Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Δημοσκόπηση Marc: Στο 8,5% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Μικρά κέρδη για το ΠΑΣΟΚ - Ο κόσμος «νοιάζεται» για τον χειμώνα και την ακρίβεια (ΚΑΡΤΕΣ)

Τα ευρήματα δημοσκόπησης, που διενήργησε για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος» η εταιρεία Marc, αποτυπώνουν ανεπαίσθητες, προσώρας, μεταβολές στη διάρθρωση του πολιτικού σκηνικού.
Περιορισμένης έκτασης απώλειες για την κυβερνητική παράταξη και μικρά οφέλη για τα κόμματα της αντιπολίτευσης φαίνεται να προκύπτουν από την πρώτη δημοσκοπική ανάγνωση των διαθέσεων της κοινής γνώμης, η οποία, παρότι αναγνωρίζει τη...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 28 Αυγούστου 2022

 

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των αυριανών εφημερίδων, της Κυριακής 28 Αυγούστου 2022...

Σαν σήμερα, πριν 100 χρόνια, στις 27 Αυγούστου του 1922, το μαρτύριο και ο θάνατος του Μητροπολίτη Δράμας & Σμύρνης Χρυσοστόμου.

Παρά τις προτάσεις που του έγιναν από τις Μεγάλες Δυνάμεις να αποχωρήσει ασφαλής από τη Σμύρνη, καθώς το μέτωπο κατέρρεε, ο Χρυσόστομος αρνήθηκε να εγκαταλείψει το ποίμνιό του. 
Στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Φωτεινής, τέλεσε την τελευταία του Θ.Λειτουργία, ενθαρρύνοντας... 

Δημοσκόπηση GPO: Σταθερά μπροστά η ΝΔ με 6,3% - Στο 12,1% το ΠΑΣΟΚ

Διατηρεί σημαντικό προβάδισμα η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά την υπόθεση των παρακολουθήσεων
που δημοσιεύεται στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο». 
Σύμφωνα με την GPO η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στις 6,3 μονάδες, έναντι 8,9 μονάδων στην προηγούμενη δημοσκόπηση. 
Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κερδίζει μόλις μία μονάδα και συγκεκριμένα από το 11,1% στην προηγούμενη δημοσκόπηση λαμβάνει 12,1%. 
Εκτός Βουλής μένει το Μέρα25 με 2,1%, οι Έλληνες για την Πατρίδα με 1,6% και η Δημιουργία Ξανά...

Οι αυταπάτες του Αλέξη Τσίπρα και των αφελών κεντροαριστερών

Είναι γνωστό πως σε αυτές τις προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις, ο καθένας ακούει αυτό που θέλει να ακούσει. Και οι πολιτικοί αρχηγοί αυτό το γνωρίζουν και με τις ομιλίες τους απευθύνονται στο κοινό τους. Άλλωστε, πόσοι κάθονται να παρακολουθήσουν όλη την πολύωρη διαδικασία; 
Συνεπώς οι νικητές έχουν ανακηρυχθεί πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι.
Όμως αυτές οι συζητήσεις χαρακτηρίζονται από μια ατάκα. Από μια φράση που αποτυπώνεται στη μνήμη των πολιτών και παράγει πολιτικό αποτέλεσμα, γιατί αποτελεί και μια πολιτική πρόταση-πρόκληση.
Αυτή την ατάκα την είπε ο πρωθυπουργός με τη φράση «να κάνετε πρόταση δυσπιστίας»...

Σε ποια σημεία θα κριθεί το αποτέλεσμα των εκλογών, το επόμενο κρίσιμο εξάμηνο

Μπορεί η αντιπολίτευση να έχει σηκώσει στα ύψη τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης λόγω των εξελίξεων στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, ωστόσο στην ελληνική πραγματικότητα καταγράφονται πολλά σημαντικά θέματα που επηρεάζουν εξίσου ή και περισσότερο το πολιτικό κλίμα.
Οι διπλές εκλογικές αναμετρήσεις την άνοιξη –κατά πάσα πιθανότητα-του 2023 αποτελούν το μεγάλο στοίχημα για όλες τις παρατάξεις, ενώ η βαριά ατζέντα και η ρευστότητα που επικρατεί σε πολλά κρίσιμα ζητήματα, όπως το ενεργειακό, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για ασφαλείς προβλέψεις σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα.
Αν και η υπόθεση των επισυνδέσεων αποτέλεσε ένα χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της Κυβέρνησης, εντούτοις πολλά θα κριθούν στο πεδίο της εφαρμοσμένης πολιτικής. 
Ο Αλέξης Τσίπρας ουρλιάζει μεν τα τελευταία εικοσιτετράωρα για πρόωρες εκλογές, γνωρίζει δε πως αν την επόμενη Κυριακή στήνονταν κάλπες θα τις έχανε πανηγυρικά...

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Σάλος με τη λίστα «προγραφών» δημοσιογράφων από πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Τσίπρα

Σάλος έχει προκληθεί μετά την ανάρτηση στο facebook του Κωστή Παπαϊωάννου, πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Τσίπρα και πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με τη λίστα ονομάτων δημοσιογράφων που υποτίθεται ότι έχουν διοριστεί σε κρατικές θέσεις.
Μάλιστα η λίστα με τα ονόματα συνοδεύεται από ειρωνικά σχόλια του Κωστή Παπαϊωάννου, ο οποίος αποκαλεί τους δημοσιογράφους «μελισσούλες στο Μαξίμου» και προσθέτει ότι με το διορισμό τους «εξαγοράστηκε η ειδησεογραφική τους υποταγή και σιγή»...

Πρόταση - πρόκληση Μητσοτάκη στον Τσίπρα: Καταθέστε αν τολμάτε πρόταση δυσπιστίας (Βίντεο)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης αν πιστεύει πως αυτή δεν απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.
«Όσο περισσότερο ακούω τον κ. Βαρουφάκη να μιλά για πρώτο εξάμηνο του 2015 τόσο περισσότερο συμμερίζομαι αυτό που λέει η μεγάλη πλειοψηφία: «Άγιο είχαμε και γλιτώσαμε απ την μεγάλη καταστροφή». Απόλυτος αχταρμάς παρακολουθήσεων υπόγειων συνεννοήσεων. Δεν τιμά τον τέως πρωθυπουργό το γεγονός ότι αυτή η απόλυτη φαιδρή τραγικότητα που ακούσαμε...

Προγράφουν δημοσιογράφους, κυνηγούν μάγισσες

Μαθαίνω πως καθηγητής του κύκλου Σημίτη, μεταπηδήσας στον ΣΥΡΙΖΑ, συλλέγει υπογραφές για να καταγγείλει τη χούντα Μητσοτάκη. 
Όπως θα ξέρετε ανέκαθεν οι υπογραφές ήταν το βαρύ όπλο της Αριστεράς. 
Διάβαζε ο κυρ-Παντελής στο Γύθειο, στο Νευροκόπι και στην Κάρπαθο πως αυτοί και αυτοί οι πανεπιστημιακοί έχουν υπογράψει ένα κείμενο και αμέσως άρχιζε να βλέπει με άλλο μάτι την πραγματικότητα. Οι υπογραφές ήταν κάτι σαν έναν συλλογικό καθοδηγητή. Έδιναν γραμμή...

Χαμός σε πτήση για Ρόδο: Γυναίκα ούρησε στο κάθισμα, έριξε χαστούκια και πήγε ν' ανοίξει την πόρτα (βίντεο)

Ένα πρωτοφανές περιστατικό με πρωταγωνίστρια μια ηλικιωμένη γυναίκα συνέβη κατά τη διάρκεια πτήσης από Μάντσεστερ για Ρόδο.
Σύμφωνα με τη dailymail, η συνταξιούχος φέρεται να είχε εξοργιστεί κατά τη διάρκεια της πτήσης αφού απορρίφθηκε το αίτημά της για δωρεάν σαμπάνια. 
Τότε παρήγγειλε ένα τζιν τόνικ, αλλά ένα μέλος του πληρώματος καμπίνας φέρεται να της πήρε το ποτό αφού έγινε όλο και πιο επιθετική...

Σύνθημα αντεπίθεσης η ομιλία Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει την αυλαία της θεσμικής διαδικασίας που έχει δρομολογήσει για το θέμα των παρακολουθήσεων, με ξεκάθαρη στόχευση:
Από το βήμα της Ολομέλειας και τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, τη δεύτερη, δηλαδή, δημόσια παρέμβασή του σε διάστημα δυο και κάτι εβδομάδων, να δοθούν απαντήσεις στις αντιπολιτευτικές αιτιάσεις και ταυτόχρονα μεγαλύτερη ευκρίνεια στις προωθούμενες αλλαγές για τη θωράκιση της ΕΥΠ.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν ότι ο χαρακτήρας της παρέμβασής του δεν αποβλέπει «στη μετατροπή της συζήτησης σε ροντέο»...

Η υπόθεση των επισυνδέσεων και τα όνειρα (που θα μείνουν όνειρα) του Τσίπρα για επιστροφή στην εξουσία

Η εικόνα που εκπέμπει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από τη στιγμή που εγκατέλειψε τους αρμούς της εξουσίας το 2019 δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο.
Τα στελέχη της Κουμουνδούρου βρίσκονται διαρκώς εγκλωβισμένα σε αγκυλώσεις και ιδεοληψίες του παρελθόντος, ο αρχηγός τους αδυνατεί να ελέγξει την παράταξη του, η εσωκομματική πτέρυγα περιμένει στη γωνία για το επόμενο στραβοπάτημα και όσον αφορά στον προγραμματικό λόγο για την επόμενη μέρα, αυτό για τους ινστρούχτορες της Αριστεράς...

Γιατί θα αποτύχει η απόπειρα αποσταθεροποίησης Μητσοτάκη

Είναι (καθημερινά αποδεικνύεται από τον χορό των δήθεν οιμωγών της αντιπολίτευσης) απροσμέτρητη η ζημιά που έχει προκαλέσει στην πολιτική σταθερότητα στη χώρα η δήλωση Βενιζέλου ότι
 « …δεν μπορεί να παρακολουθείται βουλευτής ή ευρωβουλευτής και κατά μείζονα λόγο αρχηγός κόμματος για λόγους «εθνικής ασφαλείας» ενδογενείς ή πολύ περισσότερο «εισαγόμενους». Τέτοιες δικαιολογίες είναι εξίσου κακές και βλαπτικές με την πράξη καθεαυτήν».
Πίσω από την δήθεν δημοκρατική νομιμοφάνεια...

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Δημοσίευμα - βόμβα από Financial Times: «Ο Πούτιν πίσω από την απόπειρα αποσταθεροποίησης Μητσοτάκη;»

Η παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ εξελίσσεται «σε οξύ πολιτικό πρόβλημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την τριετή διακυβέρνησή του», όπως αναφέρεται σε άρθρο των Financial Times.
Ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε σε ομιλία του αυτό το μήνα ότι η υποκλοπή ήταν παράνομη, αλλά είπε ότι ήταν λάθος. «Δεν γνώριζα γι' αυτό και προφανώς δεν θα το επέτρεπα ποτέ», είπε. Κατηγόρησε «σκοτεινές δυνάμεις» για την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας.
Σύμφωνα με τους FT, ένα πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στον Μητσοτάκη δήλωσε ότι ο Έλληνας...

Δημοσκόπηση Lykavitos.gr: Ποια είναι η μεγαλύτερη σας ανησυχία; - Ακρίβεια 45%, Υποκλοπές 6% (κάρτα)

Mε αφορμή σειρά υποθέσεων που απασχολούν έντονα το τελευταίο διάστημα την κοινή γνώμη, ο Lykavitos.gr ζητά να αξιολογήσετε ποια από αυτές κρίνεται ως την πιο σημαντική.
Όπως σε κάθε poll του Lykavitos.gr, ψηφίζετε μόνο μια και ΜΟΝΑΔΙΚΗ φορά ανα ip έτσι ώστε να αποφεύγονται οι διπλοψηφίες...

Μεγαλεπήβολοι σχεδιασμοί ή ταπεινά κίνητρα;

Ότι έχουν φαγωθεί να ρίξουν τώρα τον Μητσοτάκη, δεν υπάρχει αμφιβολία. 
Ότι αυτοί που κάθονται στο τιμόνι της μπουλντόζας αδυνατούν να περιγράψουν τι θα συμβεί στη χώρα την επομένη της κατεδάφισης, είναι επίσης ηλίου φαεινότερο. 
Η προοπτική που οι επίδοξοι κατεδαφιστές προσφέρουν στο κοινό τους, σταματά στον θριαμβευτικό κουρνιαχτό της πτώσης. Μετά «βλέπουμε». Κάτι θα γίνει, ο Θεός είναι μεγάλος, στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και άλλα συναφή κεχαριτωμένα.
Συμπαθάτε με, αλλά και στα έθνη και στις δημοκρατίες και στις οικονομίες υπάρχουν αδιέξοδα. Ειδικά όταν έχεις δέκα που προσπαθούν με...

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο ευτελισμός των θεσμών

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαρρηγνύει εδώ και ένα εικοσαήμερο τα ιμάτιά του ότι ηγείται, ορμώμενος από θεσμική υποχρέωση, του αγώνα για την αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης η οποία κλονίζεται εξαιτίας της υπόθεσης της παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνομιλιών του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.
Οι ιθύνοντες της Κουμουνδούρου, που παριστάνουν -επί έτη πολλά- τους ψόφιους κοριούς για τις καταγγελίες του Περισσού και των πάλαι ποτέ συντρόφων τους όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, καθώς...

O Ερντογάν τρίβει τα χέρια του

Οι περισσότεροι αναλυτές περίμεναν ένα θερμό καλοκαίρι στα ελληνοτουρκικά, αλλά μας προέκυψε ένα καυτό καλοκαίρι με τις υποκλοπές.
 
Σίγουρα δεν σχετίζονται αυτά τα δύο θέματα μεταξύ τους. Θα μπορούσαμε, δηλαδή, να έχουμε και τα δύο ταυτόχρονα. Αλλά οι υποκλοπές φαίνεται, τελικά, ότι κάνουν τη δουλειά τους από μόνες τους! Αποσταθεροποιούν το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, γεγονός που προκαλεί ρωγμές σε όλα τα επίπεδα...

Καθηγητές ευκαιρίας…

Με κάθε σεβασμό στους επιστήμονες και τους ειδικούς, στην Ελλάδα η ειδίκευση και ο τίτλος της επιστημοσύνης, χρησιμοποιούνται ενίοτε από κάποιους είτε ως μανδύας ανομολόγητων πολιτικών στοχεύσεων, είτε ως προσωπική προβολή και άκκισμα της αυθεντίας.
Δύο τουλάχιστον συνταγματολόγοι, οι κ. Αλιβιζάτος και Κοντιάδης, η επιστημονική δεινότητα των οποίων δεν αμφισβητείται (και σίγουρα επουδενί από τον γράφοντα), τάχθηκαν υπέρ του να παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός. Ο ένας για το «σκάνδαλο των υποκλοπών», ο άλλος για αυτό και με αφορμή ένα αμφίβολης ποιότητας και σκοπιμότητας δημοσίευμα των New York Times...

Ποιοι θέλουν αδύναμο τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Η υπόθεση των επισυνδέσεων όχημα για να πλήξουν την ανοδική του πορεία

Από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ένα σαφές στίγμα, ότι δηλαδή η Ελλάδα θα διεκδικήσει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στις τάξεις της Ε.Ε, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Η χώρα άλλαξε σε λίγους μήνες πίστα, αύξησε την αξιοπιστία της, δημιούργησε ισχυρές συμμαχίες και ξέφυγε από τη νοοτροπία του «σερβιτόρου» και του κράτους μέλους που ήταν δέσμιο των λαθών του παρελθόντος.
Ο Πρωθυπουργός ανέλαβε μέσα σε δύσκολες συνθήκες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με εθνικό, αλλά και ευρωπαϊκό πρόσημο...

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Άστραψε και βρόντηξε ο Τασούλας: «Σουρωτήρι» η Επιτροπή Θεσμών για την ΕΥΠ - Οι απαράδεκτες διαρροές

Με μια οργίλη ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ξέσπασε για τις «απαράδεκτες διαρροές» στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, που συνέβαιναν ακόμα και κατά τη διάρκειά της!
Ο Κ. Τασούλας, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, τόνισε ότι η εν λόγω συνεδρίαση, παρά τον αυστηρά απόρρητο χαρακτήρα της, μεταδίδετο κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της επιλεκτικά σε συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να μετατραπεί έτσι η όλη διαδικασία σε «σουρωτήρι»...

Βρήκαν δουλειά στη Κυβέρνηση: Θα στέλνουν συκοφαντικά άρθρα οι Ζαίοι σε διεθνή ΜΜΕ και θα τρέχει η κυβέρνηση να τα διαψεύδει

Οικονόμου: Ανακριβέστατο το δημοσίευμα του Politico - Η δημοσιογράφος είναι ΣΥΡΙΖΑ
Η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, στον ΣΥΡΙΖΑ.
Για ευτελισμό του ΣΥΡΙΖΑ και για ανακριβέστατο δημοσίευμα του Politico κάνει λόγο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε δήλωση - απάντηση του στις αιτιάσεις του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου.
Αναλυτικά ο κ. Οικονόμου αναφέρει τα εξής:

Υποτιμούν για μια ακόμα φορά τον Κυριάκο

Στο χθεσινό άρθρο του στο Liberal.gr (εδώ) ο Δ. Καμπουράκης αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έκαψαν το λάδι τους ή αν υπάρχει ακόμα απόθεμα. 
Δηλαδή αν βρίσκονται σε πτώση μη αναστρέψιμη ή αν θα ξεπεράσει το ζήτημα των υποκλοπών με μικρές απώλειες.
Η πολιτική ιστορία δείχνει πως για να φτάσει μια κυβέρνηση σε σημείο ανεξέλεγκτης πτώσης, θα πρέπει να βρίσκεται ήδη σε πορεία πτώσης. 
Η παρούσα κυβέρνηση, σύμφωνα με όλες, μα...

Υπάρχουν, άραγε, χρήσιμοι ηλίθιοι στη ΝΔ;

Στο τέλος ο κόσμος αποφασίζει, στην κάλπη. 
Ούτε κάποιο επαναστατικό συμβούλιο, ούτε κάποιο κονκλάβιο άεργων που κτίζει και γκρεμίζει κάθε μέρα άπειρες φορές τον κόσμο, απολαμβάνοντας το καφεδάκι του στο Κολωνάκι. Κι επειδή ξέρουν ότι στην κάλπη δεν βγαίνουν τα κουκιά, προσπαθούν να προκαλέσουν εσωτερικό πρόβλημα στη Ν.Δ. 
Μην γελιόμαστε! Οι συσχετισμοί δυνάμεων δεν έχουν αλλάξει. Οπότε, χρειάζεται να «ξεφορτωθούν» τον άνθρωπο που ενώνει το Κέντρο και τη Δεξιά, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η ΝΔ χωρίς τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της θα...

H απόπειρα αποσταθεροποίησης Μητσοτάκη, το αμαρτωλό παρελθόν της εγχώριας διαπλοκής και τα πολλά λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση, η οποία πρέπει να λουστεί με άπλετο φως
Κι ευτυχώς η Δημοκρατία έχει τις ασφαλιστικές δικλίδες ώστε να συμβεί αυτό 
(Βουλή, Άρειος Πάγος, Επιτροπή Θεσμών, Εξεταστική Επιτροπή κ.λπ.). Τελεία, παύλα, παράγραφος.
Μέχρι να αρχίσει να λάμπει η όποια αλήθεια, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα ορισμένα γεγονότα ή πρόσωπα που με τη συμπεριφορά τους «βγάζουν μάτι». Ανυπόστατα σενάρια, κατασκευασμένα σε μουχλιασμένα...

Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Πού στοχεύουν άραγε οι «Ηρακλείς του Συντάγματος»

Οποία ευαισθησία, διέγειρε τις χορδές τεσσάρων διακεκριμένων καθηγητών, με τον βαρύ και ασήκωτο τίτλο του «Συνταγματολόγου» και ξιφούλκησαν ομοθυμαδόν εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας; 
Μπορεί να είναι άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, όμως για επιφανείς και προβεβλημένους καθηγητές, δεν νοείται η συμπεριφορά τους, να ταυτίζεται με το μυστήριο και την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης ψυχής.
Επομένως εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι δεν...

Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση

Δεν πρόκειται για μία απλή μάχη στη Βουλή. Αλλά για μια καλά οργανωμένη προσπάθεια για να πέσει αυτή η κυβέρνηση. Μετά την Ιταλία και η Ελλάδα! 
Το θέμα των παρακολουθήσεων απ’ αυτή ειδικά την κυβέρνηση είναι κάτι που δεν καταπίνεται εύκολα. Σύμφωνοι! Επίσης, όχι ένα, αλλά πολλά δίκια έχουν οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ. Αλλά πάμε παρακάτω! Να φύγει η κυβέρνηση; Είναι σίγουροι όσοι διατυπώνουν αυτή τη θέση ότι ξέρουν ακριβώς τι ζητούν; ...

Μεθοδεύεται εκτροπή;

 Εκτροπή είναι να προσπαθείς να ανατρέψεις μια κυβέρνηση λίγους μήνες πριν τις εκλογές και να επιχειρείς, μέχρι τότε, να συγκροτήσεις μια άλλη κυβέρνηση από την ίδια Βουλή, με άλλον πρωθυπουργό.
 Εκτροπή είναι να προτρέπεις κυβερνητικούς βουλευτές να ρίξουν τη δική τους κυβέρνηση.
 Εκτροπή είναι εγχώρια και διεθνή κέντρα, δρώντας συντονισμένα, να επιδιώξουν τον επηρεασμό του φρονήματος των πολιτών. Να επιδιώξουν με τις δικές τους παρεμβάσεις να κοντύνουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Υπάρχει περίπτωση στην Ελλάδα να συμβεί κάτι απ΄όλα αυτά; ...

Στην πιο ισχυρή πολιτική ασπίδα Μητσοτάκη εξελίσσεται το «αντι–ΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο

Στο περιθώριο όσων γραφικών εξελίσσονται πέριξ της «παρακολούθησης» του κ. Νίκου Ανδρουλάκη (παρακολούθηση νόμιμη και με εισαγγελική σφραγίδα), με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «να παίζει τα ρέστα του στο πεδίο της αναγωρισιμότητας» και τον Αλέξη Τσίπρα να διεκδικεί για τον εαυτό του την ηγεσία του αντιπολιτευτικού χώρου το κενό της κανονικής πολιτικής στη χώρα διευρύνεται.
Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου έχουν επιλέξει, καθώς οι παλιοί μύθοι έχουν ξεφτίσει εντελώς και επιβεβαιώνεται η απουσία κάθε...

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Έβρος: Πώς η Τουρκία επιχείρησε να στήσει συνοριακό επεισόδιο «μετακινώντας» μετανάστες από νησίδα σε νησίδα

Οι αποδείξεις για το πώς οι Τούρκοι έπαιζαν κρυφτούλι για πολλές ημέρες στο ποτάμι 
- Αεροφωτογραφίες, ντοκουμέντα και ο ρόλος της ΜΚΟ «HumanRights360»
Όταν στις 20 Ιουλίου η Ασφάλεια της Ορεστιάδας ενημερώθηκε από τη ΜΚΟ «HumanRights360» με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την ύπαρξη 48 ατόμων σε νησίδα, με συντεταγμένες -41° 16' 21.2" N, 26° 25' 41.5" E-, ξεκίνησε ένα θρίλερ που κράτησε 25 ολόκληρες ημέρες.
Μια περιπέτεια, για την οποία ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά, με την τουρκική προπαγάνδα να...

Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Επειδή έγραψα τον ύμνο της ΝΔ καταστράφηκε η καριέρα μου - Κατέστρεψαν όλους τους δίσκους μου σε ΕΡΤ και ΥΕΝΕΔ

Το ξέραμε για πολλά τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς όπως και για το γεγονός ότι ήταν αυτός ο στιχουργός που έγραψε τον ύμνο της Νέας Δημοκρατίας.
Όμως αυτό ήταν που τελικά του κατέστρεψε την καριέρα.
Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Freddo» και την Σάσα Σταμάτη μίλησε για το ύμνο της ΝΔ και τον πόλεμο που δέχτηκε στη συνέχεια...

Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Η σύντομη μάχη με τον καρκίνο, ο έρωτας, η Eurovision και το «αντίο» των φίλων του

Με πόνο ψυχής αποχαιρετούν οι καλλιτέχνες τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή χθες τα ξημερώματα (21/8), νικημένος από τον καρκίνο.
Ο αγαπημένος τραγουδοποιός από τον περασμένο Μάρτιο, μετά από έντονους πόνους που ένιωσε στο στομάχι, άρχισε να παλεύει για τη ζωή του καθώς μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε πως είχε καρκίνο.
Παρά τη δύναμη ψυχής που επέδειξε και την πολύ καλή συνεργασία που είχε με τους θεράποντες γιατρούς του, ελπίζοντας πως θα καταφέρει να ξεπεράσει τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του, ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς δεν κατάφερε να βγει νικητής από αυτή την άνιση μάχη...

Ο Ανδρουλάκης θα γίνει… ο προστατευόμενος του Τσίπρα;

Ως «πρώτo βήμα για την προοδευτική διακυβέρνηση» χαρακτηρίζει το site tvxs του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου, ένα κείμενο για την «επισύνδεση» Ανδρουλάκη, που υπογράφουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 
Μεταξύ τους ο Αντώνης Λιάκος, η Μαριλένα Κοππά (έφυγε από το ΠΑΣΟΚ που την έκανε ευρωβουλευτή και τώρα ζητάει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ), μέλη του think tank του Αλ. Τσίπρα, όπως ο Δημήτρης Χριστόπουλος και ο Κωστής Παπαϊωάννου, ο συνήθης Μαρατζίδης, κ.α. Συνυπογράφει ο υπεύθυνος σύνταξης του προγράμματος του...

Κύριε Ανδρουλάκη, τι ακριβώς καταφέρατε;

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά από εννέα μήνες από την εκλογή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, κατάφερε μέσα σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα να επιτύχει όλα όσα δεν είχε κατορθώσει από την ημέρα της εκλογής του μέχρι σήμερα. Και ποια είναι αυτά;
Κατά πρώτον να τον μάθουν οι πάντες και κατά δεύτερον να ασχοληθούν όλοι μαζί του και με τις δηλώσεις του.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, έκρινε ότι τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή για να αποσαφηνίσει τις θέσεις του, σχετικά με την επόμενη ημέρα μετά από τις επερχόμενες εκλογές. 
Επί τόσους μήνες ζύγιζε τα πράγματα, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό του κόμματος του. Τώρα όμως αποφάσισε...

Οι αντίπαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ποιος είναι ο αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη; 
Ο Ευάγγελος Αντώναρος; Ο Πάκης, ο επονομαζόμενος και φονεύς του Μινώταυρου; Ο «νέος» Νίκος Ανδρουλάκης ή ο «άχαστος» Αλέξης Τσίπρας; Ένας σφουγκοκωλάριος του Μαξίμου θα έλεγε: «Πρόεδρε, απ’ αυτούς δεν χάνεις»
Στο σημείο αυτό κάποιος θα έπρεπε να θυμίσει πως βγήκε το «άχαστος» για τον Αλέξη. Πες – πες οι σφουγκοκωλάριοι, το πίστεψε ο Αλέξης. 
Ωστόσο, αντίπαλος υπάρχει! Τα συμφέροντα που θέλουν να ξαναμοιράσουν την πίτα του Ταμείου Ανάκαμψης.
Τα πράγματα είναι απλά. Μερικά δισεκατομμύρια ευρώ περιμένουν στην επόμενη γωνία και σε κάποιους δεν αρέσει η «μοιρασιά». Θέλουν περισσότερα ή καλύτερα τα θέλουν όλα για τους εαυτούς τους και τίποτα για τους «αντιπάλους»...

Ο Κομμουνισμός ως ψυχική ασθένεια

Η '' ιδεολογία '' τους , έχει τέσσερις πυλώνες .
1. Άρνηση προσωπικότητας.
2. Αυτοάρνηση της σκέψης.
3. Μισελληνισμό.
4. Επιλεκτική βία.

Τέτοιες τοποθετήσεις προσφέρονται, μόνο ως ''διαγνώσεις'' σε άτομα ανεπαρκούς συγκρότησης του ψυχισμού τους.
Κάθε κομμουνιστής δεν συγκροτείται από στοιχεία κοσμοθεωρίας αλλά από στοιχεία ψυχοσύνθεσης.
Η ψυχοσύνθεση αυτή ''ντύνει'' την αδυναμία τους να κατανοήσουν...

Σε ελληνική ταβέρνα στη Μαρμαρίδα της Τουρκίας τα «έσπασε» η συζυγός του Πεσκόφ

Αποκαλύφθηκε το πέπλο μυστηρίου, για το πού «έσπαγε» πιάτα υπό τους ήχους του Ζορμπά, η σύζυγος του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Τατιάνα Νάβκα. 
Όπως ανέφερε στο protothema.gr o ιδιοκτήτης της ταβέρνας που φημίζεται για τα θαλασσινά της, η Τατιάννα Νάβκα επισκέφτηκε το Manos Greek Fish στην Μαρμαρίδα και ήταν στην συντροφιά ενός πάμπλουτου Ρώσου επιχειρηματία, με το σκάφος του οποίου κάνουν κρουαζιέρα στα τουρκικά παράλια και στα ελληνικά νησιά.
Η Τατιάννα Νάβκα βρίσκεται με το σκάφος του...

Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Έγραψε ιστορία ο Λευτέρης Πετρούνιας - Για έκτη φορά πρωταθλητής Ευρώπης - Απίστευτο ρεκόρ για τον «άρχοντα των κρίκων»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον σημερινό τελικό, εντυπωσιάζοντας με την εμφάνιση του. 
Ισοφάρισε απίστευτο ρεκόρ με έξι χρυσά σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
Μέρες απίστευτης δόξας ζει ο ελληνικός αθλητισμός και οι στιγμές περηφάνιας δεν έχουν τελειωμό για τους Έλληνες. 
Ο Λευτέρης Πετρούνιας απέδειξε για πολλοστή φορά πως είναι τεράστιος καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης που διεξάγεται στο Μόναχο...

Το αντίο Καραμανλή στον Ρ. Ουίλιαμς: «Συμμαχητής στα δύσκολα για τη ΝΔ χρόνια του '80»

Τη συγκίνησή του για το θάνατο του Ρόμπερτ Ουίλιαμς εκφράζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής 
επισημαίνοντας εκτός από το μουσικό του ταλέντο, το γεγονός ότι υπήρξε «συμμαχητής στα δύσκολα για την παράταξή μας χρόνια του ’80».
Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Καραμανλή έχει ως εξής:
«Με συγκίνηση αποχαιρετώ τον φίλο μου Ρόμπερτ. Τον ταλαντούχο, αξιοπρεπή και συνεπή στις ιδέες του μουσικό, τον συμμαχητή στα δύσκολα για την παράταξή μας χρόνια του ’80. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου»...

Θλίψη: Πέθανε ο τραγουδιστής Ρόμπερτ Ουίλιαμς, σε ηλικία 73 ετών - Το σπαρακτικό αντίο της Μπέσυς Αργυράκη

Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Ρόμπερτ Ουίλιαμς σε ηλικία 73 ετών.
Ο τραγουδιστής περνούσε δύσκολες στιγμές με την υγεία του το τελευταίο διάστημα, έχοντας δίπλα του τα τρία παιδιά του, Αλέξανδρο, Ιλένια και Μάρθα, καθώς και την του σύζυγο, Αμαλία Δημητριάδη.
Η περιπέτειά του ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Μαρτίου με τον γνωστό καλλιτέχνη να καταλήγει σήμερα 21 Αυγούστου.
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 ήταν κιθαρίστας και τραγουδιστής της ροκ μπάντας Poll. 
Από το 1974 ήταν επίσης ενεργός τραγουδιστής...

Αποφασισμένος να βάλει φρένο στους σκοτεινούς σχεδιασμούς της διαπλοκής ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Οι πιθανότητες την Τετάρτη «να δούμε έναν άλλο Κυριάκο» είναι μεγάλες, η επιλογή της τελικής σύγκρουσης είναι στο τραπέζι
Με την συζήτηση στην Βουλή για την υπόθεση της νόμιμης παρακολούθησης από την ΕΥΠ του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη να έχει προσδιοριστεί για την Τετάρτη 24 Αυγούστου, οι προετοιμασίες στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πυρετώδεις και για πρώτη φορά δεν καλύπτονται από μια διάθεση «όποιος φυλάει τα ρούχα του έχει τα μισά» αναφορικά με το τι ετοιμάζει το στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους πολιτικούς του αντιπάλους και όχι μόνο...

Διεθνής δημοσκόπηση: Οι περισσότεροι Έλληνες θα πολεμούσαν για την πατρίδα, πιστεύουν στο Θεό και στην ισότητα

Την ετοιμότητα των Ελλήνων να πολεμήσουν για την πατρίδα αποτυπώνει μεγάλη διεθνής δημοσκόπηση. 
Στην έρευνα του World Values Survey που διήρκησε πέντε έτη, οι Έλληνες εμφανίζονται ακόμη θρήσκοι και υπέρ της ισότητας των δύο φύλων.
Στην εν λόγω δημοσκόπηση πολίτες από πολλές χώρες του κόσμου απάντησαν σε περίπου 300 ερωτήσεις, το διάστημα από το 2017 έως το 2021.
Για τους Έλληνες πολίτες, προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα αναφορικά με τις αξίες που έχουμε ως λαός...