναι η ευτυχισμένη ζωή.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Ο Σωκράτης εισήγαγε την θεωρία της γνώσης, βασισμένη πάνω στις ηθικές έννοιες και όχι στις υλικές αρχές, πίστευε ότι «η αρετή είναι ευδαιμονία». 
Αντίθετα, οι σοφιστές δίδασκαν ότι η αρετή είναι μια τέχνη που διδάσκεται και αφορά την προσωπική επιτυχία στην ζωή, χωρίς να υπόκεινται σε απόλυτες ηθικές αρχές και αξίες, αφού απόλυτη γνώση δεν υπάρχει...

“Είμαστε παγιδευμένοι”

Σε μια συνέντευξη του στην εφημερίδα “Frankfurter Allgemeine Zeitung” ο οικονομολόγος Hans-Werner Sinn λέει, “ότι το τρένο που θα μας πήγαινε προς μιαν ένωση μεταφοράς και διανομής χρήματος έφυγε” και οτι οι “ομπρελλες διάσωσης” θα έχουν σύντομα εξαντληθεί.
Η συνέντευξη (ελαφρά συντμημένη) που έδωσε ο καθηγητής Hans-Werner Sinn στην εφημερίδα “Frankfurter Allgemeine Zeitung”. Ο Prof. Dr. Hans-Werner Sinn είναι οικονομολόγος και πρόεδρος του ifo, Institut für Wirtschaftsforschung, www.ifo.de.
Κύριε Hans-Werner Sinn, οι Έλληνες θα λάβουν σύντομα ένα πρόσθετο πακέτο βοήθειας 130 δισ. ευρώ. Ελπίζετε, ότι αυτή θα είναι η τελευταία πληρωμή;

Μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί: Μια ενδοοικογενειακή κόντρα

Δεν υπάρχει πιο ψευδεπίγραφη κόντρα από αυτή μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών. 
Επίσης, δεν υπάρχει πιο καταστροφική κόντρα από αυτή μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών.
Στην Ελλάδα της κρίσης πολλά πράγματα έχουν αλλάξει, οι μισθοί, οι συντάξεις, το ποσοστό της ανεργίας - το μόνο πράγμα που δεν έχει αλλάξει είναι η πολιτική τάξη και η κουλτούρα της
Αυτή η μη αλλαγή είναι το ανείπωτο ζήτημα της υπάρχουσας κρίσης. Πως μια πολιτική τάξη που έχει αποτύχει τόσο τρανταχτά, να παραμένει ακόμα στο προσκήνιο. 
Το θέμα δεν είναι τα ιστορικά υψηλά ποσοστά αποχής και λευκού στις δημοσκοπήσεις, αλλά γιατί αυτά τα ποσοστά δεν είναι ακόμα υψηλότερα. Η έκπληξη δεν θα έπρεπε να είναι γιατί το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει μονοψήφια ποσοστά, αλλά γιατί υπάρχουν κόμματα με διψήφια ποσοστά...

Το PSI πέτυχε, η Ελλάδα θα σωθεί;

Είναι γεγονός ότι στην παγκόσμια οικονομική ιστορία, δεν υπάρχει άλλο κούρεμα χρέους, σαν το ελληνικό, με τόσο μεγάλη συμμετοχή, το οποίο να έχει γίνει με τέτοιο αναίμακτο τρόπο. 
Το θετικό νέο της υπόθεσης, πλέον, είναι ότι ως χώρα έχουμε 107 δισ. ευρώ λιγότερο χρέος. 
Το αρνητικό είναι πως η Ελλάδα θεωρείται, και επίσημα πλέον, πτωχευμένη χώρα. 
Το γεγονός δε ότι ενεργοποιήθηκαν και τα CACs κατά τη διαδικασία θα έχει ως αποτέλεσμα η επιστροφή της χώρας στις ελεύθερες αγορές κεφαλαίων να αργήσει ακόμα περισσότερο.
Πόσο; Άγνωστο, ακόμα...

"Γιατί η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό προτεκτοράτο" - Άρθρο του Ι.Ραμονέ στη Le Monde diplomatique

του  Ignacio Ramonet

Η 21η Φεβρουαρίου 2012 θα είναι, πλέον, για την Ελλάδα, η ημερομηνία της Μεγάλης Παράδοσης. 

Είναι η μέρα, που με την υπόσχεση ενός δεύτερου πακέτου ευρωπαϊκής βοήθειας, η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε τους εξευτελιστικούς όρους που επέβαλε «η συμμορία του τριπλού Α» κατά τη σύνοδο του Eurogroup, την οποία ελέγχει η Γερμανία : δρακόντειες μειώσεις στις δημόσιες δαπάνες, περικοπές στους κατώτατους μισθούς του ιδιωτικού τομέα και στις συντάξεις, απόλυση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων, αύξηση της φορολογίας, μαζικές ιδιωτικοποιήσεις…
Κι όμως, οι Έλληνες είχαν ήδη υποστεί ένα πραγματικό «χρηματοπιστωτικό πραξικόπημα», στις 10 Νοεμβρίου, όταν το Βερολίνο τους επέβαλε μια ...

Τα κανάλια κάνουν γαργάρα το πιστωτικό γεγονός…

Ενώ η Ελλάδα ανακηρύχθηκε και επίσημα από την ISDA σε χρεοκοπημένη χώρα, 
κάτι για το οποίο οι Έλληνες πολιτικοί μας εκβίαζαν και μας τρομοκρατούσαν τόσο καιρό για να δεχόμαστε τα μνημόνια
εντούτοις από το πρωϊ τα καθεστωτικά κανάλια κάνουν εντελώς γαργάρα το γεγονός. 
Ασχολούνται με την ΔΕΗ, με την πατάτα, με το εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, με τον νέο αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ, λες και νοιάζεται κανείς, πέρα από το καθεστώς για το γεγονός αυτό, αλλά για το ότι η Ελλάδα και επίσημα πλέον δεν θα μπορεί να βγει στις αγορές για τα επόμενα τουλάχιστον 15 χρόνια και θα...

Πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα - Θα πληρωθούν τα CDS

Πιστωτικό γεγονός σημειώθηκε στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (PSI), 
λόγω της ενεργοποίησης των ρητρών συλλογικής δράσης (CADs), αποφάσισε ομόφωνα, μετά από ερώτημα που της υποβλήθηκε, ο Διεθνής Σύνδεσμος Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA).
Ως εκ τούτου ενεργοποιούνται τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας (CDS).  
Ειδικότερα η αρμόδια επιτροπή του...

Παπαδήμος-Βενιζέλος: Κρύβουν ότι είναι τα πρόσωπα της χρεοκοπίας..!

Ελάχιστοι έχουν καταλάβει τι πραγματικά συνέβη  
χθες αφού οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί του Μαξίμου και του Βενιζέλου στάθηκαν στο κούρεμα του Χρέους. 
Η απογευματινή απόφαση του ISDA για ενεργοποίηση των ασφαλίστρων χρεοκοπίας CDs σημαίνει ότι η χώρα υπέστη πιστωτικό γεγονός και μάλιστα αυτό αναφέρεται ξεκάθαρα στη σχετική απόφαση. 
Δηλαδή, η Ελλάδα χρεοκόπησε και αυτή η χρεοκοπία έσκασε στα χέρια του Παπαδήμου. 
Θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης, επί των ημερών του οποίου πτώχετυσε η χώρα. 
Το ίδιο και ο Βενιζέλος. Είναι ο υπουργός Οικονομικών που οδήγησε τη χώρα σε χρεοκοπία. 
Μπορεί η ιστορία να...

Πληρώνουμε τις συγκρούσεις στο ΠΑΣΟΚ"

Του Γιώργου Κύρτσου
Η χθεσινή κόντρα μεταξύ του κ. Χρυσοχοΐδη και του κ. Παπουτσή για την κατάσταση που επικρατεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενισχύει την άποψη ότι εδώ και ένα χρόνο πληρώνουμε ακριβά τις εσωκομματικές συγκρούσεις στο ΠΑΣΟΚ.

Παπανδρέου-Βενιζέλος
Το αρχικό μνημόνιο οδηγήθηκε σε πλήρη αποτυχία εξαιτίας της έλλειψης συνέπειας και αποτελεσματικότητας που χαρακτήριζε τον πρωθυπουργό της περιόδου εκείνης, κ. Παπανδρέου αλλά και της σκληρής εσωκομματικής-αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης που ασκούσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος...

Ο Τ. Νταλάρα συνιστά στις υπόλοιπες χώρες να μην ακολουθήσουν το δρόμο της Ελλάδας - Θέλουν να δουν πρώτα τ' αποτελέσματα του πειράματος!

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα προειδοποίησε σήμερα ότι το IIF δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί άλλη απομείωση του χρέους με χώρα της ευρωζώνης, μετά από αυτήν που έγινε με την Ελλάδα.

  
"Θα απέτρεπα έντονα τις άλλες κυβερνήσεις, τους άλλους λαούς της Ευρώπης, να ακολουθήσουν αυτόν το δρόμο", είπε ο Νταλάρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

   
Ερωτώμενος για ποιο λόγο θέλει να αποτρέψει την Πορτογαλία ή τη Ιρλανδία να επιδιώξουν την απομείωση του χρέους τους, ανέφερε ...

Ο καθείς και τα όπλα του

Μετά τη δήλωσή του στη Βουλή* -με την οποία ζητάει να αλλάξει η νομοθεσία στη χρήση όπλων από πολίτες και αστυνομικούς -, ο Γιώργος Καρατζαφέρης επανήλθε με νέα δήλωση και προτείνει, εκτός από τους Έλληνες, να οπλιστούν και οι μετανάστες και να παίξουμε πόλεμο
Ο κ. Καρατζαφέρης προτείνει οι Έλληνες να κάνουν τους Έλληνες και οι μετανάστες τους Τούρκους.
Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, αν οπλιστούν Έλληνες και μετανάστες, θα γιορτάσουμε με πολύ παραστατικό τρόπο την επέτειο της 25ης Μαρτίου και όλη η χώρα θα Χάνι της Γραβιάς.
Όπως είπε ο κ. Καρατζαφέρης, έχει παιδικά τραύματα επειδή στις σχολικές παραστάσεις για την 25η Μαρτίου τον έβαζαν συνέχεια να κάνει τον Τούρκο...

Σαρώνει το κόμμα του Καμμένου: Το 97,5% πιστεύει ότι θα μπει στη Βουλή..!

Σάρωσε σε μία ακόμη δημοσκόπηση το κόμμα του Καμμένου
Συγκεκριμένα, σε σφυγμομέτρηση που διενήργησε ο τηλεοπτικός σταθμός "extra 3", το 97,51% των ερωτηθέντων, απάντησε ότι οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" θα μπουν στην Βουλή, ενώ μόνο το 2,49% έδωσε αρνητική απάντηση στο σχετικό ερώτημα. 
Συνολικά, συμμετείχαν στην δημοσκόπηση 5.814 άτομα.

ISDA: Πιστωτικό γεγονός η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

* - Απόφαση διεθνούς χρηματοπιστωτικής αρχής για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων
* - Ενεργοποιούνται τα ασφάλιστρα κινδύνου ύψους 3,2 δισ. δολαρίων
* - Δημοπρασία στις 19 Μαρτίου για την πληρωμή τους
* - Στη χαμηλότερη βαθμίδα πιστοληπτικής ικανότητας κατέταξε η Moody's την Ελλάδα
Η απόφαση, την οποία έλαβε η 'Διεθνής Ενωσης για την Ανταλλαγή Νομίμων υποχρεώσεων και Παραγώγων', η 'International Swaps and Derivatives Association(ISDA)', πυροδοτεί την ενεργοποίηση των "ασφαλίστρων κινδύνου", των CDS.
Η απόφαση αυτή αποτελεί μονόδρομο μετά την απόφαση της κυβέρνησης να...

Αγρότης με Ferrari και καταθέσεις 10,6 εκατ. ευρώ - Η λίστα του ΣΔΟΕ με το μαύρο χρήμα

* - Το άνοιγμα των λογαριασμών αποκάλυψε χρυσές καταθέσεις από αδήλωτα εισοδήματα
* - Ιερέας με τραπεζικό λογαριασμό ένα εκατ. ευρώ
* - Φαρμακευτική εταιρεία με 135 κιλά... μαύρου χρυσού
* - Τι έδειξαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ
Τουλάχιστον εντυπωσιακά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα ευρήματα των ελέγχων που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ το πρώτο δίμηνο του έτους, στους τραπεζικούς λογαριασμούς 39 φορολογούμενων. Βρέθηκε μαύρο χρήμα που υπερβαίνει τα 100 ευρώ και τώρα οι “ύποπτοι” θα πρέπει να αποδείξουν την προέλευση των καταθέσεων...

Η κυβέρνηση αποφάσισε το κούρεμα όλων των ασφαλιστικών ταμείων - Διάγγελμα Παπαδήμου: "Έχουμε ακόμα ανηφόρα"


* - ΝΑΙ από το Eurogroup στην αποδέσμευση 35,7 δις!
* - Γιούνκερ: Έχουμε ενημερωθεί ότι θα ενεργοποιηθούν οι ρήτρες
* - Θα αλλάξουν οι διοικήσεις των ασφαλιστκών ταμείων που είπαν όχι!
* - Βενιζέλος: "Δεν θα υπάρξουν άλλες ρυθμίσεις για τα ιδιωτικά δάνεια"
* - Μετατίθεται η απόφαση του ISDA για το ελληνικό PSI
* - Σαρκοζί: Σήμερα λύθηκε το πρόβλημα! - Σόιμπλε: Θα κάνουμε τα πάντα να παρεμείνει η Ελλάδα στο ευρώ
* - ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
Το κούρεμα είναι επιτυχημένο, είναι γεγονός και πλέον μπαίνουν οι σφραγίδες.
Η πρώτη μπήκε από το Eurogroup. Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε το μεσημέρι αποφασίστηκε να αποδευσμευθούν 35,7 δισ από το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας το οποίο είναι συνολικά 130 δισ ευρώ.

Η δεύτερη από το υπουργικό συμβούλιο το οποίο ενέκρινε με Πράξη του την ενεργοποίηση των ρητρών υποχρεωτικής συμμετοχής (CAC's), ώστε να επεκταθεί το "κούρεμα" στο σύνολο των ομολόγων που εντάσσονται στη διαδικασία της ανταλλαγής, το λεγόμενο PSI.
...

Δείτε από που ξεκίνησε το σημερινό "Κίνημα της Πατάτας".

IMG_0585 Δείτε από που ξεκίνησε το σημερινό "Κίνημα της Πατάτας" 

Δράμα, του Παναγιώτη Γεωργιάδη

Για όσους δεν το γνωρίζουν πρέπει να αναφέρουμε ότι το σημερινό "Κίνημα της Πατάτας", που ουσιαστικά είναι ένα κίνημα κοινωνικής πολιτικής, με στόχο την ίδρυση κοινωνικών παντοπωλείων και με σκοπό την πτώση των τιμών τελικού καταναλωτή και την εξάλειψη των μεσαζόντων από την σχέση παραγωγού - καταναλωτή, ξεκίνησε από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Δράμας και τον Πρόεδρό του κ. Ν. Σμολοκτό. Ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου ο Σύλλογος ανέλαβε πρωτοβουλία διάθεσης της πατάτας στα μέλη του και ενημέρωσε την Ομοσπονδία (ΑΣΠΕ) προωθώντας την ιδέα σε όλους τους συλλόγους της χώρας...

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Με ποιό πρόγραμμα και ποιά πρόσωπα θα πάει η ΝΔ στις εκλογές;

Η προεκλογική εκστρατεία ξεκίνησε, αλλά φαίνεται ότι, με την υπερψήφιση του Μνημονίου, κατά ένα μαγικό τρόπο, ατόνησε η ουσιαστική παραγωγική διαδικασία τεκμηρίωσης προγράμματος εκεί στη Συγγρού.  
Έχετε ακούσει τελευταία κάτι σχετικό για ανάπτυξη, κάποια ανάλυση, μια παρουσίαση, ένα project plan επιτέλους, για κάτι που θα μπορέσει να ξεκολλήσει τη χώρα από το βούρκο της ύφεσης; 
Το κρατούν επτασφράγιστο μυστικό για να μη τους πάρουν τις ιδέες; 
Πότε επιτέλους θα εξηγηθεί στους Έλληνες με σαφήνεια και αλήθεια, η κατάσταση της χώρας, οι παράμετροι που την επηρεάζουν και οι προοπτικές που ανοίγονται μπρος μας; 
Πως είναι δυνατό να σηκώνεις τη σημαία της ανάπτυξης αλλά να μη καταθέτεις συγκεκριμένες προτάσεις;...

Κάντε Αντίσταση στους "αντιστασιακούς" !

Γράφει ο "Ε"

Αυτό το σύνθημα που κυριάρχησε στα τελευταία τριάντα χρόνια στην χώρα μας – με πρωτοβουλία και πρωταθλητές τους κάθε μορφής αριστερούς, ήταν: κάντε αντίσταση στο κατεστημένο. – 
Ποιο ήταν αυτό το κατεστημένο, δεν μας το διευκρίνισε κανένας καθαρά. Είναι συνήθεια, όλων των «προοδευτικών» της αριστεροσύνης, ότι σύνθημα βγάζουν, ότι αποφάσεις παίρνουν, να μην είναι σαφής και καθαρές.
Είναι όλες φλου. Τις ερμηνεύουν όπως θέλουν και τις εννοούν όπως νομίζουν αυτοί. 
Μια πνευματική αντάρα, μια θολούρα κυριαρχεί στο μυαλό τους. 
Τίποτα στην Ελλάδα, δεν είναι σωστό, λογικό, καλό για τους Έλληνες, όταν αυτό προέρχεται από την εκκλησία, από χριστιανικές οργανώσεις, από καθαρές ελληνικές πατριωτικές και εθνικές ομάδες... 

Ιπτάμενοι άνθρωποι! Βίντεο με πολύ ...αδρεναλίνη!



Δεν μιλάμε για μία απλή ρίψη με αλεξίπτωτο! 
Θα δείτε τους ... "ιπτάμενους ανθρώπους" που αναζητούν όλο και περισσότερη αδρεναλίνη.
Και μ΄ αυτό που κάνουν μάλλον τη βρίσκουν!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η Παρέλαση με... Προσκλήσεις..!

Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΕίναι τόσο μεγάλος ο προβληματισμός
και ο φόβος των πολιτικών
για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου που κάποιοι ετοιμάζουν διάφορες δικαιολογίες προκειμένου να απουσιάζουν … δικαιολογημένα από τις εξέδρες των επισήμων.
Η κοινωνική κατακραυγή και η οργή που έχει ξεχειλίσει έγιναν το φόβητρο των πολιτικών που φαίνεται να μην αποκλείουν κανένα μέτρο προκειμένου να αποφύγουν τις επιθέσεις των πολιτών...

Αφιερωμένο στον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Βενιζέλο

Διατελέσατε υπουργός Δικαιοσύνης το 1996
Δεν ήσασταν ένας οποιοσδήποτε πολιτικός σε αυτό το υπουργείο, αλλά ένας γνώστης της Νομικής Επιστήμης. 
Και μόνο να κοιτάξει κάποιος το βιογραφικό σας, διαπιστώνει πως τελειώσατε σε 4 χρόνια τη Νομική, (παρότι, όπως λέτε, είχατε και παράλληλη πολιτική δράση τα δύσκολα χρόνια 1974-1978), καταφέρατε να κάνετε διδακτορικό στο Παρίσι σε μόλις δύο χρόνια και στη συνέχεια να ανεβείτε τις βαθμίδες της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με τρόπο που δεν έχουν κάνει άλλοι.
Τι άλλο λοιπόν, ήσασταν από το «παιδί θαύμα» της νομικής τέχνης.

Αναζήτησα λοιπόν αυτή την νομική σας έστω ευφυΐα, στο νομοθετικό σας έργο στο... υπουργείο Δικαιοσύνης. Και ιδού τι βρήκα. Το 1996 ψηφίσατε τον νόμο 2408. Με τον νόμο
...

Τσίπρας σε Βενιζέλο: Και με τον Σαμαρά, ύπαρχος θα είσαι

Στο ευαίσθητο σημείο του χτύπησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγο στη Βουλή γνωρίζοντας τον πόθο του Υπουργού Οικονομικών να γίνει πρωθυπουργός.  
"Ονειρεύεστε να συγκυβερνήσετε με τον Σαμαρά αλλά και τότε ύπαρχος θα είστε.
Γιατί και τότε ο Σαμαράς θα είναι Πρωθυπουργός" 
είπε ο κ. Τσίπρας αφήνοντας άφωνους τους βουλευτές που βρίσκονταν στην Ολομέλεια...

Π. Παυλόπουλος: «Λύση ανάγκης το κούρεμα»

«Όχι μόνο δεν είναι για πανηγυρισμούς, 
αλλά λύση ανάγκης επειδή μας κατάντησε η κυβέρνηση Παπανδρέου
εδώ που μας κατάντησε, το PSI είναι μία ελπίδα για να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε» ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ την ίδια αντίδραση είχε και ο κ. Μιχελάκης όταν κλήθηκε για να κάνει το πρώτο σχόλιο για το κούρεμα του χρέους.
Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία είναι φανερό ότι χαρακτηρίζει θετική την εξέλιξη, όμως αυτή αντικατοπτρίζει τα λάθη της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που έγιναν την τελευταία 2ετία.

Πουλήθηκε το 50% της αδιάθετης πατάτας από το λεκανοπέδιο Κ. Νευροκοπίου

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 
της καθημερινής εφημερίδας "Πρωϊνός Τύπος" της Δράμας
* - Πέφτουν οι τιμές στις λαχαναγορές
* - Λάδι από την Κρήτη πατάτες από το Νευροκόπι
* - Στο παιχνίδι και τα αμνοερίφια;

 Του Θανάση Πολυμένη
ΟΛΟΕΝΑ και μεγαλύτερη δυναμική αποκτά το λεγόμενο «κίνημα της πατάτας», καθώς από τη μια άκρη της Ελλάδας μέχρι την άλλη, ξεφυτρώνουν καθημερινά αυτοσχέδιες λαϊκές, κοινωνικά παζάρια για να πωληθεί φθηνή πατάτα Νευροκοπίου προς 0,25 λεπτά το κιλό.  
Στη Δράμα, στη Θεσσαλονίκη, στην Κατερίνη, αυτές τις ημέρες στην Χαλκιδική και στον Βόλο, αλλά και σε πολλά σημεία της Αττικής.
Στο μεταξύ, έχει ήδη ξεκινήσει και η διάθεση και άλλων προϊόντων, όπως...

Έρχονται ποινικές διώξεις για το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή

Οι καταγγελίες για την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας 
του ανθρώπου που κυβέρνηση τη χώρα από το 2004 έως το 2009 αποτέλεσαν το αντικείμενο δικαστικής προκαταρκτικής εξέτασης και σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Παρασκευή + 13» προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ότι οι καταγγελίες αυτές έχουν βάση.
Έτσι εντός των προσεχών ημερών θα ασκηθούν ποινικές διώξεις, αφού φαίνεται ότι οι δικαστικές αρχές έχουν εντοπίσει κάτι σοβαρό...

"Τσάμηδες", μπήκαν στη κυβέρνηση της Αλβανίας

Δύο στελέχη του κόμματος των τσάμηδων μπήκαν στη κυβέρνηση της Αλβανίας.
 
“Ενημερωθήκαμε για τη συμμετοχή δύο στελεχών του κόμματος PDIU στην Κυβέρνηση της Αλβανίας. 
Όπως αντιλαμβάνεστε, παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τις εσωτερικές εξελίξεις στην Αλβανία και έχουμε πλήρη επίγνωση των πολιτικών ισορροπιών που αναπτύσσονται στη χώρα αυτή. 

    
Το θέμα της σύνθεσης της Αλβανικής Κυβέρνησης είναι ζήτημα εσωτερικό”,
δήλωσε ο εκπρόσωπος του...

Το κούρεμα απλώς διόρθωσε λάθη του ΠΑΣΟΚ

Στα τηλέφωνα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ, προκειμένου να ενημερωθεί για το κλείσιμο του PSI.
Την ίδια ώρα σε ανοιχτή γραμμή βρισκόταν και ο Αντώνης Σαμαράς , ο οποίος μέχρι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα βρισκόταν σε δείπνο στην Ιταλική πρεσβεία.  
Στην ΝΔ η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι το σημαντικό ποσοστό του PSI αποτελεί μία πολύ θετική εξέλιξη.
Μία εξέλιξη όμως που από μόνη της δε λέει πολλά.  
"Το ζήτημα είναι τί κάνουμε από εδώ και πέρα", έλεγε ...

΄΄Κοινωνικοί Λαχανόκηποι ΄΄

του Δημήτρη Κισσούδη

Μετά τη δημιουργία του ΄΄Κοινωνικού Φαρμακείου΄΄, του ΄΄Κοινωνικού Παντοπωλείου΄΄ και του ΄΄Κοινωνικού Παζαριού΄΄ από τους διάφορους κοινωνικούς φορείς της πόλης μας, νομίζω ότι ήρθε η ώρα για τη δημιουργία και των ΄΄Κοινωνικών Λαχανόκηπων΄΄.  
Θέλω δε προκαταβολικά να επαινέσω την αξιόλογη πράγματι προσπάθεια που γίνεται από την Κοινωνία των Δραμινών Πολιτών για την απάμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Δράμας στους χαλεπούς και δύσκολους καιρούς που περνάμε όλοι μας. Και οι ¨Κοινωνικοί Λαχανόκηποι¨, νομίζω ότι, είναι...

Η ΝΔ βάζει υψηλούς στόχους στην Δράμα... προσπαθεί, πάση θυσία, να μην εκλέξει βουλευτή!!!

Παραπολιτικά
Βάσιμες πληροφορίες από τα έγκατα της Συγγρού, από πρόσωπα που βρίσκονται στα υψηλά κλιμάκια του κόμματος, αναφέρουν πως τα 4/5 του ψηφοδελτίου του κόμματος για τον νομό της Δράμας έχει πλέον κλειδώσει. 
Οι πληροφορίες αυτές μιλούν ανοιχτά για "κλείδωμα" των υποψηφιοτήτων των:
- Θωμά Μαργαρίτη 
- Κωνσταντίνου Καραβά 
- Ανάργυρου Πατακάκη 
- Άννα-Μαρία Νταϊλάκη 
- Νικολέτα Τσέπελη (με κάποια πιθανότητα)
Αυτά λένε οι "γνωρίζοντες" (που μάλλον βρίσκονται κοντά στον Πρόεδρο Σαμαρά - "Πρόεδρε, πρόσεχε τους γραμματείς και Φαρισαίους"!) για το τελικό ψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής συμπολιτεύσεως για τον νομό της Δράμας...

Η επόμενη ημέρα της συμφωνίας

Σύμφωνα με τους Financial Times η Ελλάδα θα κερδίσει εαν ξεπεράσει γρήγορα το στάδιο της ''ανακούφισης'' και εκμεταλλευτεί τον χρόνο που ''αγόρασε'' ενώ μένει να αποδειχτεί εαν θα ακολουθήσεις και άλλα κουρέματα τόσο για τη χώρα μας όσο και για τις υπόλοιπες στην ευρωζώνη.

Διαβάστε όλο το άρθρο...

Τι σημαίνει PSI, ρήτρες CACs και ο στόχος της απαρτίας

Όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες και τα βήματα που θα χρειαστούν για την ολοκλήρωση της, ιστορικής σημασίας, αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Το PSI είναι το όνομα του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων, δηλαδή του ''κουρέματος'' του ελληνικού χρέους κατά 100 δις ευρώ.
Τα καθόλου εύηχα CACs δεν είναι τίποτε άλλο παρά ρήτρες που ενεργοποιεί το ελληνικό δημόσιο, με τις ''πλάτες'' της Ευρώπης, για να υποχρεώσει, όλους όσους έχουν ομόλογα ελληνικού δικαίου, να αποδεχτούν το κούρεμα...

Πέρα από κάθε προσδοκία το "κούρεμα" - Έφτασε το 95,7% μαζί με την ενεργοποίηση των CACs - Σε άπταιστα... αγγλικά η ανακοίνωση του υπουργείου!

* - Ακριβώς στις 08:00 έγινε η ανακοίνωση του υπουργείου!
* - Στο 85,8% η εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών - 105,27 δισ. ευρώ μειώνεται το χρέος
* - Στα 152 δισ. ευρώ οι προσφορές για τα ομόλογα
* - Στις 15:00, την ίδια ώρα με την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, η συνεδρίαση της ISDA για την πιστοποίηση ή μη πιστωτικού γεγονότος
* - Παντελής Καψής: Ιστορική στιγμή για τη χώρα - Πολύ επιτυχημένη η ανταλλαγή των ομολόγων
* - Λαγκάρντ: Αποφεύχθηκε η διάσπαση της ευρωζώνης
* - Συνεδριάζει και το υπουργικό, συνέντευξη Τύπου του Ευ. Βενιζέλου στις 13:00
* - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Μόλις τα ρολόγια έδειξαν 08:00 ακριβώς, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σε άπταιστα αγγλικά, για το ποσοστό συμμετοχής στο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους...

Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας δεν μπορούν πια να φορούν το ίδιο κοστούμι

Η ζωή έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα.
Βαδίζει πάντοτε μπροστά.

Κι υπό αυτή την έννοια οφείλουμε να δούμε με ρεαλισμό την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας.
Είναι καιρός, τώρα ή μετά τις εκλογές του επόμενου μήνα, να ξεπεράσουμε το δίλημμα Μνημόνιο ή όχι.

Όσοι υποστηρίζουν τη δεύτερη άποψη, δεν έχουν καταφέρει να πείσουν ότι διαθέτουν μια άλλη πολιτική με ισάξιο στόχο και αποτέλεσμα.
Ισχυρίζονται ότι

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ποντιακό ανέκδοτο άπαιχτο... Καλή σας νύχτα συνέλληνες...

Οι Πόντιοι έπαιζαν πόκερ
Ο Γιωρίκας χάνει 500 € σε ένα "κόλπο", οπότε  πιάνει το στήθος του και πεθαίνει επιτόπου...
Δείχνοντας σεβασμό για τον χαμένο «αδερφό» τους, οι υπόλοιποι πόντιοι συνεχίζουν την παρτίδα τους όρθιοι.
Μετά από λίγη ώρα, ένας από αυτούς κοιτάζει γύρω του και λέει: 
«Ρε παιδιά, κάποιος πρέπει να ενημερώσει τη γυναίκα του, ότι ο Γιωρίκας πέθανε. Ποιος θα πάει;»
Τραβάνε κλήρο και πέφτει στον Κωστίκα.
Του λένε να είναι όσο το δυνατόν γίνεται πιο διακριτικός.
«Διακριτικός; Είμαι ο πιο διακριτικός Πόντιος που έχετε γνωρίσει! Η διακριτικότητα είναι το ατού μου! Αφήστε το πάνω μου!»
Πάει λοιπόν ο Κωστίκας στο σπίτι της χήρας και χτυπάει την πόρτα...

Πολιτική ανθρωπομετρία

Γράφει
ο Θανάσης Διαμαντόπουλος

Εδώ και χρόνια δεν παύει να με εκπλήσσει η ποιοτική μετριότητα του ανθρώπινου στελεχικού δυναμικού της ΝΔ.
Πράγματι, το φύσει, θέσει και ιστορία (δοτική, είμαι υποχρεωμένος να αποσαφηνίσω, ελλείψει υπογεγραμμένης) αστικό κόμμα του τόπου κατά την ταπεινή μου κρίση εκπροσωπείται και εκφράζεται πολιτικά κυρίως από μετριότητες, συχνά ανίκανες ή οριακά ικανές να παραγάγουν επεξεργασμένο αστικό πολιτικό λόγο και αστική πολιτική σκέψη κάποιας ποιότητας.
Εύλογα ίσως, στο μέτρο που η παράταξή τους αποφάσισε να αποποιηθεί τις ιστορικές της παρακαταθήκες και να υιοθετήσει ή να μιμηθεί τις μεθόδους και τους λόγους τού, αρχαϊκού και πρωτόγονου, απολύτως λαϊκιστικού τότε ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα η ίδια να χάσει κάθε ιδιοπροσωπία...

Ο απαξιωτικός εορτασμός της γυναίκας κι όσα προσκυνάμε!

Διαβάζουμε από το πρωί, μύριους ύμνους για την γυναίκα, μιας και σήμερα εορτάζεται παγκοσμίως η ημέρα της. 
Προσωπικά θεωρούμε τον εορτασμό της γυναίκας ως ένα απαξιωτικό για τη γυναίκα γεγονός που πέραν του …εμπορικού και καταναλωτικού στόχου του εκτιμούμε ότι καθιερώθηκε ως επιχείρηση αποενοχοποίησης της παγκόσμιας κοινωνίας και των θρησκειών.
Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, τόσο ο Χριστιανικός όσο και ο Μουσουλμανικός κόσμος, θεωρούσαν -και βάσει των γραφών τους εξακολουθούν να θεωρούν- την γυναίκα «συμπληρωματικό» μέρος της ανθρωπότητας...

Η πατάτα δεν παχαίνει πάντα

Οι πατάτες μπορεί να έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, 
να αυξάνουν το σάκχαρο και άρα θα πρέπει να αποφεύγονται από άτομα με διαβήτη ωστόσο είναι μια 
καλή πηγή φυτικών ινών, καλίου και βιταμίνη C. 
Κι αν δεν τρώτε την πατάτα σκέτη ο γλυκαιμικός δείκτης δεν έχει καμία σημασία...

Το ιδεολογικό παράδοξο της κ. Διαμαντοπούλου


Στο κείμενο θέσεων για τη διαχείριση της κρίσης που παρουσίασε χθες η κ. Άννα Διαμαντοπούλου προκύπτει ένα πολιτικό και κυρίως ιδεολογικό παράδοξο.
Προτείνει τη λύση μιας προοδευτικής διακυβέρνησης με την συνεργασία της ισχυρής τουλάχιστο δημοσκοπικά Δημοκρατικής Αριστεράς ενώ ταυτόχρονα είναι κάθετη πως η κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει θα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα με τους εταίρους μας.
Στην ουσία προτείνει δηλαδή την συγκυβέρνηση ενός σοσιαλδημοκρατικού κόμματος από τη μια και ενός καθαρά αριστερού...

Γεωργαντά: «Το έλλειμμα φουσκώθηκε είτε από ανικανότητα, ή από απειρία ή σκοπιμότητα»

Σαφείς αιχμές για τον ρόλο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του εκλεκτού του, επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, άφησε η Ζωή Γεωργαντά κατά την κατάθεσή της στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την συγκεκριμένη υπόθεση.
Αναλυτικά, η κυρία Γεωργαντά σημείωσε με νόημα ότι

Ετοιμάζουν προβοκάτσια εις βάρος του Σαμαρά "Τσίπρας και αναρχικοί"


Τις... γνωστές πρακτικές των δήθεν... αυθόρμητων επιθέσεων 
επιστρατεύουν και πάλι τα παλικάρια του ΣΥΡΙΖΑ και τα φιλαράκια τους από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, Τσίπρας και αναρχικοί ετοιμάζουν επίθεση-προβοκάτσια σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ μεθαύριο Σάββατο, στην ...

Οι καλύτερες φωτογραφίες του 55ου Διαγωνισμού World Press 2012



Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 5.247 φωτογράφοι από 124 διαφορετικές χώρες με 101.254 φωτογραφίες! 
Από αυτούς, μόνο οι 57 φωτογράφοι  απέσπασαν κάποιο βραβείο...

Στήνουν "παιχνίδι" στην Ελλάδα οι κερδοσκόποι


Η σκληρή μάχη της Αθήνας και ο... άσσος που έχουν στο μανίκι τους τα Hedge funds
Την πιο δύσκολη μάχη της δίνει τα τελευταία 24ωρα η ελληνική κυβέρνηση. 
Τις λίγες ώρες που απομένουν για να εκπνεύσει η προθεσμία συμμετοχής στο PSI, η Αθήνα έχει βγάλει από τη φαρέτρα της όλα τα όπλα που διαθέτει, προκειμένου να πειστούν οι ιδιώτες να συμμετάσχουν στη διαδικασία ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων.
Όμως σε αυτό τον αγώνα η Ελλάδα έχει ένα σοβαρό αντίπαλο...

Προστατέψτε την "πατάτα Νευροκοπίου"!

"Πάρε πατάτα θείο, απ' το Νευροπότι είναι"
Τις τελευταίες ημέρες δεν υπάρχει γωνιά της Αθήνας και των δήμων του λεκανοπεδίου, που να μην έχει καταληφτεί από… πατάτες… Νευροκοπίου!
Δίπλα στα δεκάκιλα σακιά και μια επιγραφή, συνήθως ανορθρόγραφη:
«10 κηλά πατάτες 3 ευρό Νευρωκώπι».
Και δίπλα στην επιγραφή ένας άνδρας ή μια γυναίκα μελαμψού χρώματος που φωνάζουν:
«Πατάτες! Πατάτες! Πάρε θείο πατάτες απ’ το Νευροπότι»!
Ιδού, λοιπόν, η λύση που βρήκαν οι μεσάζοντες να πουλήσουν τις
 αιγυπτιακές και τουρκικές πατάτες που έχουν στις αποθήκες τους.
Ιδού, η λύση για να ξεπεράσουν το σοκ των πρώτων ημερών από την αντιμετώπιση που έτυχε εις βάρος τους το κίνημα της πατάτας του Νευροκοπίου.
Κι από την άλλη πλευρά, φαίνεται ξεκάθαρα ότι το κίνημα είναι απολύτως εμβριακό και απαιτεί οργάνωση εις βάθος...

Χασίς κατά του... Χρέους!

Με την καλλιέργεια κάνναβης 
προσπαθεί να ξεπληρώσει μια πόλη της Ισπανίας το… χρέος της!
 
Οι κάτοικοι της Ρασκέρα στην Καταλονία το έψαξαν από εδώ, το έψαξαν από εκεί και κατέληξαν στο γεγονός ότι ο πιο γρήγορος τρόπος να βγάλουν εύκολο χρήματα είναι να νοικιάσουν τα χωράφια τους για… καλλιέργεια χασίς.
Με τα χρήματα από το ενοίκιο ευελπιστούν να ξεχρεώσουν σε δύο χρόνια το χρέος τους που ανέρχεται στο 1,3 εκατ. ευρώ!

Μαξ Κάιζερ: Σύντομα θα γίνουμε όλοι μάρτυρες ενός οικονομικού ολοκαυτώματος στην Ελλάδα!

O γνωστός Αμερικανός οικονομικός αναλυτής και παραγωγός ντοκιμαντέρ Max Keiser, εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του δορυφορικού τηλεοπτικού σταθμού Russia Today.
Τα όσα είπε έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον:
«Το απίστευτα δυσανάλογο χρέος της Ελλάδας έχει, στην πραγματικότητα, συσσωρευθεί σε διάφορες τράπεζες ανά τον κόσμο και φορτώθηκε στον ισολογισμό της Ελλάδας.  
Το χρέος της Ελλάδας δεν προέρχεται από την Ελλάδα, προέρχεται από αυτές τις άλλες χώρες, που έχουν χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως χωματερή τοξικού χρέους.  
Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί να αποπληρώσει αυτό το τοξικό χρέος ο ελληνικός λαός. Αλλά εξυπακούεται ότι οι Έλληνες δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν αυτό το χρέος. Επομένως, σύντομα θα γίνουμε όλοι μάρτυρες ενός οικονομικού ολοκαυτώματος...

Σεντούκια και εγκληματικότητα οι κερδισμένοι της αυτόματης κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών

Σύμφωνα με οδηγό που εξέδωσε την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών και αφορά τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών, δεν προβλέπεται προς το παρόν όριο προστασίας για κατασχέσεις επί των καταθέσεων, με σκοπό την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών από την Εφορία.
Οπως αναφέρεται στον οδηγό, μισθοί, συντάξεις και ασφαλιστικά βοηθήματα «διασώζονται» από κατάσχεση μέχρι τα 1.000 ευρώ μετά την αφαίρεση υποχρεωτικών εισφορών...

Φτου σας μασκαράδες!

Η είδηση της ρουσφετολογικής αύξησης κατά 15% των μισθών των δικηγόρων 
που εργάζονται στο δημόσιο, προκαλεί ασφαλώς αισθήματα αγανάκτησης στους πολίτες.
Κι αποδεικνύει πόσο μικρό πολιτικό ανάστημα έχουν οι τρεις πρωτεργάτες υπουργοί.
Δηλαδή, οι Παπαϊώνννου, Σαχινίδης και Ρόβλιας.
Ανίκανοι, θλιβεροί, μικροί!
Σε μια εποχή που το ζωνάρι των πολιτών δεν έχει άλλες τρύπες για να σφιχτεί περισσότερο, οι συγκεκριμένοι -πολιτικά φαύλοι υπουργοί-, εξακολουθούν να δρουν με πρακτικές του παρελθόντος που μας οδήγησαν εδώ.
Σε μια εποχή που τα συσσίτια ακόμη και στα σχολεία αυξάνονται ...

Μακεδονία:Οι μεσάζοντες στην αντεπίθεση - Ρίχνουν τις τιμές και επικαλούνται τα διεθνή ΜΜΕ!

Την ώρα που οι καταναλωτές περιμένουν με τις ώρες, ακόμα και υπό βροχή για ένα τσουβάλι φθηνές πατάτες, οι επονομαζόμενοι μεσάζοντες ξεσηκώνονται...
Το κίνημα των φθηνών τροφίμων επεκτείνεται, όλο και περισσότεροι καταναλωτές εκδηλώνουν ενδιαφέρον και οι μεσάζοντες βρίσκονται στην άκρη. 
Οι απευθείας συναλλαγές παραγωγών-πολιτών φαίνεται πως τους έχουν εξοργίσει και πλέον φαίνονται αποφασισμένοι να περάσουν στην αντεπίθεση και να κάνουν τα πάντα, για να δώσουν τέλος στο ''κίνημα''.
Οι μεσάζοντες θέτουν ανοιχτά θέμα...

Ευχαριστίες από το Νευροκόπι..!



Χιόνι και χιονόνερο και ότι θυμάται χαίρετε…
Και το σαββατοκύριακο παγωνιές και πάλι και φτού κι' από την αρχή.
Αλλά δεν θα χαίρετε και γα πολύ ακόμη.
Ούτε με τον καιρό αλλά ούτε και με τον Θεό μπορούμε να τα βάλουμε ε;
Εξ' άλλου ο Θεός μας απέδειξε 2 (τουλάχιστον) χρονιές ότι το αγαπάει το Νευροκόπι και τις… πατάτες.
Πέρυσι μας έστειλε Ρουμάνους εμπόρους και 
φέτος συνέλληνες - συμπάσχοντες πολίτες με προθυμία και αλληλεγγύη.
Μακριά από εξευτελιστικές τιμές από δεκάμηνες επιταγές από υποπροϊόντα στην "κούτρα" και από βερεσέ δύο και τριών ετών.
Ας κάνουμε λοιπόν τον σταυρό μας και ας σκεφτούμε να ανταποδώσουμε και στον Θεό μας και στον συνάνθρωπό μας ότι τους αρμόζει.
Neros Nevrokopis

Ξένος Τύπος: Παράταση της αγωνίας στην Ελλάδα

XRIMANEWS.GRΓια «δραματικές ώρες»
για «εικόνα καταστροφής»
για «πορεία στην κόψη του ξυραφιού»
για «κόστη της χρεοκοπίας»
για «νέους πολιτικούς ιλίγγους», αλλά και
για «κουτί της Πανδώρας» και 
για τον «ισπανικό κίνδυνο που καραδοκεί»,
κάνουν λόγο τα ρεπορτάζ και οι αναλύσεις των ξένων Μέσων Ενημέρωσης που προσεγγίζουν το «ελληνικό ζήτημα».
Σε γενικές γραμμές οι ξένες εφημερίδες και τα πρακτορεία ειδήσεων θεωρούν την ολιγοήμερη (ίσως να αποδειχθεί μόνο ολιγόωρη) αναβολή μιας συμφωνίας (ή ασυμφωνίας) της ελληνικής πλευράς με τους διεθνείς πιστωτές της ως παράταση της αγωνίας για την κατάληξη που θα έχουν από τη μια πλευρά το δράμα που ζει εδώ και δύο χρόνια ο ελληνικός λαός και από την ...