Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ελεγεία για μια χαμένη γενιά.

Τους τελευταίους μήνες έχει αναπτυχθεί ένας άτυπος δημόσιος διάλογος γύρω από τις ευθύνες της «γενιάς του Πολυτεχνείου»
O συγγραφέας Μάκης Καραγιάννης μιλά στην Κρυσταλία Πατούλη για τη γενιά του Πολυτεχνείου.
Οι τοποθετήσεις περιλαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία απόψεων από την λοιδορία και την κατηγορηματική άρνηση μέχρι τη φανατική υπεράσπιση. 
Οι υπερασπιστές -Νίκος Μπίστης, Ριχάρδος Σωμερίτης, Μίμης Σουλιώτης- υποδεικνύουν ότι οι εκπρόσωποί της δεν είναι όλοι ίδιοι και ότι στη Μεταπολίτευση είχαμε την καλύτερη δημοκρατία, την ένταξη στην ΕΟΚ και την Ευρωζώνη, ενώ ποτέ πριν δεν είχε ακμάσει και εξευρωπαϊσθεί η πολιτιστική μας ζωή τόσο πολύ. 
Απεναντίας οι κατήγοροι...

Συρρίκνωσαν τον καρκίνο;


Global GoodNews: Πειραματικό φάρμακο πολεμά πολλά είδη καρκίνου!

«Aντικαρκινικό φάρμακο υπό τη μορφή αντισωμάτων με την καινοτομία ότι κινητοποιεί τους μηχανισμούς του ίδιου του ανοσοποιητικού συστήματος  ανέπτυξαν Αμερικανοί επιστήμονες στη Νέα Υόρκη.
Οι δοκιμές σε ανθρώπους αναμένεται να ξεκινήσουν σε 2 χρόνια». 
Σύμφωνα με το περιοδικό Science «η ομάδα του δρ. Ι. Βάισμαν εντόπισε το αντίσωμα που μπλοκάρει τη δράση της πρωτεΐνης CD47, η οποία θωρακίζει τα καρκινικά κύτταρα»...

Ανοίγει ο δρόμος και για τις απολύσεις εκπαιδευτικών...

Πέρασαν το νομοσχέδιο νύκτα για να μην τους πάρουν χαμπάρι ...ο φασισμός σε όλο του το μεγαλείο...
Την συμμετοχή στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών, φέρνει με τροπολογία που κατέθεσε χθες αργά το απόγευμα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης.
Η απόφαση ήταν ειλημμένη εδώ και αρκετούς μήνες, όμως αναβαλλόταν συνεχώς μπροστά στις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών....

Θλιβερή αυλαία για την πιό σκοτεινή περίοδο της χώρας μας


Ο μοιραίος άνθρωπος που αναγκάσθηκε να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ετερμάτισε την πολιτική του σταδιοδρομία, κατά τον χειρότερο τρόπο. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου, θλιβερός αχθοφόρος ενός μεγάλου ονόματος, έφυγε εν μέσω ερειπίων, τα οποία ο ίδιος και το κόμμα του προκάλεσαν.
Σημίτης και Παπανδρέου, ήσαν οι χειρότεροι πρωθυπουργοί που εγνώρισε ποτέ αυτός ο τόπος, από τότε που έγινε κράτος. 
Ήσαν χειρότεροι και από τους τρεις κατοχικούς πρωθυπουργούς, Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλο και Ράλλη. Εκείνοι τουλάχιστον, δεν έφεραν την Κατοχή...

Η ΝΔ συμμετείχε στην Κυβέρνηση για να σώσει τη χώρα, όχι το ΠΑΣΟΚ, ούτε ως κόμμα, ούτε ως σύστημα

Οι πληροφορίες λένε ότι τελειώνει η «σιωπή των αμνών» από πλευράς ΝΔ.

Από τη Συγγρού διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι οι υποχρεώσεις της «ελάχιστης συναίνεσης» που επέβαλλε η συμμετοχή στην Κυβέρνηση Παπαδήμου κάπου εδώ ολοκληρώνονται.
Η ΝΔ συμμετείχε στην Κυβέρνηση για να σώσει τη χώρα, όχι το ΠΑΣΟΚ, ούτε ως κόμμα, ούτε ως σύστημα.
Το γεγονός ότι κάποιοι αντιλαμβάνονται τη συμμετοχή αυτή ως ευκαιρία για να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες και παραλείψεις τους δεν αλλάζει την ουσία.  
Η δέσμευση για μία και μόνη εξεταστική, για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο, ισχύει στο ακέραιο. Επιτροπή υψηλού κύρους για να διερευνήσει, όχι να κουκουλώσει, τις τεράστιες ευθύνες εκείνων που μας έσυραν ως εδώ...

Είσαι σίγουρος ότι ψάξατε καλά, κ. Σαχινίδη; - VIDEO


Εμείς πάντως τα βρήκαμε τα χαμένα αρχεία. 
Από WW-II GermanReparations. 
Τα συμπεράσματα των μελετών που έγιναν στο Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδος λίγο πριν τον Νοέμβριο του 1946 από την επιτροπή του πρεσβευτή Δαλιεττου για να προσδιοριστούν οι ζημιές που υπέστη η Ελλάδα στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο από την Γερμανική κατοχή έχουν δημοσιευτεί... με μεγάλη σαφήνεια από το Αθανάσιο Σμπαρουνη, που ήταν και ο αρχηγός της Ελληνικής αντιπροσωπίας στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 1946 όταν έγινε εκεί η πρώτη Διεθνής Σύσκεψη στο θέμα των Πολεμικών Αποζημιώσεων. 
Ας ληφθει υπ' όψιν οτι ...

Δείτε πόσοι χρειάζοντα για να... καταστρέψουν την Παιδεία!





diamantopouloyΑν σας το γράφαμε απλώς δεν θα το πιστεύατε... όμως τα ρεπορτάζ του SITE είναι πάντα με αποδείξεις..

Θέλετε να δείτε πόσους υποτακτικούς είχε η παναποτυχημένη Διαμαντοπούλου στο Υπουργείο παιδείας; 
ΝΑΙ στο υπουργείο που άφησε τα σχολεία χωρίς βιβλία και τους μαθητές να διαβάζουν απο φωτοτυπίες...

Σήμερα έχει... MAKEΛΕΙΟ 2

makeleio2-2

Έχουμε πει ότι κάθε Σαββατοκύριακο θα έχει τηλεοπτικό ΜΑΚΕΛΕΙΟ.

Έτσι σήμερα και αύριο, εαν όλα βέβαια πάνε καλά.
Οι δυσκολίες είναι τεράστιες, αλλόκοτες αλλά όχι ανυπέρβλητες. Είμαστε μόνοι μας και παίζουμε απέναντι στο σύστημα που δεν γουστάρει αλήθειες. 
Ήδη (όπως θα παρατηρήσατε την προηγούμενη εβδομάδα), φάγαμε πολλές τριπλοκλωτσιές, όπως λέγαμε και στο ποδόσφαιρο που παίζαμε στις αλάνες της επαρχίας. Σαμποτάζ, "φίλοι" που υποσχέθηκαν και μας πούλησαν την τελευταία ώρα όταν αντιλήφθηκαν τον ντόρο που κάναμε και την θεματολογία εναντίον συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και άλλα πολλά...

Ανατροπές στην πολυκατοικία της κεντροδεξιάς - Στο 8% ο Καμμένος, στο 5% η "Χρυσή Αυγή", στο 2% το ΛΑ.Ο.Σ που μένει εκτός Βουλής. Σταθερά μπροστά η ΝΔ με 22,5%

Μεγάλες ανακατατάξεις παρατηρούνται στα μικρά κόμματα της δεξιάς, 

μετά την εμφάνιση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» του Πάνου Καμμένου. 
Αυτό καταγράφει σε αριθμούς, δημοσκόπηση, που θα δημοσιευτεί την Κυριακή στην εφημερίδα «Καθημερινή».
Σύμφωνα με τα ευρήματα της συγκεκριμένης έρευνας, το κόμμα Καμμένου, συγκεντρώνει το 8,5% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων, ενώ η «Χρυσή Αυγή» του Νίκου Μιχαλολιάκου, εκτοξεύεται από το 2% που είχε καταγραφεί πριν από δεκαπέντε μέρες στο 5%...

Ένας άντρας αναρωτιέται: Βρε μήπως είμαστε όλοι τρελοί;




Κάθομαι στον καναπέ και παρακολουθώ εκείνον τον παθιασμένο τύπο στην τηλεόραση που προσπαθεί να πουλήσει ένα βιβλίο για τα "σημεία των καιρών" και τις δολοπλοκίες που συμβαίνουν στον κόσμο! 
"Μας ψεκάζουν" φωνάζει σαν δαιμονισμένος... Γελάω αυθόρμητα, αλλά η ιδέα περνάει με τρομακτική ταχύτητα από το μυαλό μου. 
Μήπως όντως έχουμε όλοι ψεκαστεί με γερή δόση τρέλας; 
Είναι πιθανό να έχουμε πάρει όλη την ταχεία προς την απόλυτη παράνοια; 
Δεν μπορεί να συμβαίνουν όλα όσα συμβαίνουν εκεί έξω! Μόνο σε ομαδική παραφροσύνη θα μπορούσα να τα αποδώσω...

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ενα ταξίδι στην Καππαδοκία

Δεκαετία του 1970, εργάζομαι σαν ξεναγός σε ένα από τα μεγαλύτερα Γραφεία Ταξιδίων της χώρας, που φέρνει αποκλειστικά εύπορους τουρίστες, κυρίως από Αμερική. 
Μία των ημερών μου δίνουν ένα ζευγάρι Αμερικανών τον κύριο και την κυρία Γουϊλιαμ Σλήθ για ένα κλασσικό τριήμερο γύρο που περιελάμβανε τότε Αθήνα-Αργολίδα-Ολυμπία-Δελφούς. Ήταν ευγενέστατοι άνθρωποι, συμπαθέστατοι και προετοιμασμένοι να δουν όσα περισσότερα μπορούσαν. 
Ο κύριος Σλήθ -το έμαθα πολύ αργότερα-, ήταν ένας από τους μεγάλους φιλανθρώπους και ευεργέτες των Η.Π.Α.
Μετά το πέρας του τριημέρου αυτού το ζεύγος Σλήθ είχε μείνει τόσο ενθουσιασμένο με τις ομορφιές της Ελλάδος, που με «έκλεισαν» για τον επόμενο χρόνο...

«Το θέμα είναι να βρω μια αλήθεια δική μου, μια ιδέα, για την οποία μπορώ να ζήσω και να πεθάνω»

Ο Κίρκεγκορ, υπήρξε  ένας απόλυτα ελεύθερος στοχαστής, που δεν ανήκει σε σχολές και ρεύματα. 
Επισήμανε την καθοριστική σημασία «του εαυτού» και εξερεύνησε τις ευαισθησίες και τα συναισθήματα των ανθρώπων, όταν έρχονται αντιμέτωποι με επιλογές ζωής: «Το θέμα είναι να βρω μια αλήθεια δική μου, μια ιδέα, για την οποία μπορώ να ζήσω και να πεθάνω».
Αυτός ο αφορισμός του έγινε η σημαία του Υπαρξισμού, από τη δεκαετία του 30, εποχή που ο Δανός φιλόσοφος κέρδισε τον θρόνο της ευρωπαϊκής διανόησης.
Μελαγχολικός και ανατρεπτικός, αγνόησε όλες τις συμβάσεις της εποχής του: Στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, ανακάλυψε ότι δεν τον ενδιέφερε η ιστορία και η φιλοσοφία...

Η Ελλάδα το 2030

Η αναγέννηση ξεκίνησε από έναν υπάλληλο… 

Ο Παύλος Αλιβιζάτος, κορυφαίος Έλληνας επιστήμονας της Διασποράς, γράφει από το Berkley,  μια ιστορία φαντασίας για το πως θα μπορούσε, να γίνει το “θαύμα”.
“Επισκεπτόμενος πρόσφατα την Ελλάδα για λίγες μέρες, αισθάνθηκα βαθιά θλίψη με όσα είδα και άκουσα. 
Η οικονομική κρίσης διαλύει τον κοινωνικό ιστό , στις συζητήσεις δικαιολογημένα κυριαρχεί η αγωνία της επιβίωσης σε βάθος μηνών, αν όχι εβδομάδων, και κανείς απ όσους ρώτησα δεν βλέπει το πως θα μπορούσε να επιτευχθεί μια μακρόπνοη συναίνεση, ώστε να επιτευχθεί η φυγή προς τα εμπρός. 
Και όμως , πιστεύω ότι η συγκυρία είναι ιδανική για να μπει η χώρα σε έναν νέο δρόμο. 
Ο μόνο τρόπος για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι η κοινωνία να συζητήσει σοβαρά για το μέλλον της. Να βρει ένα νέο όραμα...

Το μυστικό της Διεύθυνσης 25* - Γερμανικές Αποζημιώσεις!

Μετά από συνεχείς αναβολές έγινε στην αρμόδια Επιτροπή του Ελληνικού Κοινοβουλίου η συζήτηση - ενημέρωση για την διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία.

Παρέλασαν υπουργοί, αρμόδιοι και τοποθετήθηκαν τα κόμματα. Το αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας είναι εντυπωσιακό και αποκαλυπτικό του τι συμβαίνει στην Ελλάδα
Πως κυβερνήσεις και κόμματα διαχειρίζονται τα ελληνικά συμφέροντα. 
Πόσο μακριά νυχτωμένοι βρισκόμαστε όλοι εμείς, που υποστηρίζουμε ότι αντί για την χρεοκοπία και την εξαθλίωση των Μνημονίων η χώρα μας μπορεί να διαπραγματευθεί. Είναι για μια ακόμη φορά εμφανές.
Το σύστημα  εξουσίας της Ελλάδας, μας πουλάει, μας προδίδει και στα «μεγάλα» εκτός από τα «μικρά», μας οδηγεί στο...

Ενωτική λύση για αποτροπή του μετεκλογικού χάους



Τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων είναι ανησυχητικά για το μέλλον της ομαλότητας στον τόπο. 

Ο κόσμος εύλογα παρασύρεται από τα συνθήματα των περιθωριακών άκρων που υπόσχονται τα πάντα δίχως λογική και προοπτική. 
Η απελπισία όμως είναι σχεδόν πάντα κακός σύμβουλος. 
Με μια κυβέρνηση που ανερυθρίαστα επιδίδεται σε φορολογικό πλιάτσικο αντί να αναζητήσει τρόπους δραστικής μείωσης των εξόδων του κράτους, ο λαός απελπισμένος στρέφεται στις εύκολες διεξόδους των ανέξοδων βερμπαλισμών
Οι παρατάξεις που δείχνουν το Μνημόνιο και τους δανειστές μας σαν υπεύθυνους κάθε τρέχουσας δυσκολίας δείχνουν να αιχμαλωτίζουν τις ελπίδες των πολιτών. Γιατί δείχνουν κάποιον υπεύθυνο. Κι’ υπόσχονται, με ασάφεια βέβαια, στους πάντες τα πάντα..
Τι ελπίδες υπάρχουν για να βγεί ο τόπος από τα αδιέξοδα; 

People Are Amazing – 2012: Σου κόβει την ανάσα..! Δείτε το video... κάνοντας ένα διάλειμμα!


Μια πρώτη έκδοση του video “People Are Amazing”


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δείχνει την εξαιρετική ικανότητα κάποιων ανθρώπων να κάνουν δύσκολα και επικίνδυνα πράγματα...

Γ. Δελαστίκ: Έχουμε κυβέρνηση κλεφτών, ληστών και απατεώνων

Καταιγιστικός ο λόγος του δημοσιογράφου Γ. Δελαστίκ

στην σημερινή πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, έκανε τον κυβερνητικό αξιωματούχο που ήταν παρόν να προσπαθεί να τον διακόψει διαρκώς όχι αντικρούοντας τα λεγόμενα του αλλά επαναλαμβάνοντας μονότονα «είναι βαριές οι κουβέντες που λέτε».
Ο δημοσιογράφος του «Εθνους», αφού εκτίμησε ότι έχουμε μια κυβέρνηση απατεώνων, κλεφτών και ληστών, αναφέρθηκε ειδικά και στις ...

Ποιοι και γιατί επιδιώκουν την αναβολή των εκλογών;

Έντονο είναι το παρασκήνιο στην Ευρώπη για τις ελληνικές εκλογές. Ο ρόλος του PSI και η εμπλοκή με τα ομόλογα διεθνούς δικαίου

Της Αμαλίας Κάτζου

Εντονο είναι το παρασκήνιο γύρω από το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.
Οι τελευταίες πληροφορίες να φέρουν ως πιθανές ημερομηνίες την 6η ή 13η Μαΐου.  
Ωστόσο στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στα επενδυτικά και οικονομικά κέντρα έχει ανοίξει η συζήτηση για πιθανή αναβολή των εκλογών.
Σύμφωνα με ...

Τρίβει τα χέρια της η Λούκα με τον Παπακωνσταντίνου

Τα χέρια τους τρίβουν τα στελέχη της 'Κοινωνικής Συμφωνίας'

με την προοπτική καθόδου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ως υποψηφίου στην περιφέρεια Αττικής.  
Κι αυτό διότι στόχος της Λούκας Κατσέλη είναι να μεταφέρει την κόντρα που είχε με τον τέως υπουργό Οικονομικών για θέματα στρατηγικής και διαπραγμάτευσης με την Τρόικα και στον προεκλογικό στίβο.
Ήδη, μαθαίνουμε πως...

Ο Πούτιν το Πάσχα στο Άγιο Όρος

Ο Πούτιν το Πάσχα στο Άγιο Όρος Επί Ελληνικού εδάφους θα βρίσκεται ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο νεοεκλεγείς Ρώσος Πρόεδρος αναμένεται να επισκεφτεί το Άγιο Όρος την περίοδο εορτασμού του  Πάσχα.
Ο Ρώσος πρόεδρος θα βρεθεί στο ρωσικό μοναστήρι του Άθω, ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφτεί και το Βατοπαίδι ως ένδειξη συμπαράστασης στον Εφραίμ.
Λέτε γι αυτό αποφυλακίζεται ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου;

Έλληνες φοιτητές στο Λονδίνο «έκραξαν» τον Τόμσεν

Έλληνες φοιτητές «έκραξαν» τον ΤόμσενΈντονες ήταν οι αποδοκιμασίες κατά του «σκληρού» της τρόικας Πόουλ Τόμσεν στο London School of Economics.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Economist για την Ελλάδα, Έλληνες φοιτητές κατάφεραν να εισβάλλουν στην αίθουσα παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και αποδοκίμασαν τον επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα.
Μόλις ο Τόμσεν ολοκλήρωσε την ομιλία του, ένας φοιτητής σε έντονο ύφος επισήμανε ότι μέσα σε δυο χρόνια, το ελληνικό χρέος έχει εκτοξευθεί, ενώ άλλοι παριστάμενοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα...

Τρέμει ο Καραμανλής από το "πόρισμα" για το Έλλειμμα, της... "εξεταστικής"!

Τρελό γέλιο: Ευθύνες σε Καραμανλή και Παπαθανασίου αποδίδουν οι ΠΑΣΟΚοι στο πόρισμα της Εξεταστικής για το έλλειμμα... ρε μαλάκ@@ πείτε κάτι πιο πρωτότυπο!

Το μεσημέρι της Παρασκευής δίδεται στη δημοσιότητα το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερεύνησε την υπόθεση του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009. Η Επιτροπή συζήτησε επί του πορίσματος και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, «από κανέναν δεν ετέθη θέμα ποινικών ευθυνών, αλλά υπάρχουν σαφέστατα πολιτικές ευθύνες οι οποίες θα αποδοθούν».
Το πόρισμα πρόκειται να αντανακλά τις απόψεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΛΑΟΣ -το μόνο κόμμα που εξακολουθεί να συμμετέχει στις εργασίες της Εξεταστικής πλην του ΠΑΣΟΚ...

Αλαλούμ στο Μαξίμου... Παραιτήσεις από Μπαμπινιώτη μέχρι και... Παπαδήμο!

Αντιμέτωπος με τον κίνδυνο του προσωπικού εξευτελισμού 

βρίσκεται πλέον ο Παπαδήμος λίγο πριν παραδώσει την εξουσία και προκηρύξει εκλογές.
Νεώτερες νυχτερινές πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε και νέα επικοινωνία με τον Μπαμπινιώτη ο οποίος επέμεινε στην πρόθεση υποβολής παραίτησης του με αποτέλεσμα ο μεταβατικός να βρίσκεται κυριολεκτικά σε αδιέξοδο αφού προηγήθηκε ντόμινο αλλαγών στην κυβέρνηση προκειμένου να δοθεί το υπουργικό πόστο στον πρώην πρύτανη.
Ήδη το σύστημα Μαξίμου καταβάλλει προσπάθειες για να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης ενώ ως ύστατη λύση ο Παπαδήμος εξετάζει το ενδεχόμενο της δικής του παραίτησης! ...

"Σφαγή" Καμμένου για το Χρηματιστήριο...



"Σφαγή" Καμμένου - Λιάτσου

Βασικό θέμα της σημερινής «Π+13» είναι ο Πάνος Καμμένος και οι κινήσεις του τη χρυσή εποχή του χρηματιστηρίου. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Πάνος Καμμένος αγόρασε μετοχές ύψους 9,5 δισ. δρχ. το 2000 και δύο χρόνια μετά, με βάση το πόθεν έσχες του βουλευτή και το οποίο επικαλείται η εφημερίδα, ο ιδρυτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων εμφανίζει κέρδη 1 δισ. δρχ.
Η εφημερίδα υπενθυμίζει τη δήλωση Γιακουμάτου που είχε χαρακτηρίσει τον Καμμένο πρωταγωνιστή στη φούσκα της διετίας 1999-2000, όπως και το ότι το 1996 κατηγορήθηκε για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση "Ελίντα".
Επιπλέον, η εφημερίδα αναφέρεται στη σύζυγο του βουλευτή, Ελένη Τζούλη, η οποία...

Τρεις λόγοι να μην γίνουν εκλογές

Αν και οι εκλογές προαναγγέλλονται εμμέσως από πολλές πλευρές (Βενιζέλος, Σαμαράς, Παπαδήμος), ωστόσο κανείς δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα,  

γιατί δεν έχουν προκηρυχτεί ακόμη;

Παρά τις διαβεβαιώσεις των πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση ότι η απόφαση για εκλογές πριν το καλοκαίρι είναι ειλημμένη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνείται να προσδιορίσει την ημερομηνία παρά τις φορτικές πιέσεις των κυβερνητικών συντακτών.
Η επίσημη εξήγηση είναι ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα. Όμως η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου δεν θα εμποδιζόταν από την προκήρυξη των εκλογών.
Σύμφωνα με αναλυτές τρεις είναι οι λόγοι που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αναβολή των εθνικών εκλογών:

7 μονάδες μπροστά η ΝΔ – Σχεδόν αδύνατη η αυτοδυναμία - Μπαίνουν στην Βουλή: Κουβέλης, Καμμένος και ο Καρατζαφέρης στο όριο...

- Πολύ χαμηλά ποσοστά και για τα 2 μεγάλα κόμματα
- Σταθερά τα ποσοστά ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ - Ανεβαίνουν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες
- Στα 2 το εκλογικό σώμα - Οι μισοί αντίθετοι με το Μνημόνιο και οι άλλοι μισοί υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ Ή ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές και το Newsit σας παρουσιάζει μια δημοσκόπηση η οποία είναι η πρώτη με μεγάλο δείγμα και αποτυπώνει τις προθέσεις των πολιτών αν θα βρίσκονταν τώρα μπροστά στις κάλπες. Η δημοσκόπηση έγινε από την ALCO από τις 20 έως τις 28 Μαρτίου σε δείγμα 1.500 ατόμων σε όλη την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η ΝΔ είναι σαφώς πρώτο κόμμα
, όμως, μένει μακριά από την συσπείρωση που θα της δώσει την αυτοδυναμία.
Το ΠΑΣΟΚ, παρά την προσπάθεια Βενιζέλου να κάνει την διαφορά, δεν τα καταφέρνει μέχρι στιγμής διατηρώντας πολύ χαμηλό ποσοστό.
Σημαντικό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι επίσης το γεγονός οτι ...

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Το "Πειραματόζωο" δίνει καλά λεφτά...

Σε «Ελ Ντοράντο» για πάσης φύσεως τεχνοκράτες αναδεικνύεται η Ελλάδα που, ωσάν «πειραματόζωο», προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων στελεχών που υπηρετούν σε Βρυξέλλες, Ουάσιγκτον αλλά και από ολόκληρη την ΕΕ.

Πού οφείλεται αυτή η ξαφνική «αγάπη» των ξένων τεχνοκρατών που εγκαταλείπουν τις πατρικές εστίες τους και τις θέσεις όπου υπηρετούσαν, για να «μεταναστεύσουν» στην Ελλάδα –από λίγες ημέρες έως και για χρόνια ολόκληρα; Ελάχιστοι, προφανώς, ενδιαφέρονται για την «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» ή για την επαγγελματική τους καταξίωση.
Το μεγαλύτερο δέλεαρ, όπως επισημαίνουν σε συζητήσεις τους στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, είναι το...

Τα 100 πιο εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα και οι 100 κυριότερες αγορές.

Σημαντικές ανακατατάξεις στη σύνθεση του εξαγωγικού προτύπου της χώρας, τόσο ποιοτικά, όσο και γεωγραφικά, 

έφερε το 2011 για τις ελληνικές εξαγωγές, ειδικά σε ότι αφορά τα 100 πιο εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα και τις 100 κυριότερες αγορές.
Συγκεκριμένα, ανακατατάξεις σημειώθηκαν στις πρώτες δέκα θέσεις των σημαντικότερων εξαγωγικών αγορών της Ελλάδας. 
Η Ιταλία αναδεικνύεται για το 2011 ο κυριότερος πελάτης των ελληνικών προϊόντων, ξεπερνώντας για δεύτερη φορά μεταπολεμικά τη Γερμανία (η πρώτη φορά ήταν το 2008). 
Στην τρίτη θέση στη σειρά κατάταξης ανέρχεται η Τουρκία από την 6η το 2010, υποσκελίζοντας την...

Βουλευτές κότες με κυβιστήσεις Χατζηαβάτη!

Η γελοιότητα σε όλο το μεγαλείο!

Από όλους εκείνους τους βουλευτές που έκαναν τους ήρωες στην εκλογική τους πελατεία καταψηφίζοντας το Μνημόνιο 2 και εν συνεχεία ψήφισαν την εφαρμογή των νόμων του!

Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός σε όλο της το μεγαλείο!

Είπαν «όχι» και γύριζαν στα χωριά παριστάνοντας τους επαναστάτες.
Κι ύστερα γύρισαν κι άρχισαν να έρπουν εκεί που έφτυναν, παρακαλώντας να γυρίσουν στα κομματικά μαντριά από τα οποία βρέθηκαν εκτός...

Οι φορολογικοί παραλογισμοί υπονομεύουν το μέλλον


Να ξεκαθαρίσω ευθύς εξ αρχής πως δεν είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν , λαθεμένα κατά τη γνώμη μου, την επιστροφή στη δραχμή. Ούτε και φορτώνω στο Μνημόνιο τις ευθύνες για τα σημερινά οικονομικά μας χάλια. 
Αντίθετα μάλιστα, αν το Μημόνιο είχε εφαρμοσθεί πιστεύω πως πάρα πολλά θα είχαν αλλάξει προς το καλύτερο. Και πολύ γρήγορα μάλιστα. 
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θεωρώ παραλογισμό την εμμονή της κυβέρνησης στην βαριά φορολογία – κάτι μάλιστα που δεν αποτελεί ούτως η άλλως επιταγή του Μνημονίου.
Και καταλογίζω ευθύνες στην τρόικα πως συνέχισε να...

ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ! Γιατί η ζωή σου "σκαλώνει" σε λάθος άτομα χωρίς λόγο;


Ανεκπλήρωτοι έρωτες; 
Ανίκητοι εγωισμοί που πληγώθηκαν τόσο που δεν λένε να με αφήσουν στην ησυχία μου; 
Χημεία που κάνει την καρδιά να χτυπήσει δυνατά, όταν η φυσική τάξη των πραγμάτων δεν επιτρέπει την συνύπαρξή σου με εκείνον; 
Τι μπορεί να μας κάνει όλους -άνδρες και γυναίκες- να επιμένουμε τόσο πολύ σε λάθος καταστάσεις;
Πώς γίνεται και όσο κι αν γνωρίζουμε καλά πως μια σχέση δεν πρόκειται να βγάλει πουθενά, της κρατάμε πάντα μια θέση πίσω πίσω
(ή και πρώτη σειρά!) στο μυαλό και την καρδιά μας; 

Σχέσεις που σκάλωσαν στην αρχή ή λίγα μέτρα μετά την αφετηρία και σκαλώσαμε κι εμείς μαζί τους...

Μ. Ρασούλης: Η άγνωστη προφητική επιστολή του, λίγο πριν το θάνατό του!


Λίγους μήνες πριν το θάνατό του, που βύθισε στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο, ο Μανώλης Ρασούλης έστειλε την τελευταία προφητική επιστολή του στην φίλη του και δημοσιογράφο Ζωή Νιομανάκη στη Γερμανία. 
Ένα χρόνο μετά, το Ποντίκι δημοσιεύει το κείμενο της επιστολής που μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ.

“Οι ανίκανοι και άπληστοι μετέτρεψαν την Ελλάδα σε money-land”

έγραψε ο Μανώλης Ρασούλης αναφέροντας:
“Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν: “Άκουσον μεν, πάταξον δε”. 
Ο σκοπός της επιστολής μου είναι να στείλω δυο μηνύματα: 

Την πάτησε ή όχι ο Μιχελάκης;

Στη Νέα Δημοκρατία η παράσταση καλά κρατεί. 

Από τη μια συμμετέχουν –και καλά κάνουν- στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου επιδεικνύοντας πολιτική ωριμότητα αφού οι περιστάσεις απαιτούν εθνική συνεργασία και συναίνεση.
Από την άλλη παριστάνουν ότι δεν συμμετέχουν ή συμμετέχουν μόνο για όσα είναι ή φαίνονται εποικοδομητικά.

Αυτό το μπρεχτικό θέατρο, αποτυπώνεται εύστοχα από τον λαό μας με τη φράση «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ»!

Οι ηθοποιοί, όμως της παράστασης  είναι –επιεικώς- ατάλαντοι...

Το δικό μας Μνημόνιο!

Η ύφεση, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας Της Ελλάδος, είναι και βαθειά και συνεχής.

Η ανεργία αγγίζει το 21%, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους να βρίσκονται χωρίς δουλειά (με μη υπολογισμένους τους ελεύθερους επαγγελματίες), ενώ υπάρχουν και 350.000 που εργάζονται αλλά δεν πληρώνονται.
Από την άλλη πλευρά, πανηγυρίζουμε για την αύξηση των εξαγωγών, αλλά στους αριθμούς δεν αποτυπώνεται. Το έλλειμμα του ισοζυγίου για τις τρέχουσες συναλλαγές, ελάχιστα μειώθηκε (9,8%) συγκριτικά με το 2010 που ήταν 10,1%.
Ταυτοχρόνως, δεν φαίνεται να ανακόπτεται η σπατάλη του δημοσίου...

Το ΔΝΤ … διορίζει πρωθυπουργό

Το ΔΝΤ επιδιώκει σαφέστατα τη Σύμπραξη ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, 

ώστε να είναι η κυβέρνηση ποιο εύκολα διαχειρίσιμη και υποστηρίζουν ότι στην κυβέρνηση –τουλάχιστον για τους έξι πρώτους μήνες- θα μπουν τεχνοκράτες για να αντιμετωπίσουν το τσουνάμι μέτρων του Ιουνίου και του Οκτωβρίου ώστε να μην κάψουν τα πρωτοκλασάτα στελέχη τους.
Πηγές της εφημερίδας το ΠΟΝΤΙΚΙ, αναφέρουν ότι εάν το αποτέλεσμα ανεβάσει τους αντιμνημονιακούς τόνους, τότε το σχέδιο της αυξημένης έως απόλυτης επιτήρησης θα...

"Οι καρεκλοκένταυροι" της Συγγρού!


Στις 29 Νοεμβρίου του 2009 ο Αντώνης Σαμαράς πέτυχε μια ξεκάθαρη νίκη απέναντι στα συστήματα και στους κομματικούς παράγοντες. 
Ξεκίνησε με την καλύτερη παρακαταθήκη που είχε ξεκινήσει πρόεδρος της Ν.Δ. Είχε μαζί του, τον κόσμο της παράταξης. Το καλύτερο εφόδιο που μπορεί να έχει κανείς στο πολιτικό του «οπλοστάσιο». 
Από τότε, κύλισε μπόλικο νερό στο κομματικό αυλάκι.
Έγιναν και λάθη, και μάλιστα πολλά. 
Ωστόσο, εκείνο που κράτησε πλειονότητα των στελεχών, ήταν το ΟΡΑΜΑ που είχε δώσει ο Σαμαράς, την ημέρα που παρουσίασε την εναλλακτική και κοστολογημένη πρόταση διακυβέρνησης στο «Ζάππειο 1».
Δυστυχώς, και στην περίπτωση του σημερινού προέδρου της Ν.Δ., επιβεβαιώνεται, αυτό που λέγεται για τους ηγέτες. Ότι ακούνε και βλέπουν μόνο αυτά που δεν τους στεναχωρούν...

Που θέλουν να κάνουν τα "Στρατόπεδα Λαθρομεταναστών" - Ο πλήρης κατάλογος με τα Στρατόπεδα...

Τελικά ο άνθρωπος που δεν διάβασε το Μνημόνιο, ο κ. Χρυσοχοϊδης κατάφερε να διχάσει την ελληνική κοινωνία και να δημιουργήσει εμφύλιο πόλεμο μεταξύ της Αθήνας και της περιφέρειας. 

Η υπόθεση με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών έχει καταντήσει σήριαλ και θέαμα στα κανάλια αφού ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με απόλυτη προχειρότητα ανακοίνωσε ένα σχέδιο για 30 καταυλισμούς 
χωρίς να έχει πετύχει δύο βασικά θέματα:

Η πιό ἄξια τιμωρία γιά τήν αἰώνια πολιτική μας βλακεία

Δέν γνωρίζω ἄν ὁ πρώην πρωθυπουργός μας κατά τό μουσικο-χορευτικό ρεσιτάλ πού ἔδωσε πρό ἐτῶν μέ τόν Τοῦρκο ὁμόλογό του, τόν μακαρίτη Τζέμ, ἐχόρευσε καί τό συχνά ἀδόμενο στίς μπουζουκοκατανυκτικές παννυχίδες «Γεννήθηκες γιά τήν καταστροφή…». Ἀλλά κι ἄν τότε δέν ἐψάλη τό ἐν λόγω ἡρωικόν καί πένθιμον ἄσμα, τοῦ τό ἔψαλε προσφάτως μία ἐφημερίδα τῶν Βρυξελλῶν. 
Ὅπως ἔγραψε στό κύριο ἄρθρο της ἡ «Ἑστία» (27 Ἰανουαρίου 2012) τό ἄρθρο τῆς New Europe ἄρχιζε μέ τό ἀκόλουθο καταπελτικό:
«Μέσα σέ λιγώτερο ἀπό δύο χρόνια, ὁ πρώην πρωθυπουργός τῆς Ἑλλάδος Γιῶργος Παπανδρέου κατέστρεψε μία χώρα. Θά ἀπαιτηθοῦν δεκαετίες γιά νά ἐπιστρέψουν οἱ Ἕλληνες ἐκεῖ πού ἦσαν…».
Μή σώσουν καί φθάσουν! Καί καλά νά πάθουν γιά τά μυαλά πού κουμαντάρουν. Ὁ Γιῶργος Παπανδρέου ἦταν ἡ πιό ἄξια τιμωρία γιά τήν αἰώνια πολιτική μας βλακεία...

Πελάαααατες μου: Το βόλεμα των κομματόσκυλων συνεχίζεται

Σοκ προκάλεσε το προεδρικό διάταγμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας την Τετάρτη σχετικά με την αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων και των υπηρεσιακών μονάδων. 
Σε αδρές γραμμές πρόκειται για μια εκ βάθρων και δυσμενής αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στον δημόσιο τομέα, που θα ανοίξει τον δρόμο για την απόλυση των 150.000 δημόσιων υπαλλήλων όπως έχει ζητήσει η Τρόικα κι όπως προβλέπεται στο δεύτερο Μνημόνιο.
Όποιοι δε, ήλπιζαν πως έστω και μ’ αυτόν τον βίαιο τρόπο το δημόσιο πρόκειται να έρθει πιο κοντά στον πολίτη θα απογοητευθούν οικτρά καθώς
το σημαντικότερο του μέλημα δεν είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά η μείωση του κόστους.
Κι αυτό επιτυγχάνεται με δύο κατά βάση τρόπους...

Δυο νομίσματα για την Ελλάδα


Οι μισθοί και οι εσωτερικές συναλλαγές, αγορές κλπ θα γίνονται σε άλλο νόμισμα όχι σε ευρώ. 

Οι καταθέσεις και οι διεθνείς συναλλαγές θα μείνουν στο ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει υποτίμηση σε μισθούς και πτώση των τιμών ώστε να μπορέσουν οι Έλληνες να αντέξουν την μείωση μισθών και συντάξεων, ενώ παράλληλα θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της χώρας και ταυτόχρονα η χώρα θα παραμείνει στην ευρωζώνη.
Αυτή είναι με λίγα λόγια...

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Μεταρρυθμίσεις και Αντιμεταρρυθμίσεις

Σήμερα που όλοι μιλούν για μεταρρυθμίσεις, 

πολλοί αγνοούν τις σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία που προώθησε η κυβέρνηση Καραμανλή την περίοδο 2004-2008, και τις οποίες εν πολλοίς εγκατέλειψε, αν δεν ανέτρεψε, η κυβέρνηση Παπανδρέου
Μεταρρυθμίσεις που στόχο είχαν τη ενίσχυση της ανάπτυξης της οικονομίας, την αύξηση της απασχόλησης, την κοινωνική συνοχή και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του ευρύτερου δημόσιου τομέα. 
Λόγω και των μεταρρυθμίσεων αυτών η ελληνική οικονομία επέτυχε την περίοδο εκείνη υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, σημαντική μείωση της ανεργίας και πραγματική σύγκλιση, σε αντίθεση με τη βαθειά ύφεση, την έκρηξη της ανεργίας και την απόκλιση από την Ευρώπη των τελευταίων δυόμιση περίπου χρόνων....

Ωραίο πράγμα το Μνημόνιο ( αρκεί να μπαίνει σε ξένους κ@λους )

Πολύ συζήτηση γίνεται γύρω από τον διαχωρισμό της ελληνικής κοινωνίας σε «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς».

Οι «μνημονιακοί» διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι είναι μονόδρομος για την ελληνική οικονομία η υφαρπαγή μισθών και συντάξεων, τα χαράτσια και οι κεφαλικοί φόροι. Και για να δέσει το γλυκό ρίχνουν και λίγη πάταξη της διαφθοράς (κυρίως επίορκων δημοσίων υπαλλήλων δηλαδή και πάλι μισθωτών)...

Η Οικονομία και η Οικονομική Πολιτική, 2004 - 2011

Όπως φαίνεται από τον πίνακα που επισυνάπτεται (κάνετε κλικ επάνω του για να τον μεγεθύνετε), 
η περίοδος 2004-2008 παρουσίασε ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις της πραγματικής οικονομίας. 
Συνολικά πρόκειται για τις καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη κυβέρνητική περίοδο κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.
Στην πενταετία 2004-2008 η ελληνική οικονομία γνώρισε από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης της μεταπολιτευτικής περιόδου.
Ο πλούτος που παρήγαγε η χώρα αυξήθηκε θεαματικά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...

Στην αρχή τα ειρωνικά γελάκια μετά ο… φόβος

Στην αρχή ήταν η πατάτα. Οι ειρωνείες και τα πικρόχολα σχόλια, γεμάτα ζήλια, περίσσευαν.

Αποτέλεσμα; 
Οι καταναλωτές αγόρασαν την καλύτερη πατάτα του εμπορίου σχεδόν στο 1/3 της μέσης τιμής. 
Κάποιοι χονδρέμποροι και σουπερμαρκετάδες προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η πατάτα... Αιγύπτου είναι ανώτερη. 
Έλεος και ήμαρτον! 
Από πότε η Χώρα των  πυραμίδων και της ερήμου παράγει αγροτικά προϊόντα και μάλιστα...

Οι μάσκες πέσανε… Γιατί τότε τους πληρώνουμε;

Το ότι η Ελλάδα είναι μικρό κράτος και ότι δέχεται επιρροές από μεγάλες δυνάμεις δεν είναι κανένα φοβερό μυστικό. 

Όμως, μετά την υπογραφή του Μνημονίου και την εμπλοκή του ΔΝΤ, αυτό έγινε αντιληπτό περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Αυτή τη φορά «οι μεγάλοι» είναι , απροκάλυπτοι, ωμοί, θρασείς. Δεν διστάζουν να πουν ευθέως ότι ΑΝ δεν τηρηθούν οι «εντολές» τότε θα μας πτωχεύσουν και θα μας εξαθλιώσουν. Η τιμωρία θα είναι παραδειγματική. 
Το ίδιο απροκάλυπτοι είναι και μέσα στην Κυβέρνηση. Δεν κρύβουν ότι παίρνουν εντολές και ότι οι δυνατότητες παρέμβασης είναι πρακτικά μηδαμινές...

Πόσο μυαλό χρειαζόταν;

Τελικά, πόσο μυαλό χρειαζόταν για να αντληθούν χρήματα μέσω της περικοπής μισθών και συντάξεων;

Πόσο μυαλό χρειαζόταν για να αντληθούν χρήματα μέσα από χαράτσια και κεφαλικούς φόρους;
Τώρα που ολοκληρώνεται ένας πολιτικός κύκλος (αυτός της διετής Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) ας πούμε  ...

Βloomberg: "Η Ελλάδα για να αποφύγει τη χρεοκοπία, χρειάζεται μία αυτοδύναμη - ισχυρή κυβέρνηση"


Η Ελλάδα για να αποφύγει τη χρεοκοπία, χρειάζεται μία ισχυρή κυβέρνηση, η οποία θα μπορέσει να εφαρμόσει τα όσα προβλέπονται στο μνημόνιο.

Αυτό επισημαίνει σε δημοσίευμά του το δίκτυο Βloomberg, υποστηρίζοντας πως είναι δύσκολο να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις επικείμενες εκλογές.
«Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ελληνικές εκλογές δεν θα οδηγήσουν σε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ", δήλωσε ο Αθανάσιος Βαμβακίδης, στρατηγικός αναλυτής της Bank of America Merrill Lynch στο Λονδίνο.  
«Χωρίς μία ισχυρή κυβέρνηση στην Ελλάδα που θα μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα, είναι πιθανή μία χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ ", προσέθεσε ο...

Χείμαρρος η Κατσέλη, αποκλείει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ


Την πρόθεσή της να συνεργαστεί με άλλα κόμματα, 

στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, εξέφρασε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη.  
Η κ. Κατσέλη άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να συζητήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά, ενώ απέκλεισε το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας την πολιτική του ως νεοφιλελεύθερη.
Μιλώντας στη ΝΕΤ, η κ. Κατσέλη κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «έχει ασπαστεί νεοφιλελεύθερες απόψεις και υπηρετεί συμφέροντα κοινωνικών ομάδων, πράγματα τα οποία εγώ δεν μπορώ να δεχθώ».
Η πρόεδρος της...

Οι Τελευταίες Αποκρατικοποιήσεις

Οι τελευταίες και πιο επιτυχημένες αποκρατικοποιήσεις έγιναν στην περίοδο 2004-2009. 

Μπορείτε να δείτε ποιες ήταν κάνοντας κλικ στην εικόνα αριστερά. 

Οι αποκρατικοποιήσεις της περιόδου 2004-2008 ήταν, σε αντίθεση με το παρελθόν, στρατηγικού χαρακτήρα. 
Δόθηκε έμφαση στην πλήρη αποκρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος (πλην της Αγροτικής Τράπεζας) και των τηλεπικοινωνιών. 
Η Εθνική και η Εμπορική τράπεζα αποκρατικοποιήθηκαν πλήρως. 
Το ελληνικό δημόσιο κατέστη μέτοχος μειοψηφίας στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τον ΟΠΑΠ. 
Ο ΟΤΕ απέκτησε στρατηγικό εταίρο, ο οποίος ανέλαβε και τη διοίκηση του οργανισμού, με σημαντικά όμως δικαιώματα αρνησικυρίας για το ελληνικό δημόσιο...

300.000 φεύγουν μετανάστες στο... χωριό – Αγρότες με καλλιέργειες που... τα σπάνε


Κάτι παραπάνω από αποκαλυπτική είναι η έρευνα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. 
Ούτε λίγοι ούτε πολλοί, σχεδόν 300.000 άνθρωποι βλέπουν την εσωτερική μετανάστευση από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την επαρχία, τις μικρές πόλεις και τα χωριά ως την απάντηση στην κρίση.
Η Ελλάδα μοιάζει να ζει την αντίστροφη πορεία των δεκαετιών του 50 και του 60 με την έκρηξη της αστικοποίησης και της εγκατάλειψης των αγροτικών περιοχών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι που σκέφτονται να εγκαταλείψουν τις μεγαλουπόλεις είναι νέοι άνθρωποι από 25 μέχρι 44 ετών.

Σχεδόν ο ένας στους δύο , 43% είναι πτυχιούχος, ο ένας στους πέντε μάλιστα έχει κάνει και κάποιο μεταπτυχιακό.
Οι μισοί σχεδόν δηλώνουν πως θα ακολουθήσουν κάποιο επάγγελμα του αγροτικού τομέα...