Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 26 Νοεμβρίου 2023

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των αυριανών εφημερίδων, της Κυριακής 26 Νοεμβρίου 2023...

Το φυσικό βάλσαμο που προστατεύει την καρδιά όσων ταλαιπωρούνται από άγχος και κατάθλιψη

Την άρρηκτη σχέση μεταξύ σωματικής και ψυχικής υγείας αναδεικνύει νεότερη μελέτη που συσχετίζει τα θετικά αποτελέσματα της άσκησης για όσους πάσχουν από ψυχικές διαταραχές με τη θωράκιση της καρδιάς
Mέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η άσκηση μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την ψυχολογία των ατόμων με κατάθλιψη ή τις αγχώδεις διαταραχές. Νεότερη μελέτη αποκαλύπτει ωστόσο ακόμα ένα πλεονέκτημα.
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, που παρουσιάστηκαν στο επιστημονικό συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, η σωματική δραστηριότητα θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας σε άτομα με κατάθλιψη ή άγχος περισσότερο απ’ ό,τι σε άτομα που δεν παρουσιάζουν ψυχικές διαταραχές...

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (25-11-2023)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των σημερινών πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Δύσκολο διαζύγιο, φτηνή επιθεώρηση

Και να που φτάσαμε στο σημείο, επικεφαλής της ιδεολογικής δουλειάς του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβουν αυτοβούλως και οικειοθελώς ο Λάκης, ο Σταμάτης κι ένας ακόμη που δηλώνει επάγγελμα στιχουργός και ξημεροβραδιάζεται στις Σελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης, γράφοντας μανιφέστα και προτροπές, λοιδορώντας και χλευάζοντας τους αποχωρήσαντες.
Τον ρόλο του Λεύκιου Κουινκτίου Κιγκινάτου, φαίνεται πως διεκδικεί και μια άλλη μεταγραφή αεροδρομίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο, ο Ευάγγελος Αντώναρος. Υπάρχει και ο κ. 13 - 0, ο οποίος κρατάει χαμηλό προφίλ, έχει χαθεί από την πιάτσα και ορισμένοι λένε πως κάνει πια δεύτερες σκέψεις για τις πρόσφατες επιλογές του, βλέποντας το καράβι να τραβάει κατευθείαν στα...

Στην τελική ευθεία τα μη κρατικά πανεπιστήμια - Θέλουμε μία σύγχρονη, ψηφιακή εκπαίδευση

Συγκρούστηκε με τη γραφειοκρατία. Άλλαξε τις σχέσεις των πολιτών με το Δημόσιο
Σήμερα, βρίσκεται αντιμέτωπος με μία ακόμα μεγάλη πρόκληση: τις χρόνιες παθογένειες του εκπαιδευτικού συστήματος
Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη μιλά για το άρθρο 16, τη ψηφιακή μετάβαση στην εκπαίδευση και τις επαγγελματικές δεξιότητες.
Αναγνωρίζει πως «το κρατικό μονοπώλιο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί έναν ιστορικό αναχρονισμό» τονίζοντας «πως το γεγονός αυτό μας έχει οδηγήσει αυτή τη στιγμή να είμαστε μια χώρα εκπαιδευτικά ανάδελφη»
Ο κ. Πιερρακάκης σημειώνει ότι «θα επιδιώξουμε την αλλαγή του άρθρου 16, προκειμένου να...

Ολλανδία: Ακόμα δεν κατάλαβαν τι έγινε!

Διάβασα σχεδόν όλες τις αναλύσεις για το πώς ο Γκερτ Βίλντερς πλειοψήφησε στις εκλογές, προκαλώντας σοκ στο ευρωιερατείο και αμηχανία στους περισσότερους σχολιαστές. Σχεδόν όλοι τους αναλύουν με όρους πολιτικής τακτικής τη νίκη του, υποβαθμίζοντας ή αγνοώντας τους κοινωνικούς όρους που συνετέλεσαν σε αυτή.
Θεωρούν πως ο απελθών πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε υιοθετώντας την αντιμεταναστευτική ατζέντα του Βίλντερς προετοίμασε άθελά το έδαφος όχι τόσο για τη νίκη του, όσο για την έκτασή της. Δηλαδή οι ψηφοφόροι προτίμησαν αυτόν που εδώ και καιρό εξέφραζε τις απόψεις του για τους μετανάστες και το Ισλάμ από αυτόν που πολύ πρόσφατα εξέφρασε τις σχετικές ανησυχίες του. 
Όλοι αυτοί - και είναι οι περισσότεροι - που επικαλούνται το παραπάνω επιχείρημα αγνοούν πως...

Καραμανλής: Δεν μπορεί να σταθεί εναντίον μου κατηγορία για την 717 - Τα 5 fake news για την τραγωδία των Τεμπών

Για πέντε fake news για την τραγωδία των Τεμπών έκανε λόγο ο Κώστας Καραμανλής
«Δεν μπορεί να σταθεί εναντίον μου κατηγορία για την 717», τόνισε ο βουλευτής και πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.
«Οφείλουμε όλοι μας και πρώτος εγώ να αναζητήσουμε την αλήθεια και όχι την πολιτική εκμετάλλευση» ανέφερε ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών για να προσθέσει σε άλλο σημείο ότι «πολλοί υποστήριξαν ότι η παραίτησή μου ήταν προσχηματική. Από την πρώτη στιγμή ανέλαβα τις αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες που μου αναλογούν από ένα τραγικό δυστύχημα που έγινε στον τομέα της δικής μου πολιτικής ευθύνης. Παραιτήθηκα. Αυτό σημαίνει...

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Σκληρή επίθεση Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη και νέο κύμα αποχωρήσεων

Σήκωσε το γάντι η «Ομάδα 6+6» μετά την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη εναντίον της Έφης Αχτσιόγλου, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για χυδαιότητα και θράσος.
 
Την ίδια ώρα, οι αποχωρήσεις στελεχών συνεχίζονται, καθώς εκτός κόμματος έθεσε εαυτόν ο πρώην διευθυντή της «Αυγής», Άγγελος Τσέκερης αλλά και ο Γιώργος Κυρίτσης, ενώ και ο Γ. Βαρεμένος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει. Παρελθόν από τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί και ο πρώην υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος.
Στην ανάρτησή τους οι «6+6» αναφέρουν πως η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει την επιλογή τους να αποχωρήσουν από τον κόμμα και πως δεν σκοπεύουν...

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων (24-11-2023)

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών εφημερίδων...

Κυρ. Μητσοτάκης: Όσοι αυξάνουν αδικαιολόγητα τις τιμές, θα μας βρουν απέναντί τους

Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητές μας προκειμένου να πολεμήσουμε το «τέρας» της ακρίβειας, με εξαντλητικούς ελέγχους και με σκληρά πρόστιμα. 
Διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι από τα Καμένα Βούρλα, στη Φθιώτιδα, όπου πραγματοποιεί ημερήσια περιοδεία.
Όπως ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτή τη συγκυρία για να αυξάνουν αδικαιολόγητα τις τιμές, θα βρουν απέναντί τους το κράτος.», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του πως «το 2024 θα είναι μια καλύτερη χρονιά, και στο μέτωπο του πληθωρισμού»...

Ο Τσίπρας θα γελοιοποιήσει και τον πατριωτισμό;

Βιώνουμε τη διάσπαση σε δύο δόσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχικώς, με την «Ομπρέλα» και εν συνεχεία εκείνη της ομάδας Αχτσιόγλου, αλλά και των μουσουλμάνων βουλευτών ή των ευρωβουλευτών Κούλογλου και Παπαδημούλη. 
Και αν ξεφύγουμε λίγο από το σύνδρομο της κλειδαρότρυπας θα διαπιστώσουμε –μάλλον δια γυμνού οφθαλμού και χωρίς να χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο προορατικό χάρισμα– πώς από τον ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί κατά δόσεις η πλέον εθνομηδενιστική πτέρυγα του κόμματος.
Καθόλου τυχαία, οι ανακοινώσεις και των δύο αντιηγετικών ομάδων δεν κάνουν ούτε την ελάχιστη μνεία στα εθνικά προβλήματα, ενώ αντίθετα επαίρονται για τη Συμφωνία των Πρεσπών...

Απετάξω τῷ Μαρξισμῷ; Απεταξάμην!

Συνετελέσθη η απόταξη του Μαρξισμού σήμερα από τον Σύριζα, όπως παραδοσιακά αποτάσσεται ο Σατανάς από τους ιερείς και τους νονούς κατά τη διάρκεια των χριστιανικών βαπτίσεων.
Με τη διαφορά ότι στη θρησκευτική τελετή ο υποψήφιος και ο ανάδοχος στρέφονται προς τη Δύση, επειδή η Δύση είναι η χώρα του ορατού σκότους, ο δε διάβολος είναι ο ίδιος το σκοτάδι και στο σκοτάδι έχει το βασίλειό του. Ενώ, αντίθετα, ο Σύριζα στρέφεται πλέον επίσημα και ανεπηρέαστα προς τη Δύση, την οποία δεν θεωρεί σκοτάδι, αλλά προοπτική.
Οι αποχωρήσαντες από τον Σύριζα, πήραν τα ιμάτια των μαρξιστικών των ιδεοληψιών, των «δικαιωματίστικων» εμμονών και όσων αριστερών και αγωνιστικών υπολειμμάτων είχε...

Έχασε 2,5% ο ΣΥΡΙΖΑ σε 15 μέρες - Μεγάλο προβάδισμα ΝΔ, σταθερά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

Η περιδίνηση στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη καταγράφεται σε μια ακόμα δημοσκόπηση, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει βυθιστεί πλέον στην τρίτη θέση, πίσω από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με την έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΪ, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να χάνει 2,5 μονάδες μέσα σε 15 μέρες, μετά την Κεντρική Επιτροπή όπου επισημοποιήθηκε η διάσπαση του κόμματος, ενώ το ΠΑΣΟΚ κερδίζει μία, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση, όπως δείχνουν εξάλλου όλα τα γκάλοπ των τελευταίων ημερών.
Ταυτόχρονα οι πολίτες σε ποσοστό που φτάνει το 62% πιστεύουν ότι τα πράγματα για το κόμμα μετά τις πρόσφατες αποχωρήσεις στελεχών (και χωρίς να υπολογίζονται αυτές που έγιναν σήμερα) θα πάνε λίγο ή πολύ χειρότερα...

Τα «αποκαΐδια» του Αλέξη

Δεν είναι μελό να πούμε ότι μια δραματικότητα την είχε η χθεσινή μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Άνθρωποι που συστρατεύθηκαν σε κοινούς στόχους, που έζησαν τους ίδιους ενθουσιασμούς, τις ίδιες πίκρες και τις ίδιες ψευδαισθήσεις (αυτό κι αν έζησαν στον ΣΥΡΙΖΑ), ξαφνικά έγιναν ξένοι.
Σταδιακά επειδή θα ισχύσει ο αδήριτος νόμος «ο -πολιτικός- θάνατός σου είναι η ζωή μου», το πιθανότερο είναι να καταλήξουν και εχθροί.
Η Αριστερά άλλωστε έχει λαμπρά βιωματική ιστορία σε αυτά. Ήδη στα σόσιαλ μίντια αναρτώνται φωτογραφίες των βουλευτών που αποχώρησαν, και… κοσμούνται με τον χαρακτηρισμό «αποστάτες». Από εκεί ως το «προδότες» της Αριστεράς (ή και της πατρίδας), η απόσταση είναι ελάχιστη. Ο αγώνας για την πρωτοκαθεδρία στον χώρο θα είναι αδυσώπητος και άνισος...

Το «καρφί» πολίτη στον Κασσελάκη: «Τις κάμερες τι τις θες;» (Video)

Ένα αιχμηρό σχόλιο έκανε πολίτης στον Στέφανο Κασσελάκη στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας από αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της Kυβέρνησης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πλησίασε τον πολίτη συνοδεία καμερών, ο ίδιος του είπε: «Τις κάμερες τι τις θες τώρα;» με τον Στέφανο Κασσελάκη να του απαντά:
«Για πες! Πες το παράπονό σου» δείχνοντας τις κάμερες.
«Κάνεις πως δεν θέλεις...», πρόσθεσε ο πολίτης. 
«Πλάκα μου κάνεις τώρα; Κι εσύ στο μυαλό μου είσαι; Να σαι καλά, δεν ισχύει αυτό που λες»..

Γιατί η ΝΔ κυριαρχεί στην Κεντροαριστερά;

Τόσο από πλευράς ρητορικής όσο και σε πρακτικό επίπεδο δεν βλέπουμε τι περισσότερο θα έπραττε ένα «προοδευτικό» κόμμα στη θέση της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη

Καθημερινά διαβάζουμε και ακούμε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του μοιράζουν επιδόματα, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, ενισχύσεις και άλλες παροχές. Την ίδια στιγμή ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μας σιγουρεύει με την πιο προωθημένη «προοδευτική» ρητορική ότι η «Ελλάδα δεν είναι μπανανία». Άρα οι πολυεθνικές επιχειρήσεις θα πρέπει να παρατήσουν τα κόλπα που γνωρίζουν για να αυξάνουν τις τιμές, να προκαλούν πληθωρισμό και να εξαπατούν τους καταναλωτές...

Δημοσκόπηση Pulse: Κυριαρχία της Ν.Δ., σταθερά δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και τη σταθεροποίηση του ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση δείχνει νέα δημοσκόπηση. 
Το ΚΚΕ ανεβαίνει και απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ.
Για πρώτη φορά εμφανίζει η Pulse το ΠΑΣΟΚ δεύτερο και τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση, στην δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να χάνει 2,5 μονάδες μέσα σε 15 ημέρες, ενώ το ΠΑΣΟΚ κερδίζει μία...

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Κασσελάκης, ο… μπουρλοτιέρης του ΣΥΡΙΖΑ

Τα ΜΜΕ που καταγράφουν το κακόγουστο σήριαλ του ΣΥΡΙΖΑ, καταφεύγουν πλέον στη σημειολογία, όπως εάν σήμερα στελέχη της λεγόμενης ομάδας Αχτσιόγλου, θα παραστούν στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Εάν δεν παραστούν, θα είναι δεδομένη λέει η αποχώρησή της. 
Στην αντίθετη περίπτωση θα συνεχίσουν να μαδούν τη μαργαρίτα, όχι για τη φυγή τους αλλά για τη χρονική στιγμή που θα λάβει χώραν.
Η δυσκινησία της αποχώρησης δεν αφορά τη συναισθηματική φόρτιση του αποχωρισμού από το κοινό τους σπίτι, αλλά πολύ πιο πεζούς λόγους, αυτούς της πολιτικής επιβίωσης. Όπως το αν θα μπορέσουν να συμπληρώσουν τους δέκα βουλευτές προκειμένου να...

Το φάντασμα του λαϊκισμού και το παράδειγμα της Ελλάδας

Η διαπίστωση ότι η Ευρώπη κάνει στροφή προς την κεντροδεξιά, είναι κοινή και επιβεβαιώνεται σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων μηνών.
Όπως κοινός είναι και ο φόβος της ανόδου των ακροδεξιών στοιχείων σε πολλές χώρες, που επαναφέρουν πάνω από τη γηραιά ήπειρο το φάντασμα του λαϊκισμού. Σε αυτό το πολιτικό σκηνικό, είναι από τις φορές εκείνες, που η Ελλάδα δεν αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα προβληματισμού, αλλά αντιθέτως, κάποιοι μιλούν για παράδειγμα success story σε αυτή την περίοδο πολιτικών ανακατατάξεων στο ευρωπαϊκό στερέωμα.
Μετά τις εκλογές του Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία, έχοντας λάβει ένα ποσοστό περί του 41% από τους ψηφοφόρους, καταγράφει στη δεύτερη θητεία της, τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο μετέχουν συνολικά δέκα αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων...

Στη Βουλή η απάντηση για την κυριαρχία Μητσοτάκη

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να μετατρέψει, την ενημέρωση της Βουλής σχετικά με τον σχεδιασμό ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας και του Έβρου μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές, σε μια πολύωρη συζήτηση πολιτικών αρχηγών, ήταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.
Μόνο για να αντιμετωπιστούν οι ζημιές σε Θεσσαλία και Μαγνησία, η χώρα πρέπει να διαθέσει περισσότερα από 3,3 δισ. ευρώ, τα οποία θα προέλθουν τόσο από κοινοτικούς πόρους όσο και από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η υπενθύμιση του δυσθεώρητου οικονομικού κόστους, ήρθε διά στόματος του πρωθυπουργού, ο οποίος επανέλαβε την απόφαση να στηριχθούν οι πληγέντες για να...

Θαλάσσια αιολικά: 5+1 ευκαιρίες «made in Grecce»

Είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ενεργειακή βιομηχανία διεθνώς, μια από τις πιο δυναμικές στον πλανήτη και μια τεράστια ευκαιρία που είχε χρόνια να παρουσιαστεί στην Ελλάδα.
Και όχι μόνο γιατί το Αιγαίο έχει το καλύτερο αιολικό δυναμικό στη Μεσόγειο. Επειδή μετά από τόσα χαμένα ραντεβού με την ιστορία, έχουμε για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε με δική μας παραγωγή ανταγωνιστικών και εξαγώγιμων προϊόντων και υπηρεσιών στον μετασχηματισμό της παγκόσμιας οικονομίας, αντί να συνεχίζουμε να εισάγουμε τα πάντα.
Είμαστε έτοιμοι απέναντι στην πρόκληση; ...

Η ελληνική οικονομία στον «αφρό» της Ευρωζώνης

Δεν θα ακούσουμε πουθενά σε διεθνείς οργανισμούς, σε διεθνείς οικονομικές συσκέψεις, ή σε εκθέσεις οίκων αξιολόγησης ή επενδυτικών οίκων, να αναφέρεται η Ελλάδα σαν μια χώρα με πρόβλημα. Αντίθετα, γίνεται ολοένα και πιο φανερό, ότι από αντιπαράδειγμα αποτελεί πλέον υπόδειγμα, τουλάχιστον σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Οι ανησυχίες που αφορούσαν τις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις, την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης, τη ροή του μεταρρυθμιστικού και εκσυγχρονιστικού προγράμματος, καθώς και την τήρηση των δημοσιονομικών δεσμεύσεων της χώρας, αποτελούν παρελθόν. Ούτε καν παραινέσεις δεν ακούγονται. Παρά μόνο συγχαρητήρια και θετικές προοπτικές...

Οι 96 δύσκολες ώρες της εκεχειρίας, η απελευθέρωση ομήρων και η επόμενη μέρα

Σε μια κρίσιμη δοκιμασία 96 ωρών βρίσκονται από σήμερα οι πρωταγωνιστές στον πόλεμο της Γάζας καθώς τίθεται σε εφαρμογή μια πολύ εύθραυστη και ευαίσθητη σε εξωγενείς παράγοντες, συμφωνία για ανθρωπιστική παύση των εχθροπραξιών και ανταλλαγή ισραηλινών ομήρων με παλαιστίνιους κρατουμένους σε ισραηλινές φυλακές.
Η Συμφωνία για την οποία εργάσθηκαν εντατικά από τις πρώτες ημέρες του πολέμου οι ΗΠΑ, το Κατάρ και η Αίγυπτος προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για να δοκιμασθούν οι αντοχές Ισραήλ και Χαμάς, καθώς ειδικά για το Ισραήλ ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη αλλά υποχρεωτική συμφωνία
Είναι αξιοσημείωτο ότι από τη διαδικασία αυτή αποκλείσθηκε πλήρως η Τουρκία παρά την προσφορά του κ. Ερντογάν για μεσολάβηση η οποία αγνοήθηκε επιδεικτικά από τις ΗΠΑ αλλά και από την Ντόχα και την Αίγυπτο...

Η Τουρκία “μπλόκαρε” ξανά την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ: Η νέα εξέλιξη αποτελεί ηχηρότατο χαστούκι στο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ που πίστεψαν τις υποσχέσεις του…

Η Τουρκία ενημέρωσε το ΝΑΤΟ ότι η επικύρωση της υποψηφιότητας για ένταξη της Σουηδίας δεν θα ολοκληρωθεί εγκαίρως για να επιτραπεί η τελετή ένταξης της σκανδιναβικής χώρας σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της συμμαχίας την επόμενη εβδομάδα.
Τα παραπάνω δήλωσαν στο Reuters, την Τετάρτη, δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα. Το ρεπορτάζ υπογράφουν ο Jonathan Spicer και η Sabine Siebold.
Η νέα εξέλιξη αποτελεί ηχηρότατο χαστούκι στο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ και τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ), Τζο Μπάιντεν, που πίστεψαν τις υποσχέσεις του του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν…

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Κυρ. Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Κινδυνεύετε να γίνετε κόμμα Black Friday με 50% παρουσία

«Η ανθεκτικότητα της χώρας στηρίζεται στην ανθεκτικότητα της οικονομίας»
τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τριτολογίας του στην Ολομέλεια της Βουλής
Στη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την υλοποίηση των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση των περιοχών της Θεσσαλίας και του Έβρου αλλά και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, απαντώντας στην κριτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
«Η ανθεκτικότητα της χώρας στηρίζεται στη ανθεκτικότητα της οικονομίας της και σήμερα...

Ο «Περίανδρος Πώποτας» Κασσελάκης, οι «νοικοκυραίοι», το νέο κόμμα και οι πιέσεις στην Αχτσιόγλου

Σκληρή επίθεση κατά του Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Ευκλείδη Τσακαλώτος, καθώς μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαρακτηρίζει «Περίανδρο Πώποτα» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες με νέα Κοινοβουλευτική ομάδα να βρίσκεται υπό διαμόρφωση, τις πιέσεις στην Έφη Αχτσιόγλου να εντείνονται και τα στελέχη του κόμματος να μαλώνουν για τους «νοικοκυραίους».
Η καυστική δήλωσή του Στέφανου Κασσελάκη σήμερα το μεσημέρι πως «η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους έχει λήξει», πυροδότησε την αντίδραση του πρώην υπουργού Οικονομικών επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και ανεξάρτητου πια...

Γιατί το κράτος χρειάζεται 108 δισ. για να λειτουργήσει

Είναι… ψίχουλα οι συντάξεις γήρατος; 
Μπορεί αλλά για να καταβληθούν και τους 12 μήνες του 2024 θα πρέπει να αποδοθούν περισσότερα από 24 δισ. ευρώ.
Χώρια το κονδύλι των συντάξεων χηρείας με τις οποίες επιβιώνουν οι κληρονόμοι: αυτά είναι ακόμη 5,4 δισ. ευρώ. 
Δεν πρέπει να ενισχυθούν οι άνεργοι; Ακόμη 2,57 δις. ευρώ στον λογαριασμό. Θέλουμε και σχολεία (7,15 δις. ευρώ) θέλουμε και νοσοκομεία (10,5 δις. ευρώ κοστίζουν ετησίως) θέλουμε και αστυνόμευση (2,33 δις. ευρώ) και πυροσβεστική (850 εκατ. ευρώ) και φυσικά αμυντική θωράκιση της χώρας (4,36 δις. ευρώ).
Θέλουμε και ισχυρό κοινωνικό κράτος που σημαίνει στήριξη και για την οικογένεια (τα διάφορα επιδόματα και μέτρα απαιτούν  2,1 δισ. ευρώ) και για την ασθένεια και για την αναπηρία (3,45 δις. ευρώ)...

Τα δύο πρόσωπα του προϋπολογισμού

Ένας προϋπολογισμός που κοιτάζει αμφίπλευρα. Αφενός την υγεία της οικονομίας με το να μην δημιουργεί «τρύπες» με υπερβολικές παροχές και με το βλέμμα στη δημοσιονομική πειθαρχία, αφετέρου την κοινωνία που βασανίζεται από την ακρίβεια και τα πιο αδύναμα στρώματα.
Είναι υπό μια έννοια ο πιο κεϋνσιανός προϋπολογισμός που έχει κατατεθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Αυξάνει μετά από 14 χρόνια τους μισθούς στο Δημόσιο, αυξάνει τις συντάξεις 3%, αίρει το πάγωμα των τριετιών στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, ενώ μεγαλώνει το αφορολόγητο για οικογένειες με παιδιά και ανεβάζει 8% το ελάχιστο εγγυημένο...

Τα παιxνίδια Ερντογάν στη Θράκη και οι παγίδες στα ελληνοτουρκικά

Την 7η Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η συνάντηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας – Τουρκίας, ως αποτέλεσμα της βελτίωσης των σχέσεων και του «θερμού» κλίματος που έχει σημειωθεί τους τελευταίους μήνες ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα. 
Η συνάντηση αυτή ακολουθεί την επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας όπου συζητήθηκαν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) έτους 2024.
Η συνάντηση του ΑΣΣ έχει ιδιαίτερη σημασία για τις δύο πλευρές, καθώς πραγματοποιείται μετά από μία περίοδο εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών και σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον όπου οι περιφερειακές συγκρούσεις βαίνουν αυξανόμενες. Αποτελεί απόφαση δύο κυβερνήσεων οι...

Όχι, δεν είναι μεταρρύθμιση το φορολογικό νομοσχέδιο

Ο ορισμός της μεταρρύθμισης δεν είναι ούτε δύσκολος, ούτε πολύπλοκος. 
Μεταρρύθμιση είναι η μεταβολή του τρόπου λειτουργίας και οργάνωσης ενός συστήματος. 
Δηλαδή, είναι ο επαναπροσανατολισμός των στόχων και ο μετασχηματισμός των διαδικασιών, για την πιο αποτελεσματική επίτευξη τους.
Το γεγονός ότι στη χώρα μας χαρακτηρίζουμε σαν μεταρρύθμιση, τον εκσυγχρονισμό που αναγκαστικά συντελείται λόγω των τεχνολογικών εξελίξεων, είναι από μόνο του προβληματικό. ...

Η «Ομάδα Αλήθειας» τρολάρει τον Κασσελάκη για την «παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα»

Απαντώντας αναφορικά με το νέο που ο ίδιος κομίζει στην πολιτική ζωή, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως «είναι μία επιστροφή στην αν μου επιτρέψεις να το πω έτσι στην παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα».
«Πρώτες προτάσεις που έκανα όταν κατέθεσα τη δικιά μου πολιτική πρόταση στην κρίση του κοινού ήταν για την κατάργηση των ασυλιών. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε πολίτες δύο κατηγοριών στην Ελλάδα», είπε και πρόσθεσε: «Στην Ελλάδα όπου ο νοικοκύρης είχε το σπίτι του καθαρό, τηρούσε τους κανόνες, τους νόμους και είχε ενδιαφέρον και ενσυναίσθηση για τον γείτονά του»...

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Δημοσκόπηση Prorata: Μαζί στην τρίτη θέση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, μεγάλο προβάδισμα για τη Ν.Δ. (κάρτες)

Έκτος ο Κασσελάκης στις θετικές γνώμες. 
Πόσοι θεωρούν ότι υπάρχει ανάγκη για νέο αριστερό κοινοβουλευτικό κόμμα.
Μάχη για την τρίτη θέση φαίνεται ότι δίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Την ίδια ώρα, μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι των υπολοίπων κομμάτων καταγράφει «Σφυγμός Νοεμβρίου», η πανελλαδική έρευνα πολιτικών στάσεων και εκλογικής συμπεριφοράς της Prorata δημοσιεύθηκε σήμερα.
Το ΠΑΣΟΚ έρχεται δεύτερο, ενώ είναι μαζί στην τρίτη θέση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ...

Α. Δρυμιώτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τον ξέραμε τελείωσε, έχει γίνει πλέον ΣΥΡΙΖΑΚΙ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τον ξέραμε έχει τελειώσει και μιλάμε πλέον για ΣΥΡΙΖΑΚΙ» 
δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο εκλογικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης στον ΣΚΑΪ με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ότι «ακόμα και οι ΣΥΡΙΖΑιοι έχουν αρνητική άποψη για τον Στέφανο Κασσελάκη».
Ο κ. Δρυμιώτης εξέφρασε, επίσης, την αμφιβολία του για το αν θα φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου λέγοντας ότι «αν μείνει υπάρχει μια περίπτωση είτε στο συνέδριο με πρόταση μομφής είτε στις ευρωεκλογές αν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για τον ΣΥΡΙΖΑ ποιος θα πάρει το κόμμα;».
Στη συνέχεια, αναρωτήθηκε:...

Δημοσκοπήσεις: Επιλέγουν με γνώμονα το «μη χείρον βέλτιστον»

Πέρα από την προφανή εικόνα του πολιτικού σκηνικού, που αποτυπώνει τη συγκράτηση των δυνάμεων για την κυβέρνηση και τις ανακατατάξεις στον χώρο της αντιπολίτευσης - με το ΠΑΣΟΚ να περνά πλέον στη δεύτερη θέση και τον ΣΥΡΙΖΑ να κατρακυλάει στην τρίτη - οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων καταδεικνύουν και μια βαθιά αντίφαση, που φαίνεται ότι βιώνουν οι πολίτες και αντανακλά στις απαντήσεις, που δίνουν.
Τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, στο σύνολο των δημοσκοπήσεων, κινούνται μεταξύ 36% και 38%, επί της ουσίας, πρόκειται σχεδόν για τα εκλογικά...

Δημογραφικό: Η μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απειλή και υπαρξιακό στοίχημα για τη χώρα

Σύμφωνα με έρευνα της «διαΝΕΟσις», το δημογραφικό πρόβλημα κατατάσσεται στην πρώτη θέση των μακροπρόθεσμων απειλών για την Ελλάδα. 
Υπερβαίνει τον κίνδυνο μιας ενδεχόμενης εμπλοκής με την Τουρκία, αλλά και την πιθανότητα μιας νέας αποσταθεροποιητικής οικονομικής κρίσης. «Καθίσταται υπαρξιακό στοίχημα για το μέλλον της Ελλάδας» όπως το όρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει κάνει για το θέμα μερικές από τις πληρέστερες παρεμβάσεις του ως πρωθυπουργός.
Τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιοποιήθηκαν χθες, επιβεβαιώνουν την πολυπαραγοντική φύση του φαινομένου το οποίο κυκλώνει τις ευρωπαϊκές και εν γένει τις δυτικές κοινωνίες, που ενώ διαθέτουν υψηλό επίπεδο διαβίωσης, γεννούν όλο και λιγότερα παιδιά...

Το παραμύθι της πολιτικής αντιπαράθεσης και ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ

Μην ακούτε παραμύθια, όπως αυτά που διακινούν διάφοροι «μετανοήσαντες» εντός και εκτός του (ό,τι έχει απομείνει) ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσουν τις αποφάσεις τους, είτε να αποχωρήσουν από το (από)κομμα του Πολάκη, είτε να παραμείνουν δι΄ ολίγον ακόμη σε μια προφανή απόπειρα να αποχωρήσουν με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις σε επίπεδο κοινοβουλευτικό, είτε απλώς «να ψήσουν το ψάρι στα χείλη του Κασσελάκη» (και του κ. Τσίπρα βεβαίως), με το διάσημο «μαρτύριο της σταγόνας».
Σε όλες τις περιπτώσεις που εμφανίζονται στο προσκήνιο δήθεν πολιτικές διαφωνίες και επιχειρείται να ιδεολογικοποιηθούν ακραιφνείς προσωπικές διαφορές και διαδρομές, η απάντηση είναι στην σύμφυτη με την αριστερή ψυχοπαθολογία ανθρωποφαγία, η οποία καταλήγει πάντα να έχει προσωπικά κίνητρα και να ικανοποιεί...

Λοβέρδος: Θα είμαι παρών στο χώρο του Κέντρου της πολιτικής – Έπραξα το σωστό φεύγοντας από το ΠΑΣΟΚ

Την επόμενη κίνησή του, μετά την αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, ο άλλοτε υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος.

Δείτε την ομιλία και τις δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου:...

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Μητσοτάκης: Το 41% δεν είναι λευκή επιταγή - Στον ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται αν ο αρχηγός τους είναι Τραμπ ή Μπέπε Γκρίλο

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεδρίασε η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ για την εκλογή του νέου γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής -ήτοι, την ανάδειξη της Μαρίας Συρεγγέλα στη θέση.
Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο πρωθυπουργός στάθηκε στη νίκη της ΝΔ με 41% στις εθνικές εκλογές, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι αυτό δεν επιτρέπει φαινόμενα αλαζονείας και δεν αποτελεί «λευκή επιταγή», καθώς, όπως είπε, το «πολιτικό κοντέρ μηδενίστηκε». Επόμενο ορόσημό μας είναι οι ευρωεκλογές, τόνισε.
Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού: ...

Ο ...βούρκος του ΣΥΡΙΖΑ αναδιατάσσει το πολιτικό σκηνικό

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη πνέει τα λοίσθια και θεωρείται αδύνατο αυτό το κόμμα με αυτόν τον αρχηγό και με τον... υπαρχηγό Πολάκη, να δει φως. 
Η χθεσινή δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του "Πρώτου Θέματος", που ήρθε να προστεθεί στις δύο προηγούμενες των Opinion Poll για τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 και GPO για την εφημερίδα "Παραπολιτικά", παραπέμπουν σε ένα κόμμα που έχει... ναυαγήσει λόγω επικράτησης... ακραίων "καιρικών" συνθηκών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, μοιάζει με... ακυβέρνητο καράβι και όπως γράφαμε την περασμένη Παρασκευή από αυτήν εδώ τη στήλη, εξελίσσεται σε "αιμοδότη" του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ. Μόνο που, έτσι όπως εξελίσσεται η πτωτική πορεία του κόμματος Κασσελάκη, μπορεί να δούμε το ΚΚΕ να τον ξεπερνά! ...

«Διέξοδος Δεξιά» υπάρχει;

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν, συγκρότησαν μια κίνηση με την ονομασία «Διέξοδος Αριστερά», δείχνοντας τον ιδεολογικό τους προσανατολισμό. Συγχρόνως, υπονοούν πως ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη έχει πάρει διαζύγιο από την Αριστερά και μάλλον δεν έχουν άδικο.
Πάντα αυτός ο χώρος είχε ανέκαθεν ευαισθησίες ιδεολογικού προσανατολισμού- και πολλές προσωπικές συγκρούσεις- που τον οδήγησαν σε πολυδιασπάσεις. Δε μπορούσε να ξεπεράσει τις κρίσεις μέσα από μια σύνθεση απόψεων. Και αυτό ήταν και παραμένει ένα σαράκι που διατρέχει, από την κορυφή μέχρι τη βάση, τον χώρο της μη δογματικής Αριστεράς. 
Από την άλλη πλευρά η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη κυριαρχεί σε ένα τεράστιο πεδίο που αρχίζει από τη Δεξιά, καλύπτει τον κεντρώο μεταρρυθμιστικό χώρο και εισέρχεται και στις παρυφές της κεντροαριστεράς. 
Είναι απολύτως λογικό να αφήνει εκτεθειμένα τα νώτα της στις κινήσεις της συντηρητικής Δεξιάς και της άκρας Δεξιάς. Αυτό καταγράφηκε στις πρόσφατες εκλογές όπου κόμματα που εκφράζουν αυτό τον...

Ο Κυριάκος και κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που ο Κυριάκος πήγε σε σούπερ μάρκετ. 
Καλά το ‘κανε, τουλάχιστον δείχνει ότι έχει επίγνωση της κατάστασης με τις τιμές και ότι ενδιαφέρεται να βρεθούν λύσεις. 
Θα πουν κάποιοι ότι όλα αυτά είναι επικοινωνιακά και ότι ο Έλληνας θα προτιμούσε χίλιες φορές να δει κάποιες τιμές προϊόντων να σταθεροποιούνται, παρά τον πρωθυπουργό να πηγαινοέρχεται ανάμεσα στα ράφια.
Χάρηκα πολύ, όμως οι πρωθυπουργοί βρίσκονται πάντα σ’ αυτή τη διελκυστίνδα. Αν δεν εμφανιστούν στο σημείο που εκδηλώνεται ένα πρόβλημα τους κατηγορούν για αδιαφορία και αν...

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Νόμος Κατρούγκαλου και το φορολογικό!

Όταν υπάρχουν τόσες πολλές αντιδράσεις για το φορολογικό, θα πρέπει η κυβέρνηση να επανεξετάσει την θέση της. 

Δεν μπορεί όλοι να είναι επαγγελματίες φοροφυγάδες. Κάτι μπορεί να έχει κάνει λάθος και η κυβέρνηση. Δεν τα κάνουν κι όλα σωστά, όσο καλές κι αν είναι οι προθέσεις! 

Η σημερινή επιστολή στην στήλη προέρχεται από τον δικηγόρο Ι.Α. Ας την διαβάσουν στο Μαξίμου! Και ιδιαίτερα το τέλος της...

Στο επίκεντρο η καθημερινότητα με «όπλο» την οικονομία

Την ώρα, που ο χώρος της αντιπολίτευσης μοιάζει με κινούμενη άμμο και οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν σε δημοσκοπικές ανακατατάξεις, οι ίδιες δημοσκοπήσεις επιμένουν ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τη δυναμική της και τα εκλογικά της ποσοστά. 
Τα δημοσκοπικά ευρήματα, ωστόσο, κάθε άλλο παρά εφησυχασμό προκαλούν στο κυβερνητικό επιτελείο, που αναγνωρίζει ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε τη μεγαλύτερη «παγίδα» για την πορεία της κυβέρνησης.
Το μήνυμα, που εκπέμπεται από το Μέγαρο Μαξίμου είναι αυτό της απρόσκοπτης συνέχισης του κυβερνητικού έργου και μάλιστα με πιο εντατικούς ρυθμούς και με καλύτερη επικοινωνία του προς τους πολίτες, κυρίως τώρα, που στην πολιτική επικαιρότητα κυριαρχεί το «δράμα» που εκτυλίσσεται στην αξιωματική αντιπολίτευση...

Ο εκτός εαυτού Ερντογάν και η επίσκεψη στην Αθήνα

Σοβαρό προβληματισμό προκαλεί στην Αθήνα το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να χρησιμοποιήσει τη δεύτερη μετά τη Γερμανία επίσκεψή του σε ευρωπαϊκή χώρα, μετά την 7η Οκτωβρίου, για να εξαπολύσει από το βήμα του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας στις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, μια ακόμη επίθεση εναντίον του Ισραήλ και της Δύσης και να προβάλει τις νεοθωμανικές φιλοδοξίες του.
Οι δυο πλευρές έχουν κατορθώσει να αποφύγουν το τελευταίο διάστημα ακραίες ρητορικές εξάρσεις (με την εξαίρεση του Τούρκου ναυάρχου Διοικητή του Πολεμικού Ναυτικού) αλλά και ενέργειες που θα υπονόμευαν το κλίμα ενόψει του ΑΣΣ, καθώς η εντύπωση που υπάρχει είναι ότι και ο ίδιος ο Ερντογάν για λόγους που έχουν εξηγηθεί έχει κάθε λόγο να σταλεί ένα θετικό μήνυμα από τη συνάντηση της Αθήνας...

Μένει μέχρι να... φύγει η ομάδα Αχτσιόγλου - Υπέρ της εξόδου οι περισσότεροι, δεν ελήφθη απόφαση

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ομάδας Αχτσιόγλου που συνεδρίασε από το πρωί με το κλίμα να είναι «να φύγουμε τώρα».
Ολοκληρώθηκε η πανελλήνια συνδιάσκεψη της ομάδας Αχτσιόγλου, όπου κατά πλειοψηφία η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών που τοποθετήθηκαν τάχθηκε υπέρ της άμεσης αποχώρησης, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί η τελική απόφαση.
Οι αποφάσεις, καθώς ότι είναι να γίνει θα γίνει συντεταγμένα αναμένονται τις επόμενες ημέρες καθώς θα υπάρξει και περαιτέρω διαβούλευση των ηγετικών στελεχών της ομάδας αφού πλέον άκουσαν και τις απόψεις των μελών.
Ζητούμενο παραμένει επίσης, το μονοπάτι που θα χαράξουν τα στελέχη εξερχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή εάν θα αποχωρήσουν μαζικά ή κατά ομάδες, σε ποιο βάθος χρόνου και με ποια ιεραρχική κλιμάκωση...

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Οι αραβικές χώρες δεν θέλουν τους Παλαιστινίους

Όσο κλιμακώνεται η στρατιωτική απάντηση του Ισραήλ απέναντι στους τρομοκράτες της Χαμάς, τα ερωτήματα σχετικά με την «επόμενη ημέρα» γίνονται ολοένα και πιο ουσιαστικά απαιτώντας καθαρές απαντήσεις. 
Πιο επιτακτικά είναι τα ερωτήματα σχετικά με την άρνηση του αραβικού κόσμου αφενός να υποδεχθεί παλαιστίνιους πρόσφυγες που επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη νότια πλευρά της Λωρίδας της Γάζας και αφετέρου να συμμετάσχει στις δυνάμεις ασφάλειας και ειρήνης, μετά το τέλος των εχθροπραξιών.
Αυτή τη στιγμή στη Λωρίδα της Γάζας βρίσκονται περισσότεροι από 2 εκατ. άμαχοι Παλαιστίνιοι και περίπου 30.000 – 40.000 ένοπλοι τρομοκράτες που είναι ενταγμένοι σε διάφορες τρομοκρατικές ομάδες όπως είναι...

ΣΥΡΙΖΑ: Περιμένοντας τους τίτλους του τέλους

Οι δημοσκοπήσεις της Opinion , της GPO και της Marc σήμερα, που δημοσιεύτηκαν αυτές τις ημέρες επιβεβαίωσαν αυτό που όλοι διαπιστώνουμε στο περιβάλλον μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει μία μη αναστρέψιμη πτωτική πορεία.
Ξεκίνησε με τη φιλοδοξία των «σεναριογράφων και παραγωγών» ως blockbuster και κινδυνεύει να «κατέβει» από τις οθόνες ελλείψει κοινού. 
Τι πήγε στραβά; Τίποτα. Απλά η «ομάδα παραγωγής» εξέλαβε το επιθυμητό για πραγματικό και επένδυσε σε πρωταγωνιστή, ηθοποιούς και συνεργείο που στα απλά ελληνικά «δεν τραβούσαν», για να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα της υπερπαραγωγής και να εγκατασταθεί μόνιμα στο πολιτικό σκηνικό ως ο δεύτερος, εναλλακτικός πόλος! Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, αλλού να πατούν...

Ντέμης Χασάμπης: Ο μόνος άνθρωπος που θαυμάζει ο Έλον Μασκ είναι Έλληνας

Η ιστορία του επιστήμονα, τον οποίο ο Mr Space X χαρακτηρίζει ως το πιο λαμπρό μυαλό της Τεχνητής Νοημοσύνης 
- Θεωρεί πως είναι ο μόνος που μπορεί να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο επικράτησης των μηχανών 
- Το χρονικό της γνωριμίας τους και το super deal των 450 εκατ. δολαρίων
Ένας από τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του πλανήτη, ο απόλυτος μετρ της Τεχνητής Νοημοσύνης και βραβευμένος νευροεπιστήμονας, ο Ελληνοκύπριος Ντέμης Χασάμπης, βρίσκεται σε κάθε αναφορά των επιστημών με τις απανωτές κατακτήσεις του...

Δεν θέλουν τον Κασσελάκη ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ - Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 12,4% στην πρόθεση ψήφου - Ακλόνητη η ΝΔ με 39%

Ακλόνητη η ΝΔ με 39% στην εκτίμηση ψήφου στο γκάλοπ της Marc για το Πρώτο Θέμα
Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό προοιωνίζεται η εξελισσόμενη μαζική φυγή παραδοσιακών στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ, που επιταχύνει τη φθορά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για πρώτη φορά από το 2012 περνάει στην τρίτη θέση στη σειρά κατάταξης των κομμάτων.
Παρά τα μεγάλα προβλήματα της ακρίβειας, που «θολώνουν» την εικόνα της κυβέρνησης στην κοινή γνώμη, αλλά και τη δυσκολία του ΠΑΣΟΚ να προσελκύσει το σύνολο των διαρροών από την Κουμουνδούρου, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, εμφανίζεται αδύναμος να φρενάρει την καθοδική τροχιά που καταγράφει εδώ και καιρό η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και να συγκρατήσει τις...